Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

Genelkurmay Başkanı Akar ve komutanlar, Kardak Kayalıkları'nda inceleme yaptıGENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları bugün Aksaz Deniz Üssü'ndeki denetleme ve incelemelerden sonra Bodrum'dan 'TCG Meltem' hücumbotuyla denize açılarak Kardak Kayalıkları'na gitti.

30.01.2017 08:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanı A kar ve komutanlar, Kardak Kayalıkları'nda inceleme yaptı

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları bugün Aksaz Deniz Üssü'ndeki denetleme ve incelemelerden sonra Bodrum'dan 'TCG Meltem' hücumbotuyla denize açılarak Kardak Kayalıkları'na gitti. Genelkurmay Başkanı ve komutanlar Kardak Kayalıkları'nda incelemelerini tamamladıkta sonra Bodrum'a döndü.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları bugün Aksaz Deniz Üssü'nde inceleme ve denetmelerden sonra saat 10.30 sıralarında karayoluyla Bodrum'a geldi. Rıhtımda bekleyen P334 borda numaralı 'TCG Meltem' hücumbotuna geçen Orgeneral Akar ve komutanlar Kardak ziyareti için denize açıldı.

Komutanların bulunduğu, 2 koruma botu ile 4 sahil güvenlik botunun eşlik ettiği 'TCG Meltem' hücumbotu, saat 11.45 sıralarında Bodrum'a 25 mil uzaklıktaki Kardak Kayalıkları'na ulaştı.

YUNANLILAR ANMA YAPIYORDU

Türkiye ile Yunanistan'ı savaşın eşiğine getiren 1996 yılındaki Kardak krizi sırasında düşen Yunan helikopterinde ölen 3 subay için, kayalıklara 1.5 mil uzaklıktaki Kilimli (Kalimnos) Adası'nda bugün olayın yıl dönümü nedeniyle anma töreni yapılıyordu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve komutanların bulunduğu 'TCG Meltem' hücumbotu Kardak'a yaklaşırken, 1 mil uzaklıktaki Kalalimnos Adası'ndaki Yunan sahil güvenlik botları bölgeye hareket etti. İstanköy (Kos) ve Kilimli (Kalimnos) önlerindeki Yunan savaş gemileri de ziyareti uzaktan izledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve kuvvet komutanları Kardak Kayalıkları çevresinde dolaşıp incelemelerini tamamladıktan sonra Bodrum'a döndü.

GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPTI

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde bugün konuya ilişkin şu açıklama yapıldı: "Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile birlikte 29 Ocak 2017 tarihinde, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı ve Donanma Komutanlığı bağlısı gemilerde inceleme ve denetlemelerde bulunmuştur. Ziyaret sırasında Kardak Kayalıkları bölgesinde Deniz Kuvvetlerimize ait 2 hücumbot ile seyir icra edilmiştir. Orgeneral Akar, TSK olarak Ege Denizinde icra etmiş olduğumuz tüm faaliyetlerde deniz alaka ve menfaatlerimizin korunmasında daima dostluk ve barışı göz önünde bulundurduğumuzu belirtmiştir. İlaveten ülkemizin ve milletimizin hak ve menfaatlerinin karada, denizde ve havada korunması için TSK'nın azim ve kararlılıkla, gayret ve çabalarını artırarak sürdürmekte olduğunu vurgulamıştır.

Orgeneral Akar, ayrıca TSK'nın bölgemizde etkin, caydırıcı ve saygın bir güç olduğunu da ifade etmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

KARDAK'A YAKLAŞTIRMADILAR

Bugün saat 16.30'da Yunanistan'a ait İstanköy (Kos) Adası'ndan gelerek Kardak Kayalıkları'na yaklaşmak isteyen Yunan sahil güvenlik gemisine bölgede devriye gezen Türk sahil güvenlik botu engelledi. Yunan botunun kayalıklara yaklaşmaya çalışması ve Türk botu tarafından engellenmesi DHA kamerası tarafından görüntülendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Genelkurmay Başkanı Orgenaral Hulusi Akar ve beraberindekilerin içinde bulunduğu hücumbotun Kardak'a gelişinden görüntü

-Türk botlarının Kardak'ta görüntüsü

-Yunan botunun Türk botlarının önünü kesmeye çalışmasından görüntü

-Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın hücümbottan inişi

-Orgeneral Akar'ın askerlele hatıra fotoğrafı çektidrmesi

-Orgeneral Akar ve beraberindekilerin helikopterle ayrılmaları

-Genel ve detay görüntüler

LAR

Haber: Yaşar ANTER - Kamera: Nilüfer DEMİR/ BODRUM, DHA)

==================================================

Bakan Işık'tan Kardak açıklaması

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık beraberindekilerle birlikte Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret etti. Atatürk Odası'nı gezerek bilgi alan Bakan Işık, gazetecilerin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Kardak Kayalıkları ziyaretiyle ilgili sorusu üzerine, "Türkiye olarak Ege'nin barış denizi olmasını istiyoruz. Her türlü sorunun barışçı yollarla konuşarak çözülmesini istiyoruz. Bu noktadaki tavrımız sürüyor. Ama bölgede hiçbir şekilde emrivakiye de Türkiye'nin boyun eğmeyeceğinin herkes tarafından bilinmesi gerekiyor. Detaylı bilgiye sahip değilim doğrusu. Ama dediğim gibi sorunların konuşularak barışçıl yöntemlerle çözülmesi en temel prensibimiz" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere karayoluyla Edirne'ye geldi. Edirne Valiliği girişinde Vali Günay Özdemir ve daire müdürleri tarafından karşılanan Işık, daha sonra makama geçti. Valilik ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Işık, 40 subayın Almanya'ya iltica başvuru yaptığının hatırlatılması üzerine, Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin terör konusunda çok ciddi mücadele ettiğini anlatan Işık, Almanya'nın FETÖ mensubu olduğu belirtilen askeri iade etmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: "Sadece Yunanistan için değil tüm Avrupa için özellikle söylüyoruz. Terörle işbirliği yılanla çuvala girmektir. Şimdi aynı şey Almanya içinde geçerli. 40 tane göya onlara asker demeye ağzımız varmıyor. Bu 40 kişi iltica başvurusunda bulunmuş. Alman yargısının ve Alman makamlarının bunu çok dikkatli değerlendirmeleri ve kesinlikle iltica başvurularını kabul etmemeleri gerekiyor. Biz de 15 Şubat'ta NATO Savunma Bakanları toplantısında ve arkasından da Münih'te güvenlik konferansında Alman mevkidaşımla özellikle görüşeceğim. Bu kabul edilemez, Türkiye'de darbeye teşebbüs etmiş bir yapının mensubu olduğu iddia edilen kişilerin Almanya tarafından himaye edilmesi, Almanya gibi Türkiye ile kültürel, sosyal, siyasi ilişkileri çok güçlü olan bir ülke için kesinlikle kabul edilemez. Bu çok önemli sonuçlar doğuracak bir durum olur. O açıdan bu noktada tüm dünyaya çağrımız, terörle noktasında Türkiye ile işbirliğini arttırması. Türkiye bu noktada samimi ve çok ciddi bir mücadele veriyor. Yalnız bırakılmamalı. Bugün Türkiye yalnız bırakılırsa, yarın kendilerinin de yanlarında bulunacak ülke kalmayabilir. Almanya'dan beklentimiz bu iltica başvurularının kesinlikle değerlendirilmemesi ve şuanda Almanya'daki FETÖ mensuplarının Türkiye'ye iadesinin sağlanması."

'EL BAB'DA SİVİL ENDİŞEMİZ VAR'

Gazetecilerin El Bab'taki DEAŞ hareketliliğini sorması üzerine harekatın planlandığı gibi devam ettiğini söyleyen Işık, "Şu anda El Bab'ta harekat planlandığı gibi devam ediyor. Ama şehir kuşatıldığı için ve artık savaş şehrin içerisinde olmaya başladığı için sivil kaybı endişesi bizim hızımızı durduran bir durum. Biraz hava şartları da tabi kış mevsimindeyiz, yağmur, çamur bir hayli var. Burada hızı kesen en büyük unsur sivil kaybın, minimize edilmesi ya da olmaması için gösterilen gayret. Bu arada DEAŞ'tA de bir hareketlilik var. Bu da yakinen takip ediliyor. Şuanda 'çekiliyor' gibi bir ifade belki iddialı bir ifade olur ama El Bab'da DEAŞ'in bir hareketlilik içerisinde olduğunu izliyoruz. Bazı yer değişiklikleri oluyor ama hareket planlandığı gibi devam ediyor" dedi.

YUNANİSTAN'A KAÇAN ASKERLER

Yunanistan'ın darbeci askerlere yönelik iade etmeme kararını da eleştiren Bakan Işık, bu kararın kabul edilemez olduğunu söyledi. Yunanistan'ın darbeci askerleri Türkiye'ye hemen iade etmesi gerektiğini söyleyen Işık,şöyle devam etti: "Yunanistan'ın tavrını anlamak mümkün değil. Yunanistan NATO'da bizim müttefikimiz. Her şeyden öncede komşuyuz. İyi komşuluk açısından kendilerinin de terör örgütü olarak saydığı örgütün üyesi teröristi Türkiye'ye iade etmemesinin izahı olamaz. Bugüne kadar da hiç bir teröristi, terör örgütünü mensubunu Türkiye'ye iade etmediler. Bu iyi niyetli bir yaklaşım değildir. Bakın artık terör küreselleşmiştir. Terörle mücadele de küresel işbirliği artık olmazsa, olmazdır. Hiç bir ülke 'bu terör bana zarar vermez' diye düşünmemelidir. Teröriste müsama eninde sonunda kendisine bedel ödetir. Bu açıdan 8 taNe FETÖ üyesi olduğunu düşündüğümüz kişinin Türkiye'ye iade edilmemesi kabul edilemez. Bu bir siyasi karardır. Yunanistan'ın bu konuyu değerlendirilmesi, yargı kararını yeniden gözden geçirmesi ve terör örgütü üyesi olduğu düşünülen kişilerin Türkiye'ye iadesinin bir an önce sağlanması gerekir."

'İLK MUHARİP UÇAĞIMIZ 2023'TE HAVALANACAK'

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin savunma sanayinde dışa bağımlılığını en alt seviyelere indirmek zorunda olduklarını söyledi. 2002'de görevi devir aldıklarında savunma sanayinde yerlilik oranın yüzde 24 olduğunu anlatan Işık, "Bu yüzde 24'ün niteliği çok da düşüktü. Şuanda savunma sanayinde yerlilik oranımız yüzde 60'ı geçti ve nitelikte çok yükseldi. Piyade tüfeğinden, insansız hava aracına, helikopterinden kendi gemisine kadar ihtiyaç duyduğu bir çok silahı kendi imkanlarıyla üreten bir Türkiye var. İlk hedefimiz savunma sanayimizdeki yerlilik oranını yüzde 80'in üzerine çıkarmak ve buradaki kritik teknolojilere de sahip olmak. Kendi füze sistemimizle ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz, diğer taraftan kendi fırkateynimizi üretmek için geçen hafta saç kesim törenini yaptık. Öte taraftan da kendimize ait bir Milli Muharip uçağı geliştirmek için de çalışmalara başladık. Bunları yaparken elbette ki uluslararası işbirliği de yapıyoruz. Dün İngiltere ile imzalanan anlaşmayla Milli Muharip uçağının geliştirilmesinde İngiliz firma ile birlikte çalışacağız. Milli muharip uçağının ilk uçuşuyla ilgili hedefimiz 2023 yılı" diye konuştu.

Bakan Işık, Valilik ziyaretlerinin ardından 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün'ü makamında ziyaret ederek şehit aileleri ve gazilerle bir araya geleceği Meriç Nehri kenarındaki restorana geçti.

'10 BİN TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ'

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, şehit aileleri ve gazilerle Meriç Nehri kenarındaki Lalezar Restaurant'da bir araya geldi. Terörle mücadele konusunda değerlendirmelerde bulunan Işık, 24 Temmuz 2015'ten bu yana Güneydoğu'da 10 binin üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi. Türkiye'nin hem içiyle hemde dışıyla teröristler için güvenli bir alan olmaktan çıktığını ifade eden Işık, şöyle dedi: "Ülkemize kaseden hainlerle amansız bir mücadele veriyoruz. Bakınız Güneydoğu'da PKK ile amansız bir mücadele sürdürüyoruz. Allah'a hamdolsun terör örgütünün beli kırılmıştır. Şu son 24 Temmuz 2015'ten bu güne kadar yaklaşık 10 bin terörist etkisiz hale getirilmiştir. Şu kış şartlarında bile kahraman askerimiz, Mehmetçiğimiz, polisimiz, jandarmamız, köy korucularımız, bütün güvenlik güçlerimiz, kar demeden, kış demeden mücadeleyi sürdürüyor. Artık ne Türkiye'nin içi ne dışı bu terör örgütü için güvenli bir alan olmaktan çıkmıştır. Bu mücadeleyi de sonuna kadar sürdüreceğiz. Türkiye'nin birliğine kasteden bu hainler eninde sonunda tamamen bu işten vazgeçmek, zorunda kalacaklar. ya öyle ya böyle bu konuda kararlıyız. Şuanda tam bir birlikte beraberlik içerisinde bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Maalesef içimizdeki hainlerin ihanetlerinden dolayı bazı sıkıntıları yaşamadık değil. Ama o hainlerde içimizden temizlenince şimdi terörle mücadele çok daha etkin bir hale geldi. FETÖ terör örgütü bu ülkenin içerden teslim alınmasına yönelik görülen en sinsi örgütü olarak tarihe geçti. Ama milletimizin basireti bu terör örgütünün ülkeyi teslim almasına izin vermedi."

FIRAT KALKANI OPERASYONU

Fırat Kalkanı Harekatı'nda 2 bin kilometrelik alanı DEAŞ teröristlerinden temizlendiğini kaydeden Işık, "Şimdi El Bab'da operasyonları sürdürüyoruz. Bölgeden DEAŞ tamamen temizlemek atmak hedefimizdir. Bu konuda istiyoruz ki uluslararası toplumla beraber çalışalım. DAEŞ ile sadece Türkiye kendi başına mücadele etmesin" ifadelerini kullandı.

F-16'LARIN YERİNİ HÜRKUŞ ALACAK

Türkiye'nin savunma sanayi konusunda büyük gelişmeler kat ettiğini belirten Milli Savunma Bakanı Işık, yeni nesil temel eğitim uçağı Hürkuş'un Nisan ayına kadar silahlandırılacağını ve terörle mücadelede F-16'ların yerini alacağını, Altay tankının ise 2017 de seri üretime geçeceğini belirterek şunları söyledi: "Artık kendi tüfeklerimizi kullanıyoruz, kendi tankımızı Altay takını yakında seri üretim aşamasına getiriyoruz. 2017 yılında seri üretiminin startını vermek. Artık kendi insansız hava aracımızı başka ülkenin himmetiyle uçurmuyoruz. Tamamen kendi geliştirdiğimiz insansız hava aracımızla terörle mücadele ediyoruz. Bakın terörle mücadele şehitler veriyoruz. Hepimizin canı yanıyor. Hele hele ateş düştüğü yeri yakar ifadesi çok doğru bir ifade ama şunu da bilmenizi isterim. Artık silahlı İHA'larla teröristi önce tespit ediyor, tepesine de bombayı bırakıyor. Bunu bize hiçbir ülke vermiyor. Biz yaptık ve şu anda terörle mücadele de silahlı İHA'ları kullanıyoruz. Hürkuş'u geliştirdik genel müdüre talimat verdim Nisan ayına kadar Hürkuş'u silahlandıracaksın. Gördüğü zaman teröristi F-16 çağırmayacağız hemen oradan bombayı tepesine bırakacağız. Türkiye Cumhuriyeti ile baş edilemeyeceğini herkes görecek. Artık Türkiye kendi uydusunu yapıyor."

BAKAN IŞIK'TAN KARDAK AÇIKLAMASI

Restorandaki yemeğin ardından Milli Savunma Bakanı Fikri Işık beraberindekilerle birlikte Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret etti. Atatürk Odası'nı gezerek bilgi alan Bakan Işık, gazetecilerin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Kardak Kayalıkları ziyaretiyle ilgili sorusu üzerine, "Türkiye olarak Ege'nin barış denizi olmasını istiyoruz. Her türlü sorunun barışçı yollarla konuşarak çözülmesini istiyoruz. Bu noktadaki tavrımız sürüyor. Ama bölgede hiçbir şekilde emrivakiye de Türkiye'nin boyun eğmeyeceğinin herkes tarafından bilinmesi gerekiyor. Detaylı bilgiye sahip değilim doğrusu. Ama dediğim gibi sorunların konuşularak barışçıl yöntemlerle çözülmesi en temel prensibimiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Işık, belediye ziyaretinin ardından partililerle Edirne Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda basına kapalı düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Bakanın restorana gelişi

-Yemeğe katılan şehit aileleri ve gaziler

-Salondan görüntüler

-Bakanın konuşması

-Belediye ziyareti

-Kardak açıklaması

-Atatürk odasını ziyaret etmesi

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE,-

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

Fırat Kalkanı'nda 209 DEAŞ hedefi vuruldu, 20 terörist öldü

SURİYE'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'a ait 209 hedef, karadan ve havadan Türk ve koalisyon jetleri tarafından ateş altına alınarak imha edilirken 20 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 160 günden bu yana devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda, Özgür Suriye Ordusu ilerleyişini sürdürdü. Trör örgütü DEAŞ'a ait 184 hedef karadan ateş destek vasıtalarıyla, 25 hedef ise Türkiye ve koalisyon ülkelerine savaş uçaklarıyla vuruldu.

Gün içerisinde 20 teröristin etkisiz hale getirildiği harekatın son durumuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi: "Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 184 DEAŞ hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak bölgedeki terörist grupların faaliyetleri baskı altına alınmıştır. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından; Bab, Tadif ve Bzagah bölgelerinde tespit edilen 23 DEAŞ hedefine yönelik düzenlenen hava harekatı sonucunda, barınma maksatlı kullanılan 20 bina, 1 mühimmat deposu ve 2 savunma mevzii imha edilmiştir. Koalisyon hava unsurları tarafından, Bab ve Bzagah'da bulunan DEAŞ hedeflerine yönelik icra edilen 2 hava harekatı sonucunda, DEAŞ mensuplarınca kullanılan silah monteli 1 araç imha edilmiştir. Gün içinde, icra edilen harekat kapsamında 20 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan, patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 76 el yapımı patlayıcı imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 3 bin 507 el yapımı patlayıcı ve 55 mayın kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

Görüntü Dökümü

-------------------

ARŞİV

-Hava Harekatından görüntü

Haber: GAZİANTEP, -

=================================================

El Bab'da DEAŞ saldırısı: 1 şehit

Cenazesi memleketine gönderildi

Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ militanları ile yaşanan çatışmada şehit olan piyade uzman çavuş 29 yaşındaki Ayhan Elmacı'nın cenazesi, otopsisinin ardından havalimanını götürüldü. Şehit uzman çavuş Elmacı için düzenlenen uğurlama törenine Gaziantep Vali Vekili Halil Uyumaz, Vali Yardımcısı Turgay Ergin, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Adnan Keçeci, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Durdu Mehmet Yetkinşekerci, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, STK temsilcileri, belediye başkanları ve askerler katıldı.

Şehit uzman çavuş Ayhan Elmacı'nın Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzlarında cenaze aracından Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçağa taşındı ve toprağa verilmek memleketi İzmir'e gönderildi.

Uzman çavuş Ayhan Elmacı'nın şehit olmasıyla birlikte, geçen yıl 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan asker sayısı 56'ya yükseldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Asri Mezarlık

Şehit cenazesinin morgdan alınması

Cenazenin havalimanına getirilmesi

Uğurlama törenine katılanlar

Cenazenin uçağa taşınması

Uçağın gidişi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mücahit YOLCU-Ahmet ÖZER/GAZİANTEP,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

El Bab'daki şehit ateşi İzmir'e düştü

SURİYE'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan Türk birliğine yönelik terör örgütü DEAŞ saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ayhan Elmacı'nın acı haberi İzmir'in Menderes İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düşürdü. Şehidin ailesinin evinin dış kapısına Türk Bayrağı asılırken gözyaşları sel oldu. En son halasıyla telefonda konuşan şehit Elmacı'nın, "Sizinle oturup çay içmeyi çok özledim" dediği öğrenildi.

Suriye sınırının teröristlerden temizlenerek güvenli hale getirilmesi için geçen 24 Ağustos'ta başlatılan ve 159'uncu gününe giren Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan Türk askerlerinin bulunduğu Suriye'nin El Bab bölgesindeki birliğe, dün öğle saatlerinde DEAŞ terör örgütü saldırı düzenledi. Saldırıda piyade uzman çavuş Ayhan Elmacı (29) şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Yaralı askerler Gaziantep ve Kilis'te tedaviye alınırken, şehit uzman çavuşun cenazesi de helikopter ile Gaziantep Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

"SİZİNLE ÇAY İÇMEYİ ÖZLEDİM"

2013 yılında göreve başladığı öğrenilen şehit Elmacı'nın İzmir'in Menderes İlçesi Bulgurca Mahallesi 6801 Sokak'ta yaşayan babası Salim Elmacı'ya (47) acı haberi askerler verdi. Şehidin babası Salim Elmacı'nın ağabeyi Ali Elmacı ve annesi Hatice Elmacı ile yaşadığı öğrenildi. Şehit uzman çavuş Ayhan Elmacı'nın geçen eylül ayında ailesini ziyarete geldiği ve son olarak halası Fadime Demir ile cep telefonuyla görüştüğü, bu görüşmede halasına "Sizinle oturup çay içmeyi çok özledim" dediği belirtildi. Şehidin henüz 1 yaşındayken babasının askerde olduğu sırada annesi tarafından terk edildiği babası Salim Elmacı'nın Zerrin Yılmaz ile ikinci evliliğini yaptığı belirtildi. İkinci evliliğinden de oğlu Umut Elmacı (23) ve kızı Hatice Elmacı (17) adında 2 çocuğu olan Salim Elmacı'nın bir süre önce Zerrin Yılmaz'la boşandığı kaydedildi. Bu arada şehidin kimliğinde de anne adı olarak Zerrin Yılmaz yazılı olduğu bildirildi. Yılmaz'ın İzmir'in Tire İlçesi'nde yaşadığı, bir yakınını ziyaret için Malatya'ya gittiği ve acı haberi alınca İzmir'e gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

BULGURCA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Şehit Uzman Çavuş Elmacı'nın Gaziantep'te düzenlenecek törenin ardından İzmir'e gönderileceği ve bugün Menderes Bulgurca'da yapılacak cenaze törenin ardından yine Bulgurca'da toprağa verileceği belirtildi. Şehidin babaevinin bulunduğu sokağa da Türk Burağı asılırken Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki ile Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da aileyi ziyaret edip başsağlığı diledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Şehidin babaevinden görüntü

-Askerleeeden ve evin önünde toplananlardan görüntü

-Sokaktan görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Tufan HAMARAT-Yasin TİNBEK/İZMİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

Diyarbakır'da markette bombalı saldırı

DİYARBAKIR merkez Bağlar İlçesi'nde bulanan bir markete ses bombasıyla düzenlenen saldırıda can kaybı yaşanmazken, maddi hasar meyda geldi.

Bağlar İlçesi'ndeki Hatboyu Caddesi'nde bulunan bir markete, dün akşam saat 21.00 sıralarında içeride müşterinin olduğu sırada, ses bombasıyla saldırı düzenlendi. Markete atılan ses bombası, büyük bir gürültüyle patlarken market içerisinde ve dışında paniğe yolaçtı. Patlama sesiyle birlikte çevredeki vatandaşların, polis ve sağlık ekiplerine haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Patlamanın etkisiyle şans eseri olayda can kaybı yaşanmazken, markette maddi hasar meydana geldi. Bombalı saldırının yapıldığı markette olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını sürdürken, saldırıyı düzenleyenlerin yakalanması için polis bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Saldıraya uğrayan market

-Polisin güvenlik önlemleri

-Ambulanstan görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

Çavçük mezrasının köy statüsüne alınması için yapılan referandumda kavga çıktı : 10 yaralı, 12 gözaltı

ADIYAMAN'ın Sincik İlçesi'nde, Çavçük mezrasının bağlı olduğu Çatbahçe'den ayrılarak köy statüsüne alınması için yapılan referandum oylaması sonrası çıkan, taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 10 kişi yaralandı. Kavgayla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

Çavçük mezrasının Çatbahçe'den ayrılarak köy statüsüne kavuşturulması için sakinleri arasında referandum yapıldı. 168 kişinin oy kullandığı referandum sonucunda 82 'Evet', 79 'Hayır' oyu çıktı. Oylama sonucunun açıklanmasının ardından mezranın köy olmasını isteyenler ile buna karşı çıkanlar arasında başlayan tartışma, tarafların yakınlarının da katılımıyla kısa sürede taş ve sopalı kavgaya dönüştü. Köy korucularının havaya ateş açarak ayırmaya çalıştığı taraflar, ihbarla gelen jandarmalar tarafından güçlükle ayrıldı. Jandarmanın müdahalesiyle sonlandırılan kavgada; Hüseyin Büyükçelebi, Mesut Büyükçelebi, Yusuf Büyükçelebi, Abdurrahman Küçükaydın, Cebrail Küçükaydın, Hasan Küçükaydın, Medine Küçükaydın, Ali Aydın, Ekrem Aydın ve Mehmet Aydın yaralandı. Yaralılar, ihbarla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Sincik Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan 3'ü buradaki ilk müdahalenin ardından Kahta Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Kavgaya karıştığı belirlenen 12 kişiyi gözaltına alan jandarma, olası yeni bir olumsuzluk yaşanmaması için bölgede güvenlik önlemi aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Devlet Hastanesi

Ambulansların acil servise girmesi

Yaralıların acil servise alınması

Yaralıların yakınları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Haci BOZKURT/ADIYAMAN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

Niğde'de şüpheli araç endişesi

NİĞDE'de İl Emniyet Müdürlüğü'nün karşısına bırakılan hafif ticari araç, polisi alarma geçirdi.

Dün akşam saat 20.00 sıralarında Niğde Emniyet Müdürlüğü'nün karşısında park halindeki 07 ETA 85 plakalı hafif ticari aracı görenler, içerisinde bomba olabileceğinden şüphelenip polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, aracın bulunduğu yolu trafiğe kapatıp çevre güvenliği aldı. Polisler, trafik kayıtlarından tespit ettiği aracın ruhsat sahibini telefonla aradı. Şahsın kendine ait öyle bir aracın bulunmadığını söylemesi üzerine olay yerine bomba imha uzmanı polisler sevk edildi. Uzman ekibin inceleme yaptığı sırada, aracı bırakan ve ismi açıklanmayan sürücü olay yerine geldi. Kimlik sorgusu yapılan sürücü, daha sonra aracına binerek uzaklaşırken, yol yeniden trafiğe açıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Araçta inceleme yapan polisler

Şüpheli araçtan görüntü

Polislerin telsizden araçla ilgili sorgu yapması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

Ayvacık'ta 55 mülteci ve 2 insan kaçakçısı yakalandı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık ilçesinde yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçiş hazırlığındaki 55 mülteci ile insan kaçakçısı olduğu ileri sürülen iki şüpheli jandarma tarafından yakalanıp, gözaltına alındı.

Ayvacık Jandarma Komutanlığı ekipleri, dün sabah gelen iki ayrı ihbarı değerlendirerek, Büyükhusun Köyü ile Arıklı Köyü sahillerinde mülteciler olduğunu belirledi. Her iki köye eş zamanlı operasyon düzenleyen jandarma, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye, Kongo ve Afganistan uyruklu 55 mülteciyi yakaladı. Mülteciler, işlemleri için minibüslerle Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçme hazırlığında oldukları anlaşılan kaçakların ifadelerinden yola çıkan jandarma, insan kaçakçısı olduğu ileri sürülen iki şüpheliyi gözaltına aldı. Mülteciler, jandarmadaki işlemlerinin ardından Ayvacık Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. İki insan kaçakçılğığı şüphelisinin ise jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Yakalanan mültecilerin görüntüsü

Haber-Kamera: İpek GÜNEY/AYVACIK(Çanakkale),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

Muradiye'de 2 kişi çığ altında kaldı

VAN'ın Muratiye İlçesi Yakıncak Mahallesi'nde ava çıkan 3 kişiden 2'si çığ altında kaldı. Çığ altında kalan 2 kişinin bulunması icin AFAD ve köylüler yoğun çalışma başlattı.

Olay, Muradiye İlçe merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Yakınca Mahallesi'nde meydana geldi. Ercan Akparan, Yakup Kaya ve bir akadaşları avlanmak üzere dün sabah evden çıktı. Dağlık alana doğru yaklaşık 5 kilometre uzaklaşan 3 kişinin üzerine bir anda çığ düştü ismi açıklanmayan bir kişi son anda kurtulurken, Ercan Akparan ve Yakup Kaya ise kar kütleleri altında kaldı. Arkadaşlarını yakınlarına haber vermesi üzerine köylüler olay yerinde arama çalışmalara başladı. AFAD ekiplerini de gelmesi ile birlikte aramalar devam ederken, Van'dan da 3 UMKE ekibi bölgeye gönderildi.

İKİNCİ AVCININ DA CESEDİNE ULAŞILDI

Muradiye İlçesi Yakıncak Mahallesi'nde çığ altında kalan Ercan Akparan'ında cansız bedeninede ulaşıldı. Kar kütleleri altından çıkartılan Akparan'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Çalışmalardan görüntüler

Haber-Kamera: MURADİYE (Van),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

Ocakta unutulan yağ yangın çıkardı, anne ve kızı hastanelik oldu

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, ocakta unutulan tavadaki yağın neden olduğu yangında mutfak kullanılamaz hale gelirken, emekli öğretmen 75 yaşındaki Sultan Şentürk ve kızı Rahşan Şentürk dumandan etkilendi.

Olay, dün akşam saatlerinde Cevdetpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. 5 katlı Zaman Apartmanı'nın en üst katında oturan emekli öğretmen Sultan Şentürk ve kızı Rahşan, mutfakta balık kızarttıktan ocağın altını kapatmayı unuttu. Tavadaki yağın alev almasıyla çıkan yangın kısa sürede tüm mutfağı sardı. İhbarla eve gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürdü. Yangında mutfak kullanılamaz hale gelirken emekli öğretmen Sultan Şentürk ve kızı Rahşan Şentürk dumandan etkilendi. Anne ve kızı olay yerinde sağlık görevlileri tarafından yapılan ilk müdahale sonrası ambulansla İslahiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedaviye alınan anne ve kızının sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Olay yeri

Yanan mutfak

Anne ve kızına ambulansta müdahale

Bina sakinleriyle röp.

İtfaiye eriyle röp.

Mutfakta yanan eşyalar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK/GAZİANTEP,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

Teknik Direktör Suat Kaya, polise küfürettiği iddiasıyla ifade verdi

MENEMEN Belediyespor teknik direktörü Suat Kaya, Tokatspor ile deplasmanda oynadıkları karşılaşma sonrası polise küfür ettiği gerekçesiyle karakola giderek ifade verdi.

Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Tokatspor, kendi sahasında Menemen Belediyespor'u 4-2 mağlup etti. Karşılaşma sonrası soyunma odasına giden Menemen Belediyesporlu futbolcular ile kapalı tribünde bulunan bazı Tokatsporlu futbolcular arasında tartışma çıktı. Oyuncular ve teknik heyet tartışma fazla büyümeden soyunma odasına gitti. Ancak maç sonrası teknik direktör Suat Kaya, maçta görevli polislere küfür ettiği iddiasıyla yapılan şikayet sonrası karakola götürüldü. Suat Kaya yaklaşık bir saat karakolda ifade verirken, takım otobüsü stadyum önünde bekletildi.

Kulüp yöneticileri ile tekrar stat önüne gelen Suat Kaya, gazetecilerin "Hayırdır hocam?" şeklindeki sorusuna "İyi akşamlar, hayır hayır" diyerek cevap verdi. Menemen Belediyespor otobüsü Kaya'nın ifadesi nedeniyle maçtan 1.5 saat sonra stattan ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Takım otobüsünün stat önünde beklemesi

-Suat Kaya'nın otomobille stada gelişi

-Gazetecilerin Kaya'ya sorusu

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

3 ayda 26 HDP milletvekili gözaltına alındı, 12'si tutuklandı

Adliye çıkışında açıklama yaptı

Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve çıkarıldığı Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliğinde adli kontrol şartı ile serbest bırakılan HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Adliye çakışında beraberindeki milletvekilleri ile açıklama yaptı. Bilgen, şu an da eş başkanları dahil 11 milletvekillerinin tutuklu olduğunu, çok sayıda arkadaşlarının bugüne kadar gözaltına alındığını belirterek, şöyle konuştu:

"Tutuklanıp, sonradan bırakılan oldu, gözaltına bırakılan oldu. Yurtdışı yasakları konuluyor. Bir biçimde adli kontrol mekanizmaları oluşturuluyor. Biz bugün buraya gelme sebebimizden çok, davanın içeriği esasından çok, referandum sürecinde bir siyasi partinin görevi olan, halka gerçekleri anlatmak, halkın bu konuyla ilgili yaklaşımını, tutumunu etkileyecek çalışmalar yapma görevimizin yapılmasının engellendiğini düşünüyoruz. Dün yine 4 arkadaşımız bu adliyenin koridorlarındaydı. MYK kararıyla ilgili Genel Merkez hesabından atıldığı iddia edilen 3 Twit ilgili ki içeriklerinde ifade özgürlüğüne aykırı hiç bir şey bulunmamasına rağmen, tamamen Kobani ile dayanışma, Türkiye devletinin de bu duyarlılığı sergilemesi ve IŞİD'in yaptıklarına karşı toplumun duyarlılık geliştirmesine yönelik mesajlar dolayısıyla MYK üyelerimiz yargılanıyor. Daha önce milletvekilli olmayan MYK üyelerimiz defalarca ifade vermeye gittikleri halde dosyasının savcısı sürekli değiştiği için ifade verenler ve ifade vermeyenler var. Şimdi bundan dolayı ben de bugün İstanbul'da anayasa süreciyle ilgili panellere katılmam gerekirken, sabah havaalanında gözaltına alındım, buraya getirildim. Bizim için bundan sonrası önemli. Önümüzdeki günlerde de Türkiye bir referandum tartışması yaşarken, parti yöneticilerimiz, milletvekillerimiz sürekli adliye koridorlarında ifade vermek zorunda bırakılacaklar. Kendilerini savunmak zorunda kalacaklar. Biz bu sürecin demokratik olduğunu, eşit yarış içerisinde olduğunu, özgür biçimde gerçekleştiğini söyleyeceğiz, bunun imkanı yok. Bu, çok açık bir çelişkidir, açık bir tutarsızlıktır. Aslında bu süreç, milletvekillerinin yargılanmasının yolunu açan anayasa değişikliği yapılırken, o keyfi düzenleme gerçekleştirilirken belki de başkanlık hesabı çok önceden başladığı için, bugün bizim çalışma yapmamız engellenmesi için düzenlenme gerçekleştirildi. Biz tekrar bir kez bütün Türkiye kamuoyunun dikkatini buna çekmek istiyoruz. Bu şartlarda gerçekleştirilecek bir referandumun ne kadar meşru olup olmadığına ve bu koşulların, bu tarzın, bu fiili darbenin sürekli hale geleceği bu paketin desteklenmesinin evet çıkmasının Türkiye'yi nereye sürükleyeceğine herkesin dikkatini çekmek istiyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Milletvekillerinin adli önünde görüntüsü

-Ayhen Bilgen'in açıklamaları

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kemera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

Başbakan Yardımcısı Kaynak: CHP'nin tarihi, diktatörlük tarihidir

BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, TBMM'de kabul edilen anayasa değişikli paketiyle 'Diktatörlük geliyor' iftirasının atıldığını belirterek, "Diktatör arayanlar kendi tarihlerine bakmalılar. Evet, Cumhuriyet Halk Partisi'nin tarihi bir diktatörlük tarihidir. Şimdi övünüyor CHP'liler 'Çok partili hayatı biz getirdik.' Hayır, çok partili hayata siz engel oldunuz, iptal ettiniz. 1924'te CHP'den başka partiler var. Birçok parti var" dedi.

Veysi Kaynak, Kahramanmaraş'ta partisinin düzenlediği 'Üniak Akliselim ve Gençlik Teşkilatları' toplantısına katılarak gençlerle bir araya geldi. Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ile ilçe belediye başkanları ve Ak Parti il ve ilçe yönetiminin de katıldığı toplantıda konuşan Kaynak, dünyada sürekli savaşlar yaşandığını söyledi. Bu savaşların zaman zaman bir devletin ordusuyla başka bir devleti işgal ederek zaman zaman da bir devlet ya da devletler grubunun aldığı ekonomik kararlarla bir başka devleti ekonomik olarak çökertmesiyle meydana geldiğini kaydetti.

'FİYAT DÜŞÜREREK PETROL ÜRETEN MÜSLÜMAN ÜLKELERİN EKONOMİLERİNİ ÇÖKERTTİLER'

Konuşmasında sık sık gençlere tavsiyelerde bulunan Kaynak, duydukları her olayı her haberi yorumlamalarını istedi. Kaynak, şöyle devam etti:

"Durup dururken dünyada ekonomik olarak bir küçülme yokken, dünyada üretim durmayıp sanayi çarkları dönerken, dünyada nüfus da artıyorken petrolün varil fiyatı 140 dolardan 20-25 dolara niye düştü? Gerçekten bir mana verebilen var mı? Yeni petrol kuyuları mı keşfedildi? Hayır. Petrolün yerine başka bir enerji kaynağı mı keşfedildi? Hayır. Dönüp bakıyorsunuz ki petrolün fiyatını düşürenler, Ortadoğu'da petrol üreten Müslüman ülkelerin ekonomilerini çökertmişler. Bizim kıblemizin olduğu Kabe'yi, Medine'yi Münevvere'yi içinde barındıran Suudi Arabistan, gerçekten büyük bir ekonomik krizle boğuşuyor. Niye? Tek gelir kaynağı petrol. Onunla da yetinmediler bildiğiniz gibi 11 Eylül'de ABD'de hala failinin ve sebebinin kim olduğu, ne olduğu bilinmeyen Dünya Ticaret Merkezi'nin ikiz kulelerini uçakla yıktılar. Zannediyorum 5 binden fazla insan öldü. Onun faturasını Suudi Arabistan'a kestiler. Ben bir hukukçuyum; böyle soyut, maddi delille, maddi vakayla delillendirilemeyen bir suç olamaz. Ama '11 Eylül saldırısının arkasında Suudi Arabistan olabilir' dediler ve kongreden de bir karar aldılar. Şimdi Suudi Arabistan'ın 700-800 trilyon dolar parasının akıbeti belirsiz."

'ŞİMDİKİ CUMHURBAŞKANI'NIN YETKİSİ, TRUMP'DA BİLE YOK'

Gençlere mecliste kabul edilen anayasa değişikliği paketinin neler içerdiğini de anlatan Veysi Kaynak, referandumda evet çıkması durumunda kamuoyunda konuşulduğunun aksine Cumhurbaşkanı'nın yetkilerinin azalacağını, mevcut sistemde hiçbir sorumluluğu olmayan Cumhurbaşkanı'nın artık sorumlu olacağını söyledi. Kaynak, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı mevcut sistemde 1980 ihtilalini yapan Kenan Evren'e göre dizayn edildiği için sayfalarca dolu yetkisi var. Şimdiki Cumhurbaşkanı'nın yetkileri inanın ki ABD Başkanı Trump'da yok, dünyanın hiçbir ülkesinde yok. ve sorumsuz bir Cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanı tek başına verdiği kararlardan dolayı yargılanamaz. Tek başına imza attığı o kararlar idari ve adli yargıya götürülemez. Cumhurbaşkanı o sebeple üçlü kararname imzalar, Bakan ve başbakan sorumlu olur. Bakanlar Kurulu kararı imzalar, Bakanlar Kurulu sorumlu olur. Asla bir sorumluluğu yoktur. Sadece tam tarifi yapılmamış vatan ihanet suçuyla yargılanabilir. Bunun içinde meclisin 4'te 3'le sevk edilmesi gerekiyor Yüce Divan'a. Vatan hainliği nedir, bir tarifi yok. Şimdi getirdiğimiz sistem Cumhurbaşkanı'nı normal Bakanlar gibi, Başbakan gibi, milletvekilleri gibi sorumlu hale getiriyor. Normal vatandaş gibi. Şu andaki sistemde, en olmayacak şeyi söyleyeyim Cumhurbaşkanı çıkarsa silahını, bir adamı alnından vursa ve öldürse yargılanamaz. Bu mu demokrasi? Bu sistem daha mı demokrat? Bizim getirmeye çalıştığımız diktatörlük bundan daha mı katı? Diktatör arayanlar kendi tarihlerine bakmalılar. Evet, Cumhuriyet Halk Partisi'nin tarihi bir diktatörlük tarihidir. Şimdi övünüyor CHP'liler 'Çok partili hayatı biz getirdik.' Hayır, çok partili hayata siz engel oldunuz, iptal ettiniz. 1946'da dayanamadığınız için, dünyanın 2'inci Dünya Savaşı'ndan sonra girdiği büyük ekonomik bunalım için mecbur kaldınız. 1924'te CHP'den başka partiler var. Birçok parti var. Serbest Fırka vardı, Kazım Karabekir'in kurduğu parti vardı. Tekrar ediyorum diktatör arayanlar CHP'nin tarihini iyi okumalı."

KONTEYNER KENTİ ZİYARET ETTİ

Veysi Kaynak, konuşmasının sonunda gençlerin sorularını yanıtladı. Kaynak daha sonra Suriyelilerin kaldığı konteyner kente geçti. Eşi Şule Kaynak, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ve eşi Ruhan Özkan'ın da eşlik ettiği ziyarette Kaynak, mülteci çocuklar tarafından çiçeklerle karşılandı. Dulkadiroğlu Kaymakamı ve Konteyner Kent Yöneticisi Mehmet Türköz'den brifing alan Veysi Kaynak, her zaman mültecilerin yanında olduklarını söyledi.

'TÜRK VATANDAŞI OLMAK İSTEYEN VAR MI?'

Veysi Kaynak daha sonra konteyner kentte kalan bazı Suriyeli aileleri ziyaret edip onlarla sohbet etti. Ardından halı sahaya geçen Kaynak, penaltı atışı yapıp Suriyeli futbol takımına çeşitli hediyeler verdi. Suriyelilerden oluşan futbol takımı ile Ak Parti Gençlik Kolları'ndan oluşan futbol takımı arasında oynanan dostluk maçının başlama vuruşunu da gerçekleştiren Kaynak, daha sonra sahanın kenarındaki Suriyelilere bir istekleri olup olmadığını sordu. Bir Suriyeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk milletine minnettar oluklarını söyledi. Kaynak bunun üzerine, "Türk vatandaşı olmak isteyen var mı aranızda?" diye sordu. Suriyelilerin "Şeref duyarız" demesi üzerine Veysi Kaynak, "Peki ona çalışıyoruz ama biz bir yandan vatandaş olmak isteyenleri vatandaş yapmak, diğer yandan da vatanınızı emin bir şekilde sizlere teslim edilmesi için gayret ediyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Toplantıya katılan gençler

Kaynak'ın konteyner kent personeliyle tokalaşması

Kaynak'ın konuşması

Kaynak'ın Suriyeli aileyi ziyareti

Kaynak'ın penaltı atışı yapması

Kaynak'ın futbolcularla fotoğraf çektirmesi

Kaynak'ın Suriyelilere vatandaşlık isteyip istemediğini sorması

Haber-Kamera: Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

Bakan Çelik: Türkiye kaptanlık sistemine gidiyor

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "tek adam rejimine doğru mu gidiyoruz? diye soruyorlar. Biz öyle demiyoruz. Biz diyoruz ki tek adam filan değil kardeşim. Şunu deseniz kabul. Tek kaptan sistemine mi doğru gidiyor? Tek kaptan sistemine doğru" dedi.

Bakan Faruk Çelik Eskişehir'de AK Parti İl Teşkilatı tarafından Emek Mahallesi'ndeki İlk Adım Düğün Salonu'nda düzenlenen referandum konulu toplantıya katıldı. Partililere hitaben konuşma yapan Çelik, Türkiye'de çok ciddi bir sistem değişikliğinin arifesinde referandumun ülke gündemine oturduğunu söyledi. Çelik, Türkiye'nin istikrara kavuşmasını istemeyenlerin olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

"Tarihçiler gelecekte birçok şey yazacaklar. Ama bugünler için, özellikle Ak Parti dönemi için bir şeyi ihmal etmeyecekler. Diyecekler ki Türkiye istikrarı yakaladı. Türkiye istikrarı yakaladı ama küresel güçler Türkiye'nin bu istikrarı yakalamasından pek rahatsız oldular. 2002'den itibaren başımıza gelmedik bir şey kalmadı. 367 diye bir şey önümüze koydular. Kapatma davası diye bir şey önümüze koydular. 17-25 Aralık diye gerçekten safsata bir tabloyu önümüze koydular. Gezi olayları diye bir olayları önümüze koydular. 15 Temmuz darbesiyle milleti karşı karşıya bıraktılar. ve döviz kıskacıyla ekonomimizi karşı karşıya bıraktılar. Nedir dertleri? Dertleri gayet açık. Türkiye istikrara kavuşmasın, istikrarlı yürüyüşünü sürdürmesin."

HİLARY ABLAYA GÜVENDİLER

Bunları 'Üst akıl' denen şeyin yaptığını ifade eden bakan Çelik, üst akılın karşısında da üstün akıl bir milletin olduğunu söyledi. Bunların ABD seçimlerinde Hilary Clinton'u desteklediğini belirten Çelik, "şantajla topladıkları paralara himmet dediler. Foyaları ortaya çıkınca ülkeden kaçmaya başladılar. Kaçarlarken de kaçış demediler hicret ediyoruz dediler. Yabancı ülkelerin seçimlerini o himmet paralarıyla finanse ettiler. Hilary ablaya güvendiler. Hilary ablaya ümitlerini bağlayanlar ve Hilary ablalarından, Clinton'dan medet umanlar, turpun da çıkacağını söyleyenler, gördük ki sandıktan Trump çıktı" dedi.

STATEJİK ORTAĞIMIZ FETÖ'YE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Konuşmasında Yunanistan'ın tutumunu da eleştiren bakan Çelik, " Dediler ki darbeyi kınıyoruz. Demokrat bir insan darbeyi kınar. Ama darbeciyi ne yapıyorsun kolluyorsun. Kolluyorlar mı? kolluyorlar. Yunan darbeyi kınıyoruz ama darbecileri size vermeyiz diyor. Bu bizim girmeye çalıştığımız Avrupa Birliği ülkelerinden bir tanesi. Stratejik ortağımız FETÖ'ye ev sahipliği yapıyor. Terör örgütlerinin yandaşlarına destek veriyor. Avrupa Birliği'ne girmeye çalıştığımız, Avrupa Biriliği'nde ise teröristler saraylarda ağırlanıyor. ve parlamentoda sergiler düzenleniyor" dedi.

200 YILLIK BİR GEÇMİŞE NOKTA KOYACAĞIZ

Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini ifade eden Faruk Çelik, "Önemli süreçten geçiyoruz. Bu sürecin adı referandum süreci. Türkiye'nin kırılma süreci. Tam 200 yıllık bir süreç. 1808'de 2'nci Mahmut'la beraber başlayan yabancıların bizim yönetime müdahalesinin aleniyet kazandığı bir dönemden bahsediyorum. Asgari 200 yıllık bir geçmişe nokta koyacağımız bir sürecin içindeyiz. ya o tarihe nokta koyacağız ya o geçmişe, gidişata devam diyeceğiz. Referandum bu kadar önemli bir süreçtir bunu özellikle belirtmek istiyorum. Millet iradesinin devlet idaresine tam yansıyacağı bir sürecin arifesindeyiz" diye konştu.

MECLİS ÇOK ŞEREFLİ GÖREV YAPTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sistem değişikliğini eleştirdiğini belirten bakan Çelik, "Ne diyor sayın Kılıçdaroğlu? 'Bu getirdiğiniz sistem İslam'a da uygun değil. Biz de söylüyoruz. İslam'a uygun olanı getir hemen konuşalım. Türkiye Büyük Milet Meclisi tarihe ihanet yaptı diyor. Oysa tarihi bir görev yaptı Türkiye Büyük Millet Meclisi. Türkiye'nin geleceğini aydınlatacak, bu milletin verdiği vekaleti asli görevi yerine getirerek gerçekten çok şerefli, şerefle hasıl olacak bir görevi Türkiye Büyük Milet Meclisi ifa etmişti" dedi.

TEK KAPTAN SİSTEMİ

Bakan Çelik rejimin değişmediğini sistemin değiştiğini ifade ederek, "Cumhuriyet başımızın tacı. 'Efendim bu gidişat tek adam gidişatı.' Yani tek adam rejimine doğru mu gidiyoruz? diye size soruyorlar. Biz öyle demiyoruz. Biz diyoruz ki 'tek adam filan değil kardeşim. Şunu deseniz kabul. Tek kaptan sistemine mi doğru gidiyor? Tek kaptan sistemine doğru. Tek kaptan sistemi son derece önemli . Hatırlayın, ne diyor sayın Cumhurbaşkanımız. Tek devlet, tek bayrak, tek millet, tek vatan. Tek kaptan. Bunun doğru olduğuna inanıyoruz." diye konuştu.

TARIMDA YENİ DÖNEM BAŞLADI

Tarımda milli tarım dönemi başladığını anlatan bakan Çelik, milli tarımın 'Bitkisel üretim' ve 'Hayvansal üretim' olarak iki ayağının olduğunu söyledi. Çelik şöyle devam etti:

"Amacımız ne? Amacımız hem bitkisel üretimde hem hayvansal üretimde kendi kendine yeterli olmanın yanında dış pazarlara da ihraç edecek bir noktaya Türkiye'yi getirmek. Ne yapıyoruz? Bir toprağımızı ele aldık. Toprağımızın kalitesiyle meşgulüz, kaliteli toprak, verimli toprak. İki gübreyle uğraşıyoruz. Gübre mutlaka organik gübrenin devreye girmesini sağlayacağız. Kimyasallardan bu toprakları kurtarmak durumundayız, bununla uğraşıyoruz. Üç eğer zara ziyan görürseniz hepsini tarım sigortasından karşılama noktasına getirdik. Bu uygulamayı getirdik. Bunun yanında bitkisel üretimle ilgili o kadar konular var ki iki hafta sonra kitapçık bütün yerlere, birimlere, sivil örgütlere dağıtılacak. Neyi nerede ekeceksiniz. Ne kadar ihtiyacımız var, ne kadar pazarımız var, nerede muhafaza edilecek? A'dan Z'ye her şey var. Türkiye'yi 941 havzaya böldük. 941 havzada ne ekileceğini belirledik. ve ekilenler Türkiye'nin ihtiyacıdır. Çiftçi zarar etmesin, tüketici zarar etmesin diye çok önemli tedbirler aldık."

TÜRKİYE ŞAHA KALKACAK

Hayvancılıkta da bitkisel üretim gibi yeni bir dönemin başladığını söyleyen Faruk Çelik, "Hayvancılıkta yerli hayvan üretimi için çok büyük destekler veriyoruz. Bir damızlık düve merkezi kuracaksınız kurduğunuz bu merkeze alacağınız 500 baş hayvanın yarı parasını devlet veriyor. Derdiniz ne? Derdimiz 400-500 bin hayvan ithal etmeyelim, kendi topraklarımızda üretelim. Türkiye Allah'ın izniyle 3 yıl içinde tarım ve hayvancılık konusunda şaha kalkacak" dedi.

ÇİĞ SÜT KONUSU İŞLETMLERLE İLGİLİ

Önemli karar aldıklarını ve önemli uygulamaları devreye koyduklarını ifade eden bakan Çelik, son günlerde tartışılan çiğ süt konusuna da şu açıklamayı yaptı:

"Dedim ki sütü çiğ süt olarak vatandaşımız tüketmeli. Tüketin ama şartlar olması lazım. Şimdi şartlarını konuştuk. Bir kere aile işletmesi dediğimiz köyle 2-3,5-10 hayvanı olan ve sütü üreten vatandaşla ilgili bir durum söz konusu değil bunlar. Aldığımız karar işletmelerle ilgili. Orta ve büyük ölçekteki işletmelerde üretilen sütü çiğ süt olarak satacaksanız bununla ilgili kuralları bildirin. Rastgele bir sütü vatandaşımızın önüne koymayın. Hastalığa vesile olacak olan ürünleri vatandaşlarımızın önüne koymayın diye bazı kurallar koyduk. Şimdi bunu alıp sanki köylü kardeşimiz ahırda ürettiği sütü satmaz gibi propaganda yapanlara buradan sesleniyorum vatandaşı sağlıklı gıda, sağlıklı süt tüketimi ile ilgili alınması gereken bu önemli karaları göz ardı etmeyin. Bizim derdimiz orta ve büyük ölçekli işletmelerden çiğ süt satacak olanların hangi kurallara uyması gerektiğini söylüyoruz. Yoksa aile işletmeleri için bir sıkıntılı durumun olmadığını ifade ediyorum."

Bakan Faruk Çelik daha sonra Batıkent Mahallesi'ndeki Twentysix Düğün Salonu'nda düzenlenen referandumla ilgili ikinci toplantıya katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Bakan Çelik'in konuşması,

-Toplantıya katıanların çekilen görüntüleri

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Saadet YÖRÜKÇÜ/ESKİŞEHİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

Abdüllatif Şener: Anayasa değişikliği paketi baştan sona ucube

AK Parti kurucularından Abdüllatif Şener, TBMM'de kabul edilen anayasa değişikliği paketini 'ucube'ye benzetti. MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ise anayasa değişiklik paketinin anayasaya aykırı olduğunu ileri sürdü.

Milli Anayasa Hareketi tarafından Antalya'da Muratpaşa Belediyesi Konferans Salonu'nda 'Milletin birliği için başkanlığa hayır' konulu panel düzenlendi. Antalya Barosu eski başkanlarından Cengizhan Gököz'ün yönettiği panele, AK Parti kurucularından ve eski bakanlardan Abdüllatif Şener, MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, eski TBMM başkanvekillerinden Milli Anayasa Hareketi Başkanı Hasan Korkmazcan, Uğur Mumcu'nun ağabeyi Ceyhan Mumcu ile CHP Uşak eski milletvekillerinden Dilek Akagün Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.

Yargıtay Cumhuriyet eski başkanlarından Vural Savaş ile CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ın da izlediği panel, büyük ilgi gördü.

Abdüllatif Şener, başkanlık sistemini öngören anayasa değişiklik paketinin bu ülkede yaşayan hiç kimseye yararı olmadığını söyledi. Aksine bu paketin kabul edilmesi halinde bunun sorunlara yol açacağını ileri süren Şener, "Bir başkanlık sistemi değil, dünyada tanımlanmış bir sistem değil. Baştan sona ucube bir düzenlemeden ibarettir. Böyle bir düzenlemenin bu ülkede yaşayan hiçbir vatandaşa bir faydası da yoktur. Hiç kimsenin iş derdine, AŞ derdine, günlük sıkıntılarını çözüm getirebilecek bir özelliği olmadığı gibi, aksine bu ülkede yaşayan her vatandaşın ekonomik ve sosyal sorunlarını, problemlerini artıracak bir pakettir. Böyle bir düzenleme karşısında devlet sanki sorun üretme mekanizması haline dönüşecektir" dedi.

Bu değişiklik paketinin ülkeye de hiçbir faydası olmayacağını söyleyen Şener, bu paketin referandumda kabul edilmesi halinde Türkiye'nin demokratik yapısının ve kuvvetler ayrılığının ortadan kalkacağını iddia etti. Türkiye'de herkesin cebindeki paranın yüzde 30'unu devletin harcadığını belirten Şener, "Bunu tek bir kişi harcayacak ve siz bunun nereye harcandığını bilmeyeceksiniz. Çocuğunuza bile verdiğiniz parayı nereye harcadığını sorarken siz cebinizdeki paranın her yıl yüzde 30'unu harcayanlardan hesap soramayacaksınız" diye konuştu.

'AK PARTİ'NİN PROGRAMINA AYKIRI'

Bu paketin Ak Parti'nin parti programına da aykırı olduğunu ileri süren Şener, "Ak Parti'nin programında sürekli demokrasiye vurgu yapılır. Sürekli erkler ayrılığına vurgu yapılır. Ama bu paketin neresinden bakarsanız bakın tutulacak bir tarafı yok" dedi.

Ceyhan Mumcu ise anayasa değişiklik paketiyle ilgili sustukları için üniversitelerdeki akademisyenlere sitem ettiğini söyledi. CHP Uşak eski milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ise halk oyuna sunulmak üzere TBMM'de bekletilen anayasa değişiklik paketiyle ilgili milletvekillerinin ettikleri yemine de sadık kalmayarak suç işlediklerini söyledi. Milletvekillerinin suç işlemeye devam ettiğini ileri süren Dilek Akagün Yılmaz, Anayasanın 6'ncı maddesine göre egemenliğin bir kişi veya zümreye devredilemeyeceğini söyledi. TCK'nın 309'uncu maddesine göre milletvekillerinin anayasayı ihlal suçu işlediğini kaydeden Dilek Akagün Yılmaz, "Bunlar ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını öngörmektedir. Bunlardan yargılanacaksınız sayın milletvekilleri" dedi.

Milli Anayasa Hareketi Başkanı Hasan Korkmazcan ise mevcut cumhurbaşkanının anayasa değişiklik paketiyle görevine devam edemeyeceğini iddia etti. MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da Anayasaya aykırı olarak anayasa çıkarılmaya çalışıldığını belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Toplantıdan genel görüntüler

-Abdüllatif Şener'in konuşmaları

- Ceyhun Mumcu'nun konuşmaları

-Dilek Akagün Yılmaz'ın konuşmaları

-Hasan Korkmazcan'ın konuşmaları

-Yusuf Halaçoğlu'nun konuşmaları

Haber-Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak : Meclis kararını verdi, şimdi söz millette

MÜSTAKİL Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, yeni Anayasa çalışmaları ile ilgili olarak, "Mevcut sistem arızalıdır. Meclis kararını verdi. Şimdi söz millette" dedi.

MÜSİAD Kayseri Şubesinin 22. Olağan Genel Kuruluna katılmak üzere Kayseri'ye gelen MÜSİAD Genel Bakanı Nail Olpak, Türkiye ve dünya ekonomisi ile yeni anayasa çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sisteminde milletin vereceğe karara saygılı olunması gerektiğini altını çizen Olpak, "MÜSİAD olarak, Cumhurbaşkanının ilk defa halk tarafından seçilme sürecinin başından beri söylediğimiz bir gerçek var. Türkiye'de, Kuvvetler Ayrılığı olarak ifade edilen, ama kurgusunda Kuvvetler Karmaşası olan mevcut sistem mutlaka değiştirilmeli, dedik. Mevcut sistem arızalıdır. Bugün, tamamen yasal yetkilerini kullanan, bunları kullandığı için kimilerince eleştirilen, sorumluluk da taşımayan bir Cumhurbaşkanlığı sistemi var. Üstelik, millet tarafından seçilmek gibi güçlü bir dayanağa da sahip. Sistemin hem fiili ve yasal durumu tarif edecek şekilde tanımlanması, hem de Türkiye'ye ayak bağı olan taraflarının düzenlenmesi gerekiyordu. Bugün yapılan değişiklik de, tam olarak budur. TBMM kararını verdi. Şimdi sıra Millet'tedir. Milletin vereceği karara, hep birlikte, saygı gösterme zamanıdır. Referandum sürecinin de salimen tamamlanmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

İş adamlarının kendi para birimine sahip çıkması gerektiğini belirten Genel Başkan Olpak, "Kendi para birimimize sahip çıkacağız. Öncelikle, yurt içindeki alışverişlerimizi Türk lirası ile yapacağız. Elbette, devamında, yurtdışı ticaretimizi yerel para birimlerimizle yapmak var. Buna ek olarak, tasarruflarımızı da, Türk lirası ile yapacağız. Hangi para biriminden gelir elde ediyorsanız, o para biriminden borçlanın. Riskinizi en aza indirirsiniz" ifadelerini kullandı.

OLGUNHARPUTLU, GÜVEN TAZELEDİ

Bir otelde düzenlenen genel kurula, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, MÜSAİD Genel Başkanı Nail Olpak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve iş adamları katıldı. Divan başkanlığını Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ın yaptığı genel kurulda mevcut Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu delegelerin oylarının hepsini alarak başkanlığa seçilip güven tazeledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Olağan Genel Kurul Genel Görüntü

-Genel Başkan Nail Olpak'ın konuşması

-Detay

Haber-Kamera: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

Buzda tırmanış festivali

ERZURUM Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Emrah Özbay Uluslararası Buz Tırmanış Festivali'ne katılan Vali Seyfetin Azizoğlu Uzundere ilçesinde buz tutan 30 metre yükseklikteki Ferasin Şelalesi'ne tırmandı. Profesyonel bir dağcı gibi buza tırmanan Vali Azizoğlu, "Artvinli olmam nedeniyle dağlara, taşlara aşiyanım. Buza tırmanmak için zor ve bir o kadarda heyecanlı" dedi.

Türkiye'nin büyük bölümünde etkili olan kar yağışı ve Sibirya soğuklarına rağmen Erzurum'da düzenlenen, 'Emrah Özbay Uluslararası Buz Tırmanış Festivali'ne, dünyanın dört bir yanından katılan dağcılar, Uzundere ve Tortum ilçelerinde buz tutan irili ufaklı şelalelere tırmandı. 5 gün sürecek olan festivale 19 ülkeden 300'e yakın sporcunun katıldı. Festivalin ikinci gününe Ak Parti Erzurum Millitvekili Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan ile birlikte katılan Vali Seyfettin Azizoğlu, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Ensar Başar'ın emniyetinde 30 metrelik Ferasin Şelilesine zirve tırmanışı gerçekleştirdi. Buz tutan şelaleye tırmanmanın zor ve o kadarda heyecanlı olduğunu vurgulayan Vali Azizoğlu, "Uluslararası buz tırmanışı festivali Erzurum'un Tortum ve Uzundere ilçelerinde yapılıyor. Türkiye'de sadece Erzurum'un ilçelerinde yapılabilen buz tırmanışı yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Bölgemize ayrı renk ve güzellik katan buz şelalelere tırmanmak zor ve bir o kadarda heyecanlı. Artvinli olmam nedeniyle çocukluğum hep buralarda geçti. Dağlar, taşlar bize emanet. Buralara aşina olduğum için tırmanışa hemen alıştım" diye konuştu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Doç. Dr Ensan Başar ise, "Buralar harika bir yer. Gelecek yıllarda bu şelalelerde önce Türkiye sonra da dünya şampiyonası düzenleşeceğiz. Dağcılar, şu anda eş zamanlı olarak bölgedeki irili ufaklı bir çok buz şelalelerine tırmanıyor. Fevstival havasında geçen tırmanışlar sporcuları adeta büyülüyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Buza tırmananlar

-Tulum çalan dağcı

-Çevrede güvenlik önmeli alan askerler

-TDF başkanının konuşması

-Vali Seşfetti zizoğlu'nun şelaleye gelişi

-Valinin tırmanışı

-Valinin açıklaması

Haber-Kamera: ERZURUM,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çorum İl Emniyet Müdürlüğü'nden şok uygulamalar: Çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi
    15:45 Çorum İl Emniyet Müdürlüğü'nden şok uygulamalar: Çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi

    Çorum İl Emniyet Müdürlüğü'nün asayiş ve güvenliğin sağlanmasına yönelik çalışmaları kapsamında yapılan şok uygulamalar ve şüphe üzerine yapılan çalışmalar sonucunda 6 ruhsatsız tabanca, 7 tüfek, 5 kuru sıkı tabanca, 10 kesici ve delici alet, 11 şarjör, 359 fişek, 54 sentetik ecza maddesi, 1 gram metamfetamin, 5 uyuşturucu kullanım aparatı, 1 el telsizi ve 1 çakar lamba ele geçirildi.

  • Afyonkarahisar ESOB Başkanı: Pazar Günü Esnaf ve Sanatkarımız Ders Verecektir
    15:45 Afyonkarahisar ESOB Başkanı: Pazar Günü Esnaf ve Sanatkarımız Ders Verecektir

    Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Cengiz Üstün, AK Parti İl Başkanlığının düzenlediği iftar programında yaptığı açıklamada, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde vatan hainleriyle yol yürüyenlere ve Afyonkarahisar'a ayar vermeye çalışanlara esnaf ve sanatkarların gereken dersi vereceğini belirtti.

  • İBB Başkan adayı Kurum, AK Parti'nin Sultanbeyli'deki mitinginde konuştu Açıklaması
    15:44 İBB Başkan adayı Kurum, AK Parti'nin Sultanbeyli'deki mitinginde konuştu Açıklaması

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'u bir rant olarak görenleri eleştirdi. Kurum, İstanbul'un liyakatsizliğin kurbanı olduğunu ve kente hizmet edilmediğini belirtti. Ayrıca, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mal beyanıyla ilgili eleştirilerde bulundu ve İstanbulluları sağlam İstanbul'dan yana olmaya çağırdı.

  • Alanya'da Norveç vatandaşı evinde ölü bulundu
    15:43 Alanya'da Norveç vatandaşı evinde ölü bulundu

    Antalya'nın Alanya ilçesinde, Norveç vatandaşı Erik Vikre (59), evinde hareketsiz yatarken bulundu. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde Vikre'nin hayatını kaybettiği belirlendi. Cenaze, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • TBMM Adalet Komisyonu Başkanı: İsrail'in soykırım davasında alınan tedbirler uygulanmalı
    15:42 TBMM Adalet Komisyonu Başkanı: İsrail'in soykırım davasında alınan tedbirler uygulanmalı

    TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, İsrail aleyhine açılan soykırım davasında alınan ihtiyati tedbir kararlarının uygulanması gerektiğini ve Uluslararası Adalet Divanından (UAD) yargılama sürecini hızlandırmasını beklediklerini bildirdi. Yüksel, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin açtığı soykırım davası kapsamında UAD'nin verdiği yeni tedbir kararlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • Isparta'da 123 litre kaçak alkol ele geçirildi, 1 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı
    15:41 Isparta'da 123 litre kaçak alkol ele geçirildi, 1 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı

    Isparta İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Gönen ilçesinde bir araçta yapılan aramada bandrolsüz 90 litre viski, 19 litre rakı ve 14 litre vodka ele geçirildi. Şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Giresun'da kamyonetin beton ayağa çarptığı kazada 1 ölü, 2 yaralı
    15:41 Giresun'da kamyonetin beton ayağa çarptığı kazada 1 ölü, 2 yaralı

    Giresun'un Bulancak ilçesinde meydana gelen kazada, kamyonetin üst geçidin beton ayağına çarpması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar hastaneye kaldırıldı, ancak ağır yaralanan bir kişi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

  • CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, yerel seçimlerde CHP'ye oy vermeye çağırdı
    15:40 CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, yerel seçimlerde CHP'ye oy vermeye çağırdı

    CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, vatandaşları pazar günü yapılacak yerel seçimlerde CHP'nin adaylarına oy vermeye çağırdı. Şevkin, 'İktidara 31 Mart'ta sarı kart göstereceğiz. Ardından gerçekleşecek ilk genel seçimlerde inanıyorum ki halkımızla birlikte bu kez kırmızı kartımızı çıkaracağız' dedi.

  • Vahap Seçer, Mersin Sanayi Sitesi'ni ziyaret etti
    15:40 Vahap Seçer, Mersin Sanayi Sitesi'ni ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Sanayi Sitesi'ne ziyaret ederek, site yönetimi ve esnafla bir araya geldi. Seçer, sorunları dinledi ve sanayi sitesinin konumunu değerlendirdi. Ayrıca, sanayi esnafının taleplerine de cevap verdi.


Advertisement