Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

Kaymakam Kadir Güntepe FETÖ'den tutuklandıGüntepe, "Yazın, Kadir Güntepe'den terörist çıkmaz."TOKAT Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltında bulunan Beytüşşebap eski Kaymakamı, Elazığ...

02.02.2017 08:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaymakam Kadir Güntepe FETÖ'den tutuklandı

Güntepe, "Yazın, Kadir Güntepe'den terörist çıkmaz."

TOKAT Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltında bulunan Beytüşşebap eski Kaymakamı, Elazığ Valiliği Hukuk Müşaviri Kadir Güntepe tutuklanarak cezaevinde gönderildi.

Kayseri'de 14 gün önce gözaltına alınarak Tokat'a getirilen Kadir Güntepe, emniyetteki sorgusunun ardından dün akşam saat 20.00'de adliyeye sevk edildi. Burada nöbetçi mahkemeye çıkarılan Kadir Güntepe, tutuklandı. Polis eşliğinde adliyeden çıkarılan Kadir Güntepe, "Yazın, Kadir Güntepe'den terörist çıkmaz. Bütün Cumhuriyet savcıları bir araya gelse Kadir Güntepe'den terörist çıkaramaz. Bu kumpastır, eninde sonunda bunun hesabı hukuk içerisinde sorulacaktır" diye bağırdı. Güntepe, Çamlıbel Cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Adliyeden görüntüler

-Polis eşliğinde götürülen Güntepe

-Bağırarak söylediği sözler

-Detaylar

Haber-Kamera: Mustafa TURAPOĞLU-Fatih YILMAZ/TOKAT,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

2 ay önce kaçırılan 14 yaşındaki kızı kurtarma operasyonu

KÜTAHYA'da geçen 25 Kasım'da 17 yaşındaki Emircan A. tarafından kaçırılan14 yaşındaki E.E., polis ekiplerinin bir apartmana düzenlediği operasyonla kurtarıldı. Ekipler Emircan A. ile cezaevi firarisi olan babasını ile annesi ve 2 kardeşini gözaltına aldı.

Olay, saat 01.00 sıralarından Dumlupınar Mahallesi Adiller Caddesi'ndeki Erenler Apartmanı'nda meydana geldi. Kütahya Emniyet Müdürlüğü ekipleri geçen 25 Kasım'da okuduğu Germiyan Meslek Lisesi'nden çıktıktan sonra kaçırılan E.Y.'nin Emircan A. ve ailesi tarafından Erenler Apartmanı'nın 4'üncü katındaki dairede tutulduğunu belirledi. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla 14 yaşındaki kızın tutulduğu eve Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubelerine bağlı ekiplerin katılımıyla operasyon düzenlendi. Binanın etrafını saran polis ekipleri, uyarılara rağmen kapının açılmaması üzerine çilingirle çelik kapıyı açtırdı. Evin içindekiler kapının arkasına eşyaları dayayarak bir süre polise direndi. Polisler biber gazı kullanarak evin kapısının arkasında duranları etkisiz hale getirip içeriye girdi.

Polis ekipleri evde bulduklarını kaçırılan E.Y.'yi Çocuk Şubesi ekiplerine teslim etti. Ekipler E.Y.'yi evlenmek amacıyla kaçırdığı belirtilen 17 yaşındaki Emircan A. ile cezevi firarisi olan ve 16 ayrı suçtan aranıp hakkında 10 yıl kesinleşmiş hapis kararı bulunan babası Menderes A., annesi Çiğdem A., erkek kardeşleri Mevlüt A. ve Sabri A.'yı gözaltına aldı. Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Şüphelilerin apartmandan çıkarılması,

-Kaçırılan kızın evden çıkartılıp ekip otosuna bindirilmesi,

-Şüphelilerin hastaneye giriş ve çıkışları,

-Evde polislerin inceleme yapması,

-Mahalle muhtarının konuşması,

-Bina dışında arama yapılması,

-Binanın dışarıdan görüntüsü

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Türbede yöresel ürün satılan 8 dükkan yandı

BOLU'da, Hayreddin-i Tokadi Türbesi girişinde yöresel köy ürünleri satılan birbirine bitişik 8 ahşap dükkan, çıkan yangında kullanılmaz hale geldi.

Elmalık Köyü mevkiindeki Hayreddini Tokadi Türbesi girişinde bulunan, köylülerin ziyaretçilere yöresel köy ürünlerini sattıkları dükkanlardan birinde, saat 21.00 sıralarında yangın çıktı. Kısa sürede yayılan alevler, bitişikteki 7 dükkana daha sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Bolu Belediyesi iftaiye ekipleri, alevlere müdahale etti. Yangın kısa sürede söndürülürken, 8 ahşap dükkan içindeki eşyalarla birlikte kullanılmaz hale geldi.

Olay yerine gelen ve büyük üzüntü yaşayan dükkan sahipleri, görevliler tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Dükkan sahiplerinden bazıları itfaiyenin soğutma çalışması devam ederken, dumanların yükseldiği işyerlerine girerek sağlam eşya ve ürünlerini kurtarmaya çalıştı.

Yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

-Yanan işyerlerinden görüntü

- İtfaiye ekiplerinin müdahalesi

-İşyeri yanan kadından görüntü

-İşyeri sahiplerinin eşyalarını kurtarmaya çalışması

-İtfaiye ekiplerinden görüntü

HABER-KAMERA: Ersin ERCAN-Mutlu YUCA/BOLU

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================================

Kumaş deposunda yangın çıktı

BURSA'da bir kumaş deposunda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından 3 saat süren çalışma ile söndürülebildi.

Merkez Yıldırım ilçesi Samanlı Mahallesi Sevgi Caddesi'nde bulunan Halil Özbudak'a ait kumaş deposunda yangın çıktı. Haber verilmesi üzerine çok sayıda itfaiye, 112 Acil Servis, UMKE ve Jandarma ekipleri sevk edildi. Büyüyen alevlere itfaiye ekipleri köpük ve su sıkarak müdahale ederek yangının yan tarafta bulunan perde fabrikasına sıçramasını önledi. 3 saat süren çalışma ardından yangın tamamen söndürülürken dumandan etkilenen 3 kişiye sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Yangının neden çıktığı ile ilgili itfaiye ve Jandarma ekipleri tarafından inceleme başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi

-Fabrikadan görüntü

-Jandarma ekiplerinin incelemesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Hüseyin TÜCCAR/BURSA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================================

Erkek öğrenci yurdunda korkutan yangın

KAYSERİ'de, Özel Ağırnas Mimarsinan Orta Öğrenim erkek öğrenci yurdunun çatısında çıkan yangın korkuttu.

Dün akşam saat 18.30 sıralarında Melikgazi İlçesi Ağırnas Mahallesi Pansiyon Sokak'ta bulunan Özel Ağırnas Mimarsinan Orta Öğrenim erkek öğrenci yurdunun çatısında nedeni henüz belirlenemeyen sebepten dolayı yangın çıktı. Yurt görevlilerinin ihbarı üzerine olay yerine 4 adet itfaiye aracı gönderildi. Yangına kısa sürede müdahalede bulunan ekipler yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından yangını söndürdü. Olayda yangından etkilenen olmazken, öğrencilerin yarıyıl tatili nedeniyle yurtta bulunmadığı öğrenildi. Ekipler olayla ilgili inceleme başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Olay yeri

-Çalışma yapan itfaiye ekipleri

-Genel detaylar

Haber-Haber: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

Hakkari'de çığ düşen yollarda yoğun çalışma yürütülüyor

HAKKARİ İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kar yağışı ile birlikte bazı köy ve mezra yollarına inen çığları temizlemek için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Hakkari'de etkili olan kar yağışı sonrasında İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Kapalı olan köy ve mezra yollarında çalışmalar devam ederken, inen çığlar ekiplerin yoğun bir mesai yapmalarına neden oluyor. Kar yağışı sonrası Hakkari'nin Kırıkdağ ve bağlı mezra yolunun 6 ayrı noktasına çığ düşmesi sonucu ekipler yoğun çalışma yaptı. Hakkari İl Özel İdaresi yetkilileri kış boyunca 55 iş makinesi ve 72 personelle karla mücadele ettiklerini, en büyük korkularının ise çığ düşmesi olduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Çığ inen Kırıkdağ yolu

-Çığları temizleyen iş makineleri

-İnen çığların arasında kaybolan iş makenesi

-Çalışmalardan genel ve detaylar

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ/HAKKARİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Muş'ta 6 saat bekleyen 400 yolcu, yola çıktı

Bölge illerinden gelen 11 otobüste seyahat eden yaklaşık 400 yolcu, kar ve tipi yüzünden 6 saat otogarda beklemek zorunda kaldı.

Muş'ta 4 gün aralıklarla devam eden kar yağışı ve tipi şehirlerarası karayollarında ulaşımı durdurdu. Yolların kapanmasıyla Muş'u Bingöl, Ağrı ve Bitlis'e bağlayan yollarda taşıtlarda bulunan yolcular, mahsur kaldı. Bölgeden batı illerine giden 11 otobüs ve yaklaşık 400 yolcu, Muş otogarında 15.00'den 21.00'e kadar yolların açılmasını bekledi. Otogarda mağdur olan vatandaşlar için kriz masası oluşturuldu. Uzun süren bekleyişin ardından yetkililerden yolların açılması bilgisini alan yolcular tekrar otobüslerine bindi ve AFAD'ın gözetiminde yola çıktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Otogar tabela

-Bekleyen otobüsler

-Mağdur yolcular

-Yemek yiyen yolcular

- Çay içen yolcular

-Mağdur Yolcu Röpler

-Otobüs şoförü röp.

-Bekleyen yolcular

-AFAD Aracı

-Otobüslerin otogardan çıkışı

Haber-Kamera: Yusuf Özgür BÜLBÜL/MUŞ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Başkan makam aracı ile hamile kadını hastaneye ulaştırdı

ERZURUM'un Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, tipi nedeniyle ulaşımın durma noktasına geldiği Kaplıca Mahallesi'nde doğum sancıları artan Filiz Güler'i, makam aracı olan 4X4 ciple hastaneye ulaştırdı.

Yoğun kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Erzurum'un Çat İlçesine bağlı 17 kilometre uzaklıktaki Kaplıca Mahallesinde yaşayan Engin Güler, Belediye Başkanı CHP'li Arif Hikmet Kılıç'ı cep telefonundan arayarak yardım istedi. Eşi Filiz'in doğum sancılarının arttığını, ilçedeki ambulansın başka bir köye gittiğini belirten Engin Güler, "Tipiden dolayı köyden çıkamıyoruz. Bize yardım et lütfen" dedi.

Bunun üzerine Başkan Arif Hikmet Kılıç, eşi Sibel Kılıç'ı da yanına alarak 4x4 makam aracı ciple Kaplıca Mahallesine gitti hamile Filiz Güler'i aldı ve Çat Devlet Hastanesine getirdi. Filiz Güler ve Engin Güler, kendilerine yardım ettiği için Başkan Kılıç'a teşekkür etti.

Bu arada Çat Belediyesi, Erzurum, Bingöl, Elazığ, Diyarbakır'dan Çat'a gelen ve tipi nedeniyle devam edemeyen 130 yolcuyu ilçede konuk etti. Kadın yolcular belediyeye ait Kadın Dinlenme Evinde, erkek yolcuları ise öğretmen evinde konakladı. Başkan Arif Hikmet Kılıç, "Kimsenin mağdur olmasına izin vermeyiz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Hamile bayanın makam aracı ile hastane önüne getirilmesi

-Hamile bayanın makam aracından indirilerek hastaneye girmesi

-Arif Hikmet Kılıç ile röp.

Haber-Kamera: ERZURUM

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================

Kahramanmaraş'ta fırtına 20 çatıyı uçurdu, 5 kişiyi yaraladı

KAHRAMANMARAŞ'ta etkili olan şiddetli fırtına kentte 20 binanın çatısını uçurdu. Saatteki hızı 75 kilometreye kadar çıkan fırtına nedeniyle 1'i ağır 5 kişi de yaralandı.

Kahramanmaraş'ta gece saatlerinde başlayan şiddetli fırtına kent merkezinde etkili oldu. Saatteki hızı zaman zaman 75 kilometreye kadar da çıkan fırtına nedeniyle aralarında Kahramanmaraş Adliyesi'nin de bulunduğu 20 binanın çatısı uçtu. Fırtına bunun dışında 8 ağaç, 3 direk, 3 güneş enerjisini devirirken, 4 evin cam balkonunun ve bir de duvar yıkılmasına neden oldu.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder, fırtına nedeniyle 5 kişinin yaralandığını belirterek, "Bunlardan bir tanesinin durumu ağır. Biz, Kahramanmaraş itfaiyesi olarak görevimizin başındayız. Fırtına sebebiyle çatı uçması ve benzeri durumlara anında müdahale ederek vatandaşlarımızın yanında olduk" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Çatı altındaki araç

Olay yerinde itfaiye ekipleri

Hasar görmüş otomobil

Yerdeki çatı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

Görevi başında kalp krizi geçiren başpolis şehit oldu

İZMİR'in Gaziemir İlçesi'nde, görevi başında kalp krizi geçiren başpolis 54 yaşındaki Gürbüz Öksüz, şehit oldu.

Gaziemir Sarnıç Polis Karakolu'nda görev yapan başpolis Gürbüz Öksüz, öğle saatlerinde karakolda görevi başında kalp krizi geçirdi. Arkadaşlarının durumu bildirmesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından Öksüz, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan ve kalp krizi geçirdiği anlaşılan Öksüz yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şehit Gürbüz Öksüz'ün Aydın'ın Söke İlçesi'nde, toprağa verileceği öğrenildi.

Haber: Mehmet CANDAN/İZMİR, -

=========================================

Muhtarın girişimleri, polisin operasyonunu bozdu

BURSA'da dedesinden kalma av tüfeğiyle evinin önünde fotoğrafı çekerek 'Uyuşturucu satıcılarına karşı silahlı nöbet tutuyor' şeklinde lanse edilen 27 yaşındaki Seyit Ahmet Çiftçi, gözaltına alınırken ruhsatsız av tüfeğine el konuldu. Bu gelişmelerle polisin bölgede yapmayı planladığı operasyonun bozulduğu ifade edilirken, gerçeği yansıtmadığı belirtilen av tüfeği ile nöbet haberini organize ettiği iddia edilen Muhtar Abdullah Akar hakkında ise, 'Görevi kötüye kullanma' ve 'Kamuoyunu yanlış yönlendirme' suçundan soruşturma başlatıldı.

Merkez Osmangazi İlçesi'nde Sıcaksu Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında termal turizm merkezi olması planlanan Alemdar Mahallesi'ndeki metruk binaların bulunduğu Tabakhaneler Bölgesi, son dönemde uyuşturucu satıcıları ve içicilerinin kullanıldığı yer haline geldi. Bazı terk edilmiş binaların mahkeme süreci devam ettiği için yıkımı gerçekleşemedi. Mahalle sakinlerinin şikayetleri üzerine İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bölgede devriye sayısını arttırarak satıcı ve içicilere yönelik operasyonlarını arttırdı. Son 1 ay içerisinde bölgede uyuşturucu satan 12 kişi, sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı. Çok sayıda içici hakkında işlem yapılarak tedavileri için ilgili sağlık merkezlerine yönlendirilerek takip altına alındı.

Alemdar Mahalle Muhtarı Abdullah Akar, mahalleye gazetecileri davet ederek uyuşturucu krizine girmiş bir kişinin başında röportaj yaptırarak konuya dikkat çekmek istedi. Ardından mahalle sakini 27 yaşındaki Seyit Ahmet Çiftçi'nin evinde bulundurduğu dedesinden kalma ruhsatsız av tüfeğiyle fotoğrafı çekilerek 'Uyuşturucu satıcılarına karşı silahlı nöbet tutuyor' diye lanse edildi. Haberin yayınlanmasının ardından Seyit Ahmet Çiftçi polis tarafından gözaltına alındı. 'Ruhsatsız av tüfeği bulundurma' ve Kabahatler Kanunu'na göre hakkında idari yaptırım cezası uygulanan Seyit Ahmet Çiftçi ifadesi alındıktan sonra av tüfeğine el konularak serbest bırakıldı.

Seyit Ahmet Çiftçi, daha sonra gazetecilere, mahallede silahla nöbet tutmadıklarını anlatırken, "Muhtar işi abarttı. Benim fotoğrafımı çektiler. Muhtara 'Benim için sorun olur mu?' dedim. 'Olmaz' dedi ve fotoğraflarımı çektiler. Şimdi dede yadigarı olan tüfeğime el konuldu" diye konuştu.

Haber yapılmasını organize ettiği iddia edilen Muhtar Abdullah Akar hakkında ise 'Görevi kötüye kullanma' ve 'Kamuoyunu yanlış yönlendirme' suçlarından soruşturma başlatıldı. Bölgede teknik ve fiziki takip sonucu belirlenen uyuşturucu satıcılarına yönelik Narko-Tim ekipleri tarafından önümüzdeki günlerde yapılması planlanan operasyonun bu gelişmelerle ise deşifre olduğu ifade edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Polisin metruk binalara operasyon yapması

-Silahı alınan Seyit Ahmet Çiftçi ile röportaj

Haber-Kamera: Berktuğ ÖNCÜ-BURSA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

İş adamına silahlı saldırı güvenlik kamerasında

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde iş adamı 42 yaşındaki Varol Bayrak'ın kafeteryada tabanca ile ateş edilerek yaralanması olayının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

İlçedeki alışveriş merkezindeki kafeteryada önceki gün akşam meydana gelen olayda 40 yaşındaki Yılmaz B., arkadaşlarıyla oturan Varol Bayrak'ın yanına gidip bacağına tabanca ile bir el ateş ederek kaçtı. Yaralanan Varol Bayrak, özel hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yılmaz B. ise olayın ardından tabanca ile yakalandı.

Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüde Yılmaz B.'nin kafeteryada önce keşif yaptığı, daha sonra ikinci kez içeriye girip Varol Bayrak'ın bacağına eğilerek ateş edip el hareketi yaparak kaçtığı görüldü. Görüntüye, olay sırasında kafeteryadaki müşterilerin panik anı da yansıdı.

Yılmaz B.'nin, Mart 2016'da eğlence mekanında Tuğberk Posbıyık tarafından öldürülen Talat Yavuz'un arkadaşı olduğu, olay sırasında yanlarında bulunan Varol Bayrak'ı, cinayetle sonuçlanan tartışmayı çıkarmakla suçlayarak saldırıyı gerçekleştirdiği belirtildi. Polisteki sorgusu ardından adliyeye sevk edilen Yılmaz B., tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Mart 2016'daki cinayete ilişkin arşiv görüntüleri

-Önceki gün akşamki saldırıya ilişkin güvenlik kamera görüntüleri

-Panik anları

-Detaylar

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE-Özge CERRAH/EREĞLİ(Zonguldak),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Kafeye giren hırsız televizyonu çaldı

Güvenlik kamerası kayıtları

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde kafeye giren hırsız televizyonu çalarken, hırsızlık anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay dün saat 05.20 sıralarında, Osman Yılmaz Mahallesi Millet Caddesi'nde bulunan bir kafede meydana geldi. Güvenlik kamerası kayıtlarına yansıyan görüntülerde, Sezer Çiçek'e ait kafenin kepengini kaldırarak içeri giren hırsız bir televizyonu sökerek kepengin altından dışarıda bekleyen kişiye verdi. Hırsız bir televizyonu daha sökmeye çalışırken, başarılı olamayınca dışarı çıktı. Sabah işyerini açan Sezer Çiçek işyerine hırsız girdiğini görünce polise haber verdi. Olay yerine gelen polis güvenlik kameralarını inceleyerek, soruşturma başlattı. Sezer Çiçek güvenlik kamerası kayıtlarını sosyal medya hesabından paylaşarak, tepki gösterdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Güvenlik kamerası kayıtları

-Kafeden görüntü

-Sezer Çiçek ile röp.

Haber-Kamera: Mesut IŞIK-Büşra KAYA/GEBZE(Kocaeli),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================================

Kafeye giren hırsız televizyonu çaldı

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde gece kafeye giren hırsız televizyonu çalarken, hırsızlık anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay saat 05.20 sıralarında, Osman Yılmaz Mahallesi Millet Caddesi'nde bulunan bir kafede meydana geldi. Güvenlik kamerası kayıtlarına yansıyan görüntülerde, Sezer Çiçek'e ait kafenin kepengini kaldırarak içeri giren hırsız bir televizyonu sökerek kepengin altından dışarıda bekleyen kişiye verdi. Hırsız bir televizyonu daha sökmeye çalışırken, başarılı olamayınca dışarı çıktı. Sabah işyerini açan Sezer Çiçek işyerine hırsız girdiğini görünce polise haber verdi. Olay yerine gelen polis güvenlik kameralarını inceleyerek, soruşturma başlattı. Sezer Çiçek güvenlik kamerası kayıtlarını sosyal medya hesabından paylaşarak, tepki gösterdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Güvenlik kamerası kayıtları

-Kafeden görüntü

-Sezer Çiçek ile röp.

Haber: HABER-KAMERA: Mesut IŞIK-Büşra KAYA/ GEBZE(Kocaeli), -

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================================

Suşehri'nde şüpheli ölüm

SİVAS'ın Suşehri ilçesinde 44 yaşındaki Fuzuli Manap yıkanmak için girdiği banyoda ölü bulundu.

Olay, dün akşam saat 19.00 sıralarında Suşehri ilçesi Kemalpaşa Mahallesi, Nane Sokak üzerindeki tek katlı müstakil evde meydana geldi. Arkadaşı Ahmet Bulut'a ait evde birlikte yaşayan ve 10 yıldır eşinden ayrı olduğu öğrenilen Fuzuli Manap, yıkanmak için oturma odasındaki kömürlü sobada ısıttığı suyu alarak evin banyosuna girdi. Bu sırada dışarıda olan ev arkadaşı Ahmet Bulut eve geldiğinde iddiaya göre Manap'ı banyoda hareketsiz yatarken buldu. Hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Fuzuli Manap'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Cumhuriyet Savcılığınca olay yerinde yapılan incelemenin ardından Manap'ın cenazesi Suşehri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Oturma odasındaki sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiği sanılan Manap'ın cesedi, otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Evin görüntüsü

-Polis ekiplerinin incelemeleri

-Cenazenin götürülüşü

-Ölen kişinin fotosu

Haber-Kamera: Bülent TATLI/SUŞEHRİ(Sivas),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

Yol verme kavgasında bacaklarından vurdu

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde yol verme nedeniyle yaşanan tartışmada bir kişi araçta bulunanların üzerine ateş ederek kaçtı. Bacaklarından yaralanan 2 kişi tedavi altına alındı.

Olay gece saatlerinde, Merkez Mahallesi Belediye mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, 41 GD 310 plakalı hafif ticari aracın sürücüsü Emre Şentürk ile bir sürücü arasında yol verme nedeniyle tartışma çıktı. Emre Şentürk aracını yol kenarına çekti. Yanlarına yanaşan diğer araçtaki sürücü, Emre Şentürk, Atakan Delikanlı, Furkan Fatih Erdoğan ve Faruk Karadağ'ın bulunduğu araca doğru ateş etti. Tabancadan çıkan kurşunlar aracın arka koltuğunda oturan Furkan Fatih Erdoğan ve Faruk Karadağ'ın bacaklarına isabet etti. Ateş açan kimliği belirsiz sürücü ardından aracı ile olay yerinden kaçtı.

Sağ bacağından yaralanan Furkan Fatih Erdoğan ile sol bacağından yaralanan Faruk Karadağ 112 Acil ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kaldırıldıkları Gölcük Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Polis, 2 kişiyi yaralayan saldırganın kimliğini tespit etmek için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Yaralı kişilerin hastaneye getirilmesi

-Hastaneden görüntü

Haber-Kamera: Soner GÜLEZER/GÖLCÜK(Kocaeli),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=============================================

Mutluluğu yarım kaldı

KOCAELİ'nin Kandıra İlçesi'nde iki kamyonetin çarpıştığı kazada 20 yaşındaki Tuğba Zeybel ile 27 yaşındaki ağabeyi Yusuf Zeybel yaşamlarını kaybederken, anne ve babaları ise yaralandı. Kazadan 3 gün önce nişanlanan Tuğba Zeybel nişan töreninde çekilen fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşırken, mutluluğuna ortak olan arkadaşlarına teşekkür etmişti.

Dün akşam saatlerinde, Kandıra Kocakaymaz Kayıplar mevkiinde meydana gelen kazada, Kandıra istikametine gitmekte olan Osman Ersöz idaresindeki 54 FU 849 plakalı kamyonet ile karşı yönden gelen Rasim Zeybel idaresindeki 41 N 5515 plakalı kamyonet kafa kafaya çarpıştı. Kazada, Tuğba Zeybel olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan Rasim Zeybel, Yusuf Zeybel, Seher Zeybel ile Osman Ersöz sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı. Yusuf Zeybel Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ağır yaralanan Rasim Zeybel ile Seher Zeybel'in ise tedavileri devam ediyor.

Kandıra Hacılar Köyü Zurnacılar Mahallesi'nde çiftçilikle geçimini sağlayan Rasim Zeybel'in ailesi ile köydeki işlerini gördükten sonra İzmit Yeşilova Mahallesi'nde bulunan evine döndüğü öğrenilirken, Tuğba Zeybel ile ağabeyi Yusuf Zeybel'in ölümü büyük üzüntü yarattı. Kocaeli Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı öğrencisi olan Tuğba Zeybel, 28 Ocak günü Ramazan Aydın ile nişanlanırken, nişan töreninde çekilen fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Tuğba Zeybel kendisini tebrik eden arkadaşlarına teşekkür etti. Tuğba Zeybel ile Yusuf Zeybel'in ölümünü öğrenen arkadaşları sosyal medyadan üzüntülerini dile getirdi.

KARDEŞLER TOPRAĞA VERİLDİ

İki kardeşin cenazesi morgdan alınarak Kandıra'nın Hacılar Köyü Zurnacılar Mahallesi'ne getirildi. İki kardeşin yakın akrabaları evlerinin önünde bulunan tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. Kardeşlerinin ölümünün acısını yaşayan Ali Zeybel ayakta durmakta zorlanınca 112 Acil ekipleri müdahalede bulundu. Kazadan 3 gün önce Tuğba Zeybel ile nişanlanan Ramazan Aydın ise tabuta sarılırken, dua etti. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası kardeşlerin cenazeleri köy mezarlığında yan yana toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Cenaze namazından görüntüler

-Ramazan Aydın'dan görüntü

-Ali Zeybel'den görüntü

-Cenaze namazının kılınması

-Mezarlardan görüntü

Haber: İZMİT(Kocaeli), -

=======================================

Köpeğini araca bağlayarak çeken sürücüye 526 lira ceza

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde hafif ticari aracın arkasına bağladığı köpeğini çeken Azap Koşak'a, Çorlu Hayvan Hakları Komisyonu tarafından 526 lira idari para cezası kesildi. Köpeğine eziyet etmediğini savunan Koşak, "Yıllardır köpek bakıyorum, eziyet etmem söz konusu değildirö dedi.

Çorlu'da oturan emekli Azap Koşak, önceki gün aracın arkasında bağladığı köpeğini çektiği sırada, sürücülerden biri cep telefonuyla fotoğrafını çekerek sosyal medyada paylaştı. Bunun üzerine Çorlu İlçe Hayvanları Koruma Kurulu, tespit edilen Azap Koşak'a 'hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek' maddesi gereği 526 lira idari para cezası kesti.

Köpeğine eziyet eden kişi olarak gösterildiği için çok üzüntülü olduğunu anlatan Azap Koşak, bahçesinde köpek baktığını ve asla eziyet etmediğini söyledi. Aracına bağladığı köpeğinin bahçeden kaçtığını anlatan Koşak, "Benim bahçem var, burada tam 3 tane köpeğe bakıyorum. Hiçbir zaman da eziyet etmedim. Geçen yıl baktığım köpeklerden bir tanesi beni ısırdı, onu dahi atmadım. Bu köpeğim kaçmıştı. Onu arıyordum. Buldum ancak köpek büyük olduğu için aracın arkasına iple bağladım. En fazla 200 metre gittim ve bahçeye getirdim. Bir kişi telefonla çektiğini gördüm dedim ki herhalde köpeği beğendi. Ben şimdi hayvana eziyet etmiş gibi gösterildim. Ben burada yıllardır bu köpeğe bakıyorum. Köpeğimi aldılar, 526 lira para cezası kestilerö dedi.

KÖPEĞİ BELEDİYE KORUMA ALTINA ALDI

Sahibi tarafından aracın arkasına bağlanarak götürülen köpek, Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde koruma altına alındı. Veteriner hekim tarafından yapılan muayenede, köpeğin ayaklarında sürüklenmeye bağlı bir hasarın bulunmadığı tespit edildi. Daha önceden ısırılma yarası olduğu belirlenen köpeğin tedavisinin ardından sahiplendirileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Köpek sahibi ile Röp

-Baktığı köpeklerden görüntü

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),-

================================================

TOKİ'den ev için 4 gündür banka önünde bekleyenler şokta

BİLECİK'in Bozüyük İlçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından alt gelir grubuna satışa sunulacak 14 konutun 6 Şubat'taki başvuruları için 4 gündür gece-gündüz banka şubesi önünde bekleyen 14 kişi, yetkililerin kurasız ve başvuru önceliği olmayacağını açıklamaları üzerine şoka girdi.

Yeni Doğan Mahallesi'ndeki TOKİ tarafından yapılan 724 konuttan alt gelir grubu olan 14'ünün kurasız ve başvuru önceliğine göre satışa sunulacağı, 6 Şubat'ta da başvuruların kabul edileceği haberini alan 14 kişi geçen 28 Ocak'tan itibaren Bozüyük İlçesindeki Halk Bankası Şubesi önünde kuyruğa girdi. Gece-gündüz banka önünde bekleyen Ercan Demirbaş, Rıdvan Çakır, Kadir Altıntaş, Nazım Turunç, Mesut Turunç, Seydi Ahmet Çevik, Emrah Taş, Mehmet San, Ahmet Sarı, Ramazan Bilgin, Zafer Özdemir, Nevin Abacı, Fatih Yılmaz ve Emine Cengiz adlı vatandaşlar dün öğleden sonra banka görevlilerinin konutların kura ile satışa sunulacağını konusunda TOKİ yetkililerinin kendilerine bildirimde bulunduğu açıklaması üzerine adeta şok oldular.

Kendilerinin 4 gündür banka önünde soğukta beklediklerini belirten 14 kişi, TOKİ yetkililerine tepki gösterdiler. TOKİ tarafından Halk Bankası Bozüyük Şubesi'ne 14 dairenin kurasız ve başvuru önceliğine göre satış yapılacağının duyurusunun asıldığını söyleyen vatandaşlar, yazının dün kaldırıldığını belirtti.

Banka önünde bekleyenlerden Recep Çetin (50), "Şok olduk. Şok yaptılar ne değil ne değildir biz de anlamadık. Biz burada arkadaşlarla birlikte bir haftadır bekliyoruz, gecemizi gündüzümüze kattık. Kimi işini bıraktı, kimisi arabasını sattı peşinatını hazırladı. Kimi altın bilezik buldu peşinatını hazırladı. Sağolsun TOKİ bankaya mail göndermiş. Onlar da bize bildirdi şok olduk" diye konuştu.

Sülbiye Turunç da (60), "Yazık değil mi bize? Hakkımızı istiyoruz. Nasipse olur beklemeye devam edeceğim sonuna kadar" dedi.

Yaşadıkları olayın Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan'ın da duymasını istediklerini ifade eden Ercan Demirbaş (25), "Bu TOKİ başkanı kimse gelsin arakadaş, açıklasın. Desin ki ban şundan iptal ettim. Çıkarmayacaktı o satışı asmayacaktı bankaya. İlanını vermeyecekti. Sen nasıl iptal edersin biz burada bedavaya mı bekledik? Adalet buysa gerisi kalsın ben ev filan istemiyorum" diye konuştu.

TOKİ tarafından 2+1 olan, 88 bin ila 95 bin lira arasındaki 14 dairenin başvurularının 6 Şubat- 31 Mart tarihleri arasında kabulünün yapılacağı ve ardından da başvuranlar arasında kura çekiminin olacağı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Banka önünde bekleyenlerin konuşmaarından çekilen görüntüler

Haber-Kamera: Kemal ATLAN-Saadet YÖRÜKÇÜ/BOZÜYÜK-BİLECİK,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Tekirdağ'a pazarcı esnafı meclis toplantısını bastı

TEKİRDAĞ'ın Süleymanpaşa İlçesi'nde belediyenin meclis kararıyla, 1200 olan tezgah sayısını 200'e düşüreceğini öğrenen pazarcı esnafı meclis toplantısını bastı. Masaları deviren ve meclis üyeleriyle tartılan pazarcılar zabıta ve Tekirdağ Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın'ın müdahalesiyle dışarı çıkarıldı. Ara verilen meclis toplantısı daha sonra yapılırken, pazarcılarla ilgili madde görüşülmedi.

Süleymanpaşa Belediyesi'nin Şubat ayı olağan meclis toplantısı Gençlik Merkezi'nde, Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat başkanlığında yapıldı. Pazarcı esnafları, mecliste 1200 olan tezgah sayısının 200'e düşüreceğini öğrenerek salona geldi. Bir süre sonra içeri giren pazarcılar, alınacak kararın herkesi mağdur edeceğini söyleyerek vazgeçilmesini istedi. Meclis üyeleriyle tartışmada çıkarken, salondaki masalar arbede sırasında devrildi. Bu sırada Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat toplantı salonunu terk ederek makam aracıyla ayrıldı.

Tekirdağ Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın'ın müdahalesiyle sakinleştirilen pazarcı esnafı salondan ayrıldı. Daha sonra yeniden başlayan toplantıda gündemin 11'nci maddesi olan pazarcıların tezgah sayılarıyla ilgili madde görüşülmeden toplantı tamamlandı.

BAZI ÜYELERİMİZ TAŞKINLIK YAPTI

Tekirdağ Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Sami Kayın, meclis kararıyla 1200 olan Pazar tezgahlarının 200'e düşürülecek olmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Meclisten aynı kararın çıkması durumunda yargıya başvuracaklarını anlatan Kayın, "Burada 700-800 tezgah mağdur olacak. Biz onu izah ettik ama belediye meclisinde olumlu bir netice çıkmadı. Orada da Ekrem başkanın da tavırlarından dolayı bazı üyelerimiz taşkınlık yaptı. Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Kimseyle de işimiz yok siyaset de yapmıyoruz. Gerekirse esnaf tezgah açmama kararı aldı" dedi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise konuyla ilgili daha sonra açıklama yapacağını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Mecliste yaşananlar

-Birlik başkanı açıklama

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN-Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

ABD'li Konsolos Vekili, aleviliği sordu

ABD Adana Konsolos Vekili Arnold H. Campbell, Mersin'de, Alevi Kültür Dernekleri Şubesi ve Cemevi yönetimini ziyaret ederek Aleviliğin Türkiye'deki son durumu ile ilgili bilgi aldı.

Konsolos Vekili Arnold H. Campbell, Siyasi ve Ekonomik İşler Müdürü Joanna M. Schenke ile birlikte Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Hasan Kılavuz'u ziyaret etti. Alevilerle ilgili bilgi almanın kendisi için önemli olduğunu kaydeden Campbell, "Mersin'de bizi sıcak bir hava ve sıcak insanlar karşıladı. Zaman zaman gelip sizleri ziyaret ediyoruz. Şimdi de sizin toplumunuzla ilgili gelişmeler hakkında bilgi alıp sizi daha yakından tanımak istedik" dedi.

Mersin'de 300 bine yakın Alevinin yaşadığını ifade eden Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Kılavuz, "Burada Türkiye'nin her ilinden Alevi görmek mümkün. Avrupa'da Aleviler kabul görüyor. Ama ne yazık ki kendi ülkemizde cemevleri ibadet yeri olarak kabul görmüyor. İnanıyorum ki bu uzun süre devam etmeyecek ve gün gelecek mevcut iktidarlar bunun sonuç vermeyeceğini anlayacak ve cevap verecekler. Biz Aleviliğin bir inanç olduğunu söylüyoruz. Biz Aleviyiz ve kendi inancımızı tarif ediyoruz. Bizim dışımızda bizim inancımızı başkalarının anlatmasını kabul etmiyoruz. Onun için okullarda çocuklarımızı Sünnileştirmek istemiyoruz" diye konuştu.

HÜKÜMETİN MANTIKLI GEREKÇESİ NE?

Kılavuz, Türkiye'de bir cami ile cemevinin eşit olanaklardan yararlanmadığını söyleyince Campbell, "Hükumetin bu konu ile ilgili mantıklı gerekçesi ne?" sorusu sordu. Bunun üzerine Kılavuz, şunları anlattı:

"Bu ülkede yalnızca Müslümanlar yaşar ve ibadet yeri sadece camidir. Cemevleri ibadet yeri değildir. Mesela burada şiddetle protesto ettiğimiz bir şey var. Bir Alevi köyüne zorla cami yaptırılmasını kabul etmiyoruz. Bu sıkıntılar süreç içerisinde giderilirse bu topraklarda yaşayan bütün kimliklerin ve inançların barış içerisinde yaşayacağına inanıyoruz. Halk çok sağduyulu. Yüzlerce yıldır birlikte yaşıyor ama oy avcılığı yapan saltanat ve koltuk peşinde olan politikacıların çok ciddi istismarları var. Halkı bunlar karşı karşıya getiriyor. Bu yüzden ülkenin bazı yerlerinde zaman zaman olaylar oluyor." Sıcak ilişkilerin kurulduğu ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

ABD Adana Konsolos Vekili Arnold Hasking Campbell ve beraberindekiler cemevine gelirken

Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Hasan Kılavuz heyeti karşılarken

ABD Adana Konsolos Vekili Arnold Hasking Campbell'in konuşması

Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Hasan Kılavuz'un konuşması

Hatıra fotoğrafı çekilirken

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/ MERSİN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

Kayseri Gazisi'ne baba ocağında sevgi seli

KAYSERİ'de, 46 gün önce PKK Terör Örgütü tarafından, çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu araca yönelik düzenlenen bombalı saldırısında yaralanan Gazi Er Recep Coşkun, tedavi gördüğü hastaneden hava değişimi için geldiği baba ocağında sevgi seli ile karşılandı.

Kayseri'de, geçen 17 Aralık'ta PKK'lı teröristlerce çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu araca yönelik düzenlenen bombalı saldırıda 14 asker şehit olurken, 55 kişide yaralanmıştı. Patlamada Kayseri 1'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan Er Recep Coşkun, ayaklarından yaralandı. GATA Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören ve sağlık durumu iyiye giden Gazi Er Recep Coşkun dün saat 18.00'de Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'ndeki baba ocağına geldi. Gaziyi, Çanakkale Caddesi'ndeki evinin önünde Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Lapseki Garnizon Komutanı DZ. YRB. Türken Altıngöz, Lapseki Belediye Başkanı AK Partili Eyüp Yılmaz, Lapseki Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emrah Avdan, Lapseki İlçe Emniyet Müdürü Hakan Göç, Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş, AK Parti İlçe Başkanı Halil Özer, MHP İl Başkanı Hakan Pınar, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Doğan ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Ambulans ile getirilen Gazi Recep Coşkun'un 2 yaşındaki oğlu İbrahim Coşkun'un asker selamı çevredekilere duygulu anlar yaşatırken, Gazi Er Recep Coşkun "Vatan sağolsun" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Gaziyi karşılamaya gelen vatandaşlardan görüntü

Gazinin minik oğlunun asker selamından görüntü

Gazinin ambulanstan indirilişi ve konuşmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Orhan AKTUĞ/ LAPSEKİ(Çanakkale),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================

İşsiz kalan kamyoncular lastik yaktı

BOLU'da faaliyet gösteren çimento fabrikasının, nakliye işini kendi bünyesindeki bir lojistik firmasına vermesi üzerine işsiz kalan 120 kamyoncu, fabrikanın önünde eski lastikleri yakarak protestoda bulundu.

Çaydurt Köyü mevkisinde kurulu bulunan OYAK grubuna bağlı Bolu Çimento Fabrikası, yıllardır nakliye işini yürüten Çaydurt ve Havalisi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ile anlaşmasıni bitirdi. Fabrika, nakliye işini kendi grubuna bağlı bir lojistik firmasına verdi. Kooperatife üye 120 kamyoncu, işsiz kalmaları üzerine eylem yaptı. Fabrika önünde toplanan kamyon şoförleri, eski lastikleri ateşe vererek protestoda bulundu.

Bolu Çaydurt ve Havalisi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İrfan Ünal, curuf nakliyesinin ellerinden alındığını söyleyerek, "İşimizi, OYAK grubunun yan kuruluşu olan bir lojistik firmasına verdiler. Biz bu yörenin insanıyız ve bu işi afaki fiyatlarla yapmıyoruz. Fiyatlarımız minimum düzeyde ve dip fiyatlar. Mağduruz ve sesimizi duyurmak için bu eylemi yapıyoruz. Bu eylemimiz ses getirene kadar devam edecek. Bu olay nedeniyle 120 kişi işsiz kaldı" dedi.

Köroğlu Gençlik Teşkilatı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahmut Alan ise "Dışarıdaki firmaya iş veriliyor ve haliyle buradaki nakliyeci arkadaşlar işsiz kalıyorlar. Sen geldin Çaydurt'un göbeğine fabrikanı oturttun, buranın külünü ve tozunu buranın insanına yutturdun. Bu işin doğasında bu var kızmıyoruz. Ama sen bu topraklardan ve insanlardan kazanç elde ediyorsan bu toprakların çocuklarına sahip çıkacaksın. Buraya yabancı nakliye firması giremez" diye konuştu. Kamyoncular, açıklamaların ardından olaysız dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Yanan lastiklerden görüntü

-Fabrikadan görüntü

-Kooperatif binası önünde bekleyenler

-İrfan Ünal ve Mahmut Alan açıklamalar

-Kepçelerle lastiklerin getirilmesi

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement