Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 10

Kardeş Kılıçdaroğlu'ndan ağabeyine ve Cumhurbaşkanı'na mektupCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ağabeyine mektup yazarak ülkenin en başta FETÖ olmak üzere tüm bölücü ve yıkıcı örgütlerden temizlenmesi için yapılan...

05.12.2016 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kardeş Kılıçdaroğlu'ndan ağabeyine ve Cumhurbaşkanı'na mektup

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ağabeyine mektup yazarak ülkenin en başta FETÖ olmak üzere tüm bölücü ve yıkıcı örgütlerden temizlenmesi için yapılan çalışmalara destek verdiğini belirtti. Açlık grevini sürdüren Celal Kılıçdaroğlu, tehdit telefonları aldığını söyledi.

Celal Kılıçdaroğlu, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen mücadeleye destek vermek ve CHP içinde de bulunduğunu öne sürdüğü bu yapının mensuplarının temizlenmesi için bir süre önce Söke'den Didim'e yürüdü. Ardından açlık grevine başlayan Celal Kılıçdaroğlu, ağabeyi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak görüşme talebinde bulundu. Celal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektubunda bazı bilgi ve belgelerden oluşan dosyayı kendisine teslim etmek istediğini ifade etti.

CHP'DE TEMİZLİK İSTEDİ

Ağabeyi Kemal Kılıçdaroğlu'na da bir mektup yazan kardeş Kılıçdaroğlu, CHP'nin içinde bulunduğunu öne sürdüğü FETÖ/PDY üyelerinin temizlenmesini istedi. Kılıçdaroğlu, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Aynı anne ve babadan olma, ciğerinin bir köşesi olarak senden ricam; sana yakışanı yaparak, tüm siyasi hesapları bir kenara koyup, ülkemizin menfaati için kendi partinde büyük bir temizlik hareketi başlatmandır. Aziz milletimiz daima doğru iş yapanların yanında olmuştur. Seninle düne kadar hep gurur duydum, yarın da gurur duymak istiyorum. Benim söylem ve eylemlerimin tek amacı vardır. Senin dürüstlüğünden, senin temizliğinden, senin iyi niyetinden istifade ederek, senin genel başkanı olduğun, ulu Atatürk'ün de kurucu genel başkanı olduğu Cumhuriyet Halk Partisi'ne sızmış yanlış kişi ve oluşumlara karşı senin dikkatini çekmek ve bir kardeş olarak seni uyarmak. Ülkemizin içinden geçtiği bu hassas dönemde, en başta FETÖ olmak üzere tüm bölücü ve yıkıcı örgütlerin bir nevi sözcüsü olarak partine sızmış insanlar tüm halkımızda rahatsızlık yaratmaktadır. Bu terör örgütü temsilcileri gibi hareket edenler sade bir vatandaş olarak, beni de rahatsız etmektedirler."

SU VE ŞEKER İLE BESLENİYOR

Bir haftadır açlık grevinde olduğunu, su ve şeker ile beslendiğini anlatan Celal Kılıçdaroğlu, "Açlık grevine, amacıma ulaşıncaya ve Didim Belediyesi FETÖ'den temizleninceye kadar devam edeceğim" diye konuştu.

Yürüyüşün ardından başlattığı açlık grevinden sonra hem telefondan, hem sosyal medyadan tehditler aldığını, ancak bunları önemsemediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "216, 212 ve 256 alan numaralı ankesörlü telefonlardan arayan kişiler, beni ölümle tehdit ediyor. Zaman zaman da gizli numaralardan arayanlar oluyor. Ben her şeye göğüs gerdim. Bu yola da baş koydum. Netice alana kadar devam edeceğim. Günlerimi televizyon izleyerek ve gazete okuyarak geçiriyorum. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın konuşmalarını izliyorum. Kendileriyle onur ve gurur duyuyorum. Buradan güvenliğimi sağlayan emniyet teşkilatımıza da çok teşekkür ediyorum. Kendilerinden Allah razı olsun" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu ile röp,

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ağabeyi Kemal Kılıçdaroğlu'na yazdığı mektuptan görüntü.

Haber - Kamera: Ediz VERDİOĞLU/ DİDİM (Aydın),

===============================

Kız öğrenci yurdunda yangın paniği

TOKAT'ta bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangın paniğe yol açtı. İtfaiyenin müdahalesiyle söndürülen yangında yaralanan olmadı.-

Yangın, saat 14: 00 sıralarında Yeşilırmak Mahallesinde bulunan ve üniversite öğrencilerinin kaldığı özel bir kız yurdunda çıktı. Dört katlı yurdun giriş katında bulunan bir odada, iddiaya göre bir öğrencinin yatağına bıraktığı üçlü prizin üzerini örterek dışarı çıkması sonucu yangın çıktı. Yangını fark eden yurt görevlileri hemen öğrencileri binadan tahliye ederken, çevredeki vatandaşların desteğiyle alevlere yangın tüpleri ile müdahale ederek itfaiyeye haber verdi. Bu sırada olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını büyümeden söndürdü. Maddi hasarla atlatılan yangın ile ilgili inceleme başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Olay yeri görüntüleri

-İtfaiye ekiplerinin çalışması

Haber: Fatih YILMAZ/TOKAT,

===========================

Evin üzerinden geçen elektrik telleri korkutuyor

ŞANLIURFA'da 2 katlı binanın üzerinden geçen yüksek gerilim hattı tehlikeye davetiye çıkarıyor. Ev sahibi Halil İlçi, hattın güzergahının değiştirilmesini istedi.

Osmanlı Mahallesi'nde oturan seyyar satıcı Halil İlçi'ye ait 2 katlı binanın üzerinden 380 bin kilowat gücünde akım taşıyan yüksek gerilim hattı telleri geçiyor. Halil İlçi, evinin üzerinden geçen gerilim hattının kaldırılması için defalarca elektrik dağıtım şirketine başvuru yaptığını ancak sonuç alamadığını savundu. Sürekli endişelendiklerini belirten Halil İlçi, evin üzerinden geçen elektrik tellerinin kaldırıldırılarak güzergahının değiştirilmesini isteyerek, şunları söyledi:

"Evimin terasında geçen yüksek gerilim hattı için defalarca DEDAŞ yetkilileri ile görüşmeye gidiyorum, beni görüştürmüyorlar. Bunun üzerine Şanlıurfa Vali Yardımcısı Mehmet Keklik ile görüştüm. Sayın Vali Yardımcımız Keklik DEDAŞ'ı arayarak, bu sorunun çözülmesi için talimat verdi. Ancak buna rağmen hiçbir yetkili gelip bu sorunumuzu çözmedi. İllaki terasa çıkan bir çocuğumun ölmesini mi istiyorlar? Benim çocuğuma bir şey olursa, bunun hesabını kim verecek? Evimin üzerinden geçen yüksek gerilim hattının bir an önce kaldırılmasını istiyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Evin üzerinden geçen yüksek gerilim hattı

Ev sahibinin yüksek gerilim hattını göstermesi

Ev sahibi Halil İlçi ile röportaj

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ömer PINAR-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

===========================

Otomobilin arkasına bağlanarak sürüklenen köpek, yeni sahibine verildi

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde otomobilin arkasına iple bağlanarak sürüklenen ve götürülen ve daha sonra el konulana 'Rambo' isimli köpek, bugün yeni sahibi Mustafa Cebeci'ye teslim edildi.

Çorlu İlçesi'nin Hıdırağa Mahallesi'nde geçen ay hareket halindeki 39 EH 155 plakalı otomobilin arkasına bir köpeğin iple bağlı sürüklenerek götürülen köpeğin sahibi M.V., şikayet üzerine yakalandı. Köpeğin sahibi olan ve otomobilin arkasına bağlayarak sürükleyen M.V.'ye, Çorlu İlçe Hayvanları Koruma Kurulu, 'Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek' maddesi gereği 526 TL para cezası uyguladı.

Tekirdağ Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ile Çorlu Belediyesi Hayvan Barınağı'na götürülerek, tedavi edildi. Veteriner hekim Ahmet Çavdar, köpeğin tüm tedavilerinin tamamlandığını belirterek, "Aşılarını yaptık, hiç bir sorunu bulunmuyor" dedi. Rambo isimli köpeğin başına gelenleri haberlerden öğrenen Mustafa Cebeci, köpeğe talip oldu. Gerekli işlemlerin yapılmasının ardından köpek bugün yeni sahibi Cebeci'ye teslim edildi. Cebeci, "Köpeğin başına gelenlere üzüldüm, köpek de çok hoşuma gitti. Daha sonra barınağa geldim ve istedim. Gerekli işlemlerin ardından da teslim aldım. Ergene İlçesi'nde çiftliğim var, burada ona en iyi şekilde bakacağım" dedi. Cebeci, daha sonra 'Rambo'yu barınağa ait bir araçla alıp götürdü.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Hayvan barınağa tabelası

-Köpekten detaylar

-Köpeğin tedavi edilmesi

-Veteriner Çavdar ile röportaj

-Köpeğin yeni sahibi tarafından alınması

-Mustafa Cebeci ile röportaj

-Köpeğin alınması

-Köpeğin götürülmesi

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),-

===============================

Ahlat'ta 2 kardeşten, filmi aratmayan soygun

BİTLİS'in Ahlat ilçesi'nde, çalıştıkları amcalarına ait kuyumcu şirketinin aracını kar maskesi ve silah tehdidiyle durdurup, içindeki altın ve paraları alan 2 kardeş, jandarmanın çalışması sonucu yakalandı. 8 kilo altın ve 60 bin TL'nin Murat Ay ve kardeşi Kasım Ay tarafından, soygun görüntüsü verilerek çalındığı belirlendi.

Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde 3 gün önce filimleri aratmayan bir soygun olayı meydana geldi. Merkezi Diyarbakırda bulunan, amcasına ait kuyumcu firmasında çalışan Kasım Ay, bir firma çalışanı ile birlikte hafif ticari araçla bölgede bulunan kuyumculara altın dağıtmak üzere yola çıktı. Ahlat'taki dağıtımı yapıp Tatvan'a dönerken, aracın önü 10'nuncu kilometrede başında kar maskesi bulunan silahlı bir kişi tarafından kesildi. Elindeki silahla araçtakileri tehdit edip indiren şüpheli, 8 kilo altın ile 60 bin TL bulunan aracı alarak uzaklaştı. Kar maskeli soyguncu kaçarken, havaya birkaç el de ateş etti.

ÇELİŞKİLİ İFADE ÜZERİNE TEKNİK TAKİP

Kasım Ay ve yanında bulunan firma çalışanı, telefonla jandarmaya ulaşarak soyulduklarını anlatıp, yardım istedi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri Kasım Ay ile yanında bulunan firma çalışanını ifadelerini alıp serbest bıraktı. Ancak ifadelerdeki çelişkiler üzerine de teknik takibe başladı. Yapılan teknik takipte jandarma soygunun bir senaryo olduğunu belirledi.

Bunun üzerine serbest bıraktığı Kasım Ay'ı dün gözaltına alıp, yeniden sorguladı. Yapılan sorguda Kasım Ay, soygunu ağabeyi Murat Ay ile birlikte tasarladıklarını, soygunu gerçekleştiren kar maskeli kişinin de ağabeyi olduğunu söyledi. Kasım Ay, amcasına ait firmada çalıştığını, çok borçlarının olduğunu, bu yüzden soygunu ağabeyi ile birlikte tasarladıklarını anlattı. Bugün Ahlat Adliyesi'ne çıkarılan soyguncu kardeşler Murat ve Kasım Ay, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haber: Halil ÜLKER/ AHLAT(Bitlis), -

=================================

21'inci Felsefe Olimpiyatları

TÜRKİYE Felsefe Kurumu Derneği'nce düzenlenen 21'nci Felsefe Olimpiyatları'na, Gaziantep Özel Sanko Okulları bölge temsilcisi olarak 13'üncü kez ev sahipliği yaptı.

Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Denizli, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Mersin ve Samsun olmak üzere 11 merkezde aynı anda yapılan olimpiyat, dört saat sürdü. Özel Sanko Okulları'nın ev sahipliği yaptığı olimpiyatlara bölge illerinden Şırnak, Adıyaman, Bitlis, Kahramanmaraş ve Gaziantep'ten 16 öğrenci katıldı. Felsefe Olimpiyatları ile öğrencilerin yaratıcı düşünme ve araştırmacı ruhu geliştirmeleri, düşünme uğraşının kendi başına değerini göstermeleri öngörülüyor. Düşünsel etkinliklerle ilgili yarışma ruhu yaratmak, çağdaş dünyanın düşünsel ve etik problemleri üzerinde düşünme yeteneği geliştirmeye ortam hazırlamak, okullarda insancıl düşüncenin ve eğitimin gelişmesine katkıda bulunmak amacını ilke edinen Felsefe Olimpiyatları'nda Özel Sanko Okullarını Bora Çarpınlıoğlu, Yağmur Demircan, Gülay Kaya ve Ulaş Dabancı temsil etti.

Öğrencilere farklı filozoflardan seçilmiş üç alıntı verildi ve yarışmacılardan verilen alıntılardan biri üzerine felsefi bir deneme yazmaları istenildi. Türkiye Felsefe Kurumu tarafından hazırlanan sorular yarışma günü sabahı merkezlere fakslandı.

Sınav sonucunda ilk 10 dereceye giren öğrenciler arasından, yabancı dil sınavını da geçerek başarılı olan iki öğrencinin Uluslararası Felsefe Olimpiyatları seçmelerine katılmaya hak kazanacağı bildirildi.

Haber: GAZİANTEP, -

===================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement