Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

Dha Yurt Bülteni-10

1)EMİNE ERDOĞAN,"KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİ, BİR SORUN OLMAKTAN ÇIKMALIDIR"CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kızların eğitiminin sorun olmaktan çıkması gerektiğini belirterek, "İlk emri 'oku' olan bir kitabın rehberliğinde, kız çocuklarının eğitimi, bir sorun...

01.12.2016 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)EMİNE ERDOĞAN,"KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİ, BİR SORUN OLMAKTAN ÇIKMALIDIR"

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kızların eğitiminin sorun olmaktan çıkması gerektiğini belirterek, "İlk emri 'oku' olan bir kitabın rehberliğinde, kız çocuklarının eğitimi, bir sorun olmaktan çıkmalıdır."dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Konya'da Meram Belediyesi tarafından bir otelde düzenlenen 'Kadın ve İslam' ile 'İslamafobi'nin konu alındığı Meclis-i Nisa (Kadın Meclisi) konulu toplantıya katıldı. Emine Erdoğan'a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da eşlik etti. Toplantıda konuşan Meram Belediye Başkanı Ak Partili Fatma Toru, islamafobi'nın ırkçılık olduğunu belirterek, terörü besleyen ve ırkçılığı yaygınlaştıran bir sorun olduğunu vurguladı. Daha sonda kürsüye gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Adana'nın Aladağ İlçesi'ndeki kız öğrenci yurdunda hayatını kaybeden çocuklara Allah'tan rahmet dileyerek konuşmasına başladı. Bakan Kaya, Aladağ ilçesini ziyaret ederek ailelerin acılarını paylaştıklarını da anlattı. Bakan Kaya, kadının olmadığı yerde ilim, irfan, özgürlük ve medeniyetten söz edilemeyeceğini vurguladı.

"AİLE, KADIN YOK EDİLİYOR"

İslamafobi'ye değinen Bakan Kaya şunları söyledi:

" Batılılaşma serüveni, İslam dünyasının son yüzyılda yoğun bir şekilde yaşadığı bir süreçtir. Bu süreçte batıya teslimiyetci yaklaşanlar, aynı zamanda batının İslam'a ve Müslümanlara bakış açısını da modernleşme adına kabul etmişlerdir. Batının ciddi desteklerle ayakta tuttuğu islamafobi algısına hizmet etmişlerdir. İslam dünyası, uzun yıllardır etnik ve bölgesel savaşlardan, terör örgütlerinin işgal ve istilalarından maalesef başını kaldıramıyor. Burada yok edilen sadece şehirlerimiz değil. Aile yok ediliyor, kadın yok ediliyor. Göç ve savaşlar bir medeniyeti yok ediyor. Bilgiyi, hikmeti, erdemli olmayı da yok ediyor. Bu süreçte yetişen nesiller, bu medeniyet tasaffurundan yoksun yetişmekte. Çünkü aile ve kadın olmadan bir medeniyet inşası söz konusu olamıyor."

Bakan Kaya daha sonra bakanlık olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

"KADIN VE ERKEK BİR BÜTÜNÜN İKİ YARISI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eşi Emine Erdoğan ise konuşmasında kadın ve erkeğin bir bütünün iki yarısı olduğunu belirtti. Emine Erdoğan, şöyle konuştu:

"Dinimiz, kadın ve erkeği, bir bütünün iki yarısı saymıştır. 'Sizin hanımlarınız üzerinde hakkınız olduğu gibi, hanımlarınızın da sizin üzerinde hakkı vardır' prensibi, İslam'da kadın ve erkeği birbirine karşı sorumlu kılmıştır. Bu ilke, o dönemin şartlarında bir devrimdir. Zira o yıllarda kadının ruhunun olup olmadığı tartışılmış, cahiliye döneminin haksız uygulamaları kadınları aşağılamıştır. Buna karşılık İslam, kadına sosyal hayatta statü kazandırıp, aktif roller vermiştir."

"İSLAM DÜNYASININ KADIN HAKLARI AÇISINDAN PARLAK OLDUĞU SÖYLENEMEZ"

Emine Erdoğan, İslam dünyasının kadın hakları açısından parlak olduğunun söylenemeyeceğini ifade ederek, "Modern dünyada din, kadın hakları ihlalinin sebebi, sorumlusu olarak görülmektedir. Hatta İslam, en çok kadın hakları gibi konular üzerinden saldırıya uğramıştır. Bugün İslam dünyasının kadın hakları açısından çok parlak olduğu söylenemez. Kadınların eğitim durumu ne yazık ki, birçok İslam ülkesinde oldukça geri durumdadır. Savaşlar ve zulümler, kadınları, gündelik sorunları üzerinde düşünmekten dahi alıkoymaktadır. Bu noktada, Müslüman idarecilere büyük görevler düşmektedir. İlk emri 'oku' olan bir kitabın rehberliğinde, kız çocuklarının eğitimi, bir sorun olmaktan çıkmalıdır. Ancak bu gayretle, İslam dünyası kendini yenileyebilir. Yerleşik algılarla mücadele edebilir. Bizler de bu nedenle, eğitim konusunu birinci meselemiz olarak konumlandırdık. Himayemde gerçekleşen çeşitli kampanyalarda kızlarımız için eğitimin temel şart olduğunu sıklıkla vurguladık. Çok şükür ki, kız çocuklarının okullaşma oranı son 14 yılda büyük oranda arttı."diye konuştu.

Emine Erdoğan, Müslüman kadının kendi gücünü, kendi iradesini ortaya koyması, aklı, zekası, sezgi gücü, merhameti, şefkati ve diğer vasıflarıyla varlık göstermesi gerekktiğini kaydetti.

Emine Erdoğan, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminde de kadınların canlarını hiçe sayıp, tankların önüne siper olduğunu söyledi.

Erdoğan ve Bakan Kaya, programın ardından Ankara'ya hareket etti.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Emine Erdoğan ve Bakan Kaya'dan detay

Bakan Kaya'nın konuşması

Emine Erdoğan'ın konuşması

Genel ve detay

(Haber- Kamera: Mehmet Kayhan YILDIZ - Hasan DÖNMEZ KONYA DHA))

========================================

(GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN)

2)GÖZALTINDA ÖZEL İZİNLE YANARAK ÖLEN KIZININ CENAZESİNE KATILDI

ADANA'nın Aladağ İlçesi'ndeki yurtta çıkan yangında feci biçimde can veren 12 kişi arasında bulunan gözaltındaki Yurt Müdürü Cumali Genç'in kızı 6 yaşındaki Sare Betül Genç ile eğitmen 18 yaşındaki Fatma Canatan'ın üzerlerine Türk bayrağı açılan cenazeleri Mersin'in Tarsus İlçesi Şehir Mezarlığı'nda büyük bir acı içinde toprağa verildi. Gözaltındaki Cumali Genç, verilen özel izinle iki polis eşliğinde kızının cenazesine katıldı.

Cenaze törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan ile Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, yaşamını yitirenlerin yakınları ve çok sayıda kişi katıldı. İlk olarak eğitmen Fatma Canatan'ın cenaze namazı kılındı. Bu sırada Yurt Müdürü Cumali Genç'in 4 çocuğundan en küçüğü olan kızı Sare Betül Genç'in cenaze namazı kılınmak üzereyken, gözaltına alınan baba Cumali Genç'in özel izinle cenazeye katılacağı belirtilince imam bekledi. Gözaltındaki Cumali Genç'in iki polis eşliğinde kısa süre sonra gelmesi ile küçük kızın cenaze namazı kılındı. Sare Betül Genç'in cenaze Tarsus Şehir Mezarlığı'nda dedesi Ahmet Ciaz'ın mezarının yanında toprağa verildi. Fatma Canatan'ın cenazesi de götürüldüğü Çamlıyayla İlçesi'nin Sebil Mahallesi'nde toprağa verildi.

Ziyarete gittikleri yurtta yangında eşini ziyareti sırasında yaralı kurtulan Sera'nın annesi Ayşe Genç ile Cumali Genç törenin ardından Aladağ İlçesi'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ GÖRÜNTÜ:

------------------------------

-Yangında ölen eğitmen Fatma Canatan'ın fotosu

-Tarsus Şehir Mezarlığının dışarıdan görüntüsü

-Cenaze namazından önce imamın dini konuşmalar yapması

-Cenaze namazı safında bekleyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can (mavi takımlı)

-Cenazede saf'a duranların kalabalığı

-Sare Betül Genç'in naşı ve üzerindeki mezar isimliği

-İki cenaze yan yana

-İmam'ın baba geldimi ? diye sorması tamam bekleyelim demesi

-Cenaze namazının başlaması (Fatma Canatan'ın namazı)

-Sare Betül Genç'in cenaze namazı

-Fatma Canatan'ın cenazesinin cenaze aracına götürülmesi

-Sare Betül Genç'in cenazesin omuzlarda taşınması

-Cenazelerin toprağa verilmesi

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin),

============================================================

3)(YENİDEN)ALADAĞ'DA GECİKEN YURT YATIRIMI SEVİNDİRMEDİ

ADANA'nın Aladağ İlçesi'nde eski yurt binasının yıkılması ile kız öğrencilerin 'Süleymancı' cemaatine ait özel kız öğrenci yurduna nakledilip, burada 10'unun yanarak ölmesinin derin acısı yaşanırken, yeni bir yurt binasının yapımına ancak geçen ay başlandığı ortaya çıktı. İller Bankası'nın (İLBANK) hibe olarak 8 milyon lira ihale bedeli ile yaptıracağı yurt daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilecek. Daha önce yıkılan binanın yerinde temeli atılıp projesi 300 kişilik olan yurdun yarısında ortaöğretim çağındaki erkekler, kalan yarısında ise kızlar barınabilecek.

İlçedeki 4 okulun bulunduğu kompleksin ortasındaki eski yurt Adana depreminden sonra inşa edilmesine rağmen sonraki bir depremde hasar görmüş, onarıldıktan sonra kullanılırken 2 yıl önce 'çürük' raporu ile yıkılınca, buradaki öğrenciler komşu Kozan İmçesi'ne nakledilip Aladağ'da yeni yurt için beklenmeye başlanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca kız öğrenciler için yurt eksikliği giderilemeyince, Süleymancıların erkek öğrenciler için açtığı yurt kız yurduna dönüştürülerek Kozan'a giden ve ortaokullara yeni kayıt yaptıran öğrenciler 54 kişilik bu yurda yerleştirilmişti. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yangının ardından yaptığı dünkü açıklamasında, devletin açıkta kalan öğrencileri Kozan'a yerleştirdiğini ancak bazı kişiler tarafından aileler ikna edilerek 12 kişiye mezar olan yurda kaydırıldığını söyledi.

2018'DE TAMAMLANACAK

İLBANK'ın yeni yurt binasının teslimi 2018 yılının ilk ayı olarak ihale edilmişken, şimdi hızlandırılmasına çalışılacak. Henüz temel atma töreni yapılmadığı için yeni yurt yapımından haberdar olmayan Aladağlılar, yangın faciasının ardından bu bilgiye sahip olunca sevinemeyip, "Eski yurt yıkılmadan önce tedbir alınsa, biz de yıkılmazdık" dedi.

Bu arada, bir çok kişinin ilçede yangın çıkan yurtla ilgili olarak bir değerlendirme yapmaktan kaçındığı görüldü. Çocukları ölen ve yaralanan ailelerin de çok azı tepkilerini dile getirirken, bazı aileler olayı 'kader' olarak değerlendirdi.

Aladağ'da 8 cemaat yurdu daha bulunduğu öne sürülerken, ilçenin tek modern ve geniş kapasiteli yurdu, bu bölgede madencilik çalışmaları yapan iş adamı Necati Kurmel tarafından anadolu lisesi ile birlikte inşa edilmişti. Bu binada sadece erkek öğrenciler barınıyor. Kurmel Aladağ'a daha önce bir hastane, ilçe emniyet müdürlüğü hizmet binası, karakol ve lojman da kazandırmıştı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Kazılan temel

-Temel içerisindeki iş makineleri

Haber: Orhan APAYDIN-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

==========================================================

4)ADANA'DA ÖLE ELE GEÇİRİLEN TERÖRİST PKK'YA 13 YAŞINDA KATILMIŞ

ADANA Valiliği'nde bomba yüklü araçla 24 Kasım'da gerçekleştirilen ve 2 kişinin hayatını kaybedip, 33 vatandaşın da yaralandığı saldırının ardından bomba yüklü ikinci araçta öldürülerek etkisiz hala getirilen teröristin 19 yaşındaki Musa Özdemir olduğu ortaya çıktı. Aynı zamanda Valilik saldırısının planlayıcı olduğu belirten ve 13 yaşında bölücü terör örgütü PKK'ya katılan Özdemir'in cenazesi babası Ali Özdemir'e teslim edildi.

Adana Valiliği'ne yapılan saldırının ardından, ikinci bombalı eyleme girerken Sarıhamzalı mahallesinde polis ekipleri tarafından ölü ele geçirilen PKK'lı teröristin Musa Özdemir olduğu belirlendi. Musa Özdemir'in, 2010 yılında Mardin'in Nusaybin ilçesindeki evinden okula gitmek için çıktığı ve örgüte katıldığı kaydedildi. Terör örgütünün kamplarında bomba eğitimi alan Musa Özdemir'in bir çok saldırının planlayıcısı olduğu belirlendi.

Adana Valiliği'ne düzenlenen bombalı saldırının da organizesini yapıp, ikinci eylem için harekete geçtiği sırada polis ekiplerince girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirilen Özdemir'in cesedi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Yaklaşık 10 günden beri morgda bekletilen teröristi teslim almak için baba Ali Özdemir, Adana'ya geldi. Ali Özdemir, "Terör örgütüne 6 yıl önce katıldı. O günden beri ölü mü, sağ mı bilmiyordum. Akşam, televizyon kanalında haberi görüp öldürüldüğünü öğrendim. Teslim almak için Adana'ya geldim" diye konuştu.

Terörist Musa Özdemir'in cenazesi toprağa verilmek üzere Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Terörist Musa Özdemir'in babası Ali Özdemir'in Adli Tıp Kurumu'ndan çıkarken görüntüsü

Ali Özdemir'in konuşması

Ailenin araçtan inerken görüntüsü

SÜRE: 53" BOYUT: 100 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ ADANA,

=============================================================

5)KIZINI VERMEYEN DAYISINI VURUP İNTİHAR ETTİ

ADANA'nın Ceyhan ilçesinde beyaz eşya tamirciliği yapan 30 yaşındaki Hakan Bulut, çocuk yaştan beri aşık olduğu kızını vermeyen dayısı Hüseyin Kavut'u tabanca ile vurduktan sonra kendi canına da kıydı. Ağır yaralanan dayı kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınırken Hakan Bulut, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Mercimek mahallesinde yaşayan Hakan Bulut, işitme ve konuşma engelli olan dayısı Hüseyin Kavut'un kızı Derya'ya aşık oldu. Derya'nın da kendisine aynı hisleri paylaştığını fark eden Bulut, dayısından kızını istedi. Hüseyin Kavut, öz yeğenine işaret diliyle kızını vermek istemediğini söyledi.

Aynı konuda dün akşam çıkan tartışma sonrasında Hakan Bulut, tabanca ile dayısına ateş açtı. Ağır yaralanan Hüseyin Kavut kanlar içinde yere düştü. Dayısını öldürdüğünü düşünen Hakan Bulut, tabancayı kendi başın dayayıp tetiğe bastı. Ambulanslara alınan her iki yaralı da hastaneye kaldırıldı. Hakan Bulut doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Hüseyin Kavut ise müdahalenin ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi.

Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılarak otopsi yapılan Hakan Bulut'un akrabası Remzi Sertkaya, iki gencin de birbirlerini sevdiğini söyleyerek, "Benimle her şeyini paylaşırdı. Sordum, sevdiği bir kız olduğunu söyledi. Ama kim olduğunu açıklamadı. Dayısının kızına aşıkmış, dün aşkam, istemiş. İşitme ve konuşma engelli olan dayısı da kızını vermeyeceğini söylemiş. Hakan da tabanca ile ateş açıp onu vurmuş, sonra da kendine sıkmış" dedi.

Otopsisi tamamlanan Hakan Bulut'un cenazesi, yakınları tarafından teslim alınarak toprağa verilmek üzere Mercimek mahallesine götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

İntihar eden şahsın akrabası Remzi Sertkaya'nın konuşması

Cenaze aracının Adli Tıp Kurumu'na gelmesi

Tabutun cenaze aracına taşınması

Cenaze aracının gidişi

SÜRE: 01'58" BOYUT: 220 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

=======================================================

6)GENÇ AVUKAT KANSERE YENİK DÜŞTÜ

MERSİN'de uzun süredir kanser tedavisi gören CHP eski il başkanlarından M. Ali Can'ın Avukat kızı Emine Müge Can Şafaklıoğlu, yaşamını yitirdi.

34 yaşındaki 10 yıllık avukat Emine Müge Can Şafaklıoğlu için ilk tören, uzun yıllardır görev yaptığı Mersin Adliyesi'nde gerçekleşti. Törene Mersin Barosu Başkanı Ali Er, avukatlar ve Şafaklıoğlu'nun ailesi ve yakınları katıldı. Şafaklıoğlu'nun yakınlarının güçlükle ayakta durduğu törende ilk olarak bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından söz alan Baro Başkanı Ali Er, Şafaklıoğlu'nu kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını belirterek, onu tanıyan ve bilenlerin gülen yüzünü asla unutmayacağını söyledi.

Konuşmanın ardından Şafaklıoğlu'nun cenazesi merkez Yenişehir İlçesi Gazi Mahallesi'ndeki Muğdat Camii'ne götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardından Şafaklıoğlu, Akbelen Mezarlığı'nda sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

----------------

Emine Müge Can Şafaklıoğlu fotoğrafı

Törene katılanlar

Tabuta karanfil bırakılırken

Baro Başkanı Ali Er, konuşurken

Şafaklıoğlu'nun tabutu taşınırken

Tabut cenaze aracına bindirilirken

Şafaklıoğlu'nun babası Mehmet Ali Can yakınları tarafından götürülürken

BOYUT: 171,57 MB) (SÜRE: 02,10 DK)

(KJ: Haber-Kamera: Mustafa ERCAN/MERSİN,

===============================================================

7)KENDİNE YENİ BİR HAYAT KURMAK İSTEYEN SEÇİL, UYUŞTURUCUDAN ÖLDÜ

ANTALYA'da lise yıllarında bir arkadaşını uyuşturucudan uzaklaştırmaya çalışırken kendisi aynı batağa saplanan 25 yaşındaki Seçil Aşık, 3 yıl süren tedavinin ardından dün bir arkadaşıyla uyuşturucu kullandıktan sonra yaşamını yitirdi.

Lise 2'nci sınıfta sevdiği bir arkadaşını uyuşturucudan uzaklaştırmaya çalışırken kendisi uyuşturucu bağımlısı olan Seçil Aşık, Antalya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Büro'nun 'Bir Bağımlı Bir Hayat Projesi' kapsamında 3 yıl süren tedavinin ardından madde bağımlılığından kurtuldu. Tiyatro ve makyaj üzerine eğitim alan Seçil Aşık, iddiaya göre dün akşam arkadaşı İrfan B. ile Yüksekalan Mahallesi'nde bir eve gitti. İkili burada uyuşturucu madde kullandı. Daha sonra yemek yiyen ikiliden Seçil Aşık rahatsızlandı. Fenalaşan Seçil Aşık için arkadaşı 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istedi. Gelen sağlık görevlilerinin müdahalesinden sonra özel bir hastaneye götürülen Aşık, doktorların çabasına rağmen yaşamını yitirdi.

KOLUNDA İĞNE İZİ BULUNDU

Cumhuriyet savcısı ve polis ekipleri, Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Seçil Aşık'ın cenazesinde inceleme yaptı. İncelemede, Seçil Aşık'ın sağ kolunda iğne izleri tespit edildi. Aşık'ın uyuşturucu maddeye bağlı yaşamını yitirmiş olabileceği, kesin ölüm nedeninin otopsiden sonra belirleneceği kaydedildi. İşlemlerinin ardından yakınları tarafından morgdan alınan Aşık'ın cenazesi, Kurşunlu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Aşık'ın arkadaşı İrfan B. ise gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Cenazenin morgdan alınması

-Cenaze arabasına konulması

-Aracın hareket etmesi

-Annenin polisin kolunda yürümesi

-Seçil Aşık fotosu

-Detaylar

Haber Kamera Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

Görüntü Dökümü

---------------------- 2 Ağustos 2015 (Arşiv)

---------------

Seçilin makyaj yapması ve detaylar

Kendi yaptığı kan boyasını anlatması

Seçil'le röportaj

235 MB///07.23"

Haber: İbrahim LALELİ- Kamera: Yusuf ÜNAL/ANTALYA,

Görüntü Dökümü

-----------(15 EKim 2014) (arşiv)

Seçil Aşık'ın parkta yürürken görüntüsü

RÖP: Seçil Aşık

Seçil Aşık'ın madde kullanırken ve tiyatro oynarken resimleri

7.52ö// 250 mb

HABER: Mustafa KOZAK -KAMERA: Süleyman EKİN/ANTALYA-DHA)

=====================================================

8)PARA ALAMAYAN İŞÇİ, KULE VİNÇTE EYLEM YAPTI

SAĞLIK Bakanlığına ait hastane ve acil servis inşaatında çalışan ve üç aydan beri para alamayan 30 yaşındaki işçi Asım Aydın, 50 metre yükseklikteki kule vince çıkarak eylem yaptı. Kar yağışı ve soğuk altında 4 saat "Atlarım" tehdidiyle eylemini sürdüren Aydın, "Ücretler ödenecek" sözü ile kule vinçten indirildi.

Olay merkez Palandöken ilçesine bağlı Yıldızkent semtinde Sağlık Bakanlığına ait 750 yataklı hastane ve 1200 yataklı Acil Servis inşaatında meydana geldi. Hektaş Grup adına inşaatı sürdüren Karya Dizayn İnş. Lmt. Şrk.'de çalışan Kars'ın Kağızman ilçesinden 2 çocuk babası işçi Asım Aydın, bugün saat 08.30'da inşaatın üzerinde duran kule vince çıktı. Kağızman'dan getirdiği 25 arkadaşı ile birlikte 3 aydan beri ücretlerini alamadıklarını anlatan Aydın, "Paramı vermezseniz atlarım" diyerek tehdit etti. İtfaiyenin branda çekmesi, 112 acil servise ait hazır ambulansın bekletildiği eylem sırasında polis, eylemci işçiyi ikna etmek için 4 saat çaba harcadı. Taşeron firma yöneticilerin "Ücretler ödenecek" sözü üzerine eylemden vazgeçen Aydın, polis tarafından gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Aydın ve iş arkadaşları, "Patron karakışta bir kuruş ödeme yapmadan Ankara'ya kaçtı. Ailelerimizle birlikte perişan olduk. Şirket bugün, yarın diyerek hep oyaladı. Alacaklarımız ödenmezse değişik eylemler yapmaya devam edeceğiz" diye konuştular.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Kule vincine çıkan işçi

-Yetkililerin işçiyi ikna etme çabası

-İşçi Lokman Aydın ile röp

-Cep telefonu ile görüntü alan vatandaş

-İtfaiye aracı

-İtfaiye görevlilerin brandayı hazırlaması

-Kule vincinde dolaşan Asım Aydın

-Asım aydını ikna edielerek kule vincinden indirilmesi

Haber-Kamera: Zafer KUMRU/ ERZURUM,

SÜRE: 04.11 BOYUT: 252 MB

======================================================

9)YOĞUN SİS MARDİN'DE UÇAK SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ

MARDİN merkez ile bazı ilçelerinde etkili olan yoğun sis nedeniyle Mardin Havalimanı'na inmesi gereken uçaklar başka havalimanlarına yönlendirildi.

Kent merkezinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 50 metreye kadar düşerken, şehir içi ulaşımını sağlayan araç sürücüleri yollarda sıkıntı yaşadı. Özellikle Mardin- Şanlıurfa, Mardin- Diyarbakır ve Mardin- Midyat karayollarının büyük bölümünde yoğun sis nedeniyle sürücülerin yavaş ilerlediği görüldü. Kızıltepe İlçesi'nde de sis nedeniyle Kızıltepe- Viranşehir karayolunu kullanan sürücüler, sis farlarını yakarak ancak ilerleyebildi.

Sis nedeniyle bazı kazalar da meydana geldi. Mardin-Diyarbakır yolundaki 1 kamyon ve 1 otomobilin karıştığı kazada 3 kişi yaralanırken Kızıltepe-Viranşehir yolunda da bir TIR'ın bariyerlere çarpması sonucu bir kişi yaralandı. Yetkililer sürücülerin yoğun sis nedeniyle araç takip mesafesini korumalarını, emniyet kemerlerini takmalarını, aşırı hız yapmadan ve sis lambalarını yakarak trafikte ilerlemeleri uyarısında bulundu.

Ankara'dan saat 08.20'de kalkan Anadolu Jet firmasına ait TK 7046 sefer sayılı yolcu uçağı, olumsuz hava koşulları nedeniyle Mardin Havalimanı'na inemeyince saat 10.48'te Diyarbakır Havalimanı'na yönlendirildi. Diyarbakır Hava Limanı'na iniş yapan uçağın yolcuları servislerle Mardin'e taşındı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Anadolu Jet'in TK 2674 sayılı İstanbul-Mardin seferi ile İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan THY'nin TK 7208 sayılı İstanbul-Mardin seferi de iptal edildi.

Meteoroloji yetkilileri, Mardin'de etkili olan sisin gün boyu etkisini sürdüreceği bildirildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Şehir merkezinden görüntü

Sisten dolayı farlarını açan araçlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN, -

==========================================================

10) CEYHAN'DA TERÖR OPERASYONU: 21 GÖZALTI

ADANA'nın Ceyhan İlçesi'nde terör örgütü PKK ve onun şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 21 kişi gözaltına alındı.

Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, teknik takip sonucu belirlenen 25 ayrı adrese bugün saat 04.30 sıralarında operasyon düzenledi. Adana Emniyet Müdürlüğünün de destek verdiği operasyona yaklaşık 1000 polis memuru katılırken, havadan helikopter desteği de sağlandı. PKK ve KCK'nın propagandasını yapan örgütün gençlik yapılanmasıyla irtibatlı olduğu belirlenen merkeze bağlı Küçükkırım, Belediye Evleri, Yarsuat, 6 Ocak, Esentepe mahallelerinde bulunan 25 ayrı adrese arama yapıldı. Ceyhan İlçe Emniyet Müdürü Bülent Tırnaksız'ın yönettiği operasyonda mahalleyi abluka altına alan polis ekipleri, zırhlı araçlar ve uzun namlulu silahları ile olası saldırılara karşı sokak giriş ve çıkışlarını tuttu. Polis helikopterinin havadan görüntü desteği sağladığı operasyonlarda şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen 2 adet ruhsatsız av tüfeği, örgütsel doküman ve bilgisayarlara el konuldu.Operasyonlarda gözaltına alınan 21 şüpheli, Ceyhan Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Operasyonlarda yakalanamayan 7 şüphelinin ise aranmasına devam edildiği bildirildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Polis araçlarının gelişi

Ekiplerden detay görüntü

Baskın yapılan evin önünden detay

Çevik kuvvet ekipleri ve polislerden detay

Arama yapılan evlerden detay

Bir şahsın gözaltına alınması ve polisler eşliğinde araca götürülmesi

Polis helikopterinin görüntüsü

Sabah ezanı ile ekipler ve helikopterden detay

SÜRE : 03'31" BOYUT : 175 MB

Haber-Kamera: Ceyhun ÖZER/ CEYHAN(Adana),

======================================================

11)İSLAHİYE'DE, KULLANIM TARİHİ DOLAN 1 TON GIDA İMHA EDİLDİ

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, zabıta ekipleri, son kullanma tarihi geçmiş ve ilçe merkezindeki dereye atılan 1 ton gıdayı imha etti. İslahiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde bir marketin gıda ürünlerini dereye attığı ihbarı üzerine harekete geçti. Olay yerine giden zabıta ekipleri, ilçede faaliyet gösteren bir market görevlilerinin son kullanma tarihi geçmiş gıda ürünlerini dereye attığını tespit etti. Market görevlilerini engelleyen zabıta ekipleri, gıdaları çağırılan çöp kamyonu ile taşıttı. Ekipler daha sonra 1 ton gıdayı ilçe merkezi dışında iş makinesiyle kazılan çukurda yakarak imha etti.

Market sahibine duyarlılığından dolayı teşekkür eden zabıta ekipleri, ancak ürünleri dereye atarak çevre kirliliği oluşturmasından dolayı aynı kişiye yasal uyarı yapıldığını kaydetti.

Görüntü Dökümü

------------------------

Gıdaların çöp kamyonuna konulması

iş makinesiyle ürünler imha edilirken

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 60 MB

======================================================

12)KÖMÜR YÜKLÜ TIR'DA 115 BİN 500 PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

ŞANLIURFA'da, polisin arama yaptığı TIR'ın kömür yüklü dorsesinde 115 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri kent girişinde durumundan şüphelendiği Ahmet E. yönetimindeki 73 DE 616 plakalı TIR'ı durdurarak arama yaptı. Arama yapan polis ekipleri, TIR'ın dorsesindeki bulunan kömür tozları içerisinde 115 bin 500 paket sigara ele geçirdi. Sigaralara el koyan polis, TIR sürücüsü Ahmet E. ile yanındaki Ethem S.'yi gözaltına alarak sorgulamaya başladı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Polisin TIR'da arama yapması

Ele geçirilen kaçak sigaralar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera-Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 65 MB

====================================================

13)KEÇİLERİN YAPTIĞINA BAK

İZMİR Menemen Devlet Hastanesi otoparkındaki otomobillerin üzerine çıkarak, ağaçların yapraklarını yiyen iki keçi ilginç görüntü oluşturdu. O anlar, hastane çalışanları ve hasta yakınları tarafından cep telefonlarıyla görüntülendi.

Menemen ilçe merkezine 4 kilometre mesafedeki kırsal Yahşelli Mahallesi'nden bir çoban, geçen 28 Kasım'da keçilerini otlatmak üzere Çınarlıdere mevkisindeki ağaçlık alana götürdü. Keçilerden ikisi, çobanın dalgınlığından faydalanıp sürüden ayrıldı. Firari iki keçi, az ilerdeki Menemen Devlet Hastanesi'nin arkasındaki ağaçlık bölgeye geldi. İki keçi buradaki bir ağacın yapraklarını yemek istedi, ancak yetişemedi. Bunun üzerine demir korkuluklarından atlayarak hastanenin arka bahçesindeki otoparka giren iki keçi, otomobillerin üzerine çıkıp, dallara uzanarak yaprakları bir güzel yedi. Otomobillere zarar vermedikleri belirlenen iki keçi, karınlarını doyurduktan sonra geldikleri gibi tekrar ağaçlık alana dönerek gözden kayboldu. O anlar, çevredeki hasta yakınları ve hastane çalışanları tarafından cep telefonlarıyla görüntülendi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Otomobillerin üzerine çıkarak ağaç dallarındaki yaprakları yiyen iki keçinin görüntüsü

(Haber-Kamera: Gökay ÖZALP/ MENEMEN (İzmir),

=======================================================

14)TARÇIN YENİ YUVASINDA ÇOK MUTLU

MERSİN Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi yetkililerince yaklaşık 1 ay önce sokakta hasta ve terk edilmiş halde bulunan Tarçın adı verilen cins köpek yeni yuvasına kavuştu.

Sokak hayvanlarının her türlü bakım ve tedavilerinin yapıldığı Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi bir sahipsiz hayvanın daha sıcak yuvasına kavuşmasını sağladı. Barınak yetkilileri tarafından yaklaşık 1 ay önce sokakta bulunarak koruma altına alınan ve barınak personelinin sevgi ve ilgisi ile hayata tutunan Tarçın, 13 yaşındaki Emir ve annesi Eda Mertsöz tarafından sahiplenildi. Hayvan satın almak yerine sahiplenerek tüm ailelere örnek olacak bir davranış sergileyen Emir Karataş ve annesi Eda Mertsöz, yeni can dostları Tarçın'ın evlerine gelmesi ile birlikte keyifli bir süreç yaşadıklarını söyledi. Eda Mertsöz, Tarçın ile Geçici Hayvan Bakım Evi'nde karşılaştıklarını ve artık ailelerinin bir üyesi olduğunu belirterek, "Oğlum ergenlik dönemine girdiği için ona bir arkadaş istemiştim. Ev şartlarımız uygundu. Bizim ruhsal ve fiziksel olarak da golden cinsine ihtiyacımız vardı. Ben petshoplara giderek para karşılığı hayvan satın alınmasına karşıyım. Alınan köpekler bir süre sonra ne yazık ki sokağa atılıyor. Tercihimiz barınaktan sahiplenmek yönündeydi. Tarçın da Mersin Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı'nda tanıştık. Bir süredir birlikte yaşıyoruz. O artık ailemizin bir üyesi" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi yetkilileri ise insanların petshoplardan hayvan satın aldıklarını ancak bir müddet sonra bakımı zor gelerek sokağa bıraktıklarını ifade etti. Petshoplar yerine barınaklardan hayvan sahiplenilmesinin çok daha doğru olduğuna vurgu yapan yetkililer, hayvan sahiplenmek isteyen herkesi Mersin Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi'ne beklediklerini bildirdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİELECEK

MERSİN/DHA

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.


Advertisement