Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

1)CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN; 'BU TUZAĞI GERİ ÇEVİRMEMİZ LAZIM'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Sanayi Odası'nın (KAYSO) düzenlediği Sanayi Gecesi'ne, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye Odalar ve Borsalar...

05.12.2016 08:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN; 'BU TUZAĞI GERİ ÇEVİRMEMİZ LAZIM'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Sanayi Odası'nın (KAYSO) düzenlediği Sanayi Gecesi'ne, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte katıldı. Gecede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "14 yıldır olduğu gibi bugün de sizlerin hislerine tercüman olmaya çalışıyoruz. Hain terör örgütü, 1 dolarla satın aldıkları 40 sene boyunca beynini yıkadıkları canilerle yapamadıklarını, ekonomiyle başarmaya çalışıyorlar. Şimdi öğrendim ki; hala Kayseri'de dövizle kiraya veriliyormuş. İşadamı Süleyman Çetinkaya, alışveriş merkezini dövizle kiraya vermiş. Telefonla aradım ve kendisi (mesaj alındı sayın Cumhurbaşkanım) dedi ve o alışveriş merkezindeki kiraları TL'ye çevirme sözünü verdi. Biz şimdi devlet olarak istisnalar bir kenara, ihaleleri TL olarak yapma kararı aldık. Bir tuzak kuruldu, bizim bu tuzağı geri çevirmemiz lazım. Bu iş rayına oturana kadar bu durumu sürdürmeliyiz" ifadelerini kullandı.

'TULUMBADA SU YOK, TULUMBAYA SU KOYMAK LAZIM'

Cumhurbaşkanı'nın konuşması sırasında bir kişi, 'Kayseri senin gadanı alsın' diye seslendi. Erdoğan konuşmasının devamında, şunları söyledi:

"Pek çok ülkeyi yere serecek olan darbe girişimi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli gibi yatırımları durduramadı. İnşallah 2018 yılının başında da dünyanın bir numaralı havaalanının açılışını yapacağız. Türkiye, bütün bunları bu durumdayken yapıyor. Yapacağız, biz aşığız, biz inançlıyız ve biz başaracağız. Bir ekonomi şurası yaptık ve faiz oranlarının arttırılmaması kararı aldık. Bu faizlerle yatırım yapılın mı? Yatırımlar artık duruyor. Yatırımcının önünü açmamız lazım. Yani şu anda tulumbada su yok. O tulumbanın suyla dolması lazım. İşte KOBİ'lere verilecek destek, tulumbaya konulacak sudur. Ancak bu su tulumbaya konulmadan kurursa, bundan fayda alamayız. Bakın faizler yüzde 5'in altına düşmüştü. Hemen Gezi olaylarını çıkardılar. Amaçları, büyüyen, güçlenen bir Türkiye olmamasıdır. Bu hain FETÖ'cüler bir anlasalar, Kurtuluş Savaşı'nda o yokluklarla beraber, 7 düvele başkaldırmış bu millet, bunların bu oyunlarına da gelmez, gelmedi de."

'SU UYUR FETÖCÜLER UYUMAZ'

Konuşmasında, "Devletle millet arasında bağ kavi oldukça evvel Allah hiç kimse bu millete diz çöktüremez" diyen Erdoğan, "Çağrımıza kulak vererek elindeki dövizi bozdurmaya koşmasında biz bu bağı bir kez daha gördük. Bu duruşu biz 15 Temmuz'da da görmüştük. Hep birlikte o geceden ibret alarak asla ve asla çocuklarımızın bir daha böyle olaylar yaşamaması için çalışacağız. Öncelikle 40 yıldır bu FETÖ'nün toplumumuzun içine nasıl sirayet ettiğini çözmemiz, anlamamız lazım. Artık terör örgütlerine karşı acımasız, vatandaşlarına karşı merhametli bir devlet var. Bugün artık insan odaklı bir anlayış var. Bu örgütle mücadelenin kolay ve kısa zamanda olmayacağını hepimiz biliyoruz. Su uyur, FETÖ'cüler uyumaz. Karşımızda akidesi bozuk bir yapı olduğunu unutmayacağız. Örgütün mağduriyet edebiyatı üzerinden kendisini aklamaya çalışıyor. Devletimiz ve milletimiz, uğradığı bu hain saldırıya rağmen, aklı selimle bunlarla mücadelesini sürdürüyor. Bu mesele benim ya da bir partinin şahsi meselesi değildir. Bütün uyarı ve ikazlara rağmen, 17-25 Aralık'tan itibaren hala bu örgüte destek verenlerle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir" ifadelerini kullandı.

ABDULLAH GÜL: KARAMSARLIĞA KAPILMAMAK LAZIM

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de 2001 yılında da Türkiye'nin sıkıntılı bir döneme girdiğini ancak bu sıkıntıdan kurtulup büyüme yaşadığını belirterek, "Şimdi de ekonomide bir sıkıntı var. Nasıl ki 2001'deki sıkıntılar giderilmişse bugünkü sıkıntılar da giderilir. Karamsarlığa kapılmamak lazım. İnşallah bunların hepsi aşılacaktır. Genel durum iyi olunca ekonomik yatırım da gelecektir. Hep beraber çalışarak bunlar gerçekleşecektir" şeklinde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım ise, Kayseri'nin üretimi ve ihracatıyla Türkiye'nin yıldız şehirlerinden biri olduğunu söyledi. Yıldırım, "14 yıl Kayseri'ye ve Türkiye'ye büyük hizmetler yapıldı. Bu dönemde Kayseri, 5 kat büyüdü. Kayseri'ye bu dönemde 515 kilometre bölünmüş yol yaptık. Yolları böldük, insanları ve gönülleri birleştirdik. Şimdi sıra hızlı trene geldi. Kayseri'den Ankara'ya ve İstanbul'a, Kayseri'den Konya'ya hızlı tren ulaşımı sağlanacak. Böylece 3 başkentimizi birbirine bağlamış olacağız" diye konuştu.

BAŞBAKAN YILDIRIM: 15 TEMMUZ'DA ALTIN VURUŞ YAPMAK İSTEDİLER

Yıldırım, millet iradesinden başka kimsenin iradesini tanımadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Hain çevrelerin 15 Temmuz altın vuruş yapmak istedikleri gündür. Türkiye'ye darbe yapmak isteyen bu alçaklara, millet darbe yapmıştır. Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, hükumetimizin kararlı tutumu ve milletimizin cesaretiyle bu hainlere en sert cevap verilmiştir. Şimdi ekonomide birtakım dalgalanmalar yaşanıyor. Türkiye'yi sandıkta yenemeyenler, milli iradeyi yok sayanlar, 2008'deki ekonomik krizde isteklerine ulaşamadılar. Daha sonra Gezi olaylarını tertip ettiler, ardından 17-25 Aralık olayını tezgahladılar. Bütün bunlarda başarılı olamayanlar, bu kez milletin parasıyla alınmış silahları milletin üzerine çevirerek altın vuruşlarını yapmak istediler. Ancak bu aziz millet, 2'nci kurtuluş savaşını verdi ve bu alçaklara geçit vermedi, fırsat vermedi. O geceyi fırsat bilip gerçek kimliğini ortaya koyanları da bir kenara yazıyoruz."

Son günlerde ekonomide bir dalgalanma yaşandığını kaydeden Başbakan Yıldırım, "Hain ve alçak FETÖ, milletin temiz duygularını sömürerek, himmet adı altında topladığı paraları, şimdi Türkiye karşıtı organizasyonlara oluk oluk aktarıyorlar ve Türkiye'nin aleyhine kullanıyorlar. Bu hain örgüte bilmeden yardımda bulunanlara bir diyeceğimiz yok, ama hainlere geçit yok. Kurumların cezalandırılması değil, bu terör örgütünün içine bulaşmış kişilerin cezalandırılması esasına bakıyoruz. Eğer geçmişte bir yanlışınız yoksa, endişe etmeden işinize, gücünüze bakın. Ancak bu terör örgütüyle bağı bulunan kişilere de adalet çerçevesinde en ağır cezaların verileceğine inanıyorum. Endişeye kapılmanın bir anlamı yok. Sistem değişikliğini de Meclis'e getiriyoruz. Orada görüşülecek ve bazı pürüzler de giderildikten sonra yine sizin oylarınıza sunacağız. Yolumuza devam edeceğiz. Şimdi yakınma değil, yetinme zamanıdır" ifadelerini kullandı.

KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci ise konuşmasında Kayseri sanayisinin gelişimi ve hedefleri konusunda bilgiler vererek, "Sayın Cumhurbaşkanım, yalnız değilsiniz, Kayseri sizinle" dedi.

Konuşmaların ardından, ihracat yapan KAYSO üyesi şirketlere ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından verildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Erdoğan'ın konuşması

Detaylar

Binali Yıldırım'ın konuşması

Abdullah Gül'ün konuşması

KAYSERİ,

04.12.2016 - Haber Kodu : 161204125

04.12.2016 - Haber Kodu : 161204126

04.12.2016 - Haber Kodu : 161204128

04.12.2016 - Haber Kodu : 161204129

04.12.2016 - Haber Kodu : 161204130

===================================================================

Adana'daki yurt faciasına 4 tutuklama

2)2 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 12 kişinin yaşamını yitirdiği yurt yangınıyla ilgili gözaltına alınan Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği'nin yönetim kurulu üyesi olduğu belirtilen 3 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İsimleri açıklanmayan şüphelilerden 2'si, savcılıktaki sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Böylelikle yurt yangınıyla ilgili tutukluların sayısı 6'ya yükseldi.

TUTUKLANLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 12 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı yurt yangınıyla ilgili başlatılan soruşturmada tutuklananların isimleri belli oldu. Tutuklu 6 kişinin isimleri şöyle:

Yurt müdürü Cumali Genç, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği'nin yöneticileri İsmail Uğur, Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş, Mahir Kılınç.

Yaşar KORKUSUZ/ KOZAN, (Adana),

===================================================================

Bakan Arslan: TÜRKİYE'Yİ IMF MARİFETİYLE YÖNETENLER, ARTIK BİZİ ÇEKEMİYOR (EK)

3)AK PARTİ DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISINA KATILDI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Adıyaman'da Ak Parti Merkez İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Arslan, dünyanın, Türkiye'nin büyümesine önüne yeni engeller yarattığını ifade ederek şunları söyledi: "Türkiye büyüyor, Recep Tayyip Erdoğan güçlenip dünya lideri olup, bu kadar iddialı laf söyleyip, bu lafların arkasında durunca dünya bizi çekememeye başladı. Dünya, Türkiye'nin büyümesinin önünde yeni engeller yaratması adına elinden geleni ardına koymadı. Anlaşılabilir olabilir, rakiptir diyebilirsiniz. Hadi onları anladık da, onlara maşalık yapan Türkiye'de yaşayan, 'Türkiye'deki insanları düşünüyorum' diyen hain terör örgütlerine ne diyeceksiniz? PKK'sına, DEAŞ'ına, PYD'sine ne diyeceksiniz. Daha da kötüsü, dini mümin İslamı kendi iç özel emellerine alet edip 'Müslümanlık yapıyorum' deyip Müslümanlara zarar veren, 'Türkiye'yi düşünüyorum' deyip Türkiye'ye zarar veren, 'Türk insanını düşünüyorum' deyip Türk insanına zarar veren hain FETÖ terör örgütüne ne diyeceksiniz? İşte onlar, asıl hainler bunlar, o bizi istemeyenlere maşalık edenler ve bizim yolumuzu kesmeye çalışanlar bunlar. Ancak bunlar bir şeyi hesaba katmadılar. Türkiye'de çok renk var Allah'a şükür, Türkiye bir mozaik, bunlar bizim zenginliklerimiz. 15 Temmuz'da 79 milyon insan siyasi parti gözetmeksizin Allah'a şükür kat ettiğimiz mesafe çok önemli. Biz Ak Parti olarak 14 yılda yaptığımız hizmetleri inşallah bundan sonra da devam edeceğiz. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın ama gelin görün ki bu hainlerin hainlikleri bitmiyor. Ülkenin büyümesinin önünde engel olacak yapılar var. Bu yapıları düzeltmemiz lazım. Hainler, hainliklerini yapadursun. Onlar hainlik yapıyor diye geri adım atacak halimiz yok. Daha ileri yürüyeceğiz, daha güçlenerek, daha da büyüyerek yürüyeceğiz diyorum."

Konuşmasının ardından Bakan Arslan'a, Adıyaman yöresel halısı hediye edildi. Bakan Arslan, Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü'nde STK temsilcileriyle toplantı yaptıktan sonda temaslarının tamamlayıp kentten ayrıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Toplantıya katılanlar

Bakan Arslan'ın konuşması

Bakan Arslan'a halı hediye edilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN/ ADIYAMAN,

04.12.2016 - Haber Kodu : 161204133

===================================================================

4)BAKAN SOYLU KAYMAKAM'IN ŞEHİT EDİLDİĞİ DERİK İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte Mardin'de bir dizi incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 10 Kasım günü Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün bombalı saldırıda şehit edildiği Derik ilçesini ziyaret etti. Bakan Soylu, Derik'te ilk olarak Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk anısına yaptırılan Anadolu Lisesi'nin temel atma törenine katıldı. Törenin ardından Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit olduğu Kaymakamlık binasına gelen Soylu, burada toplanan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Konuşması sık sık "Kahrolsun PKK" sloganları ile kesilen Soylu, "Biz bir milletiz. Acı olaylar yaşadık. Biz bir milletiz. Bazen hepimize ders olacak olaylar yaşadık. Bugün burada çocukların yarına dair ümitlerini görebiliyoruz. Bu ülkenin milletimiz tarafından emanet edilen yöneticileri olarak görevimiz açık ve nettir. Memleketimizi huzur ve sukün içinde yarına taşımaktır. Hiç endişe etmeyin. Bilmenizi isterim ki; yarına hep birlikte güçlü, kuvvetli ve kudretli bir şekilde ulaşacağız. Zengin bir Türkiye olacak. Bizim bu hedeflerimizden bizi alıkoymaya çalışanlara karşı en büyük kuvvetimiz birlik ve beraberliğimizdir. Biz bundan vazgeçmeyeceğiz."dedi.

BU ÜLKEYİ 3-5 KURDA KUŞA YEM ETMEYİZ

Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün çok kısa bir sürede ona emanet edilen görevleri yerine getirdiğini belirten Soylu, "Allah'a ve milletine olan görevini sadakat içinde yaptı. İnsanların hayırlısı insanlığa hizmet edendir. Biz bunun bilinci içindeyiz. Allah şahittir ki; bunu yapanlara adalet ve hukuk cezasını verecek. Ama bunu yaptıranları yerin 7 kat dibine girseler de bulmak boynumuzun borcudur. Bu çocuklarımızın geleceğini karartmaya çalışanlara karşı hiç bir şekilde bu güzel medeniyet şehrini teslim etmeyeceğimizi bilmenizi istiyorum. Biz kardeşiz. Bütün inananlar kardeştir. Bizi dinimizden, inancımızdan, insanlığımızdan uzaklaştırmak istiyorlar. Biz bunlardan uzaklaşmayacağız, sıkı sıkı kenetleneceğiz. Bu ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmaya devam edeceğiz. Bizi hiç bir terör örgütü silahla ve şiddetle birbirimizden ayıramayacak. Biz bu ülkeyi 3-5 tane kurda kuşa yem etmeyiz. Birliğimizi, beraberliğimizi heba etmeyiz. Yarınımız bugünden daha güzel olacak. Sadece bu coğrafya değil, Suriye, Irak Kafkasya, Balkanlara da elimizi uzatacağız. Muhammet Fatih, hepimize bir örnek teşkil etmektedir. Hizmetin, insanlığın, sevginin örneğini teşkil etmektedir. Devletin kendisine verdiği emaneti terk etmemiş ve burada yarına ait ümitlerini evlatlarımızla birlikte yaşatmıştır. PKK'ya verilecek en büyük cevap muhakkak ki o 28 derslikli okulla bugün attığımız temeldir. Emanetiniz emanetimizdir. Bizim de emanetimiz sizin emanetinizdir. Hep birlikte buradayız ve buradan ayrılmayacağız. Şehit Muhammet Fatih Safitürk'ün, şehit Ömer Halisdemir'in yaktığı meşalenin, bu ülkenin yarınlarını aydınlık bir ışık oluşturacağını hepimiz biliyoruz ve inanıyoruz. Yürüyeceğimiz yolu hep birlikte yürüyeceğiz. Bu ülkenin huzurunu bozmaya çalışanlara bu milletin kardeşliği boyun eğmeyecektir. Nereye saklanırlarsa saklansınlar. Gereken cezayı bulacaklardır."

PKK'NIN KAÇIRDIĞI POLİSİN AİLESİ İLE GÖRÜŞTÜ

İçişleri Bakanı Soylu, konuşmasının ardından Derik çarşısında bir süre esnaflarla görüştü. Daha sonra Emniyet Amirliği binasına geçen Soylu, yeni yapılacak olan Kaymakamlık binasının krokisini inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Soylu Emniyet Amirliği'nden çıkarken, 24 Temmuz 2015 günü Diyarbakır - Bingöl karayolunda PKK'lılar tarafından kaçırılan 4 yıllık polis memuru 28 yaşındaki Vedat Kaya'nın babası 59 yaşındaki Şeyhmus Kaya ile ayak üstü görüştü. Daha sonra kendisine bekleyen çocuklarla fotoğraf çektiren Bakan Soylu, siyaset akademisi toplantısına katılmak üzere Mardin'e döndü.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Bakan Soylu'nun Derik'e gelmesi

Kaymakamlık bahçesinde halka hitap etmesi

Çarşıda esnaflarla görüşmesi

Emniyet binasında krokiyi incelemesi ve bilgi alması

PKK tarafından kaçırılan polisin babası ile konuşması

Çocuklarla fotoğraf çektirmesi

Genel ve detaylar

MARDİN-DHA

04.12.2016 - Haber Kodu : 161204135

===================================================================

5)HAKKARİ'DE TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'YA AİT SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Hakkari'de jandarmanın yaptığı arazi arama tarama faaliyetlerinde, terör örgütü PKK'ya ait silah ve mühimmat ele geçirildi.

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıkmada, silah ve mühimmatların merkeze bağlı Eski Doğanlı Köyü kırsalında toprağa gömülü olarak ele geçirildiği belirtilerek şöyle denildi

İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; İlimiz merkezine bağlı Eski Doğanlı Köyü kırsal alanında yapılan çalışmalar ve araştırmalar neticesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan sığınak ve mağaralarının olabileceği, bu alanda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler bulunabileceği değerlendirilmiş, tespit edilen noktalara yönelik yapılan geniş çaplı operasyonda, toprak altına gömülü vaziyette 1 adet AK-47 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 9 bin 850 adet 7.62x39 mm AK-47 Kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait mühimmat, 50 adet 12.7 uçaksavar mühimmatı, 37 adet roket sevk fişeği, bin 327 adet 14,5 Doçka silaha ait mühimmat, 400 kg amonyum nitrat gübre,12 adet piknik tüpü, 35 adet pil bloğu, 3 bin 500 metre kablo, 29 adet örgütsel doküman ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Ayrıca operasyon esnasında, ilimiz merkezine bağlı Eski Doğanlı Köyü yolu üzerinde el yapımı patlayıcı tespiti yapılmış, kontrollü şekilde imha edilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.Kamuoyuna saygı ile duyurulur

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Karla kaplı eski doğanlı köyünden genel görüntü ve askeri araçlar

-Bölgede arazi aarama tarama faaliyeti yapan Mehmetçik

-Bulunun toprağa gömülü silah ve mühimmatlar

-Silah ve mühimmatları toprak altında çıkartan Mehmetçik

HABER-KAMERA: HAKKARİ,

04.12.2016 - Haber Kodu : 161204136

===================================================================

6)8 YAŞINDAKİ KIZ AĞZINI AÇMADIĞI İÇİN DİŞ HEKİMİNCE DÖVÜLDÜ İDDİASI

Bursa'da annesinin sallanan süt dişini kontrol etirmek için hastaneye götürdüğü 8 yaşındaki İrem Eti'nin, ağzını açmadığı gerekçesiyle kadın doktor R.G. tarafından yüzüne diş çekim aleti tarafından vurulduğu, kolundan tutulup koltuktan atıldığı iddia edildi. Darp raporu alan Eti ailesi, doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.

Olay, geçen 29 Kasım Salı günü saat 13.30 sıralarında Merkez Osmangazi ilçesi İstiklal Mahallesi'nde bulunan Devlet Hastanesi Hürriyet Semt Polikliniği'nde meydana geldi. 38 yaşındaki Tülay Eti, kızı İrem'i sallanan süt dişini kontrol ettirmek için doktora götürdü. Küçük kızı yalnız başına içeriye alıp koltuğa oturtan kadın doktor R.G., İrem Eti'den ağzını açmasını istedi. Dişçiden korktuğu için ağzını açmayan İrem Eti'ye, doktor R.G., iddiaya göre, "Bu dişi çekmek lazım, çektirmeyeceksen niye geldinö diye bağırdı, ardından da elindeki diş çekme aparatıyla yüzüne vurdu, kolundan tutarak oturduğu koltuktan yere fırlattı. Çığlıklar içinde bağırarak kapıyı açıp annesine koşan küçük İrem, olan biteni anlattı.

ANNEYE DE TOKAT ATTI İDDİASI

Kızının anlattıkları karşısında şoke olan Tülay Eti, İrem'in yüzünde kızarık, kolunda morluklar ve tırnak izlerini görünce R.G.'nin odasına girdi. Doktor R.G. ile anne Tülay Eti arasında tartışma çıktı. Tartışma esnasında R.G. iddiaya göre, "Madem kızın ağzını azmayacaktı niye getirdinö diyerek Tülay Eti'ye de tokat attı. Bu sırada içeriye giren güvenlik görevlileri, Tülay Eti'yi hastane dışına çıkardı.

Polis merkezine giden Tülay Eti, "Doktor R.G.'nin kızını darp ettiğini söyleyip, şikayetçi oldu. Eti, ifadesinde, "Kızımın sol koluna ve yüzündeki morlukları görünce içeriye girip niçin böyle bir şey yaptığını sorduğumda bana da bağırıp tokat attı, daha sonra aramıza güvenlik görevlileri girip ayırdılar ve beni dışarıya çıkardılar, beni ve kızımı darp eden doktordan şikayetçiyimö dedi.

PSİKOLOG EŞLİĞİNDE İFADESİ ALINDI

Yaşı küçük olduğu için Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği'nde Avukat ve psikolog eşliğinde ifadesi alınan İrem Eti, "Annemle birlikte doktora gittik. Annem dışarıda kaldı, hemşire beni içeriye yalnız aldı, koltuğa oturttu. Doktor bayan ağzımı açmamı istedi, ben de canım acıyacak diye açmadım. Sonra bana otur dişine bakacağım mecbursun diyerek elindeki aletle bir şeyler yaptı, canım yandı acıyor diye yüksek sesle bağırdım, bunun üzerine bayan doktor elindeki alet ile önce ağız kenarıma, sonra alın bölgeme sert bir şekilde vurdu. Ben acı ile istemediğimi söyleyince oturduğum koltukta sol kolumdan tutarak dışarıya doğru fırlattıö dedi.

İfadesi sırasında İrem Eti'nin yanında bulunan psikolog Özgün Baştürk Kahveci ise "Mağdur ile ifade öncesi yaptığım görüşmede ifadesi sırasında anlattığı gibidir mağdur yaşı itibariyle yer, zaman ve neden sonuç ilişkisini kurabilecek bilinçsel seviyededir " dedi.

'ÇOÇUĞUMUN PSİKOLOJİSİ BOZULDU'

İrem Eti'nin babası Hüseyin Eti ise, "Ben bu işin peşini bırakmayacağım eşime ve özellikle kızıma vuran bu hanımefendi ya anne değil, ya da insanlıktan yoksun biri. Çocuğa yapılabilecek en kötü şeyi yapmış" dedi.

Hüseyin Eti ayrıca kendisinin Devlet Hastanesi Başhekimliği'nden arandığını belirterek, yapabilecekleri bir şeyin olup olmadığını sorduklarını söyledi.

Tülay Eti ve İrem Eti, Çekirge Devlet Hastanesi ve Adli Tıp Kurumu'ndan darp raporu aldıktan sonra savcılığa suç duyurusunda bulundu. Üzerine atılı iddiayı kabul etmeyen diş doktoru R.G. hakkında soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

İrem Eti ile Röportaj

Tülay Eti ile Röportaj

Hüseyin Eti ile Röportaj

Ellerinde ifadelerini ve darp raporlarını tutarken

Olay anında çekilen darp izini gösterir fotoğraflar

Detaylar

(6 daikka 16 saniye, 392 MB)

Hüseyin TÜCCAR/ BURSA,

05.12.2016 - Haber Kodu : 161205002

===================================================================

7)POLİSTEN KAÇARKEN KAZA YAPTILAR

Antalya'da polisin 'dur' ihtarına uymayan otomobil sürücüsü, kaçarken kaza yaptı. Kazada otomobildeki 2 kişi yaralandı.

Olay, saat 21.00 sıralarında Aksu İlçesi Macun Mahallesi'nde meydana geldi. Aksu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı asayiş ekipleri, devriye sırasında mahalle arasında 06 NBH 05 plakalı otomobilin spin attığını gördü. "Durö ihtarına uymayan sürücü 25 yaşındaki Alperen Demirtaş, İsmail Ogan Caddesi yan yoldan kaçmaya başladı. Yaklaşık 500 metre giden otomobil, Antbirlik yanında bir arsanın beton korkuluklarına çarparak durabildi. Hurdaya dönen otomobilde sıkışan sürücü Demirtaş ve yanındaki 24 yaşındaki Serkan Kaya araç içerisinde sıkıştı. Otomobilin arka koltuğunda oturan diğer yolcu 18 yaşındaki İsmail Kaya ise yara almadan kurtuldu. Polisin haber vermesi üzerine olay yerine 112 ekipleri ve itfaiye çağrıldı. Kısa sürede belirtilen adrese gelen İtfaiye Kurtarma ekipleri, gençleri bulundukları yerden çıkararak sağlık görevlilerine teslim etti.

Sürücü Alperen Demirtaş, ambulansa götürülürken muhabirin 'Neden kaçtın?' sorusuna, tepki gösterdi. Kaza yapan otomobilde alkol şişelerinin olduğu görüldü. Yaralı gençler iki ambulansla hastanelere götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Yaralılar yerde otururken

-Yaralılar ve bayan sağlık görevlisinin gazetecinin çekim yapmasını istememesi

-Yaralılardan detay görüntü

-Kaza yapan otomobilden görüntü

-Yaralı sürücünün sedyeye alınması

-Yaralı sürücünün gazeteciye, 'Anons olsun diye kaçtan. Oldu mu' diye tepki göstermesi

-İtfaiye ve ambulanslardan görüntü

-İkinci yaralının ambulansa taşınması

-Otomobilin içerisindeki alkol şişeleri

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ ANTALYA,

===========================================

8)KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN SON BULMASI İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

Eskişehir'de 'Kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddetin son bulması için pedal çevirme' etkinliği düzenlendi.

Eskişehir Bisiklet Derneği tarafından düzenlenen, Atayurt Okulları ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin destek verdiği etkinlik İsmet İnönü Caddesi Espark Alışveriş Merkezi önünde başladı. Aralarında çocukların da bulunduğu 80 kişi bisikletleriyle konvoy oluşturdu. Eskişehir Bisiklet Derneği başkanı Hülya Avdan, kadına ve kız çocuklarına yönelen her türlü şiddet ve ayrımcılığın önlenmesi konusunda farkıdanlık yaratmayı amaçladıklarını söyledi. Avdan şöyle devam etti:

"Eskişehir Bisiklet Derneği olarak kadınlara yönelik şiddetin durmasına katkı sağlamayı umut ederek, Eskişehir'deki bisiklet dostları ile pedallayıp bu konuda toplumsal bir farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Amacımız kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin sonlandırılmasına yönelik toplumsal bir bütünlük sağlayabilmek, turuncu hareketin önemini bisikletlerimizle mahalle mahalle gezerek insanlara gösterebilmek."

Katılımcılar bisikletleriyle Espark Alışveriş Merkezi önünden hareket ederek Üniversite, Şair Fuzuli ve Atatürk caddelerinde geçip tekrar başlangıç yerine döndüler.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Eskişehir Bisiklet Derneği Başkanı Hülya Avdan'ın konuşması,

-Etkinliğe katılan bisikletlierin,

-Bisikletlilerin konvoy halnde geçişinden çekilen görüntüler

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK/ ESKİŞEHİR,

04.12.2016 - Haber Kodu : 161204124

=======================================================

9)İDAMI DURDURMAK İÇİN YÜRÜDÜLER

SUUDİ Arabistan'da uyuşturucu ticareti yapmak suçlamasıyla 7 yıldır idamla yargılanan 44 yaşındaki Yıldıray Töremiş'in Hatay'ın Arsuz İlçesi'nde yaşayan yakınları eylem yaptı.

Töremiş'in Türkiye'ye iade edilmesi için ellerindeki, 'İdamlar durdurulsun Yıldıraylar yaşasın' pankartlarıyla yürüyen yaklaşık 100 kişi, bir çok kişinin Suudi Arabistan'da suçsuz yere idamla yargılandığını savundu. Oğlunun resminin bulunduğu pankartın yanına konulan sandalyeye oturan 75 yaşındaki Semiha Töremiş, Yıldıray'a kavuşmak için yardım istediklerini söyledi. Töremiş'in kardeşi 38 yaşındaki Perihan Töremiş, ağabeyinin suçsuz yere 7 yıldır hapis yattığını savundu. Töremiş şöyle konuştu: "Kardeşim Yıldıray Töremiş ile iki arkadaşı için verilen idam kararı lütfen durdurulsun. Türkiye'ye iadeleri gerçekleştirilsin. Sayın Cumhurbaşkanım, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarından sesimize ses olmanızı istiyoruz. Yüzümüzü güldürün. Ağabeyim suçsuzdur ölmesine izin vermeyin. O da her insan gibi bir Türk evladı, Türk vatandaşıdır" dedi. Bir süre yürüyen kalabalık, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Konarlı mahallesinde toplanan kalabalık

Kalabalığın elindeki dövizler, Türk bayrakları ve pankart

Pankartın yanına konulan sandalyeye oturan anne Semiga Töremiş

Yürüyüşten görüntü

Çevrede polis

Slogan atılması

Perihan Töremiş'in konuşması

SÜRE: 03'56" BOYUT: 188 MB

haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/ ARSUZ (Hatay),

04.12.2016 - Haber Kodu : 161204121

=======================================================

10)100 DOLARINI BOZDURANA KİTAP BEDAVA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dövizinizi bozdurun, Türk lirası değer kazansın" çağrısına Iğdırlı esnaflardan destek geldi. Kırtasiye dükkanı olan Serdar Ünsal, 100 dolarını bozdurduğunu belgeleyen herkese hikaye kitabı ve ders kaynak kitaplarını ücretsiz veriyor. Bu çağrısını iş yerine astığı bilgilendirme ilanı ile duyuran Serdar Ünsal, "Dolar 3,5 TL'yi geçti. İç ve dış düşmanlar 15 Temmuzda yaptıkları FETÖ destekli darbede başarılı olamayınca ülkemizi ekonomik olarak zora sokmak için doların fiyatını suni olarak yükseltiyorlar. Cumhurbaşkanımıza destek veriyoruz" dedi.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Kırtasiye

-Asılan ilan

-Kırtasiye sahibi ile röp.

-Müşteri ile röp.

Haber-Kamera: Suat DENİZ/ IĞDIR,

=======================================================

11)3 YILDA İKİ BACAĞINI KAYBETTİ, HAYATA KÜSMEDİ

Afyonkarahisar'ın Kızılören İlçesi'nde evli ve 3 çocuk babası Salih Topak, 1999 yılında Eskişehir'de yolcu otobüsü altında kalarak felç oldu. 107 gün tedavi gören Salih Topak, koltuk değneği kullanmaya başladı. Egzersizle koltuk değneklerinden kurtulan Salih Topak, 2013 yılında bacağındaki damar daralması nedeniyle tedaviye alındı. Sol bacağı diz altından kesilen Topak'a protez takıldı. Engelli maaşı bağlanan Topak, eşi troit kanseri olunca tedavi masraflarını karşılamak için sokakta ekmek satmaya başladı. Yaklaşık 3.5 ay önce Salih Topak'ın sağ ayağında da yara oluştu. 80 günlük tedavi sonrası Salih Topak'ın sağ bacağı da aynı rahatsızlıktan diz altından kesildi. Salih Topak, hem kendisi hem eşinin tedavisi için daha fazla para gerekince 20 bin lira kredi çektiğini kaydetti. 1300 lira engelli maaşı aldığını ve bunun yaklaşık yüzde 80'inin kredi borcuna kesildiğini vurgulayan Topak, eşinin de kendisine baktığı için evde bakım maaşı olarak 930 lira ödendiğini belirtti. Topak, hayata hiçbir zaman küsmediğini, yaşama sıkı sıkı bağlanmaya çalıştığını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Salih Topak ev içerisinde sürünerek hareket ederken

Salih Topak merdivenleri sürünerek inip- çıkarken

Salih Topak engelli motoruna muhtar ve eşi yardımı ile binip-inerken

RÖP 1: Salih Topak

RÖP 2: Yusuf Akpınar (Muhtar)

HABER- KAMERA: Ahmet DAĞLI/KIZILÖREN (Afyonkarahisar),

==========================================================

12)ÖZGÜR'E, 6 YILDA İKİNCİ KARACİĞER NAKLİ

Antalya'da Turgut Reis Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Özgür Öner, 6 yıl önce karaciğeri iflas edince kadavradan nakil oldu. Damar tıkanıklığı nedeniyle çalışmayan organ çıkartılınca yeni nakil için girişimlere başlardı. Küçük Özgür'ün Isparta'nın Gelendost İlçesi Esinyurt Köyü'nde çiftçilik yapan amcası Veli Öner, yeğeninin kadavradan karaciğer bekleyecek zamanı olmadığını öğrenince bağışçı olmak istedi. Yapılan testlerde uyuşmazlık olmadığı görülünce 10 gün önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde amcadan alınan karaciğer dokusu, Özgür Öner'e nakledildi. Amca ve yeğenin sağlık durumları iyi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

-RÖP 1: Özgür Öner

-RÖP 2: Veli Öner (amca)

HABER- KAMERA: Erol AKKIR/ANTALYA,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement