Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

PKK'NIN TÜRKİYE'DEKİ EN ETKİLİ İSİMLERİNDEN BİRİ ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ (EK)1)TUNCELİ'DE PKK'NIN ANA MÜHİMMAT DEPOSU ELE GEÇİRİLDİTunceli'nin Pülümür vadisi Zağge vadisinde dün sabah gerçeklmeştirilen ve aralarında PKK terör örgütünün üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 4 teröristin etkisiz...

28.11.2017 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PKK'NIN TÜRKİYE'DEKİ EN ETKİLİ İSİMLERİNDEN BİRİ ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ (EK)

1)TUNCELİ'DE PKK'NIN ANA MÜHİMMAT DEPOSU ELE GEÇİRİLDİ

Tunceli'nin Pülümür vadisi Zağge vadisinde dün sabah gerçeklmeştirilen ve aralarında PKK terör örgütünün üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 4 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda örgütün bölgedeki ana mühimmat deposunun da ele geçirildiği belirtildi.  Valilikten yapılan yazılı açıklamada, dün MİT, Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat unsurlarınca Pülümür ilçesi kırsalında müşterek olarak yapılan operasyonda sağlanan sıcak temasta 2 kadın, 2 erkek olmak üzere toplam 4 terörist silahlarıyla ölü olarak ele geçirildiği hatırlatıldı. İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan istihbari çalışmalarda terör örgütü tarafından Tunceli il merkezi ve İlçelerinde gerçekleştirilebilecek saldırı ve eylemlerde kullanılmak üzere silah ve mühimmatların saklandığı bir depo ele geçirildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Depoda yapılan aramada, 17 adet kalaşnikof piyade tüfeği, 20.000 adet bixi ve kalaşnikof mühimmatı, 1 adet büyük telsiz, 3 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 10 adet basma düzenekli EYP, 2 adet fünye,

5 adet kalaşnikof şarjörü,  5 adet sırt çantası, 1 adet akü, 2 adet altılı pil bloğu, 1 adet puşi, 5 adet el feneri, 2 adet pil, 3 adet tüp ve çok sayıda yaşamsal malzeme ele geçirilmiştir."

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Asker kamerası ile operasyon görüntüleri

TUNCELİ/DHA

===========================================================

2)ARACI BOMBALI SALDIRIYA UĞRAYAN AK PARTİLİ BİRLİK: SALDIRILAR BENİ DAVAMDAN UZAKLAŞTIRAMAZ

ŞIRNAK'ta dün gece aracına düzenlenen bombalı saldırıdan yara almadan kurtulan Ak Parti Merkez ilçe eski Başkanı Cihan Birlik, saldırıların kendisini davasından uzaklaştıramayacağını söyledi.  Dün gece Şırnak'ın Atatürk Mahallesi, Gaffar Okkan Caddesi üzerinde aracına bombalı saldırı düzenlenen ve saldırıdan yara almadan kurtulan Ak Parti Merkez İlçe eski Başkanı Cihan Birlik, bugün geçmiş olsun ziyaretlerini kabul etti. Vatandaşların geçmiş olsun ziyaretleri sırasında bir açıklama yapan Cihan Birlik, hareket ettikten 5 metre sonra aracının altına profesyonelce yerleştirilmiş bir el bombasının patladığını hissettiğini belirterek, "O anda belimdeki silaha sarıldım ve araçtan dışarı çıktım. Çevreden vatandaşlar gelip, beni güvenli bir yere çektiler.Patlamanın şiddetiyle kulaklarımızda biraz sıkıntı yaşadık. Onu da dün akşam hastanede tedavi olarak, atlattık."dedi. Saldırının terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlara gölge düşürmek amaçlı olduğunu belirten Birlik; "Bu olaylar yaşadığımız ilk olaylar değil. İnanıyorum ki son olaylar olacaktır. Ne zaman terör örgütlerin kuyruklarına basılırsa, terör örgütleri ne zaman burada zor durumda kalırsa, Bestler-Dereler, Kato ve Cudi'de güvenlik güçlerimiz terör örgütleriyle ciddi bir mücadele içerisinde. Bunları sindirmek için, operasyonlara gölge düşürmek için ve Şırnak'taki vatandaşlarımızı, dava arkadaşlarımız ürkütmek ve korkutmak için bu olaylara kalkışıyorlar. Biz bu yola çıkarken canımızı feda ederek çıktık. Yani biz kefenimizi giydik çıktık. Yapılacak hiçbir baskı, komplo, tuzak bizi sevdamızdan ve davamızdan alıkoyamaz. Bizim şu an görevde olup olmamamız hiç önemli değildir. Biz burada partimizin ve davamızın neferiyiz. Bu tende ter, bu bedende can ve bu damarlarda kan kaldığı sürece biz mücadelemize ve davamıza devam edeceğiz."dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Vatandaşların birlik'e geçmiş olsun ziyaretinde bulunması

Birlik'in açıklamaları

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, -

========================================================

3)MADEN OCAĞINDAKİ GÖÇÜKTE ÖLEN İŞÇİ TOPRAĞA VERİLDİ

ZONGULDAK'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren İsa Çeltik, merkeze bağlı Beycuma beldesinde toprağa verildi. TTK Karadon Müessese Müdürlüğü'nün maden ocağında, eksi 36-460 kotu arasındaki galeride tavanın çökmesi sonucu dün meydana gelen göçükte maden işçileri İsa Çeltik (33) ile Cafer Tepebaşı (37), hayatını kaybetti. Kurumda, 2009 yılında, kura ile işbaşı yapan 3 bin işçi arasında yer alan İsa Çeltik için merkeze bağlı Beycuma beldesi Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Hüseyin Özbakır ve Faruk Çaturoğlu, TTK Genel Müdür Vekili Kazım Eroğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, madencinin iş arkadaşları ile yakınları katıldı. Baba Cemil Çeltik, diğer çocukları Musa ve Dursun Çeltik ile oğlunun cenazesinin başında taziyeleri kabul ederken, güçlükle ayakta durabildi. Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can'ın, öğle namazının ardından kıldırdığı cenaze namazından sonra Çeltik'in cenazesi, evinin önüne götürüldü. Mahalleliden helallik alınmasının ardından madencinin cenazesi, Beycuma beldesindeki mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verildi. İsa Çeltik'in annesinin de 2 ay önce yaşlılığa bağlı hastalıktan öldüğü belirtildi.

Göçükte yaşamını yitiren diğer işçi Cafer Tepebaşı'nın cenazesi ise Karabük'ün Yenice ilçesinde, ikindi vakti toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK, -

==================================================

4)FİRARİ SAVCI ZEKERİYA ÖZ'ÜN KAYINBİRADERİ FETÖ'DEN TUTUKLANDI

BURSA'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan, firari eski İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün kayınbiraderi Cemal Yavaş  tutuklandı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, yurt dışına kaçan eski İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekariya Öz'ün Bursa'da oturan kayınbiraderi Cemal Yavaş hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Nilüfer ilçesinde oturan Cemal Yavaş'ı gözaltına aldı. Yavaş'ın evinde yapılan aramalarda örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Yavaş'ın, FETÖ adına para topladığı, işyerinde aralarında firar etmeden önce Zekeriya Öz'ün de bulunduğu toplantılar düzenlediği öne sürüldü. Yakalandıktan sonra yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen ve "Ben Zekeriya'yı sevmiyordum" dediği belirtilen Cemal Yavaş, 'Terör örgütü üyesi olmak' suçundan çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, (DHA

=====================================================

5)ZORLU YOLCULUĞUN ARDINDAN O YAT TRABZON'A ULAŞTI

MUĞLA'dan yüklendiği özel donanımlı TIR ile yola çıkarılan ve geçtiği güzergahlarda ilgi odağı olan 21 metre uzunluğundaki lüks yat 14 gün süren zorlu yolculuğun ardından Trabzon'a ulaştı. TIR üzerindeki yatın yolculuğuna ait görüntülerde ortaya çıktı. Bayburt-Trabzon arasında Salmankaş Dağı'nda karlı yolda ilerlemekte zorlanan ve virajları alamayan TIR'ın imdadına iş makineleri yetişti.

Muğla'dan 14 gün önce bir iş adamı tarafından alınan 21 metre uzunluğundaki yatın Trabzon'a götürülmesi için kolları sıvayan Nar Proje Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmetleri şirketi özel bir ekip oluşturdu. Vinç yardımıyla oluşturulan konvansiyonel TIR'a yüklenen yat, 3 eskort araç ve 5 kişilik ekibin de eşliğinde yolculuğuna başladı.

İLGİ ODAĞI OLDU

Güzergah boyunda sürücülerin de dikkatini çeken yat özellikle mola verilen yerlerde vatandaşların da ilgi odağı oldu. Özellikle denizi olmayan Sivas'ta TIR üzerindeki yatı gören vatandaşlar cep telefonlarına sarılarak bu anı selfie ve fotoğraf çekinilerek ölümsüzleştirmek istedi.

KARLI YOLDA MAHSUR KALDI

Bayburt'a varan ve buradaki Salmankaş Geçidi'nden Trabzon'a ulaşmak isteyen ekip yoğun kar nedeniyle mahsur kaldı.  Bölgede 1 metreyi bulan kar seviyesinde, engebeli ve virajlı yollarda güçlükle ilerleyen TIR daha sonra karayolları ekiplerince açılan yolda yolcuğuna devam etti. TEDAŞ ekipleri de TIR'a bir çok güzergahta eşlik ederek elektrik tellerinin zarar görmemesi için çalışma yaptı. 14 gün süren meşakkatli yolcuğun ardından yat sahibine teslim edildi ardından da denize indirildi.

MACERALI YOLCUĞU ANLATTI

Yatı taşıyan ekip koordinatörü Mehmet Efe Küçükkaya, Marmaris'ten başlayan 4 günlük aksiyon dolu yolcuğunu anlattı. Kendilerine jandarma ve polis araçlarının öncülük yaptığını belirten Küçükkaya, en çok üst geçitlerde zorlandıklarını söyledi.

Bayburt üzerinden Trabzon'a varmak istediklerinde aracın tünele sığmadığı için kendilerine özel yol vurulduğunu belirten Küçükkaya şöyle dedi:

"Marmaris'ten başlayan yolculuğun Karadeniz Bölgesi'nin sahil yolu üzerinde bulunan tüneller sebebi ile 650 kilometre uzayarak Ege- İç Anadolu,Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgeleri üzerinden belirlediğimiz bin 700 kilometrelik yolda 18 by-pass yol, 11 stabilize yol, 8 ters şerit ve onlarca üst yapı engeli kaldırarak yolculuğumuzu tamamladık. Özellikle Erzincan'dan sonra başlayan yoğun tipi ve Salmankaş Tüneli üzerindeki yayla yolunda karşılaştığımız kar engeli bizi 4 gün boyunca zorladı. Operasyonumuzu başarılı şekilde tamamlamanım mutluluğu ile tüm ekibime ve bize tüm yol boyunca destek veren polis, jandarma, karayolları ve TEDAŞ çalışanlarına teşekkür ederiz. Yatın sahibine hayırlı olmasın dilerim. Adeta bir maceralı bir yolculuk yaşadı. Toplam da 14'üncü günde Trabzon'a vardık"

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Yat'ın yolculuğundan detaylar

TIR'ın yolda mahsur kalması

İş makineleri ile kurtarılması

Detaylar

Mehmet Efe Küçükkaya'nın açıklaması

Haber-Kamera: Fatih TURAN TRABZON-DHA

====================================================

REKTÖR ÇELEBİ: BENİM UYKULARIM KAÇIYOR

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, üniversitede son 3 yılda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdiği toplantıda, sağlık alanındaki yatırımlarda para bulmakta zorlandıklarını söyledi. Rektör Çelebi, "Üniversite hastanesi olmadan sağlık sisteminin geleceği olmaz. Bizim öğrencilerimiz şikayet ediyor. 'Biz yeteri kadar iyi, pratik eğitim alamadık' diyor. Bunlardan ben de memnun değilim. Benim uykularımı kaçırıyor" dedi.

MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, üniversitede son üç yılda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Rektör Çelebi, öğrenci sayılarının 55 bini aştığını belirterek, yeni kurulan fakülte ve yüksekokullarla eğitime devam ettiklerini söyledi. Üniversite bünyesinde kurulması düşünülen diş hekimliği fakültesinin Uncubozköy Kampüsü'nde kurulmasının planlandığını kaydeden Çelebi, diş hekimliği fakültesiyle birlikte üniversitenin büyüyeceğini dile getirdi. Prof. Dr. Çelebi, "Bizim öncelikli hedefimiz kaliteli eğitim. Üniversite hem yurtiçine hem de yurtdışında tercih edilsin istiyoruz. Üniversitemizde 670 yabancı uyruklu öğrenci eğitim görüyor. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ülkemize karşı olumsuz bir hava estirilmeye çalışıldı. Buna rağmen yurtdışından öğrenci sayımız arttı" diye konuştu. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 152 personelin görevden atıldığını açıklayan Prof. Dr. Kemal Çelebi, "Bunların 132'si akademik, 22'si idari personel. 263 kişi soruşturmadan geçti. Tıp fakültesinden de terör örgütü ile bağlantılı olduğu tespit edilenler atıldı. Acil tıpta bir sıkıntı yaşadık, sadece 1 kişi kaldı ama tamamlıyoruz. Yeni atamalar yapılacak" diye konuştu.

İŞYERİ UYGULAMA EĞİTİMİ BAŞLIYOR

Türkiye'de eğitim sisteminde pratik eğitimin eksik olduğunu kaydeden Rektör Çelebi, üniversitede öğrencilere intörn eğitim olanağı sunulduğunu açıkladı. Öğrencilerin 15 hafta boyunca işyerinde eğitim göreceğini ve üniversite ile bir irtibatının olmayacağını belirten Çelebi, "Eğitim sisteminin en eksik ayağı pratik eğitimi verememiş olmamız. Türkiye'de işyeri uygulama eğitimine geçen sayılı üniversiteden bir tanesiyiz. İntörn eğitim öğrencinin en iyi şekilde yetişmesini sağlayacak hem de üniversite sanayi işbirliğini sağlayacak" dedi.

"PARA BULMAKTA ZORLANIYORUZ"

Üniversitenin sağlık alanındaki yatırımlarında para sıkıntısına dikkat çeken Çelebi, "Sağlık yatırımlarıyla ilgili para bulmakta zorlanıyoruz. Sağlık Bakanlığı'nın diğer yatırımları konusunda pek fazla sıkıntı yaşanmıyor. Ben hep bunu söyledim. Üniversite hastanesi olmadan sağlık sisteminin geleceği olmaz. Bizim öğrencilerimiz şikayet ediyor. 'Biz yeteri kadar iyi, pratik eğitim alamadık' diyor. Bunlardan ben de memnun değilim. Benim uykularımı kaçırıyor" dedi. Hastanede görev yapan bazı doktorların bıçak parası istediği, özel muayenelere yönlendirdiği iddialarıyla ilgili konuşan Çelebi, "Şikayet geldiğinde soruşturma açıyoruz. Bu nedenle açılmış soruşturmalar var. Muayenesine çağırdığında bir para mevzusu konuşacaksa cep telefonunu dışarıda bıraktırıyor. Benim elimde yetki olsa o şekilde davrandığına kanaat getirdiğim kişileri bir dakika üniversitede tutmam. Ben varım. Elimde böyle bir yetki yok. Soruşturma olacak, idari yargıya gidilecek. Bu genel bir sorunumuz" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Rektör Prof. Dr. Kemal Çelebi açıklama

Haber- Kamera: Nermin UÇTU- İlker KILIÇASLAN/ MANİSA,

========================================================

KIZILKOYUN PROJESİ'NDE SONA GELİNDİ

ŞANLIURFA'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın başlattığı Kızılkoyun Projesi kapsamında gün yüzüne çıkarılan kaya mezarları kısa bir süre sonra turizme açılacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Kızılkoyun projesi kapsamında ortaya çıkan mağaralardaki çalışmalarda sona gelindi. Haleplibahçe ile Tılfındır Mahallesinde 2'inci ve 3'üncü derece SİT alanı olan 40 dönümlük alanda ortaya çıkan mağaraların turizme kazandırılması için 389 ev ve yapının kamulaştırılarak yıkımı yapıldıktan sonra başlatılan proje kapsamında Haleplibahçe ve Tılfındır Mahallesinde ortaya çıkarılan mağaralarda Roma dönemine ait 61 kaya mezarı bulundu, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, inceleme yaptığı bölgede yetkililerden bilgi alarak, "Kızılkoyun bölgesindeki gerek sanatsal eserler gerek mağaralar, Nekropol alan tamamıyla mağaradan oluşuyor. Burada 71 mağara şehrin turizmine açıldı. Roma dönemine ait olan izler ve eserler bir açık hava müzesi şeklinde Kızılkoyun'da sergilenecek. Aralık ayı sonu itibariyle turizme açacağız. Kızılkoyun projesinde sona doğru geldik. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı kendi tarihine, kendi nekropol alanına, kendi hanlarına, sokak iyileştirme ve restorasyon çalışmalarına, cephe düzenlemelerine, türbeleri restore etmeye, hanları ve çarşıları restore etmeye ve iyileştirmeye üst örtü çalışmalarını yapmaya, şehri tamamıyla bir doku gibi işliyor. Özellikle kültür ve sosyal faaliyetler ile sanatsal faaliyetler bu şehirde çok yoğunlaştı bunu da gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesinin kadrolarıdır" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Kızılkoyun bölgesindeki kaya mezarlar

Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 224 MB

=========================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement