Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

1)SELAHATTİN DEMİRTAŞ, HASTANEDE SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİEDİRNE Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geçen hafta kalp rahatsızlığı nedeniyle cezaevi revirinde muayene edildikten sonra bu gece sıkı güvenlik önlemleri altında...

15.12.2016 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)SELAHATTİN DEMİRTAŞ, HASTANEDE SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

EDİRNE Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geçen hafta kalp rahatsızlığı nedeniyle cezaevi revirinde muayene edildikten sonra bu gece sıkı güvenlik önlemleri altında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Yürütülen terör soruşturması kapsamında 4 Kasım günü tutuklanıp Edirne F Tipi Cezaevi'ne konulan HDP Eş Genel Baştanı Demirtaş'ın cezaevinde kap spazmı geçirdiği iddia edildi. Geçen hafta kalp ağrısı şikayetiyle cezaevinin revirine götürülen Demirtaş'ın yapılan kan tahlilinin ardından herhangi bir sağlık sorununa rastlanmadı, kolesterolünün yükseldiği belirlendi. Revirdeki tedavisinin ardından Demirtaş yeniden tek kişilik koğuşuna alındı. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı da, Demirtaş'ın cezaevinde kalp spazmı geçirdiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'nce yapılan tetkiklerle ilgili 08.12.2016 tarihinde yapılan değerlendirmede, verilerin tehlike arz edecek ölçüde olmadığı, ancak tutuklunun ileri tetkik için Devlet Hastanesi'ne sevk edilebileceği kendisine iletilmesine karşın, hastaneye gitmek istemediğini beyan ettiği, bu değerlendirmeden sonra herhangi bir sağlık sorunu bildirmediği, 12.12.2016 tarihinde kurum hekimliğince yapılan tetkik ve muayene itibariyle tehlike arz edecek herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığı anlaşılmıştır" açıklamasını yaptı.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün akşam saat 22.00 sıralarında Edirne F Tipi Cezaevi'nden çıkarılarak, geniş güvenlik önlemleri altında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Demirtaş, hastanenin hükümlü ve tutuklu giriş kapısından içeriye alınırken, jandarma ekipleri çevresinde adeta etten duvar ördü.

KALP MUAYENESİ YAPILDI

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nde kroner kalp muayenesi yapılan Demirtaş'ın EGK'sı çekilerek, kan tahlili de yapıldı. Hastanede yaklaşık 40 dakika kalan Demirtaş, ring aracıyla yeniden sıkı güvenlik önlemleri altında F Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

BİLGEN, KALP SPAZMI İDDİASINDA BULUNMUŞTU

HDP Genel Merkezi sosyal medya hesabından, parti sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'in geçen hafta açıklamasını yayınlanarak, Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde kalp spazmı geçirdiği öne sürmüştü. Bilgen'in Twitter üzerinden açıklamasında, "Demirtaş cezaevinde kalp spazmı geçirmiştir. Eş Genel Başkanımızın sağlık durumuna ilişkin kaygılarımız var. Demirtaş'ın daha önce de kalp rahatsızlığı geçirdiğine dair raporlar olmasına rağmen gerekli sağlık hizmetinden mahrum bırakılıyor. Demirtaş'ın muayenesinin uygun bir hastanede, tarafsız doktorların denetiminde yapılması için Tabipler Birliği'ne başvuracağız" ifadeleri kullanılmıştı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Demirtaş'ın hastaneye getirilişi

-Alınan güvenlik önlemleri

Haber: Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE,

14.12.2016 - Haber Kodu : 161214269

15.12.2016 - Haber Kodu : 161215003

================================================================

ŞİMŞEK VE ÖZLÜ FUAR AÇILIŞINA KATILDI

2)MEHMET ŞİMŞEK "TERÖR ÖRGÜTLERİ KOALİSYON KURMUŞ SALDIRIYOR"

Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanı Faruk Özlü, Gaziantep'te Büyükşehir Belediyesi ziyaretinin ardından beraberindekilerle birlikte Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti. Bakan Özlü, buradaki temaslarının ardından Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in de katıldığı 24'üncü Uluslararası ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Yaz Fuarı'nın (GAPSHOES) açılışına katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, şuanda ihracatta seferberlik zamanı olduğunu belirtti. Bu dönemde ihracat seferberliğinin önemini anlatan Şimşek, şunları söyledi:

"Bu dönem ihracat seferberliği için hakikaten önemli. Türkiye şuanda hakikaten önemli bir üs. Fakat bunu bir kaç kat arttırmak mümkün. Nasıl? Katma değer zincirini biraz daha yukarı çıkararak. Niye? Çünkü bakıyoruz imalat sanayi üretiminin yüzde 78.9'u maalesef düşük teknoloji diyebileceğimiz alanlar. ve bu sektörde şuanda 91 bin 162 kardeşimiz var. Yani orta ve uzun vadede katma değer zincirinde bu kısmı yukarı çekmemiz lazım. Çekemezsek bu yoğun küresel rekabet karşısında zorlanacağız. İhracatta bir seferberlik zamanı. Bakın Türkiye'de ihracat desteklerini 3 kata çıkardık. Bakın en son hazine kredi kefalet sistemiyle ihracatçımıza destek olacak. Yüzde yüz kefil olacak. Yani siz üretim yapıyorsanız, ihracat yapacaksanız ve ihracat yapacaksanız biz size kefil olacağız. Bizim mutlaka kar marjlarını yukarı çekecek katma değeri yüksek ürünlere geçişi sağlamamız lazım."

"TERÖR ÖRGÜTLERİ KOALİSYON KURMUŞ SALDIRIYOR"

Piyasanın çeşitlendirilmesi gerektiğini kaydeden Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ikinci kurtuluş savaşı verdiği görüşünü savunarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aslında şimdi İkinci Kurtuluş Savaşı. Yani o anlamda bir seferberlik zamanı. O seferberliğin iki tane temel bileşeni olacak. Sanayide dönüşüm yani katma değer zincirinde yukarı çıkmış ve ihracat seferberliği. Piyasa çeşitlendirmesi gerekiyor. İhracatın 1 milyar 954 milyon doları Irak'a, 400 milyon doları Suriye'ye gidiyor. Yani çevre ülkelere 150 milyon dolar gidiyor. Ama bu piyasalarda sıkıntılar, sorunlar var. Ona rağmen büyük bir başarı. Ama bizim artık hakikaten nitelikli ürün üreterek Avrupa çok olgun, gelişmiş bir piyasa. Oraya çok daha büyük ölçüde yüklenmemiz lazım. Amerika büyük de olsa, rekabet yoğun da olsa yüklenmemiz gerekiyor. Bu arada Asya'yı da ihmal etmememiz lazım. Şimdi Afrika'da, Ortadoğu'da çok büyük bir pazar payımız var. Ama dünyanın geri kalan bölgelerini yeniden keyfetmemiz lazım. Bu devir sanayicinin önünü açma zamanıdır. Yani bütün terör örgütleri koalisyon kurmuş Türkiye'ye saldırıyor. Yani 1'inci Dünya Savaşı'ndaki en karmaşık, en sıkıntılı dönem. Şimdi böyle bir dönemde biz klasik çalışma tarzımızı devam ettiremeyiz. Bu dönemde vatandaş düzeyinde tasarruf seferberliği, firmalar düzeyinde de ihracat seferberliği. Bakın bu dönemde biz Avrupa pazarında payımızı arttırmışız biliyor musunuz? Yani son 10 yılda Avrupa'ya bizim yaptığımız ihracatın Avrupa ithalatı içerisindeki payı yüzde 2.6'dan yüzde 4 civarına çıkmış. Muazzam bir başarı. Avrupa dediğin herkesin hedefinde olan bir pazar. böyle bir fuara 250 firmanın 800 marka ile temsil ediliyor olması gerçekten muazzam bir başarı. Onun için yapacak çok şey var, çok şeyi başarabiliriz."

"TEMSİLDE ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ"

Hükümetin icraatlarını anlatan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Anayasa reformuyla Türkiye'de siyasi istikrarını sağlam bir zemine oturtacağını ifade eden Şimşek, şunları söyledi:

"Millet olarak biz bir olup, beraber olup yüreklerimiz bir attığı zaman terörün her türlüsüyle, problemlerin her türlüsüyle biz tabi ki mücadele edebiliriz, başarabiliriz. Hükümet olarak da şimdi reform dönemi. Bakın en büyük reform, Türkiye'de siyasi istikrarı sağlam bir zemine oturtacak reformdur. Nedir bu reform? Koalisyon dönemlerini külliyen son verecek reform. Ne reformu bu? Anayasa reformu. Evet Başkanlık Sistemi, Türkiye'de koalisyonlara son verecek. Niye? Çünkü hangi partiden hangi kesim olursa olsun adaylar yarışacaklar, sonuçta bir aday Başkan olacak, ekibini kuracak ve 5 yıllığına icraatlarıyla ülkeyi ileriye taşıyacak. Vatandaş taktir ederse, beğenirse 5 yıl kalacak olmazsa yeni bir arkadaşımız. Bu yönetimde istikrarı getirecektir. Bu çok önemli. Bir çok ülkü bu sorunlarla karşı karşıya. Bizim ciddi şekilde bu reformu hayata geçirmemiz gerekiyor. Temsilde adaleti artıracağız. Nasıl olacak? Artık baraja gerek kalmayacak, ne gerek var. Çünkü meclisimiz çok renkli olsun, Türkiye'nin bütün renklerini, mozaiklerini yansıtsın. Oturup kaliteli yasal düzenlemelere ve denetime, icra-i denetime zaman ayırsın. Bu reformla birlikte ondan sonra aslında bizim uzun süredir hazırlıklarını tamamladığımızı o kadar çok dönüşüm programı, o kadar çok reform var ki. Yargıda iki çok önemli adım attık. Mesela İstinat mahkemelerini kurduk, davaların yüzde 70-80'i artık Gaziantep ölçeğindeki şehitlerde bitecek, yargı hızlanacak. Bilirkişi reformu yaptık. Artık dosyalar bilirkişi sorunlarından dolayı gecikmeyecek. İki konumuz daha var yargıda. Örneğin Arabuluculuk. Her şeyi yargıya taşımayalım. Başka ne var; ihtisas mahkemeleri. Şimdi bizim ihtisaslaşmamız lazım. Onun için yargı reformunun iki bileşeni var, hazır taslak olarak. hızla bunları devreye koyacağız."

BAKAN ÖZLÜ: SANAYİNİN ALTINDAKİ SEKTÖRLER ÖNEMLİ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise, sanayinin önemine dikkat çekti. Özlü, Türkiye ekonomisinin büyümesinin, sanayinin büyümesine bağlı olduğunu belirterek, "Sanayinin altında yer alan bütün sektörler bizim için büyük önem taşıyor. Bütün sektörlerimizde üretimi nitelik ve nicelik olarak değiştirmek istiyoruz. Teknoloji seviyesi ne olursa olsun; bütün sektörlerin çok daha yüksek katma değerli bir üretim yapabileceğine inanıyoruz. Ayakkabı ve terlik imalatı sektöründe de büyük bir potansiyel olduğunu görüyoruz. Geleneksel olarak çok iyi ve kaliteli üretim yaptığımız bu sektörde daha da iyi seviyeye çıkabileceğimize inanıyoruz. Özellikle dünyada en fazla ayakkabı ithal eden ABD, İngiltere ve Almanya gibi ülkelere daha fazla ihracat yapabileceğimize inanıyoruz" dedi.

'TASARIM FAALİYETLERİNİ DESTEK KAPSAMINA ALDIK'

Türkiye'nin ihracat rakamlarını paylaşan Bakan Özlü, bunun daha da arttırılması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Bakanlığımızın neden Ar-Ge, marka ve tasarımlara yoğunlaştığının cevabı işte burada yatıyor. Ekonomide sürümden kazanma anlayışı da meşrudur. Bazen iyidir ve gereklidir. Ancak sadece sürümden kazanma anlayışı, bizi ancak belirli bir seviyeye kadar çıkarır. O seviyenin üstüne çıkmak, teknolojiyle, tasarımla ve markalaşmayla mümkün olur. Gaziantep'te ayakkabılık ile ilgili düzenlenen bu fuarda, bu hususlara dikkat çekmek gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Gaziantep, tek başına ayakkabı ve terlik ihracatımızın yüzde 16'sını yapıyor. Ancak Gaziantep'te üretilen ve ihraç edilen ürünlerin kilogram değeri sadece 4,2 dolar. Ar-Ge Merkezi kurmayı, bu merkezlerde personel istihdamını ve proje yürütmeyi çok daha kolay bir hale getirdik. İlk defa, tasarım faaliyetlerini de destek kapsamına aldık. Bu paketin hayata geçmesiyle birlikte, Ar-Ge Merkezi sayımız, hızla yükselişe geçti ve 310'a ulaştı. Bu rakamı inşallah önce 500'e, ardından 1000'e çıkarmayı hedefliyoruz. Kurulacak olan yeni Ar-Ge merkezlerinin, özellikle Gaziantep, Denizli, Kayseri gibi illerimizde kurulacağını tahmin ediyorum. Yine Gaziantep gibi şehirlerimizde, çok sayıda tasarım merkezinin de kurulacağını düşünüyorum. İnsanların tüketim algıları ve alışkanlıkları sürekli değişiyor."

Konuşmaların ardından Şimşek ve Özlü, 250 firmanın 800 marka ile katıldığı fuarın açılışını yapıp stantları gezdi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Başbakan yardımcısı ve bakanın gelişi

Fuar açılışı

Fuar alanın gezilmesi

Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek'in konuşması

Bakan Faruk Özlü'nün konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN - GAZİANTEP,

14.12.2016 - Haber Kodu : 161214228

=========================================

3)KIZILAY GENEL BAŞKANI KINIK, HALEP'TEN GELECEKLERİ SINIRDA BEKLİYOR

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na giderek Halep'ten gelmesi beklenen mülteciler için yapılan hazırlıkları denetleyen Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, İdlip'e de giderek incelemeler yaptı, son gelişmeleri anlattı.

Ateşkes sonrası sivillerin nereye gönderileceği konusunun netleşmediğini belirten Kerem Kınık, "Tahminlerimiz ağırlıklı olarak İdlip yönüne olacağı. Daha sonra aldığımız bilgilere göre tahliyenin Halep civarında bulunan bazı köylere doğru da yapılacağı konusunda bilgiler geldi. Bin civarında insanın Halep'i terk ettiği bilgisini alınça biz, onları karşılamak için İdlip'e geçtik. Fakat bu grup Rus bölgesinden, İran milisleri tarafında takıldılar, daha sonra da çatışma başlayınca geri gönderildiler" dedi.

Tahminlere göre 70-80 bin insanın çatışma bölgesini terk etmeye çalıştığını, dün İdlip'e 10 ton ihtiyaç malzemesi soktuklarını anlatan Kınık, şöyle konuştu:

"Bu insanların tamamının İdlip'e gelip gelmeyeceği, bir kısmının batı Halep'e doğru yönleneceği, yada eğer Afrin koridoru açılırsa Cerablus tarafına geçmek istedikleri şeklinde bilgiler var. İnsanlar ellerinde hiç bir imkan olmadan geliyorlar. Halep'te 100'ü ağır 400 yaralı olduğu konusunda bilgiler geldi. Halep'in içerisinde tahliye için ambulanslar bekliyor. Dolayısıyla sağlık hizmetleri ihtiyacı var. Bu anlamda bu kapasitelerin acil hazırlanması gerekiyor."

'KAMPLAR İÇİN FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI YAPTIK'

İdlip'te yeni kamp alanları için fizibilite çalışması yaptıklarını belirten Kınık sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halep yolu iki taraflı kapatıldı. Zaten çatışma çıktıktan sonra bölge güvensiz hale geldi. Biz yardım malzemelerini İdlip içerisinde depolara yerleştireceğiz. Buradan ihtiyaç sahibi yerlere küçük parçalar halinde, bölge güvenli olduğu zamanlarda götürmeye gayret edeceğiz. İdlip'in içerisinde mevcut kamp yerleri, yada yeni kampların yapılması amacıyla da fizibilite çalışması yaptık. Bazı arazileri inceledik. Şu anda durumu izliyoruz."

Görüntü Dökümü

------------------------

Kızılay Genel Başkanı'nın Cilvegözü'nde açıklama yapması

Giriş ve çıkış yapan Tır'lar

Haber - Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),-

14.12.2016 - Haber Kodu : 161214227

===================================================

4)TÜSİAD BAŞKANI'NIN 'TROL' İSYANI

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes, ülkemizde ciddi troller olduğunu belirterek, "Bence girin twitter'a 'Cansen Başaran Symes' diye yazın, çıkan mesajları okuyun. 'TÜSİAD' diye yazın çıkan mesajları okuyun. Şu anda dolar bozdurdunuz, bozdurmadınız vatan haini. Troller çok ciddi çalışıyor" dedi.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) 12-14 Aralık tarihleri arasındaki 14'üncü Girişimcilik Günleri'nin açılışı, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Atatürk Konferans Salonu'nda yapıldı. Etkinliğe, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, BAKSİFED Başkanı Ali Eroğlu, ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan, ANSİAD üyeleri ve üniversite öğrencileri katıldı.

İKİ KEZ ELEKTRİK KESİNTİSİ OLDU

Girişimciliği hiçbir zaman sadece bir iş kurmakla sınırlamadığını belirten TÜSİAD Başkanı Symes, "Birçok başarılı kuruma bakılırsa içinde birçok girişimcilik ruhu olan profesyoneli barındırdığını görürsünüz" dedi. Kadın konusunun da sadece Türkiye'nin değil dünyada özellikle yönetim kademelerinde az görülen bir konu olduğunu belirten Symes, "Hem doğu bloğu hem de Avrupa'daki yönetim kurulu kadın üyeliğimde 7 sene tek başımaydım. Bu konudaki yalnızlığı iyi bilen birisiyim. Türkiye'de Allianz'dan yönetim kurulu başkanlığı teklifi geldi ve açıkçası o görevi kadınlar için rol model için kabul ettim. Kurumun içinden gelmeyip dışardan ve kadın bir yönetim kurulu atanması yine kadınlar içi önemli bir rol modeldi. Şu an hem CEO, hem 3 kadın yönetim kurulu üyem var" dedi.

TÜSİAD Başkanı Symes'in konuşması sırasında salonda iki kez elektrik kesintisi oldu. İlk kesinti kısa sürerken, ikinci kesinti yaklaşık 10 dakika sürdü. Şiddetli fırtına nedeniyle yaşanan elektrik kesintisinin düzelmesiyle Symes konuşmasına devam etti.

YENİ DÜNYANIN PARA BİRİMİ HIZ

Her alanda inovasyon ve yeni girişimcilerin çok daha farklılık yaratması gerektiğine dikkat çeken Symes, "Yeni dünyanın para birimi hız" dedi. TÜSİAD olarak ana hedeflerinin Türkiye'nin geleceğine katkı sağlamak olduğunu ve bunun için özellikle gençleri çok daha odağa aldıklarını belirten Symes, "Daha iyi bir geleceğin gençlerimizle sağlanacağını düşündüğümüz için bir gençlik platformu oluşturduk. 2011'de TÜSİAD'ın pilot proje olarak Ankara'da başlattığı 'Bu gençlikte iş var' projesi var. Ülke çapında 3 bin 195 üniversite öğrencisinden gelen başvuruyu titizlikle değerlendirdik. Ali Koç, Cem Boyner ve birçok iş dünyası lideri bu fikirleri finale kadar ulaştırıyor. Fikrin hayata geçirilmesi ve ticarileştirilmesine yönelik ciddi bir eğitim programı var" dedi.

OLDUKÇA SIKINTILI BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

TÜSİAD Başkanı, üniversite öğrencileri ve diğer katılımcıların sorularını da yanıtladı. Doların yükselmesi ve ekonominin küçülmesine ilişkin soru yöneltilen Symes, 2008'den bu yana dünyanın çok ciddi bir ekonomik sıkıntı içinde olduğunu belirterek, "Ekonomik olarak oldukça sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bunun bir küresel ayağı var, Trump'ın seçimi sonrasında dolar oldukça değer kazanmaya başladı. Bütün piyasaların parası değer kaybetti ama TL en çok değer kaybeden oldu, Meksika ile birlikte" diye konuştu.

KADINLARA UYARI 'ERKEK GİBİ DAVRANMAYIN'

Bir kadın rol model olarak örnek gösterilen ve bu konudaki tavsiyeleri de sorulan Cansen Başaran Symes, 21 yaşında iş hayatına başladığını belirterek, "Hiç bir zaman kadın olduğunuzdan vazgeçip erkek gibi davranmaya çalışmayın. Kadın-erkek ayrı önyargısıyla bir kere girmeyin. Doğal davranarak sadece Türkiye'de değil dünyada birçok erkeği de eğittiğimi düşünüyorum" dedi.

REFORM AJANDASINDAN UZAKLAŞTIK

Türkiye'nin biraz zigzaglı bir ülke olduğunu belirten Symes, "Geçmişe baktığımızda çok zor şeyleri başarmış ve çok hızlı değişiklikleri yapabilmiş bir ülkeyiz. Dolayısıyla anahtara dönelim, başarılı olduğumuz yıllarda neleri doğru yapmıştık. AB çıtasında ciddi bir demokratikleşme, insan hakları, rekabetçi ve serbest piyasa ekonomisi, bağımsız kurumların gerçek anlamda bağımsız olarak çalışması, bütün bunlar o yol haritası içinde yapıldı, hayata geçirildi ve neticelerini, tohumlarını verdi. Ne zaman ki o süreçte durduk, daha iç konulara odaklandık, gelir de düşmeye başladı. İç ve dış dünyadaki küresel ekonomik değişimi gözardı etmiyorum ama asıl başarı zor dönemlerde o dışarının dalgalarına doğru daha güçlü reflekslerle, daha güçlü reformlarla atılmaktı. Biz reform ajandasından uzaklaştık" diye konuştu.

ÜLKEMİZDE ÇOK CİDDİ TROLLER VAR

TÜSİAD Başkanı Symes, ülkemizde ciddi troller olduğunu da belirterek, "Bence girin twitter'a 'Cansen Başaran Symes' diye yazın çıkan mesajları okuyun. 'TÜSİAD' diye yazın çıkan mesajları okuyun, şu anda dolar bozdurdunuz, bozdurmadınız vatan haini. Soyadımın ucundaki Symes herşey var. Troller çok ciddi çalışıyor. Ama doğru yanlış da demeyeyim data üzerinden konuşmalıyız, söylenenleri bir datayla desteklediğimiz sürece sıkıntı olmaması gerekir" dedi.

YILLAR ÖNCE ŞAMAR YEMİŞ BİR KURUMUZ

Symes, TÜSİAD ve iş dünyasına yönelik siyasi baskılar olup olmadığı yönünki soruya ise "Kişilerin korkuları mutlaka her zaman olabilir ama iş dünyası amaçlarına yönelik yoluna devam ediyor. Hepimiz bu ülkede yatırım yapan çocuğumuzu yetiştireceğiz, sizler iş hayatına atılacaksınız bu ülke hepimizin. Dolayısıyla bazı eksiklikler varsa hep birlikte kapatmaya çalışarak bu güzel ülkemizi, gençliğimiz var, müthiş güzel topraklardayız. Onun için politikalarımızı bu güzelliklerimizi dünyayla paylaşmak üzerine yapmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi. Symes, bu konuda yıllar önce bazı şeyleri söyleyip şamar yemiş bir kurum olduklarını da dile getirdi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-İstiklal marşı

-Salondan detay görüntüler

-TÜSİAD başkanının konuşması

Haber: Mehmet ÇINAR- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

14.12.2016 - Haber Kodu : 161214267

==================================================

5)SANAYİ SİTESİNDE YANGIN ÇIKTI, 13 YARALI

MUĞLA'nın Yatağan İlçesi'nde, sanayi sitesinde bir iş yerinde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında 4 işyeri zarar gördü, 2'si ağır 13 kişi de yaralandı.

Dün akşam saatlerinde Muğla- Aydın Karayolu üzerinde bulunan sanayi sitesindeki madeni yağ ve iş makineleri yedek parçaları satan işyerinde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İşyerinden çıkan alevleri görenler durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Yangın sırasında işyerinde bulunan Zülküf Akarsu (42) ve Serkan Arslan (31) ağır yaralandı. Bu sırada diğer işyerlerine de sıçrayan yangına 20 itfaiye aracı,1 arazöz,1 su tankeri, 8 ambulans,1umke ekibi,1 AFAD aracı ve 30 itfaiye eri ile müdahale edildi. Yangında yaralanan ve dumandan etkilenen Zülküf Akarsu, Serkan Arslan, Sultan Gamze Özenç, Derya Çolak, Ali Sertaş, Murat Ölmez, Yusuf Atdağ, Mehmet Nuri Ermiş, Mutlu Süllü, Cafer Kaloğlu ve ismi belirlenemeyen 3 kişi sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından ambulansla Yatağan Devlet Hastanesi ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi 'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan yaralılardan vücutlarında ağır yanıklar olan Akarsu ve Arslan'ın hayati tehlikesinin bulunduğu, diğer yaralıların sağlık durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi.

Dört işyerinin zarar gördüğü yangın ekiplerin yoğun çalışmasıyla söndürülürken, yangının çıkış sebebinin belirlenmesi amacıyla soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Yangından görüntü

Ekiplerin çalışmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Cihan KAYA - Kamera: Cavit AKGÜN/ YATAĞAN (Muğla),

14.12.2016 - Haber Kodu : 161214272

=====================================================

6)POLİS, ÇALINAN OTOMOBİLİ LASTİĞİNE ATEŞ EDEREK DURDURDU

MUĞLA'nın Menteşe İlçesi'nden çaldıkları otomobille Marmaris'e eğlenmeye gelen 14 yaşındaki sürücü M.Ç. ve arkadaşı, 18 yaşındaki Hasan Mutlu, polisin 'Dur' ihtarına uymayarak araçla kaçmaya çalıştı. Polis ekipleri kovalamaca sonucu otomobili lastiğine ateş ederek durdurdu.

;Olay, gece yarısı Hasan Işık Caddesi'nde meydana geldi. Devriye gezen Marmaris Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Grup Amirliği ekipleri, hareket halindeki plakasız otomobilden şüphelendi. Bunun üzerine ekipler 'Dur' ihtarında bulundu, ancak sürücü hızla kaçmaya başladı. Marmaris'ten Datça yönüne kaçan otomobili yakalamak için ilçenin giriş ve çıkışları ekipler tarafından tutuldu. Datça Yolu Hastane Kavşağı'nda yolu kesen polislerin üzerine otomobilin sürücüsü tekrar kaçtı. Polis, 3 kilometrelik kovalamaca sonunda havaya 2 el, ardından otomobilin sağ kapısı ile tekerleğine ateş etti. Lastiği patlayan otomobil jant üzerinde 100 metre kadar gittikten sonra Ulusal Egemenlik Caddesi İnci Kavşağı'nda durdu. Otomobilden inen iki kişi kaçmaya çalışırken kısa süren kovalamaca sonucu yakalandı. Otomobilde yapılan aramada suç unsuruna rastlanılmadı. M.Ç. ile Hasan Mutlu, yapılan sorgularında, 48 EG 514 plakalı otomobili Menteşe'den arkadaşlarının düz kontak yaparak çaldığını, kendilerinin de onlardan aldıklarını, gezmek ve eğlenmek amacıyla Marmaris'e geldiklerini söyledikleri belirtildi.

İki şüpheli ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Yakalanan otomobilden görüntü

Yakalanan otomobil ile ilgili 155 ihbar merkezinin konu ile ilgili telsiz konuşması

Ekiplerden görüntü

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS-MUĞLA,

15.12.2016 - Haber Kodu : 161215008

================================================

7)POLİSE ÇARPIP KAÇAN OTOMOBİL, LASTİKLERİNE ATEŞ AÇILARAK DURDURULDU

KONYA'da sürücüsünün 'dur' ihtarında bulunan polise çarpıp kaçtığı otomobil, kovalamaca sırasında lastiklerine ateş açılarak durduruldu. Araçtaki 4 şüpheliden biri yakalanark gözaltına alındı. Olay, dün gece saat 23.00 sıralarında merkez Meram İlçesi Yeni Yol Caddesi'nde meydana geldi. Polis ekipleri, şüpheli araç olarak hakkında ihbar bulunan 42 BB 587 plakalı otomobili durdurmak istedi. Ancak, dur ihtarına uymayan sürücü, aracıyla polis memuru 39 yaşındaki Cafer Yıldız'a çarptıktan kaçtı.Bir süre sonra Toprak Sarnıç Mahallesi Toros Sokak'ta sivil ekipler tarafından fark edilen araç, polis otosuna çarparak kaçmaya devam etti. Bu sırada polis, aracın lastiklerine doğru ateş açtı. Lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkan araç, oto yıkamacı olarak kullanılan işyerine çarparak durdu.

Şüphelilerden 20 yaşındaki Ali Akbağ, kovalamaca sonucu yakalandı. Akbağ, polisin neden kaçtınız? sorusuna, "Abi valla benim bir suçum yok. Benim evim hemen şurda. İsterseniz babamı çağırıp ona sorun" dedi.

Otomobilin çarptığı polis memuru Cafer Yıldız'a, kaldırıldığı Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ayakta müdahele edildi.Kaçan diğer şüpheliler Mehmet Yavuz Y., Yunus D. ve Mehmet K.'yı yakalamak için çalışmalar sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Şüphelinin ekip aracına konulması

Şüpheli otomobilden detay

Polisin çevrede yaptığı araştırma

Polisin hastaneden taburcu edilmesi

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK/ KONYA,

15.12.2016 - Haber Kodu : 161215004

================================================================

8)3 YAŞINDAKİ OĞLUNU DÖVEN SURİYELİ BABA TUTUKLANDI

YUNANİSTAN'ın Sakız Adası'na yasadışı yollardan geçen Suriyeli 32 yaşındaki Usame ABD Al Fatah, 3 yaşındaki oğlunu dövüp, bu görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşınca tutuklandı. Koruma altına alınan küçük çocuğun, Türkiye'deki annesinin yanına gönderileceği belirtildi.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak önce Türkiye'ye, ardından da yasadışı yollardan Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçen Suriyeli Usame ABD Al Fatah, kaldıkları kamptaki barakada yıkanmak istemeyen 3 yaşındaki oğlunu dövdü. Dayak olayını cep telefonuyla kaydeden baba, görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Adada yayın yapan yerel bir internet sitesinin olayı haberleştirmesinin ardından gelen tepkiler üzerine Usame ABD Al Fatah gözaltına alındı. İfadesinde Sakız Adası'na geçerken eşi ve 2 çocuğunun Türk güvenlik güçlerince yakalandığını, psikolojisinin bozulduğunu öne süren Usame ABD Al Fatah tutuklandı. Vücudunda morluklar ve yaralar oluşan küçük çocuk ise hastanedeki tedavisinin ardından devlet korumasına alındı.

Küçük çocuğun, annesinin yerinin tespit edilmesi için Türk yetkililerle temasa geçileceği, ardından da bir sağlık ekibi ile Türkiye'ye gönderileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Sosyal medyada paylaşılan dayak görüntüleri (Babanın hesabından alınmıştır)

Baba ve çocuğunun fotoğrafları

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM,

15.12.2016 - Haber Kodu : 161215002

=======================================

9)OTOMOBİLİYLE KAZA YAPTI, CESEDİ 2 KİLOMETRE İLERİDE BULUNDU

KARAMAN'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kontrolden çıkan otomobilinin şarampole uçması sonucu kaza yapan 38 yaşındaki Mesut Aksay'ın cesedi, araçtan yaklaşık 2 kilometre ileride bulundu.

Karaman'ın Kazımkarabekir İlçesi'nde oturan ve akşam saatlerinde otomobiliyle evden ayrılan Mesut Aksay'ın, gece eve dönmemesi üzerine ailesi jandarmaya kayıp ihbarında bulundu. Jandarma yaptığı araştırmada Aksay'a ait 70 DE 488 plakalı otomobili, öğle saatlerinde Demiryurt Köyü yakınlarında şarampole uçmuş halde buldu. Bunun üzerine jandarma, AFAD, Ulusal Medikal Arama Kurtarma ekibi (UMKE) ve köylüler karla kaplı olan bölgede Aksay'ın bulunması için arama çalışması başlattı. Jandarma'ya ait 'Duman' adındaki eğitimli köpek eşliğinde yapılan aramada, otomobilin yaklaşık 1 kilometre ilerisindeki demiryolu hattı yakınında Aksay'a ait anahtar ve bir paket sigara bulundu. Çalışmasını bu bölgede yoğunlaştıran ekipler, yaklaşık 1 kilometre ileride yine demiryolu hattı yakında Aksay'ın cesedine ulaştı. Jandarma, vücudunda yara ve darbe izi bulunmayan Aksay'ın, kazanın ardından Kazımkarabekir İlçesi'ne yürüyerek dönmek isterken, kar ve tipi nedeniyle yolunu kaybedip, donarak ölmüş olabileceği üzerinde duruyor. Aksay'ın cesedi otopsi için Karaman Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılırken, kesin ölüm nedeninin yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Arama çalışmasından detay

Otomobilden detay

Köpekle aranması

Cesetten detay

Haber-Kamera: Muammer ŞEN/ KARAMAN,

14.12.2016 - Haber Kodu : 161214229

========================================

10)PARİS SALDIRILARININ KEŞİFÇİSİNE 10 YIL 9 AY HAPİS

PARİS terör saldırılarıyla ilgili olduğu gerekçesiyle Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde yakalanan DEAŞ militanı 27 yaşındaki Ahmet Dahmani, 10 yıl 9 ay hapisle cezalandırıldı. Dahmani ile birlikte yargılanan Suriyeli Ahmet Tahir ve Muhammet Verde ise 7'şer yıl 10'ar ay hapse mahkum edildi.

Geçen yıl 13 Kasım'da Paris'te meydana gelen saldırıların keşifçisi olduğu iddiasıyla G-20 Liderler Zirvesi'nin yapıldığı 16 Kasım'da Manavgat'ta yakalanan Fas uyruklu Belçika vatandaşı DEAŞ militanı Ahmet Dahmani ile onun Suriye'ye kaçmasına yardım etmek için Suriye'den geldiği öne sürülen 30 yaşındaki Ahmet Tahir ve 24 yaşındaki Muhammed Verde'ye, Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen 10'ar yıl 9'ar ay hapis cezası az olduğu gerekçesiyle Yargıtay tarafından bozuldu. Kararın ardından sanıklar yeniden yargılanmaya başladı.

AVUKAT ERTELEME İSTEDİ, MAHKEME REDDETTİ

Tutuklu sanıklar, Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Duruşmada Ahmet Dahmani, Ahmet Tahir ve Muhammet Verde, Arapça ve Fransızca tercüman ve avukatları hazır bulundu. Sanık Muhammet Verde'nin avukatı Mehmet Emin Erdem, baro tarafından görevlendirildiğini, müvekkilinin ailesinin anlaştığı başka avukatla Manavgat'a doğru yola çıktığını, Konya'da olduklarını, ancak yoğun kar yağışı nedeniyle Manavgat'a ulaşamadıklarını, bu nedenle duruşmanın öğleden sonraya bırakılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, duruşma tarihinin önceden belirlendiği ve polisin yoğun güvenlik önlemi aldığını, söz konusu avukatın vekaletinin henüz dosyaya sunulmadığı ayrıca Konya- Manavgat arasının normal zamanda bile 4 saat sürdüğünü belirterek talebi reddetti.

FİLİSTİNLİ TUTUKLU CAM PARÇALARIYLA SALDIRDI

Sanık Muhammet Verde, tercüman aracılığıyla yaptığı savunmada, DEAŞ'la ilgisi olmadığını, DEAŞ'la farklı siyasi düşüncede olduklarını söyleyerek, bu nedenle geçen aylarda cezaevinde kaldıkları koğuşta Filistinli bir tutuklunun kırık cam parçalarıyla saldırısına uğradığını söyledi. Ceza almalarına neden olan whatsapp konuşmalarının yanlış değerlendirildiğini savunan Verde, yaptıkları görüşmelerde DEAŞ'ı alaya aldıklarını, Ahmet Zeki'yle yaptıkları görüşmenin ise bambaşka bir konuyla ilgili olduğunu, hatta Ahmet Zeki'nin ÖSO'da olduğunu ve El-Bab'da çatışmalara katıldığını anlattı. DEAŞ'la ilgisi bulunmadığını öne süren Verde, tek hatasının sahte pasaport olduğunu belirterek beraatını talep etti.

'ANTALYA'YA GEZMEYE GELDİK'

Ahmet Tahir, kamyon şoförü olduğunu söyleyerek, ne DEAŞ'la ne de diğer örgütlerle bağlantısı olduğunu iddia etti. Bacanağı Muhammet Verde'yle Antalya'ya gezmeye geldiklerini söyleyen Tahir, Alanya'da bir kontrol noktasında durdurulduklarını ve polisin kendilerini bıraktığını belirtirken, Manavgat'ta ise durdurulduklarını anlattı. Tahir, polisin arabayı aradığında bacanağında sahte pasaport bulduğunu ve bundan haberi olmadığını öne sürdü. 1 yıldan fazladır cezaevinde olduklarını ve kendileriyle aynı suçları işleyenlerin salıverildiğini söyleyen Tahir, hiçbir şekilde DEAŞ'la alakası olmadığını, bu nedenle beraatını istedi.

BERAAT VE BELÇİKA'YA İADE İSTEDİ

Mahkeme başkanı tarafından son sözü sorulan Ahmet Dahmani ise insanlara iyilik yapmak için çalışan bir aktivist olduğunu, 2006 yılında Afrika ülkelerinden Benin'e, 2008 ve 2009 yıllarında ise Filistin'e gittiğini söyledi. Benin dönüşünde uçakta Belçika Dışişleri Bakanı olduğunu ve kendisini tebrik ettiğini öne süren Dahmani, DEAŞ'la ilgisi olmadığını savundu. Dahmani, beratını ve Belçika'ya iadesini istedi.

DAHMANİ'YE 10 YIL 9 AY HAPİS

Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyeti, Ahmet Dahmani'yi 'terör örgütü üyesi olmak' ve 'sahte pasaport temin etmek' suçlarından 10 yıl 9 ay, Ahmet Tahir ve Muhammed Verde'yi ise 'terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek' ve 'sahte pasaport temin etmek' suçlarından 7'şer yıl 10'ar ay 28'er gün hapse mahkum etti. Duruşmanın ardından tutuklu 3 sanık İzmir 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Manavgat Adliyesi dış plan görüntü

Dahmani ve diğer şüphelilerin cezaevi aracına bindirilmesi

Cezaevi aracının gidişi

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya),

14.12.2016 - Haber Kodu : 161214226

===================================================

11)EŞİ TUTUKLANINCA, KAYINBİRADERİNİN EVİNDE KALMAYA BAŞLADI

MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde, parkta spor yapan bir çocuk annesi, dört aylık hamile 32 yaşındaki Ebru Tireli'ye saldırıp, dövdüğü iddiasıyla gözaltına alınan ve polisteki ifadesinde suçunu itiraf edince tutuklanan 34 yaşındaki D.K.'nin eşi, bir yaşındaki kızını da alarak aynı mahalledeki kayınbiraderinin evinde kalmaya başladı.

Ergenekon Mahallesi'nde, geçen 7 Aralık akşamı, dört aylık hamile Ebru Tireli, evinin yakınındaki parkta spor yaparken kırmızı renkli bir otomobilden inen bir erkek, yanına gelip, "Bir daha burada yürüyüp, spor yapmayacaksın" diye bağrıp, çıkardığı ayakkabısıyla genç kadının suratına vurdu. Korkup, ağlayarak hamile olduğunu söyleyen Tireli'nin çığlıkları üzerine saldırgan kaçtı. Saldırının ardından görgü tanıklarının ifadeleri ve aracının benzerliği nedeniyle geçen 9 Aralık'ta gözaltına alınıp, tutuklanan M.T. (Mehmet Tanrıbilen), avukatının itirazıyla, delil durumunun değişmesi üzerine serbest bırakıldı. M.T.'nin serbest bırakılmasından sonra kırmızı otomobile yönelik araştırma yapan polis, Selvilitepe Mahallesi'nde yaşayan, bir tuğla fabrikasında yükleyici olarak çalışan evli ve bir çocuk babası D.K.'yi 12 Aralık'ta gözaltına aldı. Psikolojik sorunları bulunduğu ve olay günü de alkollü olduğu iddia edilen D.K., polisin gösterdiği deliller karşısında Tireli'ye saldrıp, darp ettiğini itiraf etti. D.K., daha önce darp edilen ancak şikayetçi olmayan başka bir kadını ise kendisinin dövmediğini söylediği öğrenildi. Tuğla fabrikasında çalışmaya başlamadan önce Turgutlu Küçük Sanayi Sitesi'ndeki bir işyerinde oto cam kaplama işinde çalıştığı öğrenilen D.K., emniyetteki işlemlerinin ardından salı günü sevk edildiği adliyede tutuklandı.

EŞİ VE KIZI ILE KAYINBİRADERİNİN EVİNDE KALIYOR

D.K.'nın tutuklanmasının ardından, Selvilitepe Mahallesi'ndeki bir Kuran Kursu'nda iki yıl önce tanışıp evlendiği eşi Ümran K.'nin, bir yaşındaki kızı ile birlikte kayınbiraderi İsa K.'nin aynı mahalledeki evinde kalmaya başladığı öğrenildi. Kardeşi D.K.'nin tutuklandığından bu sabah savcılıktan arayıp bilgi verdiklerinde haberleri olduğunu belirten İsa K., "Bizlerin de konuyla ilgili bilgisi bu kadar" dedi.

Komşuları ise D.K.'nın içine kapanık biri olduğunu belirtip, "Bir yıl önce kendileriyle bahçe tanzimi nedeniyle tartıştık. Bu nedenle kendileriyle fazla bir samimeyet, sohsetimiz yoktu. Zaten çoğu zaman bir sokak ilerideki ağabeyinin evinde kalıyorlardı" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Tutuklanan D.K.'nın ağabeyi İsa K.'nin otomobil içinde görüntüsü

-Tutuklanan D.K.'nin eşi Ümran K. ve bir yaşıdaki kızı Zülay K.'nin görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ/ TURGUTLU (Manisa),

14.12.2016 - Haber Kodu : 161214259

=================================================

DOĞU' DA KAR ESARETİ DEVAM EDİYOR

12)HAMİLE KADINI TAŞIYAN AMBULANS MAHSUR KALDI

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde önceki gün başlayan kar yağışı devam ederken, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de okullar bugün tatil edilirken, Siirt'in Pervari İlçesi'nde taşımalı sistemle eğitim yapılan okullar 2 gün tatil edildi. Diyarbakır'ın Dicle ve Ergani arasında, içerisinde doğum yapmak üzere bir kadının da bulunduğu 2 ambulans ve onlarca araç yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldı.

HAMİLE KADINI TAŞIYAN AMBULANS MAHSUR KALDI

Diyarakır'ın Dicle ile Ergani ilçeleri arasında da yaklaşık 15 araç, yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldı. Mahsur kalan araçlar arasında, doğum yapmak üzere evinden al7ınarak hastaneye götürlen hamile kadını ile başka bir hastayı taşıyan 2 ambulansın da olduğu öğrenildi. Dicle İlçesi'nde yaşayan ve üniversite sınavlarına hazırlanan Mustafa Varol, yolda kalan bir aracı kurtarmak için yola çıktıklarını ancak kendilerinin de yolda kaldığını belirterek, "Yaklaşık 4 saatten beri burda mahsur kalmışız. 15 araçtan fazla var mahsur kalan. Bunların arasında iki tane de ambulans var. Bir ambulansın içerisinde doğum yapmak üzere olan ambulans var ve bu ambulansın da kliması çalışmıyor ve eski model. Her kesi aradık. Jandarma, polis, belediye ve karayolları herkesi aradık. Ama herkes yarım saat, bir saat sonra geleceğini söylemesine rağmen aradan 4 saat geçti. Kendi imkanlarımızla bir traktör tuttuk. Ama oda araçları çıkaramadı. Burada yaklaşık 100 kişi bekliyor. Araçlarımızı sürekli çalışır halde tuttuk, klimaları açtık. Yakıtımız da bitmek üzere. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

TUNCELİ GENELİNDE EĞİTİME BİR GÜN ARA

Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, merkez ve bağlı ilçeler ile köylerde 15 Aralık günü tüm okulların tatil edildiğini duyurdu. Valilik açıkamasında, "İlimiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, Tunceli Merkez ve köyleri ile (tüm İlçelerinde ve köylerinde) Ovacık, Pülümür, Nazımiye, Mazgirt, Pertek, Hozat ve Çemişgezek ilçe merkezleri ile köylerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 15.12.2016 Perşembe günü bir gün ara verimiştir. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel 15.12.2016 Perşembe günü idari izinli sayılacaktır" denildi.

PERVARİ İLÇESİNDE 12 KÖY YOLU KAPANDI

Siirt'in Pervari İlçesi'nde de aşırı kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı 12 köy yolu ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Pervari'de kar kalınlığı 30 santimmetreye ulaşırken, ilçede taşımalı sistemle eğitim veren okullarda 2 gün süreyle eğitime ara verildiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

DİYARBAKIR (cep telefonu)

-Yolda mahsur kalan araçlar

-Kar fırtına ve tipi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,

=====================================================

13)KAR GEÇİT VERMEDİ

Muş merkeze bağlı Savaşçılar köyünde doğum sancıları artan Sedef Özmen'i almaya giden 112 Acil ve İl Özel İdaresi'nin karla mücadele ekipleri kar engeli ayamadı.

Merkeze 36 kilometre uzaklıktaki Savaşçılar köyünde oturan 8 aylık hamile Sedef Özmen'in doğum sancıları arttı. Köy yolunun yağan kardan kapalı olması nedeniyle Özmen'i yakınları Muş İl Özel İdaresine bağlı ekipler ve 112 Acil Servis'ten yardım istedi. Kısa sürede harekete geçen ekipleri şiddetli tipi ve fırtına nedeniyle köye 5 kilometre kala yolda mahsur kaldı. Görüş mesafesinin yer yer bir metreye köy yolunda yakınları kendi imkanları ile Sedef Özmen'i ambulansın bulunduğu yere getirmeye çalıştı ancak onlarda başarısız oldu. Giderek şiddetini artıran kar yağışı ve fırtına nedeniyle kara saplanan 112 acil servis ekipleri İl Özel İdaresi'nin karla mücadele ekipleri tarafından kardan çıkarıldı. Kar engelini aşamayan ekipler geri dönmek zorunda kaldı. Kadının sağlık durumunun iyi olduğu kar ve fırtasının dinmesi ile birlikte kurtarma çalışmasına yeniden başlanacağı belirtildi. Öte yandan Muş'ta kar yağışı dolayısıyla ulaşıma kapanan köy sayısı 368 mezra sayısı ise 250'ye ulaştı. Muş İl Özel İdaresine bağlı 70 personel ve 40 iş makinesi karla mücadele çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Muş'ta da okullar bugün tatil edildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

-Hasta kurtarma operasyonuna giden ekip

-Ambulans görüntüleri

-Kara saplanan ekipler

-Şiddetli tipi fırtına

-Muhabir Anonsu

-Ekiplerin kar açma çalışması

Haber-Kamera: Yusuf Özgür BÜLBÜL MUŞ,

=========================================================

14)SİNCİK'TE KARDA MAHSUR KALAN ARAÇLAR KURTARILDI

ADIYAMAN'ın Sincik İlçesi'nde yoğun kar ve tipi nedeniyle yolda kalan araçlar iş makineleriyle kurtarıldı.

Sincik- Kahta karayolunun 20'nci kilometresinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 5 araç kara saplanarak mahsur kaldı. Karda saplanarak mahsur kalan araç sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine İl Özel İdaresi iş makineleri sevk edildi. Ekipler, 1 saat süren çalışmanın ardından mahsur kalan araçları kardan çıkarıp kapanan yolu açtı.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Olay yeri

Mahsur kalan araçlar

Tipi

Karın içine sağlanmış araçlar

Vatandaşların çıkartmaya çalışması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

=======================================================

15)KAR YAĞDI, HAMSİ FİYATI 15 LİRAYA ÇIKTI

KARADENİZ Bölgesi'nde balıkçı teknelerinin kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle avlanmak için denize açılamamaları balık fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Hamsinin kilosu 15 liraya yükseldi.

Karadeniz Bölgesi'nde son günlerde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle balıkçılar avlanmak için tekneleriyle denize açılamadı. Tezgahlardaki balık miktarının düşmesiyle birlikte fiyatlarda da artış oldu. Samsun'da etkili olan kar yağışıyla birlikte hamsinin fiyatı da tavan yaptı. Hamsinin kilosu 15 liraya çıktı. Balıkçılar ise artan fiyatlara rağmen bölgede balık satışlarında bir düşüş olmadığını söyledi. 25 yıldır balıkçılık yapan Fikret Yumak, "Kar yağışı ve fırtına nedeniyle Samsun'da teknelerin birçoğu denize açılamayınca hale gelen balık miktarı azaldı. Bu işler arz talep meselesi. Balık azalınca fiyatlar da haliyle yükseldi. Hamsinin fiyatı bölgemizde daha önce 8 liraydı, hava şartlarından dolayı 15 lira oldu. Hamsi Karadeniz için çok önemlidir" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Balık tezgahından detay

-Hamsi temizlenmesi

-Hamsi satın alan vatandaşlar

-Detaylar

-Röportaj

-Muhabir anonsu

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER-Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN,

======================================

16)BALIK FİYATLARI TAVAN YAPTI

SİNOP'ta soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle balıkçılar denize açılamayınca tezgahtaki balık fiyatları arttı.

Sinop'ta son günlerde etkili olan kar yağışı ve fırtına kent merkezindeki balıkçı tezgahlarını da vurdu. Fırtına sebebiyle ava çıkamayan balıkçılar, tezgahları dolduramadı. Az sayıda avlanan balık, fiyatları da aniden yükseltti. Özellikle kış aylarında vatandaşların en çok tercih ettiği hamsi de fiyatlar tavan yaptı. Balıkçı İbrahim Gündoğdu, "Hava, fırtına balıklarımızı vurdu. Şuanda çok az miktarda balık geliyor. Fiyat olarak hamsi şuanda kilosu 12.5 lira, mezgit 15 ila 20 TL arasında değişiyor. Barbunun kilosu ise 15 liradan satılıyor" dedi.

Görüntü Dökümü :

------------------------

Balıkçı tezgahından detay

Balıkçı İbrahim Gündoğdu ile röportaj

Haber-Kamera : İbrahim ASLAN-SİNOP,

=====================================

17)KAR YAĞDI, BALIK FİYATLARI YÜKSELDİ

OLUMSUZ hava koşulları balık fiyatlarının yükselmesine neden oldu. İzmit'te geçen hafta 10 liradan satılan hamsinin kilosu 13 liraya yükseldi. Fiyatlardaki yükselişe rağmen vatandaşlar balığa rağbet gösterdi.

Marmara ve Karadeniz bölgesinde olumsuz hava koşulları balık tezgahlarına da yansıdı. Denize açılan tekne sayısı azalınca fiyatlar da yükseldi. İzmit Balık Pazarı'nda geçen hafta tezgahta 10 liradan satılan hamsinin kilosu 10 liraya, çinekop 20 liradan 23 liraya, tanesi 10 liradan satılan palamut 12-13 liraya, 10 liraya satılan mezgit ise yine aynı fiyattan satışa sunuldu. Balık fiyatlarındaki yükselmeye rağmen vatandaşlar balığa rağbet gösterdi. Vatandaşlar en çok hamsiye ilgi gösterdi. Hamsinin kilosunun 12-13 lira olmasına rağmen balıkçılar vatandaşların isteklerini kırmayarak kilosunu 10 liradan sattı.

Fiyatların düzelmesiyle fiyatların yeniden düşeceğini belirten balıkçı Murat Şahin, "Aralık ayı olduğundan dolayı hamsicilik başladı. Yoğun miktarda bir hamsi var. Fiyatlar da o havaların soğuması ile birazcık yükseldi ama bu çok geçerli olacağını tahmin etmiyorum. Hava düzeldiği zaman tekrar aynı olur" dedi.

Balıkçı Kemal Bineklioğlu ise şu an fiyatların biraz artmasına rağmen normal olduğunu belirterek, "Kar yağdığı zaman balık fiyatları birazcık artar. Çok fırtına yapar karda poyraz esmeye başlar. Kar fırtına ile geldiği için denize açılmak zorlaşır. Biraz balık fiyatları artıyor ama şu anda biz yansıtmadık. Hamsiyi 10 liraya satıyorum, normal olarak hamsinin kilosu 13 lira. Çinekopta biraz fark etti. Çinekop balığı biraz az yakalandı. Yarın hava biraz düzeliyor ve fiyatlar da buna göre etkileniyor, fiyatlar aşağı düşecek" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

-Balık tezgahlarından görüntü

-Balıkçılarla röp.

-Vatandaşlarla röp.

HABER-KAMERA: Faruk KIYAK-Orhan UZUN-İZMİT(Kocaeli), -

===================================

18)SOYULMAMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPTI, YİNE DE 50 BİN TL ÇALINDI

ADANA'da 57 yaşındaki Muhittin Kesici'nin bankadan çekip, otomobilinin bagajına koyduğu 50 bin TL çalındı.

Barış mahallesinde bir inşaat şirketinde çalışan Muhittin Kesici, Şakirpaşa mahallesindeki Adana Toptancılar Sitesi (ATİKOP) içerisinde bulunan banka şubesinden 50 bin TL çekti. Bankadan çıkmadan parayı siyah bir poşete dolduran Kesici, 01 CBV 95 plakalı otomobilinin bagajına yerleştirip kilitledikten sonra yola çıktı. Hırsızlar da bankadan çıkan Muhittin Kesici'yi takibe aldı. Kesici otomobilden inip, inşaata girdikten kısa süre sonra da takip eden hırsızlar otomobilinin sağ arka kapı camını kırıp, arka koltuğu öne doğru yatırarak para dolu poşeti aldı. Plakası belirlenemeyen otomobile binen hırsızlar, 50 bin lira parayla birlikte kayıplara karıştı.

Kısa süre sonra otomobilinin yanına gelen Kesici, soyulduğunu fark edip polise haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, Kesici'nin otomobilinde parmak izi ile bölgede güvenlik kamerası araştırması yaptı. Otomobilinin soyulmaması için elinden gelen her şeyi yaptığını söyleyen Kesici, "Paranın çalınmaması için poşete koydum. Yanıma almadım, özellikle bagaja koyup, dışarıdan açılmasın diye de kilitledim. Arabayı kullanırken de her ihtimali düşünerek yine kapıları kilitledim. Ben indikten sonra gelip camı kırıp parayı götürmüşler" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Aracın görüntüsü

Polislerin inceleme yapması

Araç sahibinin olayı anlatması

Olayı gören vatandaşın konuşması

Olay yerinin genel görüntüsü

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: ADANA,

15.12.2016 - Haber Kodu : 161215005

======================================

19)BAR VE GECE KULÜPLERİNDE ASAYİŞ UYGULAMASI

ADANA'da 150 polisin katılımıyla yeni yıl öncesi bar ve gece kulüplerine yönelik asayiş uygulaması yapıldı.

Kent merkezindeki 40 bar ve gece kulübüne yönelik gerçekleştirilen asayiş uygulamasına, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'nde görevli 150 polis katıldı. Emniyet Müdürü Osman Ak'ın talimatıyla yapılan uygulamada, mekanların evrakları incelendi, çalışanlar ile müşterilerin kimlik kontrolü yapıldı. Uygulama genelinde 23 mekana, sigortasız işçi ile konsomatris çalıştırma, içki satış, ruhsat ve canlı müzik belgesi olmadığı gerekçesiyle ceza kesildi. Uygulamada 2 kişi, ruhsatsız tabanca taşımak suçundan gözaltına alındı.

Adana emniyetinin, yılbaşı öncesi denetimleri sıklaştırarak devam edeceği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------

-Polisin emniyetten çıkışı

-Eğlence mekanlarındaki kontroller ve asayiş uygulamaları

-Gözaltına alınanlar

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

15.12.2016 - Haber Kodu : 161215005

========================================

20)MARMARİS'TE KAPALI OTEL KUNDAKLANDI

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, kapalı ve elektrikleri kesik dört katlı otel, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kundaklandı. Olay, dün saat 18.15 sıralarında Armutalan Mahallesi'nde meydana geldi. Kapalı olan 4 katlı otelin birinci katındaki balkondan dumanların yükseldiğini gören, çevre sakinleri itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekibi, yangını çevre binalara sıçramadan söndürdü.

Müdahale sırasında paniğe kapılan bazı mahalle sakinleri, evlerini terk ederek korku içinde söndürme çalışmalarını izledi. Yapılan soğutma çalışması sonrası itfaiye ve polis ekipleri inceleme başlattı.

Yapılan incelemede elektriğinin kesik ve kapalı olan oteldeki bir odada yatakların tutuşturulması sonucu yangının çıktığı tespit edildi. Görgü tanıkları, yüzleri maskeli iki kişinin otele girdiğini söylerken, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, kundaklama iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Yanan otelden görüntü

İtfaiye ekiplerinin çalışmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

14.12.2016 - Haber Kodu : 161214250

================================================

21)ANKARA'DA YAKALANDI UŞAK'TA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

UŞAK'taki Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 14 aydır firari olarak aranan örgütün sözde Uşak İl İmamı M.B. (Mustafa Balcı) Ankara'da yakalandı. Uşak'a getirilen M.B., adliyeye sevk edildi.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, aranan FETÖ/PDY'nin Uşak İl İmamı M.B.'nin Ankara'da olduğu belirlendi. Bunun üzerine Uşak ve Ankara İl Emniyet Müdürlükleri'nin harekete geçip, eş zamanlı operasyon düzenledi. Ankara'da saklandığı eve Salı günü polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alınan M.B., Uşak'a getirildi. M: B., polisteki işlemlerinin ardından önceki gün adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

-Gözaltına alınan M.B.'nin (Mustafa Balcı) adliyeye sevk edilmesinden görüntü

Haber-Kamera: Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK,

14.12.2016 - Haber Kodu : 161214218

=======================================

22)KIRKLARELİ'DE 3 BİN KİŞİ YÜRÜYÜŞLE TERÖRÜ LANETLEDİ

KIRKLARELİ'de İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısı yaklaşık 3 bin kişi tarafından yürüyüşle lanetlendi. Yürüyüşe katılan Kırklareli Valisi Esengül Civelek, "Hiç bir zaman ihanet edenler cezasız kalmayacaktır. Şimdiye kadar şehitlerimizin kanı yerde kalmamış, bundan sonra da kalmayacaktır" dedi.

Kırklareli'de Beşiktaş'taki terör saldırısını kınamak için, 'Teröre lanet, polise destek' yürüyüşü düzenlendi. Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sevik, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Adalet Komisyonu Başkanı Vahdet Yaltepe, İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, İl Jandarma Komutanı Albay Selahattin Acara, Ak Parti İl Başkanı Alper Çiler, CHP İl Başkanı Ünal Başkur, MHP İl Başkanı Hakan Akten ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişilik grup, "Polise uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dişe diş, kana kan, intikam intikam" şeklinde sloganlar atarak, Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğüne yürüdü. Yürüyüş sırasında 100 metre uzunluğunda Türk bayrağı açılırken, emniyet önünde İstiklal Marşı okundu.

Saldırıda hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyen Kırklareli Valisi Esengül Civelek, "Hiç bir zaman ihanet edenler cezasız kalmayacaktır. Şimdiye kadar şehitlerimizin kanı yerde kalmamış, bundan sonra da kalmayacaktır. Bir ölürüz, bin doğarız. Tek vatan, tek millet, tek bayrak ve ilkelerimiz etrafında tüm taraflar olarak tek yürek, tek ses ile beraberiz, bütünüz. Polisimizin yanındayız, şehitler ölmez vatan bölünmez" dedi

İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar da Kırklareli halkının gösterdiği duyarlılığa teşekkür ederek, vatanın var olmaya devam edeceğini ve bu tür olayların kendilerini daha üst seviyede sorumluluk sahibi görev yapmaya sevk ettiğini dile getirdi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

-Cumhuriyet Meydanı'ndan genel görüntü

-Protokolden detaylar

-Vilayet Meydanından geçiş

-Emniyet Müdürlüğü detay

-Vali Civelek'in konuşması

-Çiçek takdimi

-İstiklal Marşı

Haber-Kamera: Selçuk VURUCU/KIRKLARELİ,

14.12.2016 - Haber Kodu : 161214260

==========================================

23)POLİSE DESTEK OLUP TERÖRÜ KINAMAK İÇİN YÜRÜDÜLER

MANİSA'da, 1965 Manisaspor Taraftarları Derneği öncülüğünde düzenlenen yürüyüş ile İstanbul Beşiktaş'taki bombalı terör saldırısı kınandı. Şehzadeler İlçesi'ndeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan yaklaşık bin taraftar, teröre lanet okudu. AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi? ve diğer takımların taraftarları da yürüyüşe destek verdi. Kalabalık, "Polise uzanan eller kırılsın", "Teröre karşı omuz omuza", "Vatan sana canım feda", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

Yürüyüş öncesinde kalabalığa seslenen 1965 Manisaspor Taraftarları Derneği Başkanı Altan Çakıcı, teröre karşı her zaman emniyet teşkilatının yanında olduklarını söyledi. Çakıcı, "Bu eylemi yapmamızdaki amaç ise emniyet teşkilatımızın sonuna kadar yanında olduğumuzu göstermek. Dış güçlerin ülkemiz üzerinde oynadıkları oyunlara asla alet olmayacağız. Emniyet güçleri bin bir güçlüğe rağmen terörle mücadele ederken, gereken destek neyse yapmaya hazırız. Vatan birdir ve bayrak tektir. Kimse bunu değiştiremez. Dış güçlerin terör örgütleri bizi asla yıldıramayacaktır. Çünkü bizler 15 Temmuz'da bu vatanın bu milletin ne olduğunu gösterdik. Türkiye'yi asla Suriye yapamayacaklar. Buna müsaade etmeyeceğiz. Biz bir ölür, bin diriliriz. Davamızdan asla kimse bizi vazgeçiremez" dedi.

SİYAH ÇELENK BIRAKIP, POLİSE KARANFİL VERDİLER

Çakıcı'nın konuşmasının ardından kalabalık, "Önce Vatan" ve "Teröre Karşı Omuz Omuza" yazılı pankartlar arkasında Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ek binası önüne yürüdü. Kalabalık, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç tarafından karşılandı. Eyleme katılanlar, Çevik Kuvvet polislerine karanfil dağıttı. Taraftarlar ayrıca ek hizmet binasının önüne terör saldırısında hayatını kaybeden şehitler anısına siyah çelenk bıraktı.

Taraftar gurubuna polise verdiği destekten dolayı teşekkür eden Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, "10 Aralık günü İstanbul'da yaşanan hain saldırıdan dolayı birçok arkadaşımızı şehit verdik. Bu topraklar bizim vatanımız. Bu topraklarda daha öncede çok şehitler verdik. Bu vatan için birlik ve beraberlik ruhunda hareket ettiğinizi bir kez daha gösterdiniz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum. Bizde bundan önceki zamanlarda yaşamış olduğumuz hain saldırılardan bir çok dersler aldık. Bizi yıldıramayacaklar. Kendi ülkemizde birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edeceğiz. Taraftarlarımızla, sivil toplum örgütlerimiz ve vatandaşlarımızla hep birlikte hareket edeceğiz. Hainlere göğüs gere gere, normal şartlarda gelseler çatışa çatışa mücadele ederiz. Ancak, bunlar hain oldukları ve içimize sızdıkları için karşımıza çıkamıyorlar. Bizde içimizi temizleyerek bunlarla mücadele ediyoruz. Devletimizin her zaman güçlü ve 18 yaşındadır" diye konuştu.

Konuşmasının ardından 965 Manisaspor Taraftarları Derneği Başkanı Altan Çakıcı, İl Emniyet Müdürü Bilgiç'e karanfil verdi. Kalabalık, daha sonra olaysız dağıldı.

Görüntü Dökümü :

----------------------------------

Taraftar grubunun meydandaki eyleminden detay görüntüler

Manisaspor Taraftarları Derneği Başkanı Altan Çakıcı'nın konuşması

Yürüyüşten görüntü

Taraftarın polise karanfil vermesi

Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç'in açıklaması

Genel ve detay görüntüler

Haber: İlker KILIÇASLAN - Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA, DHA)

14.12.2016 - Haber Kodu : 161214249

=================================

24)TOKAT'TA HALEP İÇİN DUA

TOKAT'ta sosyal medya üzerinden yapılan çağrı üzerine kent merkezinde bir araya gelen yüzlerce kişi kar yağışı altında Halep için dua etti.

Cumhuriyet Meydanında akşam saatlerinde düzenlenen programa vatandaşların yanı sıra, Tokat Valisi Cevdet Can ve Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da katıldı. Burada Suriye'nin Halep kentine yönelik düzenlenen saldırıların durması için dua edildi. Program sonrası konuşan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "Bugün burada duyarlı kardeşlerimizin tertip etmiş olduğu Halep'e dua vakti için bir araya geldik. Bugün Halep'te gerçekten bir tarafta soğuk, diğer tarafta açlık. Diğer taraftan bombaların, mermilerin yağdığı oradaki Müslüman kardeşlerimizin halini bile inanın düşündüğümüzde yüreğimiz param parça oluyor. Her anlamda bu kardeşlerimize el uzatalım. Geceleri dualarımızda onlara yer verelim ve tez zamanda bu zulüm dursun" dedi. Grup daha sonra tekbir getirerek alandan ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-Programdan görüntüler

-Dua edilmesi

-Başkanın konuşmaları

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT,

14.12.2016 - Haber Kodu : 161214235

====================================

25)NARKOTİMLERE ÖDÜL MÜJDESİ

SAĞLIK Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'nda yapılacak düzenlemeyle narkotimlerin sokak bazında mücadelesini güçlendirmek için, yakalamalar sonucunda hakkında dava açılan kişi sayısına göre ödül verilmesi imkanı geleceğini söyledi.

Antalya'nın turizm merkezi Belek beldesindeki Cornelia Diamond Otel'de başlayan 10'uncu Ulusal Alkol ve Madde Bağımlılığı Kongresi'nin bu yılki teması, 'Bağımlılık Sarmalı: Biyopsikososyal Modelde Bireye Özgü Tedaviler' olarak belirlendi. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bağımlılık danışmanlarının daha çok yetişmesi gerektiğini söyledi. Madde kullanımının özellikle Kuzey Avrupa ülkelerinde bir özgürlük alanı olarak düşünüldüğünü aktaran Prof. Dr. Tarhan, zamanla bu ülkelerde madde kullanımının arttığını ve şizofreni hastalığında artış olduğunu söyledi. Madde kullananların beyninin farklı çalıştığını belirten Prof. Dr. Tarhan, "Bu kişilerin kendine zarar verme özgürlüğü var mı, bu tartışma konusu. Sigara bağımlılığı kişinin beden sağlığına zarar verirken, alkol ve madde bağımlılığı kişinin sosyal ve aile hayatını etkiliyor" dedi.

'ÜNİVERSİTE MEZUNLARINDA DAHA FAZLA'

Kongrenin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Nesrin Dilbaz da, madde bağımlılığında kişi sayısının sürekli arttığını söyledi. 2004 yılında 12 bin 746 kişinin madde bağımlılığı nedeniyle tedavi gördüğünü dile getiren Prof. Dr. Dilbaz, 2013 yılında bu sayının 258 bini aştığını aktardı. Uyuşturucu madde kullanım yaşının 14'e kadar düştüğünü belirten Prof. Dr. Dilbaz, kullanılan madde tercihine göre en çok sigara, alkol, esrar ve uçucu maddelerin tercih edildiğini söyledi. Prof. Dr. Dilbaz, "Eğitimsizlerde yaşam boyu madde kullanımı yüzde 2.6 iken, üniversite mezunlarında bu oran yüzde 3.1 olarak karşımıza çıkıyor" diye konuştu.

DAVA AÇILAN KİŞİ SAYISINA GÖRE ÖDÜL

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik ise, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'nda yapılacak düzenlemeyle, narkotimlerin sokak bazında mücadelesini güçlendirmek amacıyla, yakalamalar sonucunda hakkında dava açılan kişi sayısına göre ödül verilmesi imkanı geleceğini söyledi. Mevcut ödül tavanlarının 2 katına çıkarılmasını Bakanlar Kurulu'nun onayladığını kaydeden Hüseyin Çelik, ancak henüz meclise sevk edilmediğini dile getirdi. Müsteşar Yardımcısı Çelik, madde bağımlılarının prim ödeme gün sayısı veya prim borcu bulunup bulunmadığına bakılmaksızın, bağımlılıkla ilgili sağlık hizmetlerinden yararlanmaları amacıyla kanun maddesinde değişiklik yapıldığını da kaydetti.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Salondan görüntü

-RÖP: Hüseyin Çelik ( Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı )

HABER-KAMERA: Hasan DEMİRBAŞ-Mehmet KILIÇASLAN/ ANTALYA,

14.12.2016 - Haber Kodu : 161214216

==============================

26)DÜĞÜN PRÖMİYERLE GELİYOR

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Mehmet Balkan'ın koreografisini yaptığı 'Düğün' adlı tek perdelik balesinin dünya prömiyerini 15 Aralık Perşembe günü saat 20.00'de Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde gerçekleştirecek.

Uzun süredir hazırlık çalışmaları süren eseri, 'Dostum Akdeniz', 'Bach Oryantal', 'Mevlana'nın Çağrısı', 'Fındıkkıran' ve 'İlişkiler' balelerinin koreografisine imza atan Mehmet Balkan, Lale Balkan ile birlikte sahneye koyuyor. İki kız kardeşin aynı gence aşık olmasını, geleneksel motifler, folklorik adımlar ve müzikle harmanlayarak işleyen eserin müziğini Erim Ardal, dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Sevtaş Demirer Ulaş ve ışık tasarımını D.Tarı Deniz üstleniyor. İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin baş dansçıları Deniz Kılınç ve Tuncay Tunçeli'n görev aldığı eserde, MDOB'dan Büşra Ay, Y. Ozan Demirbaş, Özlem Şenormanlılar, Meltem Ayar, Ender Üçdemir, Miray Boyacıoğlu, Tutku Barın Tümen ve Niyazi Cingöz de rol alıyor.

Kareograf Mehmet Balkan, eser için uzun bir çalışma süreci geçirdiklerini belirterek, "Eserin çok yorucu ve uzun bir süreci oldu. Çok uzun bir eser olmamasına rağmen teknik açıdan modern ve folklorik stepleri bünyesinde barındıran bir bale olarak görüyorum. Onun da açılımını şöyle yapmak lazım, modern dans içeriyor. Takriben 15 dakikalık bir süreçten oluşuyor. 35 dakikada içerik olarak iki kız kardeşin açık olduğu bir erkeğin ve bir ailenin yaşadığı, aslında mutlu sonla bitmesi gereken dediğimiz bir drama ile sonlanan bir eser" dedi.

Gösterimde ayrıca, Arturo Marquez'in 'Danzon' müzikleri dizisinin ilk iki bölümü üzerine Armağan Davran ve Volkan Ersoy'un koreografisiyle hazırlanan bir perdelik "Danzon" balesi de sahneye konulacak. Eserde, Burak Serkan Cebeci, Özlem Şenormanlılar, Ender Üçdemir, Büşra Ay, Miray Boyacıoğlu, Meltem Ayar, Niyazi Cingöz, Bleda Özlem, Tugay Ak, Ketevan Chkhıkvadze, Ozan Demirbaş, İsmail Şereflioğlu, Tutku Barın Tümen gibi isimler rol alıyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Düğün balesinden görüntüler

-Kareograf Mehmet Balkan ile röp

Haber: Mustafa ERCAN/MERSİN,

14.12.2016 - Haber Kodu : 161214232

=================================

27)FAZIL SAY, BURSA'DA SAHNEYE ÇIKTI

BURSA Nilüfer Uluslararası Piyano Yarışması ve Festivali' nin kapanış konserinde sahne alan dünyaca ünlü sanatçı Fazıl Say, tüm eserleri şehitler için söyledi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki konser öncesi konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Fazıl Say'a yapılmak istenen saldırıyı kınadığını belirtti. Bozbey, "Bir ülkenin imajı, sanatçıların sanatlarını ne denli özgürce yapabildikleri ölçüsüyle belirlenmektedir. Fazıl Say, dünyaca ünlü bestecimiz ve piyanistimiz olarak çok önemli bir değerimizdir. Alanında en önemli ödül olan Beethoven Prize üç gün sonra Say'a takdim edilecektir. Say, yayımladığı sosyal medya hesabındaki mesajında, bu ödülü insanlık, insan hakları, barış ve özgülük ödülü olarak tanımlamıştır. Bu ödül, onunla aynı topraklarda nefes alan herkesi gururlandırmalıdır" dedi,

"IN MEMORİAM"

Seslendirdiği eserler arasında konuşan Fazıl Say, "Zor bir 21'nci yüzyıl başladı. Savaşlar, terör olayları ve ölümler hayatımızı mahvetmiş vaziyete. 'In Memoriam' şarkısı 10 Ekim 2015 tarihinde size neyi hatırlatıyor. Bu Ankara Garı'ndaki terör olayıydı. 150 den fazla insanımızı kaybettiğimiz bombalı saldırıda benim dostlarım da vardı. O kadar etkiledim ki bunu müziğe dökme ihtiyacı hissettim. 'In Memoriam' derken sadece Ankara'daki törer olayı olmadı. Bu terör olayları tüm dünyada korkunç bir şey. Konseri tüm şehitlerimize ve terör kurbanlarına ithaf etmek istiyorum" dedi.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Fazıl Say'ın Osmangazi Salonu'ndaki konserini bin 25O kişi izledi. Say, Ulvi Cemal Erkin'in '1.Lento Misterioso' adlı eseri ile başladığı konserine 'VI.Allegro Vivo' ile devam etti. Say, bir saat 20 dakika süren konserinde ünlü bestekarlarımızdan Ahmed Adnan Saygun ve İlhan Baran'ın yanı sıra kendi eserlerini seslendirdi. Muhteşem konserini 'Sarı Gelin' ve "İstanbul'da Bir Kış Sabahı' ile tamamlayan dünyaca ünlü sanatçı sanatseverler tarafından ayakta alkışladı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Konserden görüntü

İzleyiciler

-Konuşmalar

-Detaylar

Haber: Recai GÜLER/Faruk KAHRAMAN/BURSA,

15.12.2016 - Haber Kodu : 161215001

==========================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement