Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

1)ADANA'DA DEAŞ VE EL NUSRA OPERASYONU;11 GÖZALTIADANA'da terör örgütü DEAŞ ve El Nusra'ya yönelik düzenlenen operasyonda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 11 kişi gözaltına aldı.

30.03.2017 09:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ADANA'DA DEAŞ VE EL NUSRA OPERASYONU;11 GÖZALTI

ADANA'da terör örgütü DEAŞ ve El Nusra'ya yönelik düzenlenen operasyonda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 11 kişi gözaltına aldı. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 21 kişinin DEAŞ ve El Nusra'ya hem eleman kazandırdığı, hem de finans sağladığını tespit etti. Bu kişileri yakalamak için harekete geçen TEM ekipleri, özel harekat timlerinin desteğiyle sabahın ilk saatlerinde operasyon düzenledi. Merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde 19 adrese giren ekipler, yapılan aramalarda 1'i çocuk 11 kişiyi gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, adreslerde bulunamayan 10 kişinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Operasyondan görüntüler

-Detaylar

Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

30.03.2017 - Haber Kodu : 170330010

=================================================

2)ÖĞRENCİLERİ TACİZ ETTİĞİ İDDİA EDİLEN KİŞİYE VATANDAŞ DAYAĞI

KONYA'da sokakta yürüyen kız öğrencilere sözlü tacizde bulunduğu iddia edilen 40 yaşında M.T., çevredekiler tarafından darp edilip polise teslim edildi. Şüpheli, şikayette bulunan olmayınca serbest bırakıldı. Olay, akşam saatlerinde Meram İlçesi Larende Caddesi'nde meydana geldi. Aracının içerisinde oturan M.T., sokaktan geçen kız öğrencilere sözlü tacizde bulundu. Durumu fark eden çevre sakinlerinin tepki gösterdiği M.T., aracından inip kaçmaya çalıştı. Vatandaşlar, peşine düştüğü M.T.'yi yakalayıp darp etti, ardından da çağırılan polis ekiplerine teslim etti. Polis merkezine götürülen M.T., şikayette bulunan olmayınca, serbest bırakıldı.

Vatandaşlardan biri, M.T.'nin darp edildiği anları cep telefonuyla kaydedip, bu görüntüleri sosyal paylaşım sitelerinde paylaştı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

Şüphelinin yakalanması ve darp edilmesi

Haber-Kamera: Tolga YANIK/KONYA,

30.03.2017 - Haber Kodu : 170330007

=====================================================

3)TACİZCİ APARTMAN ÇATISINDA YAKALANDI

ESKİŞEHİR'de genç bir kıza sözle sarkıntılık yapıp kaçmaya çalışan 35 yaşlarındaki kişi, bir apatrmanın çatısında yakaladı.

Olay, akşam saatlerinde Eskibağlar Mahallesi Nazif Yörükçü Sokak'ta meydana geldi. Henüz ismi öğrenilemeyen bir kişi, sokakta yürüyen genç kıza sözle sarkıntılıkta bulundu. Genç kızın bağırıp yardım istemesi üzerine şüpheli bir apartmanın içerisine kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polisleri gören şüpheli, apartmanların çatılarına ve teraslarına atlayarak kaçmaya başladı. Polisin titiz çalışması sonucu şüpheli, 3 katlı bir apartmanın çatısında yatarak saklanırken yakalandı. Gözaltına alınıp ekip otosuna bindililen şüpheliye, çevrede toplanan vatandaşlar saldırmak istedi. Araya giren polisler kalabalığı uzaklaştırdı. Şüpheli, Çarşı Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Apartman önündeki polis ekiplerinin ve vatandaşların,

-Polislerin apartman içerisine girmeleri,

-Yakalanan tacizcinin apartmandan çıkartılması ve ekip otosuna bindirilmesi,

-Ekip araçlarının ayrılmasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

30.03.2017 - Haber Kodu : 170330003

=========================================

4)SİVAS BELEDİYESPOR BAŞKANI TUNAHAN'I İŞORTAĞI BIÇAKLA YARALADI

SPOR Toto 2'nci Lig Beyaz Grup takımlarından Sivas Belediyespor'un Kulüp Başkanı Turhan Tunahan, uğradığı bıçaklı saldırı sonucu sağ elinden yaralandı. Olay, dün akşam saatlerinde Atatürk Caddesi üzerinde meydana geldi. Sivas Belediyespor Kulüp Başkanı Turhan Tunahan, alacak- verecek davası nedeniyle iş ortağı S.A. ile cadde üzerinde tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Başkan Tunahan, ellerinden bıçaklanarak yaralandı. Olay yerine gelen ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen Tunahan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kavga esnasında hafif şekilde yaralanan S.A. da Numune Hastanesi'nde tedaviye alındı. Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın olayın ardından Kulüp Başkanı Tunahan'ı hastanede ziyaret etti. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

'SAĞLIK DURUMU İYİ'

Sivas Belediyespor Kulüp Başkanı Turhan Tunahan'ın bıçaklandığı haberi üzerine Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, kulüp yöneticileri, Teknik Direktör Mustafa Çapanoğlu ve futbolcular, hastaneye geldi. Tunahan'ın sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi alan Belediye Başkanı Sami Aydın, "Kedisi rahat ve konuşuyor. Ellerinde kesikler var. Kesiklerden dolayı ameliyat olması gerekiyor. Kafasında da yaralar var ama hayati tehlikesi söz konusu değil. Kendisi gayet iyi" dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Hastaneden görüntü

-Ziyarete gelenler

-Belediyespor antrenörü ve futbolcuları

-Belediye Başkanı Aydın'ın açıklaması

-Başhekim yardımcısının açıklaması

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

30.03.2017 - Haber Kodu : 170330002

======================================================

5)CHP'Lİ BÖKE: SİYASİ İSTİKRARI SAĞLAYACAK OLAN GERÇEK DEMOKRASİDİR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, ekonominin işleyişi için siyasi iktidara ihtiyaç olduğunu belirterek, "Siyasi istikrarı sağlayacak olan şey, gücün tek elde toplanması değil, siyasi istikrarı sağlayacak olan şey esasında güce herkesi dahil edecek gerçek bir demokrasidir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Toplantısı'na katıldı. CHP Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, MTSO Meclis Başkanı Mahmut Arslan, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ile çok sayıda işadamının hazır bulunduğu toplantı öncesi Böke, Akdeniz Turizm Forumu (MEDITOUR 2016) için çekilen ve ITB Berlin Fuarı kapsamında düzenlenen 'Golden City Gate' Turizm Filmleri yarışmasında dünya 3'üncüsü olan 'Mersin'in Gizemi' adlı kısa filmin yapımcısı Onur Kıratlı'ya teşekkür plaketi verdi.

Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirten Böke, "16 Nisan'da karşımıza konulmuş olan anayasa değişikliğine dair referandum esasından 16 Nisan'da bir anayasa oylama teklifi olmayacak. Biz esasından siyah ile beyaz kadar birbirinden farklı iki alternatif yol haritasına dair bir seçim yapacağız. Karşımıza konuluyor olan anayasa değişikliği teklifi sadece bir hukuki metin değil, bu hukuki metin bize doğrudan toplumun yaşam biçimine, ortak değerlerine ve bu toplum ortak değerleri üzerine inşa edeceği geleceğe dair yol haritasına dair bir seçim yaptırıyor."

'BUGÜNKÜ FİİLİ DURUMUN KALICI OLMASINI İSTİYORLAR'

Getirilmeye çalışılan anayasa teklifiyle bugünkü fiili durumun kalıcı olmasının istendiğini aktaran Böke, şöyle devam etti:

"Getirilmiş olan bu anayasa teklifi karşımıza getirilenler tarafından şöyle tarif ediliyor, iktidar partisi ve iktidar partisini destekleyen muhalefet partisinin yönetimi dedi ki; 'Bugün bir fiili durum yaşanıyor. Biz bu fiili duruma hukuk yapacağız'. Bu anayasa teklifi bugün yaşıyor olduğumuz fiili durumu kalıcı olmayı vaat ediyor. O zaman hedef sanayi 4.0 devrimini yakalayan bir Türkiye toplumu ise, eğer hedef güçlü, kalkınan, bu küresel düzen içerisinde bir güç olarak varlık gösteren yeni bir Türkiye hikayesi yazmaksa, bu referanduma dair yapacağımız oylama bugünkü düzeni devam ettirip ettirmeme üzerinden o yolculuğu tarif edecektir. Bugün yaşıyor olduğumuz düzen, özgürlükleri sınırlayarak Türkiye'yi korku egemen bir siyasetle yöneterek, ayrıştıran, kutuplaştıran bir siyaset dili ile yöneterek ve bunun ortaya çıkardığı şiddetle büyük bir toplumsal yıkıma doğru Türkiye'yi taşıyarak, esasında bizi her geçen gün o sanayi 4.0 devriminde uzaklaştırıyor."

TARSUS'TA EKONOMİ SOHBETLERİNE KATILDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, daha sonra Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası tarafından gerçekleştirilen 'Ekonomi Sohbetleri' konulu toplantıya katıldı. Burada konuşan Böke, ekonominin işleyebilmesi için siyasi istikrara ihtiyaç olduğunu belirtti. Siyasi istikrardan kastın, gücün tek elde toplanması ve o gücü bir şahsın kullanması olamayacağını ifade eden Böke, "Siyasi istikrardan tarifimiz kuralların öngürebilir bir şekilde ortaya çıkmaya imkan verecek katılımcı ve şeffaf süreçlere işletebilmesidir. Eğer biz karar verme süreçlerine ortağı olamazsak, eğer karar verme süreçleri katılımcı, şeffaf, herkesi dahil eden bir biçimde tasarlanmazsa bu kaygıların ortaklığından büyük bir belirsizlik ve o belirsizliğin sonucunda ekonomide de ciddi sıkıntılar çıkabilir. Siyasi istikrarı sağlayacak olan şey, gücün tek elde toplanması değil, siyasi istikrarı sağlayacak olan şey esasında güce herkesi dahil edecek gerçek bir demokrasidir. Karşımıza konmuş olan 16 Nisan Anayasa Değişikliği teklifini gücü tek elde toplayıp toplamadığına bir değerlendirmedir. Bizim için bu durum ciddi önem arz ediyor" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Selin Sayek Böke'nin salona gelişi

Böke, kendisi bekleyenlerle sohbet ederken

Selin Sayek Böke, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut ile sohbet ederken

Selin Sayek Böke, Onur Kıratlı'ya plaket verirken

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mahmut Arslan'ın konuşması

Selin Sayek Böke'nin konuşması

Süre: 07'39" Boyut: 609,21 MB

Haber-Kamera: Mustafa ERCAN-Tolunay DUMAN/MERSİN,

30.03.2017 - Haber Kodu : 170330005

==================================================

6)AKŞENER: 18 MADDE 2010 ANAYASASINDA OLSAYDI, MİLLİ SAVUNMA BAKANI ADİL ÖKSÜZ OLURDU

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, 2010'da referandumla kabul edilen anayasa değişikliğiyle Ak Parti'yi uyardığı ve haklı çıktığını savunarak, "Eğer o 2010 anayasası içine 16 Nisan'da oylayacağımız 18 madde de geçmiş olsaydı, sayın Erdoğan da partili Cumhurbaşkanı seçilseydi ve Bakanlar Kurulu atasaydı Adalet Bakanı Zekeriya Öz olurdu. Milli Savunma Bakanı da bir kaçak herif var ya Adil Öksüz olurdu" dedi.

Meral Akşener, Kahramanmaraş'ta bir düğün salonunda düzenlenen 'Milli iradenin önemi' konulu bir konferansta konuştu. 2010'da yapılan anayasa değişikliği referandumunda Kahramanmaraş'tan yüzde 82 'evet' çıktığı belirten Akşener, şunları söyledi:

"2010'da bir anayasa değişikliği yapıldı, yüzde 82 'evet' verdi Kahramanmaraş. İki madde vardı; biri HSYK'nın, diğeri de Anayasa Mahkemesi'nin ele geçirilmesiydi. Diğerleri 12 Eylül ve vesaire. Ben, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin en tepesinden aşağısına kadar ne kadar yöneticisi varsa hepsiyle gittim, tek tek konuştum; 'Yapmayın, sivil bir anayasaya, hukuk reformuna ihtiyaç var. Ama toplumun tüm katmanlarıyla konuşularak bunun yapılmasına ihtiyaç var. Siyasi Partiler Yasası değiştirilmeden bunların yapılmasının bir manası yok. Siyasi partiler ve Seçim Yasası'nı değiştirelim, ondan sonra hep beraber bir sivil anayasa yapalım.' Bana en tepedekiler 'Üzülme, her şey kontrol altında' dediler. Ne oldu, 17-25 Aralık'a kadar al takke ver külah, arkasından 17-25 gelince ayrıldı."

O gün haklı olduğunu savunan Akşener, bugün de haklı olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Eğer o 2010 Anayasası içine 16 Nisan'da oylayacağımız 18 madde de geçmiş olsaydı, sayın Erdoğan da partili Cumhurbaşkanı seçilseydi ve Bakanlar Kurulu atasaydı Maliye Bakanı Rıza Sarraf olurdu. Adalet Bakanı Zekeriya Öz olurdu. Diyanetten sorumlu bakan Egemen Bağış olurdu. Milli Savunma Bakanı da bir kaçak herif var ya Adil Öksüz olurdu. O gün bunlar olabilir miydi? Olurdu, çünkü devlet kesesinden paralar ve pulların bastırıldığı, devlet kesesinden Türkçe olimpiyatlarına paranın yağdırıldığı ve o Türkçe olimpiyatlarına cümbür cemaat gidip 'Ne olur hocam hasretin yaktı gönlümü, ne olursun gel' diye diye, ağlaya ağlaya konuşulduğu bir dönemdi. Sonra kandırıldıkları anlaşıldı, 'Rabbim beni affetsin' dedi sayın Cumhurbaşkanı, 'Milletin beni affetsin, ben kandırıldım' dedi. Kim tarafından, FETÖ tarafından. Kim tarafından, Apo tarafından, Merkel tarafından, Obama tarafından. Putin ile işler de şimdi kandırıkçılığa doğru gidiyor ve sonuç itibariyle ebabil kuşuymuş gibi bizimkileri gelen kandırmış, giden kandırmış."

'ANKARA VE ISPARTA'DA İZİN ÇIKMADI'

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Meral Akşener, Isparta ve Ankara'da yapacağı mitingler için izin verilmediğini belirterek şunları söyledi:

"Hem Isparta'da, hem Ankara'da miting için müracaat etmiştik valiliklere ve Seçim Kurulu'na. Önce Isparta'dan 'hayır' cevabını aldık, bugün de Ankara'da Tandoğan veya Sıhhiye Meydanı'nın verilemeyeceğini söylediler. İlginç bir gerekçe var. Bu gerekçede de sayın Sinan Oğan'ın Yozgat'ta uğradığı saldırıyı gerekçe göstererek böyle bir saldırıya mahal vermemek amaçlı böyle bir mitingin yapılmasına müsaade edilmeyeceği söylendi. Isparta'yı dün, bu sabah da Ankara'yı işittim. Isparta'da bize gerekçe olarak sunulan maddelerin tamamı bu seçimler esnasında siyasi partilerin TRT'yi kullanma biçimiyle ilgili, dakikalar boyunca konuşmalar yapılıyor ya onunla ilgili. Yanlış bilgi verildi, yanlış gerekçeyle iptal edildi."

Görüntü Dökümü

------------------------------

Akşener'in konuşması

Erdoğan sloganları atanlar

Akşener'in konuşması

Akşener'in havaalanında karşılanması

Akşener'in salona gelişi

Haber-Kamera: İskender ZENGİN/ KAHRAMANMARAŞ, -

29.03.2017 - Haber Kodu : 170329231

==========================================================

7)'ÇİÇEK ABBAS' FİLMİNDEKİ HIRSIZLIK SAHNESİ GERÇEK OLDU

ŞANLIURFA'da, park halindeki otomobilin altına biriket koyan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, 4 lastiği söküp kaçtı. Yaşanan hırsızlık, İlyas Salman ile Şener Şen'in oynadığı 'Çiçek Abbas' filmindeki hırsızlık olayını hatırlattı.

Olay, dün akşam saatlerinde Bamyasuyu Mahallesi'nde meydana geldi. Cuma Demir'in evinin önüne park ettiği otomobilin altına briket koyan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, 4 lastiği jantlarıyla birlikte söküp çaldı. İşyerine gitmek için park ettiği otomobilin yanına gelen Demir, 4 lastiği çalınmış aracının briket üzerinde bırakıldığını görünce polise haber verdi. İhar üzerine gelen polisler, otomobilden parmak izi alıp şüphelilerin kimliklerinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı.

Yaşanan hırsızlık olayı, 1982 yılında çekilen İlyas Salman ile Şener Şen'in başrolünü paylaştığı 'Çiçek Abbas' filmini hatırlattı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

Lastikleri çalınan otomobil

Briket üzerinde duran otomobil

Otomobilin sahibi Cuma Demir ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ŞANLIURFA,

29.03.2017 - Haber Kodu : 170329219

======================================================

8)İZNİK'TE MİRAS KAVGASI; 3 YARALI

BURSA'nın İznik İlçesi'nde miras nedeniyle çıkan kavgada ikisi kadın, 3 kişi yaralandı.

Olay, İznik İlçesi'ne bağlı Elbeyli Köyü İnceteller mevkiinde meydana geldi. 67 yaşındaki Sabriye Kaymaz, kızı 43 yaşındaki Gülümser Kaymaz ve torunu 21 yaşındaki Okan Demirbüken zeytin bahçesinde çalışırken, yanlarına 43 yaşındaki İsa Çakır geldi. Burada, Çakır ile halası Sabriye Kaymaz arasında miras nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma sırasında İsa Çakır, yanındaki av tüfeğiyle halası Sabriye ile kuzeni Gülümser Kaymaz'ı ayaklarından vurdu. Kaymaz'ın torunu Okan Demirbüken ise yanlarında bulunan bir başka akrabası ile İsa Çakır'a müdahale edip elindeki tüfeği aldı. Arbede sırasında İsa Çakır da bağ bıçağıyla yüzünden yaralandı.

Olay yerine sevk edilen ambulansla İznik Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sabriye Kaymaz ve kızı Gülümser, buradaki ilk müdahalelerinin ardından Bursa'ya sevk edildi.

İsa Çakır ise hastanede yüzündeki kesiğe yapılan müdahalenin ardından gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Yaralılardan görüntüler

- Jandarma ve polis ekiplerinden görüntüler

Haber-Kamera: Halil ATAŞ/İZNİK(Bursa),

29.03.2017 - Haber Kodu : 170329228

====================================

9)İNTİHAR İÇİN ÇIKTIĞI KAYADAN İNEMEYEN KIZI POLİS KURTARDI

ZONGULDAK'ta ailevi sorunları nedeniyle bunalıma girerek deniz kıyısındaki kayanın üzerinde çıkarak intihara kalkışan 19 yaşındaki M.Ö.'yü polis ikna etti. Çıktığı kayadan inemeyen genç kız, botla kurtarıldı.

Yayla Mahallesi'nde deniz kıyısındaki kayanın üzerine çıkan M.Ö., yakınlarını arayarak intihar edeceğini söyledi. Gelen yakınları M.Ö.'yü ikna edemeyince, polise haber verdi. Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, kızın atlama ihtimaline karşı denizde önlem aldı. Diğer polis ekipleri de M.Ö.'nün yanına yaklaşıp yakınlarıyla birlikte kızı ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık 1 saat süren çabayla M.Ö. ikna edildi. Ancak M.Ö., bu sefer de kayanın üzerinden inemedi. Bunun üzerine Deniz Polisi ekibi botla kayaya yaklaşıp M.Ö.'yü kurtardı. Limandan karaya çıkarılan M.Ö., sağlık kontrolü için ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Kayalıklarda kadının beklemesi

-Deniz polisi ve sahil güvenlik

-Yakınları

-Kadının botla alınması

-Botun gitmesi

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

30.03.2017 - Haber Kodu : 170330008

=============================================

10)YEŞİL ARTVİN DERNEĞİ BAŞKANI KARAHAN: ARTVİN HALKI GEREĞİNİ YAPACAKTIR

ARTVİN'in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde madencilik faaliyetlerine karşı halkın tepkisi devam ediyor. Yaklaşık 6 aydan beri, toplantı, gösteri, yürüyüş ve basın açıklamasının yasak olduğu Artvin'de, OHAL uygulamasının sona ermesi ile maden karşıtları sokağa döküldü. Kalabalık adına basın açıklaması yapan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, referandum sürecine değindi, "Artvin halkı gereğini yapacaktır" dedi.

Yasak kararının kalkmasının ardından aralarında CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın da bulunduğu kalabalık bir grup, Halitpaşa Meydanı'nda toplandı. Burada kalabalığa seslenen Yeşil Artvin Dernek Başkanı Nur Neşe Karahan, şunları söyledi:

"Yeşil Artvin Derneği olarak son kez 6 ay önce basın açıklaması yaparak kamuoyunu bilgilendirme fırsatımız olmuştu. 2016 yılının Temmuz'unda yaşanan darbe girişiminin ağırlığı yetmezmiş gibi, Rize İdare Mahkemesi'nde duruşmamızın olduğu gün, 19 Eylül 2016 tarihinde Valilik kararnamesi ile bütün demokratik haklarımız askıya alınmış, Cerattepe projesi ile ilgili Artvin ve ülke kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın açıklaması ve diğer etkinlikleri yapmamız engellenmişti. Sonraki aylarda rutin hale gelen, her ay yenilenen valilik genelgesi ile bizler susturulmaya çalışılırken, maden şirketi de her türlü yalan ve yanlışı kamuoyuna rahatça, hiçbir engel olmadan söylemekteydi. Nihayet bu gün yeniden sözümüzü söyleme imkanı bulabiliyoruz.ö

'ARTVİN HALKI GEREĞİNİ YAPACAKTIR'

Yakın bir süreçte referandum yapılacağını belirten Karahan, "Elbette ülkemiz için doğru olana halkımız karar verecektir. Ancak ilimiz için doğru olanı biliyoruz. Bizler Cerattepe için, 25 bin kişinin sağlıklı yaşam hakkı için, eşsiz bir ekosistemin korunması ve gelecek kuşaklara, önceki kuşaklardan devraldığımız şekilde aktarılabilmesi için, bu yağma ve talan anlayışına karşı çıkabilmek için, bağımsız yargı ve adalet arıyoruz. Yargının bağımsız olacağı, hakimlere baskı yapılmayan, doğru karar veren mahkemelerin tarumar edilip yerine atanmış mahkemelerin getirildiği bir yargı sistemi değil, kurdun, kuşun, eşsiz bir doğa cennetinin ve sadece sağlıklı bir yaşam ve huzur isteyen insanların yaşam hakkına saygılı bir hukuk sistemi istiyoruz. Artvin halkı bu düşüncelerle kararını verecek, gereğini yapacaktır."

Yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık dağıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Nur Neşe Karahan'ın konuşması

Detaylar

Haber-Kamera: Adem GÜNGÖR/ARTİV,

29.03.2017 - Haber Kodu : 170329220

====================================

11)DOKTOR VE HASTALARI TİYATRO YAPTI

İZMİR Enternasyonal Faurı'nda, Aile Hekimi Dr. Başar Savacı ve hastaları komedi türünde tiyatro oyunu sahneledi. Ege Tıbbiyeliler Derneği yararına sahnelenen oyunu yaklaşık 100 kişi izledi.

İzmir Enternasyonal Fuarı Gençlik Tiyatrosu'nda, dün saat 20.00'da Aile Hekimi Dr. Başar Savacı ve hastalarının hazırladığı tiyatro oyunu sahnelendi. Hasta ve doktor ilişkileri üzerine komedi türünde sahnelenen oyun, Ege Tıbbiyeliler Derneği yararına oynandı. Yaklaşık 100 kişinin izlediği oyunda seyirciler keyifli anlar yaşadı. Oyunda rol alan ve sanatın en iyi rehabilitasyon aracı olduğunu söyleyen Savacı, "Hastalarımın tedavisinde tiyatronun gücüne inanıyorum" dedi.

Oyunun bitiminde oyuncular, seyirciler tarafından alkışlandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Salondan görüntü

Oyundan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY/İZMİR,

29.03.2017 - Haber Kodu : 170329234

====================================

12)EREĞLİ'DE 700 KİŞİ KİTAP OKUDU

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde Kütüphaneler Haftası kapsamında sahilde biraraya gelen yaklaşık 700 kişi kitap okudu.

Ereğli Halk Kütüphanesi Müdürlüğü'nce, sahil bandında düzenlenen kitap okuma etkinliğine, çoğunluğu öğrenci 700 kişi katıldı. Kalabalık, kendilerine dağıtılan kitapları 30 dakika boyunca okudu. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcıları ve daire müdürleri de kitap okuyarak destekte bulundu. Çocuk kitapları yazarı Nurgül Ateş, etkinlik kapsamında sahil bandında okurları ile söyleşiler gerçekleştirdi, kitaplarını imzaladı.

Çocukların ilgisinden mutlu olduğunu belirten Ateş, "Kütüphane çok güzel bir etkinlik hazırlamış. Daha önceden kitapların öğrencilere ulaşmasını sağlamış. Çocuklar kitapları okumuşlar. Kitaplar üzerine merak ettiklerini soruyorlar. Çok hoş bir şey. Kendileri akıl yürütüyorlar" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Sahil bandında kitap okuyanlar

-Belediye başkanı ve gazetecilerin kitap okuması

-Öğrencilerin kitap okuması

-Çocuk kitapları yazarı Nurgül Ateş'in öğrencilerle sohbeti

-Öğrencilerin soru sorması

-Öğrencilerle röportaj

-Çocuk kitapları yazarı Nurgül Ateş ile röportaj

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

29.03.2017 - Haber Kodu : 170329209

=======================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de Tarihi Değeri Olan Objeler ve Sikke Ele Geçirildi
    09:21 Mersin'de Tarihi Değeri Olan Objeler ve Sikke Ele Geçirildi

    Mersin'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Çamlıyayla ve Yenişehir ilçelerinde tarihi eser kaçakçılığı yapan 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin üzerinde ve adreslerinde yapılan aramada, 162 adet sikke, 26 adet tarihi madeni para ve 9 adet tarihi obje ele geçirildi. El konulan eserler, incelenmek üzere Mersin Müze Müdürlüğüne gönderildi.

  • Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlıyor
    09:21 Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlıyor

    Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlayacak ve 20 Nisan Cumartesi, 21 Nisan Pazar ve 22 Nisan Pazartesi günü oynanacak maçlarla devam edecek. Haftanın açılış maçında Beşiktaş, MKE Ankaragücü ile karşılaşacak. Lider Galatasaray ise Pendikspor'u ağırlayacak. Zirve yarışını sürdüren Fenerbahçe ise Sivasspor ile deplasmanda mücadele edecek.

  • 10 milyonluk lüks araçlar ele geçirildi: Yedek parça için kaçak getirilmiş
    09:20 10 milyonluk lüks araçlar ele geçirildi: Yedek parça için kaçak getirilmiş

    Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi, 2 şüpheliyi yakaladı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yurt dışından gümrük kaçağı olarak getirilip yedek parça olarak kullanılan araçlara yönelik çalışma yaptı. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.

  • INTERPOL tarafından aranan Rus dolandırıcı İzmir'de yakalandı
    09:19 INTERPOL tarafından aranan Rus dolandırıcı İzmir'de yakalandı

    Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı INTERPOL tarafından mavi bültenle aranan Rusya vatandaşı dolandırıcı, İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde yakalandı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan şahsı kimlik soruşturması sonucunda yakaladı. Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

  • Edirne'de Yangın Sonrası Mahsur Kalan Yavru Kediler İtfaiye Tarafından Kurtarıldı
    09:18 Edirne'de Yangın Sonrası Mahsur Kalan Yavru Kediler İtfaiye Tarafından Kurtarıldı

    Edirne'deki bir öğrenci yurdunda çıkan yangının ardından merdiven boşluğunda mahsur kalan 2 yavru kedi, itfaiye erleri tarafından kurtarıldı. Yangın söndürüldükten sonra duyulan kedi sesleri üzerine harekete geçen ekipler, uzun uğraşlar sonucunda kedileri kurtardı. Kurtarılan yavru kediler ve anne kedi, Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı'na götürüldü.

  • Bilecik'te Tır Devrildi, Sürücü Hayatını Kaybetti
    09:18 Bilecik'te Tır Devrildi, Sürücü Hayatını Kaybetti

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir tır devrildi ve sürücü hayatını kaybetti. Kazanın ardından olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

  • INTERPOL tarafından aranan Rusya vatandaşı İzmir'de yakalandı
    09:16 INTERPOL tarafından aranan Rusya vatandaşı İzmir'de yakalandı

    Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı INTERPOL tarafından mavi bültenle aranan bir Rusya vatandaşı dolandırıcı, İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde polis ekipleri tarafından yakalandı. Zanlının kimlik soruşturmasında dolandırıcılık suçundan arandığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

  • Beylikdüzü'nde Motosikletli Şüphelilerin Kovalamacası
    09:15 Beylikdüzü'nde Motosikletli Şüphelilerin Kovalamacası

    Beylikdüzü'nde polis, motosikletli şüphelilerin belindeki silahı fark ederek dur ihtarında bulundu. Şüpheliler ihtara uymayınca polis tarafından kovalamaca yaşandı. Kovalama anları kask kamerasına yansırken, şüphelilerin üzerinde yasaklı ilaçlar ve havalı tabanca bulundu. Gözaltına alınan şüphelilere ceza kesildi.

  • Etrafındaki bütün binalar yıkıldı, bu binanın camı bile kırılmadı
    09:15 Etrafındaki bütün binalar yıkıldı, bu binanın camı bile kırılmadı

    Kahramanmaraş Mimarlar Odası hizmet binası, 6 Şubat depremlerinde etrafındaki onlarca binanın yıkılmasına rağmen hala ayakta duruyor. Mimarlar Odası yönetimi, binanın rezerv alan içinde kaldığını ve kentsel hafıza alanı çerçevesinde yıkılmaması gerektiğini savunuyor.


Advertisement