Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

1)KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT OLAN ASKERE UĞURLAMA TÖRENİSİİRT'in Eruh İlçesi'ne bağlı Bayırdüzü Köyü'nde görevli Piyade Er Şehmuz Karalar, geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesi'nde 2 gün tedavi gördükten sonra şehit oldu.

02.12.2016 08:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT OLAN ASKERE UĞURLAMA TÖRENİ

SİİRT'in Eruh İlçesi'ne bağlı Bayırdüzü Köyü'nde görevli Piyade Er Şehmuz Karalar, geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesi'nde 2 gün tedavi gördükten sonra şehit oldu. Şehit Er Karalar, dün akşam saatlerinde düzenlenen bir törenle memleketine uğurlandı. Eruh ilçesine bağlı Bayırdüzü Köyü'nde vatani görevi yaptığı sırada aniden fenalaşan, 3'üncü Tugay Komutanlığı Eruh Bayırdüzü Karakolu'nda görevli Piyade Er Şehmuz Karalar, kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesi'nde 2 gün tedavi görmesine rağmen hayata yenik düştü. Tedavi gördüğü Siirt Devlet Hastanesi'nde dün şehit olan Piyade Er Şehmus Karalar için kaldırıldığı aynı hastanede uğurlama töreni düzenlendi.

Yapılan resmi törene Vali Mustafa Tutulmaz, 3'üncü Tugay Komutanı Piyade Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad, Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay ve kamu kurum ve müdürleri katıldı.

Törene katılan Vali Tutulmaz'a ve şenit asker ailesine bilgi veren 3'üncü Tugay Komutanı Piyade Kurmay Albay Selçuk Yavuz, "Ben olayı aileye anlattım. Çocuğumuz diğer arkadaşlarını ziyaret etmek üzere diğer kağuşa gitmiş o sırada bir sigara yakmış ve kendisini kötü hissettiği ve midesinin bulunduğu söylemiş. Derken orada yığılıyor, yani sandalye üzerinde duramıyor ve yığılıyor. Çocuklar heyecanla komutanlarına söylüyorlar, bildiriyorlar. Ambulansa, oradan hastaneye getiriliyor. Orada komutan söylüyor, 'kalbi durmuş' hemen bir masaj ve o esnada beni aradılar. Yaklaşık yarım saat bir uygulamadan sonra hayata dönüyor. Ben de buradan bir helikopter ve bir doktor ile oradaki doktorlar ile hep beraber buraya getirdik. Burada yoğun bakıma alındı ve gece müdahale edildi. Sabah bir kez daha müdahale edildi. Üç kez kalbi durdu. Sonra bir daha da geriye dönemedi. Şimdi tabi bizim içimiz de yanıyor. Neden oldu arkadaşlarımız da aynı şeyi düşünüyor. Herhangi bir vurma yok, kırma yok görünen. Tabi, ama bir adli kayıtlar başladı. Tıbbi olarak otopsi ve adli tıpa gönderildi. İdari olarak zaten bir soruşturma başlattık. Savcılık başlattı, olay yeri inceleme yaptı ve sonuç olarak biz hep beraber, aile bu çocuk neden bu hale geldi? Bakacağız, bulacağız ve aileye söyleyeceğiz" dedi.

Daha sonra şehit naaşının katafalka konulmasıyla başlayan tören, şehidin öz geçmişinin okunmasıyla devam etti. Okunan duaların ardından şehit Piyade Er Şehmus Karalar'ın naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Kars'ın Digor İlçesi'ne uğurlandı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Vali Mustafa Tutulmaz acil servisine gelişiuk

Albay Selçuk Yavuz'un aile ve Vali Tutulmaz'a bilgi vermesi

Şehit Piyade Er Şehmuz Karalar resmi manga ile getirilişi

Şehir Piyade Er Karalar'ın uğurlanması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Yücel DURAK/ SİİRT,

01.12.2016 - Haber Kodu : 161201222

================================================

2)BAKAN BERAT ALBAYRAK, İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU İLE TRABZON'DA ÇAĞRI MERKEZİ AÇTI

Rize'de çağrı merkezi açılışı yapan Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, dün akşam saatlerinde de Trabzon'da bu kez İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Aksa Çağrı Merkezi'nin açılışını yaptı. Değirmendere Mahallesi'nde kurulan merkezin açılışına bakanların yanı sıra Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istihdama vurgu yaptı, "Trabzon'dan, enerji ile alakalı bir milletvekili olarak söylüyorum, olumsuz bir geri bildirim olmuyor. Eksik olabilir, aksaklık olabilir ama herkesin ortaya koyduğu enerji ile memleketimizin her tarafında bu süreçler oluşacak. Bu açından çok teşekkür ediyoruz. Şehrimize 230, Türkiye genelinde 6 bin kişilik istihdam alanının kazanılması için minnettarız ve müteşekkiriz "dedi. Esas olarak insan kaynağının hedef alınması gerektiğini belirterek konuşmasını sürdüren Bakan Soylu," Türkiye'de bir taraftan terör, bir taraftan uyuşturucuya karşı verebileceğimiz en iyi cevap; insan kaynağımızı, istihdamı, eğitimi ile bütün değerleri yarına taşımaktır. Burası bir kardeşlik medeniyetidir. Merhamet medeniyetidir. Şefkat medeniyetidir. Memleketimizi huzursuzluğa, kardeş kavgasına sokmak isteyenlere karşı verebileceğimiz en güzel cevap budur. Onlar 15 Temmuz'u yapacaklar, biz Yavuz Sultan Selimi köprüsünü açacağız. Hedefimizden, istikametimizden vazgeçmeyeceğiz. İrili ufaklı, hem kamu hem özel sektör yatırımları, insanlarımızın hayat standartları yüksek adım atmalarını sağlayacaktır. Yarınımız aydınlık ve açıktır. Çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Dualarınıza ihtiyacımız varö dedi. AKSA 'ya ve Bakan Berat Albayrak'a teşekkür ederek konuşmasını noktaladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da, Trabzon'un kendisi için hem ana hem de baba ocağı olduğunu hatırlatarak, "Bugün dünyanın bütün negatif gündemine rağmen Trabzon için istihdam noktasında önemli bir gün. Ekonomimiz ve istihdamımız açısından da güzel bir gün. Bu yıl Mayıs ayında Trabzon'da önemli bir toplantı yaptık. Türkiye'deki 21 dağıtım bölgesinde bugüne kadar ortaya çıkan negatifliklerin, aksaklıkların ve eksiklerin giderilmesi noktasında çok önemli kararlar aldık. Bugün bu sürecin özellikle müşteri memnuniyeti noktasındaki adımlardan birini atıyoruz. Sadece Trabzon'da değil, 21 bölgenin genelinde böyle bir sıkıntımız vardı. Hem vatandaş, hem firma, hem de devlet olarak bizim mutsuz olduğumuz bir yapıydı. Herkesin kaybettiği bir yapıda nasıl ilerleyeceğiz? Bu mümkün değil. Çok önemli adımlar atma noktasında kararlar aldık. Kısa, orta ve uzun vadeli kararlar aldık. O kısa vadeli olanlarından bir tanesinin açılışı bugün yapılıyor. Öncelikle vatandaşlarımız telefona sarılıyor ama karşı tarafta muhatap yok. Günlerce ve saatlerce ulaşılamayan bir çağrı merkezi var. Artık ulaşılabilir olması gerekiyor. 3 paydaşın mutlu olduğu bir duruma doğru, özellikleve enerji dağıtım sektöründe hızla ilerleyeceğiz" diye konuştu.

Daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve protokolün katılımı ile çağrı merkezinin açılış kurdelesi kesildi. Bu sırada Bakan Soylun'un bulunduğu basamaktan kayarak sendelemesi ilginç bir an oluşturdu. Bakanlar daha sonra Trabzon'dan uçakla ayrıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Bakan Soylu'nun konuşması

Bakan Albayrak'ın konuşması

Detaylar

Haber-Kamera: Osman ŞİŞKO/ TRABZON,

01.12.2016 - Haber Kodu : 161201218

==============================================

3)BAKAN ALBAYRAK: 15 TEMMUZ'DAN SONRA AK PARTİ BAŞKA BİR NOKTAYA GELDİ

AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nın düzenlediği Siyaset Akademisi'ne katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "15 Temmuz'da yaşananlardan sonra Türkiye'de demokratik siyaset noktasında AK Parti başka bir noktaya geldi" dedi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nın düzenlediği Siyaset Akademisi'ne katılan Albayrak, Türkiye'nin yeni bir süreçten geçtiğini söyledi. Albayrak, siyaset akademilerinin 15 Temmuz'dan sonra başka bir anlam kazandığını söyleyerek, "15 Temmuz'da yaşananlardan sonra Türkiye'de demokratik siyaset noktasında AK Parti başka bir noktaya geldi. Artık sadece bir siyasi parti için değil, bu milletin bekası için siyaset yapmak, gerektiğinde sokağa çıkıp tankların önünde bu ülkenin geleceği için dimdik bir duruş sergilemek başka bir anlam ifade ediyor. Bundan sonra Türkiye'de AK Parti gönüllüleri tarih sahnesinde başka bir yerde. Tarihsel olarak hikayeleriyle büyüdüğümüz geçmişten aldığımız bir güç vardı. Dost meclislerinde, parti sohbetlerinde dinlediğimiz şanlı tarihi hikayeler bizleri motive ediyordu ama 15 Temmuzdan sonra artık bu tarihi zaferlerden bir tanesine imza atan bireyler oldukö dedi.

Siyaset Akademisi derslerinin dolu dolu geçtiğini ifade eden Albayrak, "Siyasetin duayeni ülkemizin başında duruyor. Cumhurbaşkanımız ülkesi, milleti için bir dava şuuruyla ülkemizi muasır medeniyetler mertebesine taşımak için gece gündüz demeden çalışıyor. Bizde onun bu felsefesiyle hareket ediyoruzö şeklinde konuştu. Bakan Albayrak'ın konuşmasının ardından toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Salondan detaylar

Bakanın konuşması

BOYUT: 201 MB SÜRE: 4.20

Edip TEKİN/ BURSA,

============================================================

4)ŞİRVAN'DA OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA RAĞMEN ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

SİİRT'in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde bulunan Bakır madeninde 17 Kasım'da meydana gelen heyelandan sonra oluşan göçük altında kalan 12 işçinin cansız bedeni çıkartılırken, halen toprak altında bulunan 4 işçiyi arama ve kurtarma çalışmalarının bölgede etkili olan kar ve yağmur yağışına rağmen sürdüğü belirtildi.

Şirvan'ın Maden köyünde 17 Kasım'da meydana gelen heyelandan sonra oluşan göçük altında kalan 4 işçi için başlatılan aranma kurtarma çalışmalarına, AFAD, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığının ekipleri yanlarındaki uzman köpekler ile katılıyor. Şimdiye kadar 12 maden işçisinin cansız bedeni toprak altından çıkarılırken, toprak altında olan Savaş Yıldız, Halil Beşer, Nusret Beyza Alma ve İbrahim Kılınç'a şimdiye kadar ulaşılamadığı belirtildi. Maden köyünde önceki gün ve dün etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle arama ve kurtarma çalışmalarına kısa süreli aralık verildiğini söyleyen yetkililer, çalışmaların yeniden başlatıldığını söyledi. Yetkililer, "Çalışmalara zaman zaman yağmurdan ötürü ara verildi. Dün gece saat 24.00 sıralarında arama çalışmalarına ara verildi. Ancak, yağmurun dinmesi ve enkaz alanında çalışan AFAD ekiplerinin güvenliği sağlandıktan sonra sabah 06.00'da çalışmalar yeniden başladı. Yağışlar devam ediyor ancak çalışmalar da güvenli bir şekilde çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Maden köyünde arama kurtarma çalışmaları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Yücel DURAK/SİİRT,-

01.12.2016 - Haber Kodu : 161201215

============================================

5)ALADAĞ'DA EV YANGINI KORKUTTU

ADANA'nın Aladağ İlçesi'nde yurt yangınının ardından bir evde çıkan yangın büyük paniğe neden oldu. Can kaybının yaşanmadığı yangın kısa sürede söndürüldü.

12 kişiye mezar olan öğrenci yurdunun bulunduğu Sinanpaşa Mahallesi'nde bir evde dün saat 17.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yurt yangınında ölen öğrencilerin cenazelerinin toprağa verilmesinin ardından çıkan yangın hava karardığı ve ev yüksekte olduğu için ilçenin geniş kesiminden görüldü. Evden yükselen alevlere itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri çok kısa sürede müdahale etti. İçerde kimsenin olmadığı evde çıkan yangın söndürüldü.

Yurt yangını nedeniyle tedirgin olan vatandaşlar da buraya akın edince kısa sürede panik yaşandı. Can ve mal kaybı yanmadığı evde soğutma çalışması yapılarak çıkış nedeni incelenmeye başlandı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Yanan evin görüntüsü

Yükselen alevler

ALADAĞ/ADANA

01.12.2016 - Haber Kodu : 161201210

====================================

6)KIZ ÖĞRENCİ PANSİYONUNDA YANGIN PANİĞİ

KONYA'da bir lisenin kız pansiyonunda bir öğrenci odasında elektrik kontağından çıkan yangın paniğe neden oldu. Alevler itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, o sırada yemekte olan kız öğrencilerde binayı tahliye etti. Dumandan etkilenen 2 öğrenciye ise olay yerine gelen ambulansta tedavi edildi.

Yangın, dün saat 18.00 sıralarında merkez Karatay İlçesi Akabe Mahallesi Alaaddin Kap Caddesi üzerinde bulunan Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi'nin 4 katlı kız pansiyonunun da meydana geldi. 3'üncü kattaki bir öğrenci odasında iddiaya göre elektrik kontağından kaynaklı yangın çıktı. O sırada giriş kattaki yemekhanede yemek yiyen öğrenciler, duman kokusunu aldı. Binayı kontrol edip, yangını fark ettiklerinde itfaiyeye haber verildi. Pansiyonda bulunan bütün öğrenciler, öğretmenleri tarafından binadan tahliye etti. İhbar üzerine okula gelen itfaiye ekipler alevleri kısa sürede söndürdü. Dumandan etkilenen ve gözyaşlarına hakim olamayan 2 öğrenciye ise olay yerine gelen ambulansta müdahale edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Dumandan etkilenen kız öğrencilerin ambulansa alınması

-okul bahçesinde panik

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ/KONYA,

01.12.2016 - Haber Kodu : 161201216

========================================

7)KAR KAZALARI BERABERİNDE GETİRDİ

Kars ve Ağrı'nın Patnos ilçesinde kar kazaları da beraberinde getirdi. Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosluğu, Sağlık İl Müdürlüğü önünde Ordu Caddesinde seyir halindeki aracın park halindeki ambulansa çarptı. Aracın çarptığı ambulansın da diğer park halindeki araçlara çarpmasıyla kaza yeri bir anda kalabalıklaştı. Yaşanan kazada 5 araçta maddi hasar meydana geldi. Ağrı-Patnos karayolunda da kaygan zemin nedeniyle TIR ile otomobil çarpıştı. Kazada 3 kişi yaralanırken, karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Kaza yeri ve araçlar

Polisin incelemesi

Ambulansın itilmesi

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK/ KARS,

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Kaza yapan otomobil

-Araç kuyruğu

-Ambulans

Haber-Kamera: AĞRI,

==========================================================

8)7 HAKİM VE SAVCI FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINDI

ADANA'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik gerçekleşen operasyonda, 7 hakim ve savcı gözaltına alındı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖPDY soruşturması kapsamında, örgütle ilişkisi olduğu iddia edilen çok sayıda hakim ve savcının adresine Terörle Mücadele (TEM) Şube ekiplerince gece saatlerinde operasyon düzenlendi. Operasyonda, 7 hakim ve savcı gözaltına alındı. Şüpheli hakim ve savcılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Adli Tıp Birimi'nden görüntüler

Gözaltına alınan hakim ve savcıların sağlık kontrolüne getirilmesi

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ ADANA,

02.12.2016 - Haber Kodu : 161202008

=========================================

9)MALAZGİRT BELEDİYESİ'NE KAYMAKAM KIRLI ATANDI

MUŞ'un Malazgirt ilçesinde Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve 29 Kasım Salı günü tutuklanan Malazgirt Belediye Başkanı Halis Coşkun'un yerine Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı görevlendirildi. Malazgirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında gözaltına alınan Malazgirt Belediye Başkanı Halis Coşkun, PKKKCK'ya üye olma, finans sağlama, belediye ihalelerine fesat karıştırma ve kamuyu zarara uğratma suçlarından tutuklandı. Tutuklanan Coşkun'un yerine İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı görevlendirildi. Konu ile ilgili Muş Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:

"Anayasanın 127. Maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47. Maddesi uyarınca geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırıldı. Muş Valiliği, geçici olarak Belediye Başkan Vekilliği görevine Kaymakam Soner Kırlı'yı getirdi. Valilik yaptığı açıklamada; 'Mahalli müşterek ihtiyaçların karşılanması için kurulan Belediye Teşkilatının, devletimizin ve hükümetimizin destekleri ile vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermesi sağlanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------

-Kırlı'nın fotoğrafları

-Malazgirt Kaymakamlığı'ndan görüntüler

-Malazgirt'ten görüntüler

Haber: Yusuf Özgür BÜLBÜL/ MUŞ,

02.12.2016 - Haber Kodu : 161202006

=====================================

10)ÇALIŞTIĞI İNŞAATIN ÇATISINDAN DÜŞEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ ÖLDÜ

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde, boş zamanlarında okul harçlığını çıkarmak için inşaatlarda çalışan üniversite öğrencisi 28 yaşındaki Bayram Kartal, çalıştığı inşaatın çatısından düşerek hayatını kaybetti.

Olay, dün saat 17.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisi Bayram Kartal, arkadaşıyla birlikte çalıştığı inşaatın çatısından dengesini kaybederek yaklaşık 15 metre yükseklikten yere düştü. Olayı görenlerin haber vermesiyle gelen sağlık ekipleri, kalbi duran Kartal'ı kalp masajıyla tekrar hayata döndürüldü. Ambulansla Ortaca Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kartal, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kartal'ın ölüm haberine alarak hastaneye gelen ailesi ve arkadaşları büyük üzüntü yaşadı. Okuldan kalan boş zamanlarında okul harçlığını çıkarmak için arkadaşıyla birlikte çatı onarım işlerinde çalışan Bayram Kartal'ın cansız bedeni savcının incelemesinin ardından otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Talihsiz gencin memleketi Denizli'de toprağa verileceği öğrenildi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------

Olayın yaşandığı inşaattan görüntü

Hastaneden görüntü

Bayram Kartal'ın yakınlarından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Cihan KAYA/ ORTACA (Muğla),

02.12.2016 - Haber Kodu : 161202002

=======================================================

11)EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN, SAVCILIKTA İFADE VERDİ

EDİRNE Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, hakkındaki bir şikayet nedeniyle Edirne Adliyesi'ne gelerek soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi. Gürkan, "Hakkımdaki bir hakaret şikayetiyle ilgili ifade verdim" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, hakkında bir şikayet nedeniyle Edirne Adliyesi'ne geldi. Soruşturma savcısına ifade veren Gürkan, adliyeden çıkınca gazetecilere, "Birisi şikayet etmiş, hakaret ettiğimle ilgili. Geldik ifademizi verdik, şimdi de gidiyoruz" dedi. Kimin şikayet ettiğine yönelik soruya ise, "İsmini vermeyeceğim" cevabı veren Gürkan, daha sonra adliyeden ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Edirne adliyesi

-Gürkan'ın makam aracı

-Recep Gürkan'ın adliyeden çıkışı

-Açıklaması yapması

-Adliyeden ayrılması

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE,

01.12.2016 - Haber Kodu : 161201211

===================================

12)LÜLEBURGAZ'DA TRAFİK KAZASI: 2 ÖLÜ, 2YARALI

KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz İlçesi'nde iki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Kaza, Lüleburgaz İlçesi'ne bağlı Büyükkarıştıran Beldesi kavşağında dün akşam saatlerinde meydana geldi. Çağlayan Çapan yönetimindeki 06 BA 1562 plakalı otomobille, kavşağa dönüş yapmak istediği sırada arkasından gelen Oğuz Kurum'un kullandığı 22 KK 600 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada sürücü Çağlayan Çapan ve Özlem Çapan olay yerinde hayatını kaybederken, diğer sürücü Oğuz Kumru ve araçta bulunan Dilan Şanlıtürk yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla gelen ambulanslarla yaralılar Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada hayatını kaydeden Çağlayan ve Özlem Çapan'ın cesetleri ise yapılan incelemenin ardından hastane morguna kaldırıldı.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------------

-Kaza yeri

-Otomobillerden görüntü

-Ölenlerden görüntü

-Cenazelerin araca konması

-Detay görüntüler

(Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli)-

01.12.2016 - Haber Kodu : 161201212

=========================================

13)BESNİ'DE İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

ADIYAMAN'ın Besni İlçesi'nde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Kaza, dün akşam saatlerinde Eskiköy yakınlarında meydana geldi. Gaziantep'ten Besni yönüne ilerleyen 54 yaşındaki Ahmet İlik yönetimindeki 63 UD 813 plakalı otomobil ile 46 yaşındaki Seydi Vakkas Tan'ın kullandığı 02 FT 136 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada sürücüler Ahmet İlik ve Seydi Vakkas Tan ile Ramazan Börta yaralandı. Yaralılar, ihbarla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Besni Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan Seydi Vakkas Tan doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Diğer 2 yaralının tedavilerinin devam ettiği kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Besni Devlet Hastanesi acil servis

Ambulansın hastaneye gelişi

Yaralıların ambulanstan acil servise alınması

-Genel ve detay görüntüler

(KJ: Haber-Kamera: Mustafa ÖNDOĞAN-ADIYAMAN-DHA)

01.12.2016 - Haber Kodu : 161201217

=======================================================

14)DEFİLEDE SİYAH GELİNLİK GİYEN ÇOCUKLAR 'ÇOCUK GELİNLERE HAYIR' DEDİ

İZMİR'in Çeşme İlçesi'nde, ünlü modacı Emine Yıldırım'ın 'Çiğ Tanesi' adını verdiği gelinlik koleksiyonunun tanıtıldığı defilede siyah gelinlik giyerek podyuma çıkan çocuklar 'Çocuk gelinlere hayır' diyerek toplumsal yara haline gelen sorunu dikkat çekti.

Gelinlik markasının önde gelen tasarımcılarından Emine Yıldırım, 'Çiğ Tanesi' adını verdiği 2017 gelinlik koleksiyonunu, Çeşme Sheraton Otel'de düzenlenen defilede tanıttı. Organizasyon ve koreografisini Öner Evez'in üstlendiği, "Çiğ Tanesi" koleksiyonunu aralarında Çağla Şikel'in de yer aldığı modellerin sergilediği defileyi çok sayıda moda sever izledi. Defilenin final bölümü ise siyah gelinlik giyen çocukların, "Oynamak İstiyorum, Okumak İstiyorum", "Ben Daha Çocuğum", "Çocuk Gelinlere Hayır" yazılı pankartlarla podyumda yürümeleri geceye katılanlardan büyük alkış aldı. Modacı Emine Yıldırım ve ünlü manken Çağla Şikel'de siyah gelinlik giymiş çocuklarla birlikte podyumda yürüyerek, çocukların 'Çocuk gelinlere hayır' eylemine destek verdi.

"ÇOCUKLAR MASUMİYETİN VE SAFLIĞIN SİMGESİ"

Defilenin ardından açıklama yapan ünlü modacı Emine Yıldırım, 'Çiğ Tanesi' koleksiyonunu hazırlarken doğadan ilham aldığını söyleyerek, çiğ tanelerinin doğanın inanılmaz mucizelerinden biri olduğunu, tüm dokunuşlarında duygusal bir tat ve saflık barındırdığını ifade etti. Koleksiyonda bulunan tüm parçaların bu duygu ve düşüncelerle tasarlanarak hayat bulduğu belirten Yıldırım, "Çocuklar masumiyetin ve saflığın simgesi. 2017 gelinlik koleksiyonumu hazırlarken, doğanın mucizesi 'Çiğ Tanesi' ile çocukların benzer masumiyet ve saflıkları bana ilham verdi. Aileler çocuklarına sahip çıksın. Onlar küçük yaşlarda evlerde 'eş' değil, sokaklarda oynayan çocuklar olsunlar" dedi.

"BEN DE CİĞERİ YANAN KİŞİLERDENİM"

Ünlü manken Çağla Şikel ise Adana Aladağ'da öğrenci yurdunda çıkan yangına çok üzüldüğünü belirterek, "Bu olayda ben de ciğeri yanan kişilerdenim. Öncelikle Adana'da hayatını kaybeden çocukların ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. İnşallah bir daha böyle bir şey yaşanmaz. Çocuklar hep yaşasın, çocuklar hep gülsün istiyorum. Bu ülkede yaşayan bir çok insan gibi ben de çocukların evlendirilmesine karşıyım. Daha ergenliğini tamamlamamış kızlarımızın töreler veya ekonomik koşullar gereği evlendirilmelerine ve çocukluklarını yaşayamamalarına her zaman tepkimi göstereceğim. Bu akşam Emel Yıldırım'ın defilesinde de bu konuya dikkat çekmek için podyuma çıktım. Bu yüzden bu defilenin benim için anlamı çok büyük" diye konuştu.

"ELBİSELERİN RUHUNU İNSANLARA YANSITARAK HEYECANLANDIRMAYI SEVİYORUM"

Kayınvalidesini kaybettikten sonra kendisi için Çeşme'nin güzelliğini kaybettiğini söyleyen Şikel, "Kayınvalidemi Çeşme'de defnettikten sonra Çeşme benim için önemli bir tatil beldesi olmaktan maalesef çıktı. Biz yazları bütün vaktimizi Çeşme'de beraber geçiriyorduk. Çeşme'de çok anılarımız var. O nedenle artık Çeşme'de tatil yapmayı tercih etmiyorum. Artık Çeşme'ye sadece iş için geliyorum. Bugün de Emine Yıldırım gelinlik koleksiyonu için Çeşme'ye geldim. Çok uzun zamandır gelinlik giymiyordum. O yüzden heyecanlıyım. Gelinlik ruhu başka bir şey. Modacılarımızın yaptığı kıyafetlerin ruhundan çok daha farklı. Elbiselerin ruhunu insanlara yansıtarak heyecanlandırmayı seviyorum" dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Defileden görüntü

Podyuma çıkan siyah gelinlikli çocuklardan görüntü

Modacı Emine Yıldırım ile röportaj

Çağla Şikel ile röportaj

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Güneş ATAGÖZ/ ÇEŞME (İzmir),

01.12.2016 - Haber Kodu : 161201224

============================================================

15)KADINLARIN GAR ÖNÜNDE TRANS EYLEMİ

Eskişehir'de gar önünde toplanan bir grup kadın, geçen Pazartesi günü trans aktivist Pınar Arkan'ın Yüksek Hızlı Tren'le (YHT) İstanbul'a gitmesinin engellendiğini öne sürerek Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nı (TCDD) protesto etti.

Akşam saatlerinde İstasyon Caddesi'ndeki Eskişehir Gar binası önünde toplanan Demokratik Kadın Platformu üyesi kadınlar, 'Transfobik TCDD. Ulaşım hakkımızı engelleyemezsin' yazılı pankart açtı. Çeşitli sloganlar atan kadınlar adına basın açıklamasını Dilan Biçici okudu. Biçici, Eskişehir Demokratik Kadın Platformu tarafından geçen 27 Kasım'da 'Nefret Suçu Mağduru Transları Anma' paneli düzenlediklerini ve bu panele de İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği aktivisti Pınar Arkan'ın konuşmacı olarak katıldığını söyledi. Biçici, Pınar Arkan'ın 28 Kasım Pazartesi akşamı YHT ile Eskişehir'den İstanbul'a gitmek istediğini ancak görevlilerin bunu engellediğini öne sürerek şöyle konuştu:

"Pınar Arkan Eskişehir'den İstanbul'a seyahat etmek amacıyla Yüksek Hızlı Tren bileti satın aldı. Ancak, trenin kalkış saatinde tren garına giden trans aktivist Pınar Arkan bilet kontrolü yapılırken kimliğinin mavi olması sebebiyle ve bilet ile kimlikte yazan ismin farklı olması gerekçe gösterilerek ulaşım hakkı TCDD tarafından engellenmeye çalışıldı. Trans aktivist Pınar Arkan TCDD'yi tek başına protesto etikten sonra başka bir vasıta kullanarak ulaşım sağlamıştır. Bizler buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Her türlü homofobik, transfobik yaklaşımların karşısında olacağız. Transların ve LGBTİ'lerin var olduğu ve herkes gibi barınma, ulaşım gibi temel ihtiyaçlarını özgürce karşılayabilecekleri güne kadar mücadele edeceğimizi beyan ediyoruz."

Yapılan konuşmanın ardından çeşitli sloganlar atan Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyesi kadınlar daha sonra dağıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Gar önüde toplanıp pankart açan kadınların,

-Kadınların slogan atması,

-Kadınlar adına Dilan Biçici'nin basın açıklamasını okumasından çekilen görüntüler

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK/ ESKİŞEHİR, (DHA

============================================================

16)ZEHİRLENEN KÖPEĞİ SÜT İLE KURTARDI

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde cadde ortasında ağzından köpük gelen ve zehirlendiği tahmin edilen baygın haldeki köpek, bir vatandaşın içirdiği süt ile ayağa kalktı. Köpeği kucağına alarak sütü içiren Barış Özer'i vatandaşlar alkış yağmuruna tuttu. Yaralı köpek 15 dakikalık müdahele sonrası ayağa kalkarak uzaklaştı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Köpeğin yerde yatması

-Vatandaşların toplanması

-Yerdeki köpeğe süt içirilmesi

-Köpeğin ayağa kalkması

-Vatandaşların alkışı

-Köpeğin olay yerinden uzaklaşması

Haber-Kamera: Yusuf İBA/ DOĞUBAYAZIT(Ağrı),

==========================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Ödülleri'nden iki ödülle döndü
    17:47 İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Ödülleri'nden iki ödülle döndü

    İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Topluluğu tarafından düzenlenen yarışmada iki ödül kazandı. Nişan Şirinyan 'Sürekli Mükemmeliyet' ödülünü, Can Atak ise 'Çarpışma' oyunuyla 'Tek Kişilik Performans (Erkek)' ödülünü aldı. Ödüller, 25 Nisan'da Kozyatağı'ndaki Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'nde düzenlenecek törenle takdim edilecek.

  • Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak
    17:45 Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Antalya'nın önümüzdeki dönemde yeni toplu iş yerleriyle tanışacağını söyledi. Tütüncü, esnaflarla yaptığı görüşmelerde, pek çok sektörün toplu iş yerleri içerisinde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Antalya'nın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Tütüncü, yeni sanayi siteleri, esnaf siteleri ve toplu iş yerlerinin önemine dikkat çekti. Tütüncü, Antalya'nın ekonomisine can veren, fırsatlar sunan bir belediye ile karşılaşacaklarını söyledi.

  • Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpışması: 1 ölü, 3 yaralı
    17:43 Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpışması: 1 ölü, 3 yaralı

    Kayseri'nin merkez Kocasinan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybederken, otomobil sürücüsü ve kaldırımda yürüyen anne ile çocuğu yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinin imarı yanında riskli yerleşim yerlerini de depreme hazırlıklı hale getireceğiz
    17:41 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinin imarı yanında riskli yerleşim yerlerini de depreme hazırlıklı hale getireceğiz

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinin imarı yanında Marmara'dan başlayarak, riskli yerleşim yerlerimizi de depreme hazırlıklı hale getireceklerini söyledi. Erdoğan, partisinin Kocaeli Kongre Merkezi Miting Alanı'nda düzenlediği mitingde, depremin üzerinden henüz 1 sene geçmeden şehirleri ayağa kaldıracak çalışmaları tamamlamaya başladıklarını vurguladı.

  • Hakkari Şemdinli'de Karla Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor
    17:41 Hakkari Şemdinli'de Karla Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor

    Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu üs bölgesinin yolunu ulaşıma açmak için ekipler çalışma yürütüyor. İlçe Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, Kayalar Üs Bölgesine ulaşımı sağlamak için kar küreme ve yol açma çalışmalarına devam ediyor. Kaymakam Ali Ekber Ateş, çalışmaların devam edeceğini belirtti.

  • Osman Çilsal'ın annesi Rakiye Çilsal hayatını kaybetti
    17:40 Osman Çilsal'ın annesi Rakiye Çilsal hayatını kaybetti

    20. Dönem DYP Milletvekili Osman Çilsal'ın annesi Rakiye Çilsal, 90 yaşında hayatını kaybetti. Cenaze namazı Hulusi Akar Cami'nde kılındı ve birçok siyasi isim katıldı. Çilsal'ın cenazesi eski mezarlığa defnedildi.

  • Trabzon'da Belediye Otobüsüne Kamyonet Çarptı: 1 Yaralı
    17:35 Trabzon'da Belediye Otobüsüne Kamyonet Çarptı: 1 Yaralı

    Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, belediye otobüsüne arkadan çarpan kamyonetin sürücüsü yaralandı. Olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Sıkışan sürücü, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı ve hastaneye kaldırıldı.

  • Çin'deki Boao bölgesi sıfıra yakın karbon hedefine ulaştı
    17:33 Çin'deki Boao bölgesi sıfıra yakın karbon hedefine ulaştı

    Çin'in Hainan eyaletinde bulunan Boao sıfıra yakın karbon örnek bölgesi, Boao Asya Forumu 2024 Yıllık Toplantısı öncesinde faaliyete geçti. Bölge, 8 farklı kategoride 18 proje tamamlayarak sıfıra yakın karbon aşamasına ulaşmış durumda.

  • Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat: AK Parti'nin zorlandığı yerlerde adaylarımızı geri çekme kararı aldık
    17:32 Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat: AK Parti'nin zorlandığı yerlerde adaylarımızı geri çekme kararı aldık

    Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ne ilişkin açıklama yaparak, AK Parti'nin zorlandığı yerlerde adaylarını geri çekme kararı aldıklarını belirtti.

  • Çorum Belediye Başkanı Gazze'ye Destek Verdi
    17:32 Çorum Belediye Başkanı Gazze'ye Destek Verdi

    Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, mahya ile Gazze'deki direnişe destek verdiğini açıkladı. Çorum, Türkiye'de ilk kez mahya ile Gazze'ye destek veren bir il oldu.


Advertisement