Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

1)FIRAT KALKANI'NDA, 6 TÜRK ASKERİ YARALANDISURİYE'de yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab bölgesinde yaralanan 6 Türk askeri, Kilis Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alındı.

21.12.2016 08:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)FIRAT KALKANI'NDA, 6 TÜRK ASKERİ YARALANDI

SURİYE'de yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab bölgesinde yaralanan 6 Türk askeri, Kilis Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alındı. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 120 günden bu yana sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, El Bab'a ilerleyen Özgür Suriye Ordusu mensuplarına destek veren 6 Türk askeri, henüz bilinmeyen nedenle yaralandı. Yaralanan askerler araçlarla sınır hattına getirildi ve hazır bekleyen ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste tedaviye alınan yaralı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Yaralı askerlerin Kilis Devlet hastanesine getirilmesi

Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, -

====================================================

2)TBMM ARAŞTIRMA KOMİSYONU, MARMARİS'TE 15 TEMMUZ TANIKLARINI DİNLEDİ

"DOĞAN MEDYA'YA TEŞEKKÜR"

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi ile darbelerin ve gizli oluşumların siyaset üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla kurulan, 'TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu' üyeleri Marmaris'e geldi.

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ilk açıklama yaptığı ve ayrıldıktan sonra FETÖ/PDY mensubu askerlerin darbe kalkışmasını gerçekleştirdiği Club Turban Grand Yazıcı Tatil Köyü'ne TBMM Araştırma komisyonu üyeleri geldi. Komisyona, o gece yaşanılanlara şahit olan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Yazıcı Otelleri Sahibi İşadamı Serkan Yazıcı, Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel, Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya eşlik etti. Komisyon üyeleri ilk olarak heyet ile birlikte şehit olan Cumhurbaşkanı Mehmet Çetin'in kaldığı oda da inceleme yaptı. Muğla Valisi Amir Çiçek, komisyon üyelerine odada yaşanılanları anlattı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı ve ilk açıklamanın yapıldığı özel villanın önüne geçildi. Burada Vali Çiçek ve Yazıcı Otellerin sahibi İşadamı Serkan Yazıcı,15 Temmuz gecesi ile ilgili gelişmeleri anlattı. Basın mensuplarına açıklama yapan TBMM Darbe Araştırma Komisyon Başkanı Reşat Petek, "Bu hainlerin yaptıklarını Beşşar Esad'ın askerlerinden farkı yok. Bu FETÖ'matik terör mensuplarının insan hakkı tanımadıklarını ne kadar hain kalleş olduklarını. Buraya gelen hainler, çeteler burada kat kat fazlasını göstermişler. Normal bir savaşta düşman askerini yapmayacağı şekilde kendi halkına, Cumhurbaşkanı'na saldırı olmuştur. Bizlere de lanetlemekten başka bir sözcük kalmıyor. Marmaris'te tüm vatandaşlarımız ve devletimize bağlı görevlilerle demokrasi mücadele verilmiştir. Ayrıca Marmaris medyası çok büyük özveri göstermiştir. Geçmişte darbeler görüldü. Ama ilk defa darbenin püskürtüldüğünü halkımız gördü. Bugün burada TBMM tutanaklara Marmaris'ten nasıl tarih yazıldığını gördük" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili TBMM Komisyon Başkan Vekili Selçuk Özdağ ise, "Burada tiyatro oynanıyor diyenler yaşanılanları bir görsün, anlasınlar. Burada tiyatro değil ülkeyi ele geçirmeye çalışanların hain oyunları sergilendi" dedi. Komisyon üyeleri ve beraberindeki heyet otel çevresini gezerek incelemelerde bulundu

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİ ARAŞTIRMA KOMİSYONU YETKİLİLERİ DİNLEDİ

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi ile darbelerin ve gizli oluşumların siyaset üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kurulan, 'FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu' üyeleri iki günlük inceleme için Marmaris İlçesi'ne geldi. Komisyon, 15 Temmuz darbe kalkışmasına tanık olan vali, kamu kurum müdürleri, asker ve polisleri dinledi. Komisyon Başkanı AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, "15 Temmuz gecesi medyanın darbe kalkışmasını önlemesinde rolü çok büyüktür. Gittiğimiz her yerde Doğan Medya'nın özverili çalışmalarını anlatıyoruz. Doğan Medya'ya teşekkür ederiz" dedi.

TBMM, 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasından sonra FETÖ/PDY mensubu askerlerin geldiği Club Turban Grand Yazıcı Otel'de incelemelerde bulundu. AK Parti ve MHP'li komisyon üyeleri, dün akşam saat 20.00'da başlayarak 15 Temmuz gecesine şahit olan il ve ilçe yetkililerini gece saat 00.30'a kadar dinledi. CHP'li Komisyon üyelerinin katılmadığı programda komisyon Muğla Valisi Amir Çiçek ardından Muğla İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel, Kara Pilot Albay Murat Bağ, Hava Meydanları Harekat Eğitim Komutanı Albay Fethi Şahbaz'ı dinledi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, iki saat süreyle 15 Temmuz gecesi ve sonrasında kaçan FETÖ/PDY mensubu askerlerin yakalanması ile ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı. Yaralanan bir polis memuru ile ilgili anısını paylaşan Vali Çiçek, "Hastane de yaralı polisleri ziyaret ettik. Bir polis memuru 'Sayın valim lütfen izin verin kalkayım gideyim şu hainlerin bulunmasına yardım edeyim' dedi. Polisin bu sözü beni çok duygulandırdı. Marmaris, o gece ve sonrasında güvenlik güçleri ve vatandaşıyla birlikte ülkemize örnek gösterilecek bir dayanışma ruhu göstermiştir" dedi.

"HATALARINDAN DÖNMELERİ İÇİN YALVARDIM"

15 Temmuz günü yaşadıklarını gözyaşı dökerek anlatan Hava Meydanları Harekat Eğitim Komutanı Yarbay Fethi Şahbaz, "Yakıt almamaları için askerlerimizle birlikte çok şey yaptık. Araçları ve cihazları bozduk, kapıları kilitledik. Hatta bir kişinin yeni bebeği olmuştu. Bebeğin için bu hatadan vazgeç diye yalvardım. Darbe kalkışmasını gerçekleştiren askerlerle uzun süre beraber çalıştık, hepimiz birbirimizi tanıyorduk. Beraber çalıştığım bu kişiler kendilerini çok iyi gizlemişler. Dışarıda bazen cemaatler ve Fethullah ile ilgili aleyhte cümleler kurduğumda onlar daha fazla küfür ediyordu. Alkol alıyorlar, namaz kılmaz, sosyal askerlerdi. Hatta bir tanesi askeri servise Allah'ın selamı inen bir uzman çavuşu zorla dışarı attırmıştı. Kendilerini öyle gizlemişler ki ailelerin bile ne yaptıklarından haberi yoktu. Bunların FETÖ üyesi olduğunu anlamak çok zor idi. Kendilerinin bir darbe kalkışması yaptıklarını fark ettiğimde vazgeçirmek için çok uğraştım. Bunların FETÖ/PDY mensubu olduğunu 15 Temmuz darbe kalkışmasından üç-dört gün sonra öğrendim. İçlerinde en kararlı olan ve darbe gerçekleşseydi MİT Müsteşarı olmayı planladığını öğrendiğim Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş idi. Cihazları ve akaryakıt tankerlerini bozduğumuz için odaya gelerek emirler yağdırmıştı. Üzerinde rütbe bulunmayan kamuflaj elbise mevcut idi. Çok kararlı, sert ve ürkütücü bakışları mevcuttu. Kendilerini bu kadar nasıl iyi gizlediklerini hala anlayamıyorum" dedi.

"DOĞAN MEDYA'YA TEŞEKKÜR"

TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, "15 Temmuz gecesi medyanın darbe kalkışmasını önlemesinde rolü çok büyüktür. Gittiğimiz her yerde Doğan Medya ve diğer basın mensuplarının özverili çalışmalarını anlatıyoruz. Hakikatten ayrım yapmadan söylüyorum. Doğan Medya olarak hükümet arasında iyi olmayan, hatta AK Partili vekillerin yayınlarına gitmediği, yayın politikasını eleştirdiğimiz durumlar olmuştu. O gün Cumhurbaşkanımızı Facetime çıkaran ve Marmaris'te tüm Türkiye'ye ilk çağrısını duyuran Doğan Medya'ya teşekkür ederim. Ayrıca CNN Türk muhabiri Hande Fırat'ı komisyonumuza çağırarak dinledik ve kendisine teşekkür ettik. 15 Temmuz gecesinin bir ayrıntısı da özellikle kadınlarımızdır. Darbe kalkışmasının engellenmesinde kadınlarımızın rolü çok büyüktür. Marmaris'ten, İstanbul'dan Ankara'dan ve daha birçok şehrimizden kadınlarımız en ön saflarda ülkemizi korumak için yer aldı. O gece canını hiçe atarak ülke bütünlüğümüz için meydanlara inerek dünyaya örnek bir beraberlik sergiledikleri için halkımıza minnettarız" dedi.

"MARMARİS'E 'GAZİ' VE 'KAHRAMAN' ÜNVANI VERİLSİN"

Tanıkların dinlenmesi arasında AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, "Marmaris'in Türkiye tarihinde çok önemli bir yeri bulunmakta. 15 Temmuz gecesi ve sonrasında güvenlik güçleri ve halk örnek birliktelik göstererek hainleri bertaraf etmiştir. Marmaris'in bu büyük başarısı için 'Gazi' unvanı verilebilir. Meclise böyle bir teklif getirilirse bununla ilgili tüm AK Partili vekillerin kanun teklifine imza atacağına inanıyorum" dedi. AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ise, "Gazi'nin başına Kahraman getirilmelidir. TBMM'de kanun teklifi verilirse Kahraman Gazi Marmaris olarak belirtilmelidir. Marmaris, tek Türkiye değil tüm dünyaya örnek bir beraberlik göstermiş, büyük bir kahramanlık sergilemiştir" dedi.

Komisyon üyeleri bugün saat 10.00'da önce Yazıcı Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Yazıcı ardından da basın mensuplarını dinleyecek.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Komisyon üyelerinin karşılanmasından görüntü

Cumhurbaşkanı Koruması şehit olan polisin kaldığı odadan inceleme

Heyetin otel içinde gezerek inceleme yapması

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı ve ilk açıklama yaptığı villa önünden açıklamalar

------------

Komisyon Başkanı AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek'in açılış konuşmasından görüntü

Komisyon üyelerinden görüntü

Muğla Valisi Amir Çiçek'in konuşmasından görüntü

Yarbay Fethi Şahbaz'ın konuşmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS-MUĞLA,

20.12.2016 - Haber Kodu : 161220207

21.12.2016 - Haber Kodu : 161221004

============================================

3)İŞTE, İSTANBUL VE KAYSERİ'DE TERÖR SALDIRILARINI YAPAN PKK'LILAR

İSTANBUL Beşiktaş'ta 10 Aralık'ta maç çıkışı polislere, Kayseri'de ise 17 Aralık'ta çarşı iznine çıkan askerlere yönelik hain saldırıları üstlenen bölücü terör örgütü PKK, bu eylemleri yaptığını ileri sürdüğü 'canlı bomba' teröristleri açıkladı.

PKK'ya yakın internet sitelerine göre, 10 Aralık'ta İstanbul Beşiktaş'taki bombalı terör saldırılarını, Mardin Kızıltepe nüfusuna kayıtlı 'Şervan Şoreş Derveş' kod adlı 27 yaşındaki Kadri Kılınç ve Şanlıurfa Suruç nüfusuna kayıtlı 'Andok Serhat' kod adlı 30 yaşındaki Burak Yavuz gerçekleştirdi. Terörist Kadir Kılınç'ın bomba yüklü otomobili infilak ettirdiği, Burak Yavuz'un da üzerideki patlayıcıyı infilak ettiren terörist olduğu ileri sürüldü.

Yine bölücü örgütün internet sitelerinde, Kayseri'deki 1'inci Komando Tugayı'nda vatani görevlerini yapan ve çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsüne 17 Aralık'ta bombalı araçla saldıran teröristin de Van Özalp nüfusuna kayıtlı 'Çektar Kebat' kod adlı 26 yaşındaki Kasım Yıldırımçakar olduğu yer aldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Fotoğraflar

DİYARBAKIR,

20.12.2016 - Haber Kodu : 161220191

=============================================

4)PATLAMADA YARALANAN ASKER: ŞOFÖRE TAKİP EDİLDİĞİMİZİ SÖYLEDİK, UMURSAMADI

KAYSERİ'deki bombalı araç saldırısında yaralanan ve halen tedavisi memleketi Adıyaman'da devam eden 20 yaşındaki Berat Yılmaz, tugaydan çıktıktan sonra takip edildiklerini anlayarak şoförü uyardıklarını öne sürdü.

Kayseri'de, 14 silah arkadaşının şehit olduğu terör saldırısında yaralanan Adıyamanlı er Berat Yılmaz'ın ilk müdahalesinin ardından tedavisine Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ediliyor. Patlamanın olduğu günü kendisinin soğuk hava nedeniyle çarşı iznine çıkmak istemediğini anlatan Yılmaz, arkadaşlarının kıramadığı için otobüse bindiğini ifade etti. Arkadaşlarıyla birlikte neşeli şekilde dışarı çıktıklarını belirten Yılmaz, "Gayet neşeli bir şekilde çıktık. Her şey çok güzeldi. Ta ki o anlar yaşanana kadar. Patlama olduktan sonra şoka girdim, hiçbir şey hatırlamıyorum. Şehit arkadaşlarımın ailelerinin Allah yardımcısı olsun, vatan sağ olsun" dedi.

Yılmaz, patlama öncesi şehit olan arkadaşlarının takip edildiklerini söyleyerek otobüs şoförünü uyardıklarını da iddia ederek şöyle dedi:

"Şehit olan arkadaşlarım şoförü uyarmışlardı, 'takip ediliyoruz' diye. Şoför ise oralı olmamıştı. Biz arka tarafta oturduğumuz için fazla bir şey göremedik. Biz normalde çarşıya çıktığımızda otobüs bizi belli bir yere bırakıyordu. Başka bir yerde durması yasaktı. Sivil yolcu olmadığı için belli noktada bırakırdı bizi."

Arkadaşlarının her birinin ayrı hikayesi olanının olduğunu dile getiren Yılmaz, hepsinin hayallerinin yarım kaldığını kaydetti. Tedavisinin ardından askerliğine devam edeceğini vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

"Şehit olan arkadaşlarımızdan nişan yapacaklar vardı. Bir çoğunun güzel hayalleri vardı. Vatan sağ olsun. Allah ailelerine sabır versin, ben vatanıma, milletime hizmet etmeye devam edeceğim. Sağ salim ayağa kalkarak görevimin başına geçmek istiyorum. Biz vatanın evlatlarıyız, biz var oldukça kimse bu devleti yıkamayacak. Terörün bitmesini ve artık annelerin ağlamasını istemiyorum."

Yaralı askerin babası Metin Yılmaz ise patlamayı duyunca apar topar Kayseri'ye gittiğini ifade ederek, "Oraya gidip oğlumu görünce hem sevindim hem üzüldüm. Çocuğumun yaşamasına sevindim ama diğer askerlerin şehit olmasıyla kahroldum. Artık terörün son bulmasını ve kimsenin gözyaşı dökmemesini istiyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Gazi Berat Yılmaz'ın yatakta görüntüsü

Babası ve annesi Yılmaz'ın elini tutması

Gazi Berat Yılmaz'ın yaşadıklarını anlatması

Babası Metin Yılmaz, ile röp.

Yakınlarının ziyarete gelmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

==================================

5)KAYSERİ'DE PATLAMADA YARALANAN ASKER: "VATANA CANIM FEDA"

KAYSERİ'deki bombalı terör saldırısında yaralanan Komando Er Recep Güney, tedavisinin ardından memleketi Konya'nın Ereğli İlçesindeki baba evine geldi. Olayla ilgili sadece otobüsün camından atladığını hatırladığını ifade eden Güney, "Buna da şükür. Gerekirse vatana canım feda." dedi.

Erciyes Üniversitesi ana giriş kapısının yakınında, geçen Cumartesi günü saat 08.45 sıralarında çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu halk otobüsünün geçişi sırasında teröristlerin bomba yüklü aracı patlatması sonucu 14 asker şehit oldu, 56 askerde yaralandı. Kayseri 1'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan ve saldırıda yaralanan Konyalı asker er Recep Güney de yaralandı. Kaldırıldığı hastanede tedavisi tamamlanan Güney, taburcu olduktan sonra raporlu olarak memleketi Ereğli İlçesindeki baba ocağı geldi.

VATANA CANIM FEDA

Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü mezunu olan ve elektrik yapan bekar Recep Güney, 8 aylık asker olduğunu belirtti. 3 kardeş olan Güney, saldırıyla ilgili sadece otobüsün önünde oturduğunu ve camdan atladığını hatırladığını kaydetti. Güney, şunları söyledi:

"Olay anını hatırlamıyorum. Sadece hafızamda otobüsün camından atladığım o an var. Şehit olan devrelerim arasında silah arkadaşlarımdan çok yakın tanıdıklarım vardı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralı arkadaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Buna da şükür. Gerekirse vatana canım feda. Biz çok şükür iyiyiz, kalktık ayağa. Allaha bin şükür. Sağ salim evimize geldik. Oradaki yaralı arkadaşlarıma geçmiş olsun diliyorum."

Elinde kırık ve dalağında zedelenme olduğunu ifade eden Güney, "Otobüs, çok kalabalıktı. Kimin ne olduğunu bilmiyorum. Tek hatırladığım camdan atlayıp hastaneye gittiğimdi." dedi.

AĞABEYİ: YARALANDIĞINI HASTANEDEN ÖĞRENDİK

Patlamadan sonra kardeşinin yaralandığını hastaneden telefonla aradıklarında öğrendiklerini belirten ağabeyi Mehmet Güney, "Normal de Recep çarşı iznine çıktığında bizi arar, haber verirdi. Fakat o gün arayan soran olmadı, bizde merak ettik. Kardeşim Şaban askeriyeyi aradı. Üst devresi çarşı iznine çıktıklarını söyledi. Akabinde hastaneden bize telefon geldi. Biz apar topar Kayseri'ye gittikö dedi. Vatanımız için canımız feda." dedi.

Görüntü Dökümü

----------------

Recep Güney röp.

Ağabeyi ve babası röp.

Recep Güney ve ailesinden detay

Haber- Kamera: Atilla ATMACA/ EREĞLİ-KONYA,

20.12.2016 - Haber Kodu : 161220213

===========================================

6)SOKAĞA EL YAPIMI PATLAYICI ATILDI: 2 ARAÇ ZARAR GÖRDÜ

İZMİR'in Buca İlçesi'nde, kimliği belirsiz kişiler tarafından yola atılan 2 tane el yapımı patlayıcının patlaması sonucunda 2 araç zarar gördü. Polis kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlatırken, olayın terörle bağlantısı araştırılıyor.

Olay, dün akşam saatlerinde Çamlıkule Mahallesi 220/40 Sokak üzerinde meydana geldi. Kimliği belirsiz kişiler tarafından sokağa 3 el yapımı patlayıcı atıldı. Çıkan büyük gürültü üzerine çevredekiler durumu polise bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis bölgeye sevk edildi. Olay yerine gelen polisler patlayıcılardan birinin patlamadığını fark edince çevre güvenliği alarak vatandaşların bölgeden uzaklaştırdı. Patlama sonrasında Adnan Türker'e (60) ait 35 DLU 25 plakalı otomobille 35 ZY 120 plakalı hafif ticari araçta maddi hasar meydana geldi. Olay yeri inceleme ekipleri patlayıcılar üzerinde araştırma yaparken, mahalle sakinlerinden Selahattin Tilki, 'İki kez patlama oldu. Çok büyük gürültü oldu. Dünürümün aracı zarar gördü. Ne olduğunu bilmiyoruz' dedi. Çevredeki güvenlik kameralarını inceleme alan, parmak izi çalışması yapan polis, kaçan şüphelileri yakalamak çalışma başlattı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ise olayın terörle bağlantılı olup olmadığını belirlemek için geniş çaplı soruşturma başlattı. Olay sonrası durumundan şüphelenilen 3 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Olay yerinden görüntü

-Ekiplerin çalışmasından görüntü

-Çevredeki vatandaşlardan görüntü

-Selahattin Tilki ile röportaj

-Genel ve detay görüntü

Haber : Mehmet CANDAN - Kamera: Mehmet GÜNEY/ İZMİR,

======================================================

7)MEHMETÇİK'TEN NEFES KESEN HASTA KURTARMA OPERASYONU

MUŞ'ta yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu kapanan köyünde mahsur kalan 80 yaşındaki KOAH hastası Şerefettin Sılkım, Mehmetçiğin havadan düzenlediği operasyonla hastaneye götürüldü.

Üçevler Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk sahası içerisinde bulunan Arıköyde ikamet eden KOAH hastası Şerefettin Sılkım nefes darlığı çekemeye başladı. Sılkım ailesinin haber vermesi üzerine Muş İl Jandarma Komutanlığı Harekat Merkezince Van'daki 112 Acil'e ait ambulans helikoptere bilgi verildi. Hava muhalefeti nedeniyle Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopter köye inemedi ve geri dönmek zorunda kaldı. Muş 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görevli doktor aile ile yapılan görüşmede, hasta yakınları tarafından bildirilen şikayetler göz önüne alındığında hastanın acil olarak en yakın hastaneye tahliyesinin uygun olacağına karar verildi. Bu kez Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığı'na ait askeri helikopter ile Muş Devlet Hastanesi tarafından görevlendirilen sağlık personelinin de alınması ile köyde bulunan Şerefettin Sılkım Muş Devlet Hastanesi'ne tahliyesi getirildi. Sılkım'ın ailesi Mehmetçiğe teşekkür etti.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Fotoğraflar

Haber: Yusuf Özgür BÜLBÜL/ MUŞ,

20.12.2016 - Haber Kodu : 161220212

===================================================

8)MANKEN ASLI BAŞ'IN ÖLÜMÜ DAVASINDA 24'ÜNCÜ DURUŞMA YAPILDI

BODRUM'da 6 yıl önce turizmci Ahmet Bayer'in villasının terasından düşüp yaşamını yitiren manken Aslı Baş'ın ölümü ile ilgili olarak Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya devam edildi. Ahmet Bayer ve iki oğlunun ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın duruşması öncesi, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, adliye önünde açıklama yapıp, sanıklara en ağır cezanın verilmesini istedi.

2003 yılı 'Miss Model Of The World' (Mankenler Kraliçesi) yarışması birincisi 32 yaşındaki Aslı Baş, 21 Temmuz 2010 tarihinde saat 02.30 sıralarında, vurgun yediği için tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayan turizmci Ahmet Bayer'in Yalıkavak Beldesi'ndeki Clup Flipper Tatil Köyü içindeki villasının, 6.5 metre yüksekliğindeki terasından düşerek yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturmanın ardından Muğla Cumhuriyet Savcılığı, turizmci 62 yaşındaki Ahmet Bayer ve oğulları 32 yaşındaki Hakan ile 30 yaşındaki Volkan Bayer hakkında 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, yanlarında çalışan 41 yaşındaki Murat Umirov 'delilleri karartmak ve ortadan kaldırmak' suçundan 7.5 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.

Davanın 24'üncü duruşması bugün Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Sanıkların da katıldığı duruşmada Aslı Baş'ın babası Mehmet Yavuz Baş ile avukatlar hazır bulundu.

Duruşma öncesinde adliye önünde biraya gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi yaklaşık 50 kişi de 'Kadın cinayetlerinde iyi hal indirimi uygulanmasın' pankartı açtı. Platform adına açıklamada bulunan Nida Sanem, "Türkiye'nin sayılı zenginlerinden olan Ahmet Bayer ve ailesinin yargılandığı davada gerçeklerin üstü örtülmeye çalışıldı. Aslı Baş için adalet sağlanıncaya kadar bu davanın takipçisi olacağız. Kadın cinayetlerinin önünü açan, kadın katillerine verilen ceza indirimleridir. Savaş ortamı, artan şiddettir" diye konuştu.

Aslı Baş'ın babası Mehmet Yavuz Baş ise, "FETÖ'cü grup ile İhsan Kalkavan'ın desteklediği kızımın katilleri, 7 sene oldu hala hiçbir işlem yapılmadan mahkeme sürüp gidiyor" dedi.

Duruşma yurt dışında bulunan tanık Beyhan Stnesnen ile kızı Melis Stnesnen'in ifadelerinin alınması ertelendi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Aslı Baş'ın babası Mehmet Yavuz Baş'ın açıklaması

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerinden görüntü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu basın açıklaması

-Aslı Baş'ın fotoğrafı

-Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Cavit AKGÜN/ MUĞLA,

===================================================

9)PKK ADINA HARAÇ TOPLADIKLARI İDDİASIYLA 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

BATMAN'da, Cumhuriyet Başsacılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 5 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda, PKK terör örgütü adına haraç topladıkları, örgüte erzak, malzeme ve silah yardımında bulundukları iddiasıyla 12 kişi gözaltına alındı.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığının PKK terör örgütünün finans kaynaklarına yönelik yürüttüğü sorşturma kapsamında Jandarma ekipleri Batman, Ağrı, Mardin, Van ve Şırnak'ta 14 adrese eş zamanlı baskınlar düzenledi. Operasyon sonucu, iş adamlarından tehdit ve şantaj amacıyla terör örgütünce yazılan ve 'pusula' olarak tabir edilen notları ulaştırdıkları, örgüte eleman, erzak, malzeme, silah ve mühimmat temininde bulundukları, güvenlik güçlerinin faaliyetleri ile kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik bilgi toplama faaliyetlerinde bulundukları iddiasıyla 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolü için hastaneye götürülükken, hakkında gözaltı kararı çıtartılan 2 kişinin arama çalışmaları ise sürdüğü belirtildi.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, örgütsel doküman, ruhsatsız av tüfeği, bu tüfeğe ait fişek, cep telefonu, tablet ve iş adamlarına verilmek üzere yazılan pusulaların ele geçirildiiği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Zanlıların hastaneye getirilmesi

-Zanlılardan görnütüler

-Jandarma araçlarının görüntsü

Haber-Kamera: Reşat YİĞİZ/BATMAN,

20.12.2016 - Haber Kodu : 161220211

==============================================

10)SAFRANBOLU'DA 'TERÖRE LANET' YÜRÜYÜŞÜ

KARABÜK'ün Safranbolu İlçesi'nde yaklaşık 1000 kişi, ellerinde Türk bayrakları ve sloganlarla yürüyerek terör saldırılarını protesto etti.

Safranbolu Kaymakamlığı ve Safranbolu Belediyesi ile sivil toplum örgütlerinin iş birliğinde düzenlenen 'teröre lanet' yürüyüşü, Dedeoğlu Camisi önünde başladı. Ellerinde Türk Bayrakları ve çeşitli dövizler taşıyan grup, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atarak Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'na yürüdü. Burada şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Kuran-ı Kerim okunmasının ardından dualar edildi.

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, "Biz böyle tek yürek, tek ses olduğumuz sürece, birlik beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece hiç bir terör örgütü, FETÖ'sü, PKK'sı, DEAŞ'ı da ülkemize diz çöktüremeyecek, ülkemize istediklerini yaptıramayacak" dedi. Kalabalık daha sonra dağıldı.

Karabük İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gören yaklaşık 100 öğrenci de Necatibey Caddesi'nde toplandı. Öğrenciler, 'Vatan sana canım feda', 'Ne mutlu Türk'üm diyene', 'Hepimiz askeriz PKK'ya yeteriz' sloganları atarak Yenişehir Atatürk Anıtı'na yürüdü. Öğrenciler basın açıklaması ardından dağıldı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Safranbolu'da düzenlenen yürüyüş

-Saygı duruşunda bulunulması

-İstiklal Marşı'nın okunması, dualar edilmesi

-Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak'ın konuşması

-Karabük'te İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin yürüyüşü

Dosya adıkrbsafranbolukarabukteterorelanetyuruyusu

Haber-Kamera Bülent DİKTEPEKARABÜK,

20.12.2016 - Haber Kodu : 161220205

============================================

11)NİĞDE'DE TARAFTAR GRUPLARI TERÖRE KARŞI BİRLİKTE YÜRÜDÜ

NİĞDE'de çeşitli spor kulüplerinin taraftar grupları, İstanbul ve Kayseri'de yaşanan terör saldırısına tepki göstermek için yürüyüş düzenledi.

Kent merkezinde bulunan Ömer Halisdemir Meydanı'nda bir araya gelen yaklaşık 300 taraftar, teröre karşı tepki için Derbent Kavşağında bulunan Niğde Şehitliği'ne kadar yürüdü. Terör örgütü PKK karşıtı slogan atarak yürüyen taraftarlar, ellerinde 'Biz sizin gazınızı copunuzu her zaman yeriz, siz yeter ki şehit olmayın', 'Vatan bir bütün parçalanamaz', 'Teröre karşı omuz omuza' yazılı pankartlar taşıdı. Şehitlik önünde dua eden taraftarlar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Taraftar gruplarının yürümesi

Slogan atan taraftarlar

Elinde döviz ve pankart taşıyan taraftarlar

Taraftarların şehitlik önünde dua etmesi

Taraftarların saygı duruşunda bulunu, İstiklal Marşı'nı okuması

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

20.12.2016 - Haber Kodu : 161220210

==========================================

12)KÖYLÜLER ÇİMENTO FABRİKASI KURULMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

SAKARYA'nın Geyve İlçesi'nde Doğancıl Köyü'nde yapılması planlanan çimento fabrikasının ÇED toplantısına köylüler tepki göstererek, fabrika yetkililerine ve görevlileri köye sokmadı.

Geyve Doğancıl Köyü Mantarlık mevkiinde kurulması planlanan çimento fabrikasının ÇED toplantısı için köye gelen fabrika ve Çevre İl Müdürlüğü yetkililerine, köylüler yolu traktörlerle kapatarak köye girmelerine engel oldu. Köylülerin tepkisi ile karşılaşan yetkililer ÇED toplantısını yapamadı. Siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği eylemde jandarma geniş güvenlik önlemi alarak, fabrika ve görevlilerin bulunduğu araçların etrafında kordon oluşturdu. Fabrika ve Çevre İl Müdürlüğü yetkililerinin köye girmesine izin vermeyen köylüler soğuk hava nedeniyle yolda ateş yakarak ısınmaya çalıştı. Çevre İl Müdürlüğü yetkililerinin toplantının yapılamadığına dair tutanağı okuması sonrası, "Direne direne kazanacağız", "Çimento fabrikası istemiyoruz" sloganları atan köylüler dağıldı.

Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan, "Geyve halkının, Sakaryalıların bu yöndeki geleceği karartılmasın. Temenni ediyoruz ikinci bilgilendirme toplantısına gerek duyulmasın. Biz mümkün oldukça sağduyu içerisinde buradayız. İkinci toplantı tekrarlanmaya kalkılırsa daha büyük bir kitle, daha büyük kalabalık ile daha organize edilmiş bir şekilde burada olacağız. Çünkü iş tatsızlaşmaya doğru gider. Yasal yollar sonuna kadar açık kullanacağız" dedi.

Bölgeye kurulması planlanan fabrikanın proje müdürü Engin Çeviker, "Yapılacak fabrikayla ilgili vatandaşları bilgilendirmek için geldik fakat ama bunu yapamadık. Halkın da kendine göre haklı düşünceleri var. Onlara saygı duyarak Çevre İl Müdürlüğü'nden gelen yetkililerle toplantının yapılamadığına dair tutanak tutarak geri dönüyoruz. Çevreye zarar vermeyecek. Vatandaşlara fabrikanın zararlı olmadığını anlatamadık, fabrikayı tanıtamadık. Bundan sonraki süreç devem edecek" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Köylülerin tepkisi

-Kapatılan yoldan görüntü

-Slogan atmaları

-Jandarmanın önlemleri

-Röportajlar

Haber: HABER-KAMERA: İsmail ÇETİNTAŞ/ GEYVE(Sakarya),

20.12.2016 - Haber Kodu : 161220214

=======================================================

13)DAMAT, GELİNİ GİTAR ÇALARAK EVDEN ALDI

SAKARYA'nın Sapanca İlçesi'nde otomotiv test mühendisi damadın gelini gitar çalarak evden aldığı görüntüler sosyal medyada en çok paylaşan videolar arasında yer aldı.

Sosyal medyada hızla yayılan görüntülerde İstanbul'da yaşayan otomotiv test mühendisi Güney Töke, geçen yıl evlendiği Sapancalı Sevda Şirin'e sürpriz yaptı. İstanbul'da gerçekleşen nikah öncesi damat Güney Töre gelin Sevda Şirin'i evinden alırken aracının bagajından amfisi ve gitarını çıkararak arkadaşının çaldığı davulun eşliğinde ünlü metal müzik grubu Megadeth'in Holy War parçasını çaldı. Geçen yıl çekilen görüntüler kısa bir süre içerisinde sosyal medyada 'Damat Megadeth çalarak gelin aldı' diyerek paylaşılmaya başlandı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Gelinin babasının yanında görüntüsü

-Damadın arkadaşıyla birlikte gitar ve davul çalması

Haber: Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya),

20.12.2016 - Haber Kodu : 161220209

======================================================

14)SIĞIRCIK KUŞLARININ BÜYÜLEYEN DANSI

BURSA'da akşam saatlerinde sığırcık kuşlarının dansı görenleri adeta büyüledi.

Bursa semalarında gruplar halinde uçan sığırcık kuşları dakikalar boyunca gökyüzünde çeşitli şekiller oluşturdular. Binlerce kuşun yer aldığı grupların karşılaşmaları sırasında ise biribirlerine çarpmadan yön değiştirmeleri dikkat çekti. Sığırcık kuşları havaları soğumasıyla birlikte şehir merkezlerindeki büyük ağaçlar ve buna çatılarını meslek tutuyor.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Uçan sığırcıklardan görüntüler

Haber: Faruk KAHRAMAN-Berktuğ ÖNCÜ/ Bursa,

20.12.2016 - Haber Kodu : 161220196

==============================================

-

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement