Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

1)GAZETECİ TAYFUN TALİPOĞLU HAYATINI KAYBETTİİZMİR'in konak İlçesi'ndeki evinde fenalaşan gazeteci, 55 yaşındaki Tayfun Talipoğlu hayatını kaybetti.

21.03.2017 08:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)GAZETECİ TAYFUN TALİPOĞLU HAYATINI KAYBETTİ

İZMİR'in konak İlçesi'ndeki evinde fenalaşan gazeteci, 55 yaşındaki Tayfun Talipoğlu hayatını kaybetti. Gazeteci Talipoğlu bugün saat 01.00 sıralarında Göztepe Mahallesi 76 Sokak'taki evinde fenalaşarak yere yığıldı. Evde bulunan arkadaşının haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri Talipoğlu'na ilk müdahaleyi yaptı. Ambulansla Katip Çelebi Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alınan televizyonlarda 'Bam Teli' programı ile tanınan ünlü gazeteci tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kalp krizi sonucu yaşama veda ettiği değerlendirilen Tayfun Talipoğlu'nun kesin ölüm nedeni otopsi sonucu belli olacak.

TAYFUN TALİPOĞLU KİMDİR?

Tayfun Talipoğlu, gazeteci ve televizyon yapımcısı. 1962 yılında Kars'ta doğdu. İlkokulu Malatya Şeker İlkokulu ve Eskişehir Yunus Emre İlkokulu'nda okudu. Ortaokulu Eskişehir'de, liseyi Ankara Atatürk Lisesi'nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1983 yılında mezun oldu. Uzun yıllar muhabirlik yapan Talipoğlu gazetecilik hayatına bazı televizyonlarda hazırlayıp sunduğu Bam Teli ve TRT'deki 'Nasılsınız' programlarıyla devam etti. Birçok gazetede köşe yazarlığı da yapan Talipoğlu evli ve bir çocuk babasıydı.

Talipoğlu'nun Benim Yolum, Ne Çoktular Ne Kadar Çocuktular, Eskiyen Yüzümün Yeni Gülümseyişi, Çoluk Çocuk Yazıları, Eşekle Gelen Aydınlık isimli yayınlanmış kitapları ve Seyyah ve Bam Teli Yol Müzikleri adlı şiir ve türkü kasetleri bulunuyor. Talipoğlu, Ekim 2007'den bu yana UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi'ydi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Talipoğlu'nun evinden görüntü

Hastaneden görüntü

Genel ve detay görüntü

-----------------------

-ARŞİV

Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY/İZMİR,

21.03.2017 - Haber Kodu : 170321005

21.03.2017 - Haber Kodu : 170321007

21.03.2017 - Haber Kodu : 170321006

===============================================

2)KAFEDE SİLAHLI ÇATIŞMA: 3 ÖLÜ, 9 YARALI

MALATYA'da bir kafede iddiaya göre haraç isteme meselesi yüzünden çıkan silahlı çatışmada 3 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.Olay, dün saat 20.30 sıralarında Kanalboyu caddesinde bulunan Blue Star isimli kafede meydana geldi. Bir süre önce kafeye gelerek iddiaya göre haraç isteyen silahlı bir grup dün akşam tekrar geldi. İçeride müşterilerin bulunduğu bir sırada henüz ismi öğrenilemeyen kafe sahihipleri ve çalışanlarla çıkan tartışmanın ardından gelen silahlı çatışma çıktı. Haraç istediği öne sürülen grubun açtığı ateş sonucu müşterilerin korku içinde kaçıştığı kafeterya kan gölüne döndü. Saldırganlar olay yerinden kaçarken,ihbar üzerine çatışmanın yaşandığı kafeye polis ve sağlık ekiplerine haber verildi. Sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen vucutlarının çeşitli yerlerine isabet eden mermilerle yaşamını yitirdikleri belirlenen Burak.A, Hakan.K ve Serdar. Ö'nün cenazeleri Adlı Tıp Kurumun'a gönderildi. Yaralanan 9 kişi ise ilk tedavileri yapıldıktan sonra ambulanslarla, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi altına alındı.Olay nedeniyle kafeleri ile ünlü Kanalboyu caddesindeki tüm işyerlerinde bulunan müşteriler hızla uzaklaştılar. İşyerleri kapılarını kapatırken, günün her saati kalabalık olan bölge bir anda sessizliğe büründü.

POLİS YOLLARI TUTTU

Çatışmanın yaşandığı kafeye gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı, cadde iki yönlü trafiğe kapatıldı. Polis, kaçan saldırganların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

AYNI KAFEDE 1 HAFTA ÖNCE YİNE KAVGA ÇIKMIŞTI

Bu arada çatışmanın yaşandığı kafede yaklaşık 1 hafta önce kafe sahibinden haraç isteyen bir grubun yine kavga çıkardığı, ancak olay büyümeden sona erdiği öğrenildi. Kafeleriyle ünlü Kanalboyu ve Fahrikayahan'da son dönemde bazı kişilerin kafe ve restoran sahiplerinden haraç istedikleri, alamadıkları zamanda tartışmaların yaşandığı öne sürüldü.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Yaralıların ambulansa bindirilmesi

-Genel ve detaylar

Haber: Mikail PELİT/MALATYA,

20.03.2017 - Haber Kodu : 170320200

===============================

3)İZMİR'DE NAYLONA SARILI HALDE KADIN CESEDİ BULUNDU

İZMİR'in Çiğli İlçesi'nde bulunan bir evde, 35 yaşındaki Funda Gülmez, bıçaklanarak öldürüldükten sonra naylona sarılmış halde kadın cesedi bulundu. Cesedin 35 yaşındaki Funda Gülmez'e ait olduğunu tespit eden polis ekipleri, aynı evde beraber yaşadıkları öne sürülen şüpheli Ü.Ş.'yi yakalamak için çalışma başlattı.

Olay, dün saat 23.00 sıralarında Yakakent Mahallesi 8087/13 Sokak'ta bulunan bir apartmanın 8'inci katındaki evde meydana geldi. Ü.Ş. ile aynı evde yaşadığı öne sürülen Funda Gülmez'den bir süreden bu yana haber alamayan yakınları, eve geldiğinde genç kadının cesedini naylon poşete sarılı halde buldu. Yakınları durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen polis, Gülmez'in bıçaklanarak öldürüldüğünü belirledi. Talihsiz kadının cesedini bulan yakınlarını ifadelerini almak üzere karakola götüren polis, Ü.Ş.'nin aramalara yanıt vermemesi üzerine durumdan şüphelenip apartman çevresinde gizlenerek bir süre Ü.Ş.'nin gelmesini bekledi. Polis, beklemenin sonuç vermemesi üzerine Ü.Ş.'yi yakalamak için çalışma başlattı. Talihsiz kadının cesedi savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Polisin başlattığı soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Olay yerinden görüntü

Polis ekiplerinin çalışmasından görüntü

Cesedin çıkarılmasından görüntü

Polislerin Ü.Ş.'yi bekleyişinden görüntü

Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY/İZMİR,

21.03.2017 - Haber Kodu : 170321008

====================================

4)BIÇAKLI KAVGAYA ŞAHİT OLAN KADIN BAYILDI

ERZURUM'da gençlerin bıçaklı kavgasına şahit olan ve 'Yapmayın' diyerek yalvaran bir kadın bayıldı. Olay yerine gelen polis tarafından kavga sonlandırılırken, yaralı 3 genç hastaneye kaldırıldı.

Merkez Yakutiye ilçesinin Cumhuriyet Caddesinde iki grup arasında yaşanan sözlü tartışma kısa sürede bıçaklı kavgaya dönüştü. Kentin en işlek caddesinde gençlerin ellerindeki sallama tabir edilen bıçaklarla birbirlerine vurması, görenleri dehşete düşürdü. O sırada kızı ile birlikte olay yerinden geçen bir kadın gençlerin yanına gidip, 'Yapma yavrum' diye yalvardı ve çığlıklar atmaya başladı. Her iki gencin kan revan içinde kalması üzerine kadın olduğu yere yığılıp kaldı. Kadının kızı ise bu kez 'Anne, anne' diye bağırıp uyandırmaya çalıştı. Bu sırada olay yerine gelen polisler kavga eden gençlere müdahale ederek ayırdı. Kavgada yaralanan 3 genç hastaneye kaldırılırken, polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Cadde ortasında tartışan gençler

-Kadın kavga eden kişilere yapmayın diye bağırması

-Yüzü kanlar içinde kalan gençler

-Elindeki bıçakla diğerine bıçağı sallaması

-Kadının bayılması

-Kızının annesine yardım etmesi

-Toplanan kalabalık

-Kavgayı izleyen meraklı vatandaşlar

-Polisin kavgayı ayırmaya çalışması

-Yaralı gençlerin ambulansa bindirilmesi

Haber-Kamera: ERZURUM,

======================================================

5)POMPALI TÜFEKLE KAHVEHANEYİ BASTI

DÜZCE'de, elinde pompalı tüfekle girdiği kahvehanede herkesi dışarıya çıkarıp havaya ateş eden Ayhan I., gözaltına alındı.

Olay, D-100 Karayolu üzerinde bulunan Doğanlı Köyü mevkisindeki kahvehanede meydana geldi. Ayhan I., iddiaya göre bir süre alkol aldıktan sonra elinde pompalı tüfekle kahveye girdi. Ayhan I., içeridekileri tüfekle tehdit edip dışarıya çıkmalarını istedi. Bazı kişiler Ayhan I.'yı sakinleştirmeye çalıştı. Ancak Ayhan I., tüfekle onları iterek dışarıya çıkardı. Ayhan I.'nın, kahvedekileri dışarıya çıkarması güvenlik kamerasına yansıdı. Daha sonra dışarıda birkaç el havaya ateş eden Ayhan I., haber verilmesiyle gelen jandarma ekibi tarafından gözaltına alındı. Jandarmadaki sorgusunda alkollü olduğunu ve ne yaptığını bilmediğini söyleyen Ayhan I., sevk edildiği adliyede savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

(GÜVENLİK KAMERASI)

-Ayhan I.'nın silahla içeriye girmesi

-Kahvede oturanlara silah doğrultup dışarıya çıkarması

-Ayhan I'nın sakinleştirilmeye çalışılması

Haber: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

20.03.2017 - Haber Kodu : 170320175

===============================

6)BAYKAL; 'SAYIN CUMHURBAŞKANI BU ŞEHİT BABASI TERÖRİST Mİ?'

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, referandum çalışmaları kapsamında Bartın'da partililerle bir araya geldi. Baykal yaptığı konuşmada, "Cumhurbaşkanı ve Başbakan ekranlara çıktıkları zaman milletin yarısına küfür ediyor. Nasıl ediyor? Terörist diyor, yakışır mı? Bu yani bir Cumhurbaşkanına, terörist demek yakışır mı? Demin beni karşılayanların arasında bir şehit babası vardı. Şehit babası 'içim kan ağlıyor' diyordu. 'ben hayır diyeceğim bana kim nasıl terörist diyebilir' diyordu. Şimdi ben Bartın'da söylüyorum, ben hayır vereceğim. Bana terörist diyenin alnını karışlarım. Hayır diyecekleri terörist gibi tasvip etme çabalarını, bu meydan okuyuşlarını engelleyeceğiz. Bu bir haktır hak. Herkes hakkını kullanacak. Referandum kararını sen almışsın, iki tane milletin önüne seçenek koymuşsun. Birisi evet, birisi hayır. Hayır diyen teröristtir. Bu ne biçim iştir."

ŞEHİT BABASI BAYKAL'IN YANINA GELDİ

Mardin Kızıltepe'de 23 yıl önce şehit olan asker Gürdal Çakar'ın babası 67 yaşındaki Mustafa Çakır, Baykal konuşurken elindeki Türk Bayrağı ile platforma çıktı. Şehit babasını yanına alarak konuşan Baykal, "Sayın Cumhurbaşkanı bu şehit babası terörist mi? Bilmeden teröre mi alet oluyor? Sana karşı çıkmak teröre evet demek mi? Sayın cumhurbaşkanı yakışır mı size bu?" dedi.

Şehit babası Mustafa Çakır ise, "Oğlum şehit olalı 23 yıl bitti. Ben 23 senedir kim olursa olsun o teröristlerle oturup pazarlık edenlerin Allah belasını versin" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Mustafa Çakır, ardından platformdan indi. Baykal ise konuşmasına kaldığı yerden devam etti.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Baykal'ın gelişi

-Deniz Baykal'ın konuşması

-Şehit Babası Mustafa Çakır'ın konuşması

-Şehit Babasının ağlaması ve ayrılması

Haber: Ayhan ACAR/ BARTIN,

====================================================

7)CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ ÖZEL'DEN CUMHURBAŞKANINA TEPKİ

CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ve Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Uğur Dündar'ın sunduğu Halkın Arenası isimli program için Akhisar'a geldi. Özel ve Böke program öncesi CHP Akhisar İlçe Teşkilatı'nı ziyaret ederek basın açıklaması yaptı. CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Uğur Dündar'ın sunduğu Halkın Arenası programına katılmak üzere bugün Akhisar'a geldi. Program öncesinde CHP İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Özel ve Böke'yi CHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin, yönetim kurulu üyeleri ve partililer karşıladı. Özel ve Böke burada basın açıklaması yaptı. İlk olarak konuşan Özgür Özel, gün içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın futbol zirvesinde yaptığı açıklamalara cevap verdi. Özel, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanı'nın bugün yapılan Uluslararası 2'nci Futbol Zirvesinde ve Haliç Kongre Merkezinde bir konuşma yaptı. Futbol gibi bu ülkenin zor zamanlarında ülkeyi birleştiren, hepimizin ortak olarak bir yandan sporu desteklerken bir yandan stresimizi attığımız ayrılıklarımızı unuttuğumuz tribünleri bölmek doğru değil. Futbolu siyasete alet etmek doğru değil ama bütün siyasetini kutuplaştırma, ötekileştirme üzerine kurmuş olan Sayın Cumhurbaşkanı bugünki futbol zirvesinde Sayın Genel Başkanımız için onun jübile zamanı geldi, şu kadar maç yaptı kaybetti gibi küçümseyici taraftarsız bir Cumhurbaşkanına yakışmayan ve futbolu siyasete alet etmeye çekinmeyen bir konuşma yapmıştır. Bunu Cumhuriyet Halk Partisi olarak kınadığımızı ifade etmek isteriz. Yapacağı benzetme illa spora dahi ise o bugüne kadar şu kadar maç kazandım demesin. 16'sında bir ünvan maçı var, dizleri titriyor. Bugüne kadar devlet imkanlarını kullanarak o sebeple, bu sebeple kazandığı maçlar ona güven verdi. Bir maça daha çıktı ama çıktığı bu maç bu sefer bu bir ünvan maçı. Bu maçı kaybettiğinde geçmişte kazandığı maçlardaki mutluluktan kendisi için eser kalmayacağı anlaşılıyor. Biz bu işi bir ölüm kalım mücadelesine çevirmemesini 16 Nisan'da seçimin sonucu ne olursa olsun, kazananın kaybedenin olmayacağını, tek kazananın millet olacağını, demokrasi olacağını ve bu ülkeyi felakete götürmekte olan Başkanlık sistemine karşı milletin dur diyeceğini biliyoruz. Bunu bir maça, bir rekabete dönüştüren ve buna herşeyi alet eden Cumhurbaşkanı'nın bu yaklaşımını kınıyoruz. Futbol herkes için var. Tüm takımlarda tüm siyasi görüşlerden insan var, evet diyenler de, hayır diyenler de başımızın tacıdır. Başımızın tacı olmayan tek anlayış ülkeyi bölmek isteyen futbola bile siyaseti karıştıran bu anlayıştır. Bu anlayışı da kınadığımızı açıkça ifade etmek istiyoruz" dedi.

"17 NİSAN'DA BURADA UMUT OLACAK"

16 Nisan'da verilecek oy ile inşaa edilecek müthiş bir demokrasi hikayesi olduğuna dikkat eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Basın Sözcüsü Selin Sayek Böke ise, "Bu demokrasi hikayesini bugünden başlattığımız taktirde 17 Nisan'da burada umut olacak, burada özgüven olacak, burada aydınlıklar olacak. Şimdi bize düşen bizi kutuplaştıran bizi ayrıştıranlara inat, biz biriz demek, biz siz diyenlere inat, biz hepimiz hikayesi anlatmak. Bunu yaparken de sadece kendimizi yücelten değil hep birlikte birbirimizi yücelten bir siyasi anlayışını yerleştirmekten geçiyor" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Özgür Özel'in konuşmasından görüntü

Selin Sayek Böke'nin konuşmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Barış GEZİCİ/ AKHİSAR (Manisa),

========================================================

8)EMEKLİ ORGENERAL AYTAÇ YALMAN, FOÇA'DA KİTABINI İMZALADI

EMEKLİ Orgeneral Aytaç Yalman görev yaptığı dönem ve yaşanan olaylarla ilgili olarak yazdığı 'Sırtından Hançerlenen Kahraman Ordum' kitabını İzmir'in Foça İlçesi'nde imzaladı. Yalman, bir soru üzerine "Askeri liseler açılmalıdır. Çünkü bizim bir takım değerlerimiz ancak askeri liselerde kazanılan değerlerdir. Daha üst seviyedeki okullarda bu değerleri kazandıramayız" dedi.Reha Midilli Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve üç saat süren imza gününe katılan Aytaç Yalman, 'Sırtından Hançerlenen Kahraman Ordum' isimli kitabını imzaladı. İmza gününe Foçalılar ve bölgede görev yapan askerler ilgi gösterdi. Aytaç Yalman kitabının, gerçekten okumak ve olaylar hakkında ilk elden bilgi sahibi olmak isteyenlerce satın alındığını gördüğü için mutlu olduğunu belirtti. Ordunun zaman içerisinde bozulan değerler sistemi hakkında analizler yaptığını, bu değerler sistematiğinin yeniden uygulanması için diğer dünya devletlerinden de örnekler verdiğini anlatan Yalman, "Silahlı Kuvvetlerimiz'deki özellikle 2000'li yıllardan sonraki farklı anlayışın ordumuza hakim olması, bunun getirdiği zorlukların ordu üzerindeki olumsuz sonuçlarını, bir ölçü içerisinde anlatmak ve bu motivasyonun, bu değerler sisteminin yeniden sorgulanmasının nasıl olacağını, hangi motivasyon araçlarıyla düzenlenebileceğini, nasıl bir liderlik yapılması gerektiğini açıklamaya çalıştım. Özellikle gençlerin, genç subayların, askeri öğrencilerin okumasını istediğim bir kitap oldu. Ümit ederim gençler bu kitaptan yararlanırlar. TSK moral ve motivasyonu yüksek bir şekilde devam eder. Biz de bundan mutlu oluruz. Çünkü ordu hepimizin ordusudur. Milletimizin ordusudur. Bir millet ordusu kadar güçlüdür. O bakımdan ordumuzu tekrar eski gücüne kavuşturmak her Türk vatandaşının görevidir. Bu kitabı bu amaçla yazdım" dedi.

'TSK DIŞARIDAN DENETLENMEYİ HAKARET KABUL EDER'

"Kitapta önce küresel sonra Türkiye çapında bir değerlendirme var" diyen Yalman, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin genel anlamda psikososyal yapısının dışarıdan denetlenmeyi orduya hakaret olarak değerlendirme yönünde olduğuna dikkat çekti. Yalman, "Oysaki diğer ordularda dışardan denetim de vardır. Kitabımda bu konuya da temas ettim. Ordunun dış denetime de açık olması lazım. O sayede kendini yeniden kontrol edebilir, test edebilir" diye konuştu.

'ASKERİ LİSELER MUTLAKA AÇILMALIDIR'

Bir soru üzerine harp okullarının ve astsubay meslek yüksekokullarının, oluşturulan Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) kapsamına alınması ve askeri liselerin kapatılması hakkındaki görüşlerini de açıklayan Yalman, "MSÜ kurulabilir. Bu siyasi bir tercihtir. Ama askeri liseler açılmalıdır. Çünkü bizim bir takım değerlerimiz ancak askeri liselerde kazanılan değerlerdir. Daha üst seviyedeki okullarda bu değerleri kazandıramayız. Bunların yeniden düzenlenmesi, en azından bu konunun tekrar tartışılmasında yarar görüyorum" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Yalman'ın açıklamları

Haber-Kamera: Seyfi GÜL/FOÇA(İzmir),

=======================================================

9)SURUÇ'TA DEVRİLEN TIR'DAKİ YİYECEKLER YAĞMALANDI

ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'nde kontrolden çıkan TIR şarampole devrildi. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, etrafa saçılan gıda ürünleri, bir grup tarafından yağmalandı.

Kaza, öğleden sonra Aligör Mahallesi'nde meydana geldi. Gıda ürünleri taşıyan sürücüsü ve plakası öğrenilmeyen TIR, kontrolden çıkıp şarampole devrildi. Kazada şans eseri yaralanan olmadı ancak kimlikleri belirsiz bazı kişiler, TIR'ın dorsesinden çevreye saçılan yiyecekleri toplamak için birbirleriyle yarıştı. Market ürünlerini toplamak için poşet ve at arabalarıyla gelenler, bir TIR dolusu yiyeceği kısa sürede yağmalayıp olay yerinden uzaklaştı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Kaza yapan TIR

Etrafa saçılan yiyecekleri toplayanlar

At arabasıyla paketleri toplayanlar

Kaza yerinde yaşanan koşuşturmaca

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

=====================================================

10)CHP'NİN REFERANDUM ÇALIŞMASINA ZABITA ENGELİ İDDİASI

MANİSA'da, pazarda referandum çalışması yapan CHP Yunusemre Kadın Kolları üyelerine, Yunusemre Belediyesi zabıtaları tarafından engel olunduğu iddia edildi. CHP Yunus Emre Kadın Kolları Başkanı Serpil Cebeci, zabıtaların kendilerini dövdüğünüi ve küfür ettiğini öne sürerek polis merkezin giderek şikayetçi oldu.

Referandum öncesi Manisalıların 'hayır' oyu vermesi amacıyla çalışma yapan CHP Yunusemre Kadın Kolları üyeleri, Yunusemre Belediyesi'nde görevli zabıtaların broşür dağıtmalarına engel olduğunu iddia etti. Karaköy Mahallesi girişinde toplanan partililer, basın açıklaması yaptı. CHP Yunusemre İlçe Başkanı Kubilay Koç, referandum çalışmalarının engellendiğini öne sürdü. Yunusemre Kadın Kolları Başkanı Serpil Cebeci ise, fiziki müdahale ve küfre maruz kaldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Pazarın içine girmeden gelip geçenlere el broşürü dağıtıyorduk. İki zabıta yaklaştı, 'burada broşür dağıtamazsınız' dedi. Bizden izin belgesi istediler. Oysa ki izin belgesi gerekmiyormuş. 'Çalışamazsın' dediler. Biz de 'Çalışırız' deyince 'Çalışın da görelim' deyip tehdit ettiler. Bu bizim demokratik hakkımız. Ortaya seçim konmuş. O zaman hayırı kaldırsalardı, herkes evete mührünü bassaydı. Böyle bir seçim yapsalardı. Daha sonra arkadaşımız tartışmayı video almaya çalışıyordu. 'Alamazsın' diyerek eline vurdu ve telefon kırıldı. Benim elime vurup itti. Kadın olarak bize el kaldırdılar, küfür ettiler. Karşısındaki bir kadın. Biz de karakola şikayet ettik. Şuanda bile titriyorum."

"AK PARTİLİLERİ KORUMAYA ALMIŞLAR"

Aynı pazarda AK Partililerin de çalışma yaptığını söyleyen CHP Yunusemre Kadın Kolları Başkanı Cebeci ise, " Hollanda'da, Avrupa'da yapılanları kınıyorlar. Biz de kınıyoruz. Ama orada uygulanan faşizm bizim ülkede de uygulanıyor, o neden görülmüyor. Bunları da görsünler. Artık haddini aştı. Aynı pazarda AK Partililer de broşür dağıtıp çalışma yapıyordu. 'Onların izin belgesi var mı, gösterir misiniz' dedik. 'Gösteremeyiz dediler'. Onları korumaya almışlar. Bizi orada darp ettiler" dedi.

Olayla ilgili Yunusemre Belediyesi Başkanı AK Partili Mehmet Çerçi ve CHP Yunusemre İlçe Başkanı Kubilay Koç'un konuştuğu belirtildi. Başkan Çerçi'nin, bu tarz olayların bir daha yaşanmaması için zabıtaya talimat verdiği ifade edildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

Basın açıklamasından görüntü

Yunusemre Kadın Kolları Başkanı Serpil Cebeci'nin konuşması

Haber- Kamara: Nermin UÇTU/ MANİSA,

====================================================

11)GOL ATTIĞI MAÇTAN SONRA TRAFİK KAZASINDA ÖLDÜ

YALOVA'da 2. Amatör Küme'de mücadele eden Sugören Gençlerbirliği futbolcusu Kürşat Özpolat, takımının ilk golünü attığı ve 3-0 galip geldikleri maçın ardından geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

2. Amatör Küme takımlarından Sugören Gençlerbirliği ile Kaytazderespor, Sugören köyünde yeni açılan sahada karşı karşıya geldi. Sahadan Sugören Gençlerbirliği 3-0 galip ayrıldı. Maçın ardından takımının ilk golünü atan 19 yaşındaki Kürşat Özpolat, 77 EU 741 plakalı otomobili ile Yalova'ya dönerken, Bursa Yolu Esadiye Köyü mevkisinde aracının direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarptı. Özpolat, çarpmanın etkisiyle otomobilden fırladı. Yoldan geçen sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, sürücü Özpolat'ın öldüğünü belirledi. Kaza ile ilgili soruşturma başlatılırken, Özpolat'ın yakınları ve takım arkadaşları acı haberle büyük üzüntü yaşadılar.

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Yalova'da 2'nci Amatör Küme'de mücadele eden Sugören Gençlerbirliğispor Kulübü'nün, Kaytazderespor'u önceki gün 3-0 yendiği maçta ağabeyi Alperen ile forma giyip takımının ilk golünü attıktan sonra trafik kazasında ölen Kürşat Özpolat dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Çiftlikköy Merkez Camii'ndeki cenaze törenine Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ile talihsiz gencin takım arkadaşları ve akrabaları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Aynı kazada yaralanan Kürşat Özpolat'ın taziyeleri kabul ettiği cenaze töreninden sonra Kürşat Öztoprak ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Daha önce babası ve dedesininde trafik kazasında yaşamını yitirdiği belirtilen Kürşat Özpolat'ın öldüğü kaza ile ilgili soruşturmaya başlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Ağabeyinin taziyeleri kabulü

-Genel görüntü

-Cenaze namazı

Haber-Kamera: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,

20.03.2017 - Haber Kodu : 170320177

================================================

12)YARD.DOÇ.DR.NAİR: GENÇLERİN PSİKOLOJİSİ, PİMİ ÇEKİLMİŞ BOMBA GİBİ

SİVAS'taki Cumhuriyet Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Güney Nair, "Gençliğin şiddet boyutundaki psikolojik durumunu pimi çekilmiş bir bomba olarak yorumlayabiliriz" dedi.

CÜ Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Güney Nair, Sivas'ta özellikle gençlerin şiddet eğiliminde bıçak kullanımı konusunda araştırmalar yapan gençler tarafından kesici, delici ve ateşli silahlarla gerçekleştirilen şiddet eylemlerinin toplum yaşamında derin izler bıraktığını belirterek, "Özellikle batılı toplumlarda ateşli silahlarla gerçekleştirilen ve toplu ölümlere neden olan 'genç' kaynaklı eylemler, şiddetin öğrenilebilir bir olgu olması nedeniyle tüm toplumlarda kaygılara neden olmaktadır" dedi. Türkiye'de 2016 yılında meydana gelen 2 bin 175 silahlı olayda 1951 kişinin yaşamını yitirdiğine vurgu yapan Nair, bunların yüzde 71'inin ateşli silahlarla, yüzde 29'unun ise kesici ve delici aletlerle gerçekleştiğini söyledi. Nair, son olarak dün Rize'nin Pazar ilçesinde lise öğrencileri arasında yaşanan cinayet olayını örnek gösterdi.

"BAŞARISIZLIK İLE ŞİDDET ARASINDA POZİTİF İLİŞKİ VAR"

Bireysel ve fizyolojik özellikler bir kenara bırakıldığında, gençlerin yaşadıkları toplumsal sorunların kaynağını aile, okul ve sosyal çevre ilişkilerinin oluşturduğunu belirten Nair, şunları söyledi:

"Bu 3 temel öğenin gencin yaşadığı sorunlar açısından en önemli ortak paydası, iletişim konusunda yaşanan açmazlardır. Bu anlamda aile içinde iletişim becerilerinin geliştirilmesi, anne, baba, genç ilişkilerinde duyarlı yaklaşımlar birçok sorunun çözümünde anahtar rol oynayacaktır. Aileler gençlerin elinden tutmalı, onların yanında olduğunu hissetirmeli. Özellikle okul devamsızlığı ve akademik başarısızlık ile şiddet eylemleri arasında pozitif yönlü ilişki var. Gençlerin öğrenim durumları yakından takip edilmelidir."

"PİMİ ÇEKİLMİŞ BİR BOMBA"

Yard.Doç.Dr. Nair, günümüzdeki gençliğin psikolojik durumunun şiddet eğilimine yatkın olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Gençliğin şiddet boyutundaki psikolojik durumunu pimi çekilmiş bir bomba olarak yorumlayabiliriz. Bu bombayı, ya aile, okul ve sosyal çevre olarak etkisiz hale getireceğiz. ya da yakın gelecekte çok ciddi sorunlara karşılaşmamız kaçınılmaz. Çünkü gençlerimiz, bir yandan ergenlik sorunlarıyla, bir yandan toplum sorunlarıyla, diğer yandan aile, akran grupları ve ortamının yarattığı sorunlarla yüzleşmeye çalışıyor. Bunların hepsinin üstesinden gelmeye çalışıyor. ve açmazlara düştükçe de sorunlar katlanarak büyüyor."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Nair'in açıklamaları

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

20.03.2017 - Haber Kodu : 170320178

=====================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tekirdağ'da Belediye Başkanları İl Müdürlerini Ziyaret Etti
    16:29 Tekirdağ'da Belediye Başkanları İl Müdürlerini Ziyaret Etti

    Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal'ı ziyaret etti. Albayrak, Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını anlattı. Aynı şekilde, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan da Süleymanpaşa ilçesindeki okulları ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar ise İl Jandarma Komutanı Ahmet Çetin'i ziyaret ederek ilçeye yaptığı hizmetleri anlattı.

  • İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Huzurevi sakinleriyle lise öğrencilerini aynı iftar sofrasında misafir etti
    16:29 İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Huzurevi sakinleriyle lise öğrencilerini aynı iftar sofrasında misafir etti

    İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Gastro İnegöl'de düzenlenen iftarda, öğrenciler ve yaşlılar birbirleriyle kaynaşma fırsatı buldu.

  • GEKA, Milas'ta Balık Depolama ve Paketleme Tesisi Projesine Destek Verdi
    16:28 GEKA, Milas'ta Balık Depolama ve Paketleme Tesisi Projesine Destek Verdi

    Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Milas'ta toprak havuzlarda yetişen balığın depolanması ve paketlenmesi tesisinin fizibilite projesine destek verdi. Milas İlçesi İç Su Ürünleri Yetiştirici Üreticileri Birliği'nin başvuru sahibi olduğu proje, GEKA'nın 2023 yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında destekleniyor. Bu proje ile toprak havuzlarda balık yetiştiriciliği sektörünün gelişimi için önemli bir adım atılmış olacak.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    16:27 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'nın Ortaca ilçesinde düzenlenen bir programda vatandaşlara hitap etti. Özel, seçimde Ortaca'yı almaya geldiklerini belirterek, Ahmet Aras'ı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı yapacaklarını söyledi. Ayrıca, orman köylülerinin sorunlarına dikkat çeken Özel, Muğla'nın orman varlığını artırmak ve korumak için çalışacaklarını ifade etti. Emeklilerin haklarını alacaklarını vurgulayan Özel, gençleri sandığa davet etti ve Türkiye ittifakının umudun ittifakı olduğunu belirtti.

  • Mersin Gülnar'da Anaokulu Öğrencileri Fidan Dikme Etkinliği Düzenledi
    16:27 Mersin Gülnar'da Anaokulu Öğrencileri Fidan Dikme Etkinliği Düzenledi

    Mersin'in Gülnar ilçesinde, Tırnak Mahallesi'nde 109. Yıl Hatıra Ormanı oluşturmak amacıyla anaokulu öğrencilerinin katılımıyla fidan dikme etkinliği düzenlendi. Kaymakam Yusuf Ziya Yaktı, Samiye Naim Eğitim Vakfı Mürüvvet Kandemir Anaokulu öğrencileri ve aileleri etkinliğe katıldı. Öğrenciler, bilgilendirme sonrasında fidanları toprakla buluşturdu.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı
    16:26 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin bu hafta evlilik öncesi eğitimlere alındığını açıkladı. Bakan Göktaş ayrıca, fonun öncelikli olarak deprem bölgesinde pilot olarak uygulandığını ve daha sonra Türkiye geneline yaygınlaştırılacağını ifade etti.

  • Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, personellere müjde verdi
    16:26 Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, personellere müjde verdi

    Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, belediye personeli ve ailelerini iftar yemeğinde bir araya getirdi ve Belediye İş Sendikası ile protokol imzalandığı müjdesini verdi.

  • Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı
    16:25 Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı

    Gezi Parkı davasından cezaevinde bulunan şehir plancısı Tayfun Kahraman, pazar günü yapılacak yerel seçim için sandığa gitme çağrısı yaptı. Kahraman, oy kullanmayı düşünmeyen kişileri ikna etmek ve engelli olanları sandığa götürmek için çağrıda bulundu. Kendisinin yerine kullanılan her oy hakkını ödeyeceğini belirten Kahraman, İstanbul'u savunmaya devam edeceğini vurguladı.

  • Sermiyan Midyat, Midyat'ta düzenlenen söyleşiye katıldı
    16:25 Sermiyan Midyat, Midyat'ta düzenlenen söyleşiye katıldı

    Oyuncu Sermiyan Midyat, Midyat Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye katıldı. Midyat ilçesinde bulunmaktan memnuniyetini dile getiren Midyat, Ağustos ayında çekimlerine başlayacağı 'Hükümet Adam' filminin galasını da ilçede yapacağını belirtti. Söyleşinin sonunda hayranlarıyla fotoğraf çektiren Midyat, programda müzik grubu da sahne aldı.

  • Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı
    16:25 Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı

    Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, izinsiz ve yetkisiz bir şekilde tıbbi işlem yapıldığı ihbarı üzerine yapılan operasyonda, bin 757 tıbbi malzeme ve cihaza el konuldu. Yabancı uyruklu işletme sahibi gözaltına alındı ve hakkında adli ve idari işlem yapıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların sağlığını tehlikeye atan ve haksız kazanç elde eden kişilere yönelik çalışmaların devam edeceğini açıkladı.

  • CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'
    16:25 CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'

    CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da kentsel dönüşümün yapılmadığını belirterek, kentsel dönüşümü eleştirdi.


Advertisement