Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

Yurt yangınında ölen kızların cesetleri birbirine sarılı bulundu (EK)1)YURT GÖREVLİLERİ TABURCU EDİLİNCE GÖZALTINA ALINDIKozan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında gözaltı kararı verilen yurt görevlileri Gülsüm Çelik ile Sümeyye Tanrıveri'nin Adana Numune Eğitim ve...

30.11.2016 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurt yangınında ölen kızların cesetleri birbirine sarılı bulundu (EK)

1)YURT GÖREVLİLERİ TABURCU EDİLİNCE GÖZALTINA ALINDI

Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında gözaltı kararı verilen yurt görevlileri Gülsüm Çelik ile Sümeyye Tanrıveri'nin Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavileri tamamlandı. Yurtta kalan ve dumandan etkilenen 2 kadın görevli taburcu edildikten sonra polis tarafından gözaltına alındı. Kadın görevliler, polis eşliğinde ifadelerinin alınması için Aladağ'a ilçesine götürüldü. Böylece yangında ilgili gözaltı sayısı 7'ye yükseldi, gözaltı kararı verilen 1 görevlinin ise tedavisi sürüyor.

7 KİŞİNİN KİMLİĞİ SAPTANDI

Öte yandan ölenlerle ilgili yapılan otopsi çalışması ise devam ediyor, 7'sinin kimliği saptandı, 5 kişi için DNA sonucu bekleniyor. Eğitmen Fatma Canatan'ın cenazesinin Mersin'in Çamlıyayla İlçesi'nde toprağa verileceği bildirildi.

SORULAR

Adana Aladağ'da 12 kişinin ölümüne yol açan kız yurdu yangınında cevap bekleyen sorular bulunuyor. Cevap verilmesi istenen sorular şöyle sıralanıyor:

Yangın saat kaçta çıktı, itfaiyeye ilk bilgi kim tarafından saat kaçta verildi? Orman İdaresi ve Belediye itfaiyeleri saat kaçta intikal etti? İtfaiye iddia edildiği gibi 1.5 dakikada intikal ettiyse atlayan öğrenciler için branda açıldı mı?

Büyükşehir Belediye Başkanı yangın merdiveni kapısının kilitli olduğunu söylemişti. Spekülasyonlar sattlerce sürdüğü halde yetkililer neden 'kilitli olmadığı' açıklamasını 12 saat geciktirerek açıkladı.- Özel yurtlar yönetmeliği 25. maddesinde öngörülen 'nöbetçi yönetici' o anda binada var mıydı?

Aynı yönetmeliğin öngördüğü yılda 2 kez mülki amirlik denetimlerinden biri Haziran'da yapılmış. 2016'nın bitmesine bir ay kaldığı halde 2. denetim neden gecikti?

Yurtta yangın tüpü var mı? Çoğu küçük yaştaki çocuklara yangın tüpü eğitimi verildi mi, kullanabilmişler mi?

Yurt sahibi derneğin yöneticileri neden kendilerini gizliyor, ortaya çıkmıyor?

Yurt Müdürü'nün yangında ölen 4 yaşındaki çocuğu neden bu yurtta bulunuyordu?

Yurt binasında elektrik sayacı çalışması ehliyetli bir firma tarafından mı, ne zaman yapıldı?

Görüntü Dökümü

-------------------------

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın toplantı salonuna girişi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Ak Parti Adana milletvekillerinin toplantı salonuna girişi

SÜRE: 19 SANİYE BOYUT: 36,9 MB

Haber-Kamera: Salih ÜÇTEPE/ADANA,

Hastane içindeki yaralı yakınlarından görüntü

Tedavisi tamamlanan iki kız öğrencinin araç içerisindeki görüntüsü

Haklarında gözaltı kararı verilen yurt görevlileri Gülsüm Çelik ile Sümeyye Tanrıverdi'nin polis tarafından götürülmeleri

Adana Numune Hastanesi Acil servisi önünden genel görüntü

SÜRE: 01'20" BOYUT: 149 MB

Haber: Fatih KARAÇALI-Salih ÜÇTEPE-Kamera: ADANA,

==================================================

2)SORUŞTURMAYI 3 SAVCI YÜRÜTÜYOR

Yangınla ilgili Aladağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yapılan yazılı açıklamada soruşturmanın 3 Cumhuriyet savcısı tarafından yürütüldüğü belirtilerek şöyle dendi: "Herkesi derin bir üzüntüye boğan elim olayla ilgili olarak ivedilikle başlatılan soruşturma kapsamında, yangına ilişkin herhangi bir ihmalin bulunup bulunmadığı, varsa bu kişilerin tespiti ve şüphelilerin adalet karşısına çıkarılmaları amacıyla 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Cumhuriyet Savcıları eşliğinde teknik bilirkişilerle birlikte yangının meydana geldiği öğrenci yurdunda incelemelerde bulunulmuş, ayrıca Adana Emniyet Müdürlüğü ve Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri ile Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye görevlilerince delil tespitine yönelik çalışmaları devam etmektedir. Soruşturma kapsamında, öğrenci yurdunda görevli olan 8 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, yangına ilişkin ihmali olan fail ya da faillerin ortaya çıkarılmasına yönelik soruşturmanın çok yönlü olarak devam etmektedir."

EĞİTİM-SEN: GÖZALTINA ALINDIK

Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz ve sendika üyeleri bir araya gelerek yurt yangıyla ilgili değerlendirme yaptı. Başkan Karagöz, inceleme yapmak ve ailelere destek olmak için bir heyet halinde gece yangın yerine ulaştıklarını belirterek şöyle dedi: "Olay yerine ulaştığımızda Başbakan Yardımcısı ve bakanların geleceğini öğrendi. Bu sırada hiç bir bilgilendirme ve uyarı yapılmadan yanlarımıza gelen polisler kollarımıza girerek bizleri İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürerek gözaltına aldı. Bakanların olay yerinden ayrılmasının ardından saat 04.00'da heyet üyeleri serbest bırakıldı. Bu katliamın sorumluları yargı önüne çıkartılmalı ve hesap sorulmalıdır."

ADANA/DHA

===================================================

2)FIRAT KALKANI OPERASYONUNDA KAYBOLAN ADANALI ASKERİN EVİNDE HÜZÜN

SURİYE'de TSK'nın gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı Operasyonu'nda kayıp olduğu açıklanan 2 askerden birinin Adanalı Astsubay Muhammed Duran Keskin olduğu ortaya çıktı.

Babasını 4 yıl önce kaybeden ve kendisi gibi astsubay olan Gökçe Keskin ile 1 yıl önce evlenen 28 yaşındaki Muhammed Duran Keskin'in, kayıp olduğu bilgisi Adana'nın merkez Sarıhamzalı Mahallesi'nde oturan annesi Elif Keskin'e sabah saatlerinde verildi. Fırat Kalkanı Operasyonu'nda görevli olan oğlunun kayıp haberini alan anne Elif Keskin, gözyaşlarına boğuldu. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği anneyi komşuları ve yakınları teselli etmeye çalıştı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Kayıp Adanalı Astsubay Muhammed Duran Keskin'in evinin görüntüsü

Muhammed Duran Keskin'in sağlık fotoğrafı

SÜRE: 21 SANİYE BOYUT: 40 MB

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: ADANA,

===============================================================

3)FIRAT KALKANINDA İRTİBATI KESİLEN ASKERLERDEN BİRİ ÇANAKKALELİ

SURİYE'de yürütülen Fırat Kalkanı operasyonunda TSK'yla irtibatı kesilen 2 askerden birinin Çanakkaleli Astsubay Kıvanç Kaşıkçı olduğu öğrenildi. Kaşıkçı'nın baba ocağına üzüntü hakimken, Türk bayrağının asıldığı evinde ailesi umutlu bir haber bekliyor. Genelkurmay Başkanlığı tarafından dün (salı) yapılan açıklamada, TSK'nın Suriye'de 98 gündür yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı'nda 2 askerle irtibatın kesildiği açıklanmıştı. İrtibatın kesildiği açıklanan 2 askerden birinin Çanakkaleli ve isminin Astsubay Kıvanç Kaşıkçı olduğu ortaya çıktı. Kaşıkçı'nın baba ocağı olan Esenler Mahallesi Bülent Dikmener Caddesi'ndeki evi derin bir sessizliğe büründü. En son bayramda ailesi ve yakınlarıyla görüştüğü öğrenilen Astsubay Kaşıkçı'nın ailesi, umutla oğlundan gelecek müjdeli haberi bekliyor. Astsubay Kıvanç'ın baba ocağındaki evine Türk bayrağı asıldı. Haberi alan yakınları da eve akın etti.Kayıp askerin evine gelen akrabası Sebahattin Şahin, "Şuanda benimde pek bilgim ve haberim yok. Bende bilgi almaya geldim. Ağabeyim aradı, durum anlattı. Kıvanç yeğenim oluyor. Kıvanç'la en son bayramda görüştük. Kendisi Fırat Kalkanı operasyonuna katılmıştı" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Kıvanç Kaşıkçı'nın baba ocağındaki evinden görüntü

Sebahattin Şahin açıklama

Evin balkonuna asılan Türk bayrağı görüntüsü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

======================================================

(GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN

4)ÇANAKKALE BOĞAZI'NDA FUEL OİL YÜKLÜ TANKERLER ÇARPIŞTI

ÇANAKKALE Boğazı'nın Marmara Denizi girişinde, Karabiga 2 numaralı demirleme mevkiinde bekleyen fuel oil yüklü iki tanker, bu sabah birbiriyle sürtünerek çarpıştı. Petrol tankerlerinin birbirlerine sürttüğü kaza, şans eseri ucuz atlatıldı.

Rusya'nın Novorossiysk Limanı'ndan İtalya'nın Trieste Limanı'na gitmeyi hedefleyen 274 metre uzunluğunda ve 140 bin metrik ton fuel oil yüklü petrol tankeri olan Türk bayraklı 'Beşiktaş Bosphorus' ile Rusya'nın Kavkaz Limanı'ndan Malta Valletta Limanı'na gideceği öğrenilen 274 metre uzunluğunda ve 4 bin 700 metrik ton fuel oil yüklü Bahama bayraklı 'Chryssi' isimli fuel oil tankeri, Çanakkale Boğazı girişinde sürtünerek çarpıştı. Saat 06.43'te meydana gelen kaza, Çanakkale Boğazı'nın Marmara Denizi girişindeki Karabiga 2 numaralı demirleme mevkiinde yaşandı. Bahama bayraklı 'Chryssi' isimli tankerin, 22 Kasım'da Çanakkale Boğazı'na giriş yapmak üzere bölgeye gelerek demir attığı, Türk bayraklı Beşiktaş Bosphorus isimli tankerin ise 24 Kasım'da aynı yere demirlediği öğrenildi.

Yapılan planlama doğrultusunda Chryssi adlı tankerin bugün saat 11.00'de, Beşiktaş Bosphorus isimli tankerin ise yarın (perşembe) gidecekleri limana yol almak için Çanakkale Boğazı'na giriş yapacaktı. Ancak, boğaz girişi yapmak üzere manevra yapan Chryssi isimli petrol tankerinin, demirli olan Türk bayraklı Beşiktaş Bosphorus isimli tankere iskele baş omzundan sürttüğü öğrenildi. Kaza, Beşiktaş Bosphorus isimli tankerin kaptanı tarafından telsiz ile Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü'ne rapor edildi. Kaza sonrası bölgeye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 'KEGM-2' Hızlı Tahlisiye Botu gönderildi. Kazada, can kaybı ve denize bir sızıntı olmadığı öğrenildi.

Kaza sonrası tankerlerin boğaz girişleri iptal edildi. Olayın, nasıl meydana geldiği ise soruşturuluyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Açıkta bekleyen gemilerden görüntü

Genel ve Detay görnütü

(Haber- Kamera: Burak GEZEN/ ÇANAKKALE,

====================================================

5)GAZİANTEP'TE SURİYELİLERİN YARDIM İZDİHAMI

GAZİANTEP'te, Avrupa Biriliği tarafından sağlanan insani yardım fonlarından yararlanmak için adres kaydı yaptırmak isteyen Suriyeli sığınmacılar, Şahinbey Kaymakamlığı'nın önünde izdihama neden oldu.

AB, Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere destek olmak adına 25 milyon euro tutarında insani yardım fonu oluşturdu. Türkiye'de yaşayan, ihtiyaç sahibi Suriyelilere, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakıfları, Türk Kızılayı, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) aracılığı ile 100'er lira para yardımı sağlanması kararlaştırıldı. Başvurusu süresinin bitmesine az bir zaman kala yardım almak isteyenlerin nüfus müdürlüğüne adres kaydı yaptırması gerektiğini öğrenen bin kadar Suriyeli, bu sabah Şahinbey Kaymakamlığı önüne geldi. Bir an önce işlemlerini yaptırmak isteyen Suriyeliler izdihama neden olurken, kendilerini sıraya girmesi konusunda uyaran polislerle ve işlem yaptırmak için gelen diğer kişilerle arbede yaşadı.

Arbedenin bildirilmesiyle Kaymakamlığa çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polisler uyardıkları Suriyelileri sıraya koymakta zor anlar yaşadı. Diğer kişiler olay nedeniyle kendi işlemlerini yapamadıklarını belirterek, Suriyelilere tepki gösterdi.

Öte yandan yaşanan izdiham ve yoğunluğun yardımın yapılması planlanan Ocak ayına kadar devam edebileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Kaymakamlık binası

Binanın önünde bekleyen Suriyeliler

Suriyelilerin kargaşa çıkarması

Suriyelilere kartlarının dağıtılması

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: EYYÜP BURUN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 180 MB

==========================================

6)GAZİANTEP'TE, OYUNCAK FABRİKASINDA YANGIN PANİĞİ

GAZİANTEP'te, oyuncak fabrikasında çıkan ve paniğe neden olan yangın itfaiye ekiplerinin 2 saatlik çalışmasıyla söndürüldü. Gaziantep Havaalanı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki plastik oyuncak fabrikasının depo bölümünde bugün öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede bütün fabrikayı saran yangına ilk müdahaleyi yapan işçilerin haber vermesiyle çok sayıda itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. 16 araç ve 42 itfaiye personelinin müdahale ettiği yangın, yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına aldı. Yaralanan olmayan ancak fabrikada büyük çapta maddi hasara yol açan yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Yangının meydana geldiği fabrika

Fabrika önündeki itfaiye araçları

Yangına müdahale eden itfaiyeciler

Fabrikadan yükselen dumanlar

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: EYYÜP BURUN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 112 MB

=================================================

7)TEKİRDAĞ MERKEZLİ FETÖ OPERASYONUNDA 12 MÜHENDİS GÖZALTINDA

TEKİRDAĞ merkezli 4 ilde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonlarda 12 mühendis gözaltına alındı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından örgütün mühendis yapılanmasına yönelik operasyon gerçekleştirildi. Tekirdağ, Ankara, Bursa ve İstanbul'daki operasyonlarda 12 mühendis gözaltına alındı. Gözaltına alınan mühendisler Tekidağ'a getirilerek geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğü'nde soruşturmalarına başlandı.

Haber: TEKİRDAĞ, -

=================================================

8)E TİPİ KAPALI CEZAEVİ ÖNÜNDE SİLAHLI KAVGA: 3 YARALI

Malatya'da, kapalı E tipi cezaevi önünde meydana gelen silahlı kavgada 3 kişi yaralandı. Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi önünde aralarında husumet bulunduğu öne sürülen 2 grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu D.A, tabancayla M.A, G.K. ve M.Ç'yi yaraladı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edilirken, Yaralılar 112 sağlık ekiplerince Malatya Devlet Hastanesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırıldı.

Polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Aracıyla kaçan zanlı D.A'nın yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Mikail PELİT/MALATYA,

========================================================

9)ELEKTRİK KONTAĞI EVİN ÇATISINI YAKTI

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde Mecit Uzun'a ait 2 katlı evin çatısında elektrik kontağı sonucu yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Bugün öğle saatlerinde, Akyazı Kumköprü Mahallesi'nde Mecit Uzun'a ait 2 katlı evin çatısında elektrik kontağı sonucu yangın çıktı. Evde bulunanlar dışarı çıkarken, itfaiyeden yardım istenildi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Akyazı İtfaiye grubu yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede kontrol altına alınarak, alevlerin binaya yayılması engellendi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-------------

Çatının yanması

İtfaiyenin müdahalesi

Binadan görüntüler

(Haber-Kamera: Alaattin ONUR-SAKARYA/DHA)

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi
    20:43 Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi

    Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Gönül Sofraları iftar programına yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Programda, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve Prof. Dr. Mustafa Karataş da konuşma yaptı. İftarın ardından semazen gösterisi yapıldı.

  • Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı
    20:43 Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı

    Final Okulları İlkokulu öğrencileri, Diyarbakır'da büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırlayarak, Hacivat-Karagöz ve farklı oyun gösterileriyle özel bir anı yaşattı. Okul müdürü, bu etkinlikle öğrencilere saygı, sevgi, merhamet ve misafirperverlik gibi değerleri pekiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

  • Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi
    20:37 Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi

    Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da bir düğün salonunda iftar programı düzenledi. Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, programda ramazanın yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayarak, kurumun vakıf kültürü ve geleneği gereği iyilik ve takvada yarışan bir kimliğe sahip olduğunu belirtti. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Diablo IV, Xbox Game Pass Üyelerinin Kütüphanelerine Ekleniyor
    20:34 Diablo IV, Xbox Game Pass Üyelerinin Kütüphanelerine Ekleniyor

    Microsoft, Xbox Game Pass kütüphanesini genişletmeye devam ediyor. Çıkışıyla birçok oyuncuyu ekran başına kitleyen Diablo IV, bu akşam 20: 00'dan itibaren Xbox Game Pass üyelerinin kütüphanelerine ekleniyor. Diablo IV artık Xbox Game Pass Ultimate, PC Game Pass ve Xbox konsolu için Xbox Game Pass aracılığıyla Xbox ve bilgisayar üzerinden oynanabilir. Oyuncular, övgüyle karşılanan görev serisini deneyimlemek, geniş ortak dünyayı keşfetmek ve oyuna düzenli olarak yeni öğeler, düşmanlar, mekanikler ve çok daha fazlasını getiren sezonluk içeriklerin tadını çıkarmak için hemen oynamaya başlayabilir.

  • Marvel Rivals: Ücretsiz Oyun Mayıs Ayında Piyasaya Sürülecek
    20:34 Marvel Rivals: Ücretsiz Oyun Mayıs Ayında Piyasaya Sürülecek

    Marvel Rivals oyunu, mayıs ayında ücretsiz olarak piyasaya sürülecek. Oyun, Marvel evreninden birçok ikonik kahramanı kontrol etme imkanı sunacak ve oyun dünyasında büyük bir etki yaratabilir. Oyunun performansı ve stabilitesi merak konusu olsa da, büyük bir oyuncu kitlesine sahip olması bekleniyor. Oyunda yer alacak başlıca karakterler arasında Black Panther, Spider-Man, Iron Man, The Punisher, Doctor Strange, Groot, Hulk, Loki, Luna Snow, Rocket Raccoon, Magik, Star-Lord, Magneto, Peni Parker, Mantis, Namor, Scarlet Witch ve Storm bulunuyor. Oyunun gelecekte daha fazla karakterle güncelleneceği ve uzun dönemli destek alacağı da belirtiliyor. Oyun, Doktor Doom ve onun 2099 yılından gelen rakibi arasındaki savaşı konu alıyor ve kahramanlarımız dünyanın yok olmasını engellemek için birlik olmak zorunda kalacak. Marvel yönetimi, Rivals'ın Marvel evreni sevenlerin gönlünde taht kuracak bir yapım olacağını iddia ediyor.

  • Xiaomi SU7 Elektrikli Otomobilinin Fiyatı Belli Oldu
    20:34 Xiaomi SU7 Elektrikli Otomobilinin Fiyatı Belli Oldu

    Xiaomi, Aralık 2023'te tanıttığı SU7 elektrikli otomobilinin fiyatını açıkladı. En düşük özelliklere sahip olan SU7 Standard modeli 29 bin 870 dolara satılacak. SU7 Pro'nun fiyatı 34 bin dolar, SU7 Max Performance'ın fiyatı ise 41 bin 500 dolar olarak belirlendi. Xiaomi SU7'nin Tesla Model 3'ten daha ucuz olması rekabeti kızıştıracak.

  • PlayStation Plus Nisan Ayında Ücretsiz Oyunlar Sunuyor
    20:34 PlayStation Plus Nisan Ayında Ücretsiz Oyunlar Sunuyor

    PlayStation Plus aboneleri için Nisan ayı oldukça heyecan verici geçecek. Üç ücretsiz oyunun yanı sıra özel içerikler de sunulacak. Oyunlar arasında Immortals of Aveum, Minecraft Legends ve Skul: The Hero Slayer yer alıyor. Ayrıca Overwatch 2 Mega Paketi de üyelere özel olarak sunulacak. PlayStation 5 kullanıcıları artık otomatik klip oluşturabilecekler. Mart ayının sonunda indirilebilecek olan diğer oyunları da kaçırmamanız öneriliyor.

  • YEO Teknoloji, yerli batarya fabrikasında üretimi yerli robotlarla gerçekleştirecek
    20:34 YEO Teknoloji, yerli batarya fabrikasında üretimi yerli robotlarla gerçekleştirecek

    YEO Teknoloji'nin yüzde yüz iştiraki olan Reap Battery için İstanbul Tuzla'da inşası devam eden yerli batarya fabrikasında üretim işlemleri yerli robotlar tarafından gerçekleştirilecek. Fabrikanın kapasitesinin ilk yıl için tek vardiyada 1 GWh olması planlanıyor. Bu yatırımla Reap Battery, enerji depolama sistemleri alanında çeşitli çözümler sunacak ve enerji depolama sistemlerinin dünya çapında büyümesine katkı sağlayacak.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur
    20:33 Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'daki iftar programında Mansur Yavaş'a yüklenerek, onun artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi. Akşener, seçimlerde hür ve müstakil bir şekilde yer alacaklarını vurgulayarak, ittifak siyasetine karşı durduklarını belirtti.


Advertisement