Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 10

Dha Yurt Bülteni - 10

Kavga şüphelilerinin aracından el bombaları ve tabancalar çıktıGAZİANTEP'te, Oto Galericiler Sitesi'nde esnaf ile iki kişi arasında bilinmeyen nedenle kavga çıktı.

31.12.2016 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kavga şüphelilerinin aracından el bombaları ve tabancalar çıktı

GAZİANTEP'te, Oto Galericiler Sitesi'nde esnaf ile iki kişi arasında bilinmeyen nedenle kavga çıktı. Tarafları ayırıp kavgayı sonlandıran polis, iki kişinin otomobilinde 2 el bombası ve 2 tabanca ele geçirdi, şüphelileri gözaltına aldı.

Olay, öğleden sonra Karaca Ahmet Mahallesi'nde bulunan Oto Galericiler Sitesi'nde meydana geldi. M.A.A. ile İ.K. isimli kişiler, sitede bulunan Ahmet F.'ye ait galeriye 06 PB 176 plakalı otomobille geldi. Taraflar arasında bilinmeyen nedenle başlayan sözlü tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Çevredekilerin ihbarıyla gelen polisler tarafları ayırdı. Ekipler, iki şüphelinin geldiği otomobilde yaptıkları arama 2 el bombası ve 2 tabanca ele geçirdi. El bombaları ile tabancalara el koyan polisler, iki şüpheliyi gözaltına aldı. Parmak izi alınan otomobil ise detaylı incelenme için emniyete götürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Olay yeri

Şüphelilerin otomobili

Polislerin önlem alması

Olay yeri inceleme ekipleri

Polislerin parmak izi alması

Çevredeki vatandaşlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mücahit YOLCU-GAZİANTEP-DHA)

===================================

Suriyeli yetimlere yardım eli

İSKENDERUN Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Suriye'de Betebo Köyü yetimler kampındaki çocuklara yardım malzemeleri gönderdi. Yardım malzemeleri, Türk Kızılayı tarafından bölgeye götürüldü.

Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan ve İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, İSTE Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin katkısıyla toplanan malzemeleri Reyhanlı Cilvegözü'nden Suriye'ye ulaştırdı. Kızılay ekibi yanlarında getirdikleri kışlık giyecekleri, çouklara kendi elleriyle giydirdi

Görüntü Dökümü

-----------------------

Suriye'de ki kampta kızılay ekibi

Türk kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay'ın çevresinde ki çocuklar

Ümit Günay'ın konuşması

Çocuklara dağıtılan yardımlar

Çocuklara atkı ve berelerin giydirilmesi

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

================================

Kartalkaya yolunda tatilcilerin yardımına köylüler koştu

YILBAŞI tatilini geçirmek için Bolu'nun kayak merkezi Kartalkaya'ya giden tatilcilerin kara saplanan araçları köylüler tarafından traktörle çekildi.

Yoğun kar yağışı kayak merkezi Kartalkaya yolunda ulaşımı olumsuz etkiledi. Yol tamamen karla kaplandı. İl Özel İdaresi'ne ait iki greyder yolu açık tutmak için kar küreme çalışması yaptı. Yılbaşı tatilini Kartalkaya'da geçirecek olan tatilciler de yolda yoğunluk oluşturdu. Kar lastiği olmasına rağmen araçlarına zincir takan tatilciler, yolda kalmadan kayak merkezine ulaştı. Ancak zincirsiz olan bazı araçlar kayarak yoldan çıktı. Araçları kara saplanan tatilcilerin yardımına, yol boyunca zincir satan köylüler yetişti. Köylüler, araçları zincirle traktöre bağlayarak kurtardı.

Traktörüyle yolda kalan araçları çeken Hasan Coşkun, "Gün boyu burada bekleyerek yolda kalan araçları çekiyoruz. Tatilciler de gönüllerinden ne koparsa bize veriyor. Kimseden miktar olarak para talep etmiyoruz. İsteyen veriyor. Amacımız vatandaşa yardımcı olmak. Kar lastiği ve zinciri olan araçlar zaten çok kalmıyor yolda. Kalanlara da biz yardım ediyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

- Gölcük'ten kar görüntüleri

-Ziyaretçilerin görüntüler

-Fotoğraf çekilenler

-Detaylar

Haber-Kamera: Mutlu YUCA-Murat KÜÇÜK/BOLU,

=======================================

Çocukları sevindiren program

MANİSALILAR Platformu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki çocuk evlerinde kalan çocuklar için eğlence programı düzenledi.

Manisalılar Platformu (Man-Der), Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki çocuk evlerinde kalan çocuklar için eğlence programı hazırladı. Şelale Plaza'da düzenlenen programa; Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Yunusemre Belediyesi Başkanı AK Partili Mehmet Çerçi, AK Partili Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcısı Bilal Demir, çocuk evlerinde kalan 45 çocuk ve çok sayıda davetli katıldı. Vali Mustafa Hakan Güvençer, tüm çocuklarla tokalaşarak, sohbet etti.

Man-Der Başkanı Hasan Ertekin, eğlence programının hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan ise, "Çocukların her zaman ailenin yanında kalmasından yanayız. Bir insanın olacağı en iyi yer aile ortamıdır. Fakat bazen bu mümkün olmuyor. Mümkün olmadığı durumlarda da aile ortamına benzer durumlarda bakımını yapıyoruz. Manisa'da son yıllarda yaptığımız çalışmalar ile 2012 yılında 17 olan koruyucu aile sayımız, bugün itibari ile 135'e ulaştı. Emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mesir Semazen Derneği tarafından düzenlenen sema gösterisi büyük beğeni topladı. Eğlence programı sonrasında Vali Güvençer'in yanı sıra Yunusemre ve Şehzadeler Belediyelerince çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Vali ile çocukların sohbeti

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan konuşması ve ardından sema gösterimi

Çocuklara hediye takdimi

Haber- Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA,

=========================================

'Güzel ekmek pişiremiyorsun' diyerek fırıncı kardeşini öldürdü

ADANA'da 51 yaşındaki Mahmut Demirkapı, iddiaya göre ekmek yüzünden tartıştığı fırıncı kardeşi 49 yaşındaki Şığletif Demirkapı'yı pompalı tüfekle ateş ederek öldürdü.

Merkez Yüreğir ilçesinin Camili mahallesindeki, yılın son günü öğle saatlerinde meydana geldi. Pide fırını sahibi Şığletif Demirkapı, ağabeyi Mahmut Demirkapı'yı kucağında ekmeklerle giderken gördü. Ağabeyine, "Ben fırın çalıştırıyorum, ekmeği niye benden almıyorsun da başkasından alıyorsun" diyerek bağırdı. Bunun üzerine Mahmet Demirkapı da kardeşine, "Sen güzel ekmek pişiremiyorsun" karşılığını verdi.

İki kardeş arasında başlayan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Evine giden Mahmut Demirkapı, pompalı tüfek ile geri gelip kardeşinin işyerine ateş açtı. Mahmut Demirkapı'nın silahından çıkan saçmalar, Şığletif Demirkapı'nın kasığına isabet etti. Yaralı kardeşini olay yerinde bırakan Mahmut Demirkapı, kamyonete binerek kaçtı. Ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılıp ameliyata alınan Şığletif Demirkapı ise kurtarılamadı. Polis, ekmek yüzünden çıkan tartışmada kardeşini öldürdüğü iddiasıyla Mahmut Demirkapı'yı arıyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Hastaneden genel görüntü

Mahalleden genel ve detay görüntüler

İş yerinden genel ve detay görüntüler

Kırık iş yeri camının görüntüsü

Polis aracının gidişi

Ekmeklerden detay görüntü

Şığletif Demirkapı'nın sağlık fotoğrafı

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI ADANA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı
    13:49 Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için İstanbul'dan hareket eden bir yolcu otobüsü, Kavaklı beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak devrildi. Kazada, sürücü dahil olmak üzere 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Kırklareli Valisi, Belediye Başkanı ve İl Jandarma Komutanı da bölgeye gelerek çalışmaları takip etti.

  • Kastamonu'da Sentetik Ecza Hapı Operasyonu: 227 Adet Hap Ele Geçirildi
    13:48 Kastamonu'da Sentetik Ecza Hapı Operasyonu: 227 Adet Hap Ele Geçirildi

    Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan aramalarda, bir iş yerinde ve bir evde toplamda 227 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.

  • Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünde 'Sanata Dair' karma sergisi Büyük Çamlıca Camisi'nde açıldı
    13:48 Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünde 'Sanata Dair' karma sergisi Büyük Çamlıca Camisi'nde açıldı

    Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünü yaptığı 'Sanata Dair' karma sergisi, Büyük Çamlıca Camisi sergi salonunda sanatseverlerle buluştu. Sergide, ev hanımı sanatçılar tarafından yapılan modern çalışmaların yanı sıra klasik suluboya, hat, minyatür, çini, gravür, yağlıboya ve kolajların da yer aldığı 300'den fazla eser sergileniyor. Sergi, 27 Nisan'a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

  • Bakan Fidan, Hollanda Başbakanı Rutte ile görüştü
    13:44 Bakan Fidan, Hollanda Başbakanı Rutte ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar'daki temaslarının ardından Hollanda'ya gelerek Lahey'de Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

  • Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı halkın sahiplenmesiyle başarıya ulaştı
    13:44 Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı halkın sahiplenmesiyle başarıya ulaştı

    Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın halkın sahiplenmesiyle başarıya ulaştığını belirtti. Karnavalın ekonomiye değer kattığını ifade eden Karnaval Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt, gelecek sene daha kalabalık bir katılım beklediklerini söyledi. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ise karnavalın yerel idareler, sivil toplum ve merkezi idare işbirliğiyle gerçekleştirilmesinin önemini vurguladı.

  • Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti
    13:44 Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti

    Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde kanalizasyon borusu döşerken meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçi hayatını kaybetti.

  • Kars'ta Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Kişi Yakalandı
    13:43 Kars'ta Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Kişi Yakalandı

    Kars'ta İl Jandarma Komutanlığı tarafından uyuşturucu ticareti yapanların yakalanması için başlatılan çalışmada, Kağızman Akçay köyü kırsalında hareketlerinden şüphelenilen 2 kişi yakalandı. Jandarma ekipleri tarafından yapılan aramada, tarlada 60 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Şüphelilerin evlerinde ise uyuşturucu kullanma aparatı bulundu. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • 10. Kamu Bilişim Zirvesi başladı
    13:42 10. Kamu Bilişim Zirvesi başladı

    Kamu Bilişim Derneği tarafından düzenlenen, '10. Kamu Bilişim Zirvesi' Antalya'da başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, zirvenin Türkiye'nin güçlü ilerleyişine ışık tutacağını belirtti. Kamu hizmetlerinde dijitalleşme konusunda Türkiye'nin hızlı yol kat ettiğini vurgulayan Sayan, e-Devlet ve e-Nabız'da 70 milyon kişiye ulaşıldığını söyledi. Zirvenin ilk gününde, çeşitli özel ve kamu kurumlarının projeleri paylaşıldı.

  • GATHİB 2023 Genel Kurulu'nda İhracat Düşüşü Değerlendirildi
    13:41 GATHİB 2023 Genel Kurulu'nda İhracat Düşüşü Değerlendirildi

    Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB), 2023 yılı Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Toplantıda, 2023 yılında yaşanan ihracat düşüşü ve sektördeki zorluklar değerlendirildi. GATHİB Başkanı Fikret Kileci, üyelerin dirençli bir duruş sergilediğini belirtirken, uluslararası talep daralması ve 6 Şubat depremlerinin ihracatı olumsuz etkilediği vurgulandı. Ayrıca, 2023 yılında en fazla ihracat yapılan mal grupları ve ülkeler de açıklandı. GATHİB, 2024 yılında da yoğun bir takvimle çalışmalarına devam edeceğini duyurdu.


Advertisement