Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

1)SİİRT'TE 320 ASKERİN YARGILANDIĞI DARBE DAVASI BAŞLIYOR.

24.07.2017 08:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)SİİRT'TE 320 ASKERİN YARGILANDIĞI DARBE DAVASI BAŞLIYOR.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Siirt Valiliği'nin işgal edilmesi girişimine ilişkin yürütülen soruşturma sonunda, haklarında dava açılan 120'si tutuklu 320 askerin yargılaması Siirt 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün  başlayacak. Sanık sayısının fazla olması nedeniyle Siirt Üniversitesi Çok Amaçlı Salon'da yapılacak duruşma için sanıklar sabah erken saatlerde yüksek güvenlik önlemleri altında mahkemeye getirildi.  Davanın 259 sayfalık iddianamesinde, 3'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek'in de aralarında bulunduğu 319 asker asker hakkında 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs', 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs' ve 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 15'er yıla kadar, bir asker hakkında ise 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Araçların mahkemeye girişi

-Görevli askerlerin güvenlik önlemleri

-Detaylar

Haber-Kamera: SİİRT,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================================

2)MAHALLE KAVGASINA POLİS MÜDAHALE ETTİ

ADANA'da iki esnaf arasında çıkan silahlı kavga sonrası toplanan mahalleliler, olayda kullanılan av tüfeğini polise vermek istemeyince, biber gazıyla müdahale edildi.

Olay, saat 23.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Dağlıoğlu Mahallesi Bahçelievler Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, cadde üzerindeki bir kahvehanenin işletmecisi dışarı çıkarak isim vermeden küfürleredip, pompalı av tüfeği ile havaya ateş açtı. Bundan rahatsız olan yaklaşık 30 metre uzaktaki fırın çalışanları ile kahvehane işletmecisi arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine her iki taraf, birbirlerine av tüfekleriyle ateş etti. Silahlı kavga sonrası sokağa dökülen mahalleli, sürekli olay çıkarttığını öne sürdükleri kahvehane işletmecisine tepki gösterdi. Kimsenin yaralanmadığı kavganın ardından silahları kullanan her iki taraf kaçarken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Olayın yaşandığı bölgenin geçmiş dönemlerde terör örgütü PKK sempatizanları tarafından korsan gösterilerin gerçekleştirilmesi nedeniyle zırhlı polis araçlarıyla geniş güvenlik önlemi alındı. Öfkeli kalabalığı sakinleştirmekte güçlük çeken polis, dağılmaları konusunda uyarılar yaptı. Kahvehane işletmecisinin kullandığı pompalı av tüfeğini olay yerinde atılı olarak alan polis, fırındaki av tüfeğini almak isterken mahallelilerin tepkisiyle karşılaştı. Kısa süreli arbede sonrası biber gazı ile müdahalede bulunan polis, öfkeli kalabalığı dağıttı.

Kavganın çıktığı kahvehaneye daha önce Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerince baskın yapılmış, uyuşturucu satıcısı olduğu iddia edilen bir kişi gözaltına alınmıştı. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Sokağa dökülen mahallelilerden görüntü

TOMA ve vatandaşlardan görüntü

Kahvehanenin kırılan camlarından görüntü

Kahvehanenin dış görüntüsü

Fırın önünde yoğunlaşan kalabalıktan görüntü

Fırından alınan kılıf içindeki av tüfeğinden görüntü

Polisin elinde tüfekle yürürken vatandaşların bağrışma seslerinin gelmesi

Mahallelilerin polisin üzerine gelmesi

Polisin uyarıda bulunması

Polisin mahallelilere gaz ile müdahale etmesi

Yaşanan karmaşadan görüntü

Genel ve detay görüntüler

Süre: 02'51" - Boyut: 174 MB

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

3)ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ MEMLEKETİ İDİL'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Şırnak'ta dün kalp krizi geçirerek ambulans helikopter ile Batman'a sevk edilen ve burada hayatını kaybeden Şırnak Üniversitesi Rektörü Mehmet Nuri Nas, memleketi İdil'de toprağa verildi. Bugün akşam saatlerinde evinde bulunduğu sırada kalp krizi geçiren, ambulans helikopter ile Batman'a sevk edilen ve burada hayatını kaybeden Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Nuri Nas'ın cenazesi akşam saatlerinde memleketi Şırnak'ın İdil ilçesine getirildi. Rektör Nas'ın cenazesi, İdil Merkez Camii'nde akşam namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra aile mezarlığının bulunduğu Şeyh Hasan Mezarlığı'na defnedildi.Cenazeye Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, İdil Kaymakamı Ersin Tepeli ve çok sayıda kişi katıldı. İdil'de bulunan Rektör Nas'ın yakınları cenazeyi ağıtlar ve gözyaşları içinde uğurladı. Cenazenin toprağa verilmesinin ardından vatandaşlar İdil Ziraat Fakültesi bahçesinde kurulan taziyeye giderek, Nas ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Cenazenin mezarlığa getirilmesi

Cenazenin toprağa verilmesi

Cenazeye katılanlar

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Bayram KAPLAN/İDİL(Şırnak), -

================================

4)ÇANAKKALE'DE TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE İNTİHAR ETTİ

ÇANAKKALE Devlet Hastanesi Kardiyoloji Servisi'ne önceki gün tedavi olmak için yatan 53 yaşındaki Turhan Özeren, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı hastanenin 5'inci katından atlayarak intihar etti. Olay, dün saat 17.30 sıralarında Çanakkale Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. Önceki gün akşam saatlerinde acil servise gelen ve buradan kardiyoloji servisine sevk edilen Turhan Özeren, tedavi gördüğü 1'inci kattaki servisinden ayrılarak, intihar etmek için hastanenin 5'nci katına çıktı. Buradan kendisini boşluğa bırakan Özeren'i görenler durumu polise ve hastane yönetimine bildirdi. Hastane doktorları tarafından ilk müdahalesi yapılan Özeren, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Hastanın atladığı binadan görüntü

İntihara kalkışan kişiye müdahaleden görüntü

Hastanın sedye ile hastane içerisine alınmasından görüntü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=============================================

5)DENİZDEN HAREKETSİZ ÇIKARILDI, YAŞAMA DÖNDÜRÜLDÜ

ÇANAKKALE Şehir İskelesi'nden henüz bilinmeyen bir nedenle denize düşen ve 1 saatlik çalışma ardından denizden yaşam fonksiyonları durmuş halde çıkartılan 41 yaşındaki İbrahim Işık, Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde yapılan müdahale ile yaşama döndürüldü.

Çanakkale Şehir İskelesi'nde saat 16.00 sıralarında balık tutan vatandaşlar, suyun içinde bir kişinin çırpındığı görünce, durumu polise bildirdi. Ağzından köpükler geldiği görülen kişi, bir süre sonra suya batıp, gözden kayboldu. Bölgedeki Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı SAGET-7 botu ile Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı deniz polisi sevk edildi.  Işık'ın yaşam fonksiyonları durmuş halde olan bedeni, yaklaşık 15 dakika süren arama çalışmalarının ardından, iskeleden 5 metre açıkta dalgıç polisler tarafından suyun 7 metre dibinde bulundu.  Işık, deniz polisine ait bot ile eski Kilitbahir Feribot İskelesi'ne getirildi. Denizden sedye ile kıyıya çıkarılan Işık, ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Işık, burada yapılan müdahalelerle yaşama döndürüldü ve Nöroloji Yoğun Bakım Servisinde tedavi altına alındı.

Işık'ın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Vatandaşların polise İbrahim Işık'ı suda çırpınırken gördükleri yeri göstermesi

-Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi'nin arama kurtarma çalışmalarından görüntü

-Denizin dibinden çıkarılan cesetten görüntü

-Cesedin ambulansa konularak morga götürülmesinden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================

6)BALIK TUTMAK İÇİN GİRDİĞİ KIZILIRMAK'TA BOĞULDU

SİVAS'ta balık tutmak için girdiği Kızılırmak Nehri'nde akıntıya kapılan 37 yaşındaki Ersoy Gülcan boğularak yaşamını yitirdi.

Olay, saat 19.00 sıralarında Kardeşler Mahallesi Eğri Köprü mevkinde meydana geldi. Ersoy Gülcan arkadaşı Murat Öztemur ile birlikte balık tutmak için Kızılırmak Nehri'ne gitti. Bir süre balık tutan iki arkadaş daha sonra nehre girdi. Suya giren 3 çocuk babası Ersoy Gülcan akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Bunun üzerine arkadaşı Murat Öztemur durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine ayrıca Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün (AFAD) dalgıç ekipleri sevk edildi.

"ÇOCUKLARIN NE OLACAK"

AFAD ekiplerinin aramaları sırasında Gülcan'ın kardeşi Harun Gülcan ve arkadaşları olay yerine geldi. Yaklaşık 1.5 saat süren aramaların ardından Gülcan'ın cesedine ulaşıldı. AFAD ekipleri tarafından nehirden çıkarılan Gülcan'ın cesedi olay yerine gelen ambulansa konuldu. Bu sırada Gülcan'ın kardeşi Harun Gülcan, "Abim çocukların ne olacak. Allah'ım bunuda mı görecektik yarabbim" diyerek feryad etti.

Gülcan'ın cesedi otopsi yapılmak üzere olay yerine gelen ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Ekiplerin sudaki aramaları

-Olay yerine gelen yakınları

-Kardeşinin sözleri

-Cesedin sudan çıkarılışı

-Yaşanan üzüntü

-Ölen kişinin fotosu

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/ SİVAS,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

7)OTOMOBİL SAKARYA NEHRİ'NE UÇTU: 3 ÖLÜ

BİLECİK Osmaneli ilçesinde Sakarya nehrine uçan otomobilde aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetti. İznik'teki düğünden dönmekte olan 50 yaşındaki Abdullah Tufan idaresindeki 11 SA 663 plakalı otomobil dün akşam saatlerinde Osmaneli ilçesi Mekece arasında İçmeler mevkiinde direksiyon hakimiyetini kaybederek Sakarya nehrine uçtu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Bilecik AFAD, jandarma, ambulans ve belediye ekipleri sevk edildi. Sulara gömülen otomobil uzun süre dalgıçlar tarafından arandı. Nehirdeki su seviyesinin düşürülmesi için Ciciler Barajı'nın kapakları açıldı.

Yalova'dan gelen dalgıçlar tarafından Sakarya nehrine uçan otomobil, karaya çıkartıldı. Kazada otomobil sürücüsü Abdullah Tufan, eşi Bakiye Tufan (49) ve kızları Merve Tufan (24) boğularak yaşamlarını yitirdiler. Otomobil karaya çıkartıldığında ibresinin 155 kilometrede takılı kaldığı öğrenildi.

Kazada hayatını kaybeden Abdullah Tufan, eşi Bakiye Tufan ve kızları Merve Tufan'ın cesetleri otopsi yapılmak üzere Bilecik Osmaneli Hastanesi morguna kaldırılırken olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Nehirde dalgıçların arama çalışmaları

-Kurtarma çalışmaları

-Jandarmanın görüntüsü

- Sudan otomobilin çıkartılması

-Cesetlerin cenaze arabasına konulurken çekilen görüntüler

Haber-Kamera: Cafer ELMAS - İsmail ÇETİNTAŞ/ BİLECİK,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================================

8)KAMYONA ÇARPAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ

İZMİR'in Karabağlar ilçesinde kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilen motosiklet kamyona çarptı. Ağır yaralanan motosiklet sürücüsü Yüksel Tek (33), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kaza, dün gece saatlerinde Yeşillik Caddesi Paşaköprü Mezarlığı mevkiinde meydana geldi. İddialara göre, Yüksel Tek yönetimindeki plakasız motosiklet, kırmızı ışıkta geçince anayola çıkan Erdoğan Ö. (38) yönetimindeki 35 UUC 04 plakalı kamyona çarptı. Kazayı görenler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralanan Tek'i ambulansla Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Talihsiz adam, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Polisin kazayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

KAMYON ŞOFÖRÜ GÖZALTINDA

İzmir'in Karabağlar ilçesinde motosiklet sürücüsünün çarpıp hayatını kaybettiği kamyonun şoförü Erdoğan Ö., gözaltına alındı.

Dün gece saatlerinde Yeşillik Caddesi Paşaköprü Mezarlığı mevkiinde, kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilen Yüksel Tek yönetimindeki plakasız motosiklet, Erdoğan Ö. (38) yönetimindeki 35 UUC 04 plakalı kamyona çarptı. Motosiklet sürücüsü Tek'in hayatını kaybettiği kazayla ilgili olarak kamyon şoförü Erdoğan Ö., gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------

Çevredekilerden görüntü

Kanların temizlenmesinden görüntü

Polis ekiplerinden görüntü

Çarpılan kamyondan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Davut CAN/ İZMİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================

9)İZMİR'DEKİ MİNİBÜS OTOMOBİLLE ÇARPIŞTI: 5'İ ÇOCUK 11 YARALI

İZMİR'in Bergama ilçesinde bir otomobille minibüsün karıştığı kazada 5'i çocuk 11 kişi yaralandı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Manisa'nın Soma ilçesinden denize gitmek için ailesi ve komşularıyla İzmir'in Dikili ilçesine gelen Mehmet Ali Sevici (44) yönetimindeki 45 V 6846 plakalı minibüs, dönüş yolunda Bergama'daki Çamköy Kavşağı yakınlarında, ana yola kontrolsüz şekilde çıktığı iddia edilen Muhammed Işık (38) yönetimindeki 45 HC 8890 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, minibüste bulunan sürücü Mehmet Ali Sevici, eşi Hatice Sevici (37), kızları Merve Sevici (17), Melike Sevici (11), oğlu Mahmut Can Sevici (8), komşuları Cennet Acar (48) ve Sibel Koyun (9) ile otomobilde bulunan sürücü Muhammed Işık, Gülay Işık (36), Mehmet Işık(9), Mert Işık (6) yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları Doktor Faruk İlker Bergama Devlet Hastanesi ile Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Yaralıların hayatı tehlikelerinin olmadığı öğrenilirken, jandarma kazayla ilgili soruyturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-LAR

Haber: Cevdet ŞEN/ BERGAMA(İzmir),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

10)OTOMOBİLLE HAFİF TİCARİ ARAÇ ÇARPIŞTI: 2'Sİ ÇOCUK 8 YARALI

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, kavşakta otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı, 2'si çocuk 8 kişi yaralandı.

Kaza, dün saat 16.00 sıralarında Yeni Mahalle'de Eski Kervan Yolu ile Türkmen Sokağın kesiştiği kavşakta eydana geldi. Türkmen Sokak yönünden gelen Müjdat İzci'in (32) kullandığı 20 ACF 37 plakalı otomobil ile Eski Kervan Yolu'ndan gelen Osman Ekmen (22) yönetimindeki 45 ZC 2150 plakalı hafif ticari araç çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan hafif ticari araç bir inşaatın duvarına çarparak durabildi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazada, otomobil sürücüsü Müjdat İzci eşi Gamze İzci, çocukları Ceylin İzci (1), diğer araç sürücüsü Osman Ekmen ile yanındaki Esra Alkış (18), Sadiye Alkış (32), Hasan Ali Alkış (3) ve Serpil Alkış (25) yaralandı. Araçta sıkışan hafif ticari araç sürücüsü Osman Ekmen, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaralılar, ambulanslarla Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılı, tedaviye alındı. Yaralıların, sağlık durumlarının iyi olduğu, hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Hafif ticari araç sürücüsü Osman Ekmen'in itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden kurtarılması

-Kaza yapan araçların görüntüsü

-Olay yerinden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ/ TURGUTLU(Manisa),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================================

11)ADIYAMAN'DA TAZİYE DÖNÜŞÜ KAZA: 6 YARALI

ADIYAMAN'da, taziye ziyaretinden dönenleri taşıyan otomobil ile başka bir otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Yeni Mahalle'de meydana geldi. Akrabalarının cenaze töreninden dönenlerin bulunduğu Erkan Arslan yönetimindeki 63 HA 152 plakalı otomobil ile Abdurrahman Daş idaresindeki 34 GD 6820 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada her iki otomobilin sürücüsü ile araçlarda bulunan Zeliha Arslan, Sema Arslan, Ayten Arslan ve Suriyeli uyruklu Nebhan Nuh yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan çıkarılan yaralılar, sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla kentteki hastanelere götürüldü. Kaza sonrası kapanan yol otomobillerin çekilmesiyle yeniden ulaşıma açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------

Olay yeri

Kazada karışan araçlar

İtfaiye ve polislerin çalışması

Araçlardan yola savrulan parçalar

Yaralıların ambulansa taşınması

Vatandaşlar ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN/ ADIYAMAN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

12)DÜĞÜN SALONUNUN TRAFOLARI PATLADI

ELAZIĞ'da bir düğün salonunun bodrum katında bulunan elektrik trafosunun patlaması paniğe neden oldu. Patlamanın olduğu sırada düğün salonunda bulunan davetlilerden bazıları dumandan etkilenirken, itfaiyenin zamanında müdahalesi olası bir faciayı önledi.

Elazığ'ın Cumhuriyet Mahallesi, Malatya Caddesi üzerinde bulunan bir düğün salonunun bodrum katındaki bulunan elektrik trafosu, dün saat 21.00 sıralarında belirlenemeyen bir nedenle patladı. Trafonun patlamasıyla salonda bulunan davetliler kısa süreli panik yaşadı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Patlamanın olduğu sırada düğün salonunda bulunan davetlilerin büyük kısmı tahliye edilirken, bazı vatandaşlar ise çatıya ve yangın merdivenlerine çıktı. İtfaiyenin zamanında müdahalesi ile tüm davetliler salondan tahliye edilirken, dumandan etkilenen bazı davetlilere olay yerinde hazır bulunan 112 ekipleri tarafından oksijen verilerek müdahale edildi. Yangında herhangi bir yaralanma olayı meydana gelmezken, trafonun patlama nedeninin tespit edilmesi için çalışma başlatıldığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Düğün salonu dışında çalışan itfaiye ekipleri

Dışarıda bekleyen vatandaşlar

İtfaiye vincinin çatıya çıkması

Düğün salonu girişinde yaşanan koşuşturma

Sağlık ekiplerinden görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ELAZIĞ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================

13)NUSAYBİN'DE İÇME SUYU ŞEBEKESİ PATLADI, YOLLAR SU ALTINDA KALDI

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nden Artuklu ve Kızıltepe ilçelerine verilen içme suyu ana şebeke borusunun patlaması nedeniyle, yollar su altında kalırken, Midyat-Nusaybin karayolu trafiğe kapandı. Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Beyazsu Mahallesi'nden gelen ve Nusaybin üzerinden, Kızıltepe ve Artuklu ilçelerine giden içme suyu ana şebekesinin borusu, DSİ Çağ çağ Baraji mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle patladı. Su borusunun akşam saatlerinde patlaması nedeniyle Çağ çağ Barajı yakınlarında piknik yapan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Vatandaşların evlerine döneceği saatlerde meydana gelen olaydan sonra bazı yollar su altında kalırken, piknikten dönen vatandaşlar suyun içinden geçerek evlerine gidebildi.

Su borusunun patlaması nedeniyle Nusaybin - Midyat Karayolu trafiğe kapanırken, Mardin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin müdahalesi ile su vanaları kapatıldı. Yaklaşık 40 dakika kapalı kalan Nusaybin - Midyat karayolu, su seviyesinin düşmesi üzerine yeniden trafiğe açıldı.

Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, su seviyesinin düşmesinden sonra onarım çalışmalarına başlanacağını bildirdi. Bu arada içme suyu borusunun patlaması nedeniyle Nusaybin DSİ Çağ Çağ Barajı piknik alanı da sular altında kaldı. Piknik için bölgede bulunan vatandaşlar, DSİ görevlilerinin uyarısıyla bölgeden çıkarıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------

Su altında kalan yoldan görüntü

Suyun içinden geçen araçlar

Yoldaki su akıntısı

Suyun içindeki çocuklar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet AKKUŞ/ NUSAYBİN(Mardin),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=============================================

14)HAVUZDA TACİZ TİMİ ÖNLEMİ

ADANA'da bir aqua park işletmesi, taciz olaylarına karşı önlem almak için tesiste, 12 kişilik güvenlik ekibi oluşturdu.

Kentte yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle tatil beldeleri ve yaylalara gidemeyen vatandaşlar, havuzlara akın ediyor. Hafta sonları yaklaşık 2 bin kişiye hizmet veren Mavi Su Aqualand, taciz olaylarının önüne geçebilmek için kadın ve erkeklerden oluşan 12 kişilik güvenlik ekibi oluşturdu. Gün boyu tesiste bulunan kaydırak ve havuzları gözleyen görevliler, olası bir taciz olayına anında müdahale ediyor. İşletmenin Genel Müdürü Sezer Ayvaz, taciz olaylarının bu uygulama sayesinde çok aza indiğini belirterek şöyle dedi:

"Genelde işletmemizi aileler ziyaret ediyor. Olumsuz olayların önüne geçmek için böyle bir tim kurduk. Buradaki arkadaşlarımızla beraber havuzun kenarlarında gözetmenlerimiz eşliğinde olası sıkıntıda, sıkıntı yaşatan şahsı ya da genci alıyoruz, kibar bir dille uyararak dışarı kadar eşlik ediyoruz. Daha sonra da işletmemize bir daha gelmemesini istiyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

Aqua havuz genel görüntüsü

Genel Müdürü Sezer Ayvaz röp

Güvenlik timinin görüntüsü

Havuzda yüzüp dans edenler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Salih ÜÇTEPE-Eser PAZARBAŞI/ ADANA

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==================================================

15)78 METRELİK KÜNEFE 20 DAKİKADA TÜKENDİ

HATAY'ın anavatana katılışının 78'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 78 metre uzunluğunda ve 1,5 ton ağırlığındaki künefe, halka ikram edilişinin 20'nci dakikasında tükendi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından, Hatay'ın anavatana katılışının 78'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Antakya Atatürk Caddesi'nde hazırlanan platformda bu yıl 78 metre uzunluğunda künefe, hazırlandı. Hatay Valisi Erdal Ata ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Lütfü Savaş künefeye birlikte şerbet döktü. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş hazırlanan künefeyi tepside ters çevirdi, ardından da vatandaşlara ikram edildi.

Büyük bir katılımla gerçekleşen etkinlikte künefenin tadına bakmak isteyen vatandaşlar adeta izdihama neden olurken, çocuklar ezilme tehlikesi yaşadı, büyükler ise dağıtımı beklemeden elleriyle tabaklara aldıkları künefeleri yine elleriyle tezgah başında yedi. Bu sırada ilginç görüntüler ekranlara yansıdı.

KÜNEFE 1,5 TON AĞIRLIĞINDA

Hatay'ın anavatana katılışının yılı dolayısıyla geleneksel hale dönüştürülen ve her yıl bir metre uzatılan festival künefesi bu yıl 78 metreye ulaştı. Toplam bir ton 500 kilo ağırlığında olan künefede 600 kilo tel kadayıf, 450 kilo toz şeker, 300 kilo peynir ve 200 kilo tereyağı kullanıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

78 metrelik künefeden görüntü

Künefe üstündeki Hatay yazısı

Hatay Valisi Erdal Ata ile Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın künefeye şerbet dökmesi

Başkan Lütfü Savaş'ın künefeyi ters çevirmesi

Bekleyen vatandaşlardan görüntü

Künefe tezgahına gelen vatandaşlar

Vatandaşların elleriyle künefeyi tabağa doldurup yine elleriyle yemesi

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/ HATAY,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

16)KORELİLER İSKİLİP DOLMASINA HAYRAN KALDI

KORE Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen "Anadolu Odise" etkinliğine katılan Güney Kore heyeti, Çorum'da tarihi ve turistik yerleri gezdi. Koreliler kendilerine ikram edilen Çorum'un yöresel yemeği olan 'İskilip Dolması'na hayran kaldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği işbirliğinde iki ülke arasında işbirliğinin güçlendirilmesi, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi amacıyla "Anadolu Odise" programı kapsamında emekli büyükelçi, bilim adamları, sanatçılar ve basın mensuplarından oluşan bir heyet Türkiye'ye geldi.

Heyetin başkanlığını Hanyang Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hee Soo Lee üstlenirken, heyette Güney Kore'de bulunan birçok üniversiteden öğretim üyeleri, arkeologlar, yazarlar ve gazeteciler yer aldı.

İstanbul, İzmir, Konya, Nevşehir'i ziyaret  eden heyet, Hititlerin başkentinin bulunduğu Çorum'a da uğradı. Program kapsamında katılımcılar Çorum'da ilk olarak Boğazkale'de Hititlerin başkenti Hattuşa'yı ziyaret etti. Burada Hititleri tanıma fırsatı bulan Güney Koreli ziyaretçiler, daha sonra Çorum'a geldi.

Çorum Müzesi'nde düzenlenen törenle heyeti Vali Yardımcısı Adem Saçan, İl Garnizon Komutanı Albay Şenduran İnan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan karşıladı.

Karşılamanın ardından katılımcılara Çorum yöresine özgü halkoyunları gösterisi ve Çorum Kafkas Derneği tarafından dans gösterisi sergilendi. Gösterileri beğeniyle izleyen Güney Koreli ziyaretçiler, gösteriler sırasında müziğe ayak uydurarak alkışlarla ritim tuttu.

Ardından ise Çorum Müzesi Konferans Salonu'nda bir konferans düzenlendi. Konferansta Boğazkale Kazısı Sorumlularından Prof. Dr. Tayfun Yıldırım Hititler tarihi, jeopolitik konumu hakkında katılımcılara bilgiler sundu. Daha sonrasında ise heyet Çorum Müzesi'ni gezerek Hititlere ait tarihi eserleri inceleme imkanı buldu.

Ardından  müze bahçesinde Çorum Valiliği tarafından misafirler onuruna verilen resepsiyona geçildi. Resepsiyonda heyete Vali Yardımcısı Adem Saçan'ın yanı sıra AK Parti Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt da eşlik etti.

Resepsiyonun açılış konuşmasını AK Parti Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt yaptı. Kore ile Türkiye'nin ilişkilerinin geliştirilmesinde Anadolu Odise Programı'nın büyük önem taşıdığını vurgulayan Ceritoğlu, misafirlere "Hoş geldiniz" dedi. Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Adem Saçan, Güney Kore heyeti başkanı Prof. Dr. Hee Soo Lee'ye Hititleri sembolize eden bir hediye takdim etti. Törende ayrıca Prof. Dr. Hee Soo Lee de, Vali Yardımcısı Adem Saçan, AK Parti Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu'i ile AK Parti Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt'a çeşitli hediyeler armağan etti.

İSKİLİP DOLMASINA HAYRAN KALDI

Öte yandan resepsiyonda bir Çorum geleneği de yaşatıldı. Katılımcılara Çorum'a özgü yemekler ikram edilirken, İskilip Dolması ikramı öncesinde kazan açma töreni gerçekleştirildi. Törende İskilip Dolmasıyla ilgili aşçılardan bilgi alan heyet başkanı Prof. Dr. Hee Soo Lee, dolmanın yapımının 12 saat sürmesini öğrendiğinde şaşkınlığını da gizleyemedi. Kazanın kapağının açılmasıyla birlikte etrafa  yayılan kokuya "Ooo" tepkisini veren katılımcılar, İskilip Dolmasını tadarak  hayran kaldıklarını belirtiler. Yemek öncesinde dolmayı tatma imkanı bulan heyet başkanı Prof. Dr. Hee Soo Lee, "Çok hoş. Harika bir tadı var. İki kişi yemek yesen, birisi yanında ölse fark etmezsin. O kadar lezzetli" ifadelerini kullandı. Resepsiyon yemek ikramının ardından sona erdi. Güney Koreli heyet ise, Çorum'dan ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------

-Korelilerin Çorum ziyareti

-Karşılama töreni

-Resepsiyon

-İskilip dolması ikramı

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ ÇORUM,

===================================

17KUŞKÖY'DE KUŞDİLİ İLE HABERLEŞTİLER

Giresun'un Çanakçı ilçesine bağlı Kuşköy Köyü'nde gerçekleştirildi. Yöre sakinlerinin birbirleri ile ıslık çalarak haberleştiği Kuşköy'de renkli görüntüler yaşandı.

Geleneksel ıslıkla haberleşme yöntemi olan kuşdilinin gelecek nesillere aktarılması ve unutturulmaması amacıyla düzenlenen festivale, Çanakçı Belediye Başkanı Tuncay Kasım, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. UNESCO tarafından, İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'ne aday olan ıslıkla haberleşme yöntemi, ilginç haberleşme yöntemi kuşdilinin gelecek yıllara taşınması için düzenlenen festival renkli görüntülere sahne oldu.

Kuşköy köyünde düzenlenen festivalin açılışında konuşan Çanakçı Belediye Başkanı Tuncay Kasım, kuşdili uygulamasının  yörede  yüzyıllardır kullanıldığını belirterek, bu kültürün sonsuza kadar devam etmesini istedi. "Bu topraklarda, yöre insanlarının yaşadığı günden bu yana var olan geleneğin şenliğin havasına bürünmüş halidir festivalö diyen Başkan Kasım, "Önceden yaşam tarzının bir yansımasıydı. Şimdi cep telefonlarıyla sadece gösteri amacıyla kullanılıyor. Gelecek nesillere aktarılması noktasında biraz sıkıntı çekilen bu dünyanın kültürel miras bakımından en olağanüstü varlıklarından biridir kuşdili. Umarım bu gelenek bu coğrafyada sonsuza kadar devam eder. Gökyüzünde ıslık seslerimiz her daim yankılanır, gelecek nesillere aktarılırö dedi.

Konuşmanın ardından yöre halkı tarafından kuşdili ile konuşma gösterileri yapıldı. Köylüler birbirlerine, 'Bu akşam bize gel', 'yarın çay toplamaya gidelim', 'oyun oyna', 'şapkanı çıkar' ve 'dereden karşıya geç' gibi cümleleri ıslıkla birbirlerine anlatmaya çalıştı.

Yöre halkı ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festival yerel sanatçıların konserleriyle devam etti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Festivalden görüntüler

-Birbirleri ile ıslıkla haberleşenler

-Başkanın konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: Hakan KABAHASANOĞLU DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement