DHA YURT BULTENİ-10 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BULTENİ-10

Yolcu otobüsüyle minibüsün çarpıştı kazada, ölü sayısı 4'e çıktı Ordu'nun Fatsa ilçesinde yolcu otobüsüyle minibüsün çarpıştığı kazada yaralanan Şimal Yanık (16) da kurtarılamadı.

26.07.2019 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yolcu otobüsüyle minibüsün çarpıştı kazada, ölü sayısı 4'e çıktı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde yolcu otobüsüyle minibüsün çarpıştığı kazada yaralanan Şimal Yanık (16) da kurtarılamadı. Yanık'ın ölümüyle birlikte kazada ölü sayısı 4'e yükseldi.

Kaza, dün ilçeye bağlı Dolunay Mahallesi Kutlukent Kavşağı'nda meydana geldi. Samsun'dan Giresun yönüne giden Adil Yenigün (57) yönetimindeki 61 S 0909 plakalı Görele Seyehat'e ait yolcu otobüsü, kavşaktan dönmeye çalışan Sevda Ara (40) yönetimindeki 52 EJ 976 plakalı minibüsle çarpıştı. Kazada, minibüsteki 6 kişi ile otobüsteki yolculardan 8'i yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Yaralanan sürücüler Sevda Ara ve Adil Yenigün ile her iki araçta bulunan Barış Altay (22), Elif Uyur (10), Ergin Kaya (46), Şimal Yanık (16), Yusuf Uyur (10), Devran Ara (14), Veysel Kargün (51), Şule Çekilmiş (13), Kardelen Çekilmiş (16), Hamide Topal (14), Asuman Durmuş (21) ve Arif Kaya (14) ambulanslarla Fatsa ve Ünye'deki devlet hastanelerine kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan minibüs sürücüsü Sevda Ara ile Barış Altay ve Elif Uyur doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı.

Yaralılardan Şimal Yanık da sevk edildiği Ordu Devlet Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde, bu sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Kazada ölü sayısı 4'e yükselirken, tedavileri süren Yusuf Uyur, Kardelen Çekilmiş ile Devran Ara'nın sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu, diğer yaralıların ise taburcu edildiği belirtildi.

ANNE İLE İKİZLERİ ÖLÜM AYIRDI
Kazada hayatını kaybeden Elif Uyur ile yaralı Yusuf Uyur'un çift yumurta ikizi olduğu, sürücü Sevda Ara'nın ise anneleri olduğu ortaya çıktı. Eşinden boşanan Sevda Ara'nın ailesinin geçimini sağlamak için halı yıkama işi ile uğraştığı, minibüsü de siparişleri adrese teslim etmede kullandığı bildirildi. Sevda Ara ve kızının ölümü, ailesi ve yakınlarını üzüntüye boğdu.
Sevda Ara ile kızı Elif Uyur, Ordu'nun Çatalpınar ilçesinde ikindi vakti toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Kaza görüntüleri arşiv

Mustafa KIRLAK/ORDU, -

==============================

Traktör lastiğinin patlama anı kamerada

Tokat'ın Niksar ilçesinde bir akaryakıt istasyonunda şişirilen traktör lastiği büyük bir gürültüyle patladı. Güvenlik kamerasının kaydettiği o onlarda; patlamayla ortaya çıkan basınç ve savrulan lastik, traktör sürücüsünün hafif şekilde yaralanmasına neden oldu.

Niksar ilçesine bağlı Kümbetli köyü yakınlarında bulunan bir akaryakıt istasyonunda, bir vatandaş traktörünün lastiklerinin hava basıncını tamamlamak istedi. Traktörünün sol arka lastiğine kompresör ile hava basmaya başladı. Bu sırada hava basıncı fazla gelince lastik bir anda patladı. Patlama ile birlikte yere savrulan traktör sürücüsü, kısa bir süre şok yaşadı. Çıkan basınç ve savrulan lastik, traktör sürücüsünün hafif şekilde yaralanmasına neden oldu. Olay güvenlik kamerasına da yansıdı.

Görüntü Dökümü:

-Güvenlik kamera görüntüsü

Haber:  Fatih YILMAZ/TOKAT,
==============================

Gurbetçi ailenin otomobili şarampole yuvarlandı: 4 yaralı

Almanya'dan Diyarbakır'a gelen gurbetçi ailenin içinde bulunduğu otomobil, iddiaya göre kamyonun sıkıştırması sonucu şarampole yuvarlandı. Kazada, aynı aileden 2'si ağır, 4 kişi yaralandı.

Kaza, öğle saatlerinde, Diyarbakır- Bismil karayolunda meydana geldi. Almanya'dan yaz tatili için Diyarbakır'a gelen ailenin içinde bulunduğu Hüseyin Yolcu (32) yönetimindeki G5 HSY İngiltere plakalı otomobil, iddiaya göre kamyonun sıkıştırması sonucu kontrolden çıkıp, şarampole yuvarlandı. Ön kısmı hurdaya dönen otomobildeki 4 kişi yaralandı.

İhbar üzerine kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi kaza yerinde yapılan yaralılar, hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü
---------
Yaralılar
Yaralılara yapılan müdahale
Otomobilin üzerinden uçtuğu çukur
Ambulans
Patlayan hava yastıkları
Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Emrah KIZIL,DİYARBAKIR

==============================

Kanserin 7 organına yayıldığı Akkaya sağlığına kavuştu

Çoklu organ kanseri sebebiyle 20 gün ömür biçilen inşaat işçisi İrfan Akkaya (36) Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Onkoloji servisinde Japon cerrahi onkolojik klavuzu ve Amerikalı Dr. Paul H. Sugar Baker cerrahi sistemini uygulayan cerrahi onkolokog Mehmet Hamdi Sakarya'nın yaptığı ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

Erzurum'un Tekman ilçesi Katranlı Mahallesi'nde yaşayan İrfan Akkaya, çalışmak için 22 yıl önce İstanbul'a gitti. İnşaatlarda çalışan 6 çocuk babası İrfan Akka'ya geçtiğimiz yıl sırt ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede başta mide olmak üzere çoklu organ kanseri olduğunu öğrendi. İstanbul'da çok sayıda hastane ve doktora müracaat eden Akkaya'nın rahatsızlığı kemoterapi uygulamasına rağmen giderek arttı. Hastalığı ilerleyen Akkaya'ya doktorlar artık evine dönmesini ve 20 günlük bir ömrü kaldığını söyledi. Son gittiği hastanede bir hasta yakınının tavsiyesi üzerine Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Onkoloji Kliniğinde görevli cerrahi onkolog Mehmet Hamdi Sakarya'ya muayene oldu. Çoklu organ kanseri teşhisini tekrarlayan Sakarya, Akkaya'yı ameliyat edeceğini ancak her türlü sonuca hazır olması gerektiğini söyledi.

15 GÜN ÖNCE AMELİYATA ALINDI
Cerrahi onkolog Mehmed Hamdi Sakarya, başta mide olmak üzere çoklu organ kanseri olan İrfan Akkaya'yı 15 gün önce ameliyata aldı. Japon cerrahi onkoloji klavuzu ve Amerikalı Dr. Paul H. Sugar Baker cerrahi sistemini uygulayan Sakarya'nın'ın yaptığı ameliyat sonrası Akkaya, bir hafta içerisinde kendini toparlamaya ve yemek yemeye başladı. Ameliyatının üzerinden yaklaşık 15 gün geçtikten sonra basın mensuplarının karşısına geçen İrfan Akkaya, yaşadıklarını anlattı.

Bir yıl önce teşhis konulan kanser hastalığına yönelik uygulanan tedavi ve kemoterapinin faydalı olmadığını ve doktorların kendisine 'son günlerini ailenle, çocuklarınla geçir' diyerek evine gönderdiğini söyleyen Akkaya, "İstanbul'da gittiğim doktorlar artık ölümün yaklaştığını bana çok net söyledi, beni ölüme bıraktılar. 20 gün yaşayacağım söylendi. Ameliyat olamayacağım, hiçbir doktorun bunun altından kalkamayacağı belirtildi. Ama Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Mehmet Hamdi Sakarya hoca ve ekibi Allah'ın izniyle beni tekrar yaşama döndürdü. Ameliyat sonrası yemek yiyebiliyor, konuşabiliyor ve yürüyebiliyorum" diye konuştu

İstanbul'da yaşayan İrfan Akkaya'nın çoklu organ tutunumlu ve kanamalı mide kanseriyle hastaneye geldiğini belirten cerrahi onkolog Mehmet Hamdi Sakarya, "Önce hastalığını tanımladık sonra 7 organını kapsayan radikal ve geniş bir operasyon gerçekleştirdik. Sol karaciğer, yemek borusunun alt kısmı, midesinin tamamını, dalağını, safra kesesini, kalın bağırsakların yüzde 70'ni aldık. Ameliyattan bir hafta sonra hastamız toparlamaya ve yemeğini yemeye başladı. Şu an gezebiliyor, sağlığına kavuştu" dedi.

Cerrahi onkoloji servisinde çoklu organ kanserlerinde Japon cerrahi onkoloji klavuzunun çoklu organ projeksiyonlu radikal onkolojik cerrahi prensipleri ve Amerikalı cerrah Dr. Paul H. Sugar Baker esaslı cerrahi uygulamayı gerçekleştirdiklerini ifade eden Sakarya, buna benzer vakaları yaptıkları ameliyatlarla sağlıklarına kavuşturduklarını söyledi.
Hasta Akkaya'nın ameliyat sonrası sağlık durumunun iyiye gittiğini belirten Sakarya, şunları söyledi:
"Bundan sonraki süreçte sıkı takip yapacağız. Hastamız kemoterapiye karşı dirençli olduğu için bunu uygulama şansımız olmayacak. Rutin takiplerle hastamızın idame tedavisini şekillendireceğiz. Bundan sonraki yaşamında her hangi bir kısıtlama yönüne gitmeyeceğiz. Hastamızın yaşamında sıkıntı ve her hangi bir eksiklik olmayacak."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Cerrahi Onkoloji servsinden ve tablesaından detay

-İrfan Akkayadan detaylar

-İrfan Akkaya ile röp

-Mehmed Hamdi Sakarya ile röp

-İrfan Akkayanın yürümesinden detay

Haber: Salih TEKİN  - Kamera: Zafer KUMRU/ ERZURUM,

==============================

Aşık Yoksul Derviş'in heykeli köyüne dikildi

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde, 'Aşık Yoksul Derviş' olarak bilinen Türk Halk Müziği sanatçısı Kubat'ın amcası halk ozanı Şemsettin Kubat'ın (74) heykeli köyüne dikildi.
Emirdağ'ın Karacalar köyünde dünyaya gelen halk ozanı Şemsettin Kubat, 11 yaşından itibaren şiir yazmaya başladı. İlk şiiri 'Şehitlerin Anısı' olan Şemsettin Kubat, birçok etkinlik ve programda 'Aşıklık Geleneğini' sürdürdü. 1981 yılından itibaren katıldığı yarışmalarda 20'den fazla ödül alan Kubat, 'Aşık Yoksul Derviş' unvanıyla tanınmaya başladı. Türk Halk Müziği sanatçısı Kubat'ın da amcası olan Aşık Yoksul Derviş, daha çok kendi eserlerini seslendiriyor. Yurt içinde ve yurt dışında programlarda sahneye çıkan Aşık Yoksul Derviş, yoğun ilgi görüyor.
Şiirlerinde aşk, doğa, sevgi, kardeşlik, dostluk, vatan sevgisi, kahramanlık ve tasavvuf konularını işleyen Aşık Yoksul Derviş, halen Emirdağ'ın Karacalar köyünde yaşamı sürdürüyor. Yaşamı 2000 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) tez konusu olan Aşık Yoksul Derviş, burada kendisini ziyaret eden hayranlarını için de türküler söylüyor.
KÖY MEYDANINA HEYKELİ DİKİLDİ
Hayranları mütevazı yaşantısıyla dikkati çeken ozanın heykelini yaptırarak köy meydanına dikti. Heykelin açılışı, Aşık Yoksul Derviş'in yeğeni Türk Halk Müziği sanatçısı Kubat ve çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı. Elinde sazıyla yapılan heykel, köye gelenlerin de ilgisini çekiyor.
YAŞARKEN HEYKELİMİ DİKTİLER
Halk Ozanı Şemsettin Kubat, ölmeden heykelinin dikilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Kubat, "Her aşığın bir 'ahı' var dedikleri gibi her aşığın bir de mahlası vardır. Benim de mahlasım 'Yoksul Derviş' oldu. Yaşarken heykelimin dikilmesi beni duygulandırıyor. Biz de hepsine çok minnettarız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Aşık Yoksul dervişten detay
-Sazı ile birlikte detay
-Kubat saz çalarken detay
-Kubat'tan genel detaylar
-Kubat sazı ile birlikte yürürken detay
-Kubat'ın heykelinden detay
-Kubat ile röp
-Kubat hayranları ile fotoğraf çektirirken detay

HABER-KAMERA: SATILMIŞ AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR,
==============================

Çocuklar için 'Tenis Sokağa İndi' projesi

Bursa'da çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durması ve sporla ilgilenmesi için 'Tenis Sokağa İndi' projesi başlatıldı. Cadde ve sokak aralarına fileler gerilirken, Bursa halkı da projeye ilgi gösteriyor.
Çocukların kötü alışkanlıklardan uzaklaşması ve ilgilerinin tamamen spora yönelmesi amacıyla Bursa'da harekete geçildi. Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün de desteğiyle Bursa'da Tenis İl Temsilciliği tarafından 'sokak tenisi' etkinlikleri düzenlendi. Kentin çeşitli mahalle ve caddelerinde sokağa kurulan filelerle tenis çocuklara tanıtılarak, ilgileri spora çekildi. 6 yıl önce başlanan projede 4 farklı yerde caddeler kapatılıp kort fileleri yollara gerildi. Böylelikle halkın tenise olan ilgisinin artırılması amaçlanırken, devam eden proje dahilinde yakın süreçte yeniden tenisi sokağa indirmeyi planlayan Tenis İl Temsilciliği, böylelikle daha fazla çocuğa ulaşmak istiyor.
BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
En büyük ideallerinin tenisle daha fazla çocuğu buluşturmak olduğunu belirten Tenis İl Temsilcisi Göksel Yenigün, "Sokak tenisi yaptığımızda, yoldan geçen insanlar aramıza dahil olarak bizlerle tenis oynadı, çocuklar ise en büyük ilgiyi gösterenler oldu. Hatta ilk kez eline çocukların raket aldığına şahitlik ettik. Bu bizler için oldukça önemli, zira çocukların ilgisini tenis gibi, spor branşlarına çekebilirsek onların ilerleyen süreçlerinde daha disiplinli, sosyal ve kötü alışkanlıklardan uzak bir hayat sürmesini de sağlayabiliriz" dedi.
İLGİLERİNİN TAMAMEN SPORA YÖNELMESİ AMAÇLANDI
Etkinliklerde çocuklarla yakından ilgilenen Tenis Eğitmeni Emine Dursun ise halkın tenise dair hevesinden de bahsederek, "Bursa'nın çeşitli noktalarında tenis sokağa inerek, vatandaşlarla bütünleşti. Pek çok çocuk da bu sayede keyifli bir vakit geçirdi. Bu noktada çocukların ilgilerinin spora yönelmesini istiyoruz. Baktığımızda spordan uzak yetişen bir çocuğun ilgisi farklı durumlara, kötü alışkanlıklara yönelebiliyor bunu da engelleme adına çocuklarımızın ilgisini tamamen spora yöneltmek için uğraş veriyoruz" diye konuştu.
Bursa halkından da destek alan projenin, yakın süreçte bu kez şehrin çeşitli noktalarında tekrarlanması bekleniyor.

Görüntü dökümü;
-Röportaj
Haber-Kamera: Gürkan DURAL/BURSA,


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BULTENİ-10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement