Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

1)VALİDEN CUMHURBAŞKANI MİTİNGİNE DAVETDENİZLİ Valisi Ahmet Altıparmak, Valilik tarafından her ayın ilk salı günü düzenlenen halk toplantısına katılan vatandaşları, 24 Mart'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kentteki mitinge davet etti.

14.03.2017 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)VALİDEN CUMHURBAŞKANI MİTİNGİNE DAVET

DENİZLİ Valisi Ahmet Altıparmak, Valilik tarafından her ayın ilk salı günü düzenlenen halk toplantısına katılan vatandaşları, 24 Mart'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kentteki mitinge davet etti.

Denizli Valiliği tarafından her ayın ilk salı günü yapılan halk toplantısı Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında düzenlendi. Vali Altıparmak başta olmak üzere, vali yardımcıları, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcı, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, daire müdürleri ve vatandaşlar toplantıya katıldı. Toplantıya yoğun katılım gösteren vatandaşlar, Valilik toplantı salonunu doldurdu. Vali Altıparmak, halk günü buluşmalarına katılan vatandaşların istek, şikayet ve önerilerini dinledi.

MİTİNGE DAVET

Toplantının açılışında Vali Altıparmak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Mart'ta kentte geleceğini hatırlatarak vatandaşları düzenlenecek mitinge davet etti. Vali Altıparmak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı iyi karşılamaları gerektiğini, ne kadar iyi karşılanırsa kente yapılacak yatırımlar konusunda faydalı olacağını belirtti. Altıparmak, "Cumhurbaşkanımız 24 Mart'ta Denizli'ye geliyor. Cumhurbaşkanımızı en iyi şekilde karşılamamız gerekiyor. Tüm Denizlilileri davet ediyorum. Herkes istediği yere oyunu verebilir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehrimize geldiğinde memnun ayrılmasını sağlarsak, her zaman ki gördüğünden daha fazla ilgi gösterirsek, talep edebileceğimiz raylı sistem, otoyol, stadyum gibi isteklerimize desteklerini görebileceğimize eminim" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Vali Ahmet Altıparmak'n konuşması

Toplantıdan görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

=============================================================

2)BAKAN YILMAZ CUMHURİYET EĞİTİM MÜZESİNİ AÇTI

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İzmir programı kapsamında, tadilatı yapılan Cumhuriyet Eğitim Müzesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Müzeyi gezerek görevlilerden bilgi aldı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NÜ ZİYARET ETTİ

Bakan İsmet Yılmaz müze açılışının ardından, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde İl Müdürü Ömer Yahşi, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve yöneticileri, özel okul kurucu ve yöneticileri ile toplantı yaptı. Toplantıya; İzmir Valisi Erol Ayyıldız da katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Yılmaz, eğitimin sağlıktan önce geldiğini söyledi. Eğitimin hakkıyla verildiğinde sağlığın da hakkıyla verilmiş olacağını söyleyen Yılmaz, "Bütçeden eğitime ayırdığımız oran yüzde 20. 2002'de mili eğitime ayrılan bütçe 11 milyar lira. Oran bakımından o dönemin bütçesine göre yüzde 10'a tekabül ediyor. Şimdi 122 milyar lira. Kaliteli eğitim için okullar, derslikler yaptık. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 25. İstisnaları var. Önümüzdeki dönemde o istisnaları ortadan kaldıracağız. Sayın Başbakanımızın da talimatıyla 2019 yılının sonuna kadar tekli eğitime geçeceğiz" dedi

Doğuda görev yapan öğretmenlerin hemen hemen hepsinin kendi dönemlerinde atandığını söyleyen Yılmaz, " Muş'ta 3 bin 500 öğretmenden 600 öğretmen kaldı diyorlar. Öğretmen kaliteli eğitim vermesi için öğrenciyi ve ailesini tanımalı. 1 yıllık öğretmenlerle kaliteli eğitim mümkün değil. Bu yıl 20 bin öğretmeni göreve başlatmıştık. 20 bin öğretmen daha alacağız. 10 bin öğretmen de ağustostan sonra alınacak. 30 bin öğretmen adayımızı milli eğitim ailesine katacağız. 2002'de haftada 15 saat ek ders veren öğretmene 400 dolar ödeniyormuş. Şimdi aldığı 942 dolar. Yüzde 100'den fazla bir iyileştirme yapılıyor" diye konuştu.

Öğretmenlerin doğuda kanaat önderi olduğuna dikkat çeken Yılmaz, eğitimcinin itibarını her zaman üstte tutmak gerektiğini söyledi. Geçmişte çok büyük açık olduğunu belirten Yılmaz, "İzmir'de 80 yılda yapılan derslik sayısı kadar derslik yapıyoruz. Bugün her başarının arkasında mutlaka eğitimin payı vardır. Eksik varsa o da eğitimdendir. Öğrenci ve öğretmen sorunlarıyla ilgilenip çözme bakımından Milli Eğitim yöneticilerimize çok büyük iş düşüyor. Eğitimde memnuniyeti artırmamız lazım. Herkes kendi öğrencilerinden 5 kişiyi arasın öğrenci velisine sorsun; 'Okulla ilgili, öğretmenle ilgili şikayetleriniz var mı?' Ulaşamadığınız hiçbir veliniz olmaması lazım. Sizden ricam; öğrenci, öğretmen ve velilerinizle bire bir ilgilenmeniz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Milli Eğitim'deki toplantıdan görünü

Bakan'ın konuşması

Haber: Timur TARLIĞ -Kamera: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR,

======================================================

3)HÜSAMETTİN ÖZKAN ABLASINI KAYBETTİ

DÜN vefat eden, Eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın ablası, Kurmeller Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kurmel'in eşi 85 yaşındaki Servet Kurmel, Adana toprağa verildi.

Buruk Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törenine Hüsamettin Özkan, Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, çeşitli kuruluşların temsilcileri,Kurmel Ailesi üyeleri ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Yaşlılığa bağlı nedenlerle yaşamını yitiren Servet Kurmel'in cenazesi öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanında toprağa verildi. Eşini kaybeden Mustafa Kurmel, kızlarının desteği ile ayakta durabildi. Törenin ardından Kurmel Ailesi üyeleri taziyeleri kabul etti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Cenaze törenine katılanlardan ve tabuttan genel görüntüler

Cenaze namazından görüntüler

Helallik alınması

Cenazenin omuzlarda taşınması

Mezarlıktaki kalabalıktan görüntü

Mezara toprak atılması ve kalabalıktan genel görüntü

SÜRE: 02'39" BOYUT: 298 MB

Haber: Murat KİBRİTOĞLU-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

=====================================================

4)DOKTORLARDAN SAĞLIK SİSTEMİNE ELEŞTİRİ

MANİSA Tabip Odası Başkanı Dr. Hasan Semih Bilgin, 14 Mart Tıp Bayramı kutlaması için anıta çelen sundu. Geçen yıl 110 milyon başvuruyla dünya acil şampiyonu olduklarını belirten Başkan Bilgin, ülkede uygulanan sağlık sisteminin piyasacı sağlık sistemine dönüştüğünü söyledi.

Manisa Tabip Odası üyeleri, 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sundu. İl Sağlık Müdürü Vekili Hasan Güner, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Zeki Arı, Manisa Tabip Odası Başkanı Dr. Hasan Semih Bilgin'in çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunma programının ardından açıklama yapan Tabip Odası Başkanı Dr. Hasan Semih Bilgin, haksız ve hukuksuz olarak ihraç edildiğini belirttiği hekimlerin işlerine iadesini, hastaya yeterli süre ayrılmasına yönelik çalışma koşullarının iyileştirilmesini, çalışırken ve emeklilikte insanca ücretin verilmesini, bunun yanı sıra sağlıkta şiddetin sona ermesi istediklerini belirtti. Nitelikli sağlık hizmet sunumunun ancak hastaya yeterli süre ayırmakla, şiddetin olmadığı, güvenli ve olumlu çalışma koşullarıyla mümkün olacağını belirten Bilgin, "Poliklinik sayılarından acil sayılarına, ameliyatlardan, BT, MR çekimlerine kadar her parametrede Sağlık Bakanlığı'nın istatistiklerine de yansıyan rekor artışlar gerçekleşti. Dünya acil başvuru şampiyonuyuz. Ülkemizde geçen yıl 110 milyon acil başvurusu oldu. Bunların hepsi aslında nitelikli sağlık hizmeti alamayanların tekrar tekrar sağlık kurumlarına başvuruları ile oluşuyor.

Bu bir kısır döngü. Yoksa bizim sağlık personeli eksikliği üzerinden biri eleştirimiz yok. Bizim piyasacı sağlık sistemine karşı duruşumuz olması gerekiyor. Sağlıklı bir sağlık sisteminde zaten ihtiyaç duyulan personel ihtiyacı ortaya çıkacaktır. Ülkemizdeki sağlık çalışanlarının sayıları yeterli- yetersizden ziyade ülkemizdeki sağlık sisteminin sunumuyla ilgili sorunlar olmasıdır. Dediğim gibi sağlık sistemi piyasaya açılmıştır. İşte MR şampiyonu olmamız da bunu gösteriyor. MR'lar her yıl yenileniyor. Geçen yıl 11 milyon MR çekilmiş bu ülkede" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Çelenk sunumu detayı

Manisa Tabip Odası Başkanı Dr. Hasan Semih Bilgin açıklama

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Ersan ERDOĞAN/MANİSA,

=============================================

5)TIR'DAKİ 15 TONLUK MERMER BLOK YOLA DÜŞTÜ

ANTALYA'da maden firmasına götürülmek üzere TIR dorsesine yüklenen 15 tonluk mermer blok, kavşaktan dönüş esnasında yola düştü. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı.

Kaza, saat 12.30 sıralarında Kepez İlçesi'nde Korkuteli Yolu Kavşağı'nda meydana geldi. 30 ton ağırlığındaki mermer blokları maden ocağına götürmek üzere 07 GC 711 plakalı TIR ile yola çıkan Ferhat Karasakal, manevra yaptığı sırada mermer bloklardan biri kayarak yola düştü. Olay sırasında ölen ya da yaralanan olmazken, geçiş bir süre tek şeritten sağlandı. Polis, kazayla ilgili sürücüye ceza uygularken 15 ton, ağırlığında olduğu belirtilen mermer blok vinçle dorseye yüklendi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Yol ortasında bulunan mermer bloktan görüntü

-Görevlilerden görüntü

-Polis ekipleri ile tırdan görüntü

-Mermer bloğun vinç yardımı ile yüklenmesi

Detaylar

/72 MB 2 DK 30 SN/

Haber ve görüntü Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

======================================================

6)RESSAM YEŞİL'İN ANNESİ TOPRAĞA VERİLDİ

MERSİNLİ dünyaca ünlü ressam Ahmet Yeşil'in vefat eden annesi Naime Yeşil (82) gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Kalp krizi geçirerek yoğum bakıma alınan ama tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Naime Yeşil'in cenazesi hastane morgundan Müftü Cami'ne getirildi. CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, eski milletvekili İsa Gök ve sivil toplum kuruluşları başkanları, sanat ve iş dünyasının temsilcilerinin de bulunduğu yüzlerce kişi camiye akın etti. Ahmet Yeşil'i zor gününde yalnız bırakmayan isimler destek mesajları verirken, aile ve akrabalar da gözyaşlarını tutamadı.

Naime Yeşil'in cenazesi burada kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Camiden görüntüler

-Cenazeye katılanlardan görüntüler

-Ahmet Yeşil taziyeleri kabul ederken

-CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı taziyede bulunurken

-Akrabalar tabutu okşarken

-Cenaze namazı kılınırken

-Tabut omuzlarda taşınırken

SÜRE: 03'27" BOYUT: 230.62 MB

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/ MERSİN,

=====================================================

7)DOKTORLARDAN SAĞLIK SİSTEMİNE ELEŞTİRİ

MANİSA Tabip Odası Başkanı Dr. Hasan Semih Bilgin, 14 Mart Tıp Bayramı kutlaması için anıta çelen sundu. Geçen yıl 110 milyon başvuruyla dünya acil şampiyonu olduklarını belirten Başkan Bilgin, ülkede uygulanan sağlık sisteminin piyasacı sağlık sistemine dönüştüğünü söyledi.

Manisa Tabip Odası üyeleri, 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sundu. İl Sağlık Müdürü Vekili Hasan Güner, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Zeki Arı, Manisa Tabip Odası Başkanı Dr. Hasan Semih Bilgin'in çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunma programının ardından açıklama yapan Tabip Odası Başkanı Dr. Hasan Semih Bilgin, haksız ve hukuksuz olarak ihraç edildiğini belirttiği hekimlerin işlerine iadesini, hastaya yeterli süre ayrılmasına yönelik çalışma koşullarının iyileştirilmesini, çalışırken ve emeklilikte insanca ücretin verilmesini, bunun yanı sıra sağlıkta şiddetin sona ermesi istediklerini belirtti. Nitelikli sağlık hizmet sunumunun ancak hastaya yeterli süre ayırmakla, şiddetin olmadığı, güvenli ve olumlu çalışma koşullarıyla mümkün olacağını belirten Bilgin, "Poliklinik sayılarından acil sayılarına, ameliyatlardan, BT, MR çekimlerine kadar her parametrede Sağlık Bakanlığı'nın istatistiklerine de yansıyan rekor artışlar gerçekleşti. Dünya acil başvuru şampiyonuyuz. Ülkemizde geçen yıl 110 milyon acil başvurusu oldu. Bunların hepsi aslında nitelikli sağlık hizmeti alamayanların tekrar tekrar sağlık kurumlarına başvuruları ile oluşuyor.

Bu bir kısır döngü. Yoksa bizim sağlık personeli eksikliği üzerinden biri eleştirimiz yok. Bizim piyasacı sağlık sistemine karşı duruşumuz olması gerekiyor. Sağlıklı bir sağlık sisteminde zaten ihtiyaç duyulan personel ihtiyacı ortaya çıkacaktır. Ülkemizdeki sağlık çalışanlarının sayıları yeterli- yetersizden ziyade ülkemizdeki sağlık sisteminin sunumuyla ilgili sorunlar olmasıdır. Dediğim gibi sağlık sistemi piyasaya açılmıştır. İşte MR şampiyonu olmamız da bunu gösteriyor. MR'lar her yıl yenileniyor. Geçen yıl 11 milyon MR çekilmiş bu ülkede" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------

Çelenk sunumu detayı

Manisa Tabip Odası Başkanı Dr. Hasan Semih Bilgin açıklama

Genel ve Detay görüntü

(Haber- Kamera: Ersan ERDOĞAN/MANİSA,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mardin'de trafik kazası: 1 kişi yaralandı
    15:29 Mardin'de trafik kazası: 1 kişi yaralandı

    Mardin'de meydana gelen trafik kazasında, Ömerli-Yeşilli kara yolunda bir otomobil şarampole devrildi ve sürücü yaralandı. Olay yerine 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralı sürücü hastaneye kaldırıldı.

  • AKPM'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları görüşüldü
    15:29 AKPM'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları görüşüldü

    AKPM Genel Kurulu'nda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ele alındı. Türk delegasyonundan Dr. Mustafa Canbey, masum sivillerin haksız saldırılara maruz kaldığını belirtti. Canbey, çatışmaların başladığı tarihten bu yana binlerce insanın öldüğünü ve durumun küresel barışı tehdit ettiğini ifade etti. İsrail'in uluslararası hukuka uyması ve insani yardıma izin vermesi gerektiği vurgulandı.

  • Mardin Büyükşehir Belediyesi Mevsimlik Çiçeklendirme Çalışmalarına Devam Ediyor
    15:29 Mardin Büyükşehir Belediyesi Mevsimlik Çiçeklendirme Çalışmalarına Devam Ediyor

    Mardin Büyükşehir Belediyesi, şehrin giriş noktaları, cadde, orta refüj ve kavşaklarda mevsimlik çiçeklendirme çalışmalarını sürdürüyor. Protokol Yolu, Kabala Yolu Geçidi, Diş Hastanesi Kavşağı gibi birçok noktada toplam 400 bin mevsimlik çiçek ekimi yapılacak. Ayrıca, orta refüj, park ve bahçelerde yabani otlarla mücadele çalışmaları da devam ediyor.

  • Kozluk ilçesinde öğrenciler için etkinlik düzenlendi
    15:28 Kozluk ilçesinde öğrenciler için etkinlik düzenlendi

    Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kendine Gülümse Vakfı (KGV) arasında yürütülen 'Haydi Umutla Gülümse Projesi' kapsamında, 10 farklı okulda yaklaşık bin öğrenciye ağız ve diş sağlığı, sağlıklı beslenme ve öz bakım alışkanlıklarına yönelik etkinlik yapıldı. Etkinlikte, tiyatro oyunu sahnelendi ve öğrenciler eğlenceli zaman geçirdi.

  • Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Kuvvetli Fırtına Uyarısı
    15:26 Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Kuvvetli Fırtına Uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece yurdun iç ve batı kesimlerinde kuvvetli fırtına, Marmara ile Kıyı ve Güney Ege'de yerel kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Ankara Valiliği de kuvvetli fırtına uyarısında bulunarak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

  • Karaman'da Kayalıklarda Mahsur Kalan Oğlak Kurtarıldı
    15:25 Karaman'da Kayalıklarda Mahsur Kalan Oğlak Kurtarıldı

    Karaman'ın Bozkandak köyünde bir çiftçiye ait oğlak, kayalıklar arasında mahsur kaldı. Köylülerin kendi çabalarıyla oğlağı kurtaramaması üzerine AFAD ekiplerinden yardım istendi. AFAD ekipleri, oğlağı bulunduğu yerden kurtararak sahibine teslim etti.

  • Bursa'da Osmangazi Tarihi Kent Koşusu Sebebiyle Yollar Kapatılacak
    15:24 Bursa'da Osmangazi Tarihi Kent Koşusu Sebebiyle Yollar Kapatılacak

    Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, 21 Nisan Pazar günü gerçekleşecek olan Osmangazi Tarihi Kent koşusu nedeniyle kapatılacak yollar hakkında açıklama yaptı. Koşu, iki farklı güzergahta gerçekleşecek ve etkinlik süresince belirtilen yollar trafiğe kapatılacak.

  • Adıyaman'da motosiklet kazası: Anne ve oğlu yaralandı
    15:24 Adıyaman'da motosiklet kazası: Anne ve oğlu yaralandı

    Adıyaman'da, yolun karşı tarafına geçmeye çalışan anne ve oğlu, motosikletin çarpması sonucu yaralandı. Kazada yaralanan anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Yalova'da organ bağışı taahhüdünde bulunan genç kızın cenazesi toprağa verildi
    15:24 Yalova'da organ bağışı taahhüdünde bulunan genç kızın cenazesi toprağa verildi

    Yalova'da organ bağışı taahhüdünde bulunduktan 3 gün sonra geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Melek Karakaş'ın cenazesi toprağa verildi. Karakaş'ın organları ise 4 hastaya nakledildi.

  • Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi
    15:23 Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi

    Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 yılı mali genel kurul toplantısında, 2023 yılı faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi. Birliğin 2023 yılında gerçekleştirdiği kuru meyve ve mamulleri ihracatının detayları da açıklandı. Rapora göre, Birliğin kuru meyve ve mamulleri ihracatının Türkiye genelindeki payı yüzde 18,6 olarak gerçekleşti ve en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya ve Irak yer aldı.

  • Midyat'ta Kaldırım İşgali Denetimi Yapıldı
    15:23 Midyat'ta Kaldırım İşgali Denetimi Yapıldı

    Midyat Belediyesi zabıta ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri, araçlarını kaldırıma park eden sürücüleri uyardı. Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, kaldırımların yayalara ait olduğunu ve vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini belirtti.


Advertisement