Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

1)KAHRAMANMARAŞ'TA KAZA: 5 ÖLÜ, 4 YARALIKAHRAMANMARAŞ'ta otomobille hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 5 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.

26.03.2017 08:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)KAHRAMANMARAŞ'TA KAZA: 5 ÖLÜ, 4 YARALI

KAHRAMANMARAŞ'ta otomobille hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 5 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı. Kaza, dün akşam saatlerinde Hacı Mustafa Mahallesi'nde meydana geldi. Kahramanmaraş yönüne giden sürücünün kimliği henüz belirlenemeyen 46 E 8148 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen 46 KS 016 plakalı hafif ticari araç, kafa kafaya çarpıştı. Kazada otomobilde bulunan Zafer Uzun, Rabia Uzun, Mustafa İncirlioğlu, Mevlüt İncirlioğlu ile Ayşe İncirlioğlu yaşamını yitirdi, 4 kişi de yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulanslarla yaralılar, Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların, sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Kazada yaşamını yitirenlerin cesetleri de yapılan incelemenin ardından morga kaldırıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Kaza yapan otomobil

Hız ibresi

Otomobilin kaldırılması

Otomobilin bagajındaki bisiklet

Ticari aracın kaldırılması

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ,

25.03.2017 - Haber Kodu : 170325224

25.03.2017 - Haber Kodu : 170325238

==================================================

2)ÇORUM'DA SİLAHLI KAVGA: 12 YARALI

ÇORUM'da sosyal medyada tartıştıktan sonra mahallede buluşan üç gencin silahlı kavgasında 12 kişi yaralandı.

Olay, dün saat 16.00 sıralarında Bahçelievler Mahallesi'nde meydana geldi. Aralarında husumet bulunan Sezai Ç. (22), Velican T. (20) ve Uğurcan K. (21), sosyal medyada tartıştıktan sonra ellerinde pompalı tüfekler, bir apartmanın önünde buluştu. Tartışma kısa sürede büyüyerek, silahlı çatışmaya dönüştü. Gençler, rastgele çevreye ateş etti. Bu sırada gençlerden biri apartmandaki bir evin balkonuna çıkarak ateş etmeye devam etti.

Silahlardan çıkan saçmalar, çevredeki insanlara ve otomobillere isabet etti. Olayda Sezai Ç. ile birlikte toplam 12 kişi yaralandı. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi.

Yaralılar, Sezai Ç., Zülfiye G. (32), Seval G. (57), Şehri A. (56), Eyüp Vural G. (6), Şehriban S. (52), Nevin T. (51), Satı S. (53), Yusuf Berk Ü. (14), Rukiye T. (26), Gülüruf S. (47) ve Hasan Umut T., ambulanslarla Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların yakınları hastaneye akın ederken, polis ekipleri de acil servis önünde yoğun güvenlik önlemi aldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, Velican T. ve Uğurcan K.'yı gözaltına aldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Olay yerinden ambulanslardaki yaralılar

Polisin koşuşturması

Panik halindeki mahalleli

Hastane acil görüntü

Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR-ÇORUM,

25.03.2017 - Haber Kodu : 170325219

===================================================

3)VEYSİ KAYNAK: CERABLUS'TA 550 KÜRTAJ VAKASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, Pazarcık Cemevi'ni ziyaret ettikten sonra Kahramanmaraş'ta, Ak Parti Onikişubat İlçe Teşkilatı'nın 'Evet Ofisi'nin açılışına katıldı. Kaynak daha sonra Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği'ni ziyaret etti. Burada konuşan Kaynak, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek milletin istiklaline sahip çıktığını söyledi. Veysi Kaynak, Fırat Kalkanı Harekatı'yla terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Gaziantep'in Karkamış İlçesi'ne komşu Suriye'nin Cerablus kentinde 550 kürtaj vakasının gerçekleştiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Hanım kardeşlerimden özür diliyorum. Ben dün akşam Gaziantep'te o tarafta yapacağımız çalışmalarla ilgili, Fırat Kalkanı bölgesiyle DEAŞ ve PYD teröründen arındırdığımız bölgeyle ilgili yapacağımız çalışmaları koordine etmek üzere Gaziantep ve Kilis valilerimizle beraberdim. Ayrılırken Gaziantep Sağlık Müdürümüz bir şey söyledi; 'Cerablus'ta 550 tane kürtaj vakası gerçekleştirildi.' Niye, namusları kirletilmiş kızlarımızın. Onlar insan; Arap da olsa, Türkmen de olsa, Kürt de olsa insan. Yani bunun, oradaki hadisenin Bosna'da zorla tecavüz edilen Müslüman kadınlardan ne farkı var?"

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Kafkas Kültür Derneği

Veysi Kaynak'ın karşılanması

Kaynak'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ,

25.03.2017 - Haber Kodu : 170325217

==================================

4)CHP'Lİ İNCE: BİR BAŞBAKAN 'BENİ YOK EDİN' DİYE OY İSTER Mİ?

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, referandumda evet çıkması halinde Başbakanlık makamının kalkacağını belirtti, "Bir insan, bir siyasetçi, bir başbakan meydana gelip 'Beni yok edin, beni imha edin, beni ortadan kaldırın' diye oy ister mi?" dedi.

Referandum çalışmaları kapsamında Osmaniye'ye gelen Muharrem İnce, Musa Şahin Bulvarı üzerindeki parti binası önünde halka seslendi. 16 Nisan'da referandumda oylanacak yeni anayasayla Başbakanlık makamının kaldırılacağını belirten İnce, "Benim moralim bozulduğu zaman Binali Yıldırım'ın videolarını izliyorum. Şimdi meydana geliyor, buna 'evet' verin diyor. ya evet verince sen ortadan kalkacaksın, Başbakanlık olmayacak. Bir insan, bir siyasetçi, bir başbakan meydana gelip 'Beni yok edin, beni imha edin, beni ortadan kaldırın' diye oy ister mi? böyle bir şey olur mu! Acaba kandırdılar mı bunu çok merak ediyorum." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın referandum için gittiği Bolu'daki konuşmasını hatırlatan Muharrem İnce, "Bolu'da Bolululara ne dedi biliyor musunuz? 'Merhaba Bolu Bey'in torunları' dedi. Ey mübarek, hiç mi kitap okumadın. Bolu Beyi zalimdir, zulmedendir. Zalimin torunlarısınız diyor. Biz zalimin torunları değiliz, biz direnen Köroğlu'nun torunlarıyız. Çanakkale'ye gitti, orda anlatıyor, 'Ya 'Çanakkale geçilmez dediler. Bakın diyor geçtik.' Çanakkale geçilmez diye atalarımız kime söyledi; İngilizlere, Fransızlara, Yunanlılara, İtalyanlara söyledi. Niye üstüne alınıyor anlamadım. Sonra atalarımız 'Çanakkale geçilmez' derken ne dediler, 'Kansız geçemezsin dediler, kanla geçersin.' Senin köprüden dolarla geçiliyor kardeşim ne konuşuyorsun. Sonra diyor ki 'köprü yaptırdım, üçüncü köprü yaptırdım, görmedin mi' diyor. Evet Allah razı olsun sağ ol. Üçüncü köprüyü yaptığına göre, birinci ve ikinci köprüyü senden önce yapmışlardır. Birinci köprüyü Demirel yaptı, 1973'de 45 sene önce yaptı. Allah razı olsun sağ ol 45 sene sonra sende üçüncüsünü yapmışsın. E o kadar dolar ayakkabı kutusuna sığmaz ki, artanlarıyla da köprü yapmışsın, sağ olasın yani, teşekkür ederim." dedi.

'AKŞAMDAN YENGEYE SÖZ VERDİ, YARDIMCISI YAPTI'

Referandum sürecinin bir parti yarışı olmadığını ifade eden İnce şöyle devam etti:

"Bu bir siyasi parti yarışı değil, 'Ben Tayyip Erdoğan'ı çok seviyorum. E sev al mübarek olsun, seçimde git oyunu ver. Ama bu memleketin tapusu bu. Azerbaycan'da ne oldu, hanımını Cumhurbaşkanı yardımcısı yaptı. Evet, akşamdan yengeye söz vermiş, yaptı mı yaptı, itiraz eden var mı yok. Peki hanımefendi Cumhurbaşkanı yardımcısı olunca onu ilk kutlayan kim oldu? Enerji bakanı, damat oldu. Görüyor musun bak millette ne damatlar var. Acaba damat şöyle mi düşündü? 'Komşuda pişer, bize de düşer mi'. Ne uyanık damatlar var bak millette görüyor musun. Sabahleyin kalkıp karısını Cumhurbaşkanı yardımcısı yapabilir mi bu sistem, yapabilir. Kaç tane Cumhurbaşkanı yardımcısı, yazmamışlar, belli değil, birden fazla diyor. İki mi 999 mu belli değil. Böyle bir yetki veriyorsunuz 'evet' derseniz. Bu yetki verilmez ki, sana da verilmez, Tayyip Erdoğan'a da verilmez, bana da verilmez, ona da verilmez, kimseye verilmez. Atatürk'e bile verilmez bu yetki, vermediler zaten. Atatürk istemedi ama Meclis de vermedi, hakkını doğru verelim."

Görüntü Dökümü

-------------------------

Parti otobüsünü ve öndeki eskort araçların gelişi

Otobüs içerisinden Muharrem İnce'nin vatandaşları selamlaması

Bina balkonundaki vatandaşlar

Meydanı dolduran kalabalık bayrakları sallarken

Muharrem ince otobüs üstünde vatandaşları selamlarken

Muharrem İnce'nin konuşması

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE, -

25.03.2017 - Haber Kodu : 170325248

========================================

5)ÜMİT ÖZDAĞ: 'HESAP SORACAKSAN, ALMANLARA SOR'

Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer Salonu'nda, 'Demokrasinin Türk toplumundaki yeri ve önemi' konulu konferansa katıldı. Hollanda'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'na yapılanları asla kabul etmediklerini belirten Prof. Dr. Özdağ, şöyle konuştu:

"Bir İsrail, bir Amerika bakanına yapılamayacak şey, Türkiye Devleti'nin bakanına yapılıyor, arabası durduruluyor, polis mafya muamelesi yapıyor. Biz bunu affetmiyoruz. Hollanda'nın bir Türk bakanına bunu yapmasını kabul etmiyoruz. Birilerinin referandum hesaplarıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bakanını bilerek bu duruma itmesini de kabullenmiyoruz. Hesap sorulacaksa Almanlara sorulsun. Almanlar bize silah ambargosu başlattılar. Şimdi hesabı git Almanlardan sor. Nasıl sor biliyormusun, Alman savaş uçakları hergün İncirlik'ten kalkıyorlar. Suriye üzerinden uçuyorlar, IŞİD ve PKK bölgesinin fotoğraflarını çekiyorlar ve PKK ile çektikleri fotoğrafları bize vermiyorlar, sadece IŞID'i veriyorlar. Aylardan beri böyle. Şimdi tam da silah ambargosu uyguluyorlarsa, 'ben de senin uçaklarını geri gönderiyorum' de hadi. Bize silah ambargosu koyan Almanya'nın uçaklarını geri yolla da ciddi olduğunu anlayalım.ö

Ameraki'ya yapılacak direk uçuşlarda kabine cep telefonundan daha büyük elektronik cihazların alınmaması kararına da değinen Prof. Dr. Özdağ, "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na öneriyorum; Bir laptop alsın, koltuğunun altına koysun New York uçağına binsin. Bakalım New York'a gidiyor mu? Hani Hollanda'ya kafa tutmuştu ya. Şimdi bunu da Amerikalılara yapsın, ya da bıraksınlar artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin saygınlığını referandum oyunlarında harcamaktan vazgeçsinlerö dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Ümit Özdağ'ın salona girmesi

-Konferansa katılanlar

-Ümit Özdağ'ın konuşması

haber: Durmuş SEVİNDİK/ ZONGULDAK,

25.03.2017 - Haber Kodu : 170325247_

===========================================

6)OTOMOBİL İLE BELEDİYE OTOBÜSÜ ÇARPIŞTI: 1'İ AĞIR 7 KİŞİ YARALANDI

İZMİR'in Narlıdere İlçesi'nde, sürücüsünün hatalı sollama yaptığı öne sürülen otomobilin karşı yönden gelen belediye otobüsüyle çarpması sonucu 1'i ağır 7 kişi yaralandı.

Kaza, dün akşam Mithatpaşa Caddesi İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı yakınlarında meydana geldi. 26 yaşındaki Mehmet Sait Badur yönetimindeki 03 BF 726 plakalı otomobil, iddiaya göre hatalı sollama yaptığı sırada karşı yönden gelen belediye otobüsüyle çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü Badur ile otomobilde bulunan Akile Oyur (22), Mustafa Badur (55) ve Lübnan vatandaşı Ahmad Raşid (70), Abdul Amir Mazeh (52) ve otobüste bulunan Ömer Cem Epikler (18) ile D.K. (Deniz Kılır) (12) yaralandı. Kazayı gören diğer sürücüler durumu sağlık, itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri otomobil sürücüsü Badur'u sıkıştığı yerden çıkardı. Salık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırdı. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alınan otomobil sürücüsü Badur'un durumunun ağır olduğu, diğer yaralıların ise sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------------

(CEP TELEFONU KAMERASI)

Sürücü Badur'un otomobilden çıkarılışından görüntü

Haber: Mehmet GÜNEY/İZMİR,

26.03.2017 - Haber Kodu : 170326008

===============================

7)KAZA ANI KAMERALARA YANSIDI

KONYA'da hafif ticari araca çarptıktan sonra yere düşen kadın sürücü, o an yanından geçmekte olan belediye otobüsünün altında kalmaktan son anda kurtuldu. Bu anlar ise bir motosiklet sürücüsünü kaskındaki kamera tarafından kaydedildi.

Kaza, merkez Selçuklu ilçesi Feritpaşa Mahallesi Ahmet Hilmi Nalçacı Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, motosikleti ile seyir halinde olan kadın sürücü, sokak içerisinden caddeye çıkan hafif ticari araca çarpıp, dengesini kaybederek yola düştü. Kadın sürücünün düşerken yanından geçmekte olan belediye otobüsünün altında kalmaması ise olası bir faciayı önledi. Kolundan hafif şekilde yaralanan kadının yardımına çevredekiler yetişti. Bu anlar ise bir motosiklet sürücüsünün kaskındaki kamera tarafından saniye saniye kaydedildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Kaza anı kamera görüntüleri

Haber-Kamera: Tolga YANIK/KONYA,

26.03.2017 - Haber Kodu : 170326007

===================================

8)UÇURUMDA MAHSUR KALAN 2 PARAŞÜTCÜYÜ CAN-KUR EKİPLERİ KURTARDI

ADANA'da yamaç paraşütüyle iniş yapmak isterken 150 metrelik uçuruma yuvarlanan Savaş Artın ile Mahmut Cengiz Güngör, Can-Kur ekipleri tarafından kurtarıldı.

Serbest paraşüt yapan Savaş Artın ile Mahmut Cengiz Güngör, bugün saat 19.00 sıralarında Sarıçam İlçesi Ziyaret Tepe mevkiinden havalandı. Bir süre uçan Artın ve Güngör, inişe geçtikleri sırada kontrolü kaybedip 150 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kayalıklarda mahsur kalan Artın ve Güngör için, gruptaki diğer arkadaşları polisi arayarak yardım istedi. Polisin bilgilendirmesi üzerine olay yerine Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı Can-Kur ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Yaklaşık 2 saatlik çalışmayla bulundukları yerden çıkarılan iki paraşütçü, yaralı halde hazır bekleyen ambulansla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Uçurum kenarında bekleyen ekipler

Halatla inen CAN - KUR ekipleri

Düşen paraşütçülerin çıkarılması

Ambulans içerisindeki paraşütçü

Haber- Kamera: Ahmet ÖZMEN/ADANA,

26.03.2017 - Haber Kodu : 170326003

====================================

9)DAMDAN DÜŞEN YAŞLI ADAM, SAĞLIK GÖREVLİLERİNE DİRENDİ

ADANA'da 83 yaşındaki Mustafa Güneştepe, 2 katlı evin damından boşluğa düştü. Cankur ve sağlık ekiplerinin kurtardığı Güneştepe, kasketiyle görevlilere vurarak hastaneye gitmek istemedi.

Merkez Yüreğir İlçesi Yavuzlar Mahallesi'nde oturan vatandaşlar, 2 katlı iki evin arasındaki boşluktan gelen sesler üzerine yaptıkları kontrollerde, Mustafa Güneştepe'yi gördü. Mahalle sakinleri, damdan düşen Güneştepe'yi kendi imkanları ile dar alandan çıkarmak istedi, ancak başarılı olamayınca Cankur ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, merdiven yardımı ile Güneştepe'nin yanına indi. Ekipler, Mustafa Güneştepe'yi güçlükle bulunduğu yerden çıkardı.

Evine gitmek istediğini söyleyen Mustafa Güneştepe, hastaneye gitmemek için görevlileri direndi. Sedyeye yatırılan Güneştepe, "Ben iyiyim, ben kaç kez kaza geçirdim. Bu kabarcıktan bana bir şey olmaz. Bırakın beni hastaneye gitmeyeceğim" dedi. Mustafa Güneştepe, çıkardığı başındaki kasketle Cankur ve sağlık ekiplerine vurdu. Sedyenin üzerinde bağırıp tekme sallayan Güneştepe, ambulansla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

İki ev arasındaki boşluğa düşen yaşlı adam

İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışması

Mustafa Güneştepe'nin itfaiye ekipleriyle koşması

Kurtarma ekiplerinin duvardaki demirleri kesmesi

Mustafa Güneştepe'nin düştüğü boşluktan çıkarılması

İtfaiye aracının üzerinden indirilmesi

Sağlık ekiplerinin Mustafa Güneştepe'ye müdahale etmek istemesi

Mustafa Güneştepe'nin sağlık ekiplerine direnmesi

Şapkasıyla ekiplere vurması

Mustafa Güneştepe'nin konuşması

Mustafa Güneştepe'nin ambulansa bindirilmesi

haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

25.03.2017 - Haber Kodu : 170325212

=======================================

10)KONYA'DA FUHUŞ OPERASYONU: 10 GÖZALTI

KONYA'da gece yol kenarlarında bekleyip para karşılığı erkeklerle cinsel ilişkiye girdiği öne sürülen 10 kadın, polisin operasyonu sonucu yakalandı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri, merkez Karatay İlçesi Piri Esad Caddesi ve Meram İlçesi Furkan Dede Caddesi üzerinde, kadınların gece caddelere çıkıp, yol kenarlarında durarak sürücülerle para karşılığı otopark, boş arsalar, otel ve evlerde 50-100 lira karşılığında cinsel ilişkiye girdikleri bilgisine ulaştı. Yapılan fiziki takibin ardından polis, operasyon için harekete geçti. Polis, her iki cadde üzerine çıkan 10 kadını yakalayarak gözaltına aldı. Bu anlar kameralar tarafından kaydedilirken, bazı hayat kadınları basın mensuplarına tepki gösterdi.

Uyuşturucu madde bağımlısı oldukları nedeniyle fuhuş yaptıklarını belirten 10 kadın polisteki işlemlerinin ardından Kabahatler Kanunu'na göre para cezası kesilerek serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Kadınların kaldırım üzerlerinde yakalanması

Kadınların ekip araçlarına bindirilmesi

Haber-Kamera: Tolga YANIK/KONYA,

26.03.2017 - Haber Kodu : 170326004

==================================

11)ŞANLIURFA'DA 350 POLİSLE HUZUR OPERASYONU: 48 GÖZALTI

ŞANLIURFA'da, 350 polisle düzenlenen huzur operasyonunda konsomatris olarak çalıştıkları öne sürülen Suriyeli 20 kadın ile çeşitli suçlardan aranan 28 kişi gözaltına alındı.

Kent merkezinde bulunan eğlence merkezlerine yönelik dün akşam saatlerinde Asayiş Şube Müdürlüğü, Güven Timleri, Önleyici Hizmetler ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinden oluşan 350 polisin katılımıyla huzur operasyonu düzenlendi. Kent genelinde 23 ayrı noktada gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 4 bin kişinin kimlik sorgulaması yapıldı. Topçu Meydanı'nda bulunan eğlence mekanlarında konsomatris olarak çalıştıkları öne sürülen 20 Suriyeli kadın ve çeşitli suçlardan aranan 28 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 9 işyerine de cezai işlem uygulandı.

Gözaltına alınan 48 şüpheli, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek, ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Polislerin uygulama noktasında önlem alması

Şüpheli araçlar durdurularak aranması

Araçlarda bulunan şahısların üst araması yapılması

Gözaltına alınan Suriye uyruklu kadınlar

Barlara operasyon düzenlenmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA,

25.03.2017 - Haber Kodu : 170325246

======================================

12)YER OLMADIĞI İÇİN SIRAYLA UYUYORLAR

ŞANLIURFA'da, gardıroptan yaptıkları tek göz odalı evde 3 çocuğuyla yaşamaya çalışan Veysi ve Dilek Hurma çifti, geceleri yer olmadığı için sırayla uyuyor. Ailenin haberlere konu olmasının ardından bazı vatandaşlar yardım için Hurma ailesiyle irtibata geçti. Veysi Hurma, geceleri içeride yer olmadığı eşiyle sırayla uyuduğunu belirterek, "Bugün 2'nci günümüze giriyoruz. Dün gece eşim ve çocuklarım bu dolapta uyudu, ben de dışarıda nöbet tuttum. Yaşadığımız bu durumun haber olması üzerine çok sayıda vatandaş bizlere yardım elini uzatmak için bizimle irtibatta geçti. Hepsinden Allah razı olsun. Benim tek isteğim, sürekli bir iş istiyorum. Ben de bu devletin bir ferdiyim. Bana da yardım elinin uzatılmasını istiyorum. Eğer bu yardımlar olmazsa gerekirse bir ömür boyu bu dolapta ailemle birlikte yaşamaya razıyım" dedi.

'GECELERİ SOĞUK OLUYOR'

2 gündür 3 çocuğuyla birlikte gardırobun içinde yatıp kalktıklarını ifade eden Dilek Hurma ise, "İnsan zorluğa alışınca, her şey kolay geliyor. Şimdilik ben ve çocuklarım buraya alıştık. Yemeği bu dolapta hazırlıyorum. Bazen komşularımız yemek getiriyor. Tuvalet ihtiyacımızı cami ve komşularımızda gideriyoruz. Tek sıkıntımız gece olunca içerisi çok soğuk oluyor. Bize yardım elini uzatanlardan Allah razı olsun" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Gardıropta kalan Hurma ailesi

Dolapta uyumaya çalışan çocuklar

Çocukları için dışarıda nöbet tutan baba Veysi Hurma

Baba Veysi Hurma ile eşi Dilek'le yapılan röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-Ömer PINAR/ŞANLIURFA,

25.03.2017 - Haber Kodu : 170325241

================================================

13)İSVEÇLİ TURİSTLER 'SU TAKI'YLA KARŞILANDI

ANTALYA'ya sezonun ilk İsveçli turist kafilesini getiren uçak, havalimanında itfaiye araçlarının su takıyla karşılandı.

İskandinav pazarında etkili olan tur operatörü Detur, İsveç'ten ilk turist kafilesini Türkiye'ye getirdi. 189 İsveçli yolcusuyla Stockholm'den havalanan uçak, Antalya Havalimanı'na iniş yaptı. İsveç'ten gelen yılın ilk turist kafilesi için sürpriz bir karşılama töreni düzenlendi. Uçağın pist başına inişinden itibaren itfaiye araçları su takıyla karşılama yaparak turistlere 'Hoş geldin' dedi. Uçaktan inen yolcular, havalimanı personeli tarafından karanfille karşılandı.

Tatil için daha önce de Antalya'ya geldiklerini ifade eden İsveçli turistler, kenti çok sevdiklerini, olumsuz haberlere itibar etmediklerini ve tatil planlarını değiştirmediklerini söyledi. Türkiye'nin çok güvenli bir destinasyon olduğunu belirten turistler, sürpriz karşılamadan dolayı da mutlu olduklarını kaydetti.

Detur CEO'su Firuz Bağlıkaya, 2017 yılında 90 binin üzerinde İskandinav turisti Türkiye'ye taşımayı planladıklarını belirterek, "Türkiye'ye inancımız hiçbir zaman azalmadı. Kapasitemiz önceki yılların çok altında olmasına rağmen uçuşlarımızı kesmeden devam ediyoruz. Zaman, kar etme zamanı değil, mücadele edip ülkemizin bu pazarda var olduğunu gösterme zamanıdır" dedi.

Detur İletişim Danışmanı Mesut Kanat ise Stockholm uçağı haricinde Danimarka ve Norveç uçaklarının da Antalya Havalimanı'na ineceğini, kasım ayına kadar 400'ün üzerinde sefer yapacaklarını söyledi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Uçağın inişi

Su sıkılması

Turistlere çiçek verilmesi

Turistlerin açıklamaları

Detur İletişim Danışmanı Mesut Kanat'ın açıklaması

Tatilciler detay

Haber-Kamera: ANTALYA,

25.03.2017 - Haber Kodu : 170325235

=================================================

14)HAVLU BORNOZ FESTİVALİNDE KEREMCEM İLGİSİ

DENİZLİ'de Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Dünya Türk Havlu ve Bornoz Festivali, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Festivalin kortej yürüyüşe bornoz giyerek katılan ünlü şarkıcı ve oyuncu Keremcem ve eski manken Deniz Akkaya, ilgi odağı oldu. Kortej yürüyüşünde bornoz giydirilmiş Horoz heykeli de ilgi çekti. Ayrıca festival kapsamında, konferans düzenlendi.

DETGİS tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Dünya Türk Havlu Bornoz Festivali, Dneizli Ticaret Odası önünden başlayan ve Delikliçınar Meydanı'nda sona eren kortej yürüyüşüyle kutlandı. Belediye bandosunun hareketli müzik çalarak eşlik ettiği kortej yürüyüşüne, ünlü şarkıcı ve oyuncu Keremcem ve eski manken Deniz Akkaya da bornoz giyerek katıldı. Keremcem ve Deniz Akkaya kortej yürüyüşünde üstü açık klasik otomobilde oturarak ilerlerken; Vali Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, DETGİS Başkanı Mustafa Koltuksuz ve çok sayıda işadamı da üzerlerindeki kıyafetlerin üzerine bornoz giyerek yürüdü. Gazi Bulvarı'ndaki vatandaşlar, üzerinde bornoz bulunan Keremcem ve Deniz Akkaya'yı görünce önce şaşırdı ardından cep telefonlarıyla fotoğraflarını çekti. Yürüyüşte üzerine bornoz giydirilmiş horoz heykeli de ilgi çekti. Keremcem, sürekli bornoz giydiğini, bu etkinlikte yer almaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Kortej yürüyüşünün ardından Delikliçınar Meydanı'nda Keremcem ve Deniz Akkaya, protokol üyeleriyle birlikte bornozlarıyla basın mensuplarına poz verdi. Bu sırada Keremcem'in hayranlarını etrafını sarıp, fotoğraf çektirmek istedi. Yoğun ilgi üzerine Keremcem, Büyükşehir Belediye binasına götürüldü.

Kortej yürüyüşü öncesi Deniz Akkaya ve Keremcem, Teraspark AVM'de hayranlarıyla bir araya geldi. Keremcem, mini bir konser verip, sevenlerine imza dağıtırken, Deniz Akkaya ise hayranlarının sorularını yanıtladı.

KONFERANS DÜZENLENDİ

Festival kapsamında 'Bu Topraklardan dünya markası çıkar mı' konulu konferans düzenlendi. Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Denizli Tüccar Sanayici ve İşadamları Dönem Sözcüsü Uğur Erdoğan, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, DETGİS Başkanı Mustafa Koltuksuz, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Aydın, Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, marka uzmanı Güven Borça'yla birlikte çok sayıda dinleyici konferansa katıldı.

Konferansın açılışında konuşan DETGİS Başkanı Mustafa Koltuksuz, festivalin 6'ncı kez düzenlemenin gururunu yaşadıklarını belirterek, havlu ve bornozun marka değerini arttırmak için faaliyetlerine devam edeceklerini bildirdi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, GEKA olarak ülke ekonomisine katkı sağlayan projelere destek olmaya devam edeceklerini ifade ederek, bu organizasyon içinde yer almaktan duydukları memnuniyeti belirtti.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ise tekstil sanayisinin varlığını ancak yenilenme ve markalaşmayla sürdürebileceğine dikkat çekti. Tekstilin, Denizli'nin lokomotif sektörü olma özelliğini devam ettirdiğini belirten Erdoğan, "Denizli'de 70 bin kişi teksti sektöründe çalışmaktadır. Tekstilin bu topraklardaki binlerce yıllık geçmişi de göz önüne alındığında Denizli, günümüzün en önemli tekstil merkezlerinden biridir. Tekstil sanayi bundan sonra varlığını ancak yenilenme ve markalaşma ile sürdürebilir ve uluslararası alanda rekabet edebilir. Dünya Türk Havlu ve Bornoz Festivali de markalaşma yolculuğunun önemli unsurlarından biridir" dedi. Denizli tekstil sektörünün kalitesini dünya çapında kanıtladığını söyleyen Başkan Erdoğan, "Havlu ve bornozlarımız dünyanın en seçkin otellerinde kullanılmakta ve mağazalarda satışa sunulmaktadır. Burada önemli olan kaliteli üretim anlayışımızın kendi markalarımızla bütünleştirilmesidir. Yani kalitemizi kendi markamızla dünyaya pazarlamalıyız" diye konuştu.

Güven Borça'nın moderatörlüğünde yapılan konferansta, TETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Aydın ve Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, tekstil sektöründe markalaşma yolculuğu hakkında görüşlerini aktardı. Aydın ve Özdilek, sektörde markalaşmanın önemine ve sektördeki firmaların marka oluşturmak için yapmaları gerekenler hakkında düşüncelerini dile getirdi. TDO Başkanı Sami Aydın, Hüseyin Özdilek ve Güven Borça'ya Denizli'yi simgeleyen gümüş horoz plaketi hediye etti.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Bornoz lu yürüyüşten görüntü

Bandodan görüntü

Protokolden ve işadamlarından görüntü

Keremcem'den bornozlu görüntü

Deniz Akkaya'dan görüntü

Keremcem'e olan ilgiden görüntü

Horoz heykelinden görüntü

Deniz Akkaya'nın sorularını yanıtlaması

Keremcem'in konser vermesi

Haber-Kamera: Osman Nuri BOYACI- Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

25.03.2017 - Haber Kodu : 170325202_

=====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karaman'da Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası Başladı
    18:43 Karaman'da Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası Başladı

    Türkiye Satranç Federasyonu faaliyetleri içinde yer alan Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası, Karaman'da başladı. Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen şampiyonaya, 78 takım ve 400 sporcu katıldı. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, organizasyonda elde ettikleri başarıların yanı sıra yetiştirdikleri sporcularla tüm dünyada ilgiyle takip edildiklerini vurguladı. Turnuvada dereceye giren sporcular, Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etme hakkı kazanacak.

  • İzmit Belediyesi, TÜGVA'ya tahsis edilen öğrenci yurdunun protokolünü iptal etti
    18:40 İzmit Belediyesi, TÜGVA'ya tahsis edilen öğrenci yurdunun protokolünü iptal etti

    İzmit Belediyesi'nin Nisan ayı meclis toplantısında, önceki dönem AKP yönetimi tarafından TÜGVA'ya 25 yıllığına tahsis edilen Tepeköy Öğrenci Yurdu protokolünün iptaline karar verildi. Ensar Vakfının kullanımına verilen Nebi Güdük Gençlik Merkezi ile ilgili yapılan protokol de iptal edildi.

  • İskenderun'da kasten yaralama ve yağma suçlarından aranan şüpheli tutuklandı
    18:38 İskenderun'da kasten yaralama ve yağma suçlarından aranan şüpheli tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kasten yaralama ve yağma suçlarına karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan B.Ç'nin ikametini tespit ederek operasyon düzenledi. Gözaltına alınan şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Bahar Alerjisi ve Semptomları
    18:37 Bahar Alerjisi ve Semptomları

    Yılın canlı ve renkli bahar ayları geldi. Havalar ısınıyor, çiçekler açıyor ancak bu aynı zamanda havada daha fazla polen olduğu anlamına geliyor. Polenle birlikte artan, bahar alerjisi olarak adlandırılan saman nezlesi ise, birçok kişi için burun akıntısı ve gözlerde kaşıntı demek. Bahar alerjisi olan kişilerde burun, göz ve boğazın şişmesine veya tahriş olmasına neden olan proteinler içeren polenlerin etkisiyle semptomlar ortaya çıkar. Bahar alerjisinin semptomlarıyla başa çıkmak için antihistaminik veya farklı formlarda steroidler kullanılabilir.

  • Hatay Dörtyol'da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında güreş ve masa tenisi müsabakaları düzenlendi
    18:33 Hatay Dörtyol'da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında güreş ve masa tenisi müsabakaları düzenlendi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen spor müsabakalarında 330 öğrenci güreş ve masa tenisi yarışmalarına katıldı. Dereceye giren sporcular, 23 Nisan'da yapılacak törende ödüllerini alacak.

  • CHP Belediye Başkanları İlk Kez Bir Araya Geldi
    18:33 CHP Belediye Başkanları İlk Kez Bir Araya Geldi

    Ankara Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, CHP'nin düzenlediği 'İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı'na katıldı. Toplantıda, belediye başkanlarının görüşleri, önerileri ve önümüzdeki dönemle ilgili talepleri dinlendi.


Advertisement