Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 10

Sara hastası genç, 2 çocuğu için mendil satamayınca canına kıymak istediANKARA'nın Kahramankazan ilçesinde 5 katlı bir binanın çatısına çıkıp ekonomik nedenlerden dolayı intihar etmek isteyen 22 yaşındaki Hüseyin Güllüoğlu adlı bir baba, polisin ısrarı sonucu intihardan vazgeçti.

10.03.2017 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sara hastası genç, 2 çocuğu için mendil satamayınca canına kıymak istedi

ANKARA'nın Kahramankazan ilçesinde 5 katlı bir binanın çatısına çıkıp ekonomik nedenlerden dolayı intihar etmek isteyen 22 yaşındaki Hüseyin Güllüoğlu adlı bir baba, polisin ısrarı sonucu intihardan vazgeçti. Sara hastası olduğu öğrenilen genç, çatıdan indirildiği sırada nöbet geçirmeye başladı.

Ankara'nın Altındağ ilçesinden Kahramankazan'a mendil satmak için gelen evli, 2 çocuk babası Hüseyin Güllüoğlu, 2 aylık ev kirası ve bir arkadaşına olan 500 TL'lik borcunu ödemek için geldiği Kahramankazan'da mendil satmaya başladı. Güllüoğlu, istediği mendil satışlarını yapamaması üzerine bunalıma girip, Atatürk Mahallesi, GMK Caddesi üzerinde dış cephe kaplaması için yanlarına iskele kurulan beş katlı bir binanın çatı katına çıkarak intihar etmek istedi. İskeleye tırmanarak çatıya çıkan genci ikna etmek için polislerin çabası sonuç verdi. GEnç, polislerin Bin TL sözüne karşılık intihardan vazgeçti.

İTFAİYE HAVA YATAĞI AÇTI

Çatıdayken eline geçirdiği kesici bir aletle derdini anlatmaya çalışırken kollarını yaralayan genç, polislerin yaklaşmasını engellemeye çalıştı. Sara hastası olduğu öğrenilen gencin çatı oluklarına tutunarak durmaya çalıştı. Bu sırada itfaiye ekipleri de hava yatağı açarak meydana gelebilecek tehlikeye karşı önlem almaya çalıştı. Polislerin yaklaşık yarım saatlik iknası sonucu Hüseyin Güllüoğlu adlı genç, polislerin yardımıyla çatıdan alınarak yere indirildi. Bu sırada kaldırıma yığılan gencin sara nöbeti geçirdiği anlaşıldı. 112 ekipleri ve polisin müdahalesiyle krizi atlatan genç, bindirildiği ambulanstan inmek istedi, ancak ikna sonucu önce hastaneye, ardından polis merkezine götürüldü.

Sara hastası olduğu için iş bulmakta zorlandığını söyleyen iki çocuk babası Hakan Güllüoğlu, kendisine bir yardım elinin uzatılmasını istedi. biri 1, diğeri 2,5 yaşında iki çocuğuna bakmakta zorlandığını belirten baba Güllüoğlu'nun sara hastalığı nedeniyle askerdeyken geçirdiği nöbetlerden dolayı çürük raporu aldığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Gencin çatıdan görüntüler,

-Polislerin ikna çabaları

-Olay yerinden detay görüntüler

-Gencin indirildiği sırada sara nöbeti geçirme anı

-Ambulansta polisin genci hastanaye gitmesi için ikna çabası

-Gencin hastane çıkışı göz yaşları içinde kameralara sorunlarını anlatması

Haber: Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN(Ankara), -

==============================================

Siverek'te mahalleli yağmur duasına çıktı

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, Taşıkara Mahallesi sakinleri yağmur duasına çıktı.

İlçe merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan mahalle sakini çok sayıda kişi, 7 küçükbaş hayvan kesip yemek yaptı. Cuma namazı sonrası yapılan etli pilavdan yiyen mahalleli, namaz kılarak yağmur duası yaptı.

Mahalle sakinlerinden Hacı Kızılateş, kuraklık nedeniyle dua ettiklerini belirterek, "Dedelerimizden kalma bir gelenek. Kurak geçen zamanlarda bu tepeye çıkarak kurbanlar kesilir ve tüm mahalle halkı yağmur için dua ederiz. Yaşanan kuraklık yüzünden ekinlerimiz ve hayvanlarımız kötü durumda inşallah duamız kabul olur" dedi. Kadın, erkek ve çocukların namazdan sonra ettiği yağmur duasının ardından mahalle sakinleri evlerine döndü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Pişiren yemekler

Toplanan mahalle sakinleri

Etli bulgur pilavı dağıtılması

Namaz kılan cemaat

Yağmur duasının okunması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

==============================================

Kasiyerin marketten sigara çalma anları kameralara yansıdı

KOCAELİ'nin Çayırova İlçesi'nde bir akaryakıt istasyonun marketin kasiyerlik yapan 27 yaşındaki Y.S.'nin kasadan para çaldığı, poşet ve karton kutuların içerisine doldurduğu sigaraları markete gelen arkadaşına vermesi güvenlik kameralarınca tespit edildi. İşyeri sahibinin şikayeti üzerine hakkında soruşturma açılan Y.S. adli kontrolle serbest kaldı.

Çayırova Akse Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki akaryakıt istasyonunu işleten Mehmet Sıddık Öztürk, istasyonun marketinde sayım yaptı. Sigaralarda eksiklik olduğunun belirlenmesi üzerine kasiyerden şüphelenilerek güvenlik kameraları incelendi. Yapılan kontrolde 1,5 aydır markette çalışan Y.S'nin kasadan para çaldığı, karton ve poşetlere doldurduğu sigaraları markete gelen arkadaşına verdiği, sigaraları satarken işlem yapmadığı görüldü. Mehmet Sıddık Öztürk'ün şikayeti üzerine Y.S. hakkında soruşturma başlatıldı. Savcılığı sevk edilen Y.S. adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Mehmet Sıddık Öztürk, "Zaman zaman sayım yapıyoruz. Market çalışanımız vardiyasının olduğu, sayımın olduğu gün gelmedi. Kendisine de ulaştığımızda tatmin edici cevap vermedi. Yaptığımız sayımda da neden gelmediği belli oldu. Neredeyse her gün poşet poşet, kartonlara doldurarak sigara çaldığı görüldü. Suç ortağı 2 kişi de tespit edildi. Ücreti yüksek tutan sigaraları tercih ediyor. Sonucunu bekliyoruz. Yasalar karşısında gerekli hesabı verecekler" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Güvenlik kamerası kayıtları

-Kasiyerin kasanın yanına koyduğu paraları cebine koyması

Karton ve poşetlere doldurduğu sigaraları gelen kişiye vermesi

-Marketten görüntü

-Mehmet Sıddık Öztürk ile röp.

HABER-KAMERA: Haluk TURGUT/ÇAYIROVA(Kocaeli), -

================================================

Esnafı dolandırmak isterken suçüstü yakalandı

MERSİN'de FETÖ soruşturmasında adının geçtiğini söyleyerek kokuttuğu esnaftın 100 bin lirasını dolandırmak isteyen 2 kişi suçüstü yakalandı.

Olay, merkez Yenişehir İlçesi'nde meydana geldi. Kendisini polis olarak tanıtan Adnan Kılınç (42), market işleten Murat Koyunlu'nun işyerine gitti. Koyunlu'ya 'Savcı beyin talimatı ile geldim. Esnaf olduğunuz için baskın yapmıyoruz. Savcı Bey sizinle telefonda görüşecek. Sizle bir çay içmeye gideceğiz' diyerek, kendi otomobili ile çay bahçesine götürdü. Kılınç yolda Koyunlu'ya, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan esnaf arkadaşının adını söyleyerek, kendisinin adının geçtiğini söyledi. Kılınç, dosyaya bakan savcının 100 bin liraya davayı kapatabileceğini, eğer parayı vermese 10 gün içinde gözaltına alınacağını söyledi.

Parayı vermeyi kabul ederek dolandırıcıların yanından ayrılan Koyunlu, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne başvurarak, yardım istedi. Koyunlu'nun ifade doğrultusunda harekete geçen polis, buluşma noktasında önlem alıp, para dolu poşeti alan Adnan Kılınç'ı suçüstü yakaladı.

Üzerinden sahte polis rozeti ile sahte polis gazetesi tanıtım kartı çıkan Kılınç'ın ifade doğrultusunda Muhammet Palit'i (27) ile birlikte hareket ettiğini itiraf etti. Kendisine iftira atıldığını ileri süren Palit ise Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek teslim oldu. İfadeleri alınan zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haber: Mustafa İNSAN/ MERSİN -

===============================================

Karacanın kırılan bacaklarına platin takılacak

ARTVİN'in Şavşat ilçesinde bir şantiyenin duvarından atlarken ön ve arka bacaklarında kırıklar oluşan karaca Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veteriner Fakültesi'ndeki Doğa Koruma ve Milli Parklar Kafkas Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi altına alındı. Karacanın kırılan bacaklarına platin atılacağı bildirildi.

Şavşat'ın Elmanı köyü civarında bir şantiyenin duvarından atlarken ön ve arka bacaklarıda kırıklar oluşan karaca, yol çalışması yapan işçiler tarafından bulunarak veterinere götürüldü. Burada ilk müdahalesi yapılan karaca, daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne oradan da tedavisinin yapılması için Kars'taki Doğa Koruma ve Milli Parklar Kafkas Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderildi. Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kafkas Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi yöneticilerinden Doç. Dr. Erdoğan Uzlu, "Şantiye duvarından atlamaya çalışan 3/4 yaşlarındaki bir erkek karaca ön ve arka ayaklarında kırılmalar olmuş. Cerrahlarımız röntgen filmini çekerek incelemelerini yapacaklar. ilk belirlemelere göre 3 önemli keğiminde kırık var. Üçüne de aynı anda müdahale ederek platin takılacak. Karaca'nın tedavisi tamamlandıktan sonra yine Şavşat'ta bulunduğu alana bırakılacak" diye konuştu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Yaralı karacadan genel ve detaylar

-Murat Doğanay'ın konuşması

-Erdoğan Uzlu'nun konuşması

Haber-Kamera: KARS,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement