Dha Yurt Bülteni-1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-1

Dha Yurt Bülteni-1

SİİRT'TE BAKIR MADENİNDE FACİA; 4 İŞÇİ ÖLDÜ, 12 İŞÇİ ARANIYOR1)ARAMA ÇALIŞMALARI İLK KEZ BU KADAR YAKINDAN GÖRÜNTÜLENDİDün akşam saatlerinde Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'ndeki özel bir firmaya ait maden ocağında meydana gelen heyelan altında kalan 12 işçiyi arama ve kurtarma çalışmaları...

19.11.2016 09:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİİRT'TE BAKIR MADENİNDE FACİA; 4 İŞÇİ ÖLDÜ, 12 İŞÇİ ARANIYOR

1)ARAMA ÇALIŞMALARI İLK KEZ BU KADAR YAKINDAN GÖRÜNTÜLENDİ

Dün akşam saatlerinde Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'ndeki özel bir firmaya ait maden ocağında meydana gelen heyelan altında kalan 12 işçiyi arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. 4 işçi cenazesinin çıkarıldığı göçükte, Siirt ve çevre illerden gelen 90 kişilik ekiple arama kurtarma çalışmaları iş makineleriyle yapılıyor. Akşam saat 20.00 sıralarında ilk kez arama ve kurtarma çalışmaları ilk kez b kadar yakından görüntülendi. Yetkililer ailelerin, yeterli arama yapılmadığı yolundaki endişelerini giderilmesi amacıyla basın mensplarının arama çalışmalarının yapıldığı noktadan görntü almasına izin verdi. Göçüğün meydana geldiği noktada yapılan aramalar devam ederken, çalışmalara katılan AFAD Van İl Müdürlüğü ekipleri arasında yer alan Naz adlı arama kurtarma köpeği, Van depreminde 4 kişinin hayatını kurtardığı öğreildi.

CHP HEYETİ HEYELAN BÖLGESİNDE

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba başkanlığındaki CHP heyeti, heyelan faciasının yaşandığı Siirt'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyüne geldi. Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Barış Karadeniz ve Siirt CHP İl Başkanı Nevaf Bilek ile 4 kişinin cesedinin çıkarıldığı 12 işçinin ise arama çalışmalarının devam ettiği maden sahasına gelen CHP'li Ağbaba, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ile görüşerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ağbaba ve beraberindekiler daha sonra göçük altında kalan 12 işçinin heyelan bölgesinde bekleyen yakınlarıyla da görüşerek teselli etmeye çalıştı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Arama çalışmaları

İş makinelerinin çalışmaları

Naz köpeğin arama çalışmaları

Afad ekiplerinin çalışması

Genel ve detay görüntüler

CHP Heyetinden görüntü

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, (DH)-

======================================================

2)CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU TRABZON'A GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün yapılacak olan Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılmak için dün akşam Trabzon'a geldi. CHP liderini havaalanında Genel Başkan Yardımcıları Çetin Osman Budak, Yasemin Öney Cankurtaran, Lale Karabıyık, Tekin Bingöl ve Kamil Okyay Sındır, Parti Meclisi üyesi İdris Akyüz, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ile partililer karşıladı. Havaalanında kendisini karşılayanlarla tokalaşarak araca binen Kılıçdaroğlu, daha sonra konaklayacağı otele geçerek istirahate çekildi. Kılıçdaroğlu sabah kahvaltısında sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelecek, daha sonra da partisinin 81 il başkanının katılımıyla yapılacak olan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılacak.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Kılıçdaroğlu'nun gelişi

Otele giriş

Detaylar

HABER KAMERA: FATİH TURAN-TRABZON/DHA

=======================================================

3) KURTULMUŞ: DEVLETİN DESTEĞİYLE AYAKTA DURAN, SİVİL HAREKET OLMAZ'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Valiliği tarafından bir otelde sivil toplum örgütü kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen akşam yemeğine katıldı. Yemekte konuşan Kurtulmuş, FETÖ ile hükümet olarak yürüttükleri çalışmaları anlatarak, bundan sonra da bu örgüte karşı hem devletin hem de vatandaşların daha uyanık olup dikkatli davranacağının altını çizdi. Sivil toplum adı altında devletin gölgesinde sivil toplum olamayacağını vurgulayarak FETÖ'nün dernek ve işadamları derneklerini eleştiren Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Sivil toplum adı üstünde devletin gölgesinde sivil toplum olmaz. Her bir vakfınızı, her bir derneğinizi, her bir sendikanızı, her bir işadamları derneği, her kimseniz önce sivil olmanız lazım. Sivil olmayanın millete hayrı olmaz. Devletin gölgesinde, devletin-hükümetin desteğiyle ayakta duran, sivil bir hareket olmaz. FETÖ'den çıkaracağımız en büyük derslerden birisi budur. Bunların hepsi devletin imkanlarıyla çok güçlü sayılan, zannedilen vakıflar, dernekler kurdular. Hadi sivildiniz, şimdi ayakta durun. Şimdi bir tanesi karşınıza gelebiliyor mu? Devletin gölgesinde iş yapmak kolay. Hadi bakalım şimdi yapın. Sivilseniz şimdi erkekseler çalışsınlar. Çünkü millet bunların sivil olmayan yüzünü gördü. Sivil toplumu devletin gölgesine sokmayın. Sivil toplumun özelliği sivil olmasıdır" dedi.

Yemeğe Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un yanı sıra, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ak Parti Milletvekili Oktay Çanak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz ve sivil toplum örgütü kuruluşu temsilcileri katıldı.

Görüntü Dökümü

--------------

-Numan Kurtumuş'un konuşması

-Yemekten detay görüntü

SÜRE: (02.54 Dk) (BOYUT: 174 MB)

Haber-Kamera: Nedim KOVAN-Ali YAZAN/ORDU,

=======================================================

4)BAKAN AVCI, ESKİŞEHİR'DE BİLECİKLİLER GECESİNE KATILDI

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de düzenlenen Bilecikliler gecesine katıldı.

Bilecik Dernekleri Eskişehir Platformu'nun (BİLDES) 'Birlik ve beraberlik gecesi' Eskişehir Altınsaray Düğün Salonu'nda yapıldı. Geceye Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik Belediye Başkanı Ak Partili Selim Yağcı, Ak Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Devlet eski bakanlarından Bahattin Şeker ile çok sayıda davetli katıldı. Bakan Avcı gecede yaptığı konuşmada şöyle dedi:

"Birlik ve beraberlik gecemizin ilkini geçen yıl tertiplemiştik. Maşallah bu yıl daha bereketli, daha kalabalık, daha geniş katılımlı bir toplantıda yine hep birlikteyiz. Allah birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, muhabbetimizi artırsın inşallah. Bizim bir sloganımız var. Bu zaman zaman alehimize çalışsa da 'az laf, çok iş.' Özellikle yemeklerde az laf. Çünkü kabak tatlısıyla aranıza giren herkesi biraz yarım dinleyeceğinizden eminim. Onun için ben sözü fazla uzatmayacağım. Bu birlik ve beraberlik gecesinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Halk oyunları ekiplerinin gösteri sunduğu gecede Bakan Avcı, 'Söğüdün erenleri' adlı türküye eşlik etti.

Görüntü dökümü:

-------------------------------

-Bakan Avcı'nın etkinliğin yapıldığı salona gelişi,

-Avcı'nın küçük bir çocuğu kucağına alıp sevmesi,

-Bakan Nabi Avcı'nın konuşması,

-Halk oyunları ekiplerinin gösterisi,

-Bakan Avcı'nın türküye eşlik etmesi,

-Avcı'ya dernek yöneticileri tarafından vazo hediye edilmesinden çekilen görüntüler bulunulor.)

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

======================================================

5)MİLLİ SAVUNMA BAKANI YILMAZ "MİLLETTEN BÜYÜK GÜÇ GÖRMEDİK"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, açılış ve ziyaretlerin ardından Sıcak Çermik Kaplıcaları'na geçerek Sivas Valiliği tarafından düzenlenen muhtarlar toplantısına katıldı. Kaplıcadaki bir otelde düzenlenen toplantıya, Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Habip Soluk, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız ve bazı il protokol üyeleri ile muhtarlar katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Yılmaz, eğitimde ve diğer alanlarda Sivas'a yapılan yatırımları anlattı. Daha sonra Türkiye'de çok şey değiştiğini belirten Yılmaz, "Eskiden vali gelmezdi gitmezdi. Valiyle görüşebilmek mümkün değildi. Eskiden valinin şoförünü tanımış olmak vatandaş için bir imtiyazdı. Şimdi Allah'a hamdolsun çok şey değişti. Vali milletinin hizmetinde, milletvekili milletinin hizmetinde, bakanı, başbakanı, cumhurbaşkanı milletinin hizmetinde. Hep söyledik, söylüyoruz. Biz bu zamana kadar milletten büyük bir güç görmedik. Milletin önünde hiçbir gücün duramayacağını 15 Temmuz'da da gördüler." dedi. Muhtarların bu milletin bir parçası olduğunu belirterek 15 Temmuz'da 2 muhtarın da şehit olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları söyledi: "15 Temmuz şehitlerimizin sayısı 248 ve 15 Temmuz gazilerimizin sayısı 2 bin 193. Bu millet her birisine bir vatan, bir devlet borçludur. Eğer 15 Temmuz başarılı olmuş olsaydı, herhalde Türkiye'yi tek parça halinde bulmak mümkün değildi. Bazıları, 'Terör olayıdır, darbedir, daha da önemli işgal olayıdır' diyor. Çünkü milleti birbirine düşürdükten sonra bu milleti tek parça halinde tutabilmek mümkün değildi. İşte dört bir taraf ateş çemberi. Çevrede bekleyen şer güçler ve şer güçlerin maşaları herhalde Türkiye'yi tek parça halinde bırakmazdı. Allah'a hamdolsun bu harekete girişenler yanıldılar. Neden yanıldılar? Sandılar ki millet bir araya gelmez. İşte farklı fikirlerimiz olabilir kardeşlerimizle. Sanki böyle bir eylem yapınca düşündüler ki bir kısmı onların yanında olursa geri kalan kısmı da kendilerinin yanında olacak zannettiler. Fakat millet öyle olmadığını gösterdi. Dolayısıyla bu birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece inşallah Türkiye'nin 21'inci yüzyılı tarihimizin şanlı günlerinden çok daha parlak olacaktır. Bundan hiç şüphemiz yok." Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından muhtarlara katılım belgesi verildi. Bakan Yılmaz, toplantının basına kapalı bölümünde muhtarları dinledikten sonra özel uçakla Ankara'ya gitti.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Bakan Yılmaz'ın konuşmaları

-Muhtarlardan görüntü

-Genel detaylar

Haber-Kamera: SİVAS, DHA

=========================================================

6)İZMİT'TE CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİNİ PROTESTO ETMEK İSTEYEN GRUBA POLİS MÜDAHALESİ: 14 GÖZALTI

İZMİT'te, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeyi protesto etmek isteyen kadınlara polis müdahale etti, 14 kişiyi gözaltına aldı. Kocaeli Kadın Platformu üyesi 30 kişilik grup, akşam saatlerinde İzmit Yürüyüş Yolu'nda bir araya gelip, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenleme ile ilgili basın açıklaması yapmak istedi. Polis, basın açıklaması yapmanın yasaklandığını belirterek gruba dağılmalarını, aksi halde müdahale edileceğini söyledi. Bir süre polis yetkilileri ile görüşen kadınlar, 'tecavüze sessiz kalmayacağız' sloganları atarak basın açıklaması yapacaklarını bildirdi. Polis, gruba müdahale edip 14 kadını gözaltına aldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Polis ile kadınlar arasında yaşanan diyaloglar

Polisin müdahalesi

Kadınların gözaltına alınması

Haber: Selda Hatun TAN/İZMİT(Kocaeli), -

=====================================================

7)KADINLARIN EYLEMİNE POLİS MÜDAHALESİ: 12 GÖZALTI

SAMSUN'da, TBMM'de görüşülen Türk Ceza Kanununda, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeyle ilgili izinsiz gösteri yapmak isteyen kadınlardan oluşan gruba polis müdahale etti. Müdahalede 12 kadın yaka paça gözaltına alındı.

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde bulunan Süleymaniye Geçidi'nde bir araya gelen yaklaşık 30 kadın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülen Türk Ceza Kanununda, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeyle ilgili basın açıklaması yapmak istedi. OHAL gereği geçit üzerinde basın açıklaması yapılmasının yasak olması nedeniyle Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güvenlik Şube Müdürü Turgay Beğen grubu uyararak dağılmalarını istedi. Toplanan kadınlar dağılmayacaklarını söylemesi üzerine polis üç kez uyarıdan sonra gruba müdahale etti. Arbedenin yaşandığı ve kadınların sık sık slogan attığı izinsiz eylemde 12 kadın yaka paça gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadınlar polis otobüsüyle sağlık raporu almak üzere Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Ardından ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Görüntü dökümü

-------------------------

-Güvenlik Şube Müdürü Turgay Beğen'in grubu uyarması

-Grup üyelerinin Güvenlik Şube Müdürü Turgay Beğen ile tartışmaları

-Polisin müdahalesi

-Gözaltına alınan kadınların polis otobüsüne götürlmesi

-Polis otobüsünün gidişi

(SÜRE: 08.04 Dk) (BOYUT: 258 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

====================================================

8)ESKİŞEHİR'DE KADINLAR CİNSEL İSTİSMAR ÖNERGESİNİ YIRTTI

ESKİŞEHİR'de aralarında CHP'lilerin de bulunduğu kadınlar, cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren önergeyi protesto etti. Kadınlar eylemde, önerge metninin yazılı olduğu kağıtları yırttı. İsmet İnönü Caddesi'ndeki Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 50 kadın, cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren önergeyi protesto etti. 'Çocuk İstismarcılarını Aklatmayacağız' yazılı pankart açan grup adına Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İl Temsilcisi Büşra Gündoğdu basın açıklaması yaptı. Gündoğdu, "Buradan AKP'li ve MHP'li kadınlara sesleniyoruz. Bu önergeye imza atmayın, bunu onaylamayın. Bunun vebali çok ağır olur. Bunun altından kalkamazsınız" dedi. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya da cinsel istismar önergesine tepki göstererek şunları söyledi:

"İnsanlık onurunun ayaklar altına alındığı bir teklif ile AKP, cinsel istismar suçlarında mağdur ile failin evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesini öngören önergeyi Meclis'e sundu ve bu önerge AKP'li vekillerin oyları ile kabul edildi. Kadınlara yönelik şiddetin arttığı, kadın cinayetlerinin her gün acı bir şekilde yaşandığı, ülkenin dört bir yanından çocuk istismarlarının ve iğrenç sapkınlık haberlerinin geldiği bir ortamda AKP'nin çözüm bulduğu zihniyet tecavüze ve bu suça ortak olmaktır. Kadınlar olarak bu yasayı asla kabul etmiyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından kadınlar, cinsel istismar önerge metninin yazılı olduğu kağıtları yırtarak yere attı. Çeşitli sloganlar atan kadınlar daha sonra dağıldı.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Kadınların slogan atması,

-Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İl Temsilcisi Büşra Gündoğdu'nun konuşması,

-CHP İl Kadın Koları Başkanı Figen Kahya'nın konuşması,

-Kadınların önerge metninin yazılı olduğu kağıtları yarmasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

==========================================================

9)CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİNE KADINLARDAN TEPKİ

İZMİR Kadın Platformu üyeleri, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeye basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Alsancak Semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bugün saat 18.30'da toplanan Kadın Platformu Üyesi yaklaşık 100 kişilik grup cinsel istismar suçunda, mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeyi protesto etti. Sık sık "AKP elini çocuklardan çek" diye slogan atan grup adına basın açıklamasını İzmir Kadın Platformu sözcüsü Işık Barç yaptı. Düzenlemeye tepki gösteren Barç, "Çocuklara ve kadınlara dokunmanıza asla izin vermeyeceğiz. Ensar'ı aklayanlar, tecavüzcüleri ve kadın katillerini koruyanlar, çocuk ve kadın derneklerini kapatanlar, fıtrat diyenler asla kabul edilemeyecek rezil bir önerge daha dün AKP'nin oylarıyla meclise getirildi. O yasayı meclise getirmeye dahi cüret eden ellerinizi, kadınların ve çocukların üzerinden çekin" dedi. Açıklamanın ardından grup dağıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Gruptan görüntü

Slogan atanlardan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY/ İZMİR,

=========================

10)ANTALYA'DA KADINLARIN İSTİSMAR EYLEMİ OHAL'E TAKILDI

ANTALYA'da, cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren yasa teklifini protesto etmek isteyen kadınlara, polis olağanüstü hali (OHAL) gerekçe göstererek izin vermedi. Antalya Kadın Platformu'nun çağrısı üzerine çok sayıda kadın, Meclis Genel Kurulu'ndan geçen cinsel istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren önergeyi, protesto etmek için Kalekapısı Meydanı'ndaki Attalos Heykeli önünde toplandı.

Ellerinde dövizler taşıyan kadınlar, basın açıklaması yapmak istedi. Meydanda önlem alan polis ekipleri, OHAL nedeniyle izinsiz basın açıklaması yapılmasının yasaklandığını, bu nedenle izin vermeyeceklerini belirtti. Gruba dağılmaları uyarısında bulunan polis, kadınların yasa değişikliğiyle ilgili döviz ve afişler açması üzerine müdahale için hazırlık yapmaya başladı. Kadınlar bunun üzerine basın açıklaması yapmadan alandan ayrıldı. Bir süre yürüyen kadınları takip eden çevik kuvvet ekipleri, grubun tamamen dağılması üzerine meydandan ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Kadınlardan görüntü

Polisten detay

Polisin grupla konuşması

Grubun dağılması

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA-DHA)

========================

11)ADANA'DA NARKOTERÖR UYGULAMASI

ADANA Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele şube ekipleri, terör örgütü PKK yandaşlarının sık sık korsan gösteri yaptığı mahallerlerde narko terör uygulaması yaptı. Çok sayıda polisin görev aldığı uygulamada, bir kamyonda 326 kilogram kubar esrar ve 6 kilogram toz esrar, bir şahsın üzerinde ise 500 rulo içime hazır esrar ele geçirildi.

Dün akşam saatlerinde merkez Yüreğir İlçesi'ni 4 noktadan ablukaya alan ekipler, özellikle terör örgütü PKK yandaşlarının korsan gösteri yaptığı mahallelerde narkterör uygulaması yapıldı. Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Asayiş şube müdürlüklerinden de ekiplerin katıldığı uygulamada, şüpheli araç ve şahıslar üzerinde arama yapıldı. Belirlenen noktalarda arama yapılırken, Narkotim ekipleri de ara sokaklarda torbacı avına çıktı. Uygulama sırasında 09 JK 501 plakalı kamyondan şüphelenen ekipler, aracı durdurarak arama yaptı. Kamyondaki meyve kasaları arasına gizlenmiş 61 çantada 326 kilogram kubar esrar, 5 paket içinde de 6 kilogram toz esrar ele geçirildi. Narkotim ekipleri de ara sokakta yaptığı aramalarda şüphe üzerine durduğu iki şahsın üzerinde ise 500 rulo içime esrar ile uyuşturucudan kazanılan 1600 lira para yakaladı. Kamyon sürücüsü A.K (31) ile yanındaki A.B (33), üstünde esrar çıkan R.T (22) ve M.K (19), polis tarafından gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

DUR İHTARINA UYMAYAN SURİYELİ, POLİSİN HAVAYA ATEŞ AÇMASIYLA YAKALANDI

Uygulama yapılan noktadan elektrikli bisikletiyle geçen bir kişi, polisin 'Dur' ihtarına uymaayarak kaçmaya başladı. Zırhlı araç ve uzun namlulu silahlarla kaçan şahsı kovalayan polisler, havaya ateş açtı. Kısa kovalamanın ardından yakalanan kişinin Suriyeli olduğu öğrenildi. İsmi açıklanmayan Suriyeli, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Uygulama, gece geç saatlere kadar devam etti.

Görüntü Dökümü

-------------------

Polislerin araçları durdurmaları

Uzun namlu silahla bekleyen polisler

Araç içerisinde arama yapmaları

-Yunus polisinin aracı durdurması

Elektrikli bisikletli şahsın dur ihtarına uymayarak kaçması

Polislerin koşmaları

Polisin havaya ateş etmesi

Zırhlı polis aracı ve sivil polis aracının peşinden gitmesi

Şahsın elektrikli bisikleti bırakarak kaçması

Polislerin şahsı yakalayarak yere yatırması

Yerde yatan şahıs üzerinde arama yapılması

Elektrikli bisiklette arama yapmaları

Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 05.24 - BOYUT: 390 MB

(Haber: Gökhan KESKİNCİ - Kamera: ADANA,

=====================================================

12)ADANA POLİSİNDEN TOMBALA BASKINI

ADANA'da önceki gün tombala oynatıldığı için mühürlenen mekanda, mühür kırılıp farklı bir isim altında yeniden kumar oynattıldığı belirlendi. Polislerin baskın yaptığı mekanda suç üstü kumar oynatırken yakalanan 9 kişi gözaltına alınırken, kumar oynayan 150 kişiyi ise 204 lira idari para cezası kesildi.

Merkez Seyhan İlçesi Kuruköprü Mahallesi Çakmak Caddesi üzerindeki Galeriya İş Merkezi'nde yasadışı kumar oynatılan Mert Holding Bingo Lotto Şans Oyunları tabelası asılı olan binası, 90 gün önce kapatılmıştı. Cezası biten mekanda kumar oynatıldığı bilgisini alan polis, önceki akşam operasyon düzenledi. Kumar oynatılan mekan Seyhan Kaymakamlığı tarafından mühürlendi. Kumarbazların 2 saat sonra mühürü kırarak yeniden tombala oynandığını belirleyen polis, aynı akşam ikinci kez baskın yaptı. Mekan tekrar mühürlenirken, her iki baskında toplam 261 kişiye kumar oynamaktan Kabahatlar Kanunu uyarınca 204 lira idari para cezası kesildi, 11 kişi de 'Kumar oynamak için yer ve imkan sağlamak' suçundan gözaltına alındı.

FARKLI BİR İSİMLE YENİ TABELA ASILDI

Polis baskının üzerinden daha bir gün geçmeden mekana SS. Şans Oyunları Destek Hizmet Koop. Seyhan Şubesi tebalası asan zanlılar, mühürü kırıp yeniden tombala oynatmaya başladı. Mekanda kumar oynatıldığı bilgisine ulaşan Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, dün akşam bir baskın daha düzenledi. Zanlılar, tombala oynattıkları sırada suç üstü yakalandı. Yapılan aramalarda tombala kağıtları, tombala makinesi, pullar, tombala topları, projeksiyon cihazı ve çeşitli envanterlere el konuldu, kumarhanenin çay ocağında ise kullanıma hazır bir miktar esrar maddesi ele geçirildi. Tombala oynayan 150 kişiye, Kabahatlar Kanunu uyarınca 204 lira idari para cezası kesilirken, 9 kişi ise 'Kumar oynamak için yer ve imkan sağlamak', 'Mühür fekki', '1072 sayılı kanuna muhalefet' ve 'Uyuşturucu madde bulundurmak' suçularından gözaltına alındı. Baskın sonrası bina, 2 gün içinde 3'üncü kez mühürlendi.

Görüntü Dökümü

------------------

Polislerin kapıya vurmaları

'Aç polis'demeleri

Tombala salonunun kapısının açılması

Salon içerisinde oturanlar

Tombala malzemeleri

Masa üzerlerindeki tombala kağıtları

Çay ocağında arama yapmaları

Çaycının üzerini aramaları

Paralar ve altılı ganyan kağıdına sarılı esrar maddesi

Tombala salonuna takılmış yeni isim tabelası

Kapı önünde bekleyen polisler

Tombala oynayanlara sivil polislerin ceza yazmalır

Masa üzerindeki nüfus kağıtları

Tombala salonuna girişteki kapıdaki demir üç kilit

Genel ve detaylar

SÜRE: 05.39 - BOYUT: 408 MB

(Haber: Gökhan KESKİNCİ - Kamera: ADANA,

=====================================================

13)GAZİANTEP'TE 250 POLİSLE HUZUR OPERASYONU

GAZİANTEP'te, 250 polisin katımıyla kafelere yönelik huzur operasyonu düzenlendi.

Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Terörle Mücadele, Özel Harekat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubelerinde görevli 250 polis, zabıta, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Maliye ekiplerinin katılımıyla kafelere yönelik huzur operasyonu düzenlendi. Narkotik köpeği Alex'in de kullanıldığı operasyonda, çok sayıda mekanda arama yapıldı. Şüpheli kişilerin üstleri arandı, kimlik sorguları yapıldı. Bazı işyerlerine cezai işlem uygulandı.

Görüntü DÖkümü

------------------------

Polis araçları

Üst aramasının yapılması

Kimlik kontrolü

Polis ekipleri

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet ÖZER -GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 113 MB

=====================================================

14)BOLU'DA 100 POLİSLE HUZUR OPERASYONU

BOLU'da, 100 polisin katıldığı huzur operasyonunda 2 kişi gözaltına alındı, yanında kimlikleri bulunmayan 7 kişi polis merkezine götürüldü.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler 8 grup halinde kentin çeşitli noktalarında huzur operasyonu gerçekleştirdi. Geniş güvenlik önlemleri altında 29 farklı noktada gerçekleştirilen kontrollerde uzun namlulu silahlı polisler de yer aldı. Meraklı kalabalık kentin en işlek caddesi olan İzzet Baysal'da çeşitli mekanlara giren polisleri merakla izledi. 100 polisin yer aldığı operasyonda, eğlence mekanları, kafeteryalar, internet cafeler ve umuma açık yerlerde bulunan toplam 595 kişiye Genel Bilgi Taraması(GBT) yapıldı. Kentin çeşitli noktalarındaki trafik uygulamasında da 59 araç üzerinde inceleme yapıldı. Bir internet kafede yapılan uygulamada yanlarında kimlik bulunmayan kişiler, polis merkezine götürüleceğini öğrenince 'Şaka mı yapıyorsunuz?' diyerek tepki gösterdi.

Yapılan uygulamalarda aranması bulunan 2 kişi gözaltına alınırken, yanında kimliği bulunmayan 7 kişi kimliğinin belirlenmesi için polis merkezine götürüldü. Çeşitli eksiklikleri bulunan 3 araca ise cezai işlem uygulandı. İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından huzur operasyonlarının belirli zamanlarda yeniden yapılacağı bildirildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Polis uygulamasından görüntüler

-Kimlik kontrolleri

-Kimlikleri bulunmayan kişilerin tepkileri

-Meraklı kalabalık

-Detaylar

Haber-Kamera: Mutlu YUCA-Murat KÜÇÜK/BOLU,

======================================================

15)LÜKS OTOMOBİLDE YANMIŞ ERKEK CESEDİ BULUNDU

KONYA'da lüks bir otomobilde kimliği henüz belirlenemeyen yanmış erkek cesedi bulundu.

Olay, saat 23.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Beyhekim Mahallesi'nde bulunan boş bir arazide meydana geldi. İddiaya göre çevredeki vatandaşlar tarafından 'Alo 110 İtfaiye Hattı'na bir otomobilin yandığı ihbarı yapıldı. İhbar üzerine olay yerine giden ekipler yangına hemen müdahale etti. İtfaiye ekipleri, yangını sördürdükten sonra üzerinde plakası olmayan lüks otomobilin sürücü koltuğunda yanmış bir ceset olduğu fark ederek durumu polisi bildirdi. Olay yerine giden ekipler otomobilin etrafını güvenlik çemberine aldı. Kapıların kilitli olduğu öğrenilen otomobilin camları açılarak araç içerisinde inceleme yapıldı. Olay yeri inceleme polisleri de otomobilde ve arazide delil topladı. Tamamen yanmış olduğu ve bir erkeğe ait olduğu belirtilen ceset, Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından incelenmek üzere morga kaldırıldı. Polis, cesedin kimliğini belirlemeye çalışırken, olayın cinayet mi yada intihar mı olduğu araştırılıyor.

(Görüntü dökümü:

------------

Olay yeri detay

Polis ekiplerinin incelemeleri

Polisin araziden delil toplaması

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA))

=============================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement