Dha Yurt Bülteni- 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni- 1

1)ŞEHİDİN CENAZESİ KAHRAMANMARAŞ'A GETİRİLDİBatman'ın Kozluk İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin, yola döşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan uzman çavuş Gürcan Kepekci'nin cenazesi, Batman'daki törenin ardından askeri uçakla memleketi Kahramanmaraş'a getirildi.

13.08.2017 08:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ŞEHİDİN CENAZESİ KAHRAMANMARAŞ'A GETİRİLDİ

Batman'ın Kozluk İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin, yola döşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan uzman çavuş Gürcan Kepekci'nin cenazesi, Batman'daki törenin ardından askeri uçakla memleketi Kahramanmaraş'a getirildi. Eşi Yasemin ve 3 yaşındaki oğlu Milcan Efe'nin de birlikte geldiği uçağı havaalanında; Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Ak Parti Milletvekili İmran Kılıç, şehidin ailesi ve protokol üyeleri karşıladı.

Uçaktan inen acılı eş Yasemin Kepekci'yi yakınları teselli ederken, küçük Milcan Efe ise olup biteni anlamaya çalıştı. Tören mangası tarafından uçaktan alınarak cenaze aracına taşınan şehit Kepekci'nin naaşı, Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nin morguna kondu.

Şehit uzman çavuş Gürcan Kepekci'nin cenazesi, bugün düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü

---------------------

Uçağın gelişi

Cenazeyi bekleyen protokol

Şehidin eşi ve oğlunun uçaktan inmesi

Cenazenin taşınması

Tabutun cenaze aracına konulması

Şehidin oğlu Milcan Efe bir yakının kucağında

Cenaze aracının gidişi

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 105 MB

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

=====================================================

2)ŞEHİT YILMAZ' IN SULAKYURT'TAKİ EVİ BAYRAKLARLA DONATILDI

Şehit Jandarma Astsubay Mehmet Yılmaz'ın Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesi Ayvatlı köyündeki evi Türk bayraklarıyla donatılırken, dedesi Bekir Yılmaz, gözyaşlarına boğuldu.

Şehit Yılmaz'ın Ayvatlı köyündeki evinde Kuran'ı Kerim okutuldu. Kırıkkale Vali Yardımcısı Sait Özkoç, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik ve vatandaşlar dede Bekir Yılmaz'a taziyede bulundu.

BİR YIL ÖNCE EVLENMİŞTİ

Şehit Yılmaz'ın eşi Kübra Yılmaz ile Ankara'da yaşayan annesi Hanım Yılmaz ve babası Yusuf Yılmaz'ın cenaze ile birlikte bugün Ayvatlı köyüne geleceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------

-Şehit evi detaylar

-Dede ile röportaj

-Kuran okunması

-Belediye Başkanı İsmail Bildik ile röportaj

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Erhan GÖĞEM/ KIRIKKALE, DHA)

=======================================================

3)ŞEHİT UĞURLAMA TÖRENİNDE YÜREK BURKAN SORU: ANNE, BENİM BABAM HANGİSİ?

BATMAN'ın Sason İlçesi kırsalında teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle şehit olan 2 asker için düzenlenen uğurlama töreninde duygu yüklü anlar yaşandı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Gürcan Kepekçi'nin 3 yaşındaki oğlu Efe, annesi Yasemin Kepekçi'ye, "Anne babam hangisi" diye bağırması, törene katılanları gözyaşına boğdu.

Sason İlçesi'nde devam eden operasyon sürdüren güvenlik güçlerinin geçişi esnasında PKK'lı teröristler tarafından daha önce tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilat ettirilmesiye şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Gürcan Kepekçi ile Jandarma Uzman Onbaşı Şahan Sezer için Batman Alay Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene; Batman Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Bahçepınar, şehit askerlerin yakınları ve askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

Tören alanına, şehit cenazelerinin gelmesiyle şehit Jandarma Uzman Çavuş Gürcan Kepekçi'nin 7 aylık hamile eşi annesi Yasemin Kepekçi ve 3 yaşındaki oğlu Efe ile geldi. İki şehit cenazesinin alana gelemsiyle küçük Efe annesine, "Anne benim babam hangisi?" diye seslenmesi, yakın çevresindekileri gözyaşlarına boğdu.

Batman Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Bahçepınar, burada yaptığı konuşmada terörle mücadelede kararlılık mesajı vererek, "Bugün saat 7.45 sıralarında Kozluk İlçesi Gümüşörgü Köyü sorumluluk alanında icra edilen Şehit Uz Çavuş Ali Gülnar Operasyonu kapsamında bölücü terör örgütleri tarafından yerleştirilen mayın el yapımı patlayıcının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Gürcan Kepekci ve Jandarma Uzman Onbaşı Şahan Sezer'i son yolculuğuna uğurluyuyoruz. Aziz şehitlerimizin, milletimizin birlik ve beraberliğe, vatanımızın bölünmez bütülüğü uğruna verdiği binlerce şehidimizin saflarına katılmak üzere bugün aramızdan ayrılıyor. Ancak, bu ayrılış sadece bedenin bir ayrılmadır. Al kanlarını bayrağına verilen, vatan toprağı karış karış sulayan bu kahramanlar aslında aramızdan hiç ayrılmadılar. Onlar daime türk milletinin kalbinde yaşıyor, yaşayacaklar. Hatıra ve ruhları heran bizlerle beraber olacaktır. Bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşması engellemek ve kanun hakimiyeti sağlamak maksadıyla görevlerimize daha da artan inanç azim ve kararlıkla devam edeceğiz. Aziz şehitlerim sizleri kaybetmenin acısı sonsuzdur. Şimdi sizde tüm şehitlerimiz gibi bu vatanın yıkılmaz temelinin harcı oldunuz.uğruna can verdiğiniz emanetlerin bekçisiyiz. Rahat uyuyun, bizler ülkesini milletini vatanımızı canımızı pahasına korumaya yemin etmiş silah arkadaşların olarak hakkımızı size helal ediyoruz" dedi.

Daha sonra Şehit Jandarma Uzman Çavuş Gürcan Kepekçi'nin naaşı Kahramanmaraş'a, şehit Jandarma Uzman Onbaşı Şahan Sezer'in naaşı da toprağa verilmek üzere Samsun'un Bafra İlçesi'ne uğurlandı

Görüntü dökümü

------------------------

Alandan görüntü

Şehitlerin gelmesi

Protokol görüntüsü

Şehit eşi ve oğlu görüntüsü

Albayın konuşması

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN, -

===================================================

4)ŞEMDİNLİ'DE PKK'LI 5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Derecek Bölgesi'nde insansız hava aracıyla tespit edilen 5 terörist, düzenlenen hava harekatıyla etkisiz hale getirildi.

Şemdinli İlçesi Derecek Bölgesi'ndeki Balkayalar Dağı'nda insansız hava aracı (İHA) Bayraktar ile bir grup terörist tespit edildi. Bunun üzerine bölgeye hava harekatı düzenlendi. F- 16 savaş uçaklarıyla teröristlerin bulunduğu bölge bombalandı. Bombardımanda PKK'lı 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonlarının devam ettiği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

Operasyon bölgesinden yükselen dumanlar

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

HAKKARİ,

==========================================

5)CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DÜNYA TEKVANDO ŞAMPİYONU'NUN DÜĞÜNE KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta ziyaretinin ardından 9 Mart'ta nikahları kıyılan Dünya Tekvando Şampiyonu Nur Tatar Askari ile İranlı eşi Mehran Askari'nin düğün törenine katılmak için helikopterle Antalya'ya geldi. Helikopteri Muratpaşa İlçesi Meltem Mahallesi'ndeki Antalyaspor Hasan Subaşı Tesisleri'ne inen Cumhurbaşkanı Erdoğan, düğün töreninin yapıldığı, tesislerin hemen karşısındaki Cam Piramit'e makam aracıyla geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Cam Piramit'e girişte, kendisini bekleyenleri el sallayarak selamladı. Cumhurbaşkanı'nın gelişi nedeniyle Antalya emniyeti de geniş güvenlik önlemi aldı. Düğüne katılan davetliler, arama yapıldıktan sonra içeriye alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişinin hemen öncesinde Sakıp Sabancı Bulvarı da trafiğe kapatıldı. Yoldan geçmek isteyen turist ve vatandaşlara izin verilmedi.

YARIN DA ANTALYA'DA

Yaklaşık bin davetlinin katıldığı düğün, basına kapalı gerçekleştirildi. Saat 22.00'ye kadar düğünde kalan Erdoğan ve eşi, Belek turizm bölgesinde konaklayacağı otele gitmek için Cam Piramit'ten ayrıldı. Bu sırada kapıda bekleyen bir kadın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Reisim, liderim" diye seslenerek görüşmek istediğini söyledi. Ancak güvenlik önlemi alan polis ekipleri, sesini duyuramayan kadının geçişine izin vermedi. Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan, daha sonra helikopterle Belek'e gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Ak Parti Antalya İl Başkanlığı'nın Expo 2016 Kongre Merkezi'nde düzenleyeceği Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına katılacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Helikopterin gelişi

Erdoğan'ın eskotla geçişi

Erdoğan çiftinn el sallaması

Cam Piramit'ten genel görüntü

Bir kadının Reisim, liderim diye seslenmesi

Konvoyun gidişi

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Tolga YILDIRIM/ ANTALYA-

=======================================

6)BAKAN GÜL, EDİRNE'DE NİŞANA KATILDI

ADALET Bakanı Abdülhamit Gül, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek'in oğlu Mehmet Akif İpek ile Ahsen Şenol'un Edirne'de Meriç Nehri kıyısında yapılan nişan törenine katıldı.Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İstanbul'dan akşam saatlerinde eşi İlknur ve oğulları Ali Hamza ile birlikte Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek'in avukat oğlu Mehmet Akif İpek ile meslektaşı Ahsen Şenol'un nişan töreni için Edirne'ye geldi. Meriç Nehri kıyısındaki Lalezar Restorant'ta çok sayıda davetlinin bulunduğu nişanda Bakan Gül ile eşi İlknur Gül, genç çifte nişan hediyesi takıp,  mutluluk diledi.

Bakan Abdülhamit Gül, nişanın ardından karayoluyla İstanbul'a gitmek üzere kentten ayrıldı. Düğüne katılan davetliler arasında bulunan eski Galatasaray yöneticilerinden Abdürrahim Albayrak da genç çifte Mehmet Akif'in isminin yazdığı Galatasaray forması hediye etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

Bakan Gül'ün gelişi

Kapıda karşılanması

Genç çiftin dansı

Davetlilerden genel detay

Bakan Gül ve eşi takı takması

Bakan Gül, genç çifte mutluluk dilemesi

Bakan Gül, nişan töreninden ayrılması

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

=============================

7)DURDURULAN ARAÇTAN DEAŞ'A AİT ÇOK SAYIDA SİLAH VE MÜHİMMAT ÇIKTI

BİNGÖL'de şüphe üzerine durdurulan bir araçta yapılan aramada, terör örgütü DEAŞ'a ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı. Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde terör örgütü DEAŞ'a yönelik kentte şafak operasyonu düzenlendi. Operasyonun ardından saat 08.45 sıralarında Yenişehir Mahallesi Eski Saray Caddesi'nde seyir halindeki bir araç, şüphe üzerine polis ekiplerince durduruldu. Araçta yapılan aramada, 3 Biksi makineli tüfek, 1 lav silahı, 7 adet AK 47 kaleşnikof silah, 2 hücum yeleği içerisinde 9 dolu 1 boş AK-47 şarjörü, çuvallar içerisinde Biksi ve Kaleşnikof mermisi ile şarjörler, 1 çuval mayon ve 2 el bombası ele geçirildi. Terör örgütü DEAŞ içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen A.G. gözaltına alındı. A.G. ile irtibatlı olduğu değerlendirilen L.Ü., Ö.Ö., M.A., O.U. ve Ö.B. de yakalandı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (LAR)

---------------------------------------------------------

Ele geçirilen silahlar ve mühimmat

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Mesut BUDRAÇ/ BİNGÖL

=====================================

8)YOLA DÜŞEN DEV KAYADAN SON ANDA KAÇTILAR

Trabzon'un Çaykara ilçesi Uzungöl'de dağdan kopan dev kaya kütlesi yola düştü. Bu sırada yoldan geçmekte olan bisikletliler, yayalar ve bir araç son anda dev kayanın altında kalmaktan kurtulurken, o anlar güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay Trabzon'un turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl'de perşembe öğle saatlerinde meydana geldi. Bir parkın yakınında; bisikletliler, yayalar ve bir otomobil seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle dev kaya kütlesi yerinden koparak yuvarlanmaya başladı. Bunu farkeden bir kişi yoldakileri bağırarak uyardı. Kaya yola düştüğü sırada vatandaşın uyarısıyla otomobil ve bisikletliler hızlarını arttırarak kayanın altında kalmaktan son anda kurtuldular. Bir bisikletli kayanın geldiğini gördükten sonra geri dönerek kurtulmayı başardı. Vatandaşın uyarısı ile facianın eşiğinden dönülmesi ve yaşananlar parkın güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Görüntü Dökümü:

----------------

-Güvenlik kamerası

-Yoldakiler

-Vatandaşın uyarısı

-Kayanın düşüşü

-Kaçışmalar

-Aracın ve bisikletlilerin hız arttırması

-Bir bisikletlinin geri dönmesi

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Erhan TEKTEN - Kamera: DHA

=====================================

9)ELMALI'DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ SELE NEDEN OLDU

ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde etkili olan şiddetli yağış sele neden oldu. Sel suları tarım arazileri ve seralarda zarara yol açtı.

Elmalı'ya bağlı Akçay Mahallesi'nde saat 16.30 sıralarında başlayan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış, bölgede sele neden oldu. Sel suları domates, biber, elma ve şeftali gibi ürünlerin yetiştirildiği tarım arazileri, bahçeler ve seralara doldu. Elmalı- Kaş karayolu sel sularının getirdiği molozlar ve çamur nedeniyle ulaşıma kapandı.

Şiddetli yağış etkisini sürdürürken, Elmalı Belediyesi'ne bağlı iş makineleri, yolların açılması için bölgeye sevk edildi. Bölgede yaz nedeniyle kurumuş durumdaki bir dere yatağı da sel sularının etkisiyle çağlayıp aktı.

Elmalı Belediye Başkanı Ak Partili Ümit Öztekin, tüm ekiplerin bölgeye yönlendirildiğini ve gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Akan dereden görüntü

Yolu basan su

Kurtarılan kaplumbağadan görüntü

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Mehmet AKIN- Kamera: ANTALYA-DHA)

=====================================================

10)KAMYONETİNDE SIKIŞAN SÜRÜCÜYÜ CANKUR KURTARDI

ADANA'da seyir halinde uyuya kalan kamyonet şöförü 36 yaşındaki Semih Atasever, önünde giden TIR'a arkadan çarptı. Sıkışan sürücüyü CANKUR ekibi kurtardı. Kaza, Kaza, Tarsus-Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda meydana geldi.  Yönetimindeki 80 GJ 941 plakalı kamyonetliyle Mersin yönüne giden Semih Atasever, direksiyon başında uyuyunca, Hanifi Acar yönetimindeki 01 YK 272 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Kazada Semih Atasever kamyonette sıkıştı. Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı CANKUR ekibi Atasever'i demir kesme makinesiyle kamyonetin ön kasasındaki parçaların keserek kurtardı. Kanlar içinde kalan sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Araçta sıkışan şöförü itfaiye ekiplerinin kurtarmaya çalışması

Sıkıştığı yerden kurtarılan şöförün sedyeye konması

Kamyonun genel görüntüsü

Sağlık ekiplerinin müdahalesi

Ambulansa bindirilmesi

SÜRE: 03'07"    BOYUT: 190 MB

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Çağlar ÖZTÜRK -Kamera: ADANA,

=====================================================

11)SERİNLEMEK İÇİN SULAMA KANALINA GİREN 2 AFGAN KAYBOLDU

KONYA'nın Çumra İlçesi'nde serinlemek için sulama kanalına giren Afganistan uyruklu 2 kişi kayboldu.

Çumra İlçesi'nde tarım işçisi olarak çalışan Afganistan uyruklu 24 yaşındaki Ahmed Belal ile arkadaşı 23 yaşında Dadollah Beygzadeh, serinlemek için sulama kanalına girdi. İki arkadaş, bir süre sonra akıntıya kapılarak sürüklenerek gözden kayboldu. Durumu fark eden çevredekiler, jandarma ve itfaiye ekiplerine bildirildi. Olay yerine sevk edilen Konya itfaiyesi su altı arama kurtarma ekipleri, suyu keserek arama çalışması başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Sulama kanalından görüntüler

-Dalgıçların suya girmesi

-Detay

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: KONYA,DHA)

==================================

12)ZONGULDAK'TA DÜĞÜNDE SİLAHLI KAVGA: 4 YARALI

ZONGULDAK'ta okul bahçesinde yapılan düğünde aralarında husumet bulunan iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 4 kişi yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde Dilaver Mahallesi Karamanya Sokak'ta meydana geldi. Bir ilkokulun bahçesinden yapılan düğünde, aralarında husumet bulunan iki grup arasında önce tartışma, ardından da kavga çıktı. Tabanca ve av tüfeğinin de kullanıldığı kavgada, 4 kişi yaralandı. Yaralılardan 21 yaşındaki Özcan K., 28 yaşındaki Savaş Ş. ve 23 yaşındaki Cemre T. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne, 49 yaşındaki Nurten K. ise Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne kaldırıldı. Nurten K.'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Olaya karıştığı belirlenen 2 kişi düğün yerinde, kaçan Y.K. ise ormanlık alanda aracının içerisinde yakalandı. Şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Düğünün yapıldığı okul bahçesi

-Polisin aldığı önlem

-Polisin şüphelileri araması

-Yol kesip çelik yelekle beklemesi

-Hastaneden detaylar

Süre: (3.46) Boyut: (120 MB)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

=================================

13)TARTIŞTIĞI KİŞİYİ BACAKLARINDAN VURDU

TEKİRDAĞ'ın Kapaklı İlçesi'nde Engincan U., tartıştığı Sedat F.'yi tabancayla bacaklarından vurarak yaraladı.

Olay, akşam saatlerinde Kapaklı İlçesi İsmetpaşa Mahallesi 32'nci Sokak'ta meydana geldi. Sokakta karşılaşan Engincan U. ile Sedat F. arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında yanında taşıdığı tabancayı çeken Engincan U., Sedat F.'yi, yakındaki parkta bulunan çocukların gözleri önünde bacaklarından vurdu.

Engincan U. yanındaki 2 arkadaşıyla kaçarken, olay yerine sevk edilen ambulansla Sedat F., Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Polis, Engincan U.'yı yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Olay yerinden detaylar

Polisin çalışması

Yerdeki kurşunlar

Çevredeki vatandaşlar

Detaylar

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Onur KAYA/KAPAKLI(Tekirdağ),

========================================

14)GASPÇIYI, ELLERİ VE BOYNUNDAKİ DÖVMELERİ YAKALATTI

KONYA'da, iki çocuğun parasını ve cep telefonunu bıçak zoruyla gasp ettiği iddia edilen 20 yaşındaki Muhammed Osman Demir, ellerindeki ve boynundaki dövmelerden yola çıkılarak yakalandı.

Olay, 10 Temmuz günü saat 22.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Şükran Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Eren Yarımbay ve İbrahim Efe Kocabaş'ın yanına gelen tanımadıkları bir kişi, kendilerinden sigara, bozuk para ve cep telefonu istedi. Yarımbay ve Kocabaş, sigaralarının olmadığını söylemeleri üzerine, şüpheli, bıçak göstererek çocukların üzerini aradı. Şüpheli, her iki çocuğun üzerinde bulunan 25 lira para ile 1 adet cep telefonunu alarak olay yerinden kaçtı. Bu anlar ise bir işyerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Polis merkezine giderek şikayette bulunan Yarımbay ve Kocabaş, ifadelerinde ellerinde ve boynunda dövmeleri bulunan tanımadıkları bir kişinin kendilerini gasp ettiğini söyledi.

Bunun üzerine çalışma başlatan Asayiş Şubesine bağlı Güven Tim Ekipleri, dün akşam saatlerinde merkez Karatay ilçesi Nakipoğlu Mahallesi İstanbul Caddesi üzerinde devriye görevi yaparken, eşgale uygun olarak ellerinde ve boynunda dövmesi bulunan bir şüpheliyi durdurmak istedi. Polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan şüpheli kovalamaca sonucu yakalandı. Gözaltına alınan Muhammed Osman Demir'i, Yarımbay ve Kocabaş teşhis etti. Olay günü kullandığı bıçak da üzerinde bulunan Demir'in poliste çok sayıda suç kaydı bulunduğu belirtildi. Ayrıca yapılan çalışmalar sonucunda Muhammed Osman Demir'in 8 Temmuz günü merkez Karatay ilçesi Nakipoğlu Mahallesi'ndeki bir otomobilden hırsızlık olayını gerçekleştirdiği de ortaya çıktı. Sağlık kontrolünden geçirilen Demir'in emniyetteki işlemleri sürüyor.

Görüntü dökümü:

--------------------------------

Şüphelinin sağlık kontrolünden geçirilmesi

Gasp anını gösteren güvenlik kamera görüntüleri

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Tolga YANIK/ KONYA

======================================

15)CARETTA CARETTA YİNE SALDIRDI

MUĞLA'nın Bodrum ilçesine 12 mil uzaklıktaki Orak Adası'nda günübirlik turlarla yolculuk yapan yerli ve yabancı turistlere denizde yüzerken saldıran caretta caretta, bu kez kendisini yakalamak isteyen Bodrum Denizciler Derneği Başkanı ve 45 yıllık kaptan Mustafa Demiröz'e saldırdı.

Bodrum Denizciler Derneği Başkanı, evli ve iki çocuk babası 57 yaşındaki Mustafa Demiröz, Orak Adası'nda turistlere saldıran caratte carettayı yakalamak için dün Bodrum'dan tekne ile denize açıldı. Demiröz, yaklaşık 4 saat süren aramanın ardından ortalama 100 kilo ağırlığındaki caretta carettayı görüntülemeyi başardı. Yanında götürdüğü ağ ile carettayı tekneye almaya çalışan Demiröz de carettanın saldırısına uğradı. Demiröz, carettanın ağzına elindeki fotoğraf makinesini sokarak ve boynundan tutup itekleyerek kurtulabildiğini anlattı. Saldırı anı denizdeki başka bir tekneden görüntülendi. Dev carettadan nasıl kurtulduğunu DHA muhabiriyle paylaşan Demiröz, "45 yıldır denizcilik yapıyorum. Carettanın bir insana saldırabileceği aklımın ucundan bile geçmezdi. Çünkü Bodrum ve Gökova'da yüzlerce caretta caretta var. Bugüne kadar böyle bir saldırı yaşanmadı. Ancak bu caretta caretta tam üç yıldır Orak Adası'nda çok insana saldırmış. Yakalamak isteyince bana da saldırdı, usta denizci olmasam beni de yaralayabilir yada boğabilirdi" diye konuştu.

"BU CARETTANIN PSİKOLOJİ BOZULMUŞ"

Orak Adası'nda denize girenlerin tehlike altında olduğunu söyleyen Demiröz, "Oraya gitmeden önce Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) yetkilileri ile görüştüm. Bana 'biz alamayız ama siz yakalarsanız gelir alırız' dediler. Ben de bir ağ ile oraya gittim, ancak caretta caretta bana 15 dakika boyunca saldırdı. Tutamayacağımı anlayınca bırakmak zorunda kaldım. Bu carettanın psikoloji bozulmuş, ben hayatımda böyle bir şey görmedim. Bir an önce oradan 5-6 kişilik bir ekip ile alınarak DEKAMER'e götürülmesi gerekir. Carettanın fotoğraflarını çektim, kaymakamlık ve valilik ile paylaştım. Çok hızlı hareket edilmeli, başka birinin başına bir olay gelmeden caretta oradan alınmalı" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Mustafa Demiröz ile röp.

-Orak Adası'ndan görüntü,

-Carettanın saldırması ve Demiröz ile boğuşmasından görüntü.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM, (Muğla),

=========================================

16)TUĞBA YURT BİLETİ OLMAYANLAR KONSER ALANINA ALINMAYINCA SAHNEYİ TERK ETTİ

SAKARYA'nın Karasu İlçesi'nde düzenlenen Yaz Festivali'nde sahneye çıkan Tuğba Yurt, bileti olmayanlar konser alanına alınmayınca sahneyi terk etti. Otomobilinde 15 dakika bekleyen Tuğba Yurt, dışarıda kalan kalabalığın içeriye alınmasıyla yeniden sahneye çıktı.

Pop şarkıcısı Tuğba Yurt, Karasu Yaz Festivali kapsamında sahneye çıktı. İlçe merkezinde oluşturulan festival alanında gerçekleştirilen konser biletli olduğu için katılım beklenenden az oldu. Bölgeye gelen tatilciler 10 liraya satılan bilete fazla ilgi göstermedi. Konser alanı 2 metre yüksekliğindeki barikatların arkasında kaldı. Alkışlarla sahneye çıkan Tuğba Yurt, barikatın arkasında kalan grubu görünce konser alanına alınmasını istedi. Konseri organize eden şirketin yetkililerine seslenen Tuğba Yurt, "Bariyerlerin kalkmasını rica ediyorum. Vallahi sahneyi bırakırım direk. Arka tarafları alabilir miyiz öne doğru? Arkadaşlar arka taraflar açılmıyorsa şu an ben sahneyi gerçekten bırakırım. İkinci şarkıda gerçekten bırakırım yani, net" dedi.

Sahnede iki parçasını seslendiren Tuğba Yurt, isteği dikkate alınmayınca konseri durdurdu. Sahnede bulunan kolonların arkasına geçen Tuğba Yurt, organizasyon şirketinin yetkilileriyle bir süre tartıştıktan sonra sahneden inerek güvenlikler eşliğinde aracına bindi. Tuğba Yurt yaklaşık 15 dakika boyunca aracında beklerken, konser alanını dolduranlar 'Tuğba' diye sloganlar attı. Tuğba Yurt dışarıda kalan biletsiz grup alana alınınca yeniden sahneye çıkarak konsere devam etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Tuğba Yurt'un uyarısı

Sahneden inmesi

Kapıların açılması

Tuğba Yurt'un Sahneye dönmesi

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Aziz GÜVENER/KARASU(Sakarya),

================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.


Advertisement