Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

1)MARDİN DERİK'TE POLİS ARACININ GEÇİŞİ SIRASINDA PATLAMA: 3 POLİS YARALIMARDİN'in Derik İlçesi'nde akşam saatlerinde polise ait zırhlı aracın geçişi sırassında daha önce yol kenarına tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi üzerine 3 polis hafif şekilde yaralandı.

06.11.2016 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)MARDİN DERİK'TE POLİS ARACININ GEÇİŞİ SIRASINDA PATLAMA: 3 POLİS YARALI

MARDİN'in Derik İlçesi'nde akşam saatlerinde polise ait zırhlı aracın geçişi sırassında daha önce yol kenarına tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi üzerine 3 polis hafif şekilde yaralandı.Derik İlçesi'nin Diyarbakır yolu çıkışında dün akşam saat 19.50 sıralarında polise ait zırhlı aracın geçişi sırasında, daha önce yol kenarına tuzaklanan patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada 3 polis memuru hafif yaralanırken, patlamadan sonra bölgeden yoğun silah sesleri duyuldu. İlçe merkezinden de hissedilen patlamadan sonra esnafın işyerlerini kepenklerini kapatak evlerine çekildiği görüldü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

(cep telefonu)

-Esnafın kepenk kapatarak evlerine gitmesi

-Sokak görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

DERİK-MARDİN,

05.11.2016 - Haber Kodu : 161105149

====================================================

2)ADANA'DA PKK OPERASYONU: 16 GÖZALTI

ADANA Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlediği şafak operasyonunda 2'si kadın 16 kişi gözaltına alındı. Helikopterle havadan desteklenen ve Özel Harekat timlerinin de katıldığı operasyonda çok sayıda adrese giren ekipler, Çukurova Üniversitesi öğrencilerinin kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'nda da arama yaptı. Halkın Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ve 7 milletvekilinin tutuklanması ardından şehrin kenar mahallelerinde yapılan protesto gösterilerine katılanlara yönelik çalışma başlatan Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri eylemleri organize edenleri tespit etti. Aralarında üniversite öğrencileri ile esnafın da yer aldığı bu kişileri yakalamak için operasyon yapıldı. Helikopter desteğiyle Özel Harekat ile Çevik Kuvvet ekiplerinin de yer aldığı operasyona yaklaşık 500 polis katıldı. Emniyet Müdürlüğü'nde toplanan çelik yelekli ve uzun namlulu silahlı polisler, zırhlı araçlarla eş zamanlı olarak önceden belirlenen adreslere yöneldi. Gece karanlığında sokaklara girip, evlerin etrafını saran Özel Tim polisleri, 16 PKK terör örgütü elemanlarını gözaltına aldı.

Örgütün üniversite ayağına yönelik de çalışma yapan polis, Çukurova Ünivirsitesi öğrencilerinin kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Fevzi Çakmak Yurdu'nda da arama yaptı. Aramalarda dolaplarında Kürtçe yayın yapan ve kapatılan Azadiye Welat ile Özgür Gündem gazeteleri ile örgütsel dokümanlar bulunan 2 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Adli Tıp Birimi'ndeki sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:

-----------

Polis araçlarının Emniyet binası önünde beklemeleri

Polis araçlarının gidişi

Özel haraket polislerinin eve girmeleri

Evin önünde bekleyen polisler

Evin bahçesinde el feneri ile arama yapan polisler

Özel harekat polislerinin evden çıkmaları

Sokak başlarında bekleyen polisler

Mahalle arasındaki polisler

Polis araçlarının adli tıp birimine gelmeleri

Şüphelilerin Adli Tıp birimine girmeleri

Bir şüphelinin gülerek el sallaması'Canları sıkılmış gelip aldılar' demesi

Haber- Kamera: Fatih KARAÇALI/ ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ***

06.11.2016 - Haber Kodu : 161106015

===============================================

3)İZİSİNİZ GÖSTERİYE POLİS MÜDAHALE ETTİ

HDP eş genelbaşkanları ile milletvekillerinin tutuklanmasını Tunceli'de protesto etmek isteyen 50 kişilik gruba polis müdahale etti. Tunceli çarşı merkezi Cumhuriyet Caddesinde toplanarak ateş yakmak ve yolu trafiğe kapatmak isteyen yaklaşık 50 kişilik bir grup, AK Parti alehine sloganlar atarak, yola barikat kurmayşa çalıştığı sırada polis gruba müdahele etti. Olay yerine TOMA'ların gelmesiyle gençler ara sokaklara kaçışmaya başladı. TOMA'lar kaçan kişilere taziykli su sıktıktan sonra göstericilere polis araçlarından gazla müdahele yapıldı. Kısa süreli müdahele sonrası ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirmeye çalışan göstericileri bulmak için çevik kuvvet polisi, Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Bu sırada olay yeri yakınlarında bulunan bazı kişiler gözaltına alınarak kimlik sorgulaması yapıldıktan sora serbest bıraktı. Olay bölgesinin polis tarafından kontrol altına alınmasının ardından olaylar sona erdi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------------

-Bölgeye gelen polis araçları

-Tomaların göstericilere su sıkması

-Genel ve detay görüntüler

TUNCELİ,

05.11.2016 - Haber Kodu : 161105145

======================================

4)FETÖ'DEN TUTUKLANAN ALBAY CEZAEVİNDE ÖLÜ BULUNDU

FETHULLAHÇI Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilen eski Kastamonu Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay İrfan Kızılarslan, cezaevinde kaldığı koğuşta ölü bulundu.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında Kastamonu Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay İrfan Kızılarslan Kastomunu'da çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Tokat T Tipi Çamlıbel Cezaevine sevk edilen İrfan Kızılarslan sabaha karşı kaldığı koğuşta ölü bulundu. Kızılarslan'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Tokat Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

AYAKKABI BAĞCIĞIYLA İNTİHAR ETTİ

Kastamonu Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay İrfan Kızılarslan'ın yalnız kaldığı hücrede kendini ayakkabı bağcığı ile pencereye asarak intihar ettiği öğrenildi. Kızılaslan'ın cansız bedeni, gardiyanlar tarafından bulundu. Kızılarslan'ın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından akrabaları tarafından teslim alınarak defnedilmek üzere Ankara'ya götürüldü.

Görüntü Dökümü:

----------

-Tabutun cenaze aracına konulması

-Cenaze aracının gidişi

-Albay Kızılarslan'ın fotoğrafı

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ***

05.11.2016 - Haber Kodu : 161105147

===============================================

5)MALİYE BAKANI AĞBAL: BÜTÇENİN YÜZDE 20'SİNİ EĞİTİME AYIRDIK

MALİYE Bakanı Naci Ağbal, 2017 yılında 654 milyar lira olan bütçenin yüzde 20'si olan 122 milyar lira kaynağı eğitime ayırdıklarını belirtti, "Ülkenin kalkınmasının itici gücü eğitime fazla kaynak ayıracağız" dedi.

Bayburt Üniversitesi'nin akademik yıl açılış törenine Maliye Bakanı Naci Ağbal Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Ak Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun ile öğretim görevlileri ve davetliler katıldı. Bayburt Üniversitesi Konferans Salonu'ndaki törende konuşan Bakan Ağbal, kadim bir kültür şehri olan Bayburt'un bin yıldır bu topraklarda yaşamın tescili olduğunu belirterek Bayburt Üniversitesi'nin de buna uygun olarak kendini geliştirmesi gerektiğini söyledi.

BÜTÇENİN YÜZDE 20'Sİ EĞİTİME

Ak Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılında 70'lerde olan üniversite sayısının artırılmasının hedef olarak belirlendiği hatırlatan ve bugün 81 ilde üniversiteler kurulduğunu ifade eden Bakan Ağbal, 14 yıldır bütçelerde en fazla kaynağın eğitime ayrıldığını belirterek şunları söyledi:

"Hükümetimizin birinci önceliği eğitimdir. 2003 yılında 116 milyar lira olan bütçeden eğitime ayrılan pay 11 milyar liraydı. 2017 yılında ise 654 milyar lira olan bütçemizden eğitime ayrılan kaynağı 122 milyar liraya çıkardık. Bütçenin yüzde 20'sini eğitime ayırıyoruz. Ülkenin kalkınmasının itici gücünün eğitimden geldiğini biliyoruz. Eğitime daha fazla kaynak ayıracağız."

'BÜTÇEDE FAİZ GİDERİNİ YÜZDE 9'A DÜŞÜRDÜK'

2002 yılında ülkede yaşanan ekonomik krizi hatırlatan Bakan Ağbal, "Böyle bir dönemde yapılan bütçe nasıl bir bütçe olur? Bütçenin iki temel gideri vardır. Bunlardan biri faiz gideridir. Faiz önce ödenir. Faizden geriye ne kaldıysa onu da bütün masraflarınıza harcarsınız. 2002 yılında bütçede faizi ayrılan kaynak yüzde 43 iken geriye kalan kaynak yüzde 57 idi. Onunla eğitim, sağlık, alt yapı ve diğer harcamaları karşılamanız lazım. Bu da karşılamıyordu. Bir yatırımın bitmesi 8-9 yılı alıyordu. Şimdi bu süreyi yarı yarıya düşürdük. Şimdi 2017 yılı bütçesini yapıyoruz. Faize yine para ödüyoruz. Faiz giderini yüzde 9'a düşürdük. Geriye yüzde 91 kaldı. Bu kaynağı da eğitime, sağlığa, vatandaşın sosyal yardımlarına, araştırma, geliştirmeye, ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacak projelere harcıyoruz. Gençlerimize ayırıyoruz. Bir projeye başlayınca hemen bitirebiliyoruz" dedi.

EKONOMİK REFAH ARTTI

Ülkede yakalanan gelişimin arkasında mali disiplin olduğunu ifade eden Bakan Ağbal, "Ayağınızı yorganınıza göre uzatırsanız, doğru ekonomik politikalar uygularsanız, ülkede siyasi istikrarı sağlarsanız, milli bir duruş sergilerseniz, ülkenizin kaynaklarını ve potansiyelini bilirseniz, dış politikada buna uygun aktif dış politika izlerseniz o zaman yürüyüşünüz de değişir. 14 yıldır Türkiye kabuğundan sıyrılıp çıktı. 2002 yılında Ak Parti hükümeti devraldığında kişi başına 3 bin 490 dolar olan milli gelir, bugün 9 bin 400 dolara çıktı. İnşallah 2023 yılında bu çok daha yukarılara gidecek. Ekonomik refah arttı. Yollar, köprüler, tüneller inşa ediliyor. Cumhuriyet tarihi boyunca bütün inşa edilen tünelleri uç uca ekleyin, 50 kilometredir. Ak Parti hükümeti döneminde yapılan tüneller bunun 3 katı. Bu siyasi ve ekonomik istikrar sayesinde oldu. Biz doğru işler yaparsak ve potansiyelimize sahip çıkarsak, bu ülkenin değerleri ile barışık olursak, o zaman bu topraklar adeta fışkırıyor" dedi ve bu başarıyı sürdürmeye devam edeceklerini belirterek konuşmasını tamamladı.

Konuşmasının ardından Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun tarafından Bakan Ağbal'a Arapça yazılı tablo hediye edildi. Bakan Ağbal'da tabloyu üniversitenin kütüphanesine hediye etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------

-Tören detayları

-Salon detayları

-Bakan Naci Ağbal'ın konuşması

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR-Fatih TURAN/ BAYBURT,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ***

05.11.2016 - Haber Kodu : 161105157

====================================================

6)ŞANLIURFA'DA EĞLENCE MEKANLARINA BASKIN: 35 GÖZALTI

ŞANLIURFA'da 350 polisin katılımıyla eğlence mekanlarına yönelik düzenlenen denetimlerde konsomatris olarak çalıştıkları öne sürülen Suriyeli 23 kadın ve çeşitli suçlardan aranan 12 kişi gözaltına alındı.

Kentteki eğlence merkezlerine akşam saatlerinde Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Güven Timleri, Önleyici Hizmetler ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinden oluşan 350 polisin katılımıyla huzur operasyonu düzenlendi. Operasyonda, kimlik kontrolü ve alkol satışı yapılan işyerlerinin ruhsatları kontrol edildi.

Denetimlerde konsomatris olarak çalıştıkları öne sürülen Suriyeli 23 kadın ve çeşitli suçlardan aranan 12 kişi gözaltına alındı. Eğlence mekanında gözaltına alınan ve izinsiz çalıştığı öğrenilen bazı konsomatris kadınlar, polise yakalanmamak için tuvalet ve dolaplarını içerisine gizlenerek saklanmaya çalıştı.

8 işyerine cezai işlemin uygulandığı operasyonda; gözaltına alınan şüpheliler, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Polisin hazırlıkları

-Polis araçlarının bölgeye intikali

-Polisin eğlence mekanlarındaki denetimleri

-Gözaltına alınanan şüpheliler

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-Ömer ŞULUL/ ŞANLIURFA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ***

06.11.2016 - Haber Kodu : 161106002

===========================================

7)BESNİ'DE KAZA: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

ADIYAMAN'ın Besni İlçesi'nde hafif ticari aracın çarptığı sepetli motosikletteki 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde ilçeye bağlı Sarıyaprak Köyü yakınlarında meydana geldi. İlçe merkezi yönüne giden Fırat Demir yönetimindeki 06 AF 9051 plakalı hafif ticari araç, önünde ilerleyen Yılmaz Şimşek yönetimindeki 27 PE 346 plakalı sepetli motosiklete çarptı. Kazada, motosikletin sepetinde bulunan 72 yaşındaki Ayşe Fatma Şimşek olay yerinde hayatını kaybederken, sürücüsü Yılmaz Şimşek ile Hakan ve Fatma Şimşek ise yaralandı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Besni Devlet Hastanesi'ne götürüldü, buradaki müdahalenin ardından da Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Ayşe Fatma Şimşek'in cesedi, yapılan incelemenin ardından otopsi için Besni Devlet Hastanesi morguna konuldu.

Kaza sonrası hafif ticari aracın sürücüsü Fırat Demir gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------

Olay yeri

Kaza yapan araçlar

Jandarmanın olay yerine gelişi

Yaralıların Besni Devlet Hastanesi'ne getirilişi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa ÖNDOĞAN/ ADIYAMAN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ***

05.11.2016 - Haber Kodu : 161105158

=================================

8)BABASININ BEYLİK TABANCASIYLA İNTİHAR ETTİ

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde, istediği üniversiteyi kazanamadığı için bunalıma girdiği iddia edilen 19 yaşındaki Barış Arslan, emekli astsubay olan babasının beylik tabancasıyla intihar etti.

Olay, dün akşam saat 19.00 sıralarında, İspat Cami Mahallesi Tümen Sokak'taki bir apartmanın 2'nci katında meydana geldi. Geçen yıl İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi'nden mezun olan Barış Arslan, YGS ve LYS sınavlarına girdi, ancak istediği üniversiteyi kazanamadı. İstanbul'dan, Keşan'daki ailesinin yanına dönen Barış Arslan, iddiaya göre istediği üniversiteye girmeye hak kazanamayınca bunalıma girdi.

Arslan, bugün evde yalnız başınayken yatak odasında, emekli astsubay olan babasının beylik tabancasını başına dayayıp tetiği çekti. Bir süre sonra eve gelen babası, Arslan'ı kanlar içerisinde yerde hareketsiz yatarken bulunca polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde Barış Arslan'ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Arslan'ın cesedi, yapılan incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------

-Olay yerinde bekleyen cenaze aracı

-Polislerin incelemesi

-Olay yeri genel gör.

-Cenazenin çıkarılması

-Cenazenin araca taşınması

-Barış Arslan foto

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/ KEŞAN-EDİRNE,

05.11.2016 - Haber Kodu : 161105156

==========================================

9)ANİDEN FENALAŞIP YERE YIĞILAN ÜNİVERSİTELİ GENÇ ÖLDÜ

SİVAS'ın Suşehri İlçesi'nde aniden fenelaşarak yere yığılan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Kerim Keskin, yaşamını yitirdi.

Olay, gece saat 00.00 sıralarında Suşehri Kredi ve Yurtlar Kurumu yakınlarında meydana geldi. Cumhuriyet Üniversitesi Timur Karabal Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören Maliye Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Kerim Keskin, Bankacılık Bölümü'ndeki arkadaşı 19 yaşındaki Kezban Şahin ile bir süre kaldığı yurt yakınındaki bir bankta oturdu. Yurda gitmek için ayağa kalkan Keskin, burada fenalaşarak yere yığıldı. Çağırılan ambulansla Suşehri Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Keskin, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Keskin'in cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Mersin'in Erdemli İlçesi nüfusuna kayıtlı Keskin'in kalp krizi geçirmiş olabileceği ifade edildi. Olay sırasında Keskin'in yanında bulunan Kezban Şahin ise ifadesi alınmak üzere Suşehri Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:

------------

-Acil servisten görüntü

-Arkadaşı Kezban Şahin'in emniyete götürülmesi

-Ölen Keskin'in fotoğrafları

Haber-Kamera: Bülent TATLI/ SUŞEHRİ-SİVAS,

06.11.2016 - Haber Kodu : 161106006

==========================================

10)KIZ KARDEŞİNE TACİZ VE TECAVÜZDEN TUTUKLANDI

AYDIN'da, 15 yaşındaki S.K.'ya defalarca taciz ve tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan öz ağabeyi K.K. tutuklandı, kuzeni ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bir kuzeninin ise arandığı belirtildi.

Baltaköy Mahallesi'nde kendisiyle birlikte yaşayan 15 yaşındaki S.K.'nın içine kapanık durumundan şüphelenen ablası, kardeşini Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne götürdü. Psikiyatrist kontrolünden geçen S.K., ağabeyi ve iki kuzeninin kendisine 7 yaşından beri taciz ve tecavüz ettiğini anlattı. İddiaya göre, önce öz ağabeyi K.K., ardından da her ikisi de şu anda 16 yaşında olan kuzenleri İ.K. ve M.K. S.K.'yı taciz etti. 2011-2014 yılları arasında ise hem ağabeyinin, hem de kuzenlerinin defalarca tecavüzüne uğradı.

S.K.'nın iddiası üzerine hastane yetkilileri, emniyete bilgi verdi. Olay jandarma bölgesinde yaşandığı için, emniyet de Efeler İlçe Jandarma Komutanlığı'na bildirdi. Jandarma ekipleri, aynı gün akşam saatlerinde ağabey K.K. ile kuzeni İ.K.'yı gözaltına aldı. Diğer kuzeni M.K.'nın ise İstanbul'da yaşadığı tespit edilirken, yakalanması için çalışma başlatıldı.

TACİZİ KABUL ETTİ, TECAVÜZÜ İNKAR ETTİ

Gözaltına alınan S.K.'nın ağabeyi K.K., cinsel tacizi kabul ederken, tecavüz iddialarını ise reddetti. Kuzeni İ.K. ise tüm iddiaları reddetti. Ağabey K.K., savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Aydın Kapalı Cezaevi'ne gönderildi İ.K ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu arada İ.K.'nın telefonuna, S.K.'ya cinsel içerikli mesajlar atıp çıplak fotoğraflarını istediği iddiası üzerine incelenmek üzere el konuldu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Zanlı ağabeyin adliyeye getirilişinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Cem ULUCAN/ AYDIN,

06.11.2016 - Haber Kodu : 161106010

===============================================

11)MERSİN'DE SİYASET VE İŞ DÜNYASINI BULUŞTURAN DÜĞÜN

MERSİN'in tanınmış işadamlarından Arbel Bakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan'ın oğlu İbrahim Arslan, Nida Beyoğlu ile dünyaevine girdi.

Yenişehir Fuar Merkezinde düzenlenen düğüne Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Kırgızistan Büyükelçisi İbragim Junusov, Arslan ve Beyoğlu ailesinin yakınları ile davetliler katıldı. Siyaset ve iş dünyasını biraraya getiren düğüne giriş yapan Mahmut ve Sevil Arslan'ın oğlu İbrahim ile Nihat ve Nesrin Beyoğlu'nun kızı Nida, davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. Hayır duasının edilmesi ile başlayan düğünde, genç çiftin nikahını Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz kıydı. Kalkınma Bakanı Elvan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, Vali Çakacak ve Kırgızistan Büyükelçisi Junusov'un nikah şahitliğini yaptığı düğünde genç çift mutluluğa evet dedi.

Başkan Kocamaz'ın, evlilik cüzdanını gelin ve damada teslim etmesi için verdiği Bakan Elvan, mutluluklar temennisinde bulunarak cüzdanı geline takdim etti. Nikah töreninin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekilirken, genç çift ise ilk dansını yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------

-Düğün yapıldığı alanın girişi

-Bakan Elvan salona girerken

-Bakan Elvan, Arbel Bakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan ile diğerlerini selamlarken

-Bakan Elvan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ile selamlaşırken

-Bakan Elvan ve beraberindekiler otururken

-Salondan genel ve detay

-Gelin ve damat gelirken

-Nikan töreninden genel ve detay

-Bakan Elvan konuşurken

-Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker konuşurken

-Aile fotoğrafı

-Gelin ve damat dans ederken

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE-Mustafa ERCAN/ MERSİN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'da yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun'un Kavak ilçesinde H.B. idaresindeki yonca yüklü tır, Samsun-Ankara kara yolunda şarampole devrildi. Sürücü yara almadan kurtulurken, kaza nedeniyle yolun bir şeridi trafiğe kapatıldı. Ekipler, tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışmalara başladı.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Advertisement