Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

1)BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN, EGE VE AKDENİZ UYARISI: HİÇ KİMSE YANLIŞ HESAP YAPMASIN BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Gölcük Tersanesi'nde Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında 'Murat Reis' denizaltısının ilk kaynağı yaptı.

25.02.2018 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN, EGE VE AKDENİZ UYARISI: HİÇ KİMSE YANLIŞ HESAP YAPMASIN

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Gölcük Tersanesi'nde Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında 'Murat Reis' denizaltısının ilk kaynağı yaptı. Başbakan Yıldırım terörle mücadele ederken bazılarının Ege ve Akdeniz'de birtakım komplo ve tezgahlar peşinde olduğunu belirterek, " Türkiye, Deniz Kuvvetleri olarak her hal ve şartta ülkesine yönelecek, her türlü tehdidi bertaraf edecek güce sahiptir. Hiç kimse yanlış hesap yapmasın" dedi. Başbakan Binal Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal, Donanma Komutanlığı Gölcük Tersanesi'nde Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında 'Reis' sınıf denizaltılardan 'Murat Reis' isimli denizaltının ilk kaynak törenine katıldı. Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında yapımına ilk başlanan 'Piri Reis' denizaltısı 2020 yılında tamamlanacak. Proje kapsamında yapılacak 6 denizaltı, 2025 yılına kadar tamamlanacak. Başbakan Yıldırım, Murat Reis denizaltısının ilk kaynağını yaptı. Başbakan Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, kendisini en fazla heyecanlandıran açılış ve temel atmaların denizcilikle, gemi inşaatıyla ilgili konular olduğunu, meslek hayatının büyük bir kısmının gemi inşa konusunda çalışarak geçtiğini, gemi inişi, ilk kaynak merasimi ve denizcilikle ilgili etkinliklerin kendisini çok heyecanlandırdığını belirtti. Yeni nesil denizaltıların Deniz Kuvvetleri'nin imkan ve kabiliyetlerine büyük katkı sunacağını ifade eden Başbakan Yıldırım, deniz hudutlarının, denizle alakalı menfaatlerin, ülke savunmasının layıkıyla yerine getirilmesinde önemli bir görevi ifa edeceğini söyleyerek, "Ülkemizin karşı karşıya olduğu tehdit ve riskleri dikkate alarak bir an önce bu denizaltıların filomuza dahil edilmesinin zaruri olduğu kanaatindeyim. Türkiye, bugün hem yurt içinde, hem yurt dışında terörle etkin mücadele ederken, bazıları fırsatı ganimet bilerek Ege'de, Akdeniz'de birtakım komplolar, birtakım tezgahlar peşindeler. Buradan açık ifade ediyorum; şartlar ne olursa olsun Türkiye, Deniz Kuvvetleri olarak her hal ve şartta ülkesine yönelecek her türlü tehdidi bertaraf edecek güce sahiptir. Hiç kimse yanlış hesap yapmasın" dedi.

Göreve geldikleri yıldan itibaren savunma sanayisine büyük yatırım yaptıklarını açıklayan Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar savunma sanayimize yaptığımız yatırım tutarı 35 milyar doları geçmiştir. Ancak savunma sanayimizin ihracat kabiliyeti de 2 milyar doların üzerine çıkmıştır. Savunma sanayine yerli katkı oranımız yüzde 65'i bulmuştur. Bu önemli bir gelişme olmakla beraber, yeterli değil. Asıl kritik teknolojilere, yüksek teknolojilere sahip olacak ürünleri yerli ve milli imkanlarla yapabilmektir. Geçen gün Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında gerçekleştirdiğimiz Savunma Sanayi İcra Komite toplantısında deniz, hava, kara, hatta jandarma ve Sahil Güvenlik alanında birçok yeni projenin başlamasını gerçekleştirecek anlaşmaları onayladık. Bu projelerin toplam tutarı 10 milyar dolar civarındadır."

Başbakan Yıldırım daha sonra İzmit'te partisinin il kongresine katıldı.

Ergün AYAZ- Dinçer AKBİR- Uğur AYDIN/GÖLCÜK (Kocaeli), -

=====================================================

2)BİRECİK'TE ARAZİ KAVGASI: 1 ÖLÜ, 6 YARALI

ŞANLIURFA'nın Birecik ilçesinde amca çocukları arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada, Mehmet Bozkurt (40) öldü, 6 kişi yaralandı.Olay, öğle saatlerinde Abdallı Mahallesi'nde meydana geldi. Aynı mahallede oturan birbirleriyle amca çocukları olan Bozkurt aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartışma çıktı. Büyüyen tartışma, kısa sürede tabanca, tüfek, taş ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavgada, kim tarafından ateşlendiği henüz belirlenemeyen tabancadan çıkan kurşunların isabet ettiği Mehmet Bozkurt öldü, Hışman, Halil, Yusuf, Cengiz, Zeliha ve Halil Bozkurt ise yaralandı.

Yaralılar, çağırılan ambulanslarla Birecik Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Olayın ardından mahallede önlem alan jandarma ekipleri, kavgaya karışanların saptanarak yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Hastanede önlem alan jandarma

Ölenin yakınları hastanede sinir krizi geçirmesi

Bayılan kadın acil servise taşınması

Genel ve detay görüntüler

(Haber: Ali LEYLAK-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 137 MB

=======================================================

'ZEYTİN DALI HAREKATI'NDA 37'NCİ GÜN; 2 BİN 18 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ (EK

3)DESTEK İÇİN KURBAN KESTİLER

Kilis merkeze bağlı Uzunlu köyünde bir gurup vatandaş, Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek için konvoy halinde İl Jandarma Komutanlığı'na geldi. Burada, ellerinde Türk bayrakları, tekbirler getiren Uzunlu köyü sakinleri, 'Reis bizi Afrin'e götür' sloganları attıktan sonra yanlarında getirdikleri kurbanı kesti.

KİLİS/DHA

==============================================

ULUDAĞ'DA HAFTA SONU YOĞUNLUĞU (EK

4) KAR BAŞLADI

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da hava sıcaklığı dün gece eksi 13 dereceye kadar düşerken, kar yağışı da kısa bir aradan sonra yeniden başladı. Sıcaklığın gündüz saatlerinde eksi 8 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da kar kalınlığı da 136 santimetreye ulaştı. Yağış, tesisleri kapatma hazırlığı yapan işletmecileri de sevindirdi. Karayolları ekiplerinin aralıksız çalışmalarıyla dağ yolunda ulaşım sorunsuz şekilde devam ediyor.Kentin dağ ilçelerinde dün başlayan yağmur da bu sabaha karşı yerini kara bıraktı. Kent merkezinde yüksek kesimlere de önümüzdeki Perşembe günü kar yağması bekleniyor.

BURSA/DHA

================================================

5)KARS'TA 'ZEYTİN DALI HAREKATI'NA KONVOYLU DESTEK

KARS'ta, TOFAŞ marka araç kullananların oluşturduğu 'TOFAŞK' grubu üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Afrin'de sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekatı'na destek için 50 araçlık konvoy oluşturdu. Araçlara Türk bayrakları ve şehitlerin fotoğrafları asıldı.

Kars'ta TOFAŞ marka araç kullanıcılarının yaklaşık 1 ay önce bir araya gelerek, oluşturduğu 'TOFAŞK' grubuna kısa sürede çok fazla sürücü üye oldu. Grup üyeleri, 'Zeytin Dalı Harekatı'na destek için valilikten ve emniyet müdürlüğünden izin alarak, kentte 50 araçlık konvoy oluşturdu. Evliya Camii'nin yanında toplanan sürücüler, araçlarına Türk bayrakları ile şehitlerin fotoğraflarını astı. Sürücüler, araçlarını çalıştırıp, şehit turu attıktan sonra Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

Atatürk Heykeli'nin önünde İstiklal Marşı'nı okuyan Tofaşk üyeleri, sloganlar atarak, operasyonda görev yapan askerlere desteklerini duyurdu. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Vatan sana canım feda' sloganları atan grup üyeleri, polis ekipleriyle de hatıra fotoğrafı çektirdi. Grup üyelerinden Yusuf Akdeniz, Afrin'deki Mehmetçik'in yanında olduklarını göstermek için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi. Akdeniz, "Vatanımız için gerekirse canımızı veririz. Bu vatan kolay kazanılmadı. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Araç konvoyu

-Türk bayraklı ve modifiyeli araçlar

-İstiklal marşı okuyan gurup

-Elinde türk bayraklı vatandaş

-Yusuf Akdeniz ve Burak Ablak konuşma

-Polislerle hatıra fotoğrafı çektirme

(Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK/ KARS,

(340 MB - 3 DK 02 SN)

=================================================

6)ÇATAK'TA BİR GÜNDE 40 TON ÇÖP TOPLANDI

VAN'ın Çatak İlçesi Belediyesi'nin başlattığı çöp toplama kampanyası kapsamında, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asıl Akgül, asker, polis, güvenlik korucuları, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla bir günde 40 ton çöp toplandı.

Belediyenin 'Haydi Çatak hep birlikte geleceğimize sahip çıkalım' sloganıyla başlattığı çöp toplama kampanyası, ilgi gördü. Günler öncesinden ilçedeki bilboardlara temizlik kampanyasına katılım için çağrı yapıldı, bugün de cami hoparlörü ve polis araçlarından anonslar yapıldı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Akgül, belediye personeli, kurum amirleri, asker, polis, güvenlik korucuları, öğrenci ve vatandaşların katılımıyla cadde ve sokaklardaki çöpler toplandı. Sorkin ve Norduz dereleri de temizlendi. İlk gün 40 ton çöp toplandı. Çöpler, kamyonlarla ilçe dışındaki çöp merkezine götürüldü.

Dere suyuna girerek çöp toplayan Kaymakam Akgül, temiz bir Çatak için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Kaymakam Akgül şöyle konuştu:

"Bu kampanya  sadece farkındalık oluşturmak için yaptığımız bir faaliyet. Bundan sonra asıl önemli olan çevreyi kirletmemek. İstedik ki gönüllülüğün esas olduğu bu çalışmaya 7'den 70'e herkes katılsın. Kampanyamız kapsamında çalışmamıza ilgi çok iyiydi. İnşallah, bu çalışma herkese örnek olur. Herkes kendi ailesiyle çevre temizleme faaliyetine katılmış olur ve bundan sonra Çatak'ın dereleri temiz akmaya devam eder. Su hayattır diyoruz. O halde suyu kirletmemeliyiz. Çünkü, kirli olursa o zaman içinde yüzme öğrenen çocuklarımız, doğa sporları yapan gençlerimiz zarar görür. Ayrıca, bu suyu tarımsal faaliyetlerde kullanıyoruz. Turistler geldiğinde bu deremizi temiz görmeli. İnşallah bugün derelerimizi el bir şekilde temizledikten sonra bir daha kirletmeyeceğiz."

Görüntü Dökümü

--------------------

-Temizlik kampanyası için Cami hoparlörü ve polis araçlarından yapılan anonslar

-Temizlik kampanyası için toplanan vatandaşlar

-Dere kenarındaki çöp yığınları

-Çöp toplayanlar

-Dere su içine girip çöp toplayan Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asıl Akgül

-Detaylar

-Toplanan çöpler

-Öğrencilerin çöp toplanması

Hüdayi GÜMÜŞ/ÇATAK (Van), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ardahan'da Veterinere Götürülürken Kaybolan Buzağı Köylülerce Bulundu
    11:36 Ardahan'da Veterinere Götürülürken Kaybolan Buzağı Köylülerce Bulundu

    Ardahan'ın Bağdeşen köyünde hasta olan bir buzağı, veterinere götürülürken pikaptan düşüp kayboldu. Köylüler tarafından bulunan buzağı tedavi edildikten sonra sahibine teslim edildi.

  • Karaman'da Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    11:35 Karaman'da Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim başkanlığında yapılan toplantıda, seçim süreci, oyların sayımı ve güvenliği konularında alınacak tedbirler ele alındı. Vali Sarıibrahim, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesini temenni ederek, ülkeye hayırlı olmasını diledi. Toplantıya, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Belediye Başkan Yardımcısı ve kurum müdürleri katıldı.

  • Türk Güreş Camiası İftarda Buluştu
    11:35 Türk Güreş Camiası İftarda Buluştu

    Türkiye Güreş Federasyonu tarafından İstanbul'da düzenlenen iftar programında güreş camiası bir araya geldi. Spor Hizmetleri Genel Müdürü Veli Ozan Çakır ve TGF Başkanı Şeref Eroğlu'nun da katıldığı iftarda, güreşin Türk kültüründeki önemi vurgulandı. Türk güreşinin yükselişte olduğu belirtilirken, Paris 2024 Olimpiyatları'nda büyük başarılar hedeflendiği ifade edildi. Ayrıca, Türk güreşinin geçmişte elde ettiği başarıların devam etmesi ve yeni kotalar alınması amaçlandığı belirtildi.

  • Mersin'de motosiklet kazasında sürücü hayatını kaybetti
    11:33 Mersin'de motosiklet kazasında sürücü hayatını kaybetti

    Mersin'in Erdemli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Fatih Şahinoğlu'nun kullandığı motosiklet, otomobille çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybederken, otomobil sürücüsü ise polis merkezine götürüldü.

  • Edirne'de yasa dışı yollarla yurda giren 9 düzensiz göçmen yakalandı
    11:33 Edirne'de yasa dışı yollarla yurda giren 9 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde yapılan denetimlerde, yasa dışı yollarla yurda girdiği belirlenen 9 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen şüpheli gözaltına alındı.

  • Samsun'da NARVAS uygulamasında 6 kişi hakkında adli ve idari işlem gerçekleştirildi
    11:32 Samsun'da NARVAS uygulamasında 6 kişi hakkında adli ve idari işlem gerçekleştirildi

    Yakakent İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen şok asayiş ve NARVAS uygulamasında yapılan kontrollerde 6 kişi hakkında adli ve idari işlem uygulandı. Ayrıca, kurusıkı tabanca, fişek, radar tespit cihazı ve bıçak gibi suç unsurları ele geçirildi. Uygulama sonucunda 5 araca trafik cezası kesilirken, 3 kişiye de idari para cezası verildi.

  • Adana'da 21 yıl 8 ay hapis cezası bulunan aranan kişi yakalandı
    11:32 Adana'da 21 yıl 8 ay hapis cezası bulunan aranan kişi yakalandı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde devriye görevi yapan polis ekipleri, Gülbahçesi Mahallesi'nde şüphelendikleri bir kişiyi durdurdu. Hüseyin Güneş olduğu belirlenen kişinin 7 farklı suçtan toplamda 21 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla arandığı tespit edildi. Güneş, polis ve adli makamlardaki işlemlerin ardından cezaevine gönderildi.

  • İmkander Gaziantep Şubesi Gazze ve Suriye'de binlerce aileye iftar yemeği dağıtıyor
    11:32 İmkander Gaziantep Şubesi Gazze ve Suriye'de binlerce aileye iftar yemeği dağıtıyor

    İmkander Gaziantep Şubesi, Gazze'de ve Suriye'de bulunan kamplarda binlerce aileye her gün iftar yemeği dağıtıyor. Gaziantep'te ise yetim ve fakir ailelere iftar yemeği veren dernek, mazlumlara yardım etmek için çalışmalarını hızlandırdı. İmkander Gaziantep Şube Başkanı Sait Gökdere, Türkiye'deki Müslüman kardeşlere yardımlarından dolayı teşekkür ederek, desteklerini beklediklerini belirtti.

  • Yüksekova'da karla mücadele çalışması devam ediyor
    11:32 Yüksekova'da karla mücadele çalışması devam ediyor

    Hakkari İl Özel İdaresi ekipleri, kar yağışı nedeniyle kapanan köy ve mezra yollarının açılmasını için çalışmalarına devam ediyor. Karayolları 117. Şube Şefliği ise Şemdinli bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.

  • Hekimhan'da Cumhur İttifakı Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor
    11:31 Hekimhan'da Cumhur İttifakı Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

    Hekimhan'da cumhur ittifakının MHP'li belediye başkan adayı Memet Tabaroğulları, seçim çalışmalarına hız vererek esnafları ve vatandaşları ziyaret ediyor. Destek amaçlı MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu ve AK Parti eski milletvekillerinden Öznur Çalık da Tabaroğulları'na eşlik ediyor. Hekimhanlılar, Tabaroğulları'nın projelerini heyecanla dinliyor ve cumhur ittifakının hizmetlerine kavuşmayı bekliyor.

  • Muğla'da Yerel Seçimlerde Engelli Vatandaşlara Nakil Hizmeti
    11:31 Muğla'da Yerel Seçimlerde Engelli Vatandaşlara Nakil Hizmeti

    Muğla Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede yapılacak yerel seçimlerde oy kullanacak yatağa bağımlı ve engelli vatandaşlar için hasta ve engelli nakil araçları hizmeti sunacak.


Advertisement