Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

TERÖRİSTLERİN SALDIRISINDA YARALANAN ASKERLERDEN BİRİ ŞEHİT OLDU1)KADİRLİ'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜHAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde 2.

24.03.2017 09:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TERÖRİSTLERİN SALDIRISINDA YARALANAN ASKERLERDEN BİRİ ŞEHİT OLDU

1)KADİRLİ'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde 2. Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı Gerki Tepe Üs bölgesine sızma girişiminde bulunan PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısında yaralanan ve Hakkari'de tedavi gören askerlerden biri daha şehit oldu. Teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan askerlerin sayısı 2'ye yükselirken, 2 askerin tedvisi sürüyor.

Türkiye'nin Kuzey Irak sınırına sıfır noktadaki Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı Gerki Tepe Üs bölgesine dün saat 22.00 sıralarında bir grup PKK'lı terörist, sisli havadan da yaralanarak sızma girişiminde bulundu. Nöbet tutan askerlerin fark ettiği teröristler, uzun namlulu silahlar ve roketatarla saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği PKK'lı teröristler kaçarken, saldırıda 1 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı. Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi gören askerlerden biri daha yapılan tüm madahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer yaralıların tedavisi sürüyor.

KADİRLİ'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin dün üst bölgesine yönelik düzenlediği saldırıda yaralanıp, kaldırıldığı hastanede şehit olan uzman çavuş 21 yaşındaki Mehmet Acıbucu'nun Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Uzman çavuş Mehmet Acıbucu'nun şehit olduğu haberini Osmaniye'nin Kadirli İlçesi Dervişpaşa Mahallesi'nde yaşayan ailesine Kaymakamı Tamer Orhan ile beraberindeki askeri heyet verdi. Babası küçük yaşta vefat eden şehit uzman çavuş Acıbucu'nun annesi Yeter Acıbucu, acı haberi alınca fenalık geçirdi. Yeter Acıbucu'ya hazır bekleyen sağlık görevlileri müdahale etti. Ailenin yakınları ve komşuları, Türk bayrakları asılan şehit evine akın etti.

Ailenin tek oğlu ve bekar olan şehit uzman çavuş Mehmet Acıbucu'nun göreve 8 ay önce başladığı, en son 15 gün önce izinli olarak baba evine geldiği belirtildi.

Şehit Acıbucu'nun cenazesinin, yarın düzenlenecek törenle Kadirli'de toprağa verileceği bildirildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Şehidin baba evininin görüntüsü

Kaymakam ve askeri yetkililerin şehidin baba evine gelişi

Evin önündeki kalabalık

Şehidin ağlayan yakınlarından görüntü

Kaymakan ve askeri yetkililerin evden ayrılması

Genel ve detay görüntüler

Şehidin Facebook hesabından paylaştığı kendi fotoğraflarından oluşan video

Haber - Kamera: Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ (Osmaniye),

=========================================

2)ENERJİ VE TABİ KAYNAKLAR BAKANI ALBAYRAK'TAN NEVŞEHİR'E İKİ MÜJDE

TÜRKİYE Gençlik Vakfı (TÜGVA) Nevşehir İl Temsilciliği tarafından düzenlenen "Gençlerle Büyük Buluşma, işadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile buluşma adı altında iki ayrı etkinliğe katılmak üzere Nevşehir'e gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Nevşehir'e 2 müjde verdi.

Bakan Berat Albayrak, ilk olarak Hacıbektaş Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde TÜGVA tarafından organize edilen "Gençlerle Büyük Buluşmaö adı altında düzenlenen toplantıya katılmak üzere helikopterle üniversiteye geldi. Albayrak burada, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver ve partililer tarafından karşılandı.

Bakan Albayrak, daha sonra Kongre ve Kültür Merkezi'nde gençler ile bir araya geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Mazhar Dağlı selamlama konuşması yaptıktan sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Daha sonra Nevşehir Valiliğine geçen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve beraberindeki bir heyet tarafından karşılandı. Burada Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'tan brifing alan Bakan Berat Albayrak, daha sonra işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantı öncesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundular. Albayrak, Nevşehir'e eli boş gelmediğini belirterek, bu yıl sonuna kadar Gülşehir ilçesinin de artık doğalgaz kullanır hale geleceğini söyledi. Albayrak, ayrıca Özel Organize Sanayi Bölgesi, Acıgöl ilçe merkezi ve Acıgöl Organize Sanayi Bölgesinin de doğalgaz kullanımı konusunda gerekli girişimlerin devam ettiği müjdesini verdi. Albayrak'ın bu açıklamaları salonda alkışlarla karşılandı.

Daha sonra basına kapalı olarak devam eden toplantının bitiminde Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a Avanos el sanatları ürünü olan ve üzerinde nazar ağacı motifi bulunan çini tabak takdim etti.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Hacıbektaş veli Üniversitesinde toplantıya katılması

-Nevşehir Valiliğine gelişi ve tören mangasını selamlaması ve bir çocuk tarafından bakana çiçik verilmesi

-Valilik makamından genel görüntü

-Kapadokya kültür ve sanat merkezinde salona girişi ve vatandaşlara hitaben konuşması

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR,DHA)

===========================================

3)SAĞLIK BAKANI AKDAĞ, BAŞBAKANIN AÇACAĞI ISPARTA ŞEHİR HASTANESİ'NİN KABUL PROTOKOLU İMZALADI

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Binali Yıldırım'ın yarın hizmete açacağı Isparta Şehir Hastanesi'ni inceleyip, kabul protokolunu imzaladı. Bakan Akdağ, "Şehir hastaneleri Türkiye'de sağlık dönüşümünün ikinci dönemine damgasını vuracak çok önemli eserlerdirö dedi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, incelemelerde bulunmak üzere geldiği Isparta Şehir Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı'nca kabulüne ilişkin protokolu imzaladı. Burada gazetecilere açıklama yapan Bakan Akdağ, Isparta Şehir Hastanesi'nin yüklenici firması AKFEN Holding ile Sağlık Bakanlığı arasında iş teslimine ilişkin protokol imzaladıklarını söyledi.

Şehir hastanelerinin Avrupa'nın en modern, son teknolojiyle donatılmış, insan dostu, hasta dostu, çalışan dostu, çevre dostu olduğunu aktaran Akdağ, "Gerçekten şehir hastaneleri Türkiye'de sağlık dönüşümünün ikinci dönemine damgasını vuracak çok önemli eserlerdir. Bu eserlerin bir özelliği var, burada bütün hizmet alanları vatandaşımızın daha rahat hizmet almasına, sağlık çalışanlarının da daha keyifli alanlarda hizmet vermesine yönelik olarak hazırlanmıştır. Sayın cumhurbaşkanımızın 'benim rüya projelerim' dediği şehir hastaneleri, Mersin Şehir Hastanesi, Yozgat Şehir Hastanesi ve şimdi de Isparta Şehir Hastanesi olarak hizmete giriyor. Bu sene Allah nasip ederse Kayseri, Eskişehir, Bilkent'teki hastanelerimizin açılışını yapacağız. Böylelikle bu hastaneler 2023 vizyonumuzun önemli tamamlayıcıları olacakö diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Bakan Akdağ hastane inceleme

Bakan Akdağ açıklamalar

Bakan Akdağ detaylar

HABER: Mehmet ERÇAKIR-KAMERA: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

=====================================================

4)BAKAN KAYA'DAN GENÇLERE ÖVGÜ

Fethiye İlçesi'ndeki ziyaretlerinin ardından Muğla'ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde (MSKÜ) düzenlenen konferansta öğrenciler ile bir araya geldi.

MSKÜ tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde 'Gençlerle Türkiye ve Dünya Gündemi' konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrencilerin, partililerin ve konferansa katılanların sevgi gösterisi altında kürsüye gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, konuşmasında gençlere övgü yağdırdı. Türkiye'nin sahip olduğu en büyük zenginliğin genç nüfus olduğunu belirten Bakan Kaya, "Ülkemizin istikbalini siz üstleneceksiniz. Siyaset ile ilgilenmeniz gurur vesilesidir. Gençleri anlamadan ve sahip çıkmadan gelecek hayali kurmak mümkün değildir. Sizler yeni Türkiye'nin istikbalisiniz. Kuşak olarak sizler çok genç olmanıza rağmen büyük olaylara şahit oldunuz. 15 yıllık süreçte bizim ilerlememize kilit vurmak isteyenler oldu. En büyük, en alçak girişime 15 Temmuz'da hep birlikte şahitlik ettik. 15 Temmuz'da bu ülkeyi bölmek, parçalamak isteyenlere millet dersini verdi. Bu sadece bir darbe değildi. 15 Temmuz bir işgal girişimiydi" dedi. MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Bakan Kaya'ya konuşmasının ardından dövme bakırdan yapılma ibrik hediye etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Bakan Kaya'nın karşılanmasından görüntü

Salondan görüntü

Bakan Kaya'nın konuşmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Cavit AKGÜN/ MUĞLA,

=======================================

5)ATATÜRK STADI'NIN İSİM TABELASININ SÖKÜLMESİ TARTIŞMA YARATTI (EK)

YERİNE ASILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kente gelişinde konvoyundaki otobüslerin geçişinde sorun yaratacağı için söküldüğü belirtilen, Denizli Atatürk Stadı'nın girişindeki 'Denizli Atatürk Stadyumu' yazısının bulunduğu tabela, gösterilen tepkilerin ardından tekrar yerine asıldı. Otobüs giriş çıkışlarında aksaklık yaşanmaması için tabelanın seviyesinin yükseltildiği belirtildi.

CHP'LİLERDEN AÇIKLAMA

CHP Denizli İl Başkanlığı tarafından ise stat önünde basın açıklaması yapıldı. Ellerinde tabelanın TIR'a yüklenişinin yer aldığı fotoğraflar taşıyan yaklaşık 50 CHP'linin katılımıyla, açıklama yapan CHP İl Başkanı Teoman Sancar, tabelanın sökülmesinin kabul edilemeyeceğini belirterek, "Atatürk adının ciddiyetsizce sökülmüş olması ve dün geceden bu yana kafa karıştıran açıklamalar, yetkililerin vatandaşımızdaki Atatürk hassasiyetini anlayamadıklarından kaynaklanıyor. Yetkililer maalesef Atatürk'e olan sevgimizi ve bağlılığımızı anlayamamışlardır. Yıllardır stadımızın girişinde yer alan ve Atatürk Stadı olarak gönüllerimize yazdığımız Atatürk'ümüzün yer aldığı bu tabelanın toplumun vicdanını incitmeden, insanları germeden, kafalarda şüphe yaratmadan, yarım saatlik bir tamiratla çözülebileceği bir şekilde yapılması gerekirken, dün gece alelacele çekicilerle sökülmüş yerinden kaldırılmıştır" dedi.

Vali Ahmet Altıparmak ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin tabelanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti sonrası asılacağı sözlerini eleştirerek, tabelanın kaldırılmasının amacını soran Sancar, "Bu konudaki yetkililerin şaşırtıcı beyanlarının yanında, alelacele bu tabelanın yerine takılıyor olması CHP'nin, Atatürkçülerin, duyarlı ve sorumlu vatandaşların başarısıdır. Vali Altıparmak ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilimize ziyareti öncesi insanların hassasiyetiyle vatanseverliğiyle, Atatürkçülüğüyle oynuyorsunuz. Neden insanlara yanlış beyanlarla kafa karıştırıyorsunuz? Amacınız nedir? Buradan otobüs geçirmek mi yoksa Atatürk'ün ismini görmek istememek midir, sebebi nedir" diye konuştu.

Atatürk'ün adını ne kadar sahiplendiklerini ve eserlerine, değerlerine ne kadar sahip çıktıklarını gösterdiklerini belirten Sancar, "Bu saatten sonra hiç kimse Atatürk sevgisiyle, saygısıyla, yüreklerimizdeki yeriyle lütfen alay etmesin. Mustafa Kemal Atatürk adını, biz burada yaşadıkça yaşatmaya devam edeceğiz. Birileri yarın bu stadın ismini söküp yerine arena yazarlarsa o arenayı da aşağı indirmek bizim görevimizdir. Atatürk'ümüz hiçbir ziyaret için, 10 saniyelik de olsa yere indirilemez. Aşağı indirilemez. Yapılacak bir şey varsa metrelerce yükseltilir, gönüllerimizde yaşar, yüreklerimizde yaşar" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Tabelanın yerleştirilme işleminden

Stat önündeki CHP'lilerden detay

İl Başkanı Teoman Sancar'ın açıklaması

Partililerin İzmir Marşı söylemesi

TIR'la götürülmesi tepki çekti

Haber- Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

========================================

6)CHP'Lİ EROL: TUNCELİ'DE BARAJLAR DURDURULSUN DİYE BAŞBAKANI KARŞILADIM

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tunceli milletvekili Gürsel Erol, bugün kentte referandum mitingi yapan Başbakan Binali Yıldırım'ı karşılaması ile ilgili yaptığı açıklamada, "Tunceli'de, Munzur vadisinde yapılmak istenen barajların iptal edilmesi ve Tunceli'nin bir hoşgörü kenti olduğunu kamuoyuna duyurmak istedim. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek bilgi verdiğini ve Genel başkanın 'olur'unu aldıktan sonra böyle bir adım attım"dedi.

Tunceli'ye referandum mitingi için gelen Başbakan Binali Yıldırım'ı karşılayan CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Başbakan Yıldırım'ın kentten ayrılmasından sonra karşılama ile ilgili CHP il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. CHP'li Erol, Başbakanı karşılama gerekçesini açıklarken, Tunceli'de Munzur vadisinde yapılmak istenen barajların iptal edilmesi ve Tunceli'nin bir hoşgörü kenti olduğunu kamuoyuna duyurmak karşılamaya gittiğini söyledi. Başbakanı karşılamak ve görüşmek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek bilgi verdiğini ve 'olur'unu aldığını da söyleyen CHP'li Gürsel Erol şöyle konuştu:

"Sayın Genel başkanıma danıştım, genel başkanımız katılmamızın doğru olacağını söyledi ve katılmamız konusunda bize destek verdiğini söyledi. Bende bunun üzerine il başkanımızı aradım ve hem il başkanımız hem ilçe belediye başkanlarımız ile il genel meclisi üyelerimiz ile birlikte sayın Başbakanımızı Valilik binası girişinde karşıladık ve daha sonra Valilik bakamında verilen brifinge de ben bizzat katıldım Valilikte başbakana verilen brifingde Tunceliler için kutsal sayılan Munzur vadisinde yapılmak istenen barajların iptal edilmesi için Başbakandan özel ricada bulundum. Munzur vadisi, Munzur baba Tunceliler için kutsal bir mekandır, buralarda bir çok kutsal yer ve ziyaret var, buralara baraj ve HES yapılmasını istemiyiz. Valilikteki birfingte söz aldım ve Munzur baba yani Munzur vadisinde Baraj ve HES yapılmaması konusundaki ricada bulundum bu konudaki kaygılarımızı sayın Başbakan'a anlattım. Munzur vadisi içinde Alevilerce kutsal sayılan birçok ziyaret yerlerinin olduğunu, kurban kesip adak adadığımız yerlerin olduğunu aktardım. Bütün Alevi halkının ve Tuncelilerin bu bölgeye HES yada baraj yapılmasına karşı olduğunu ve bu kutsal mekanların barajlarla boğulmasını yok edilmesinin engellenmesi için HES ve Baraj projelerinin iptal edilmesini talep ettim. Sayın Başbakan beni dinledikten sonra toplantıya katılan eski Enerji Bakanı Taner Yıldız'ı bu konuda görevlendirdi ve Munzur vadisinde yapılması planlanan HES ve Barajlarla ilgili detaylı bir çalışma yapmasını istedi ve Taner Yıldız'ın da daha sonra uygun bir zamanda Tunceli'ye gelerek bu konu üzerinde çalışma yapmasını ve kendisine de bu konuda bir dosya hazırlanarak verilmesini istedi."

CHP'li Gürsel Erol, toplantıda ayrıca Tunceli'de KHK'lar ile görevlerinden atılan devlet memurlarının görevlerine iade edilmesi konusunda da Başbakan'dan talepte bulunduğunu da belirterek "Tunceli'de büyük bir mağduriyetin yaşandığını söyledim. Bilgi kirliliği ve yanlış bilgilerle bir çok kişinin mağdur edildiğini, hukuken bu insanların mağduriyetlerinin giderilmesini talep ettim. Sayın Başbakan bu talebimden sonra bu konuyla ilgili Tunceli'de bir komisyonun kurulacağını, kendisinin de bizzat ilgileneceğini, kurulacak komisyonun vereceği kararlardan sonra yargı yolunun da açılabileceğini söyledi"dedi.

Tunceli'nin hoşgörü, Cumhuriyet, özgürlük ve inanç merkezi olduğunu da söyleyen CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, "Biz bu değerlere sahip çıkarak bugün ilimize gelen bir misafiri karşıladık. Tabi ki siyaseten sayın başbakan ile ayrı yerlerdeyiz, ayrı düşüncelerdeyiz ama ilimize gelen başbakanı biz nezaketen karşıladık. Tuncelili ve Tunceli insanı hep hoşgörülüdür, burada Tunceli farklılığını ortaya koyduk"diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın mitingteki konuşmasında CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu soyadrını değiştermesi üzerinden eliştirmesini ise CHP'li Erol, "Genel Başkanımızın ilinde sayın Başbakanın böyle bir değerlendirme, böyle bir eleştiri yapması çok hoş değil. Yani siyaseten yapılan konuşmalar ve eleştirilerdir ama, doğru bulmuyoruz. Bizim farklılığımız var sayın Başbakanı karşılayarak farklılığımızı ortaya koyduk. Siyaseten nezaket olmalı, hoşgörü olmalı, karşılıklı anlayış olmalı. Bu durum normaldir, insanlar zaman zaman soyadlarını değiştirebilir, bunu eleştirmek yanlıştır. Kaldı ki, sayın Genel başkanımız soyadını kendisi değiştirmemiştir. Çok eskilerde Genel başkanımızın babası böyle bir gereksinim duymuş ve mahkeme kararıyla soyadlarını Kılıçdaroğlu olarak değiştirmişler."dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-CHP'li Gürsel Erol'un toplantısından detaylar

-CHP'li Erol'un konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/TUNCELİ,-

============================================

7)CHP'Lİ İNCE: OY PUSULASINDAKİ BEYAZ, DEMOKRASİNİN KEFENİ

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, oy pusulasında evet için kullanılacak beyaz rengi demokrasinin kefeni, hayır için kullanılacak kahverengi rengi ise bereketli topraklar olarak tanımladı, "Sen bereketli topraklara oyunu verö dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, referandum çalışmaları kapsamında Mersin'in Mut İlçesi'ne geldi. CHP İlçe Başkanlığı'nın önünde otobüsten vatandaşlara seslenen İnce, Kuran'ı Kerim'inde Allah'ın ilk emrinin 'oku' olduğunu hatırlattı. İnce, "Evet oyu verebilirsin, o senin bileceğin iş. Ama neye 'Evet' dediğini bilmek, okumak senin hakkın değil mi? Evet vermeyi düşünüyorsan, gerçekten okudun mu? Bu millet bunu okusun, yüzde bir evet çıkmaz. İkincisi, İstiklal Marşı neyle başlıyor? 'Kokma'. Bir oku, iki korkma. Maddeleri anlatamadıkları için meydanlara gelip 'hayır diyenler teröristtir' diyorlar. Başparmağını bize gösteriyor. Ama başparmağını bana gösterirken 3 parmağı da kendisini gösteriyor. Ne evet diyenler, ne de hayır diyenler teröristtir. Hepsi bu memleketin evladıdır. Evet derseniz şu anda 550 milletvekilimiz var. Kaç olacak o 600 değil. 650 olacak. Niye biliyor musunuz, bakanlar ve cumhurbaşkanı yardımcıları dışarıdan atanacak. Milletvekili olmayacak. 50 Kişi de onlar olacak" dedi.

'EVET DİYECEĞİM DİYORSAN SEN BİLİRSİN'

Amerika, Rusya ve Hindistan'dan örnekler veren Muharrem İnce, şöyle devam etti:

"Evet vermeyi düşünenlere sesleniyorum. Evet dersen 400 trilyon parayı fazladan milletvekillerine ödeyeceksin. Ben bir kamyon şoförünün oğlu olarak fakir milletin parasıyla fazladan 400 trilyonu milletvekillerine vermeyelim diyorum. Onun için hayır diyorum. Sen illa diyorsan ki ben evet vereceğim, sen bilirsin. O 400 trilyonla fabrikalar kurulsa olmaz mı? Türkiye'ye 300 milletvekili yeter de artar bile. Acaba rüşvet olmasın. MHP yöneticileriyle tabandaki ülkücüleri ayıralım. Tabandaki ülkücüler 'Hayır' diyor ben onu biliyorum. Evet derseniz 18 yaşında milletvekili olacak. Kaç tane olacak. Göstermelik birkaç tane olacak. Senin çocuğunun milletvekili mi olacağını zannediyorsun. Zenginlerin çocuğu 18 yaşında milletvekili olacak. Askerlikten de muaf olacak. 20 bin lira da maaşını alacak, fakirin çocuğu El-Bab'ta şehit olacak."

'HAYIR'I VER, KURTUL BU İLLETTEN'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da eleştiren İnce, "'Ey Hollanda' diyor. Amerika bugün İstanbul'dan kalkan uçaklarda yanınızda bilgisayar varsa Amerika'ya sokamayacak. Meydanlara çıkıp 'Ey Amerika sen kimsin' diyebilir mi? Ben diyorum. Ey Amerika sen kimsin bunu yapıyorsun? Ne yapıyorlar? Hollanda diyor ki; 'Bende seçim var. Seçimim olduğu için gelme, daha sonra gelirsin.' 'Ey Hollanda kendine gel ben geleceğim' diyor. Sandık parası var mı, mürekkep parası var mı, mühür parası var mı, oy pusulası parası var mı, zarf parası var mı, yok. Mürekkep, mühür, oy pusulası, zarf devletten, bas hayırı kurtul bu illetten. Oy pusulasında bir beyaz bir de kahverengi var. Beyaz renk demokrasinin kefeni. Kahverengi ise bereketli topraklar. Sen bereketli topraklara oyunu ver.

Konuşmasının ardından Muharrem İnce ve beraberindekiler, Silifke İlçesi'ne hareket etti.

Görüntü Dökümü

--------------------

Muharrem İnce'yi izleyen vatandaşlar

Muharrem İnce'nin otobüsle alana gelmesi

Muharrem İnce'nin konuşması

Muharrem İnce, otobüsle konuşma alanından ayrılması

Haber-Kamera: Murat SÖZERİ/MUT(Mersin),

========================================

8)ÜMİT ÖZDAĞ: FETÖ İLE BİRLİKTE TSK'YA KUMPAS KURDUN

Referandum çalışmaları nedeniyle Bolu'ya gelen MHP'den ihraç edilen Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, akşam saatlerinde bir restoranda vatandaşlarla buluştu. Salonu dolduran yaklaşık 200 kişiye seslenen Özdağ, Başbakan Binali Yıldırım'a tepki göstererek, "Bir terör örgütünün mektubunu dünyaya okudunuz. Kimmiş terör örgütleriyle iç içe yan yana olan? Sizsiniz. Binali Yıldırım, Iğdır'da yaptığı konuşmada Türk milliyetçilerine çamur attı. FETÖ bizi kandırmış. Şimdi buna aslında cevap vermemek gerek ama Binali Yıldırım, sen terör örgütünün terör örgütü olduğunu anlaman için 12 seneye ihtiyaç duydun. Çocuklar bile biliyordu sen bilmiyordun, anlamıyordun. O silahlı terör örgütüyle birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kumpas kurdun. O terör örgütüne İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı'nı sen teslim ettin. Bize çamur atma, çamur senin yüzünde. Sayın Başbakan, senin bir belediye başkanın, bir utanmaz adam, bir ahlaksız adam dedi ki 'Bazı kanı bozuklar 1923'de darbe yaptılar. Osmanlıyı yıktılar Cumhuriyet'i kurdular.' O adam hala senin belediye başkanın. Sen ona ne cevap verdin sen onu bir söyle. Ona hangi cezayı verdin? Partinden attın mı? Hayır. Türk Bayrağı'nı indirip bundan önceki devletimizin bayrağını çeken Karacabey belediye başkanına 'Sen ne yapıyorsun' dedin mi? Hayır" diye konuştu.

BARZANİ DENEN AHLAKSIZ KERKÜK KALESİNE BAYRAK ÇEKTİ SUSTUNUZ

Mesut Barzani'nin İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'ne gelişi sırasında kapının önündeki direğe Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrağı çekilmesine de tepki gösteren Özdağ, şunları söyledi:

"Barzani'yi ülkeye getirdiniz ve uluslararası yasalara aykırı olmasına rağmen adamın flamasını Türkiye'de Türk sancağının yanına çektiniz. Utanmadınız bunu yapmaya. Bütün dünyada bu adamın liderlerle çekilmiş fotoğrafları var. Hepsinde Irak bayrağı var hiç bölgesel yönetim bayrağı yok. Yetmedi, Barzani denen ahlaksız Kerkük'te Kerkük kalesine bayrak çekti. Birleşmiş Milletler bile eleştirdi siz sustunuz.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Salonu dolduran vatandaşlardan görüntü

-Ümit Özdağ'ın konuşması

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

======================================

9)14 YAŞINDAKİ KIZI TACİZ EDEN KİŞİYİ LİNÇTEN POLİS KURTARDI

ZONGULDAK'ta 41 yaşındaki S.B., sözle tacizde bulunduğu iddia edilen 14 yaşındaki kızın babası ve yakınları tarafından tekme tokat dövüldü. Yaralanan S.B. hastaneye kaldırıldı, onu döven 5 kişi ise karakola götürüldü.

S.B. iddiaya göre, yaklaşık 1 ay önce Terakki Mahallesi Soğuksu Semti'nde sokakta yürüyen kıza sözle tacizde bulundu. Kızın bağırıp tepki göstermesi üzerine S.B., kaçtı. Tacize uğrayan kız, bugün akşam saatlerinde İstasyon Caddesi'ndeki akaryakıt istasyonunda S.B. ile karşılaştı. Kız, S.B.'yi babası ve yanındaki diğer yakınlarına gösterdi. Kızın babasıyla yakınları aracına yakıt alan S.B.'ye saldırdı. Tekme tokat dövülen S.B., haber verilmesiyle gelen polis ekipleri tarafından grubun arasından alındı.

Aracının camları kırılan, eli yüzü kan içinde kalan S.B., Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü. S.B.'yi döven kişiler ise karakola götürüldü.Küçük kızın S.B.'den şikayetçi olduğu belirtilirken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Kavgaya polisin müdahalesi

-Zarar gören otomobil

-Hastane arşiv görüntüsü

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

===========================================

10)BARTIN'DA 2 KATLI EV YANDI

BARTIN'da, 66 yaşındaki İbrahim Yoğurtçu'nun yalnız oturduğu ev çıkan yangında kullanılmaz hale geldi. İbrahim Yoğurtçu, evde bulunan 15 bin TL parasının da eşyalarla birlikte yandığını söyledi.

Yangın, saat 16.30 sıralarında Orduyeri Mahallesi'nde İbrahim Yoğurtçu'nun yalnız oturduğu 2 katlı ahşap binanın alt katında çıktı. Yoğurtçu'nun kömür sobasının altını ve üstünü kapatarak dışarıya çıkması ardından başlayan yangını fark eden komşuları itfaiyeye haber verdi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Bartın Orman İşletmesine ait yangın söndürme arazözü de çalışmaya destek verdi. Yaklaşık 1 saat süren çalışmayla yangın söndürüldü. Ancak evde büyük hasar oluşurken, eşyalar da tamamen yandı. Arkadaşlarının haber vermesiyle gelen ev sahibi İbrahim Yoğurtçu, "Ben evden çıkarken sobanın altını ve üstünü kapatmıştım. Sonra arkadaşlarım aradı geldim. Evde 15 bin TL param vardı. Eşyamla birlikte param da yandı" dedi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Evin yanması

-İtfaiyenin müdahalesi

-Detay görüntüler

-Ev sahibi ile röp.

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

============================================

11)STADYUMDA, 'KÖMÜR İSTEMİYORUZ BEYA!' EYLEMİ

TEKİRDAĞ'ın Ergene İlçesi'nde yapılması planlanan kömür santraline karşı stadyumda toplanan çevreciler, termik santrale hayır eylem yaparak, 'Kömür istemiyoruz' yazılı pankartın altına Trakya şivesi olan 'beya!' figürü oluşturdu.

Trakya Çevre Gönüllüleri Derneği ve Greenpeace Akdeniz işbirliği ile Ergene Belediyesi'nin de desteğiyle yaklaşık 100 kişi ilçede kurulması planlanan kömür santralini protesto etti. Velimeşe Stadyumu'nda toplanan protestocular saha ortasına büyük boyda, 'Kömür istemiyoruz' yazılı pankart serip, altına Trakya şivesi olan 'beya!' yazılı figür oluşturdu.

Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji kampanya sorumlusu Deniz Bayram, "Geçtiğimiz yıl fosil yakıtlarının neden olduğu iklim değişikliği, çevresel yıkım ve insan hakları ihlallerine karşı bütün dünyada farklı ülkelerde 'break free' adı verilen fosil yakıtlardan kurtul mücadelesi başlamıştı. Geçtiğimiz dünyanın birçok yerinde bu fosil yakıtların zararlarına karşı tehlikelerine karşı etkinlikler düzenlenmişti. Bu yılda 15- 31 Mart tarihleri arasında yine bütün dünyada farklı ülkelerde fosil yakıtlara karşı mücadele devam ederken Trakya'da, Trakyalılar da bu mücadele karşı bir ses veriyor. Trakya'da kurulması planlanan kömür yakıtı santrallerine karşı, 'kömür istemiyoruz' insan pankartıyla bugün burada Ergene'de bir araya geldi. Bu etkilikle birlikte fosil yakıtlara karşı kömür yakıtına karşı dur diyecek. Türkiye'de yenilenebilir enerji politikalarına hayata geçmesi bir çağrıda bulunacak" dedi.

Trakya Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Doğan Durmaz ise, Ergene İlçesi'ne yapılması planlanan kömürlü termik santrallere hayır dediklerini ve bunun içinde sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. Protestocular, daha sonar 'Termik santral istemiyoruz' sloganları atarak dağıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Kalabalığın stadyumda toplanması

-Yazı figürü

-Drone görüntüsü

-Slogan atılması

-Açıklama

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ERGENE(Tekirdağ), -

==============================

12)LİSEDE KONFERANS KRİZİNE VELİLERDEN ŞİKAYET DİLEKÇESİ

MANİSA'da Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin "Seminer Var" denilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın konuşmacı olarak katıldığı "Yeni Nesil Yeni Anayasa" konulu konferansa götürülmesine tepki gösteren 20 veli, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verdi. Veliler, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını da söyledi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGAV) Manisa İl Temsilciği tarafından, geçen 21 Mart'ta, Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde 600 kişilik salonda 'Yeni nesil, yeni anayasa' konferansı düzenlendi. Konferansa, kent merkezindeki Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi'nin son sınıfında okuyan yaklaşık 100 öğrenci de iddiaya göre Okul Müdürü Erhan Akalın ve bir öğretmen tarafından "Üniversite sınavına yönelik konferansa gidiyoruz" denilerek götürüldü. Öğrenciler okullarıyla Süleyman Demirel Kültür Merkezi arasındaki yaklaşık 2 kilometrelik yolu yürüyerek salona vardıklarında, konferansın üniversite sınavı ile ilgili olmadığını görünce şaşırdı. Kendilerine konferansın üniversite sınavına yönelik olduğunun söylendiğini, siyasi içerikli olduğunu bilmediklerini belirten öğrenciler salondan çıkmak istedi. Öğrencilerin salonu terk etmelerine yöneticileri ve özel güvenlik görevlileri engel olmak isteyince gerginlik çıktı. Öğrenciler buna rağmen Bilal Erdoğan'ın konferans verdiği salonu terk etti ve marşlar söyleyerek okullarına döndü.

Okul Müdürü Erhan Akalın iddiaya göre öğrencilere okula girerken İzmir Marşı'nı söyledikleri gerekçesiyle disipline verileceklerini söyledi. Tepki gösteren öğrenciler de İzmir Marşı söyleyerek bahçeye çıktı. Yaşananları öğrenen veliler de duruma tepki gösterdi. Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlatırken, tepkiler bugün de devam etti.

"ÇOCUKLARIMIZIN SİYASETE ALET EDİLMESİNİ İSTEMİYORUZ"

Velilerden 20'si bugün Manisa İl Milli Eğtim Müdürlüğü'ne gidip, şikayet dilekçesi verdi. Savcılığa suç duyurusunda da bulunacaklarını belirten veliler, bazı eğitim sendikaları, sivil toplum kuruluşları ve CHP Manisa İl Teşkilatı üyelerinin de katılımıyla basın açıklaması yaparak, tepkilerini dile getirdi. "Çocuklarımızın Eğitim Hakkına Sahip Çıkıyoruz" yazılı pankartın arkasında toplanan veliler adına açıklama yapan Çiğdem Gültekin, "Öğrencilerin götürüldüğü konferansta, referandumda neden 'evet' oyu verilmesi gerektiği sıkça dillendirilmiştir. Fatih Kalu İmam Hatip Lisesi, Nihal Akçura Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi'nden öğrenciler konferansa götürülmüştür. Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü, okul müdürlerini bizzat telefonla arayarak konferansa öğrencilerin götürülmesini istemiştir. Ancak resmi yazı onayı yoktur. Biz veliler, çocuklarımızın öğrenim hakkının gasp edilip, sorumsuz idarecilerin keyfi davranışları için 'evet' propagandasına, siyasete alet edilmesini istemiyoruz. Bu konferans, 'hayır' amaçlı konferarns da olsa aynı tepkiyi verirdik. Çocuklarımızda bizler gibi düşünmüş olmalılar ki bu konferansı dinlemek istemediklerini söyleyerek okullarına dönmüştür" dedi.

"Öğrencilerin konferansa gitmesi için ve öğretmen görevlendirilmesi için bir resmi yazı var mıdır" diye soran Gültekin, "Yazı var ise bu yazının kamuoyu ile paylaşılmasını talep ediyoruz. Yazı yok ise bu keyfi uygulama için öğrencileri toplayıp oraya götüren öğretmenin gerekli yasal karşılığını bulması gereklidir. Çünkü öğrencileri, ders saatin okuldan alıp, dersi engellemek ve bir siyasi amaca hizmet eder tavrın karşılığı yasalarda bellidir. Bizler, çocuklarımızın ders saatinde siyasi bir amaca hizmet eden organizasyona gitmesine tepkiliyiz. İzinli olması ya da olmaması çok da önem arz etmemektedir" diye konuştu.

"SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Lise öğrencilerinin siyasete karıştırılmasının suç olduğunu belirten Gültekin, "İlgili okul yetkilileri hakkında gerekli cezai işlem başlatılması konusunda Manisa Valiliği'ni, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ve Maarif Müfettişleri Başkanlığı'nı göreve çağırıyoruz. Yaşanan olayın takipçisi olacağız. Çocuklarımızın, yapılan haksızlık ve yanlışlar karşısında susmayarak gösterdikleri tepkiyi kutluyoruz. Susmayan, biat etmeyen biri olmak ve sorgulayan kişi olmak çok önemlidir. Bu, eğitimde varılmak istenen hedeflerin en başındadır. Bu olay da bize göstermektedir ki çocuklarımız, gerçek eğitimlerini almışlardır. Konuyu takip edip çocuklarımızın yanında yer almaya devam etmek de bizlerin görevidir. Veliler olarak konu hakkında Manisa Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu. Açıklamanın ardından veliler ve destek veren çevredekiler, hepbir ağızdan İzmir Marşı'nı söyledikten sonra sessizce dağıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün önünde yapılan basın açıklamasından görüntü

-Öğrenci Velisi Çiğdem Gültekin'in açıklaması

-Velilerin şikayet dilekçelerini Milli Eğitim Özel Kaleme Teslim etmesi

-Velilerin hepbir ağızdan İzmir Marşı'nı okuması

-Genel ve detay görüntüler

Haber: İlker KILIÇASLAN - Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA, DHA)

================================================

13)İNGİLİZ TURİSTLER GEMİYLE GELDİ

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'ne sezonun ilk kruvaziyer gemisi demir attı. Çoğunluğu İngiliz turistler Alanya'yı gezmek için gemiden indi.

Kıbrıs'ın Limasol Limanı'ndan hareket eden Malta bayraklı İngiliz gemisi Thomson Spirit, Alanya Limanı'na demir attı. Sezonun ilk gemisinin 1216 yolcu ve 500 mürettebatıyla limana demir atmasının ardından çoğunluğu İngiliz yolcular gemiden indi. Yolcuların bazıları gümrük dışında bekleyen tur otobüsleriyle tarihi ve ören yerlere tura çıkarken, bazıları da merkezde alışveriş yapmayı tercih etti. Geminin akşam saatlerinde Marmaris'e hareket edeceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Gemiden kuşbakışı görüntüler

Gemiden genel ve detay görüntüler

Yolcuların inmesinden görüntü

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA,

=========================================================

====================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.


Advertisement