Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

1)BAKAN ZEYBEKCİ'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI: "ZEYTİNİ SİLKELERKEN DALINI, BUDAĞINI KIRMAMAK LAZIM"Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (Türk-İş) önümüzdeki yıl asgari ücretin 1600 liraya yükseltilmesini isteğiyle ilgili olarak, "İstemenin sonu yok.

14.11.2016 08:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BAKAN ZEYBEKCİ'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI: "ZEYTİNİ SİLKELERKEN DALINI, BUDAĞINI KIRMAMAK LAZIM"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (Türk-İş) önümüzdeki yıl asgari ücretin 1600 liraya yükseltilmesini isteğiyle ilgili olarak, "İstemenin sonu yok. Ekonominin realitelerini unutmamak lazım. Zeytini silkelerken dikkat etmek gerekiyor.

Dalını, budağını kırmamak lazım ki seneye de zeytin verebilsin" dedi. Temel atma töreni ve çeşitli açılışlara katılmak için önceki gün (Cumartesi) Denizli'ye gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dün ilk olarak yapımı süren Acıpayam- Çameli Karayolu'nda incelemelerde bulundu. Önümüzdeki yıl içinde bitirilmesi planlanan ve 76 milyon liraya mal olacak karayolundaki incelemeleri sırasında Batan Zeybekci'ye Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da eşlik etti. Karayolu şantiyesinde ilk olarak bilgi alan Bakan Zeybekci, daha sonra inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Bakan Zeybekci, 12 yıldır bitirilemeyen Acıpayam-Çameli Karayolunun 46 kilometrelik bölümünün 2017 yılı içinde bitirileceğini söyledi. Bakan Zeybekci, daha sonra Çameli İlçesi'ne geçerek kaymakamlığı ziyaret etti.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Zeybekci, Türk-İş'in 2017 yılı için asgari ücretin 1600 liraya yükseltilmesini

istemesiyle ilgili olarak değerlendirmede bulundu. Bakan Zeybekci, istemenin sonu olmadığını belirterek, "Şimdi aslında sendikalarımız bunu talep edebilir, bunda bir mahsur da yok. İstemenin sonu yok biliyorsunuz. Ama ekonominin realitelerini de unutmamak lazım. . Zeytini silkelerken dikkat etmek gerekiyor. Dalını, budağını kırmamak lazım ki seneye de zeytin verebilsin. Alanı da korumak lazım, o anlamda. Milli gelirine oranla, dünyada en yüksek asgari ücreti olan ülkedeyiz. Bundan şikayet etmek anlamında söylemiyorum ama buna da dikkat etmek lazım" dedi.

"CARİ AÇIĞI ARTTIRICI HİÇBİR ADIMA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Kredi kartlarındaki faizlerin düşürülmesiyle ilgili de açıklama yapan Bakan Zeybekci, " Merkez Bankası'nın tüketim kanallarındaki, tüketim boyutundaki aşırı tedbirli yapıyı değiştirmek, tüketimi destekleyecek, teşvik edecek adımları atması sonuna kadar destekliyoruz. Hane halkı tüketimde onda bir olduğumuz ülkeler var. Beşte bir, dörtte bir olduğumuz ülkeler var. Biz o anlamda şu an en tedbirli ülkeyiz. Bu kapsamda baştan beri aşırı tedbirli yapıyı desteklemedik. Bu anlamda gerek Merkez Bankamızı, gerek diğer bankaları gerek diğer finans grupları, kamuya disiplin, kamu harcamalarına disiplin, kamuda tasarrufa sonuna kadar, bütçe disiplininden asla taviz vermeyeceğiz. Mali disiplinden asla taviz vermeyeceğiz, cari açığı arttırıcı hiçbir adıma hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz. İllaki sanayi üretimini arttırmak, bunu da kesinlikle özel sektör eliyle yapmak için 'Bu anlamda her türlü adımı destekleyeceğiz' diye 65. Hükümetimiz'in programına bunu koymuştuk. Önümüzdeki günlerde genel kredi faizlerinin ucuzlamasıyla ilgili Merkez Bankası'nın muhtelif zamanlarda daha adımların olacağını belirtmiştir. Merkez Bankası'nın orada bir boş alan oluşturmakla ilgili hükümet olarak da, reformlarda, kapsamlı aldığımız tedbirlerde, gerek enflasyonu düşürücü tedbirler almada da kararlı adımlarımızı devam ettireceğiz" dedi.

"4.3 SEVİYELERİNDE CARİ AÇIK VERECEĞİZ"

Bütçe açığıyla ilgili olarak da konuşan Bakan Zeybekci, şunları söyledi:

"Bütçe açığımız 1.2, bu Maastricht kriterlerine göre, genel kabul görmüş kriterlere göre makul görünen üçtür. Biz 2017-2018 ve 2019 orta vadeli programda, 2017'yi 1.9 olarak öngördük. Tabi bu maksimum tavan. Yani 2017-2018 ve 2019 orta vadeli programda ortaya koyduğumuz rakamlar. Negatif anlamda bizim için en son sınırlar. 2017'de kamu yatırımlarında, bakın kamu harcamalarında demiyorum, bilinçli bir adım atıyoruz. Kamu yatırımlarında bir artış öngörüyoruz. Onun için bütçe açığında kabul edilebilir, kontrollü 2018'de 1.6, ondan sonra da kontrollü bir şekilde birlere doğru çekme gibi kararlığımızı sürdüreceğiz. Cari açıkla ilgili muhtelif zamanlarda hep dile getirmeyi faydalı gördüm. 2016'da yüzde 4.3 seviyesinde bir cari açık vereceğiz. Bunun biraz daha altta olacağına yani 4'e biraz daha yaklaşacağına inanıyorum. Çünkü iyileştirmelerimiz devam ediyor. İthalatla ilgili iyileştirmelerimiz halen devam ediyor. Bunun etkilerini Ekim, Kasım ve Aralık aylarında daha net bir şekilde göreceğiz. Bundan 10 yıl önce Türk Lirası'nın dış ticarette kullanımı yüzde birlerdeydi. 2016 yılı sonu itibariyle yüzde 7'ler seviyesine girecek. Bu hakikaten çok başarılı bir rakam. Bunu şunun için söylüyorum, cari açığımız yüzde 4.3 olsa dahi, burada önemli cümle şu, cari açığın yabancı finansman ihtiyacı duyan bölümü, bu da yüz 3, hatta daha altında olacak. Çünkü, milli parayı kullandığınız zaman, bu size rezerv para özelliği veriyor. Kendi paranızla finanse ettiğiniz bir cari açık verdiğiniz zaman, bu hiç problem değil. Bunu şöyle söyleyeyim, toplamda yüzde 4 civarında cari açık dediğimiz zaman, cari açığın milli gelire oranı dediğimiz zaman, yaklaşık 30 milyar dolar civarında. Yani yüzde 10'un üzeri seviyesine çıktığı zaman, dış ticaretimizdeki ithalat-ihracattaki, yani 400 milyar doların yüzde 10'unu milli parayla yaptığımız zaman, cari açığın yabancı finansman ihtiyacı olan bir açık, tehlikeli bir açık olmaktan çıkıyor. Hizmet gelirlerimizde beklenmedik düşüşler yaşadık. İthalat düştü, ihracat düştü, ama turizm gelirleri çok daha düştü, gelirlerimizde böyle bir düşme olmasına rağmen, enerji fiyatları 2015 yılındaki baza göre hemen hemen eşit dengede devam etmesine rağmen, cari açığımızı düşürmeyi başardık." Bakan Zeybekci, daha sonra Çameli Belediyesi ve AK Parti İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Bakan Zeybekci'nin yol çalışması incelemesinden görüntü

Bakan Zeybekci'nin açıklamalarından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

13.11.2016 - Haber Kodu : 161113120

====================================================

2)BAŞBAKAN YARDIMCISI KAYNAK, OKUL AÇILIŞI YAPTI

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş'ta toplu temel atma ve açılış törenin ardından Onikişubat Belediyesi tarafından Ilıca Mahallesi'nde yaptırılan İmam Hatip Ortaokulu'nun açılışına katıldı. Okul bahçesinde toplananları selamlayan Veysi Kaynak, çocukların oluşturduğu mehter takımının gösterisini seyretti. Okulun açılışında konuşan Kaynak, terörle mücadelenin süreceğini Suriye'nin Halep iline bağlı DEAŞ denetimindeki El Bab'a yönelik operasyona değinerek, Suriye topraklarından Türkiye'yi tehdit edecek terör örgütlerinin ortadan kaldırılacağını kaydetti. Kaynak, terör örgütlerinin kimseye dost olmayacağını da ifade ederek beraberindekilerle açılışını yaptığı okulun sınıflarını dolaştı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Veysi Kaynak'ın konuşması

Mehter takımı

Kaynak'ın vatandaşlarla sohbet etmesi

Okulun açılması

Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

14.11.2016 - Haber Kodu : 161114001

=========================================================

EL BAB YOLUNDAKİ DEAŞ SALDIRISINDA 2 UZMAN ÇAVUŞ YARALANDI (EK)

3)YARALI 1 TÜRK VE 6 ÖSO ASKERİ DAHA KİLİS'TE

Suriye'nin El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ'ın havanla düzenlediği saldırıda yaralanan 1 Türk ve 6 ÖSO askeri daha tedavi için Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi. Acil serviste tedavileri devam eden toplam 3 Türk ve 10 ÖSO askerinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS/DHA

==========================================================

4)İNEGÖL'DE OLAYLI MAÇ, POLİS BİBER GAZI İLE MÜDAHALE ETTİ

BURSA'da Gençlergücü ile Yenidoğanspor arasında oynanan 1. Amatör Küme maçının ardından çıkan olaylara polis piper gazı ile müdahale etti. İnegöl Kurtuluş Amatör Spor Kompleksinde oynanan ve İnegöl temsilcisi Gençlergücü'nün 85'inci dakikada Muhammet'in attığı golle 1-0'lık galibiyeti ile sona eren maçın ardından, olay çıktı. Maçın ardından soyunma odasına giden hakem heyetine tepki gösteren Gürsu Yenidoğansporlu 100 yakın taraftar grubu, hakem odasına girmek istedi. Öfkeli taraftar grubunu yatıştırmakta güçlük çeken polis, takviye ekip istedi. Taraftarlar dağılmamakta direnince polis, biber gazı sıkarak taraftarları tesislerin dışına çıkardı. Hakem heyeti polis eskortluğunda ilçeden çıkartıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Polisin stad dışındaki gerginliğe müdahalesi

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa),

========================================================

5)AMATÖR MAÇTA SAHA SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Muğla 1. Amatör Küme A Grubu'nda Bodrum'da oynanan Konacıkspor- Menteşe Yerküpespor maçının bitiş düdüğle birlikte saha bir anda karıştı. Taraftarlar ve futbolcuların birbirine girerken, Menteşe Yerküpesporlu futbolcu İbrahim Öztaner başına aldığı darbeler sonucu hastanelik oldu. Sahada 2 kişi hafif yaralanırken, 5 kişi de gözaltına alındı.

Bodrum Şehir Stadı'nda gergin geçen karşılaşmayı Yerküpespor, 85. dakikada bulduğu golle 1-0 kazandı. Konuk futbolcuların gol sonrası tribüne el hareketi yaptığı gerekçesiyle deliye dönen taraftarlar, bitiş düdüğüyle birlikte ortalığı karıştırdı. Hakemin düdüğüyle sahaya giren Konacıkspor taraftarları, futbolculara saldırdı.

Bu esnada yerde kalan Yerküpeli 21 yaşındaki futbolcu İbrahim Öztaner, başına aldığı darbelerle ciddi şekilde yaralandı. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yaklaşık 40 polisin müdahale ettiği olaylar 25 dakika sürdü. Misafir takım yöneticileri, olay esnasında basın mensuplarına müdahalede bulunmaya çalıştı. Olayların yatışıp futbolcuların soyunma odalarına gittiği sırada bu kez misafir takım taraftarları Konacıkspor'un soyunma odasına saldırıp camları kırdı. Bazı taraftarların kırdıkları plastik koltuklarla futbolculara saldırdıkları görüldü.

Menteşe Yerküpesporlu futbolcuların da soyunma odalarındaki klima, pisuvar, kapılar, pencereler ve mobilyaları kırdıkları görüldü. Olay sonrası ambulans ile Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan futbolcu İbrahim Öztaner tedavi altına alınırken sahada yaralanan iki kişi ambulansta tedavi edildi. Çevik kuvvet polisleri kavgaya karışan 5 kişiyi göz altına alarak Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Tesislerin büyük zarar gördüğü olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Kavga görüntüleri ile yaralı futbolcunun ambulansa götürülmesi

Sahadaki karışıklıktan görüntü

Soyunma odasının camlarının kırılması ve polisin müdahalesi

Haber-Kamera Yaşar ANTER BODRUM,

==================================================

6)ADIYAMAN'DA AMATÖR MAÇTA KAVGA

ADIYAMAN'da, Bölgesel Amatör Ligi'nde oynanan Adıyamanspor 1954 ile Malatya Yeşilyurt Belediyespor karşılaşmasının ardından rakip takım oyuncuları ve taraftarlar, sahada tekme- tokat kavga etti.

Bölgesel Amatör Ligi'nde, Atatürk Stadı'nda yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı karşılaşmada Adıyamanspor 1954, rakibi Malatya Yeşilyurt Belediyespor'u 2-1 mağlup etti. Karşılaşmanın sonunda rakip oyuncular arasında başlayan sözlü tartışma, tribünlerdeki taraftarların da sahaya inmesiyle tekme-tokat kavgaya dönüştü.

Çevik kuvvet polislerinin müdahalesiyle taraflar ayrılırken, sakinleştirilen oyuncular soyunma odalarına alındı, taraftar ise stadyumdan çıkarıldı. Olayların yatışmasının ardından Malatya Yeşilyurt Belediyespor kafilesi, güvenlik önlemleri arasında stadyumdan çıkarıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Atatürk Stadı

Sporcuların bir birine girmesi

Taraftarın sahaya inmesi ve kavgaya karışması

Çevik kuvvetin önlem alması

Metin Alper'in sahaya inmesi ve taraftarları sakinleştirmesi

Oyuncuların tekme ve tokat kavga etmesi

Tekme ve tokatların havada uçuşması

Sporcuların bir birilerine girmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

=======================================================

7)HALK OTOBÜSÜNÜN ÇARPTIĞI EVİN BİR BÖLÜMÜ YIKILDI: 6 YARALI

Karabük'te sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yoldan çıkan halk otobüsünün çarptığı evin bir bölümü yıkıldı. Kazada evde bulunan 2 kişi ile otobüste bulunan 4 kişi yaralandı.

Kaza, gece saatlerinde Kayabaşı Mahallesi Hacı Alay Caddesi üzerinde meydana geldi. Adatepe Mahallesi ile Kayabaşı Mahallesi arasında sefer yapan 25 yaşındaki Özkan Bozmaoğlu yönetimindeki 78 BL 447 plakalı özel halk otobüsü, rampa aşağıya indiği sırada sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yoldan çıkarak Abdullah Mangaloğlu'na ait 2 katlı eve çarptı. Halk otobüsünün hızla çarptığı evin bir bölümü yıkılırken üst katta oturan 34 yaşındaki Meltem Güllü ile 8 yaşındaki Melek Güllü yaralandı. Kazada ayrıca sürücü Özkan Bozmaoğlu ile yolcular 10 yaşındaki Selma Bor, 36 yaşındaki Hasan Hastürk ile 59 yaşındaki Nuriye Karataş yaralandı. Hurdaya dönen otobüste sıkışan sürücü Bozmaoğlu, olay yerine gelen AFAD ve UMKE ekiplerinin yaklaşık 30 dakika süren çalışmasının ardından kurtarıldı.

Yaralılar olay yerine gelen 112 Acil ambulanslarıyla kaldırıldıkları Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındılar. Kazada ağır yaralanan sürücü Özkan Bozmaoğlu'nun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Otobüsün çarptığı evin bitişiğindeki evin de girişinde hasar meydana gelince evde bulunan yaşlı bir vatandaş ekipler tarafından pencereden dışarıya çıkarıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Olay yeri

Otobüste sıkışan sürücü Özkan Bozmaoğlu'nu kurtarma çalışmaları

Özkan Bozmaoğlu'nun ambulansa taşınması

Kazadan dolayı evinde mahsur kalan yaşlı vatandaşın pencereden aşağıya indirilmesi

Otobüsün çekilmesi

Evden detay

Süre: (04.20) Boyut: (203 MB.)

HABER-KAMERA: Bülent DİKTEPE/ KARABÜK,

14.11.2016 - Haber Kodu : 161114004

===================================================

ARIZA YAPAN OTOBÜSE ARKADAN ÇARPAN OTOMOBİLİN SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ

İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde, fren sisteminin arıza yapmasıyla tekerlekleri kilitlenen ve yol ortasında kalan otobüse arkadan çarpan otomobil sürücüsü 32 yaşındaki Melih Tuncalı hayatını kaybetti.

Kaza, dün (Pazartesi) 23.30 sıralarında Altınyol Caddesi Turan Köprüsü yakınlarında meydana geldi. Karşıyaka'dan Bayraklı yönüne seyir halinde olan Aykut Erken (62) idaresindeki 45 DL 078 plakalı otobüsün fren sistemi arıza yapınca, arka tekerlekleri kilitlendi. Yaklaşık 100 metre bu şekilde sürüklenen otobüs yol ortasında kaldı. Bu sırada aynı yöne seyreden Melih Tuncalı yönetimindeki 35 TAY 65 plakalı otomobil, bu otobüse arkadan çarptı. Kazada otomobil sürücüsü Tuncalı, hurdaya dönen aracının direksiyon başında sıkışarak ağır yaralandı. Kazayı gören, yoldan geçmekte olan sürücüler durumu sağlık, AKS 110 ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen AKS 110 ekipleri Tuncalı'yı sıkıştığı yerden çıkartırken, sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Tuncalı'nın öldüğü belirlendi. Melih Tuncalı'nın bedeni otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Kazaya neden olan otobüs şoförü Aykut Erken ise gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Kaza nedeniyle tek şeride düşürülen yol, araçların kaldırılmasının ardından tekrar trafiğe açıldı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Kaza yapana araçlardan görüntü

Ekiplerin çalışmasından görüntü

Melih Tuncalı'nın cesedinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Mehmet CANDAN - Kamera: Mehmet GÜNEY/ İZMİR,

=====================================================

YAŞADIĞI KAMYONETİN KASASINDA ÖLÜ BULUNDU

Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesinde, 61 yaşındaki Saim Coşkun, yıllardır içinde yaşadığı kamyonetin kasasında ölü bulundu. Coşkun'un şüpheli ölümü üzerine savcılık soruşturma başlattı. Olay, merkez Yıldırım İlçesi Mollarap Mahallesi Orman Yolu Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre uzun yıllardır hurda bir kamyonetin kasasında yaşayan Saim Coşkun, sokakta yaşayan arkadaşları tarafından kamyonetin kasasında ölü bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri Saim Coşkun'un şüpheli ölümü üzerine inceleme yaptı. İki kardeş olduğu öğrenilen Saim Coşkun'un erkek kardeşi, teşhis yapmak üzere olay yerine geldi. Burada ifadesi alınan Saim Coşkun'un kardeşi İrfan Coşkun, "Abim yaklaşık 30 yıldır bu kamyonette yaşıyor. Burada şişe ve hurda toplayarak para kazanıyor. Çok kez eve çağırdık ama kabul etmedi. Yıllardır ikna edemedik." dedi. Coşkun'un cesedi kesin ölüm sebebinin belirlenmesi üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-Yaşlı adamın cesedinden görüntü

-Olay yeri ve polis ekiplerinden görüntü

-Kamyonetten görüntü ve detaylar

Haber: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,

13.11.2016 - Haber Kodu : 161113121

============================================================

ŞEHİDİN OĞLUNA HALI SAHA SÜRPRİZİ

Adana'da 2004 yılında şehit olan Uzman Çavuş Ali Bezik'in oğlu 12 yaşındaki Berke'nin son dönemdeki şehit haberlerinden etkilenmesi üzerine annesi Nilgün Bezik'in girişimleri ile Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın da katıldığı sürpriz bir futbol maçı düzenledi. 28 Haziran 2004'te bölücü terör örgütü PKK tarafından kurulan mayınlı pusunun ardından açılan çapraz ateş sonucu boynu ve kalbinden vurularak şehit olan Kıdemli Uzman Çavuş Ali Bezik, geride eşi Nilgün, 14 aylık oğlu Berker ve 7 yaşındaki kızı Batın Bezik'i bıraktı. Babası şehit olduğunda 14 aylık olan Berker Bezik, son dönemdeki şehit haberleri nedeniyle üzüntüsü artınca içine kapanmaya başladı. Bunun üzerine harekete geçen annesi Nilgün Bezik, durumu Adana Valisi Mahmut Demirtaş'la paylaştı. Vali Demirtaş, çocuğun içine kapanmaması için bir etkinlik düzenlenmesini istedi. Bunun üzerine asker, polis ve şehit yakınlarının birlikte olacağı bir futbol maçı organize edildi. Organizasyondan Berker Bezik'e haber verilmeyerek sürpriz yapıldı. Maç günü geldiğinde anne Bezik oğluna halı sahaya gideceklerini söyleyerek maç yapılacak yere getirdi. Berker Bezik, asker, polis ve şehit yakınlarını görünce çok sevindi. Maçın başlama vuruşunu yapan Vali Demirtaş, şehit ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını belirterek, "Onlarla sosyal aktivitelere katılarak çocuklara babalarının yokluğunu hissettirmemeye çalışıyoruz. Bu tarz etkinliklere devam edeceğiz" dedi. Anne Nilgün Bezik ise oğlunun son zamanlarda babasının yokluğundan kaynaklı durgunluğu olduğunu anlatarak, "Bu konuyu komutana aktardım. Onlar da bir futbol maçı yaparak Berker'in durgunluğunun önüne geçmeye karar verdiler" diye konuştu. Berker Bezik ise yapılan sürprizden çok mutlu olduğunu söyledi. Şehit yakınlarıyla, asker ve polislerden oluşan takımların karşılaşması ise 3-3 berabere bitti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

İzleyicilerden genel ve detay

Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın gelişi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

Valinin maça katılanlarla birlikte görüntüsü

Vali Demirtaş'ın konuşması

Maçtan genel ve detay görüntüler

İzleyenlerin görüntüsü

Şehit eşi Nilgün Bezik ile röp.

Şehit oğlu Berke'nin maçta görüntüleri

Şehit oğlu Berke ile röp.

Haber-Kamera: Salih ÜÇTEPE/ ADANA,

13.11.2016 - Haber Kodu : 161113117

=============================================================

'BİR DENEYELİM' DİYEREK BAŞLADI, YURT DIŞINA AÇILDI

Antalya'da genç girişimci Sinem Tosunoğlu, 'Bir deneyelim' diyerek sıfırdan başladığı ebru sanatıyla süsleme projesini kendine meslek edindi ve yurt dışına açıldı.

Sinem Tosunoğlu, 2009 yılında Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık bölümünden mezun olduktan sonra 5 yıl boyunca farklı şirketlerde çalıştı. Süreç içersinde sürekli farklı projeler için girişimde bulunan Tosunoğlu, 2014 yılında geleneksel Türk sanatı ebru ile ilgili projesini hayata geçirdi. Özel eşyaları ebru sanatıyla süsleyen Tosunoğlu'nun cep telefonu kılıflarına ebru uygulaması çevresinden de olumlu tepkiler aldı. Bunun üzerine projesini 2015 yılında düzenlenen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Girişimci Kadınlar Yarışması'na taşıyan Tosunoğlu, 35 rakibini geride bırakarak birinci oldu 2 bin TL ödülün sahibi oldu. Çalışmasını uluslararası alana da taşıyan Tosunoğlu, Milano'da düzenlenen bir fuardan davet aldı ve 6 ay boyunca yurt dışında tanıtım imkanı da buldu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

RÖP: Sinem Tosunoğlu

Sinem Tosunoğlu çizim yaparken detay

Cep telefonu kılıfları ve şallardan detay

Ürünlerden detay

HABER- KAMERA: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

13.11.2016 - Haber Kodu : 161113133

=======================================================================

KULELER ATLAMAYA HAZIR

Erzurum'un 2011 yılında ev sahipliği yaptığı 25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için 100 milyon liraya yaptırılan kayakla atlama kuleleri onarılıp yeni sezona hazırlandı. İki yıl önce toprak kayması sonucu kuleler yıkıldı, pistler hasar gördü. Kuleleler ve pistler 60 milyon lira harcamayla yenilenirken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, tesisinm 2017'de düzenlenecek olan Avrupa Gençlik Kış Spor Oyunları Festivali'nde (EYOF) kullanılacağını belirtti. Atlama kulelerinin pistlerine 950 fore kazık çakıldığını belirten Taşkesenligil, "Pistlerin bir daha kayması imkansız gibi. Kulelerin dış cephesi ve birçok yer baştan aşağı yenilenerek eskisinden daha güzel oldu. Kulelere ayrıca sporcuları yukarı tayışacak telesiyej yapıldı" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Atlama Kuleleri

-Atlama kulelerinde yapılan çalışma

-İşçilerin atlama rampalarında kayması

-Atlama rampalarından detay

-Fuat Taşkesenligilile röp

Haber: Turgay İPEK - Kamera: Zafer KUMRU/ ERZURUM,

13.11.2016 - Haber Kodu : 161113134

=========================================================

DAĞCILAR, ERFELEK ŞELALERİNE TIRMANDI

Sinop'ta bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ve yaklaşık 200 dağcı sporcunun katıldığı 'Ulusal Dağcılık ve Erfelek-Tatlıca Şelaleleri Tırmanış Şenliği' sona erdi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu'nca organize edilen Sinop Valiliği, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Sinop Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü işbirliğinde dördüncüsü düzenlenen 'Ulusal Dağcılık ve Erfelek-Tatlıca Şelaleleri Tırmanış Şenliği'nde yaklaşık 200 sporcu 28 takım halinde Erfelek İlçesinde bulunan Tatlıca Şelaleleri'ne tırmanış gerçekleştirdi. Yaklaşık 4 saatte tamamlanan zorlu etap sonrası sporcular Sinop'tan ayrıldı.

15 ilden yaklaşık 200 dağcı sporcunun katıldığı şenlik hakkında bilgi veren Sinop Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü İl Temsilcisi Ersan Çetin, "Bugün şelale tırmanışımızı yaptık. Bu tırmanış için özellikle sonbaharı seçiyoruz ki Erfelek'in ve şelalenin bütün güzelliği tam bu zamanalar da oluyor. Çok güzel bir manzara var. İsterim ki daha fazla ilden arkadaşlarımızda katılsın gelsin hep birlikte bu güzellikleri paylaşalım" dedi.

Görüntü dökümü

--------------------------

-Şelalelerden detay

-Dağcıların tırmanmaları

-Dağcılar ile ropörtaj

-Sinop Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü İl Temsilcisi Ersan Çetin'in açıklamaları

Haber-Kamera: İbrahim ASLAN/ERFELEK(Sinop),

=======================================================

GELİNİ DEVE OYNATARAK EVDEN ÇIKARDILAR

ESKİ bir gelenek olan deve oyunu ile gelin çıkaran köyün gençleri, davetlileri un ve yumurtaya buladı.

Erzurum'un merkez Palandöken ilçesinde oturan Seda Çiftçi, nakileyeci İbrahim Çiftçi ile hayatını birleştirdi. Damatın arkadaşları gelin çıkarmak için sabah saatlerinde toplandı. Kadın kostümü giyenin gençler, yaptıkları deve maketi ve ile gelinin evinin önünde davul-zurna eşliğinde oynadı. Gençler, devenin heybesinde getirdikleri un ve yumurtayla davetlilere hoş bir süpriz yaptılar. Halay çekeler biranda kendilerini un ve yumurtaya bulanmış halde buldular.

Erzurum'un merkez Aziziye ilçesine bağlı Yoncalık köyünden olan damat İbrahim Çitçi, "Arkadaşlarım olan köyün gençleri, hem bize hem de devatlilere unutulmaz bir gelin çıkarma programı hazırlamışlar. Brezilya futbolcuları arasında doğum günleri yapılan un ve yumurtayı Erzurum'a getiren arkadaşlarıma teşekür ediyorum" diye konuştu

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Deve oynatılması

-Davetlilerin oynaması

-Bir kişinin eşek üstünde gitmesi

-Davetlilerin birbirine yumurta ile vurması

Haber-Kamera: ERZURUM,

============================================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement