Dha Yurt Bülteni- 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni- 1

1)GENÇ İLÇESİ'NDE ÇATIŞMA: 1 ŞEHİT, 1 YARALIBİNGÖL'ün Genç İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 1 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı.

11.08.2017 08:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)GENÇ İLÇESİ'NDE ÇATIŞMA: 1 ŞEHİT, 1 YARALI

BİNGÖL'ün Genç İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 1 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için helikopterle çok sayıda jandarma özel harekat timinin sevk edildiği bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.  Genç İlçesi Yeniyazı mevkiindeki kırsal alanda tespit edilen bir grup teröristin etkisiz hale getirilmesi amacıyla gündüz başlayan operasyon sırasında akşam saatlerinde terör örgütü üyeleriyle sıcak temas sağlandı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle birlikte 1 uzman çavuş şehit olurken, 1 asker de yaralandı.  Şehit ve yaralı asker, helikopterle çatışma bölgesinden alınarak Bingöl'e getirildi. Yaralı asker, burada tedavi altına alınırken, şehit uzman çavuşun naaşı ise hastane morguna kaldırıldı. Karanlıktan faydalanarak ormanlık alana kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgede başlatılan hava destekli operasyon devam ediyor. Operasyon bölgesine helikopterle çok sayıda jandarma özel harekat timinin sevk edildiği öğrenildi.

BİNGÖL ŞEHİDİNİN ATEŞİ BURSA'YA DÜŞTÜ

PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada Uzman Çavuş Hüseyin Gençer'in şehit olduğu haberi Bursa'nın İnegöl ilçesinde oturan ailesine bildirildi. Bingöl'ün Genç İlçesi Yeniyazı mevkiindeki akşam saatlerinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Gençer'in acı haberi İnegöl İlçesine bağlı Kurşunlu mahallesinde oturan ailesine ulaştı. İnegöl Kaymakamı Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl İlçe Garnizon Komutan Vekili Jandarma Başçavuş Bayram Çelikoğlu tarafından verilen acı haber nedeniyle anne Şekernaz ve baba İsmail Gençer sinir krizi geçiridi. Acı haber üzerine yakınları taziyeye gelen Gençer ailesinin oturduğu eve Türk Bayrağı asıldı.

7 yıldır Uzman Çavuş olarak görev yapan şehit Hüseyin Gençer'in, 2 yıl önce Nurgül Gençer ile evlendiği ve bir erkek babası olduğu öğrenildi. Şehit eşi Nurgül Gençer'e acı haber, tatil için gittiği Eskişehir'deki ailesinin yanında verildi. Şehit Gençer'in bugün ikindi vakti İnegöl ilçesinde toprağa verileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Hastaneden detay

------------------------------

Şehidin evine bayrak asılması

Şehidin evinin önünde taziye

Şehidin fotoğrafı

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera:  Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa),

=========================================

2)KAZADA ÖLEN YÜZBAŞI TOPRAĞA VERİLDİ

İZMİR'in Foça İlçesi'nde, Jandarma Yüzbaşı Şevket Soyer (35), şarampole uçan otomobilde yaşamını yitirdi. Yüzbaşı Soyer, askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Kaza, önceki gün (çarşamba) Yenfoça- Aliağa Karayolu üzeri Yenifoça Fatih Mahallesi Kurudere Mevkii'nde meydana geldi. Görevli olduğu Bursa İl Jandarma Komutanlığı'ndan iznini geçirmek üzere yakınlarının bulunduğu İzmir'in Foça İlçesi'ne gelen Jandarma Yüzbaşı Mahmut Şevket Soyer, otomobiliyle şarampole uçtu. Evli ve 4 yaşında bir erkek çocuk babası olan Yüzbaşı Soyer, yaşamını yitirdi.  Yüzbaşı Soyer için dün Fatih Camii'nde, ikindide cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine; Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ, Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Foça Jandarma Komando ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar, Batı Görev Grup Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Bursa ve Foça'da görevli silah arkadaşları, bazı belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yakınları ve çok sayıda Foçalı katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Yüzbaşı Soyer'in Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına konuldu. Yüzbaşı Soyer, uzun bir araç konvoyuyla götürüldüğü Foça Yeni Kabristan'da toprağa verildi. Defin sonrası ailesi, taziyeleri kabul etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Namaz kılanlardan görüntü

-Askeri törenden görüntü

-Musalla taşındaki cenazeden görüntü

-Genel ve detay görüntü

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Seyfi GÜL/ FOÇA (İzmir),

=============================================

3)ACEMİ ASKER DENİZDE ÖLÜ BULUNDU

HATAY İskenderun İlçesi'nde vatani görevini yapan 25 yaşındaki Metehan Karal'ın, Arsuz İlçesi'nde, denizde cesedi bulundu. Aşağı Kepirce Mahallesi sahilinde gezen vatandaşlar, denizde bir erkek cesedi görüp, polise haber verdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Kıyıya 50 metre mesafedeki ceset, bota karaya çıkarıldı. Yapılan incelemede cesedin, İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı'nda vatani görevini yapan Metehan Karabal olduğu saptandı.  Metehan Karabal'ın cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

DENİZDE BOĞULAN ASKERİN AİLESİNE ACI HABER VERİLDİ

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde vatani görevini yapan 25 yaşındaki Metehan Karabağ çarşı izni sırasında girdiği denizde boğularak yaşamını yitirirken, Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde yaşayan ailesine acı haber verildi.

Dün, İskenderun Aşağı Kepirce Mahallesi sahilinde gezen vatandaşlar denizde ceset gördü. Denizden çıkarılan kişinin İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı'nda vatani görevini yapan Metehan Karabağ olduğu tespit edildi. Metehan Karabağ'ın cesedi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Akşam saatlerinde Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Darıca Kışla Komutan Vekili Piyade Üsteğmen Sefa Bal, Metehan Karabağ'ın Darıca Nene Hatun Mahallesi Lokman Hekim Caddesi Iraz Kadın Sokak'taki evine gelerek acı haberi verdi. 2 çocuk annesi Birgül ile baba Bilgin Karabağ, askerliğinin bitmesine 2 ay kalan oğullarının ölüm haberi ile yıkıldı. Komşuları aileye başsağlığına geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Evden görüntüler

-Evin önünde toplananlar

-Evin önündeki araçlardan görüntü

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Erol POLAT/DARICA(Kocaeli),

==========================================

4)KILIÇDAROĞLU FINDIK ÜRETİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Kılıçdaroğlu, Düzce'deki toplantının ardından Akçakoca İlçesi'ne bağlı Uğurlu Köyü'ne geçti. Kılıçdaroğlu, Uğurluspor Lokali önünde fındık üreticisi köylülerle sohbet etti, sorunlarını dinledi. Köylüler Kılıçdaroğlu'na fındık, mısır ve çay ikram etti. Kılıçdaroğlu, fındık üretiminde Türkiye'nin dünyada bir numara olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: "Eğer dünyada 1 numaraysak, yani fındık konusunda söylenecek ilk sözü Türkiye söylüyorsa fındık fiyatını da önce Türkiye açıklaması lazım. Geçen yıl 13 liraydı. Şimdi fiyat 8 liraya kadar düştü. Eğer 1 kilo fındığın maliyeti 7 liraysa ve bugün fiyat 8 liraya düştüyse o fındık üreticisini ranta teslim etmek demektir. Fındık üreticisini ölüme terk etmektir. Size sözüm söz. Sizin sorunlarınızın takipçisi olacağım. Her aşamada ben de olacağım, parlamentoda milletvekili arkadaşlarım da olacak." Fındık üreticisinin başka gelir kaynağı olmadığını ifade eden Kılıçdaroğul, "Tek gelir kaynağı. Onunla geçimini sağlıyor, onunla çocuğunu okutuyor. Onunla da sosyal güvencesini sağlıyor. Dolayısıyla bu bir nimettir ve bu nimetin hakkının verilmesi gerekir. Siz nasıl bu işin takipçisiyseniz ben de bu işin takipçisi olacağım. Benim birinci ricam hükümetten; Sen, ben kavgamızı unutalım. Vatandaşın derdi var. Buradaki vatandaşın derdi, 'Bu fındığa kaç lira fiyat vereceksin bir an önce açıkla, beni kurda kuşa teslim etme.' Sizin kurda kuşa teslim edilmemeniz lazım. Çoluğunuz var çocuğunuz var. Kimseye muhtaç edilmemeniz gerekiyor. Alın teriyle üretiyorsunuz alın teriyle kazanıyorsunuz" dedi. Kılıçdaroğlu, fındık işçilerinin de derdi olduğunu, onların da sorunlarının çözülmesi gerektiğini, ancak önce fındık üreticisinin hakkının verilmesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun konuşması ardından bir genç lokalin arka tarafında bir çuval fındığı yere döküp benzin dökerek ateşe verdi. Jandarma müdahale ederek ismi açıklanmayan genci uzaklaştırdı. Çevredeki üreticiler de alkışlarla tepkiyi destekledi. Genç üreticinin tepkisini Kılıçdaroğlu görmedi. Kılıçdaroğlu, daha sonra köyden ayrıldı.

'FINDIK İŞÇİSİNİN DE ADALETE İHTİYACI VAR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uğurlu Köyü'ndeki programının ardından Emsahanım Köyü'ne geçti. Burada çevre köy muhtarları ve kanaat önderleriyle basına kapalı gerçekleştirilen yemekte bir araya gelen Kılıçdaroğlu, ardından köy meydanında 217 yıllık çınar ağacının altında, köylülere hitap etti. Herkesin ortak paydasının adalet olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:  "Az önce hak hukuk adalet diye yürüdüğümü belirtti bir büyüğümüz. Adalet bir kutup yıldızı gibidir. Sabit yerinde durur, ama bütün kainat onun etrafında döner. Dünya, adalet üzerinde kurulmuştur. Dolayısıyla adaleti savunmak, hakkı, hukuku savunmak hepimizin ortak görevidir. Kimliğimiz farklı olabilir, inançlarımız, yaşadığımız yerler, yaşlarımız farklı olabilir ama, hepimizin ortak paydası adalettir. Adalet sadece benim için değil, büyüklerimiz için değil, yeni doğandan başlayın, bu çınarın da adalete ihtiyacı var. Hepimizin, yaşayan bütün canlıların adalete ihtiyacı var. Tabi fındık işçilerinin de adalete ihtiyacı var. Fındıktan elde etiğiniz gelirle ailelerinizi geçindireceksiniz, düğününü yapacaksınız, çocuklarınız okutacaksınız, geleceğinizi güvence altına alacaksınız. Nasıl? İstediğiniz fiyat ödenirse. Ödenmezse adalet gerçekleşmemiş olur. Dolayısıyla adalet fındık işçisine de lazımdır. Fındığın fiyatı en az 14 veya 15 lira taban fiyatı olması gerekiyor. Neden bu? Geçen yıl 13 lira. Enflasyonu dikkatte alın. Ulaşıma, etin fiyatına bakın. Onlara baktığınızda 15 lira fiyat verilirse üretici memnun olur, hükümette üreticinin alın terini, hakkını teslim etmiş olur. Onun için hepimiz diyeceğiz ki; fındık işçisinin de hakka, hukuka ve adalete ihtiyacı var." Kılıçdaroğlu daha sonra karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

Görüntü Dökümü:

------------------------------

Kılıçdaroğlu nun Uğurlu köyüne gelişi

-Fındık üreticisi köylülerle sohbet etmesi

-Açıklamaları

-Kılıçdaroğlu'nun köye gelişi

-Çınar ağacının altnıda oturması

-Konuşması

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Murat KÜÇÜK/DÜZCE,

============================================

5)ŞIRNAK'TA PKK'LI 5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

ŞIRNAK'ta Kato- İncebel Dağları'nda bir mağarada kıstırılan PKK'lı 5 terörist, güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

Şırnak'ta Kato-İncebel Dağları'nda operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, bir mağarada, bir grup PKK'lı terörirstin gizlendiğini tespit etti. Güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrılarına teröristler ateşle karşılık verince çatışma çıktı. Mağara çevresinde önlem alan güvenlik güçlerinin tüm ikna çabalarına teröristler olumsuz cevap verince, operasyon düzenlendi. Mağara, patlayıcı kullanılalarak imha edildi. İçerideki 5 terörist etkisiz hale getirilirken, mağara da kullanılmaz hale geldi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Şırnak Valiliği'nden konu ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: "İlimiz Kato-İncebel Dağlarında 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda devam eden Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın operasyonu kapsamında 04 Ağustos 2017 tarihinde 7 nolu mağarada yapılan arama tarama faaliyetleri esnasında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sıcak temas sağlanmıştır. Yaşanan sıcak temasın ardından gerekli tedbirler alındıktan sonra mağara içerisine askeri mühimmatlar ve patlayıcılarla düzenlenen operasyon neticesinde mağara içerisindeki 5 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca yapılan patlatmalar ile mağara girişi çökertilmiş ve mağara kullanılamaz hale getirilerek kapatılmıştır." Güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonlarının devam ettiği belirtildi.

Haber: ŞIRNAK,

============================================

6)TUNCELİ'DE ÇIKAN ÇATIŞMADA 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

TUNCELİ'nin Mazgirt İlçesi kırsalında akşam saatlerinde tespit edilen PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan ve sabah saatlerine kadar devam eden çatışmada, ilk belirlemelere göre 1 terörist öldürüldü. Mazgirt İlçesi Dallıbel Köyü kırsal kesiminde bölgedeki jandarma karakoluna saldırı için hareket halinde olan bir grup PKK'lının tespit edilmesi üzerine gece yarısı bölgeye sevk edilen jandarma özel harekat timleri, terörist grubu ormanlık alanda sıkıştırdı. Aralıklarla saat 04.00'e kadar süren çatışmada 1 terörist silahı ile birlikte ölü ele geçirilirken, bölgede çatışmaların halen devam ettiği, öldürülen PKK'lı sayısının artabileceği belirtildi. Bölgeye havadan ve karadan çok sayıda jandarma özel harekat timi sevkedildi.  Operasyonla ilgili Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi; "10 Ağustos 2017 Tarihinde İl Jandarma Komutanlığımızca Mazgirt-Dallıbel Köyü kırsalında sabaha kadar yapılan operasyonda, çıkan çatışmada 1 terorist, 1 Kalaşnikof piyade tüfeği ve malzemeleri ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir."

ÖRGÜTÜN MAZGİRT SORUMLUSU ÇIKTI

Tunceli'nin Mazgirt İlçesi'ne bağlı Dallıbel Köyü kırsalında, çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen PKK'lı teröristin, örgütün sözde Mazgirt sorumlusu Renas Iğdır kod adlı Muzaffer Abuşka olduğu belirtildi. Muzaffer Abuşka'nın, 2 hafta önce yine çatışmada öldürülen Seyit Rıza kod adlı Ferhat Şahin'in yerine, örgütün Mazgirt sorumlusu olarak getirildiği ifade edildi. Abuşka'nın 2011 yılından beri PKK içerisinde silahlı faaliyet yürüttüğü kaydedildi. Çatışmanın ardından ormanlık alana kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgede geniş çaplı operasyonların sürdüğü bildirildi.

Haber: TUNCELİ,

==========================================

7)ADANA'DA PKK OPERASYONUNDA 20 GÖZALTI

ADANA'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda aralarında kadınların da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu ve eylemde bulunduğu öne sürülen çok sayıda kişinin evine sabahın erken saatlerinde operasyon düzenledi. Özel harekat polislerinin zırhlı araç ve helikopterle havadan destek verdiği operasyonda, kentin çeşitli bölgelerinde ev ve işyerlerinde 20 kişi gözaltına alındı. Adana Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

----------------------

Polislerin bir eve girmesi

Polis helikopterinin havada uçması

Zırhlı araçlarla şüphelilerin götürülmesi

Şüphelilerin Adli Tıp'a getirilmesi

Adli Tıp Birimi'nden detay görüntüler

Haber-Kamera: Yusuf BAŞTUĞ/ADANA,

========================================

8)ORAK ADASI'NDA DENİZE GİRENLERE CARETTA CARETTA SALDIRISI

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, doğa güzellikleri ile ünlü Orak Adası'nda, denizde caretta caretta türü kaplumbağaların saldırısına uğrayan 6 kişi yaralandı.

Bodrum'a 12 mil uzaklıktaki Orak Adası'na, ilçeden bindikleri teknelerle günübirlik tura giden yerli ve yabancı turistler, denizde yüzerken caretta carettaların saldırısına uğradı. İstanbul'dan tatile gelen 41 yaşındaki Zuhal Tursun ve 9 yaşındaki yeğeni Cabir Han Akten, tekneden atlayıp yüzmeye başladı. Bu sırada yanlarına gelen caretta caretta Cabir Han Akten'e saldırdı. Durumu fark eden Tursun, müdahale ederek yeğeninin tekneye çıkmasını sağladı. Ancak kaplumbağa, Tursun'un elini ısırdı. Koyda demirleyen bir yatın kaptanı zodyak tabir edilen bot ile Tursun'un yardımına koşup, sudan çıkardı. Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Zuhal Tursun ve yeğeni Akten, tedaviye alındı.

Büyük şok yaşadığını belirten Zuhal Tursun, "Bir anda yeğenimin elini bir şeyin kaptığını gördüm. Bir kafa ve dişlerini gördüm sadece. O arada ben onun ağzını itip yeğenimi kurtardım, bu kez bana saldırdı. Yeğenime sadece yüz ve kaç diyebildim. Ondan sonra yüzgeciyle benim başımı aşağı indirip, beni boğmaya çalıştı. Ağzıyla şah damarımın olduğu yerden ısıracaktı, ben elimle ittim, o esnada da elimi kaptı ve beni sürüklemeye çalıştı. Boğuşmaya başladık. Hiçbir şekilde kurtulamadım ondan. Çığlıklar attım, bağırdım. En sonunda hiç gücüm kalmadı. O esnada beyaz bir botla bir adam geldi ve beni bota çekmeye çalıştı. Adam beni bota çekerken kaplumbağa kolumu ısırdı. Daha sonra bir adam daha gelip kaplumbağanın kafasına vurdu zannedersem, kolumu bıraktı. Bota binerken arkadan gelip kaba etimi yakaladı. Bizi oradan hastaneye götürdüler ve bize tetanoz ve kuduz aşısı yapıldı. Sakinleştirici bir iğne de yaptılar" diye konuştu.

Ankara'dan eşi ve çocukları ile tatile gelen Didem Sürsal Watson ise kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "12 yaşındaki oğlum ve ben bu kaplumbağa tehlikesini atlattık. Deniz gözlüğümüzle Orak Adası'nda yüzüyorduk, birden oğlum 'anne kaplumbağa var' dedi. Denizin içine bakmamla koca kaplumbağanın hızla bize doğru çıkması bir oldu. Bize saldırınca tüm gücümle bacaklarımı çırpmaya başladım, oğlum da aynı şeyi yaptı. Bağırarak teknedekilerden yardım istedik. O sırada kaçın ısırıyorlar diye bağıranlar oldu, ben hayatımda böyle bir şok yaşamadım. O adada bu konuda hiçbir uyarı yapılmadı ve uyarı levhaları da yoktu, bu durumda kalan insanlar boğulup kalp krizi bile geçirebilir, acil olarak uyarıcı levhalar konulmalı caretta carettaların saldırıları ile ilgili olarak" dedi.

4 KİŞİ DAHA YARALANDI

Bu arada aynı bölgede, caretta carettaların saldırısına uğrayan 4 kişinin daha çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandığı belirtildi. Caretta carettaların saldırı anı, bir vatandaş tarafından saniye saniye cep telefonuyla görüntülendi.

'CARETTALARA YEMEK VERMEYİN' UYARISI

Deniz Kaplumbağaları Araştırma  Kurtarma ve Rehabilitasyon merkezi (DEKAMER) yetkilileri ise, "Doğal ortamda yaşayan ve vahşi olarak nitelendireceğimiz bu hayvanlar, insanların elle beslemesi sonucu sürekli beklenti içinde oluyorlar. Karnı acıkan hayvanlar, yiyecek beklentisinde olduğu için insanlara yaklaşıyorlar, yiyecek bulamayınca da saldırıyorlar. Konu ile ilgili Bodrum gönüllümüz ile yapacağımız çalışmalarda saldırı yapan caretta carettaları yakalayıp merkezimize getirip rehabilite ettikten sonra tekrar doğal ortamlarına bırakacağız. Caretta carettaların ısırmasından çok önemli bir şey olmaz. Isırma sonrası biraz buz konulabilir, ardından bir doktora başvurulabilir. Bölgemizde, şu ana kadar bu tür olaylara rastlamamıştık, günlük tura çıkanlar caretta carettaları gördüklerinde kesinlikle yiyecek vermesinler" şeklinde uyarılarda bulundu.

GEÇEN YIL DA 5 KİŞİ YARALANMIŞTI

Geçen yıl yine Ağustos ayında, Orak Adası'nda caretta carettalar yüzenlere saldırmış, 5 tatilci yaralanmıştı.

GEÇEN YIL DA 5 KİŞİ YARALANMIŞTI

Geçen yıl yine Ağustos ayında, Orak Adası'nda caretta carettalar yüzenlere saldırmış, 5 tatilci yaralanmıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Orak adasından görüntü

Carettaların saldırısına uğrayan bir kişinin kurtarılmasından görüntü

Yüzer caretta carettalardan görüntü

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

===============================================

9)DENİZLİ'DE SİLAHLI KAVGA: 1 ÖLÜ 1 YARALI

Olay, dün saat 23.30 sıralarında, Pelitlibağ Mahallesi'nde bulunan Dalaman Parkı yakınlarında meydana geldi. İddialara göre, 19 yaşındaki Hayrettin Ö., Can A. (21) ve Onur. K. (17)  ile henüz bilinmeyen bir nedenden tartıştı. Yaşanan tartışmadan bir saat sonra, Hayrettin Ö., elinde pompalı tüfekle Dalaman Parkı'na giderek, Can A. ve Onur K.'ye ateş edip kaçtı. Can A. ve Onur K. yaralandı. Silah seslerini duyan çevredekiler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri yaralıları Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdı. Burada tedaviye alınan yaralılardan Can A., yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis ekipleri, Hayrettin Ö.'yü kaçtığı 15 Mayıs Mahallesi'nde yakalayarak gözaltına aldı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------

Olay yerinden görüntü

Yaralının ambulansla hastaneye kaldırılmasından görüntü

Polis ekiplerinin incelemesinden görüntü

Mahalle sakinlerinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

============================================

10)KAVŞAKTA İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 3 YARALI

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde kavşakta iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı.

Kaza öğle saatlerinde, Akyazı kavşağında meydana geldi. TEM Otoyolu Akyazı gişelerinden çıkan Emre Cankatar idaresindeki 10 U 2021 plakalı otomobil ile Adapazarı istikametine gitmekte olan Adem Göksu idaresindeki 34 PYY 24 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada, Adem Göksu ve Mustafa Göksu ile diğer otomobilde bulunan 4 yaşındaki Mihriban Cankatar yaralandı. 112 Acil ekibinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Jandarma ekibi, 10 U 2021 plakalı otomobilden dumanlar çıkınca aracın akü bağlantılarını çıkartarak yangın çıkmasını önledi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Yaralılara müdahale edilmesi

-Çocuğa müdahale edilmesi, yaralıların sevki

-Olay yerinden görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Alaattin ONUR/AKYAZI(Sakarya),

===========================================

11)KAYIP KİŞİNİN CESEDİ DENİZDE BULUNDU

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde önceki günden bu yana haber alınamayan 30 yaşındaki İlkay Oruç, denizde ölü bulundu.

Oba Mahallesi sahilinde saat 17.00 sıralarında plajdan yaklaşık 100 metre açıkta su yüzeyinde bir kişinin hareketsiz olduğunu görenler durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri vatandaşların da yardımıyla sudaki kişiyi orada bulunan bir su sporlarına ait botla karaya çıkardı. Yapılan kontrollerde denizden çıkarılan kişinin ölmüş olduğu ve kendisinden haber alınamayan İlkay Oruç olduğu belirlendi. Oruç'un cenazesinin denizden çıkarıldığı sırada vatandaşlar denize girmeye devam etti. Yapılan ilk incelemelerde boğulduğu ihtimali üzerinde durulan İlkay Oruç'un cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Plajdan görüntü

Botla cesedin çıkarılmasından görüntü

Cesedin cenaze aracına yüklenmesinden görüntü

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

===========================================

12)DENİZDE KAYBOLAN İNŞAAT İŞÇİSİNİN CESEDİ BULUNDU

Zonguldak'ta, geçen salı günü yüzerken kayıplara karışan inşaat işçisi 17 yaşındaki Şahin Ölmez'in cesedine 76 saat sonra ulaşıldı. AFAD ekiplerinin dürbünle yaptığı gözetlemede, suyun yüzeyinde hareketsiz yatan bir kişinin olduğu belirlendi., Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bottaki görevliler, olay yerinden yaklaşık 400 metre açıkta bulunan cesedi denizin yüzeyinden alarak Zonguldak Limanı'na getirdi. Halat yardımıyla cesedin dalgıçlar tarafından Sahil Güvenlik Komutanlığı sahasına çıkarıldığı sırada bir kişi dengesini kaybederek denize düştü. Balıkçı olduğu öğrenilen kişi, kendi imkanlarıyla denizden tekrar bota çıktı. Yapılan teşhiste cesedin Şahin Ölmez'e ait olduğu belirlendi. Babası Murat Ölmez ve yakınları gözyaşı döktü. Ölmez'in cesedi, otopsi yapılmak üzere Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne konuldu.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Deniz kıyısında bekleyenler

-Botla cesedin geirilmesi

-Cesedin halat yardımıyla yukarıya çekilmesi

-Cesedi kaldırırken bir balıkçının denize düşmesi ve kendi imkanlarıyla çıkması

-Cesedin teşhis edilmesi

-Ağlayan yakınları

-Ambulansın olay yerinden ayrılması

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera. Durmuş SEVİNDİK- Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK,

==========================================

TEKSTİL İŞÇİSİ LASTİK BOTLA DENİZDE KAYBOLDU (2)

13)UMUTLU BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Çanakkale'nin Ezine İlçesi, Geyikli Beldesi'ndeki Aktaş Plajı'ndan geçen 8 Ağustos'ta bindiği 1.80 metrelik, tek kişilik, lastik botla rüzgar ve akıntı nedeniyle sürüklenerek gözden kaybolan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 28 yaşındaki tekstil işçisi Emre Kaptan'ı denizden ve havadan arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Çalışmalardan şu ana kadar bir sonuç alınamazken, ailesi, üç bacanağı ve diğer yakınlarının umutlu bekleyişi sürüyor.

Kaptan'ın bacanağı Ahmet Köse, "Kürekleri almaya gitmiştim. Döndüğümde Emre, lastik botla, kıyıdan yaklaşık 100 metre açığa sürüklenmişti. Hemen suya girip, ona doğru 50 metre kadar yüzdüm. Islık çaldım. Bu sırada daha da uzaklaştı. El, kol hareketi yaptım. Bana bir şeyler anlatmak istedi. Ancak,

ne dediğini anlamadım. Uzaklaşmaya devam etti. Kendisine ulaşamayınca, durumu Sahil Güevcinliğe bildirdik. Babakale Limanı'ndan bölgeye gelip, bölgede arama-kurtarma çalışması yaptılar. Ancak, Emre'nin sürüklendiği botu bulamadılar. Havadan da arama yapıldı. Ama hiçbir şey bulunamadı.

Hala aramalar sürüyor. Düşüncemiz ıssız bir adaya ya da Yunan adalarından birine ulaştığı yönünde. Belki de mülteci sanılarak alınmış olabilir. Bunların hepsi tahmin. Umutla bekliyoruz. Yunanistan tarafının da bu konuyla ilgilenilmesini istiyoruz" dedi.

Kaptan'ın İstanbul'dan bir haftalık tatil için gelen diğer bacanağı Harun Uncu da "Olay günü banacaklarım Emre ve Ahmet bizden biraz önce plaja gelmişti.

Biz plaja ulaştığımızda  olay yaşanmıştı. Buraya en yakın noktada Yunanistan'ın Midilli Adası var. Buradaki akıntı ve rüzgarın Emre'yi Midilli'ye sürükleyebileceğini tahmin ediyoruz. Biz umudumuzu yitirmedik" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Emre Kaptan'ın yakınlarından görüntüler

-Bacanak Ahmet Köle ile röp.

-Bacanak Harun Uncu ile röp.

-Aktaş Plajı'ndaki arama kurtarma çalışmalarından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

=============================================

14)DÜNYACA ÜNLÜ PLAJDA DENİZE SIFIR LOCA TEPKİSİ

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, dünyanın en iyi plajları arasında gösterilen Kumburnu Plajı'nda günlük 210 liradan kiralanan denize sıfır 12 ahşap loca, tatilcilerin tepkisini çekti.

Locaların görüntü kirliliğinin yanı sıra yüzmeye engel olduğu belirtilirken, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Fethiye Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı, "Allah vergisi güzellikleri, 2 kuruş para almak için birine verirseniz. İşte böyle hizmet değil rant öne çıkar" dedi. Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Ölüdeniz Tabiat Parkı içinde yer alan dünyaca ünlü Kumburnu Plajı'nda, günlük 210 liradan kiralanan denize sıfır 12 ahşap loca, tatilcilerin tepkisini çekti. Giriş ücreti 7 lira, şemsiye ve şezlong ücreti parça başı 15 lira olan plajda tatilciler, locaların yüzmeye engel olduğunu ve görüntü kirliliği yarattığını öne sürdü. Kumburnu Plajı'nda giriş ücretleri devlet kasasına giderken; plajdaki loca, şezlong, şemsiye, su sporları ile yiyecek içecek ücretleri 2014 yılından bu yana plaj işletmesini yürüten özel şirkete gidiyor.

"HİZMET DEĞİL, RANT ÖNE ÇIKAR"

Localara tepkiler büyürken Fethiye Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Locaların fotoğrafını paylaşarak durumu tepki gösteren Başkan Saatcı, şu ifadeleri kullandı: "Siz bu toprakların Allah vergisi güzelliklerini, 'sadece maddiyat gözeterek', Fethiyeliler ve Fethiye'deki resmi, sivil örgütler varken, 2 kuruş fazla para almak için birilerine verirseniz, işte böyle hizmet değil, rant öne çıkar. Güzelim plaj berbat edilir. Aynen Boncuklu Yarımadası'ndaki, Küçük Samanlık, Büyük Samanlık ve Kuleli Koyları'nda olduğu gibi. Bu değerler bu topraklarda yaşayanlara aittir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

Denize sıfır localardan görüntü

Haber- Kamera: Ergün TOS/ FETHİYE (Muğla),

===============================================

15)BOŞANMAK ÜZERE OLDUĞU EŞİNİN YANINDA GÖRDÜĞÜ ERKEĞİ BIÇAKLADI

DENİZLİ'de, boşanma davaları süren eşini başka bir erkekle otomobilde gören 36 yaşındaki O.Ö. (Osman Öztürk) dehşet saçtı. O.Ö., eşinin erkek arkadaşı olduğu iddia edilen A.A.'yı (Adem Aşkın) bıçakla göğsünden ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan A.A. tedaviye alınırken, olay yerinden kaçan O.Ö.'nün yakalanması için polis çalışma başlattı. Olay, dün saat 17.30 sıralarında, Merkezefendi ilçesi Saltak Caddesi'nde meydana geldi. O.Ö., iddiaya göre, caddede kırmızı ışıkta bekleyen 64 BB 915 plakalı otomobilin içinde ayrı yaşadığı ve boşanma aşamasında olduğu eşini, A.A. ile birlikte gördü. Otomobilin yanına yaklaşan O.Ö., sürücü koltuğunda oturan A.A. ile tartışmaya başladı. A.A.'nın otomobilden inmesiyle birlikte tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. O.Ö. elinde bıçakla A.A.'yı göğsünden ve kolundan yaraladı. O.Ö. bıçakla A.A.'ya saldırmaya devam ederken, vatandaşlar araya girerek yardım etmek istedi. Kalabalığın müdahalesi sonrası O.Ö., olay yerinden koşarak kaçtı.

İLK MÜDAHALE ECZANEDE

Olay yerinde kanlar içinde kalan A.A.'ya ilk müdahale vatandaşlar tarafından yapıldı. Eczaneye götürülen A.A., burada yapılan müdahalenin ardından ambulansla Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. A.A.'nın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Polis, kaçan O.Ö.'nün yakalanması için çalışma başlattı. Kavgayı gören vatandaşların araya girmesi ve A.A.'nın olay yerinden kaçması bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Cep telefonu görüntüsünde zanlının saldırma anı ve kaçması

Yaralı A.A. sedyeyle ambulansa bindirilmesi

Ambulansın hastaneye gitmesi

Olay yerinden görüntüler

Polislerden görüntüler

Yerdeki kanlardan görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Ramazan ÇETİN- Kamera : Deniz TOKAT/DENİZLİ,

=======================================

6)KAZANIN ARDINDAN KAÇTI

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde kavşakta otomobile çarpan otomobilin sürücüsü olay yerinden kaçtı. Yaralanan 2 kişi tedavi altına alındı.

Kaza, gece saatlerinde Kartepe Uzunbey Mahallesi'nde meydana geldi. Sürücüsünün kimliği belirlenemeyen 34 VM 2965 plakalı otomobil, Hüseyin Tohumcu idaresindeki 34 LSA 19 plakalı otomobile yandan çarparak karşı kaldırıma kadar sürükledi. Kazaya neden olan sürücü araçtan çıkarak olay yerinden kaçtı.  Otomobil içerisinde bulunan Besime Enül ile çarptığı otomobilin sürücüsü Hüseyin Tohumcu hafif yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları hastaneye kaldırdı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Araçlardan görüntü

-Yaralılara müdahale edilmesi

Faruk KIYAK/KARTEPE(Kocaeli), -

===============================================

17)HIRSIZLARLA UZUN SÜRE YALNIZ KALAN GENÇ KIZ ŞOKA GİRDİ

KONYA'da bir mağazada kalan Habibe Tok, içeride hırsızların olduğunu anlayınca kendisini odaya kilitleyip polisi arayarak yardım istedi. İtfaiye merdiveniyle binanın 3'ncü katına çıkan polis, hırsızların kasadaki paraları alarak kaçtığını tespit etti. Şoka giren genç kız ise uzun süre gözyaşı döktü.

Olay, saat 04.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Alaaddin Bulvarı üzerinde bulunan bir mağazada meydana geldi. İddiaya göre Erzurum'dan geldiği öğrenilen mağaza çalışanı 25 yaşındaki Habibe Tok, binanın 3'ncü katındaki odasında uyurken içeriden sesler geldiğini fark etti. İçeride hırsızların olabileceğini düşünen genç kız işyeri sahibini aradı. İşyeri sahibide telefonundan güvenlik kameralarına baktığında mağaza içerisinde iki hırsızın dolaştığını gördü. Bunun üzerine Tok'u arayarak polisten yardım istemesini söyledi. Tok'ta kendisini odaya kilitleyerek polisten yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen polis, içeriye giriş bulamayınca itfaiyeden yardım istedi. İtfaiyenin uzattığı merdivenle genç kızın 3'ncü kattaki odasının camından içeri giren polis, şüphelileri bulmak için mağazada arama yaptı. Şüphelilerin çatıdan girdiğini belirleyen polis, yan binalarıda didik didik aradı. Polis, yan binalarda yaptığı aramada şüphelilerin kaçarken düşürdüğü eldiven ile madeni paraları buldu. Kaldığı odanın kapısı şüpheliler tarafından zorlandığı belirtilen Habibe Tok ise uzun süre gözyaşı döktü. Kasadan yaklaşık 10 bin lira çalındığı belirtilirken, polis kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü dökümü:

----------------------------------

Polisin itfaiye merdiveniyle binaya girmesi

Genç kızın ağlaması

Bina dışında alınan önlem

Genel ve detaylar

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA

================================================

18)AKLİ DENGESİ YERİNDE OLMAYAN ŞAHIS BALKONDAN ATLADI

MALATYA'da psikolojik sorunları olduğu belirtilen 51 yaşındaki İsmet Yerlikaya, yalnız yaşadığı evin 3'üncü kat balkonundan atlayarak intihara kalkıştı. itfaiyenin açtığı bezin üzerine düşüp, hafif yaralanan Yerlikaya, hastanede tedaviye alındı.

Olay, saat 17.30 sıralarında Battalgazi İlçesi Hacı Abdi Mahallesi Gülbeyaz Sokak'ta meydana geldi. Bir apartmanın 3'üncü katında yalnız yaşayan ve psikolojik sorunları olduğu iddia edilen İsmail Yerlikaya, evinin balkonuna çıkıp intihar edeceğini söyledi. Sokak sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polisler Yerlikaya'yı eyleminden vazgeçirmek için ikna etmeye çalışırken, itfaiye ekipleri de önlem amacıyla  gerdirme bez açtı. Akrabalarının kendisini akıl hastanesine götürmek istediğini iddia eden Yerlikaya, tüm çabalara karşın yaklaşık 1 saat sonra aşağı atladı. İtfaiyenin açtığı bezin üzerine düşen Yerlikaya, belinden yaralandı. Hazır bekleyen ambulansla İsmet Yerlikaya, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastane'sine kaldırılarak tedaviye alındı.

Mehmet Kaplan, komşusu İsmet Yerlikayan'nın, "Dün gece akrabalarım, dostlarım beni akıl hastanesine yatırmak istiyor' diye bağırıyordu. Bugün de bu olay oldu" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Balkona sarılan  İsmet Yerlikaya'nın görüntüsü

-polislerin ikna etmeye çalışması

-sağlık ekiplerinden görüntü

-Genel ve detay

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Taha AYHAN  / MALATYA,

=============================================

19)POLİS GAZETECİ KILIĞINA GİREREK, İNTİHAR ETMEK İSTEYEN GENÇ KIZI KURTARDI

BİNGÖL'de bir polis memuru, intihar etmek için karayolunda bulunan üstgeçide çıkan 18 yaşındaki S.B. isimli genç kızı gazeteci kılığına girerek kurtardı.

Olay, dün akşam saatlerinde Kaleönü Mahallesi'nde bulunan Bingöl - Muş karayolunda meydana geldi. Psikolojik sorunları olduğu belirtilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istediğini söyleyen 18 yaşındaki S.B. isimli genç kız karayolu üzerindeki üst geçide çıktı. İntihar teşebbüsünü gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine ambulans, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Üst geçide çıkarak intihar etmek istediğini belirten S.B., polisin ikna çabalarına olumsuz yanıt verdi. S.B., basın mensuplarına açıklama yapmak istediğini belirterek, gazetecilerin yanına gelmesini istedi. Bunun üzerine fotoğraf makinesini boynuna asarak gazeteci kılığına giren bir polis memuru, röportaj yapmak istediğini belirterek intihar etmek isteyen genç kıza yaklaştı. S.B.'nin bir anlık boşluğundan faydalanan polis memuru, genç kızın üzerine koşup, kollarından tutarak, intihar etmesini engelledi. S.B.,sağlık kontrollerinin ardından ifadesi alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

S.B.'nin intihar etmek istediği üstgeçitten ve yoldan detaylar

Polisin S.B.'yi ikna etme çabaları

Boynuna fotoğraf makinesi asan ve gazeteci kılığına giren polisin koşarak genci engellemesi

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber -Kamera: Aziz ÖNAL - Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL,

=========================================

20)FUHUŞ EVLERİNE YAPILAN BASKINDA YABANCI UYRUKLU 5 KADIN GÖZALTINDA

KONYA'da fuhuş yapıldığı tespit edilen iki ayrı eve yapılan baskında yabancı uyruklu 5 kadın gözaltına alındı. Ülkelerinde hemşire ve öğretmen oldukları belirlenen yabancı uyruklu kadınlar polisteki işlemlerinin ardından Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri merkez Selçuklu ilçesi Bosnahersek Mahallesi'nde bulunan iki ayrı evde fuhuş yapıldığı bilgisini aldı. Bunun üzerine polis, evleri fiziki takibe aldı. Yapılan teknik takip sonucu sözkonusu evlerde yabancı uyruklu kadınların kaldığı ve fuhuş yapıldığı tespit edildi. Polis, gece saatlerinde her iki evde operasyon düzenledi. Yapılan baskında Özbekistan vatandaşları Kunduz S. (36), Kunduzkhon B. (33) ile Kırgızistan vatandaşları Nurgul S. (31), Makhavat O. (34) ve Shakhnazakhan A. (28) gözaltına alındı.

Kadınların arasında ülkelerinde hemşire ve öğretmen oldukları öğrenildi. Ayrıca Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen kadınlar, polisteki işlemlerinin ardından Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------

Kadınların sağlık kontrolüne getirilişi

Kadınların sağlık kontrolünden götürülüşü

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Tolga YANIK/ KONYA

=================================================

21)BİSİKLET HIRSIZI, BİSİKLETLE GEZERKEN YAKALANDI

KONYA'da son bir ay içerisinde 4 bisiklet çaldığı tespit edilen 14 yaşındaki A.D., bisikletle gezerken polis tarafından yakalandı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı Güven Timi ekipleri, merkez Meram İlçesi'nde son bir ay içerisinde meydana gelen bisiklet hırsızlıkları ile ilgili çalışma başlattı. Olayların meydana geldiği bölgelerdeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, şüphelinin 14 yaşındaki A.D. olduğunu saptadı. Polis, A.D.'yi kent merkezinde bisikletle gezerken yakalayıp gözaltına aldı.

Çaldığı bisikletleri parçalayarak satıp parasını harcadığını itiraf eden A.D., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Görüntü dökümü:

----------------------------------

Hırsızlık anlarını gösteren güvenlik kamera görüntüleri

A.D.'nin sağlık kontrolüne getirilişi

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Tolga YANIK/ KONYA

=================================================

22)84 YAŞINDAKİ KADININ BÖBREKLERİ UMUT OLDU

BALIKESİR'in Bandırma ilçesi Devlet Hastanesinde beyin kanaması teşhisiyle tedavi görürken hayatını kaybeden 84 yaşındaki Akçiçek Güven'in böbrekleri nakil bekleyen iki hastaya umut oldu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden organ nakli ekibi Bandırma Devlet Hastanesinde beyin kanaması teşhisiyle tedavi görürken beyin ölümü gerçekleşen 84 yaşındaki Akçiçek Güven'in böbreklerini ameliyatla alarak Çanakkale'de  tedavi gören iki hastaya nakledilmek için götürdüler. Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli, "hastamız 16 gün önce hastanemize beyin kanaması nedeniyle yoğun bakımda tedavi görürken beyin ölümü gerçekleşti. Ailesiyle yaptığımız görüşme neticesi organlarını bağışlayarak iki hastaya umut oldularö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-acil servis kapısında bekleme

-Başhekim DR. Muzaffer Şenveli'nin açıklaması

-Dr. Şükrü Taş'ın açıklaması

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Erdem ÖZCAN - Tufan DALGIÇ/BANDIRMA (Balıkesir),

=============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni- 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement