Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

1)BANKA ŞUBESİNDE BOŞANMA DEHŞETİ: 2 ÖLÜKayseri'nin Develi ilçesinde bir süre önce cezaevinden çıkan Nurettin Yürek, boşanmada davası açan ve mahkeme tarafından uzaklaştırma kararı bulunan eşinin çaycı olarak çalıştığı banka şubesinde bombalı tüfekle dehşet saçtı.

08.11.2016 08:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BANKA ŞUBESİNDE BOŞANMA DEHŞETİ: 2 ÖLÜ

Kayseri'nin Develi ilçesinde bir süre önce cezaevinden çıkan Nurettin Yürek, boşanmada davası açan ve mahkeme tarafından uzaklaştırma kararı bulunan eşinin çaycı olarak çalıştığı banka şubesinde bombalı tüfekle dehşet saçtı. Silahla girdiği bankada tartıştığı şube müdürü 32 yaşındaki Recep Taştan'ı vurarak öldüren Yürek, polislerin açtığı ateş sonu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede öldü. Olay, Deve ilçesi Aşağı Fenese Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir banka şubesinde meydana geldi. İddiaya göre, bir süre önce cezaevinden çıkan Nurettin Yürek, boşanma davası açan ve mahkeme tarafından uzaklaştırma kararı verilen eşi Asiye Yürek'in çaycı olarak çalıştığı banka şubesine geldi. Hakkında runbatsız silah bulundurmak, oto hırsızlığı, hırsızlık ve yağma suçlarından 17 ayrı dosya bulunan Nurettin Yürek, elindeki pompalı tüfekle güvenlik görevlisini etkisiz hale getirerek banka içerisinde eşini aramaya başladı. Bu sırada gürültü üzerine ne olduğunu öğrenmek için odasından çıkan Şube Müdürü Recep Taştan, Nurettin Yürek'in yanına geldi. Yürek'in eşini aradığını öğrenen Müdür Taştan, "Asiye hanım burada yok" dedi. Bu yanıta sinirlenen öfkeli koca Yürek, eşi Asiye Yürek'i sakladıklarını öne sürdüğü Taştan ile tartıştıştı. Kısa süren tartışmanın ardından Yürek'in pompalı tüfekle ateş açtığı şube müdürü Taştan olay yerinde yaşamını yitirdi. Banka çalışanları panik ve korku yaşarken ihbar üzerine gelen polis ekibi, Yüreke teslim olması için çağrıda bulundu. Ancak banka çalışanlarını tehdit eden Yürek, polisin açtiği ateş sonucu yaralandı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Yürek, kurtarılamadı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, yaşamını yitiren Recep Taştan'ın evli ve bir çocuk babası olduğu, ayrıca 1 ay önce olayın meydana geldiği banka şubesine atandığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Bankadan genel görüntü

-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması

-Kırılan banka camı

-Saldırganın olay yerine geldiği otomobil

-Bankadan girip çıkanlar

-30 metre uzaklıktaki emniyet amirliği

-Genel detaylar

Haber: Yasin DALKILIÇ Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ

07.11.2016 - Haber Kodu : 161107167

======================================================

2)TRABZON'DA ESNAF ZABITALARA VE POLİSE BIÇAKLA DİRENDİ

Trabzon'da kafe işleten Halit Ş., iş yerine ait masa ve sandalyelerin sokaktan kaldırılması için başlatılan çalışmaya tepki göstererek zabıta ve polis görevlilerine bıçakla direndi. Olay Atatürk Alanı'nda bir binada bulunan kafenin, sokakta bulunan masa ve sandalyelerinin belediye tarafından kaldırılmak istenmesi sonrasında yaşandı. Edinilen bilgilere göre, bir süre önce Trabzon Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığınca kafe sahibi Halit Ş.'ye tebligatta bulunularak, sokaktaki masa ve sandalyeleri kaldırması istendi. Zabıta ekipleri, aradan geçen sürede tebligatı yerine getirmeyen iş yeri hakkında sokağın işgal edildiği gerekçesiyle harekete geçti. Sokaktaki masa ve sandalyelerin kaldırılması için harekete geçen zabıta ekiplerine tepki gösteren Halit Ş., belediyeye daha önce işgaliye ücreti verdiğini belirterek masa ve sandalyeleri sokaktan kaldırmayacağını söyleyerek elindeki bıçakla zabıta ekiplerinin üzerine yürüdü. Yaşanan gerginlik sonrası olay yerine çok sayıda polis geldi. Elindeki bıçakla direnmeye devam eden ve çevredeki vatandaşların ve polis ekiplerinin ikna etmeye çalıştığı Halit. Ş, yaklaşık 30 dakikalık uğraşın ardından bir anlık dalgınlığından yararlanılarak etkisiz hale getirildi. Elinden hafif yaralanan Halit Ş., olay yerine çağrılan ambulanstaki tedavisinin ardından gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Olaya ilişkin cep telefonu görüntüsü

HABER: FATİH TURAN, KAMERA: DHA

07.11.2016 - Haber Kodu : 161107171

===============================================

3)KARANLIK YURT YOLLARINA KIZ ÖĞRENCİLERDEN EL FENERLİ TEPKİ

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) öğrenim gören bir grup kız öğrenci, öğrenci yurtlarına giden yolların yeteri kadar aydınlık olmayışına el fenerleri ile tepki gösterdi.KTÜ Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi yaklaşık 20, saat 19.00 sıralarında, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Trabzon İl Müdürlüğü binası önünde toplanarak, üniversitedeki yurtlara giden bazı yolların ve çevresinin yeteri kadar aydınlık olmamasına tepki gösterdi. El fenerlerini yakan, "Kampüslerden kente tacize dur deö, "KYK görevini yapsınö, "Geceleri de sokakları da terk etmiyoruzö yazılı dövizler taşıyan kız öğrenciler adına konuşan Türkan Yaylacı, yurda giden yolların karanlık oluşu nedeniyle korku yaşadıklarını söyledi. Taleplerinin yerine getirilmemesi halinde yurt yollarında el fenerleriyle nöbet tutarak yolu aydınlatacaklarını belirten Yaylacı, "Yetkililer taleplerimizi yerine getirmez, göz yummaya, kulak kapamaya devam ederse, kadınlar olarak onların yapması gerekeni biz yapacağız. Gerekirse her gün yurt yollarında ellerimizde el fenerleriyle nöbet tutacak, yolumuzu kendimiz aydınlatacağız. Yetkililerin görevini yapmadığı her an onlarca kadın taciz ediliyor, yaşamı tehdit altına giriyor. Gereği derhal yapılsınö dedi.

Konuya ilişkin yaklaşık bin öğrenciden toplanan imzaları KYK Yurt Müdürlüğü ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne ilettiklerini kaydeden ve taleplerinin güvenlik önlemlerinin artırılarak, karanlık yolların ışıklandırılması olduğunu söyleyen grup açıklamanın ardından dağıldı.

Görüntü dökümü:

-------------------------

-Öğrencilerin toplanması

-El fenerlerinden görüntüler

-Yapılan açıklama

-Detaylar

HABER KAMERA: FATİH TURAN/ TRABZON

07.11.2016 - Haber Kodu : 161107171

=================================================================

4)TUNCELİ'DE HAVA DESTEKLİ OPERASYON: 5 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Tunceli'nin Ovacık ve Hozat ilçeleri arasında bulunan jandarma karakoluna bir grup PKK'lı tarafından saldırı düzenlenmesinden sonra, bölgede başlatılan hava harekatında 5 PKK'lının öldürüldüğü belirtildi.

Ovacık ile Hozat ileçeleri arasında bulunan Karaoğlan jandarma karakoluna sabah saatlerinde bir grup PKK'lı birkaç yönden saldırarak karakola sızmaya çalıştı. Askerlerin yoğun ateşi üzerine örgüt mensupları bölgeden kaçarken saat 10.00 sıralarında Hozat ile Dalören bölgesinde tesbit edilen bir grup PKK'lıya yönelik hava harekatı gerçekleştirildi. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı ve 4. Komando Jandarma Tugayı bölgeye havadan asker indirdi. Burada gerçekleştirilen hava destekli operasyonda 5 PKK'lı öldürüldü.

Öte yandan Tunceli'nin Bali deresi içinde insansız hava araçlarıyla 20 kişilik PKK'lı grubun tespit edilmesi üzerine iki savaş uçağıyla bölgeye hava operasyonu düzenlendi. Operasyonda kış üslenmesine hazırlanan çok sayıda PKK'lının etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ayrıca kırsal kesimde yapılan aramalarda 250 kilo el yapımı patlayıcının bulunarak imha edildiği belirtildi.

Haber: TUNCELİ,

====================================================

5)ADIYAMAN'DA KAVGA: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

Adıyaman'da iki grup arasında alacak meselesinden çıkan kavgada ateşlenen tüfekten çıkan saçmalara hedef olan 1 kişi öldü, 2 kişi ise yaralandı.

Olay, akşam Kapcami Mahallesi'nde meydana geldi. Aralarında alacak meselesi bulunan Mehmet Göksu, Mehmet Göksu, Zülfikar Göksu, Ali Gürsoy ve Ferhat Kaya arasında tartışma çıktı. Tartışmada kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, gruba pompalı tüfekle ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmalara hedef olan Mehmet Göksu, Ferhat Kaya ve Zülfikar Göksu yaralandı. Yaralılar, ihbar üzerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan Mehmet Göksu, doktorların müdehalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Mehmet Göksu'nun cenazesi otopsi yapılmak üzere morga konulurken, tedavileri süren diğer yaralıların da hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtildi. Olay yerinde inceleme yapan polis, kavga sonrası kaçan ölenle isim berzerliği bulunan Mehmet Göksu'yu gözaltına alırken, diğer şüpheli Ali Gürsoy'un yakalanması için de çalışma başlatıldı. Özel harekat polislerinin güvenlik önlemi aldığı olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü:

---------------------------------

Olay yeri

Polislerin önlem alması

Boş fişekler

Özel hareket polislerin önlem alması

Polislerin inceleme yapması ve delil toplaması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN/ ADIYAMAN,

07.11.2016 - Haber Kodu : 161107172

====================================================

6)CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN GÖZALTINA ALINDI

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde HDP basın açıklamasına katılan Bodrum Çevre Platformu sözcüsü Ayhan Karahan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesi gözaltına alındı.

İskele Meydanı'nda geçen Cuma günü öğle saatlerinde toplanan HDP İlçe Örgütü, milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto etti. Bodrum Çevre Platformu üyesi Ayhan Karahan o gün yaptığı basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle dün akşam saatlerinde gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Karahan'ın HDP eyleminde söylediği, "Bodrum'da sit alanlarını imara açmak isteyen zihniyet ile seçilmiş HDP milletvekillerini gözaltına alan zihniyet aynı zihniyettir. Bu Ensar vakıflarında tecavüze uğrayan çocukları hapseden dünyalarını karartan zihniyetle HDP'li milletvekillerini gözaltına alan zihniyet aynı zihniyettir. Bunlar hırsızdır, katildir, tecavüzcüdür. Bunların en başı en tepede sarayda oturuyor, bütün ne kadar suç delili varsa o sarayda saklıdır. O kaçak saray surları ile birlikte yıkılacak. O sarayın saltanatı ve iktidarı yıkılacak. Korkuları bundandır, bu ülkede sabah akşam darbe oluyor. Yalan söylüyorlar, bunlar darbe karşıt filan değil 12 Eylül faşizminin katmerli devamcıları ve mirasçılarıdır" sözleri nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi. Ayrıca gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karahan, "Ben o cümlede Cumhurbaşkanı'nın adını geçirmedim. Tabi ki sözlerimin arkasındayım" dedi.

Karahan'ın emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------------------------

Ayhan Karahan açıklamalarından görüntü

Kalabalık ve polislerden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

07.11.2016 - Haber Kodu : 161107170

====================================================

7)ORMANDA BULDUĞU YARALI KARACAYI 3 KİLOMETRE OMZUNDA TAŞIYARAK KURTARDI

ORDU'nun Perşembe İlçesi'nde arkadaşlarıyla birlikte avlanan Volkan Bal, ormanda yaralı halde bulduğu karacanın kanamasını tampon yapıp durdurdu, ardından 3 kilometre omzunda taşıyarak kurtardı.

Ordu Avcılar ve Atıcılar Derneği üyesi, aynı zamanda Ordu Üniversitesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Volkan Bal, bir grup arkadaşıyla birlikte ilçenin Kabaktepe Mahallesi Kurt Boğazı mevkiinde kuş avına gitti. Bal ve arkadaşları ormanda avlanırken karaca sesi duydu. Avlanmayı bırakarak sesin olduğu ormanlık alana giden Bal, bacağı kanlar içinde olan yaralı bir karaca yavrusuyla karşılaştı. Bal, arkadaşlarının da yardımıyla tampon uygulayıp kanamasını durdurduğu karacayı omzuna alıp yaklaşık 3 kilometre taşıdı. Ormanın içinden karacayı güçlükle çıkarmayı başaran Bal, ardından yardım istedikleri Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. Veterinere götürülen karaca tedavi altına alındı.

Gerçek avcıların doğada nesli tehlikede ve avlanması yasak olan karaca gibi hayvanları her zaman koruduğunu belirten Volkan Bal, "Ormanda bulduğumuz karaca muhtemel yüksek telden atlamış ve bacaklarında ciddi ağır yara oluşmuştu. Kafa bölgesinde de yaralanmalar vardı. Nasıl yaralandığını bilmiyoruz fakat kurtarmak için elimizden geleni yaptık. Doğa Koruma Şube Müdürlüğü ekiplerinden yardım istedik, bize araç gönderdiler. Aracın ulaşamadığı yerde ise omzumda taşıyarak götürdüm. Ekiplere tedavi yapılması için teslim ettik" dedi.

-Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Volkan Yurt'un karacayı omuzda taşırken cep telefonuyla çekilmiş görüntüsü

Haber: Nedim KOVAN/ Ordu-Perşembe,

07.11.2016 - Haber Kodu : 161107181

===================================================

8)ÇİFTÇİNİN UMUDU TOPRAKTA

Doğu Anadolu Bölgesinde arpa ve buğday ekim işi tamamlandı. Geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan çiftçiler, güzlük olarak ektikleri buğday ve arpa, kışın kar altında kalacak. Önümüzdeki Haziran, Temmuz ayında güzlük ekimin hasadı olacak. Güzlük ekimin Ekim veya Kasım ayına kadar tamamlandığına işaret eden Muş'un Kıyık Köyü Muhtarı Mustafa Sönmez, "Çiftçinin umudu toprakta. İnşallah emeğimiz boşa gitmez" dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Tarlalardan detaylar

-Traktör detay

-Buğday serpiştirme detay

-Traktör tarla sürme detay

-Arpa, buğday, çiftçi detay

-Muhtar Mustafa Sönmez ile röp

Yusuf Özgür BÜLBÜL MUŞ,

07.11.2016 - Haber Kodu : 161107179

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Bitlis Belediye Başkan Adayı Selim Soyugüzel AK Parti'ye katıldı
    15:45 CHP Bitlis Belediye Başkan Adayı Selim Soyugüzel AK Parti'ye katıldı

    CHP Bitlis Belediye Başkan adayı Selim Soyugüzel, partisinden istifa ederek AK Parti'ye katıldığını açıkladı. Soyugüzel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emrinde olacaklarını ve AK Parti Bitlis Belediye Başkan adayı Nesrullah Tanğlay'ı destekleyeceklerini belirtti. AK Parti yetkilileri ise Soyugüzel'in katılımının bir başarı ve kazanım getireceğini ifade etti.

  • Almanya'da çıkan yangında 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı hayatını kaybetti
    15:45 Almanya'da çıkan yangında 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı hayatını kaybetti

    Almanya'nın Solingen kentinde dün çıkan yangında aynı aileden 2'si çocuk, 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı hayatını kaybetti. Alman makamları yangının kundaklama olabileceği ihtimali üzerinde duruyor ve soruşturma başlatacak. Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, olayın nedenlerinin aydınlatılmasını ve şüphelilerin adalet karşısına çıkarılmasını beklediklerini belirtti.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçlarına Denetim Gerçekleştirdi
    15:44 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçlarına Denetim Gerçekleştirdi

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarına denetim gerçekleştirdi. Zabıta Daire Başkanlığı, vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirmek üzere özel halk otobüslerinde abonman kart kullanımını denetledi. Ekipler, kentin farklı noktalarında gerçekleştirdikleri denetimlerde toplu taşıma araçları yönetmeliğine uymayan araçlara cezai işlem uyguladı. Ekipler, vatandaşların toplu taşıma araçlarını sorunsuz kullanabilmesi için denetimlerini sürdürecek.

  • Yılport Samsunspor, Siltaş Yapı Pendikspor maçı hazırlıklarına devam ediyor
    15:43 Yılport Samsunspor, Siltaş Yapı Pendikspor maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Yılport Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Siltaş Yapı Pendikspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam ediyor. Teknik direktör Markus Gisdol yönetimindeki antrenmanda futbolcular, ısınma hareketleriyle başladı ve ardından koordinasyon ve dar alandaki oyunlarla antrenmanı tamamladı. Lubomir Satka ise ameliyat olduğu için antrenmana katılmadı. Samsun ekibi, yarın yapacakları antrenmanla Pendikspor maçı hazırlıklarını sürdürecek.

  • Memleket Partisi İl Başkanı: Toplumun şiddete karşı durması gerekiyor
    15:43 Memleket Partisi İl Başkanı: Toplumun şiddete karşı durması gerekiyor

    Mersin'in Tarsus ilçesinde belediye başkan adayının aracına pompalı tüfekle ateş açılması sonrası Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık, toplumun fiili ve psikolojik şiddete karşı durması gerektiğini söyledi.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine'de vatandaşlarla buluştu
    15:42 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine'de vatandaşlarla buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde vatandaşlar ve esnafla buluştu. Başkan Çerçioğlu, Aydın'ın marka değerini yükseltmek için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

  • CHP'li Oğuz Kaan Salıcı'dan İyi Partililere Stratejik Davranma Çağrısı:
    15:42 CHP'li Oğuz Kaan Salıcı'dan İyi Partililere Stratejik Davranma Çağrısı: "Chp Kazanınca İyi Partili Dostlarımız da Kazanacak"

    CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, yerel seçimlere kısa bir süre kala CHP, İYİ Parti ve AK Parti seçmenine seslendi. Parti içinde kurultay ve adaylaşma dönemlerini eleştirenlerin olduğunu ifade eden Salıcı, CHP’lilere “Partimizin adaylarına sahip çıkın” dedi. Salıcı, İYİ Partililere ise “Stratejik davranma zamanı” çağrısı yaptı. Salıcı, AK Partili seçmene de “Bu pazar günü, Sayın Erdoğan’a dönüp; ‘Bizi tehdit etmeyi bırak. İstanbul’u kim kazanırsa kazansın kentimizi depreme hazırlamak zorundasın. Çünkü sen merkezi yönetimsin’ deme zamanı” diye seslendi.

  • CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, Hamza Dağ'a cevap verdi
    15:42 CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, Hamza Dağ'a cevap verdi

    CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Cumhur İttifakı ve AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ'ın Özgür Özel'e yönelik sözlerine cevap verdi. Aslanoğlu, belediyenin yerlerini tarikatlara ve vakıflara verdikleri iddialarını sordu.


Advertisement