DHA YURT BÜLTENİ-10 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ-10

DHA YURT BÜLTENİ-10

Azez'de bomba yüklü araçla terör saldırısı: 4 ölü, 3 yaralı (2)Kilis'in karşısında bulunan Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesinde bomba yüklü araç infilak ettirildi.

25.11.2019 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azez'de bomba yüklü araçla terör saldırısı: 4 ölü, 3 yaralı (2)

Kilis'in karşısında bulunan Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesinde bomba yüklü araç infilak ettirildi. İlçe merkezinde meydana gelen patlamada 4 kişi, 3 kişi yaralandı.

Fırat Kalkanı Harekatı ile özgürleştirilen Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçe merkezinde öğle saatlerinde terör örgütü PKK/PYD tarafından bomba yüklü araç infilak ettirildi. Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Azez Emniyet Müdürlüğü ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak, bombalı terör olayını gerçekleştirenleri yakalamak için çalışma başlattı.

(GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ)

HABER: Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS,

===========================

Akçakale Sınır Kapısı, insani yardım araçlarının geçişine açıldı

Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bulunan sınır kapısı, 'Barış Pınarı Harekatı' ile 5 yıl sonra yeniden hizmete açıldı. Tel Abyad'a insani yardımın taşındığı araçlarla bugünden itibaren Akçakale Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçiş yapılabilecek.İlçenin karşısında bulunan Suriye'nin Tel Abyad kentine ulaşımın sağlandığı Akçakale Sınır Kapısı, bölgenin terör örgütü DEAŞ kontrolüne girmesiyle 2014 yılında ulaşıma kapatıldı. DEAŞ'ın ardından 2015 yılının Temmuz ayında terör örgütü PKK/ YPG kontrolüne giren Tel Abyad, 9 Ekim'de başlatılan 'Barış Pınarı Harekatı' ile teröristlerden kurtarıldı. Terör örgütlerinin işgalinin sonlandırıldığı Tel Abyad'da yaşamın normale dönmesine yönelik çalışmalar sürdürülürken, bölgeye insani yardımın hızla ulaştırılması amacıyla Akçakale Sınır Kapısı'nın yeniden hizmete açılması kararı alındı.GEÇİŞLER BAŞLADIKarar doğrultusunda geçen hafta Akçakale ile Tel Abyad sınır kapılarında düzenleme çalışmalarına başlandı. İlk etapta olası terör saldırılarının önüne geçmek için Türkiye'nin tampon bölgede bulunan beton blokları kaldırıldı ardından fiziki çalışmalara başlandı. Çatışmalar ve saldırılar nedeniyle hasar gören binalar onarıldı, yollar asfaltlandı. Teknik altyapı konusunda da çalışmaların tamamlanması ve gerekli görevlendirmelerin yapılmasından sonra bugün itibarıyla Akçakale Sınır Kapısı, insani yardım araçlarının geçişine açıldı.Daha önce askeri amaçlı açılan balistik zırhlı kapıdan geçişin yapıldığı Kızılay, AFAD ve diğer STK'lara ait insani yardım araçlarıyla bugünden itibaren Akçakale Sınır Kapısı kullanılarak, malzemeler Suriyeli sivillere ulaştırılabilecek.Yetkililer, ilerleyen günlerde ülkelerine dönüş yapacak Suriyelilerin de Akçakale Sınır Kapısı'ndan geçiş yaparak, Resulayn ve Tel Abyad'a gidebileceklerini, sonraki aşamada kapının ticari araçların geçişine açılacağını belirtti.

Görüntü Dökümü-------------Akçakale gümrük kapısı  Personellerin kapıda inceleme yapmasıBelediye personellerin temizlik çalışması yapmasıGümrük sahasında çalışan işçiler  Hasan Kırmızıtaş anosGenel detay görüntüler

(GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ)

HABER: Hasan KIRMIZITAŞ- Hadi KURT- Ömer ŞULUL/AKÇAKALE (Şanlıurfa),

===========================

Minik Belinay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı gülümsetti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen cuma günü AK Parti İzmir İl Başkanlığı ziyaretine 4,5 yaşındaki Belinay Yıldız'ın sözleri damga vurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan teşkilatlardan çok çalışmalarını isterken, yanında ayakta duran minik Belinay'ın Erddoğan'ın sözlerini 'Dede Selamünaleyküm' diyerek kesmesi, salonda bulunanların gülümsemesine neden oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyareti sırasında ilginç anlar yaşandı. Teşkilat üyeleriyle basına kapalı toplantıda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilatlardan çok çalışmalarını isterken hemen yanı başında ayakta duran AK Parti Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Yıldız'ın torunu 4,5 yaşındaki Belinay Yıldız'ın, "Dede Selamünaleyküm" diyerek söze girmesi, Erdoğan'ın yanı sıra salondaki yüzlerce kişinin gülümsemesine neden oldu. Konuşmasını yarıda kesen Erdoğan, "İşte bu da bir Hatice" yanıtını verdi. Daha sonra salondakilerin, "Devam et" demesi üzerine minik Belinay, "Tayyip dede sana selam olsun" dedi. Erdoğan da, "Aleykümselam olsun" sözleri ile karşılık verdi. Daha sonra minik Belinay, "Selamünaleyküm, Aleykümselam, bu ne güzel kelam, yaşasın İslam. Elimizde Kur'an, bir Allah'a inanan, Müslüman'ım Müslüman" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve salondakiler, Belinay Yıldız'ı alkışladı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, büyük ilgi gördü.

Görüntü Dökümü-------------Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 4,5 yaşındaki Belinay Yıldız'ın görüntüleri

HABER: İZMİR,

===========================

Dere yatağında kolu kopmuş erkek cesedi bulundu

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, dere yatağında kimliği henüz belirlenemeyen kolu kopmuş, yüzü ise tanınmaz halde bir erkek cesedi bulundu. Ölen kişinin kimliği ve ölüm nedeni araştırılıyor.Kırsal Karaağaçlı Mahallesi'nin Kumlar mevkisinden geçen vatandaşlar, bugün saat 10.30 sıralarında, içi kuru dere yatağında bir kişinin hareketsiz yattığını gördü. İhbar üzerine olay yerine, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, yerde yatan kişinin öldüğü belirlendi. Üzerinden kimlik çıkmayan, 35-40 yaşlarında olduğu tahmin edilen, sağ kolu omuzdan kopmuş, yüzü ise tanınmaz haldeki kişinin cesedi, otopsi için Merkez Efendi Devlet Hastanesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Çevrede yapılan aramada kopan kol bulanamadı. Ölen kişinin kimliği, cinayete mi kurban gittiği ya da olağan sebeplerden ölüp hayvan saldırısına mı uğradığı araştırılıyor. Jandarmanın olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü-------------Jandarma ekiplerinin çalışmasıCesedin cenaze aracıyla götürülmesiGenel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Cemil SEVAL/ MANİSA,

===========================

Temizlik işçisinden sokak köpeğine masaj

Düzce şehir merkezinde sokakları temizleyen temizlik işçisi bir sokak köpeğine süpürgesi ile masaj yaptı. Köpeğin keyifli hali dikkat çekerken, süpürgeyi bırakan işçinin yanına yeniden yanaştığı görüldü.Düzce Anıtpark civarında sokakları temizlemekle görevli temizlik işçisi bir sokak köpeğine süpürgesi ile dakikalarca masaj yaptı. Temizlik işçisinin masaj yaptığı köpeğin keyfi yerine gelirken, işçinin masajı bırakması üzerine yeniden yanına yaklaştığı görüldü. İşçi yeniden süpürge ile masaj yaparken, bu sırada yoldan geçen bir kadın da bir süre köpeği sevdi. Vatandaşlar tarafından görüntülenen temizlik işçinin masaj görüntüleri ise yürekleri ısıttı.

Görüntü Dökümü--------------Temizlik işçisinin köpeğe masaj yaparken görüntüsü (vatandaş kamerası)

HABER: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

===========================

Pamukkale'ye 27 yeni çöp kamyonu

Denizli'nin Pamukkale Belediyesi, bünyesine kattığı 27 çöp kamyonunu törenle hizmete aldı. Pamukkale Belediyesi araç filosuna kattığı 27 çöp toplama ve nakil aracı için hizmete alım töreni düzenledi. Belediye bahçesinde yapılan törene; Vali Hasan Karahan, AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Avni Örki, kent protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan ve Pamukkale'nin yılda 2.5 milyon turisti ağırladığını belirten Başkan Örkirek, konuklara ve kent sakinlerine temiz bir ilçe sunmak için çalıştıklarını belirtti. Kiralama yerine araçları satın alarak önemli bir tasarruf sağladıklarını ifade eden Örki, "Biz 27 çöp kamyonunu 14 milyon 500 bin liraya alarak, 5 yılda tam 65 milyon lira tasarruf sağlamış olacağız. Aldığımız araçlar 14 ayda kendini amorti edecek. Bu 65 milyon lira ile halkımıza daha fazla hizmet götürmek için çalışacağız" dedi. Vali Hasan Karahan ise, "Yeni çöp kamyonları hayırlı olsun. Denizli ülkenin en temiz kentlerinden birisi. Bunu korumak kolay değil ama bunun daha ileri boyutlara ulaşacağına inanıyorum. Emeği geçen Avni Örki'ye teşekkür ediyorum. Araçları kullanacak olan arkadaşlarımıza da Allah, kaza-bela vermesin" diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilerek araçlar hizmete alındı.

Görüntü Dökümü-------------Açılış töreninden drone görüntüleriProtokolden detaylarProtokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesi

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki'nin konuşması

Haber- Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

===========================


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ-10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye Otomotiv Piyasası Sarsılacak!
    09:09 Türkiye Otomotiv Piyasası Sarsılacak!

    SDN Kurucusu ve içerik üreticisi Hakkı Alkan, yarın gerçekleşecek önemli bir gelişmeyi duyurdu. Bu gelişme, Türkiye'nin otomotiv piyasasını sarsacak nitelikte olacak. Elektrikli otomobil satın almayı düşünenler ve Çinli otomobil üreticisi Chery'den tanıtım bekleyenler arasında heyecan yarattı. Detaylar yarın açıklanacak.

  • Honor Magic 6 Pro Türkiye'de Tanıtıldı
    09:09 Honor Magic 6 Pro Türkiye'de Tanıtıldı

    Honor, yeni amiral gemisi Honor Magic 6 Pro'yu İstanbul'da düzenlenen lansmanla tanıttı. Telefonun Türkiye fiyatı 59 bin 999 TL olarak açıklandı. Honor Magic 6 Pro, pil performansı ve ekran kalitesiyle dikkat çekiyor. Honor'un Türkiye pazarında büyüme hızı diğer rakiplerinden daha fazla. Cihazın 5000 nit ekran parlaklığı ve yüksek çözünürlüklü kamerası ön plana çıkıyor.

  • CHP MYK ve PM Toplantısı
    09:08 CHP MYK ve PM Toplantısı

    CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplanacak.

  • Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Üniversite Sanayi İş Birlikleri İçin Buluştu
    09:07 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Üniversite Sanayi İş Birlikleri İçin Buluştu

    Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, üniversite sanayi iş birlikleri kapsamında fikir alışverişinde bulunmak amacıyla bir araya geldi. Erzurum'da kurulması planlanan ileri teknoloji fabrikaları için istişarede bulunan Başkan Sekmen ve Rektör Çakmak, ETÜ Yüksek Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

  • Alaca Yalıçapkını'nın avladığı balıkla yaşadığı zor anlar objektiflere yansıdı
    08:58 Alaca Yalıçapkını'nın avladığı balıkla yaşadığı zor anlar objektiflere yansıdı

    Hatay'ın Samandağ ilçesinde kuş gözlemcisinin objektifine Alaca Yalıçapkını'nın avladığı balıkla intihanı yansıdı. Milleyha Sulak Alanı'nda yaşayan Alaca Yalıçapkını, avladığı balığı yutmaya çalışırken zorlanarak balığı dakikalarca sağa sola savurdu. Kuş gözlemcisi Alican Gümüş, bu doğal anları kaydetmenin keyif verici olduğunu belirtti.

  • Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor
    08:58 Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor

    Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün 'tebrik' ziyaretleri sürerken, gönderilen çiçekler nedeniyle başkanlık makamı ve odanın girişi adeta çiçek bahçesine döndü. Başkan Ergün mesaisinin büyük bir bölümünü ziyaretçilerini ağırlayarak geçiriyor.

  • Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcusu Hasan Can Arslan, Türkiye Badminton Şampiyonası'nda üçüncü oldu
    08:54 Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcusu Hasan Can Arslan, Türkiye Badminton Şampiyonası'nda üçüncü oldu

    Bursa'da düzenlenen 17 Yaş Türkiye Badminton Şampiyonası'nda Karışık Mixler kategorisinde mücadele eden Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü sporcusu Hasan Can Arslan, Zonguldak'tan Zeynep Değirmenci ile birlikte Türkiye üçüncüsü oldu. Bu başarıyla Milli Takım kadrosuna girmeye hak kazanan Arslan, Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek. Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, sporcuyu ve antrenörlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı
    08:52 İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı

    Hatay İskenderun ilçesinde yaşayan bir vatandaşın parmağına batan dikiş makinesi iğnesi, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çıkartıldı. İskenderun İlçesi'nde bulunan Sakarya Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşın parmağına batan iğne, 112'yi araması üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından sorunsuz bir şekilde çıkarıldı.


Advertisement