Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

11)ŞEHİT ASKERLER TÖRENLE UĞURLANDIMardin-Diyarbakır karayolunun Mazıdağı Üçyol Mevkii'nde PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladıkları patlayıcının infilak ettirmesi sonucu şehit olan 23 yaşındaki Uzman Çavuş Erkan İmalı ile Uzman Kıdemli Çavuş Mahmut Yıldırım ve lojmanındaki balkondan...

16.03.2017 09:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DHA YURT BÜLTENİ - 1

1)ŞEHİT ASKERLER TÖRENLE UĞURLANDI

Mardin- Diyarbakır karayolunun Mazıdağı Üçyol Mevkii'nde PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladıkları patlayıcının infilak ettirmesi sonucu şehit olan 23 yaşındaki Uzman Çavuş Erkan İmalı ile Uzman Kıdemli Çavuş Mahmut Yıldırım ve lojmanındaki balkondan düşerek yaşamını yitiren Uzman Çavuş Abdullah Özçelik için Mardin Havaalanı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Vali Mustafa Yaman, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Zafer İzcan, 70'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Kurmay Albay Komutanı Altan Er, şehitlerin yakınları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bazı vatandaşların katıldığı uğurlama töreni, şehitlerin Türk Bayrağı'na sarılı cenazesinin katafalka konulmasıyla başladı. Şehitlerin özgeçmişleri okunmasıyla devam eden tören, Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek'in yaptığı duadan sonra, şehitler için silah arkadaşları ve halktan helallik istenmesiyle sona erdi.

Tören sonrası şehitlerden Erkan İmalı'nın naaşı Kahramanmaraş'a, Mahmut Yıldırım'ın naaşı Kayseri'ye ve Abdullah Özçelik'in naaşı da Nevşehir'e uğurlandı.

ŞEHİT EŞİ: BİR ÖLÜR, BİN DOĞAR

Törende, şehit Uzman Çavuş Mahmut Yıldırım'ın eşi Esra Yıldırım, eşinin tabutuna sarılarak, "1 yaşındaki çocuğun bana emanet. Bir ölür bin doğar" diyerek, gözyaşı döktü.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Törenden görüntü

-Törene katılanlar

-Şehitlerin yakınları

-Cenazelerin getirilişi

-Duaların okunması

-Şehit yakınlarının fenalık geçirmeleri

-Esra Yıldırım'ın eşinin tabutuna sarılması ve ağlaması

-Cenazenin uğurlanması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN,

15.03.2017 - Haber Kodu : 170315026

15.03.2017 - Haber Kodu : 170315087

15.03.2017 - Haber Kodu : 170315233

=====================================

2)POLİS MEMURLARINDA ZEHİRLENME ŞÜPHESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afyonkarahisar'da katıldığı toplu açılış töreninde görevli polis memurlarından 60'ı, program sonrası mide bulantısı şikayetiyle kentteki çeşitli hastanelere başvurdu. Yapılan ilk incelemede gıda zehirlenmesi teşhisi konulan polis memurları tedaviye alındı. 40 polis taburcu edilirken, 20'sinin tedavilerinin ise sürdüğü kaydedildi.

KUMANYADAN NUMUNE ALINDI

Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, polislerin kendilerine dağıtılan kumanyadan rahatsızlanmış olabileceği ihtimali üzerine numuneler aldıklarını söyledi. Akgün, kumanyadaki pirinçten kaynaklı gıda zehirlenmesi yaşadığı düşünülen polis memurlarının sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Erdoğan ın Afyon ziyaretinden Aktüel görüntüler

-Çevik kuvvet polislerinden görüntü

-Arama noktasından görüntü

Sait KARADUMAN-AFYONKARAHİSAR/DHA

15.03.2017 - Haber Kodu : 170315166

======================================================

3)DİYARBAKIR'DA MARKETE EL YAPIMI PATLAYICILI SALDIRI

DİYARBAKIR merkez Bağlar İlçesi'nde bulunan bir markete dün akşam saatlerinde el yapımı patlayıcılı ile saldırı düzenlendi. Can kabının yaşanmadığı saldırıda maddi hasar meydana geldi.

Yüzü maskeli kişiler el yapımı patlayıcı ve molotof koktyelleriyle saldırı düzenledi. Atılan molotof nedeniyle yangının çıktığı markette büyük çaplı hasar meydana geldi. Can kaybının yaşanmadığı saldırı sonrası olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevkedildi. Yangın kısa sürede söndürülürken, polis saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Hasan gören market

-Sağlık ekipleri

-Polis ekipleri çalışma yaparken

-Kırılan camlar

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR,

15.03.2017 - Haber Kodu : 170315251

15.03.2017 - Haber Kodu : 170315260

================================================

4)KIZ ÖĞRENCİ YURDUNDA YANGIN PANİĞİ

ADANA'da lise çağındaki kız çocuklarının kaldığı yurdun bacasından çıkan duman, yangın sanılınca paniğe neden oldu.

Olay, saat 21.30 sıralarında merkez Seyhan ilçesi İstiklal Mahallesi 40046 Sokak'ta bulunan İhsan Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kız Yurdu'nda meydana geldi. Yurdun çatısından dumanların yükseldiğini gören bazı öğrenciler, panikle kendilerini dışarı attı. Kendini dışarı atan bazı kız öğrencilerin 'Yangın var' diye bağrışması üzerine, yurt yöneticileri binayı tahliye etti. Öğrencilerin panikle yurttan çıktığını gören mahalle sakinleri de olay yerine akın ederek çocukları sakinleştirmeye çalıştı. İhbar üzerine yurda sevk edilen itfaiye ekiplerinin yaptığı incelmede çatıda yangın olmadığı, dumanın da kalorifer yakıldığı için bacadan çıktığını belirledi. Bunun üzerine hem öğrenciler, hem yurt yöneticileri, hem de mahalle sakinleri rahat bir nefes aldı. Öğrencilerin sakinleştirildikten sonra yeniden yurda alındı.

29 Kasım 2016 tarihinde Aladağ İlçesi'ndeki bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 12 kişi hayatını kaybetmişti.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

Yurt binasının önündeki itfaiye araçları

Yurt önündeki endişeli öğrenciler ve yurt yöneticileri

Panikten dolayı bağrışan öğrenciler

Yurdun bulunduğu sokaktaki CANKUR aracı

Dışardaki bazı öğrencilerin yurda girişi

Yurdun çevresindeki mahalle sakinleri

Yurdun bulunduğu sokakta bekleyen ambulanslar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

16.03.2017 - Haber Kodu : 170316001

16.03.2017 - Haber Kodu : 170316003

=============================================

MİLLİ TAKIM KİCK BOKS ŞAMPİYONU POMPALI TÜFEK İLE VURULDU

BURSA'da oturan Kick boks milli takım sporcusu 21 yaşındaki Mehmet Muhittin Saltık, kimliği belirsiz bir kişi tarafından pompalı av tüfeğiyle vuruldu. Ağır yaralanan Saltık'ın hayati tehlikesi devam ediyor.

Olay, Merkez Yıldırım ilçesi Yediselviler Mahallesi Gelincik Sokak üzerinde meydana geldi. Yeğeninin doğum günü için yaş pasta alıp eve gelen Kick boks milli takım sporcusu 21 yaşındaki Mehmet Muhittin Saltık, düzenlenen parti esnasında kimliği belirsiz bir kişinin cep telefonuyla araması üzerine evden dışarıya çıktı. Kapı önüne geldiği esnada kimliği belirsiz kişi Mehmet Muhittin Saltık'a elinde bulunan pompalı av tüfeğiyle ateş ettikten sonra olay yerinden kaçtı. Göğüs bölgesine isabet eden saçmalar nedeniyle kanlar içinde yere yığılan Mehmet Muhittin Saltık yakınlarının haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalesinin ardından Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Mehmet Muhittin Saltık'ın yakınları polise "Mehmet doğum günü pastası aldı eve geldi. Pastayı kestik daha sonra bir kişi telefonla aradı 5 dakika aşağıya inip geleceğim dedi hemen ardından silah sesleri duyunca aşağıya indiğimizde vurulduğunu gördük" dedi.

Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından polis ekipleri kimliği belirsiz kişinin yakalanması için çalışma başlatılırken Mehmet Muhittin Saltık'ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Olay yerinden görüntü

-Polis ekiplerinin incelemesi

-Yakınlarının polise olayı anlatması

-Mehmet Muhittin Saltık'ın karşılaşmaya katıldığı görüntüler

-Mehmet Muhittin Saltık'ın fotoğrafları

Haber-Kamera: Hüseyin TÜCCAR/BURSA,

16.03.2017 - Haber Kodu : 170316009

=========================================

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: KULAĞINDAN TUTUP HÜCREYE ATARDIK

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda ile yaşanan siyasi krize yönelik, "Benim maslahatgüzarımı, başkonsolosumu da özel hücreye attılar. Eğer Türkiye olarak onlar gibi hukuksuzluğu düşünseydik, o gece Hollanda'nın maslahatgüzarını bakanlığa çağırıp kulağından tutar, alır götürür hücreye atardık. Biz medeni bir devletiz. Bunu yapmadık dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Sanayici İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) Akra Otel'de düzenlenen 23'üncü Akdeniz Toplantısı'na katıldı. Bakan Çavuşoğlu, krizlerin özellikle turizme ve halklar arasında bir soruna dönüşmemesi için çaba sarf ettiklerini kaydetti. Almanya ve Hollanda vatandaşlarının Türkiye'nin dostu olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Almanya ile ciddi bir sorunumuz yok. Sorunu aştık. Berlin'de turizm fuarı öncesi yaptığımız görüşmede belli bir noktaya geldik. Bu gerginliklerin hiçbirisinin sebebi biz değiliz ne Almanya'yla ne Hollanda'yla. Esasen Avrupa'nın içine düştüğü bir durumun bize yansımasıdır. Irkçılık, yabancı düşmanlığı, İslam, Türk karşıtlığı, göçmen karşıtlığı, Avrupa'yı birleştiren değerlerin hepsini erozyona uğratacak şekilde aşırı noktaya geldi. Merkezdeki siyasetçilerin, aşırı partilerin güç kazanmasından dolayı bir zemin kaybı varö dedi.

SENİN ELİNDE REHİN Mİ?

Hollanda Hükümeti'nin seçimlerden önce Wilders gibi davranmasının başka izahı olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti : "Hollanda Başbakanı'nın garip açıklamasına rağmen, mevkidaşım Hollandalı Bert Koenders'e 'Sizdeki seçimden sonra geleyim' dedim. Niye biz bir ülkeyi, sizi Wilders gibi bir parti karşısında zor duruma düşürelim dedik. Hollandalı Bakan 'Seçimden sonra size garanti vermem gelmenizi istemiyorum' dedi. 'Başbakanınla konuş kararını ver, 17-18'inde de gelebilirim' dedim. Telefon beklerken başbakandan bir açıklamada, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı seçim sonrası ve öncesi Hollanda'ya gelemez. Hollanda'ya gelirse laleleri, müzeleri görmeye gelir, Türklerle buluşamaz' dedi. Şimdi ben vatandaşları mı sana rehin mi verdim? Senin elinde rehin mi onlar? Ne demek Türkiye Cumhuriyetinin Dışişleri Bakanı oradaki Türklerle konuşamaz. 'Bizim vatandaşımız onlar diyor'. Oy kullanıyorlar, bizim de vatandaşlarımız. Biz onlara hep olumlu mesaj veriyoruz. Hiçbir mesajımızda oradaki Türklere yönelik o ülkelerin aleyhine bir şey söylemedik. Bizim derdimiz o değil ki. Biz vatandaşlarımızın istekleri, talepleri varsa onları dillendiriyoruz. Ama maalesef Avrupa'da bu sorun oluyor.ö

'KULAĞINDAN TUTUP İÇERİ ATARDIK'

Avrupa'nın turizm sektörüyle Türkiye'yi tehdit ettiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Ticari olarak biz onları tehdit etmiyoruz. Almanya'nın geçen sene sadece Türkiye'ye sattığı otomobilin toplam miktarı 6 milyar Avro. Ben Almanya'yı tehdit ediyor muyum? Ticaret başkadır. İşadamlarının ne suçu var. Holanda'da şu anda faşist çizgiye gelen partilerin hükümetin biraz daha Wilders'ten oy alabilir miyim diye popülist bir anlayışla uyguladıkları kabul edilemez. İnsanlık bakımından hayır. Haklar, demokrasi, özgürlükte bunlar kabul edilemez. Benim maslahatgüzarımı o gece hapse attılar. Başkonsolosumu da attılar. Özel hücreye attılar. Eğer Türkiye Cumhuriyeti olarak biz de onlar gibi hukuksuzluğu düşünseydik, o gece Hollanda'nın maslahatgüzarını bakanlığa çağırıp kulağından tutar, alır götürür hücreye atardık. Biz medeni bir devletiz. Biz Viyana Sözleşmesi'ni, uluslararası hukuka ve diplomatik kurallara riayet eden ülkeyiz. Bakanlığa çağırıp tepkimizi bildirdik. Bu tutumumuzu sürdüreceğizö diye konuştu.

UKRAYNA'DAN 2 MİLYON TURİST BEKLENTİSİ

Ukrayna ile pasaportsuz, sadece kimlikle Türkiye'ye giriş yapması için antlaşma imzaladıklarını hatırlan Bakan Çavuşoğlu, "İki ülkenin vatandaşları sadece kimlikli giriş çıkış yapabilecek. Ukrayna'dan vatandaşların sadece yüzde 30'unun pasaportu var. Ülkede pasaport almak da zor. Ukrayna ile giriş çıkışları kolaylaştırdık ve 2 milyon turist neden Ukrayna'dan gelmesin? THY'nin Ukrayna'ya daha fazla uçması için izinler aldık. Ukrayna'nın her tarafından turist gelecekö dedi.

REFERANDUM SÜRECİ

Mevlüt Çavuşoğlu, seçim atmosferinde retorikten uzak durulması uyarısı yaptı. Çavuşoğlu, "Hayati bir sistem değişikliğini konuşmak durumundayız. Gayet medeni şekilde tartışmalıyız. Hangisi Türkiye'nin geleceği için faydalı ve zararlı bunları konuşmamız lazım. Bunları sadece siyasetçilere bırakmamalısınızö diye konuştu.

REJİM DEĞİŞİKLİĞİ YOK

Sistem değişikliği için yapılan referandumun rejim değişikliği olmadığını belirten Çavuşoğlu, "Demokratik, sosyal, laik ve hukuk devleti ilkeleri aynen korunacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin ne adı değişiyor ne rejim. Değişen sistemdir. Önemli olan güçler ayrılığını net şekilde ortaya konmasıdır. Önemli olan dengenin çok güzel şekilde tesis edilmesidirö şeklinde devam etmesidir. Başka ülkelerin yönetim sisteminden örnekler veren Çavuşoğlu, Hollanda'dan örnekler verirken, "Nedense Hollanda aklımızdan hiç çıkmıyorö dedi. Toplantının soru cevap kısmı basına kapalı gerçekleştirildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Yemekten detay görüntüler

-Çavuşoğlundan detay görüntüler

-Çavuşoğlunun konuşması

Haber - Kamera: Hasan Demirbaş-Emrah Gül/ANTALYA

15.03.2017 - Haber Kodu : 170315252

====================================================

FEYZİOĞLU 'HABUR'DA ÇADIR MAHKEMESİNİ BİZ KURMADIK'

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ve Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Çorum Barosu'nun ev sahipliğinde Anitta Otel'de düzenlenen 'Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz' adlı konferansa katıldı. Konferansta konuşan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, "15 Temmuz darbeci teröristlerinin bizim bu anayasa değişikliğiyle ilgili kampanyamıza destek verdiğini söyleyenlere sükunetle vereceğimiz cevap şudur, '15 Temmuz darbecilerini sizin destek verdiğiniz kumpas davaları oraya getirdi, biz getirmedik' diyeceğiz. O savcı kılıklı teröristin altına zırhlı aracı biz çekmedik. Habur'da çadır mahkemesini biz kurmadık. O çadır mahkemesinin içine hakim cübbesi giymiş ve önlerine gelen 'pişman değiliz' diye kafa tutan teröristleri 'pişmansındır' diyerek geçiren hakimleri de biz oraya getirmedik. Oslo'da, İmralı'da olmadık, pazarlıklara da biz girmedik. Şehirlerimiz tuzaklanırken, yer altlarına patlayıcılar yerleştirilirken bunları görmezden gelen de biz değiliz. Bölücü terör örgütü liderine İmralı'dan bir mektup yazdırıp onu 21 Mart 2013'te barış mektubu diye okutan da biz değiliz. O mektubun evrensel adı da Büyük Ortadoğu Projesi'dir. Yerli adı da yeni Osmanlı olan projenin yol haritasını ilan ettiren de biz değilizö diye konuştu.

'BAŞBAKAN YANILTILIYOR'

Hükümetin sürekli yeni anayasayla birlikte 'prangaları kıracağızö dediğini hatırlatan Feyzioğlu, yeni anayasayla birlikte başbakanlığın kaldırılacağını söyledi. Bu şartlarda tek pranganın Başbakan Binali Yıldırım olduğunu ifade eden Feyzioğlu, "Ben gerçekten Binali Yıldırım'ı çok severim, sayarım, özel hukukum vardır. Yanlışına yanlış derim ama insan olarak iyiliğine, yüreğine toz konsun istemem. Ama yanıltılıyorö şeklinde konuştu.

Yeni anayasadaki 123 ve 124. maddelerden bahseden Feyzioğlu, "Yeni anayasadaki 123 ve 124. maddeleri cumhurbaşkanına istediği yetkilerle, istediği görevle bir kamu tüzel kişiliği kurma yetkisi veriyor. Yani cumhurbaşkanı, Türkiye'nin şu bölgesinde, şu vilayetleri çerçeveleyen ve görevi şehir güvenliği ile eğitim olan bir kamu tüzel kişiliği kurdum derse buna hiçbir engel yokö ifadelerini kullandı.

Programda daha sonra MHP'den ihraç edilen Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da bir konuşma yaptı. Halaçoğlu, yeni anayasayla birlikte değiştirilmesi planlanan maddeleri katılımcıların bilgisine sundu.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşması

Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'ndan detay

Salondan görüntü

Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

16.03.2017 - Haber Kodu : 170316005

===================================

AK PARTİLİ ŞENTOP: BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI SAHTEKARLIKTAN VAZGEÇMELİ

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu eleştirerek, "Barolar Birliği Başkanı sağda, solda gezeceğine, önce oturup eleştirileri için hazırladıkları metindeki bilgi hatalarını düzeltmesi lazım. Milleti kandırmaması, sahtekarlıktan vazgeçmesi lazım" dedi.

Mustafa Şentop, Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen 'Yeni Hükümet Sistemi Olarak Cumhurbaşkanlığı' isimli konferansa katıldı. Gaziantep Valisi Ali Yerlika, üniversite rektörü Prof. Dr. Ali Gür, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı konferansta konuşan Şentop, yeni Anayasa ile mevcut sistemdeki vesayetçi yapının ortadan kalkacağını söyledi. Yenisi yapılmadığı sürece Türkiye'nin Anayasa ile ilgili sorunlarının bitmeyeceğini ifade eden Şentop şunları söyledi:

"Yeni Anayasa ile birlikte mevcut Anayasa ruhunu teslim edecektir. Seçilenler tarafından yapılan yeni bir Anayasa gelmediği sürece Türkiye'nin, Anayasa ile ilgili sorunları bitmeyecektir. Peki bu Anayasa ruhu nedir ' Bunu bir otomobile benzetiyorum. Bunun içerisinde bir farklılık var.Hepiniz biliyorsunuz sürücü kurslarında kullanılan otomobilleri. Bunun sol tarafı normal bir sürücünün kullanması için düzenlenmiş. Bu aracın sağ tarafında da bu aracı kontrol etmek için düzenlenmiş ve gaz var, debriyaj var, fren var. Şimdi aracı soldaki şoför kullanıyor ama sağdaki de istediği zaman, gerektiği zaman sürücüye müdahale ediyor. Bazen bunu soldakine fazla fark ettirmeden, bazen onunda fark edeceği kadar, bazen soldakini tamamen devre dışı bırakarak, bazen de sinirlendiği zaman soldakini kapıyı açarak aşağı iterek gerçekleştiriyor. Ama istediği zaman aracın hem hızına hem de istikametine hükmedebiliyor. İşte bu örnekle izah ediyorum. Soldaki seçilmiş siyasetçi aracı yönetmesi gereken aslında o. Sağda ki de vesayeti temsil ediyor. Sürekli müdahale halinde de, müdahale bazen çok görünür boyuta ulaştığı zamanlarda işte 12 Mart 1971'de, 28 Şubat 1997'de soldakini etkisiz hale getirmiş, aracın kumandasını almış kendileri götürüyor. 12 Eylül 1980 ise, kapıyı açıp soldakini aşağıya atmış araçtan. Şimdi tabi vesayet söylendiği zaman '14 senedir Türkiye'de bir iktidar var, vesayeti hep telaffuz ediyorsunuz. Hala bu vesayet konusunda bir yol alınmadı mı" diyorlar. Vesayet ile mücadele 14 senedir yapıldı. Bu mücadelenin sonunda yavaş yavaş süreç içerisinde önce sağdakinin müdahalesine ses çıkartarak, sonra sağdakini etkisizleştirmeye çalışarak en sonunda da sağdaki kapıyı açıp sağdaki vesayetçiyi aşağıya atarak mücadeleyi sürdürdük. Bu yeterli mi' Yeterli değil. Çünkü sadece adamı indirmek yetmiyor. Aracın sağ tarafında araca kontrol etmek için konulan mekanizma durduğu sürece birileri sağ tarafa oturmak için heves edecektir. İşte 15 Temmuz'da Türkiye'nin yaşadığı budur. FETÖ aracın sağ tarafından da araca istikamet verildiğini kontrol edilebildiğini biliyor. 40 yıldır da bu sağ tarafa oturmak için hazırlanmış. 15 Temmuz 'da sağ tarafa oturmak için teşebbüs etti. Yine milletimizle beraber onu aşağıya attık. Yapılması gereken ne? Yapılması gereken; bu aracın sağ tarafındaki araca kumanda imkanı veren o mekanizmaları sökmektir. Aslında doğrusu aracı değiştirmektir. Trafikte seyreden normal araçlardan birisi haline dönüştürmek yada yeni bir araç yapmaktır."

BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI BİLGİLERİ GİZLİYOR

Şentop, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun, Anayasa değişikliği paketindeki bazı bilgileri paylaşmadığını öne sürdü. Şentop, Feyzioğlu'nun Anayasa paketindeki bir maddeyi baz alarak, "Kendi kendini bile toplantıya çağıramayan bir meclisle karşı karşıyayız" diyerek yorum yaptığın dile getirerek şöyle konuştu:

"Hal bu ki 3'üncü fıkra duruyor. Meclis Başkanı'nın toplantıya çağırması, milletvekillerinin 5'te 1'nin talebi üzerine meclisi toplantıya çağrılması ile ilgili 3'üncü fıkraya hiç dokunmamışız. Ama bunu koysa oraya bu yorumu yapamayacak. Bu yorumu yapabilmek için madde metnindeki bazı bilgileri saklamış. Bir bilgiyi veriyor diğer bilgileri saklıyor ki eleştirebilsin, yorum yapabilsin. Bu bir sahtekarlıktır, açık söylüyorum sahtekarlıktır. Görüşünüz, sonuçta çıkardığınız yorum ne olursa olsun ama bilgi doğru olması lazım. Bilgiyi bozarak bilgiyi deforme ederek bir algı oluşturmaya çalışırsanız bu sahtekarlıktır. Onun için Barolar Birliği Başkanı sağda, solda gezeceğine, önce oturup bu metindeki hataları, bilgi hatalarını düzeltmesi lazım. Milleti kandırmaması lazım, sahtekarlıktan vazgeçmesi lazım."

Anayasa metninin hazırlanma sürecinden bahseden Şentop, yeni Anayasa'nın bir hükümet sistemi değişikliği olduğu ve parlamenter sistemdeki bazı şeylerin Cumhurbaşkanlığı sisteminde olmayacağını söyledi. Gensoru'un yeni Anayasa'da olmamasının nedeninin sistem değişikliğinden kaynaklandığını aktaran Şentop, "Gensoru, parlamenter sistemin bir özelliğidir. Hükümet meclisten çıkıyor, hükümet güvenoyu ile kuruluyor, Gensoru ile güvenoyu geri alınıyor. Bu bir hükümet sistemi farklılığı. Biz hükümetin meclis içinden seçildiği bir sistemden hükümetin direkt halk tarafından seçildiği bir sisteme geçiyoruz. Yine otomobilden örnek verirsek, bugünkü sistem manuel sistemli bir araçken, yeni sistem otomatik sistem bir araç olacak" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Toplantıya katılanlar

Mustafa Şentop'un konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER-Eyyüp BURUN/GAZİANTEP,

15.03.2017 - Haber Kodu : 170315240

==============================

ELEKTRİK DİREĞİNDE YANARAK ÖLDÜ

İzmit'te, Yüksek Hızlı Tren (YHT) rayları üzerindeki elektrik direğine çıkan kişi elektrik akımına kapıldı. Kimliği belirsiz kişi yanarak öldü. Olay, İzmit Körfez Mahallesi Salim Dervişoğlu Caddesi üzerinde Yüksek Hızlı Tren raylarında meydana geldi. Kimliği belirlenemeyen bir kişi elektrik direğine çıkarak elektrik akımına kapıldı. Alev alan şahsı görenler itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler yanan şahsa elektrik tellerinde olduğundan müdahale edemedi. Tren seferlerinin iptal edilmesi için irtibata geçildi. Sefer saatinin denk gelmesiyle bir Yüksek Hızlı Tren geçiş yaptı. Direk üzerinde kalan şahsı indirmek için TCDD'den yardım istenerek seferler durduruldu. Ceset asansör getirilerek indirilmeye çalışılıyor. Ölen kişinin telleri kesmeye çalıştığı, elinde bulunan kerpetenin yere düştüğü görüldü. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Olay yerinden görüntü

-Direkte asılı kalan kişiden görüntü

-Olay yerindeki ekipler

HABER-KAMERA: Faruk KIYAK/ İZMİT(Kocaeli),

15.03.2017 - Haber Kodu : 170315255_

====================================================

DÜĞÜN MAGANDASI 7 YAŞINDAKİ ADNAN'I YARALADI

Şanlıurfa'nın Harran İlçesi'nde, düğünde kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen tüfekten çıkan saçmalara hedef olan 7 yaşındaki Adnan Karakuş, bacağından yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde Harran'a bağlı Yukarıyakınyol Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, mahalle meydanında kurulan düğünü izlemeye giden Adnan Karakuş, kim tarafından ateş edildiği henüz bilinmeyen pompalı tüfekten çıkan saçmaların bacağına isabet etmesiyle yaralandı. Kanlar içerisinde yere yığılan çocuk, ailesi tarafından özel araçla Harran Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan Karakuş, ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Olayla ilgili güvenlik güçleri, tüfeği ateşleyen kişinin kimliğinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

Yaralı çocuk ambulansla acil servise getirilmesi

Acil servise sedyeyle götürülen yaralı çocuk

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK -ŞANLIURFA-

15.03.2017 - Haber Kodu : 170315254_

======================================================

SIĞINDIĞI ÇORBACIDA DEFALARCA BIÇAKLANDI

KONYA'da 20 yaşındaki Mehmet Öksüz, iddiaya göre tanımadığı iki kişi tarafından darp edilip, 5 yerinden bıçalandı.

Olay, saat 23.45 sıralarında merkez Karatay ilçesi Piri Esad Cadde üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Mehmet Öksüz cadde üzerinde yürüdüğü sırada tanımadığı iki kişi yanına geldi. Şüpheliler bir süre tartıştığı Öksüz'ü henüz belirlenemeyen nedenle kovalamaya başladı. Şüpheliler sığındığı çorbacıda yakaladığı Öksüz'ü darp edip, bacağından ve başından defalarca bıçaklayarak olay yerinden kaçtı. Kanlar içinde yerde kalan Öksüz için olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Öksüz'ün hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi. Polis olayı gerçekleştiren şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------

Yaralının ambulansla hasteneye getirilişi

Hastane genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK/KONYA,

16.03.2017 - Haber Kodu : 170316008_

===================================================

OYUNCU ENGİN ÖZTÜRK, AVUKAT ABLASININ CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Televizyon dizi oyuncusu tiyatrocu Engin Öztürk'ün avukat olan 43 yaşındaki ablası Berrin Öztürk geçirdiği kalp krizi sonucunda vefat etti. Engin Öztürk, ablasının Eskişehir'deki cenaze törenine katıldı.

Alınan bilgilere göre bekar olan avukat Berin Öztürk dün Antalya Adliyesi'ndeki bir duruşmada rahatsızlandı. Kalp krizi geçiren Öztürk hastaneye götürülürken yolda kurtarılamadı. Dizi film oyuncusu Engin Öztürk'ün de ablası olan avukat Berrin Öztürk'ün cenazesi memleketi Eskişehir'e getirildi. Vişnelik Mahallesi'ndeki Sami Ramazanoğlu Camii'nde ikindide düzenlenen cenaze törenine Berrin Öztürk'ü babası Erdoğan Öztürk, annesi Nermin Öztürk, kardeşi Engin Öztürk, yakınları, Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztürk, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, sanatçılar Aras Bulut İynemli ve İdil Fırat, Eskişehirspor'un takım kaptanı Erkan Zengin, Berrin Öztürk'ün avukat arkadaşları ile çok sayıda kişi katıldı. İkindi namazı sonrasında avukat Berrin Öztürk ile vefat eden emekli öğretmen Mehmet Salih Sönmezışık'ın cenaze namazları ayrı kılındı. Berrin Öztürk götürüldüğü Asri Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Engin Öztürk'ün cami avlusunda ablasının tabutunu yanıda taziyeri kabul etmesi,

-Engin Öztürk'ün cenaze namazındaki görüntüsü,

-Cenaze namazına katılanların,

-Tabutun cenaze aracına taşınması,

-Ölen avukat Berrin Öztürk'ün sağlık fotoğrafı bulunuyor.

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Saadet YÖRÜKÇÜ-ESKİŞEHİR,

15.03.2017 - Haber Kodu : 170315241

=========================================

SEYDİŞEHİR'DE EKİLİ ARAZİLER SULAR ALTINDA KALDI

Konya'nın Seydişehir ve Yalıhüyük ilçelerinde eriyen karların ve yağan yağmur nedeniyle Suğla Depolama Göleti ve drenaj kanallarının taşması sonucu yaklaşık 3 bin 500 dekarlık ekili tarım arazisi sular altında kaldı. Çiftçiler kanalın kenarına, traktörleriyle kurdukları yüzlerce tahliye pompasıyla hem yeniden taşkının yaşanmaması hem de ekili arazilerdeki suyu azaltmak için çalışmalara başladı.

Seydişehir'in eskiden köy statüsünde olan Ortakaraören Mahallesi'ndeki tarımsal sulamada kullanılan Suğla Depolama Göleti ve hemen paralelindeki drenaj kanalı eriyen kar ve son günlerde yağan yağmur nedeniyle suyun debiyi yükseldi. Bunun üzerine gölet ve drenaj kanalındaki pompalarda yetersiz kalınca sular taşmaya başladı. Taşma sonucu çevresindeki yaklaşık 3 bin 500 dekarlık, çoğunluğu buğday, arpa ve pancar ekili olan arazi sular altında kaldı. Bölgedeki çiftçilerde kanalın kenarına yaklaşık 100 traktörle kurdukları tahliye pompasıyla drenaj kanalındaki suyu Suğla Depolama Göleti'ne aktarmaya başladı. Traktörlerin mazot parasının da Seydişehir Belediyesi tarafından karşılanacağı belirtildi.

Karaören Sulama Birliği Başkanı Hasan Gökçe "Drenaj pompaları yetersiz kalıyor. Ayrıca drenaj dereleri ve düdenlerin temiz tutulması gerekiyor. Sorunu kesin çözüm getirmek için Saray boğazından ana kanala cazibeli bir şekilde suyu akıtılması gerekiyor.ö diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------

Gölet ve kanaldan detay

Traktörlerle pompayla kanaldan suyun çekilmesi

-Çiftçilerden detay

Hasan Gökçe röp.

Haber- Kamera: Ali SAYLAM SEYDİŞEHİR KONYA

15.03.2017 - Haber Kodu : 170315225

=======================================================

KAMYON KASASINDA ÖLÜM YOLCULUĞU

İZMİR- Çeşme Otoyolu'nda polis tarafından durdurulan kamyonun kasasından, yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçme planı yapan 54 kaçak yakalandı. Bu kişileri yurt dışına çıkartmak istediği ileri sürülen ve polis tarafından gözaltına alınan K.G., işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen 13 Mart'ta İzmir- Çeşme Otoyolu'nun Balçova kısmında bir kamyonu durdurdu. Kamyonun brandayla örtülen kasasını açan polisler, 49'u Suriye, 5'i Afganistan uyruklu olmak üzere toplam 59 kaçak yakalandı. Bu kişilerin, yasadışı yollardan Avrupa ülkelerine gitmek için Yunan adalarına geçmek istedikleri öğrenildi. Operasyon sırasında, 6 can yeleği, 1 lastik bot, çeşitli ebatlarda 7 bot tahtası, 2 bot küreği ve 1 bot motoru ele geçirildi. Kaçakları yurt dışına çıkartmak istediği belirtilen K.G. ise gözaltına alındı. Kaçaklar Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilirken, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen K.G. tutuklandı.

Görüntü Dökümü

------------------

-Kaçaklardan görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: İZMİR,

15.03.2017 - Haber Kodu : 170315227

==================================================

HOLLANDA'YA KANGAL KÖPEKLİ PROTESTO

KONYA'nın Ereğli İlçesi'nde Kangal köpeği sahipleri, köpekleriyle birlikte Hollanda'yı, polis köpekleriyle Türk vatandaşlarına saldırmasını proteste etti.

Hollanda'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik yapılan davranışların ardından durumu protesto eden Türklere, Hollanda polisi köpeklerle saldırmıştı. Ereğli İlçesi'nde Kangal köpekleri sahiplerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 150 kişilik grup, 30 kangal köpeğiyle 15 Temmuz Meydanı'nda bir araya gelip, Hollanda'yı protesto etti. Grup, Hollanda aleyhine sloganlar attı. Protesto gösterisinin ardından da sessizce dağıldı.

Görüntü Dökümü

------------------

-Protesto gösterisinden görüntüler

Haber-Kamera: Atilla ATMACA/EREĞLİ(Konya),

16.03.2017 - Haber Kodu : 170316002

================================================

HOLLANDA'YI KANGAL KÖPEKLERİYLE PROTESTO ETTİLER

TÜRKİYE Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kahramanmaraş Şubesi üyeleri, Aile ve Sosyal politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı sınır dışı edip, bunu protesto eden gurbetçilere de köpekleriyle saldıran Hollanda'yı Kangal köpekleriyle protesto etti.

TÜGVA Kahramanmaraş Şubesi'nin organizesiyle yaklaşık 30 Kangal köpeği, sahipleri tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na getirildi. Meydanda bir açıklama yapan TÜGVA Kahramanmaraş Şube Başkanı Ahmet Asım Demirdöven, Avrupa'nın son zamanlarda Türkiye'ye karşı küstah bir tutum sergilediğini ifade ederek şunları söyledi:

"Rabbimize şükürler olsun ki başımızda büyük bir lider, arkasında ona inanmış bir millet onun arkasında yürümekten, onunla beraber devam etmekten çekinmeyen inançlı ve imanlı bir millet var. ve bu millet öyle inanmış ki, Avrupa bunu fark etti ve kendi eliyle yapmış olduğu sözde demokrasi ve insan hakları ile bize yeniden ayar vermeye kalkışıyor. Ama Türkiye eski Türkiye değil. Protesto ediyoruz ve 'Korkun bizden' diyoruz. Korkun bu gençlerden ve milletten. Çünkü artık yavaş adımlarla değil koşarak yönümüze batıya, doğuya, güneye ve kuzeye çevirdik. Haince, küstahça vatandaşlarımızın üzerine köpeklerini salma cüretinde bulundu. Ey batı, bizim bu topraklarda yetişmiş cesur, imanlı gençlerimiz var. Yarın o köpekler sizi ısıracak."

Görüntü Dökümü

------------------

Demirdöven'in konuşması

Hollanda bayrağı yakılması

Alandaki köpekler

Kavurma dağıtılması

Haber-Kamera: Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ,

15.03.2017 - Haber Kodu : 170315262

==============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türk Kızılayı, Irak'ta yerinden edilmiş ailelere yardım sağlıyor
    16:49 Türk Kızılayı, Irak'ta yerinden edilmiş ailelere yardım sağlıyor

    Türk Kızılay, ramazan yardımları kapsamında Irak'ın Erbil kentinde bulunan Herşem Kampı'nda kalan yerinden edilmiş 250 aileye gıda, giyim ve ekmek yardımı gerçekleştirdi. Türk Kızılayın Irak Delegasyon Başkan Vekili Eray Akkaya, ramazan boyunca 5 bin aileye yardımların devam edeceğini açıkladı.

  • Deepfake Teknolojisi Seçim Kampanyalarında Kullanılıyor
    16:47 Deepfake Teknolojisi Seçim Kampanyalarında Kullanılıyor

    Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay'da büyükşehir adaylığını geri çektiğini açıkladığı Gökhan Zan'la ilgili 'deepfake' iddialarına ilişkin, 'Artık bundan sonra sesler görüntüler gerçek bile olsa 'deepfake' deyip işinden içinden çıkılabilme durumu söz konusu olabiliyor.' dedi. Kırık, yapay zekanın gelişimiyle deepfake teknolojisinin ortaya çıktığını ve bu teknolojinin seçim kampanyalarında kullanıldığını anlattı.

  • Başkan Başdeğirmen, Halk Otobüsleri Kooperatifi'ni ziyaret etti
    16:47 Başkan Başdeğirmen, Halk Otobüsleri Kooperatifi'ni ziyaret etti

    Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, S.S. 18 Nolu Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, kooperatif esnafı ve şoförleri ziyaret etti. Başkan Başdeğirmen, 65 yaş ve üstü vatandaşların halk otobüslerinden ücretsiz yararlanması uygulamasının 31 Mart'tan sonra da devam edeceğini belirtti.

  • DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: Kürt olanlar JİTEM ittifakıyla iş tutmazlar
    16:44 DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: Kürt olanlar JİTEM ittifakıyla iş tutmazlar

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kars Digor'da yaptığı konuşmada, Kürt olanların JİTEM ittifakıyla iş tutmadığını belirtti.

  • Moskova'daki Terör Saldırısında Ölü Sayısı 143'e Yükseldi
    16:43 Moskova'daki Terör Saldırısında Ölü Sayısı 143'e Yükseldi

    Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'nın yayımladığı listede, Moskova'nın banliyösündeki bir konser salonunda gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 143'e yükseldi.

  • Standart Altının Kilogram Fiyatı 2 Milyon 416 Bin Liraya Çıktı
    16:43 Standart Altının Kilogram Fiyatı 2 Milyon 416 Bin Liraya Çıktı

    Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 416 bin liraya yükseldi. Altın piyasasında en düşük 2 milyon 264 bin lira, en yüksek 2 milyon 420 bin lira olan standart altının kilogram fiyatı, gün sonunda yüzde 0,3 artarak 2 milyon 416 bin lira oldu. KMKTP'de altın işlem hacmi 2 milyar 416 milyon 736 bin 884,50 lira olarak gerçekleşti. Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar arasında Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye İş Bankası, Ahlatcı Metal Rafineri, Uğuras Kıymetli Madenler ve Ziraat Bankası yer aldı.

  • Diyarbakır Anneleri, HDP İl Binası Önünde Oturma Eylemini Sürdürüyor
    16:43 Diyarbakır Anneleri, HDP İl Binası Önünde Oturma Eylemini Sürdürüyor

    Diyarbakır anneleri, dağa kaçırılan çocukları için eski HDP il binası önündeki oturma eylemini 1669'uncu gününde sürdürüyor. Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren anneler, evlatlarını almadan gitmeyeceklerini ve eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini belirtiyor.

  • CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Belevi'de Miting Yaptı
    16:43 CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Belevi'de Miting Yaptı

    Yeni dönemde tekrar aday gösterilen CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Belevi'de miting yaptı. Sengel, "5 yıl boyunca elimizden geldiğince çaba sarf ettik. Az konuştuk, çok çalıştık. Biz yine az konuşmaya, çok çalışmaya devam edeceğiz. Pazar günü hepinize emanetiz" dedi.


Advertisement