Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

Diyarbakır'da polise saldıran PKK'lı 2 teröristten biri yaralı, diğeri sağ yakalandıDiyarbakır merkez Bağlar İlçesi'nde polis ekiplerine saldırı düzenleyen 2 teröristten biri yaralı, diğeri ise sağ olarak yakalandı.

06.12.2016 09:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da polise saldıran PKK'lı 2 teröristten biri yaralı, diğeri sağ yakalandı

Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi'nde polis ekiplerine saldırı düzenleyen 2 teröristten biri yaralı, diğeri ise sağ olarak yakalandı. Çatışma sırasında bir kız çocuğu da hafif yaralandı.

Merkez Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi'nde Cengizler Caddesi üzerinde bulunan polis ekiplerine, bugün saat 22.00 sıralarında PKK'lı 2 terörist tarafından saldırı düzenlendi. Polislerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada, biri yaralı, diğeri ise sağ olmak üzere 2 terörist de yakalandı. Çatışma sırasında yoldan geçen 1 kız çocuğu ise hafif yaralandı.

Yaralı kız çocuğu ile terörist, kent merkezindeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alınırken, sağ olarak yakalanan terörist ise sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

VALİLİK: SANSASYONEL EYLEM İÇİN GELDİLER

Olayla ilgili Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, teröristlerin sansasyonel eylemler gerçekleştirmek için PKK'nın dağ kadrosundan geldiği belirtilerek şöyle denildi:

"İlimiz de meydana gelmesi muhtemel terör olaylarına yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında sansasyonel eylemler gerçekleştirmek için dağ kadrosundan geldiği tespit edilen 2 bölücü terör örgütü mensubunun İlimiz Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi Cengizler Caddesi üzerinde bulunan ekiplerimize yönelik olarak silah kullanmaları sonucunda 05.12.2016 günü saat 22.00 sıralarında yaşanan çatışmada 1 bölücü terör örgütü mensubu yaralı, diğeri sağ olarak yakalanmıştır. Ayrıca yaşanan çatışmada yoldan geçmekte olan bir kız çocuğu hafif şekilde yaralanmıştır. Çatışma sonrası olay yerinde yapılan incelemelerde 1 adet tabanca, 1 adet sahte kimlik kartı ve dijital materyal ele geçirilmiştir. Terör ve terör örgütlerine yönelik verilen mücadele kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam edecektir."

Haber: DİYARBAKIR,

================================================

Genelkurmay Başkanı Adana'da

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile birlikte inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Adana'ya geldi.

İlk olarak İncirlik'te düzenlenen ve basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya katılan Akar ve Çolak daha sonra 24 Kasım'da düzenlenen bombalı saldırıda 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 33 kişinin de yaralandığı Adana Valiliği'ni ziyaret etti. Burada Vali Mahmut Demirtaş tarafından karşılanan Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar ve Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, şeref defterini imzaladı. Bombalı saldırı sonrası makamı zarar gören Vali Demirtaş'ın geçici olarak kullandığı Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı binasındaki odasına geçen Akar ve Çolak, burada da basına kapalı bir görüşme yaptıktan sonra ayrıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar ve Kara Kuvvetleri Komutanını valilik binasına gelişi

Vali Mahmut Demirtaş tarafından karşılanmaları

Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar'ın valilik defterini imzalaması

Komutanların valilik binasından çıkmaları

Alınan güvenlik önlemleri

Uzun mamlulu silahlarla bekleyen askerler

Haber: Salih ÜÇTEPE-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

Antalya'da IŞİD operasyonu

ANTALYA'da terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonda 1'i Türk, 3'ü Suriye uyruklu 4 şüpheli gözaltına alındı.

Suriye'deki çatışma bölgeleriyle bağlantılı oldukları iddia edilen şüpheliler, emniyetteki sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Terörle Mücadele ekiplerince adliyeye sevkleri yapılan şüphelilerden yaşlı olanının ayağındaki rahatsızlık nedeniyle yürürken zorlandığı gözlendi. Suriyeli şüphelilerin ifadelerinin alınabilmesi için Arapça bilen tercüman çağrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Biri engellie dört şüphelinin TEM ekipleriyle birlikte adliyeye getirilmesi

Engelli şüphelinin bastonuyla yürürken yanındaki genç şüphelinin ona yardımcı olması

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

Polisi şehit eden şüpheli adliyeye zırhlı araçla getirildi

16 kişi tutuklandı

Adana Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli polis memuru Mustafa Yeli'yi şehit ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 39 şüpheli Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulandıktan sonra tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden, aralarında Saddam kod adlı PKK'lı Sedat Şimşek'in de bulunduğu 16 kişi tutuklandı, 23 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklananlar, geniş güvenlik önlemi altında adliyeden çıkartıldı, Saddam kod adlı Şimşek ise diğerlerinden ayrı olarak çelik yelek giydirilip, zırhlı polis aracıyla cezaevine götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

Adliye arkasında bekleyen zanılaların yakınlarının, polis tarafından uzaklaştırılması

Çelik yelek giydirilen Saddam kor adlı PKK'lı Sedat Şimşek'in adliyeden çıkartılıp, zırhlı polis aracıda bindirilmesi

Diğer zanlıların, polis midübüslerine bindirilmesi

Araçların gidişi

Haber - Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

Kız öğrenci yurdunda yangın paniği

TOKAT'ta bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangın paniğe yol açtı. İtfaiyenin müdahalesiyle söndürülen yangında yaralanan olmadı.-

Yangın, dün saat 14: 00 sıralarında Yeşilırmak Mahallesinde bulunan ve üniversite öğrencilerinin kaldığı özel bir kız yurdunda çıktı. Dört katlı yurdun giriş katında bulunan bir odada, iddiaya göre bir öğrencinin yatağına bıraktığı üçlü prizin üzerini örterek dışarı çıkması sonucu yangın çıktı. Yangını fark eden yurt görevlileri hemen öğrencileri binadan tahliye ederken, çevredeki vatandaşların desteğiyle alevlere yangın tüpleri ile müdahale ederek itfaiyeye haber verdi. Bu sırada olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını büyümeden söndürdü. Maddi hasarla atlatılan yangın ile ilgili inceleme başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Olay yeri görüntüleri

-İtfaiye ekiplerinin çalışması

Haber: Fatih YILMAZ/TOKAT,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

Elektrikli sobanın önünde ölen yaşlı adam için hastane karantinaya alındı

SAKARYA'nın Karasu İlçesi'nde evinde elektrikli ısıtıcının önünde ölü bulunan ve yüzünde yanıklar oluşan 64 yaşındaki Nihat Türüt'ün cesedinin konulduğu Karasu Devlet Hastanesi, kimyasal madde zehirlenmesi şüphesiyle karantinaya alındı. Nihat Türüt'ün kalp krizinden öldüğü tespit edilince karantina son buldu.

Karasu Darıçayırı Mahallesi'nde yaşayan Nihat Türüt, akşam saatlerinde evinde elektrikli ısıtıcının yanında ölü bulundu. Yüzünde yanıkların olduğu görülen Nihat Türüt'ün cesedi, cenaze aracıyla Karasu İlçe Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. Nihat Türüt'ün ölümünde kimyasal madde zehirlenmesinden şüphelenen hastane yetkilileri, durumu Sakarya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne (AFAD) bildirirken, hastane de karantinaya alındı. Yapılan incelemede Nihat Türüt'ün ilk belirlemelere göre kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdiği belirlendi. Karantina, AFAD ekiplerinin incelemesi sonrası son buldu. Yaşlı adamın evinde de inceleme yapılırken, herhangi bir şüpheli duruma rastlanılmadığı belirtildi.

Nihat Türüt'ün eşinin ise bir hafta önce vefat ettiği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Hastaneden görüntüler

Haber: Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), -

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

Halk otobüsü şoförü yolcu bayılınca otobüsle acil servise kadar gitti

ÇORUM'da 19 yaşındaki Didem Polat, evinden çarşıya giderken bindiği halk otobüsünde bayıldı. Durumu fark eden şoför, dörtlüleri yakıp rahatsızlanan Polat'ı otobüsle hastanenin acil servisine kadar götürdü.

Çorum'da oturan Didem Polat, öğle saatlerinde evinden çıkarak çarşıya gitmek için Mimar Sinan- Buhara seferini yapan 14 nolu halk otobüsüne bindi. Yolcular genç kızın bayıldığını görünce durum otobüsün şoförüne söyledi. Kısa süreli paniğin ardından otobüsün şoförü Mustafa Ünver, Didem Polat'ın bilincinin yerinde olmadığını görünce, baygın haldeki genç kızı hastaneye götürmek için yola çıktı. Şoför Mustafa Ünver, otobüsü Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi önüne kadar götürerek, Polat'ı sağlık ekiplerine teslim etti. Otobüsün içerisinde sedye ile alınan Polat, tedavi altına alındı.

Otobüsün sürücüsünün bu örnek davranışı, diğer yolcular tarafından da takdirle karşılandı. Otobüs sürücüsü Mustafa Ünver, "Ben görevimi yaptım. Kızımız rahatsızlandı. Bende dörtlüleri yakarak hastane acil servisine kadar içindeki yolcularımla birlikte hastaneye kadar götürdüm.ö dedi. Yaşananları otobüsün güvenlik kamerası an ve an kaydetti.

Görüntü Dökümü :

-----------------------

Bayılan yolcunun başında toplanan diğer yolcular

Otobüs şoförünün hastaneye gidişi

Halk otobüsünün acil önüne gelişi

Bayılan yolcunun sedyeye taşınması

Otobüs şoförü Mustafa Ünver ile röportaj,

Halk otobüslerinden detay

Acil önü detay

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

3 ayrı olayda, 1 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi yaralayan saldırgan Uşak'ta yakalandı

GAZİANTEP'te çaldığı otomobille gittiği bakkal dükkanında kendisini hırsızlık yaparken fark eden Hacı Mustafa Y. ile kırmızı ışıkta beklerken aracını gasp ettiği Naci İ.'yi silahla vurup yaralayan, ardından para isteyip olumsuz yanıt aldığı 54 yaşındaki Arap Özkoyuncu'yu da öldürüp kaçan 19 yaşındaki Ömer Altun, Uşak'ta yakalandı.

Binevler Mahallesi'nde geçen Cuma günü bir otomobil çalan Ömer Altun, gittiği Kavaklık Mahallesi'ndeki bir bakkal dükkanına hırsızlık amacıyla girmeye çalıştı. Altun, hırsızlık yaptığını fark eden fırıncı Hacı Mustafa Y.'ye yanındaki av tüfeğiyle ateş açıp yaraladıktan sonra kaçtı.

İstasyon Caddesi'nde çaldığı araç arızalanınca Ömer Altun, bu kez kırmızı ışıkta bekleyen Naci İ.'ye, av tüfeğiyle ateş açıp otomobilini gasp etti. Naci İ. yaralanırken, Altun gasp ettiği otomobil ile GATEM Toptancılar Sitesi'ne gidip Arap Özkoyuncu'dan para istedi. Altun, kendisine olumsuz yanıt veren Özkoyuncu'ya tüfekle ateş açıp otomobili burada bırakarak kaçtı. Tüfekten çıkan saçmalara hedef olan Özkoyuncu olay yerinde yaşamını yitirdi.

Olayın ardından polis ekipleri, Altun'u yakalamak için çalışma başlattı. Polisin GATEM'de düzenlediği operasyonda, Altun'un her üç olayda da kullandığı av tüfeği ile çok sayıda fişek ele geçirildi. Olayların yaşandığı yerlerdeki işyerlerinin güvenlik kamera ve MOBESE kayıtlarını inceleyen polis, Altun'un otobüsle Uşak'a gittiğini saptadı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Uşak polisi ile irtibata geçip bilgi verdi.

Polisin bir dükkana düzenlediği operasyonda Ömer Altun gözaltına alındı. Altun, akşam saatlerinde Gaziantep'e getirildi. Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Altun, emniyetteki ilk ifadesinde uyuşturucu madde kullandığını ve olanları net olarak hatırlayamadığını söylediği belirtildi.

Altun, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Emniyet Müdürlüğü

Hastane

Şüphelinin getirilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

Otomobilin arkasına bağlanarak sürüklenen köpek, yeni sahibine verildi

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde otomobilin arkasına iple bağlanarak sürüklenen ve götürülen ve daha sonra el konulana 'Rambo' isimli köpek, bugün yeni sahibi Mustafa Cebeci'ye teslim edildi.

Çorlu İlçesi'nin Hıdırağa Mahallesi'nde geçen ay hareket halindeki 39 EH 155 plakalı otomobilin arkasına bir köpeğin iple bağlı sürüklenerek götürülen köpeğin sahibi M.V., şikayet üzerine yakalandı. Köpeğin sahibi olan ve otomobilin arkasına bağlayarak sürükleyen M.V.'ye, Çorlu İlçe Hayvanları Koruma Kurulu, 'Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek' maddesi gereği 526 TL para cezası uyguladı.

Tekirdağ Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ile Çorlu Belediyesi Hayvan Barınağı'na götürülerek, tedavi edildi. Veteriner hekim Ahmet Çavdar, köpeğin tüm tedavilerinin tamamlandığını belirterek, "Aşılarını yaptık, hiç bir sorunu bulunmuyor" dedi. Rambo isimli köpeğin başına gelenleri haberlerden öğrenen Mustafa Cebeci, köpeğe talip oldu. Gerekli işlemlerin yapılmasının ardından köpek bugün yeni sahibi Cebeci'ye teslim edildi. Cebeci, "Köpeğin başına gelenlere üzüldüm, köpek de çok hoşuma gitti. Daha sonra barınağa geldim ve istedim. Gerekli işlemlerin ardından da teslim aldım. Ergene İlçesi'nde çiftliğim var, burada ona en iyi şekilde bakacağım" dedi. Cebeci, daha sonra 'Rambo'yu barınağa ait bir araçla alıp götürdü.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Hayvan barınağa tabelası

-Köpekten detaylar

-Köpeğin tedavi edilmesi

-Veteriner Çavdar ile röportaj

-Köpeğin yeni sahibi tarafından alınması

-Mustafa Cebeci ile röportaj

-Köpeğin alınması

-Köpeğin götürülmesi

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),-

================================================

Kameradaki motosiklet hırsızları yakalandı

ESKİŞEHİR'de, demir levyeyle kapısını açtıkları işyerinden motosiklet çalan 2 hırsız, güvenlik kamerası görüntüleri sayesinde yakalandı.

Olay, önceki gün saat 04.00 sıralarında Vatan Caddesi'nde meydana geldi. Yanlarında getirdikleri demir levye ile motosiklet satan işyerinin kapısını açıp içeri giren 2 kişi, iki motosikleti dışarı çıkardı. Şüpheliler, motosikletlerden birini çalıştıramazken, 35 bin liralık diğer motosiklete binerek kaçtı. Olay anı, işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

İşyeri sahibinin şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Polis ekipleri, görüntülerden kimliklerini tespit ettikleri, 31 suç kaydı olan O.Ö. ile 17 suç kaydı bulunan F.N.'yi yakalayarak gözaltına aldı.

Polisler, çalınan motosikleti Odunpazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde işyeri sahibi Yaşar Özgün'e teslim etti. Polislere teşekkür eden, motosikletinin önünde arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Özgün, "25 bin liralık motosikleti götüremeyip işyeri önünde bırakmışlar, 35 bin liralık motosikleti ise çalmışlar. Polisler 2 hırsızı yakaladı ve motosikleti bize teslim etti" dedi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceklerini bildirdi.

Görüntü dökümü:

-------------------------

-Çalıntı motosikletin minibüs içerisinden İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesine indirilmesi

-Çalınan ve çalınmak istenen motosikletlerin yan yana çekilen görüntüsü

-İşyeri sahibi Yaşar Özgün'ün motosikletlerin önünde fotoğraf çektirmesi

-Sivil giysili komiserin Yaşar Özgün'e çalınan motosikletin anahtarını teslim etmesi

-Yaşar Özgün'ün konuşması

-Hırsızların bulunduğu ekip aracının ilçe emniyet müdürlüğü bahçesinden çıkması

-Güvenlik kamerası görüntülerinde hırsızların kapıyı açması ve motosikletlerin çalması

-2 hırsızın yüzleri buzlanmış halde polislerin arasında çekilen fotoğrafı bulunuyor

Haber: ESKİŞEHİR, -

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

Mağazadan 35 bin liralık cep telefonu hırsızlığı

GAZİANTEP'te kimlikleri belirsiz kişiler, vitrin camını kırıp girdikleri mağazada bulunan 35 bin lira değerindeki 16 akıllı cep telefonunu çaldı.

Olay, bu sabaha karşı Alleben Mahallesi'nde meydana geldi. Kıbrıs Caddesi'ndeki bir mağazanın vitrin camını kırarak giren kimlikleri belirsiz kişiler, tezgahta bulunan 16 akıllı cep telefonunu çalıp kaçtı. Sabah saatlerinde işyerine gelince camının kırık olduğunu gören ve 35 bin lira değerindeki 16 cep telefonunun çalındığını anlayan mağaza sorumlusu İbrahim Büyükaçıkgöz polise haber verdi. İhbarla mağazaya gelen polisler, parmak izi alıp çevredeki güvenlik ve MOBESE kameralarının kayıtlarını inceleyerek şüphelilerin kimliklerinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı.

Mağaza sorumlusu Büyükaçıkgöz, hırsızların kısa sürede yakalanarak cezalandırılmasını istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Hırsızlık yapılan mağaza

Mağazadaki boş tezgah

İbrahim Büyükaçıkgöz'ün konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN -GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

Sahibinin elinden kaçan at, zor anlar yaşattı

ŞANLIURFA'da, sahibinin elinden kaçan at, trafikteki sürücülere zor anlar yaşattı.

Paşabağı Mahallesi'nde akşam saatlerinde sahibinin elinden kaçan at, yolda araçların arasında koşuşturmaya başladı. Yolda sahibini peşinden koşturan at, sürücülere zor anlar yaşattı. Karayolunda bir süre tehlike oluşturan at, izini kaybettirip gözden kayboldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Vatandaşların atı kovalaması

Atın araçların arasından kaçması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

Beyin damarlarındaki baloncuklar ameliyatsız tedavi edildi

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi Devlet Hastanesi'ne şiddetli başağrısı şikayetiyle başvuran 44 yaşındaki Müzeyyen Sadıç'ın beyin damarlarında tespit edilen baloncuklar, ameliyatsız tedavi edildi.

Çorlu'da yaşayan 5 çocuk annesi Müzeyyen Sağdıç, şiddetli baş ağrısı şikayetiyle İlçe Devlet Hastanesi geldi. Burada ilk müdahalenin ardından beyin damarlarında baloncuklar olduğu tespit edilen Sağdıç yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Çorlu Devlet Hastanesi Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Yaşan Türk, Sağdıç'ın beyin damarlarında baloncuk tespit etmelerinin ardından uyguladıkları ameliyatsız tedaviyle hayatta kalmayı başardığını söyledi. Türk,"Hastamız beyin kanaması ile bizim hastanemize yoğun bakıma kabul edildi. Daha sonra yoğun bakımda stabilizasyonu yapıldıktan sonra anjiyoya aldık ve yapılan anjiyoda hastanın iki tane baloncuğu tespit edildi. Daha sonra bunların endovasküler yani damar içinden tedavilerinin uygun olduğunu değerlendirdikten sonra, tedavisine karar verildi. Hastanemizde var olan çok donanımlı bir anjiografi sayesinde yaklaşık 3,5 saatlik bir operasyonla hasta, damar içerisinden tedavi edildi ve hastanın şu an 15'nci günü ve serviste tamamen iyi olduktan sonra taburcu olmasına karar verdik" dedi.

"HAYATTA KALMASI MUCİZE SAYILIR"

Genelde beyin kanaması geçiren hastaların baloncuğun yırtılmasına bağlı meydana gelen beyin kanamalarında hayatta kalmalarının zor olduğunu söyleyen Dr. Yaşar Türk, "Bu hataların üçte biri maalesef hastane kapısına varmadan hayatını kaybediyor. Geriye kalan hastaların da yarısı hastane içerisinde bütün müdahalelere rağmen ilk 1 ay içerisinde hayatını kaybediyor. Geriye kalan üçte bir kısmın yarısı da ömür boyu birine bağımlı hale geliyor. Bu hastanın bu sıkıntıları yaşamaması bir mucize sayılır" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Hastadan detaylar

-Dr. Yaşar Türk ile röp.

-Genel detay

-Hastane tabelası

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

Osmangazi Köprüsü'nden 10 katı cezalı geçti

Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'nden Osmangazi Köprüsü'nü kullanarak Yalova'nın Altınova İlçesi'ne geçiş yapan Arda Bozbağ'a geçiş ücretinin 10 katı ceza kesildi. Arda Bozbağ "HGS'ye yeteri oranda yükleme yaptım. Fakat geçiş yaptığım sırada HGS cihazı okumadı. Daha sonra da geçiş ücretinin 10 katı ceza geldi. Kocaeli Adliyesi'ne giderek cezaya itiraz ettim." dedi.

Dilovası İlçesi'nden 22 Ekim günü Osman Gazi Köprüsü'nü kullanarak Altınova İlçesi'ne kendisine ait 20 BFY 65 plakalı otomobiliyle geçiş yapan Arda Bozbağ HGS şoku yaşadı. Köprüyü kullanmadan bir gün önce HGS'ye 150 lira yükleyen Arda Bozbağ'ın geçişi sırasında HGS cihazı "Yeterli bakiyeniz bulunmamaktadır" yazılı uyarı verdi. Ardından Bozbağ'a geçiş ücretinin 10 katı ceza geldi.

HGS'de yeterli oranda yükleme yapmasına rağmen geçiş ücretinin 10 katı ceza yediğini söyleyen Arda Bozbağ, "Ben asgari ücretle bir firmada çalışan biriyim. Köprüyü kullanacağım için birgün önceden HGS'ye 150 lira yükleme yaptım. Körfez Köprüsü'nden geçiş yaptığım sırada HGS bakiyemin yetersiz olduğu şeklinde uyarı verdi. HGS köprü geçiş ücreti ve cezası 976 lira 25 kuruş, bağlantı yolu geçiş ücreti ve cezası 24 lira 75 kuruş ceza geldi. Geçiş ücretlerinin 10 katı para cezasını ben nasıl ödeyeceğim." dedi.

Kocaeli Adliyesi'ne itiraz dilekçesi verdiğini söyleyen Bozbağ, "Bugün elime gelen bu ihbarnameye karşılık Kocaeli Adliyesi'nden itirazını yaptım. Burada haksız bir kazanç var. Asgari ücretle çalışan bir insanın bin lira gelen cezayı ödeme gibi bir şansı yok. Benim HGS'de para vardı. Bunun düzeltilmesini istiyorum. Yıllardır İstanbul'da veya diğer yerlerde gişelerde aynı HGS'den geçiyorum. Hiçbir problem veya sıkıntı yaşamadım. Madem köprü geçiş ücreti çekilemedi peki bağlantı yolunda ki geçiş ücretini de niye çekemedi cihaz. Cezalarıyla bana göndermişler. Ben gerekli itirazları yaptım. Bu ülkede 1 koyup 10 alan hiç kimseyi görmedim. Böyle bir kazanç kapısı varsa da bize de bunu söylesinler. Biz de o zaman alacaklarımıza karşılık zamanında alamayınca 10 katı faturalandıralım. Ben bunlara gerekli itirazları yaptım. Düzeltileceğini umuyorum, İnşallah düzeltirler." diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Arda Bozbağ ile röp.

-Ceza evrakları

-İtiraz dilekçesi

Haber: Faruk KIYAK-Orhan UZUN/İZMİT(Kocaeli)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Evin üzerinden geçen elektrik telleri korkutuyor

ŞANLIURFA'da 2 katlı binanın üzerinden geçen yüksek gerilim hattı tehlikeye davetiye çıkarıyor. Ev sahibi Halil İlçi, hattın güzergahının değiştirilmesini istedi.

Osmanlı Mahallesi'nde oturan seyyar satıcı Halil İlçi'ye ait 2 katlı binanın üzerinden 380 bin kilowat gücünde akım taşıyan yüksek gerilim hattı telleri geçiyor. Halil İlçi, evinin üzerinden geçen gerilim hattının kaldırılması için defalarca elektrik dağıtım şirketine başvuru yaptığını ancak sonuç alamadığını savundu. Sürekli endişelendiklerini belirten Halil İlçi, evin üzerinden geçen elektrik tellerinin kaldırıldırılarak güzergahının değiştirilmesini isteyerek, şunları söyledi:

"Evimin terasında geçen yüksek gerilim hattı için defalarca DEDAŞ yetkilileri ile görüşmeye gidiyorum, beni görüştürmüyorlar. Bunun üzerine Şanlıurfa Vali Yardımcısı Mehmet Keklik ile görüştüm. Sayın Vali Yardımcımız Keklik DEDAŞ'ı arayarak, bu sorunun çözülmesi için talimat verdi. Ancak buna rağmen hiçbir yetkili gelip bu sorunumuzu çözmedi. İllaki terasa çıkan bir çocuğumun ölmesini mi istiyorlar? Benim çocuğuma bir şey olursa, bunun hesabını kim verecek? Evimin üzerinden geçen yüksek gerilim hattının bir an önce kaldırılmasını istiyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Evin üzerinden geçen yüksek gerilim hattı

Ev sahibinin yüksek gerilim hattını göstermesi

Ev sahibi Halil İlçi ile röportaj

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ömer PINAR-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa 2.'si olan milli boksör Emine Kılınç'ı ödüllendirdi
    12:25 Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa 2.'si olan milli boksör Emine Kılınç'ı ödüllendirdi

    Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan Niğdeli milli boksör Emine Kılınç'ı makamında kabul ederek ödüllendirdi. Vali Çelik, başarılı sporcu ve antrenörünün başarılarının devamını diledi.

  • İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    12:25 İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmediği belirtildi. Deprem, İzmir genelinde hissedildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, deprem sonrası yapılan saha tarama çalışmalarının devam ettiğini ve ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirtti.

  • Aydın'da 20 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Şüphelisi İzmir'de Yakalandı
    12:23 Aydın'da 20 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Şüphelisi İzmir'de Yakalandı

    Aydın'ın Koçarlı ilçesinde 20 yıl önce işlenen cinayetin şüphelisi olarak aranan K.Ü, İzmir'de yakalandı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi, cinayetin faili olduğu düşünülen K.Ü'nün İzmir'de olduğunu tespit etti. Ekipler, operasyon düzenleyerek şüpheliyi gözaltına aldı. K.Ü, Aydın'a getirilerek adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor
    12:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenlemeye gidildi. Pazar sabahı metroda seferler 05.00'te başlayacak, Konak Tramvayı ise 06.00 ile 15.00 saatleri arasında sefer yapmayacak.

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan ve protokol üyeleri, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'yü tebrik etti
    12:23 Düzce Valisi Selçuk Aslan ve protokol üyeleri, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'yü tebrik etti

    Düzce Valisi Selçuk Aslan ve beraberindeki protokol üyeleri, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'ye tebrik ziyareti gerçekleştirdi. Özlü, ikinci dönemine başlarken tebrikleri kabul etmeye devam ediyor.

  • Gediz'de Polisler Motosiklet Avında
    12:21 Gediz'de Polisler Motosiklet Avında

    Kütahya'nın Gediz ilçesinde polis ekipleri, plakasız ve kasksız motosiklet sürücülerini denetlemek amacıyla sıkı takibe aldı. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, kazaların önüne geçmek ve güvenliği sağlamak için motosiklet avı düzenliyor. Sürücülerin plakasız ve kasksız olarak motosiklet kullanmamaları konusunda uyarılar yapılıyor.

  • Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek
    12:21 Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek

    Kütahya'nın Gediz ilçesindeki Kick Boks kurslarında eğitim gören sporcular, elde ettikleri başarılarla dikkat çekiyor. Milli Takıma davet edilen Gedizli sporcular, Bulgaristan'da düzenlenecek olan Top Ten Bulgaria Eurocup şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammed Keskin, turnuvaya hazırlandıklarını ve Türk sporcularının büyük başarılar elde edeceğine inandığını belirtti.


Advertisement