Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

1)ÇORUMLU ŞEHİDİ, 5 BİN KİŞİ UĞURLADIHAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde teröristlerle çatışma sırasında şehit olan Çorumlu sözleşmeli er Emre Şahin'in dün gözyaşları arasında toprağa verildi.

04.12.2016 08:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ÇORUMLU ŞEHİDİ, 5 BİN KİŞİ UĞURLADI

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde teröristlerle çatışma sırasında şehit olan Çorumlu sözleşmeli er Emre Şahin'in dün gözyaşları arasında toprağa verildi.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Güven Dağı bölgesinde PKK ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda şehit olan 3 askerden biri olan 21 yaşındaki sözleşmeli er Emre Şahin'in cenazesi dün memleketi Çorum'a getiridi. Askeri uçakla önce Merzifon Havalimanı'na getirilen şehidin cenazesi, buradan da karayolu ile Çorum'un merkeze bağlı Abdalata Köyü'ne getirildi.

Cenazesi ilk olarak helallik alınmak üzere baba evine götürüldü. Şehidin yakınları cenaze aracı içerisindeki Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin Emre Şahin burada yapılan duanın ardından cenaze namazı için köy camisine götürüldü. Cenaze törenine Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşların temsimlcileri ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Cenazede şehidin 69 yaşındaki babası Abdullah Şahin ve 51 yaşındaki annesi Zekiye Şahin ile kardeşleri güçlükle ayakta durabildi. Şehidin cenazesi kılınan cenaze namazının ardından, vatandaşların omuzlarında taşınarak köy mezarlığında toprağa verildi.

Görüntü dökümü

-------------------------

-Şehidin cenazesinin konvoyla getirilmesi

-Şehidin evinin önünde helallik alınması

-Şehidin Camiye götürülmesi

-Cenaze namazı

-Yakınlarndan detay

-Şehitin naaşının omuzlarda götürülmesi

-Diğer detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

03.12.2016 - Haber Kodu : 161203216

======================================

2)İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU, YENİ GÜVENLİK KONSEPTİNİ ANLATTI

Diyarbakır'da temaslarını sürdüren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile beraberindekiler, valilik binasında Vali Aksoy'dan brifing aldı. Daha sonra kaymakamlarla yaptığı toplantı sonrası basın toplantısı düzenleyen Bakan Soylu, yeni güvenlik konseptiyle ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi. Bakan Soylu, "Bizim söylemek istediklerimizi, onların taleplerini paylaştık. Adımlarımızdaki isabetliliğin vatandaşımız tarafından taktirle karşılanması bizi çok daha sorumlu bir noktaya itmektedir. Bu sorumlulukla hareket edeceğiz. Etrafımızdaki coğrafyada neler olduğunu biliyoruz. Bunların Türkiye'yi hangi ölçekte ilgilendirdiğini de biliyoruz. Yeni güvenlik konseptimizin ve anlayışımızın nasıl bir zeminde oluştuğunu da sizlerle paylaştık. Bildiğimiz önemli bir şey daha var ki oda şu buralarda atacağımız her adım sadece bu coğrafyayı değil, etrafımızdaki coğrafyayı da ilgilendirmektedir. Çünkü Türkiye sadece kendi ülkesine mensup olan insanların ümidi olan bir ülke değildir. Dünyada bir çok mağdur, mazlum ve elini uzattığında bu merhamet ve şefkat medeniyetinden elini tutmasını bekleyen insanlarında ümidi olan bir ülkedir. Buradaki güvenlik anlayışımızı sadece askeri, polisiye bir güvenlik tedbirleri manzumiyesi olarak anılmasını istemeyiz. Bununda gereğini yerine getireceğiz" dedi.

TERÖRE KARŞI KARARLI MÜCADELE

Terörün tasfiye edilmesiyle ilgili kararlı bir mücadele içerisinde olunacağını ifade eden Bakan Soylu, şöyle konuştu:  "Özellikle terörün tasfiye edileceği bir dönemin içerisindeyiz. Bakın terörle mücadele kavramını kullanmıyorum terörün tasfiye edileceği, devletin en tepesinden bu konuyla ilgilenen şuan da eksi 25-30 derecede nöbet tutan, sınırlarımızın namusunu koruyan evlatlarımıza kadar hepimiz aynı kararlılık içerisindeyiz. Çünkü biz biliyoruz ki terörün tasfiyesi işsizliğin çözümüdür, biz biliyoruz ki terörün tasfiyesi ülkemizin zenginliğidir, biz biliyoruz ki terörün tasfiyesi şuarada sabah ziyaret ettiğimiz esnafın işinin, bereketinin açılmasıdır. biz biliyoruz ki terörün tasfiyesi insanlarımızın birbirine muhabbetle sarılmasıdır. Bu konudaki gerekli bütün gayreti, karalılığı ve iradeyi ortaya koyacağız. Yine biz biliyoruz ki terörün tasfiyesi bize emanet edilen bu coğrafyada bizi şereflendiren Hz. Süleyman cami, Ulu caminin ve bu güzel şehrin bizim inancımıza, kültürümüze göre tüm zenginliklerimize göre bize bırakılan bütün emanetleri doyasıya yaşamaktır. Terörün tasfiyesi bunu sağlayacağız. Bu konuda Siyasi, devlet, millet kararlılığımız vardır bunu da görüyoruz. Bunun numunelerinde gün geçtikçe çok daha fazla alıyor ona göre de adımlarımızı alıyoruz. Güvenlik politikaları başka staretejilerin parçası değildir. Bilakis bünyesinde ekonomik kalkınma, sosyal politikaların, eğitim, sağlık politikalarını barındıran bir şemsiye ve çatı durumundadır. Bunu sağladığınız anda hepsiyle beraber bütünleşen şehirlerin ve insanların huzurlu olduğu ve bütün politikaların raht bir şekilde uygulandığı bir alanı oluşturursunuz bizim görevimizde budur ve bunu sağlamaktır. Yaklaşık tüm bölgeler terörü örgütünün tarumar ettiği bir anlayışı yeniden ayağa kaldırmak için 10 milyar liralık bir zaman periyodu içerisindeki yatırım tahadüttü elbette ki bizim en önemli kararlılığımız olarak ortada durmaktadır. Bir taraftan terörle mücadele edeceğiz ve terörü tasfiye edeceğiz ama diğer taraftan da cazibe merkezlerini oluşturacağız. Bütün bunlar aslında Türkiye'nin temel hedeflerine varabilmek için bizi oylamak isteyenlere kaşı topyekün bir millet cevabıdır. Diyarbakır hava limanı, bütün hizmetleriyle 5 milyon yolcu kapasitesini barındırabilecek anlayışıyla bizim vizyonumuzun karşılığıdır. Bugün 1 milyon 750 bin yolcu kapasitesini karşılayacak bir havalimanı bize yetmiyor hedefimiz 5 milyonluk anlayışı bir şekilde milletimizle buluşturmaktır."

Silvan barajı için, atılacak bütün adımlarla büyük bir heyecan içerisinde olduklarını belirten Bakan Süleyman Soylu, Diyarbakır halkına sağduyulu olmalarından dolayı teşekkür ederek, "Burada terörle hizmetlerini bir araya getirdiği için kanunumuzun ilgili maddeleri çerçevesinde görevden alınan ve yerine yine ilgili çerçevede görevlendirilen Belediyemiz münasebetiyle gösterdikleri sağduyu bizim için önemlidir. Onun için teşekkür ediyoruz. Hiç merak etmesinler ilk günden nasıl hizmetler konusunda bir hemen hızlılık, sürat, ehliyet ve emniyet söz konusuysa aynı şekilde bu devam edecektir. Diyarbakır'a devlet tarafından ayrılan para Diyarbakır'ın ve burada yaşayan insanlarımızın hizmetinde olacaktır" diye konuştu.

"BİZ HİÇ BİR AYRILIK OYUNUNA DÜŞMEYİZ"

Terör başta olmak üzere bir çok tezgahın sergilenmesine rağmen her oyunun başarıyla bozulduğunu anlatan Bakan Soylu, "Biz hiç bir ayrılık oyununa düşmeyiz bugüne kadara düşmedik, düşmeyeceğiz de. Bu konuda demokrasi, hukuk devleti, evrensel normlar ne diyorsa ne gerekiyorsa onu hep birlikte yapmak ve dünyaya da bunun nasıl yapılabileceğini göstermek bizim en temel ödevimizdir. Çok sıkıntılardan geçtiğimizi söyleyebilirim ama kazandığımız bir cumhuriyeti de, bu milletimizin birliğini beraberliğini bütünlüğünü de, değerleri de korumak, kollamak, muhafaza edip yarına taşımak bizim temel görevimizdir. Vatandaşımız rahat, huzurlu olsun. Onu ayrılığa sokmak isteyenlere karşıda bugün ortaya koyduğu sağduyuyu aynen devam ettirsin. Biz kimsenin adamı değiliz. Biz bu toprakların ve milletin adamıyız. ve hiç bir sapmamız söz konusu olamaz, sapması olanlarda mücadelemiz sonuna kadar devam eder. Rotamız, hedefimiz bellidir. İnşallah Terörün tasfiyesi ile birlikte işsizliğin çözümünü gerçekleştirecek, Diyarbakır dahil olmak üzere bütün vilayetlerimizin, medeniyetin bize emanet ettiği değerlerimizin yarına huzurla, kalkınmayla ulaşacağı bir anlayışla hep birlikte gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin yaş ortalaması 31'dir. Diyarbakır'ın 22 bu genç nüfus üzerinde oyun planları olanlara müsaade etmeyeceğimizi bilmenizi istiyoruz. Biz Diyarbakırlı, Mardinli genç kardeşlerimizle, Eskişehir, Antalyalı genç kardeşlerimizle dünyada sözü söylenecek ve dinlenecek bir ülke olacağız" şeklinde konuştu.

"ARKASINDA KİM OLURSA OLSUN FETÖ'NÜN KALKMA İHTİMALİ YOK"

Konuşmasının ardından bir gazetecinin FETÖ/PDY'nin yeniden yapılandığı sözü üzerine Bakan Soylu, "FETÖ'nün ayağa kalkabilme ihtimali yoktur, arkasında kim olursa olsun. Hafif bir yeniden adım atmak konusunda birileri tahrik ederse 15 Temmuz'u rahmetle ararlar. Topyekün neler yapabileceğimizi aniden yapabilecekleri hadise karşısında nasıl hazırlandığımız keşke bir tatbikat olsa da göstersek. Biz de istiyoruz. FETÖ siyaset ilişkisi bu kadar çok yayıldıktan sonra sıfırdır demek yanlıştır ama bu konuda muhakkak ki bu tür organizasyonlar, örgütler kötülükler siyasete de devleti yönetmek için müdahale etmek, el,ne almak isteyebilirler bu bir realitedir. Ama bilinmesini isterim ki siyaset birazda meşaketli bir iştir. Bu işin içerisinde kim olursa olsun bunun tasfiye etmek ve bu terör örgütünü tarihin karanlığına gömmektir" diye karşılık verdi.

"TOPRAĞIMIZA HUZURUMUZA GÖZ DİKENLERE KARŞI DURACAK HALİMİZ YOK"

Silopi'ye son zamanlarda yoğun askeri sevkiyatların yapılmasının sınır ötesi operasyon sinyali olarak değerlendirilip değerlendirelemeyeceği yönündeki bir başka soruya da Bakan Soylu, "Sınırımıza tecavüz eden ülkemizin ve milletimizin huzuruna tecavüz eden her ne varsa bulunduğu yerde de mücadele etme anlayışımız var. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok ama bizim toprağımıza ve huzurumuza göz dikenlere karşı da duracak halimiz söz konusu değildir Biz bugün bunu yapıyoruz. Bu bir ülkenin hem kendini koruma hakkına ait bir şeydir. Hem de insanlığın temel anlayışı olan bir müdafaa hakkına ait bir süreçtir. Bunca teröristle mücadele ediyoruz. Bunca silah yakalıyoruz. Sadece geçen hafta Bingöl'de bir operasyonda 53 sığınak ele geçirildi. Bunlar nerden geliyor. Daha şimdi Şırnak Silopi'de suikast silahları onlarca silah yakaladık. Biz ne yapalım sınırımızın on kilometre berisinde bir ağ kurup gelecek herkesi hoş geldiniz diye bekleyecek bir halimiz yok" cevabını verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin tabelasının sökülme nedeniyle sorulan Bakan Soylu, tabelaların yenilenmesi amacıyla söküldüğünü belirtti. Basın toplantısının ardından 4-5 saat sürecek bir güvenlik toplantısı gerçekleştireceklerini belirten Bakan Soylu, daha sonra basına kapalı gerçekleşen toplantı için valilik makam odasına geçti. Geceyi Diyarbakır'da geçirecek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve beraberindekiler ile birlikte bugün Mardin'e giderek temaslarına burada devam edeceklerini söyledi.

BAKAN SOYLU'NUN EŞİ, KADIN EĞİTİM TOPLANTISINA KATILDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da protokol üyeleriyle çeşitli toplantılar yaparken, eşi Hamdiye Soylu da Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un koordinatörlüğünde yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi çalışmaları kapsamında düzenlenen programa katıldı. Cahit Sıktı Tarancı Kültür Merkezi'ndeki programa, Hamdiye Soylu, Vali Aksoy'un eşi Proje Koordinatörü Hülya Aksoy'un yanı sıra, Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun eşi Nermin Ensarioğlu, Diyarbakır Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Handan Erdoğan ve çok sayıda kadın davetli katıldı.

'İLK DEFA DİYARBAKIR'A GELDİM'

Programda konuşan Hamdiye Soylu, Diyarbakır'a ilk defa geldiğini ve güzel bir şehir olduğunu belirterek, "Bu projenin ilimiz ve bölgemiz için önemli bir örnek olduğunu belirtmek isterim. Özellikle kadın sağlığını tehdit eden en önemli kanser türü olan meme kanseri konusunda toplumumuzda farkındalık oluşturulması ve kadın sağlığı ile ilgili önemli konularda kadını merkeze alan çalışmaların artmasını temenni etmekteyim" dedi.

Programda, Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında hazırlanan eğitim sunumu ve video gösterimi ile sona erdi.

ÇOCUK YURDUNDA İSİMSİZ BİR KIZ BEBEĞİNE 'ESLEM' İSMİNİ VERDİ

Hamdiye Soylu ve beraberindeki protokol üyelerinin eşleri, daha sonra sırasıyla bakım ve rehabilitasyon merkezi, çocuk yuvası ve kız yetiştirme yurdunu ziyaret etti. Hamdiye Soylu'yu kız yetiştirme yurdunda kalan çocuklar çiçekle karşıladı. Kız çocukları ile bir süre sohbet eden Soylu, kurum çalışanları ve sorumlulardan bilgi aldı. Daha sonra Soylu ve beraberindeki heyet, küçük yaşta bebeklerin bulunduğu kata çıktı. Burada küçük bebeklerle yakından ilgilenen Soylu, isimsiz olan 3 aylık kız çocuğuna 'Eslem' ismini verdi. Küçük çocuklara hediyeler verilmesinin ardından toplu olarak hatıra fotoğrafı çekimi ile ziyaret son buldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Bakan'ın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SOYLU/DİYARBAKIR, -

03.12.2016 - Haber Kodu : 161203171

03.12.2016 - Haber Kodu : 161203174

03.12.2016 - Haber Kodu : 161203175

03.12.2016 - Haber Kodu : 161203176

=============================

3)BAKAN FARUK ÇELİK: BİZ, AVRUPA BİRLİĞİ'NİN GİDİŞATINDAN KAYGI DUYUYORUZ

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Avrupa Birliği'nin kriterlerinden yana olduklarını belirterek, "Biz Avrupa Birliği'nden yanayız, kriterlerden yanayız, Batı'dan yanayız. Çifte standarda karşıyız ama siz kendi bünyenizdeki ırkçı hareketlerden dolayı bunun faturasını Türkiye'ye kesmeye çalışıyorsanız, bu çifte standarda dönüşüyorsa ve uygulamalarınızla bütün kriterleri ayaklar altına alıyorsanız, esas biz sizin gidişatınızdan kaygı duyuyoruz" dedi.

Osmangazi Ak Parti Gençlik Kollarınca düzenlenen '1 Usta, 10 Çırak' Gençlerle Buluşma Programı'na Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in yanı sıra çok sayıda protokol üyesi ve partili katıldı. Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki programda konuşan Bakan Faruk Çelik, dünyada, bölgede ve Türkiye'de önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi. Gelişmiş ülkelere bakıldığında ekonomide ciddi durağanlık olduğunu belirten Çelik, "Dolayısıyla gelişmekte olan ülkelere bunun yansımaları var. Aslında bütün ülkelere bu durağanlığın yansıdığını görüyoruz. Küresel büyümeye bakıyorsunuz, küresel büyüme negatif istikamette, yani büyümüyor. Dünya ekonomisi küçülüyor. Bir taraftan bakıyorsunuz, dünyada büyük eşitsizlikler var. Dünyada 62 zenginin serveti, 3 milyar insanın servetine eşit. Güçlüler maalesef haklı görülüyor. Evrensel değerlerin rafa kaldırıldığı bir dünyada yaşıyoruz. Yanı başımızda Ortadoğu'da 100 yıldır huzurun h'si bile kalmadı. Çok ciddi sorunlarla karşı karşıya bulunduğumuz Ortadoğu'da kartların yeniden açılmaya başladığı bir süreçte bulunuyoruz. Avrupa Birliği'nde ırkçı akımlar hız kazanmaya başladı, gelişmeye başladı, büyümeye başladı. Avrupa Birliği'nde faşizan sesler yükselmeye başladı ve ırkçı partilerin ayak seslerinin iyiden iyiye duyulduğu bir Avrupa tablosuyla karşı karşıya olduğumuz bir süreci hep beraber izliyoruz" dedi.

TERÖRÜ TERÖRLE TEMİZLEME SAVAŞIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ'

Bakan Çelik, 20'inci yüzyılda iki büyük dünya savaşı olduğunu hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kan yüzyılı oldu, gözyaşı yüzyılı oldu. Milyonlarca insan hayatını kaybetti. Ardından soğuk savaş dönemini yaşadık. Şimdi de terörle mücadele adı altında Ortadoğu'da yeni bir savaşla karşı karşıyayız. Terörü terörle temizleme savaşıyla karşı karşıyayız. Ortadoğu'da 100 yıllık taksimatın güncellemesi yoğun bir şekilde yapılıyor. 100 yıl önce sosyal taraflar olarak insanlara bakılmadı. 'Kim oturuyor bu coğrafyada, şunlara bir bakalım da sınırları belirlerken ona göre belirleyelim demediler. Petrol haritalarına bakarak sınırları belirlediler. 'Şu alanı falanca beyefendiye versek, sömürü iyi devam eder mi ya da artar mı noktasında olaya baktılar ve cetvelle sınırları çizdiler. Bugün aynısını yapmaya çalışıyorlarsa ki; ben şahsen öyle bir izlenim alıyorum. Eğer yine masa başında, menfaate dayalı vicdansız bir şekilde cetvelle sınır belirlemeler devam ederse Ortadoğu'yu bugünden çok daha öte felaketlerin beklediğini, coğrafyamızı büyük felaketleri beklediğini belirtmekte bir mahzur görmüyorum."

'HİÇBİR MİLLETVEKİLİ TUTUKLANMAMALI'

Barış diyenlerin en çok silahı satanlar olduğunu belirten Bakan Çelik, "Demokrasi derler, darbeye karşı çıkmazlar. Seyrederler ve 'bir anlam veremedik' gibi garip yorumlar yaparlar. İnsan hakları derler, mültecileri seyrederler. Akdeniz'in bebek mezarlığına döndüğüne seyirci kalırlar. Terörle mücadele derler, teröristlere kucak açarlar. Şimdi Avrupa Birliği'nin, savunduğu bütün değerleri ayak altına alan bir tutum içine girdiğini ne yazık ki ibretle izliyoruz. Avrupa Parlamentosu bir karar alıyor. 'Türkiye ile müzakereler askıya alınsın' diyor. Neden? Gerekçeleri var, bir tanesinde diyor ki, 'Bu HDP vekillerini neden tutukladınız? HDP milletvekilleri değil, hiçbir milletvekilinin tutuklanmasına, hiçbir Ak Partili rıza göstermez. Hiçbir milletvekili tutuklanmamalı, milletin vekili çünkü. Milletin vekili olacaksın" şeklinde konuştu.

'AVRUPA BİRLİĞİ'NİN GİDİŞATINDAN KAYGI DUYUYORUZ'

Avrupa Birliği'nin gidişatında kaygılı olduklarını dile getiren Bakan Çelik, "Biz Avrupa Birliği'nden yanayız, kriterlerden yanayız, Batı'dan yanayız. Çifte standarda karşıyız ama, siz kendi bünyenizdeki ırkçı hareketlerden dolayı bunun faturasını Türkiye'ye kesmeye çalışıyorsanız, bu çifte standarda dönüşüyorsa ve uygulamalarınızla bütün kriterleri ayaklar altına alıyorsanız, esas biz sizin gidişatınızdan kaygı duyuyoruz. Yalnız biz mi? İngiltere de, başka ülkeler de kaygı duyuyor. Biz, Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin dahil olmasıyla küresel bir güç olmasından yanayız" dedi.

El Kaide'nin nerede olduğu sorusunu yönelten Bakan Çelik, "Geldi Irak'ı perişan etti, gitti Afganistan'ı perişan etti. Tarumar ettiniz. İşi bitti, fişini çektiniz. Şimdi başka bir fiş taktılar o da DEAŞ. Nereden çıktı bu? Suriye'nin, Irak'ın tamamını alacak noktaya geldi. Kim bunlar Allah aşkına? Dün El Kaide, bugün ise DEAŞ" diye konuştu.

'BİZ ORTADOĞU'DA ÖZNEYİZ'

"Kimsenin toprağında gözümüz yok" diyen Çelik, "Ama komşumuz ve her sorunu bize geldiği için, faturayı biz ödediğimiz için, bizim Ortadoğu'da sözümüz var kardeşim. Biz nesne mesne olmayız, biz Ortadoğu'da özneyiz, özne. Bundan dolayı PKK'yı üzerimize salıyorlar, DEAŞ'ı üzerimize salıyorlar, bundan dolayı FETÖ'yü üzerimize salıyorlar. Buradaki amaç, Türkiye'nin kendi sorunlarıyla içe dönük kalması ve dışarıda, Ortadoğu'daki gelişmelere vaziyet etmemesi, orada olmaması için bizi içeride meşgul etmeye dönük entrikalarla karşı karşıya olduğumuzu hiçbir kardeşimizin unutmamasını istirham ediyorum" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

-----------

-Faruk Çelik'in salona gelmesi

-Gençlerle selamlaşması

-Salondan ve protokolden görüntüler

-Çelik'in konuşması

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,

04.12.2016 - Haber Kodu : 161204004

========================================================

4)DAVUTOĞLU'NDAN GENÇLERE 'CEVİZ YİYİN' TAVSİYESİ

ESKİ Başbakan ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Bursa'nın İznik İlçesi'nde Türkiye Gençlik Vakfı'nın düzenlediği toplantıya katılarak gençlere öğütler verdi. Davutoğlu, "Cevizin yapısı beyne benzediği için zihni açar. Bol bol ceviz yiyin" dedi. Eşi Sare Davutoğlu ile İznik'e gelen Ahmet Davutoğlu, sırasıyla İznik Ayasofya, Eşrefoğlu Rumi ve Yeşil Camii'yi gezerek incelemelerde bulundu. İznik Müzesi'ni ziyaret edip, Müze Müdürü Haydar Kalsen'den buradaki lahitler ve tarihi eserler hakkında bilgi alan Davutoğlu, kaymakamlığa geçerken, kaymakamlık binasının karşısındaki bir evde ikamet eden 89 yaşındaki Refika Gürol ile pencerede bir süre sohbet etti.

İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan'ı makamında ziyaret ettikten sonra Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İznik Temsilciliği'nin hayata geçirdiği İznik Akademisi'nin Marmarabirlik Düğün Salonu'nda düzenlediği toplantıya katılan Davutoğlu, burada bir konuşma yaptı. Gençlere tavsiyelerde bulunan Davutoğlu, "İznik'in üstündeki toprağı biraz alsanız, altından insanlık tarihi çıkar. İznik'in üstünde yaşayanlarda da İzniklilerde de insanlık abidesi bir ahlak var. Eğer bir yere akademi kurmak gerekse, ben de İznik'e kuralım derdim. İznik'in ilçe olduğuna bakmayın. İznik medeniyetlerin beşiği, inançların da en önemli merkezidir. İznik bir başşehirdir" dedi.

Eşi Sare Davutoğlu'nun ceviz meraklısı olduğunu anlatan Davutoğlu, "Eşim herkese ceviz yemeyi tavsiye eder. Ben de size tavsiye ediyorum. Rivayet odur ki; cevizin şekli beyne benzediği için ceviz, beynin kapasitesini de geliştirir. Cevizi ihmal etmeyin. Ceviz yiyin. Bir de Gemlik'in, İznik'in bu bölgenin zeytinini yemeyi de ihmal etmeyin. Kaymakamlığı ziyaret ederken karşıdaki evin penceresinde yaşlı bir teyzenin beni beklediğini öğrendim. Pencereye gittim ve seslendim. 89 yaşında İznikli Refika teyze. Onunla pencereden sohbet ettik. Gençler size ilk nasihatim bu olsun. Nerede yaşarsanız yaşayın, oranın en yaşlısını bulun ve dizinin dibine oturun. Emin olun benden daha çok dersi ondan öğrenirsiniz. Çünkü orada hayatın dersi var. İznik gibi yerlerde yaşamak bir büyük ailede yaşamak gibidir" ifadelerini kullandı.

'HİÇBİR METNE ALLAH'A SIĞINMADAN İMZA ATMADIM'

Gençlere, İznik'in ruhunu korumaları ve yaşatmaları tavsiyesinde bulunan Davutoğlu, "İznik'e kendi eviniz gibi sahip çıkın. Her işinizde besleme ve kulağınızda ezan sesi olsun. Ders verdiğim dönemlerde abdestsiz şekilde ders verdiğim zaman huzursuz olurdum ve abdestli olmadan ders verdiğimi hatırlamıyorum. Çünkü o sırada dilimden yanlış bir şey çıkabilir diye korkuyordum. Eskiden beri adetimdir bu.

Görüntü Dökümü:

------------------------------

-Davutoğlu'nun tarihi yerleri gezmesi

-Davutoğlu'nun konuşması

Haber: Halil ATAŞ/ İZNİK-BURSA,

03.12.2016 - Haber Kodu : 161203231

========================================================

5)ÖZDAĞ, GÜLEN VE PAPA BULUŞMASINDA BÜLENT ECEVİT'İ İŞARET ETTİ

AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ, bir süre önce yaptığı açıklamalarda dile getirdiği, Fethullah Gülen ve Papa görüşmesine aracılık eden kişinin kim olduğunun sorulması üzerine, eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'i işaret etti. Özdağ, arabuluculuğu kimin yaptığına dair komisyona verdikleri dilekçenin Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Vatikan'a gönderileceğini açıkladı.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda geçtiğimiz günlerde, Fethullah Gülen ve Papa görüşmesini gündeme getirdi. Komisyonda, Papa ve Gülen görüşmesine aracılık eden kişi hakkında, "Türkiye'de yer yerinden oynar, bu görüşmeye kimin aracı olduğunu duyunca çok şaşıracaksınız" diyen Özdağ'a o kişi Manisa Engelliler Derneği açılışının ardından gazeteciler tarafından soruldu. Milletvekili Özdağ, "Fethullah Gülen, Papa ile görüşmeye giderken vizeyi nereden aldı? Bir din büyüğü, İslam adına çıkan 'Mesihim, mehdiyim, kainat imamıyım' diyen Papanın ayağına gider mi? Şayet, Papa çağırdıysa niye ayağına gitti? Eğer kendisi randevu istediyse bunun da araştırılması gerekiyor. Aynı zamanda arabuluculuk yapanlar var. Arabuluculuğun kimin yaptığına dair komisyona dilekçe verdim. Komisyon, bunu Dışişleri Bakanlığı kanalıyla Vatikan'a gönderecek ama bir hafta önce Bülent Ecevit ile İstanbul'da önemli bir görüşme yapıp gittiğini biliyoruz. O zaman pasaportu umuma mahsus pasaporttu. Yeşil pasaport ve vize alması gerekiyordu. Vize ve yeşil pasaport nasıl verildi? Bunların hepsini İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları'na sorduk, cevap bekliyoruz" dedi.

"CHP'LİLER GÜLEN CEMAATİNİN ELİYLE AK PARTİ'Yİ DÖVMEYE KALKTI"

CHP'nin Fethullah Gülen Cemaati'ne arka çıktığını ve AK Parti'ye karşı işbirliği yaptıklarını iddia eden Özdağ, merhum Kasım Gülek ve merhum Bülent Ecevit'in bu yapıya destek olduğunu iddia etti. Özdağ, şunları söyledi:

" Kemal Kılıçdaroğlu'nun 17 Aralık'tan bir hafta önce Amerika Birleşik Devletleri'nde Fethullah Gülen'e ait bir enstitüsü de Fethullahçılar ile toplantı yaptığını biliyoruz. Dışişleri Bakanlığı'na 'Kılıçdaroğlu bu toplantıyı gizli mi yaptı? Büyükelçiliğimizin elemanları katıldılar mı? Bu toplantılar da kimler vardı ve ne konuşuldu' diye dilekçe verdik. Bir de CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler'in disiplin dosyasını istedik. 'Biz, 30 Mart seçimlerinde paralelle işbirliği yaptık' dediği için partiden ihraç edildi. Bu dosya bizim için önemli. Tarihe ışık tutacak diye düşünüyorum. Kasım Gülek ve Ecevit bu yapıya destek olmuşlardır. Özelikle 30 Mart yerel seçimlerinde bu yapı CHP'yi destekledi. 17/25 Aralık'ta da CHP'liler 'Düşmanımın düşmanı dostumdur' diyerek AK Parti ile hesaplaşırken, Fethullah Gülen Cemaati'nin eliyle AK Parti'yi dövmeye kalktı. Yıllardır sol bunlara 'F Tipi' diyordu ama 'F Tipi' ile işbirliği yaptılar. Özellikle gerçek yüzleri ortaya çıktıktan sonra CHP'lilerin bunlarla işbirliği yapmasını izah etmek mümkün değil. Bunların dershaneleri ve okulları kapatılırken, bunların iş merkezlerine kayyum atanırken CHP milletvekillerini orada gördük. Bunu da milletimizin takdirine sunuyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------

-AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın açıklaması

Haber: Nermin UÇTU - Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA,

03.12.2016 - Haber Kodu : 161203211

=========================

6)ŞEMDİNLİ'DE TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'YA AİT SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya ait, toprağa gömülü çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, Şemdinli ilçesi Çatalca Köyü Soğuksu Mezrası kırsal alanında jandarmanın düzenlediği operasyonda, toprağa gömülü terör örgütü PKK'ya ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği belirtildi. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Şemdinli İlçesi Çatalca Köyü Soğuksu Mezrası kırsal alanında yapılan çalışmalar ve araştırmalar neticesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan sığınak ve mağaralarının olabileceği, bu alanda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler bulunabileceği değerlendirilmiş, tespit edilen noktalara yönelik yapılan geniş çaplı operasyonda, İlimiz Şemdinli İlçesi Çatalca Köyü Soğuksu Mezrası Beyazdere mevkiinde toprak altına gömülü vaziyette; 1 adet 12,7 Doçka silah, 1 adet Bixi marka silah, 1 adet RPG-11 roketatar, 1 adet RPG-7 roketatar, 1 adet Kanas marka silah, 3 adet AK-47 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 3 adet RPG-11 antitank mühimmatı, 2 adet roketatar sevk fişeği, 2 adet el bombası, 1 adet el dürbünü, 2 adet sırt çantası, 3 adet kutuluk, 1 adet basma düzenekli el yapımı patlayıcı ve mayın yapımında kullanılmak üzere çok sayıda çöp poşeti, bant, kablo, çeşitli sayıda mühimmat ve silahlara ait şarjör ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------

- Jandarma ekipleri, toprağa gömülü mühimmat ve silahları çıkartırlarken

-Bir asker ele geçirilen malzemeleri anlatıp kameraya çekerken

-Ele geçirilen PKK'lı silah ve mühimmat cephanesi

-Jandarma tabelası önünde sergilenen malzemelerden genel ve detaylar

HABER-KAMERA: Behçet DALMAZ/HAKKARİ, - )

03.12.2016 - Haber Kodu : 161203225

==================================

7)TARTIŞTIĞI BABASINI BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde 33 yaşındaki Ömer Keskin, tartıştığı babası 65 yaşındaki Hasan Keskin'i bıçaklayarak öldürdü. Olay, dün saat 16.00 sıralarında Zonguldak-Ereğli arasındaki yolun Kandilli yol ayrımı mevkisinde meydana geldi. İşsiz Ömer Keskin, iddiaya göre yol kenarında açtığı tezgahta meyve-sebze satan Hasan Keskin'in yanına giderek tartışmaya başladı. Tartışma sırasında Ömer Keskin, yanında taşıdığı bıçağı çıkarıp babasını göğsünden ve boğazından bıçakladı. 4 çocuk babası Hasan Keskin, olay yerinde hayatını kaybetti. Ömer Keskin, gelen jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Hasan Keskin'in eşi Emine Keskin'in, ilçeye bağlı Gökçeler Köyü'nde oturdukları evi bir süre önce terk edip Ereğli'de oturan oğlunun yanına yerleştiği öğrenildi. Hasan Keskin'in, dün şeker hastalığı nedeniyle hastanede tedavi gören eşini ziyaret edip barıştığı ve bu yüzden çok mutlu olduğu söyleyen arkadaşı Yalçın Duman, "Çocuklarıyla arası açıktı. Bugün güle oynaya yanıma geldi. 'Hanımı yanıma alacağım. Çocukları istemiyorum' dedi. Eşini hastaneden çıkaracaktı. Hatta bu yüzden para verdim ona. Ondan sonra bu olay olmuş" dedi.

Olay yerinde yapılan incelemeden sonra Hasan Keskin'in cenazesi Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------------------

-Olay yeri

-Yakınlarının ağlaması

-Sinir krizi geçiren kadınlar

-Hasan keskin in cansız bedeni

-Jandarma ekiplerinin gücvenlik önlemi alması

-cesedin yanına gitmek isteyen yakınının uzaklaştırılması

-Yalçın Duman'la röp.

-Olay yeri inceleme ekibinin gelmesi

-Detaylar

-Ömer Keskin'in hastaneye gelişi

-Raporun alınmasından sonra araca götürülmesi

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

03.12.2016 - Haber Kodu : 161203222

=====================================================

8)IĞDIR'DA RÜZGAR ÇATI UÇURDU, UÇAK SEFERLERİ İPTAL

Iğdır'da etkili olan giderek şiddetini artıran rüzgar, çatıları uçurdu. Kazada 1 kişi hafif yaralandı, 3 otomobilde maddi hasar oluştu. Şiddetli rüzgar nedeniyle Iğdır'a uçak seferleri yapıladı.

Iğdır'da hızı saatte 60 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle Atatürk Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı bir iş yerine ait çatı uçtu. Şans eseri can kaybının yaşanmadığı olayda 1 vatandaş hafif yaralandı. Uçan çatı caddeye düştü ve 3 otomobil zarar gördü.

Öte yandan rüzgar nedeniyle Iğdır bağlantılı Ankara ve İstanbul uçak seferleri karşılıklı olarak iptal edildi.

GÖRÜNTÜ DOKUMU

-------------------------------

Uçan çatı

Apartman

Kaza yeri

Vatandaşla röp

Haber- kamera: Suat DENİZ/ IĞDIR,

03.12.2016 - Haber Kodu : 161203219

===============================================================

9)IĞDIR'DA RÜZGAR ÇATI UÇURDU, UÇAK SEFERLERİ İPTAL

Iğdır'da etkili olan giderek şiddetini artıran rüzgar, çatıları uçurdu. Kazada 1 kişi hafif yaralandı, 3 otomobilde maddi hasar oluştu. Şiddetli rüzgar nedeniyle Iğdır'a uçak seferleri yapıladı.

Iğdır'da hızı saatte 60 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle Atatürk Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı bir iş yerine ait çatı uçtu. Şans eseri can kaybının yaşanmadığı olayda 1 vatandaş hafif yaralandı. Uçan çatı caddeye düştü ve 3 otomobil zarar gördü.

Öte yandan rüzgar nedeniyle Iğdır bağlantılı Ankara ve İstanbul uçak seferleri karşılıklı olarak iptal edildi.

GÖRÜNTÜ DOKUMU

-------------------------------

Uçan çatı

Apartman

Kaza yeri

Vatandaşla röp

Haber- kamera: Suat DENİZ/ IĞDIR,

=======================

10)IĞDIR'DA RÜZGAR ÇATI UÇURDU, UÇAK SEFERLERİ İPTAL

Iğdır'da etkili olan giderek şiddetini artıran rüzgar, çatıları uçurdu. Kazada 1 kişi hafif yaralandı, 3 otomobilde maddi hasar oluştu. Şiddetli rüzgar nedeniyle Iğdır'a uçak seferleri yapıladı.

Iğdır'da hızı saatte 60 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle Atatürk Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı bir iş yerine ait çatı uçtu. Şans eseri can kaybının yaşanmadığı olayda 1 vatandaş hafif yaralandı. Uçan çatı caddeye düştü ve 3 otomobil zarar gördü.

Öte yandan rüzgar nedeniyle Iğdır bağlantılı Ankara ve İstanbul uçak seferleri karşılıklı olarak iptal edildi.

GÖRÜNTÜ DOKUMU

-------------------------------

Uçan çatı

Apartman

Kaza yeri

Vatandaşla röp

Haber- kamera: Suat DENİZ/ IĞDIR,

=======================

11)TENDÜREK DAĞINDA ULULAŞIM DURDU, YOLCULAR DONMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ

AĞRI'nın Tendürek Dağı geçidinde tipi nedeniyle ulaşım durdu, kapanan yolda bekleyen vatandaşlar donma tehlikesi geçirdi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Muradiye ilçeleri arasında bulunan Tendürek Dağı geçidinde, iki günden beri devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle Doğubayazıt- Van karayolu ulaşıma kapandı. Doğubayazıt'tan Van'a, Van'dan Doğubayazıt'a gitmek isteyen taşıtlar, yollarda kaldı. Tipi nedeniyle yollarda kalan sürücü ve yolcular donma tehlikesi geçirdi. Yoğun tipi nedeniyle görüş mesafesinin 2-3 metreye kadar düştüğü bölgede uzun taşıt kuyrukları meydana geldi. Tipinin devam etmesi yüzünden 2 günden beri yolda kaldıklarını anlatan TIR şoförü Ali Taşdemir, "Donma tehlikesi geçiriyorum ve açlıktan dolayı ayakta duracak halim yok. Ne gelen var ne de giden" diye konuştu.

KARS- IĞDIR KARAYOLUNDA TİPİ 'AMAN' VERMİYOR

Kars- Iğdır karayolunun 10'uncu kilometresinde etkili olan tipi ulaşımı aksattı. Karayolunun Digor ilçesi yakınlarında buzlanma ve tipi nedeniyle çok sayada TIR, kamyon, otobüs, minibüs ve otomobil yolda mahsur kaldı. Özellikle de TIR'ların kayarak yolu kapatmasıyla biriken araç sayısı giderek arttı.

Mahsur kalan onlarca aracın kurtarılması ve yoldaki buzlanmanın giderilmesi için karayolları ekipleri harekete geçti. Trafik ekiplerinin yanı sıra Dağpınar Belediyesi de karayolunun tuzlanması konusunda destek verdi. Dağpınar Belediye Başkanı Ömer Vargün, mahsur kalanların kurtarılması için tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Yoldaki tipi ve mahsur kalan araçlar

-Genel ve detaylar

-Belediye Başkanı Ömer Vargün ile röp

-Yolda kumlama çalışması

Haber-Kamera: KARS,

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Yolda kalan araçlar

-Vatandaşlar donma tehlikesi geçiriyor

-Yoğun tipi

-Görüş mesafesi 2 metreye kadar indi

-Tendürek dağında anons

Haber-Kamera: Yusuf İBA/ DOĞUBAYAZIT(Ağrı),

===================================================

12)AYVALIK'TA YARALAR SARILIYOR

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Karakoç Çayı'nın şiddetli yağışlar nedeniyle taşması sonucu, çayın kenarında bulunan ve kullanılmaz hale gelen 42 evde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi,Kent estetiği Daire Başkanlığı, İtfaiye Daire Başkanlığı, Baski Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler tarafından oluşturulan 137 kişilik ekip çalışmalarını sürdürüyor.

Bölgedeki çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, yaklaşık 40 saatlik şiddetli yağış sonucunda ilçe genelinde metrekare başına 283 kilogram yağmur düştüğünü hatırlattı.

Şiddetli yağış nedeniyle oluşan selin, Ayvalık'ta birçok bölgede ciddi sorunları da beraberinde getirdiğine işaret eden Başkan Kayaalp, "Selden sonra, Altınova mahallemizde Karakoç Çayı etrafındaki 42 evde 1 buçuk metreye ulaşan çamur deryası oluştu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur'un talimatıyla, belediyemiz bünyesindeki tüm ekiplerle şu an burada kurtarma çalışmaları yapıyoruz. Bu kurtarma çalışmalarımızda 137 personelimiz bu bölgede yoğun tempoyla çalışıyorlar. Yaklaşık 4 gündür buradalar. İnşallah bu tempoyla çalışmalarımızı sürdürerek yaraları saracağız." dedi.

Selin ilk gününde tam anlamıyla facia bir görüntüyle karşılaştıklarını ve yoğun tempoyla bu olumsuzluğu gidermeye çalıştıklarını anlatan Kayaalp, şöyle konuştu:

"Bu bölgede su baskını olmaması için bir kanal yapılmış ama bu kanalda ne yazık ki düzenli yapılması gereken temizlik çalışmaları yapılmamış. Ben kendi gözlemimi ifade etmek istiyorum. Burada DSİ'nin ihmali var gibi görünüyor. Zira sel suları kanalın denize kavuştuğu noktayı doldurunca, tıkanan kanaldan taşan sular da bu bölgeyi sel sularının altında bırakmış durumda. DSİ'nin bu kanaldaki temizlik çalışmalarına çok dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum. Zaten bu bölgede geçmişte bir imar hatası yapılmış. Çukur olan bu bölgeye imar izni vermişler. Ben bu konuda Ayvalık Belediyesi'nin herhangi bir öneriyle gelmesi halinde büyükşehir belediyesinin bu bölgedeki sıkıntıyı çözebilmek adına gereken desteği vereceğine inanıyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Vatandaşlarla röportaj

-Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp'in açıklamaları

-Çalışmalardan görüntüler

Haber: Hüsnü Evren/ Balıkesir - Ayvalık,

03.12.2016 - Haber Kodu : 161203224

============================================================

13)ZONGULDAK'TA ART ARDA 2 KAZA: 3 KİŞİ YARALI

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, özel halk otobüsü ile otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı. Kaza sonrası duran trafikte meydana gelen ikinci kazada ise 9 araç birbirine girdi. Kazada 1 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

İlk kaza, dün gece saat 22.00'de Gülüç Sahil Bulvarı'ndaki bir otelin önünde meydana geldi. Otelin önünden çıkış yapan Mehmet Naci Yalçınkaya yönetimindeki 67 TS 060 plakalı otomobile, Ereğli-Gülüç hattında çalışan Ömer Yavuz idaresindeki 67 M 8064 plakalı Ereğli Belediyesi'ne ait özel halk otobüsü çarptı. Kazada, otomobil sürücüsü Mehmet Naci Yalçınkaya ile aynı araçta bulunan eşi Asuman Yalçınkaya yaralandı. İhbar üzerine gelen sağlık görevlileri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yalçınkaya çifti, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

İKİNCİ KAZADA 9 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ

Kazada hasar gören otomobilin çekiciye kaldırıldığı sırada ikinci bir kaza daha yaşandı. Kazayı gören bir sürücünün yavaşlamasıyla birlikte arkadan hızlı gelen araçlar duramayarak birbirine girdi. Kazada Recep Özcan isimli vatandaş yaralanırken, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Zincirleme kazada 9 araçta de maddi hasar meydana geldi.

KAVGA ÇIKTI

Güvenlik kamerasına yansıyan her iki kazanın raporları hazırlanırken sürücüler ve yakınları arasında sözlü tartışma çıktı. Tartışmanın uzaması üzerine sinirlenen taraflar kavga etmeye başladı. Kavga, polisin araya girmesiyle büyümeden önlendi. Kazada zarar gören araçlar çekici ile olay yerinden kaldırıldı. Tutanak tutulmasının ardından yaklaşık yarım saat trafiğe kapalı olan yol yeniden açıldı.

Hastaneye kaldırılan 3 yaralının sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------

-Güvenlik Kamera görüntülerinde;

-Otomobilin otelden çıkışı

-Yol kenarında durması

-Halk otobüsünün çarpması

-Otomobilin dönmeye başlaması

-Sürücünün aracını yol ortasında kenara çekmesi

-İkinci kazanın meydana gelmesi

-Araçların birbirine girmesi

- Aktüel Görüntülerde;

-Kazaya karışan otomobiller

-Otomobillerde meydana gelen hasar

-Otomobillerin yol kenarına alınması

-Hareketten Muaf araçların çekiciye yüklenmesi

-Kazaya karışan halk otobüsü

-Çıkan tartışma

-Tarafların birbirlerinin üzerine yürümesi

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

04.12.2016 - Haber Kodu : 161204006

=================================================

14)AŞIRI HIZDAN EHLİYETİNE EL KONULDU, TEKRAR HIZ YAPINCA ÖLÜMDEN DÖNDÜ

BURSA'da aşırı hız yaptığı gerekçesiyle iki ay önce ehliyetine el konulan 32 yaşındaki Muhammet Onur Gerek yine aşırı hız yaparken aracının kontrolünü kaybetti. Yaklaşık 150 metre sürüklenen otomobil Merinos Metro istasyonunun yaya alt geçidinin yürüyen merdivenlerinde asılı kaldı. Yaralanan Muhammet Onur Gerek ise sıkıştığı yerden kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Kaza, gece saat 03.30 sıralarında Merkez Osmangazi ilçesi Mudanya Yolu Merinos Metro istasyonunda meydana geldi. İddiaya göre, iki ay önce aşırı hız yaptığı gerekçesiyle ve bazı trafik suçlarından dolayı ehliyetine el konulan Muhammet Onur Gerek Kent Meydanı'ndan Sırameşeler istikametine 16 NRS 56 plakalı aracıyla aşırı hız yaparak seyir halinde giderken direksiyon hakimiyetini kaybetti. Önce yol üzerinde bulunan elektrik direğine ardından da demir bariyerlere çarparak 150 metre sürüklenen otomobil Merinos Metro İstasyonuna daldı. Yuvarlanan otomobil alt geçidin yürüyen merdivenlerinden aşağıya inerek asılı kaldı.

Hurda yığınına dönen otomobil içinde sıkışan Muhammet Onur Gerez olayı görenlerin ihbarı sonucu olay yerine gelen İtfaiye ve 112 ekipleri tarafından aracının içinden çıkarıldı. Hayati tehlikesi bulunmayan Muhammet Onur Gerez ilk müdahalesinin ardından Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza sırasında yürüyen merdiven kullanılamaz hale gelirken havada kalan otomobil ise iki saat süren çalışmanın ardından vinç yardımıyla çıkarılabildi.

Polis ekipleri araç içinde yaptığı incelemede araç içinde boş bira şişesine rastlarken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------

-Aracın asılı halde görüntüsü

-Ekiplerin görüntüsü

-Parçalanan yürüyen merdiven

-Görgü tanığı ile röportaj

-Kurtarma çalışmaları

-Aracın çıkarılması

-Ekiplerin çalışmaları

-Sürücünün resmi

-Detaylar

Haber-Kamera: Hüseyin TÜCCAR/ BURSA,

04.12.2016 - Haber Kodu : 161204008

==========================================

15)SEYİR HALİNDEKİ OTOMOBİL YANDI

KONYA'da seyir halindeki bir otomobilde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrası söndürülebildi.

Araçtaki yangın, merkez Selçuklu ilçesi Akıncılar Mahallesi Yeni Sille Caddesi üzerinde gece saat 04.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Serkan Karcı (31) idaresindeki 42 KA 691 plakalı otomobilin torpido kısmında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüyerek motor kısmını sardı. Karcı'nın ihbarı üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler alevlere hemen müdahale ederek yangını kısa sürede söndürdü. Yapılan incelemede otomobilin 3 gün önce kalorifer bakımına girdiği, yangınında bu nedenle çıkmış olabileceği belirtildi. Soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:

-----------

Otomobilin yanması

İtfaiyenin yangını söndürmesi

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK/ KONYA,

04.12.2016 - Haber Kodu : 161204009

===============================================

16)PARMAĞINA SIKIŞAN YÜZÜĞÜ İTFAİYE ÇIKARDI

ADIYAMAN'da Hazal Kuşçu'nun parmağına sıkşan gümüş yüzük, itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldı.

Evde sol işaret parmağına gümüş yüzük takan Hazal Kuşçu adlı genç kız, bir süre sonra çıkarmak istedi, ancak başarısız oldu. Yakınları tarafından Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Kuşçu için doktorlar itfaiyeden yardım istedi. Hastaneye gelen itfaiye ekipleri, ip sardıkları Kuşçu'nun parmağında sıkışan yüzüğü çıkardı. Parmağı moraran Kuşçu, itfaiye erlerine teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------

Yüzüğün çıkarılması

Moraran parmak

Pansuman yapılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ADIYAMAN-DHA)

03.12.2016 - Haber Kodu : 161203236

===============================

17)ENGELLİLER DERNEK BİNALARINA KAVUŞTU

MANİSA'da daha önce satışa çıkarılan Manisa Bedensel Engelliler Derneği binası, Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) öncülüğünde satın alınıp, engellilere bağışlandı. Tadilat yapılan bina, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde açıldı ve bedensel engellilere MOSB yönetimi tarafından 10 akülü araç yardımı yapıldı.

Manisa'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde, bedensel engelliler dernek binaların kavuştu. Şehzadeler İlçesi 1. Anafartalar Mahallesi'nde hizmet veren Manisa Bedensel Engelliler Derneği'nin binası 2015 yılında satışa çıkarıldı. Derneksiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan bedensel engellilere, Manisa Organize Sanayi Bölgesi yönetimi sahip çıktı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi Eğitim ve Araştırma Geliştirme Vakfı öncülüğünde MOSB Başkanı Sait Türek, sanayiciler Mustafa Sarıgözoğlu, Gaye Akçen, Funda Karaboran, Semih Vardarer, Ramazan Sönmez, Muzaffer Buğdaycı, Kadir Murat Çam, Doğan Çelik, Faruk Can, Güven Gürtunca ve MOSB Başkan Danışmanı Nihat Akyol'un maddi katkıları ile bedensel engellilerin dernek binası satın alındı. MOSB tarafından alınan binada engelliler için tadilat yapıldı ve bilgisayarlar yerleştirildi. Derneğe, binanın satın alınmasında en çok maddi katkıyı sağlayan Güven Gürtunca'nın annesi İnci Gürtunca'nın ismi verildi.

İnci Gürtunca Bedensel Engelliler Derneği'nin yeni binası, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde açıldı. Açılışa Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Partili Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sait Türek, sanayiciler, bürokratlar, engelliler ve aileleri katıldı. Derneğin açılışında konuşan Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, daha önce binasız kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını ancak MOSB'un katkıları ile dernek binasına kavuştuklarını söyledi.Yıldız, "Binamız kiraydı, ödemekte sıkıntı yaşıyorduk. Binadan çıkmamızı istediler. Daha sonra MOSB tarafından satın alındı ve 3 Aralık Dünya Engeliler Günü hediyesi olarak bize verildi" dedi.

"ENGELLİLERE 10 AKÜLÜ ARAÇ"

Manisa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sait Türek de anlamlı bir günde açılış yapıldığını belirtip, engellilere her zaman destek olduklarını söyledi. Bedensel engelliler için 10 akülü araç daha dağıttıklarını söyleyen Türek, "Engelleri kaldırmak için el birliği yapmaya karar verdik ve hepimiz üzerimize düşeni yaptık. Manisa Organize Sanayi Bölgesi Eğitim ve Araştırma Geliştirme Vakfı aracılığıyla aldığımız binayı onlara hediye ettik. 10 akülü aracı da ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Akıllardaki engelleri de kaldırmak istiyoruz" diye konuştu.

Törende konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da, engellilere yapılan desteklerden bahsetti. Özdağ, 1200 engelliye akülü araç sahibi yaptıklarını, bundan sonra da 100 beyaz baston ve akülü araç dağıtımına devem edeceklerini söyledi. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ne desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından bedensel engellilerin dernek binasının açılış kurdelesi kesildi. Engelliler ve protokol üyeleri yeni dernek binasını inceledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Açılıştan görüntüler

-Engellilerden görüntü

-Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Yasemin Yıldız'ın konuşması

-MOSB Başkanı Sait Türek'in konuşması

-AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın konuşması

-Açılış kurdelesinin kesilmesi ve dernek binasının incelenmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Nermin UÇTU - Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA,

03.12.2016 - Haber Kodu : 161203215

=====================================================

18)KAZDAĞLARI'NDA ULTRA MARATON HEYACANI BAŞLADI

ÇANAKKALE'nin Ayvacık ve Balıkesir'in Edremit ilçeleri arasında koşulan "Kazdağları Ultra Maratonu" 6 ülkeden 250 sporcunun katımıyla başladı.

Kazdağları'nda üç farklı parkurda gerçekleşen yarışmanın 80 kilometrelik 'Kazdağları Ultra' ve 35 kilometrelik 'Run Zeus' kategorileri, Ayvacık'ın Yeşilyurt Köyü'nde dün sat 07.00'de başladı. Her iki maratona toplam 110 sporcu katıldı. Yaklaşık 1 saat boyunca başlarındaki fenerlerle koşan sporcular, Kazdağları'nın eşsiz doğası ve bol oksijeni içinde kıyasıya mücadele verdi. 7 saat süren 'Run Zeus' maratonunu Edremit'in Altınoluk Mahallesi'nde sona erdi. Run Zeus koşusunda erkeklerde Faruk Kar birinci, Mahmut Yavuz ikinci, Can Artam ise üçüncü oldu. Kadınlarda ise Aslı Sertçelik birinci olurken, Seda Nur Çelik ikinciliği, Ömür Birler ise üçüncülüğü elde etti. Yarışın 16 saat sürecek olan 80 kilometrelik etab ise halen sürüyor. Bugün '14 K' adıyla yapılacak 14 kilometrelik üçüncü parkurdaki yarışa ise 140 sporcunun katılacağı bildirildi.

Rossist Doğa Sporları tarafından düzenlenen organizasyonun Yarış Direktörü Polat Dede, Kazdağları'nın ilk defa bir maraton koşusuna evsahipliği yaptığını söyledi. Dede, "Türkiye'nin en güzel coğrafyalarından Kazdağları, ilk defa bir Ultra Maraton koşu yarışına evsahipliği yapıyor. Rusya, İran, Belçika, Almanya, Finlandiya ve Türkiye'den 250 sporcu ter dökecek. Umarım ilerleyen senelerde de katılım sayısı bini bulur. Dünya'nın en büyük ikinci oksijen kaynağı durumunda olan Kazdağları, endemik bitki türleri, Zeus Altarı, tarihi Roma köprüsü, Şahin Deresi Kanyonu, yüzyıllardır ayakta duran tarihi köyleri, Sutüven Şelalesi, Edremit'i, kaplıcaları ile Türkiye'nin hem doğal hem de kültürel en güzide turizm bölgelerinden bir tanesidir. Bu kadar güzel bir doğada bu maratonu gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Kazdağları Ultramaratonu'nun ana sponsoru Ramada Resort Oteli Genel Müdürü Mehmet Öngen ise maratonun Kazdağları'nın tanıtımı için çok iyi olduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------

-Maratondan görüntüler

-35 kilometremlik 'Run Zeus' etabının erkekler kategorisi birincisi Faruk Kar ile röp.

-Organizasyon Komitesi Başkanu Polat Dede ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

(KJ Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN/ EDREMİT (Balıkesir),

03.12.2016 - Haber Kodu : 161203237

===============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement