Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

1)AK PARTİ ESKİ MİLLETVEKİLİ FETÖ'DEN TUTUKLANDIMERSİN'de Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında gözaltına alınan AK Parti 24'üncü Dönem Mersin eski Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun tutuklanarak cezaevine gönderildi.

10.05.2017 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)AK PARTİ ESKİ MİLLETVEKİLİ FETÖ'DEN TUTUKLANDI

MERSİN'de Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması  (FETÖ/PDY) soruşturmasında gözaltına alınan AK Parti 24'üncü Dönem Mersin eski Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun tutuklanarak cezaevine gönderildi.Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 5 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda 24'üncü Dönem Mersin Milletvekili olarak görev yapan Ahmet Tevfik Uzun evinde gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan eski vekil, Cumhuriyet Savcısının tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Uzun, ifadesinin ardından tutuklandı.

1968 Tarsus doğumlu. İstanbul üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun olan Uzun, 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde İl Genel Meclis üyesi olarak siyasete atıldı. Ahmet Tevfik Uzun, 12 Haziran 2011'de 24'üncü Dönem Genel Seçimi'nde AK Parti'den milletvekili seçildi. İngilizce bilen Uzun evli ve 4 çocuk babası.

Görüntü Dökümü

------------------------

Ahmet Tevfik Uzun elleri kelepçeli olarak  polislerle birlikte adliyeden çıkarken

Hatice Uzun'un tutuklanan eşinin  önüne geçerek gazetecilerin görüntü almasını engellemeye çalışması

Hatice Uzun'un gazetecilere bağırması

Ahmet Tevfik Uzun'un polislerin arasında götürülmesi

Polis aracına bindirilmesi

SÜRE: 01.23 BOYUT: 146.00

Haber -Kamera: Mustafa İNSAN/MERSİN

==================================================

2)FETÖ'NÜN ÜNİVERSİTE YAPILANMASI DAVASINDA DELİL LAR

BOLU'da, FETÖ/PDY'nin üniversite yapılanmasına ilişkin davada tutuklu yargılanan Doç. Dr. Arif Duran'ın, FETÖ'den tutuklu 3 kişinin de aralarında bulunduğu kişilerle katıldığı gezi ve yemeklerde çekilen fotoğrafları, delil olarak dosyaya girdi. Sanık Doç.Dr. Duran, fotoğraflarda numaralandırılarak, 'Kimlik bilgileri tespit edilememiştir' notu düşülenlerden tanıdıkları olup olmadığını soran hakime, '12' numarası verilen kişinin AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay'ın ağabeyi Yusuf Doğanay olduğunu, diğerlerini tanımadığını ileri sürdü.

FETÖ/PDY'nin üniversite yapılanmasına ilişkin, aralarında geçen 28 Nisan'da görevinden istifa eden Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ile ikisi de firari olan eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Gümüştekin ve Fethullah Gülen'in doktoru kardiyolog Prof. Dr. Mehmet Yazıcı'nın bulunduğu 31'i tutuklu, 10'u firari, 77 sanıklı davanın ilk duruşmasının görülmesine devam edildi. 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçlarından yargılanan sanıklar, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi salonu yetersiz olduğu için Belediye Nikah Salonu'nda yapılan duruşmada, alfabatik sıraya göre ifade veriyor.

AK PARTİ İL BAŞKANI'NIN AĞABEYİNİN YER ALDIĞI LAR DELİL

Tutkuklu sanıklardan Doç. Dr. Arif Duran'ın, FETÖ'den tutuklu 3 kişinin de aralarında bulunduğu 15 kişilik grup ile çeşitli gezilerde ve bir ev ortamında yer sofrasında yemek yerken çekilen fotoğrafları delil olarak dava dosyasına girdiği ortaya çıktı. Mahkeme Başkanı, geçen yıl 11 Eylül'de Memursen TOKİ C-1 Blok'ta bodrum katında bina sakinlerinin ortak kullandığı depoda bulunan 5 ayrı çuval içindeki materyaller arasında yer alan CD'den çıkan fotoğrafları sanık Duran'a gösterdi. Hakim, polisin fotoğraflarda numaralandırarak, 'Açık kimlik bilgileri tespit edilememiştir' notu düştüğü kişileri tanıyıp tanımadığını sordu.

Hakimin verdiği fotoğrafa bakan sanık Duran, yanında bulunan ve '12' olarak numaralandırılan kişinin Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay'ın ağabeyi Yusuf Doğanay olduğunu söyledi. Duran, fotoğraflarda kimliği tespit edilen 4 kişi arasında bulunan FETÖ'den tutuklu H.U. ile de aynı koğuşta olduklarını belirtti. Duran, fotoğraflardaki diğer kişileri tanımadığını ileri sürdü.

2007 yılında çekildiği belirtilen fotoğraflar üzerinde polisin yaptığı çalışmada Doç.Dr. Arif Duran ile birlikte H.U., M.K. ve Ö.G.'nin kimliği tespit edilip FETÖ'den işlem yapılırken, Yusuf Doğanay ile birlikte diğer kişiler için 'Açık kimlik bilgileri tespit edilememiştir' notu düşüldüğü görüldü.

'BERAATİMİ İSTİYORUM'

Sanık Doç.Dr. Arif Duran savunmasının devamında acil müdahale konusunda Türkiye'de sayılı isimlerden olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Hiçbir terör örgütü ile bağlantım yoktur. Hakkımda ki suçlamalara dayanak olan ifadelerin soyut olduğunu, somut delillere dayalı olmadığını görüyorum. Hakkımda ifade veren kişilerle geçmişten husumetlerimiz var. Üniversitede 150 kadar öğretim görevlisi var. 146'sı benim hakkımda olumlu konuşur. Olumsuz konuşan 4 kişi de yöneticidir. Ayrıca ülkenin Cumhurbaşkanının bahse konu bankada geçmiş dönemlerde hesabı vardı. İddianamede yer alan banka hesabını oğlumla eşim hac başvurusu yaptığı için açtım. Buradan oğluma para gönderdim. Eşimin babasından borç para alarak araba aldım. Bu arabayı daha üst model arabayla değiştirmek istedim. Aradaki farkı ödeyebilmek için başka bankadan kredi çektim. Ancak banka nakit olmadığını, başka bir bankaya EFT yapabileceklerini söyledi. Ben de Bank Asya'da açtığım hesaba yaptırdım EFT'yi. Ancak bu aşamada arabasını alacağım kişinin dolandırıcı olduğunu öğrenince araba almaktan vazgeçtim. Bankada yaptığım bu işlemleri herhangi bir örgütün talimatı ile yapmadım. Cezaevinde astım krizi ve kalp krizi riski ile karşı karşıya kaldım. Psikolog desteği aldım. 24 kilo verdim. Suçlamayı kabul etmiyorum, beraatimi istiyorum."

Duruşmada sanıkların ifade işlemleri sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

-Sanıkların cezaevi aracından indirilip salona götürülmesi

-Salon çevresinde güvenlik önlemleri

-Dosyaya delil olarak giren fotoğraflardan detaylar

Haber-Kamera: Mutlu YUCA/ BOLU,

================================================

3)GAZİANTEP'TE POLİS MERKEZİ YAKININDAKİ SİLAHLI KAVGA

GAZİANTEP'te, polis merkezine 50 metre mesafede, iki grup arasında çıkan silahlı kavga, terör saldırısı paniğine neden oldu. Kimsenin yaralandığı olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Olay, öğle saatlerinde Organize Sanayi Bölgesi'nde meydana geldi. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan polis merkezine 50 metre mesafedeki bir çay ocağında oturan 3 kişi ile yanlarına gelen 2 kişi arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesiyle her iki gruptakiler yanlarındaki tabancalarla birbirlerine ateş etmeye başladı.

Silah seslerini duyarak merkezden çıkan polisleri gören şüpheliler, olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Silahlı kavganın, polis merkezine yapılan terör saldırısı sanılması üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.  Olay yerindeki boş kovanları inceleyen polis ekipleri, kimsenin yaralanmadığı silahlı kavganın alacak meselesi yüzünden, aralarında husumet bulunan iki grup arasında çıktığını belirledi.

Ekipler çevrede yaptığı araştırmada silahlı kavgaya karışan 3 kişiyi gözaltına aldı. Kavga sonrası kaçan 2 kişinin yakalanması için ise çalışma başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Olay yeri

Polis merkezi

Boş mermi kovanı

Polis araçları

Genel ve detay görüntüler

(Haber: Eyyüp BURUN-Kamera: Metin Faruk Tamer-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 24 MB

==========================================================

4)RİZE'DE ENGELLİ KIZ İÇİN SEFERBER OLDU, 'YILIN ŞOFÖRÜ' SEÇİLDİ

RİZE'de Vali Erdoğan Bektaş ve Belediye Başkanı Reşat Kasap'a, halk otobüsü şoförlerinden yakınan ve sadece birinin kendisine yardımcı olduğunu, diğerlerinin ise engelli rampasını açmayarak kendisini araçlara almadıklarını belirterek  şikayette bulunan Kübra Bal'ın gündeme taşıdığı duyarlı halk otobüsü şoförü Aslan Uzunoğlu, Rize'de Yılın Şoförü seçildi.

ENGELLİ KIZA YARDIMCI OLDU, YILIN ŞOFÖRÜ SEÇİLDİ

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde, Vali Erdoğan Bektaş ile Belediye Başkanı Reşat Kasap'ın da katılımıyla geçen ay düzenlenen tören sırasında ilginç bir an yaşanmıştı. Protokole tekerlekli sandalye ile yaklaşan engelli Kübra Bal, vali ve belediye başkanına karşılaştığı engellerden bahsetti, halk otobüsü şoförlerinden sadece birinin kendisine yardımcı olduğunu anlattı, diğerlerinin ise engelli rampasını açmamasından yakındı. Bunun üzerine şoförlerin uyarılacağını belirten Vali Bektaş ve Başkan Kasap, engelli kıza yardımcı olan şoförün bulunarak ödüllendirilmesini istedi. Gelişmeler sonrasında Gündoğdu-Alipaşa hattında çalışan 30 yıllık halk otobüsü şoförü Aslan Uzunoğlu, Rize Emniyet Müdürlüğü tarafından Yılın Şoförü seçildi.

DHA'NIN KANAL D' DE YAYINLANAN HABERİ İZLETİLDİ

Rize Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde Trafik Haftası etkinliği düzenlendi. Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Reşat Kasap, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen etkinlikte, engelli Kübra Bal'a yardımcı olan ve Yılın Şoförü seçilen 30 yıllık şoför Aslan Uzunoğlu ile ilgili DHA tarafından hazırlanan ve Kanal D'de yayınlanan haberi izletildi.

ÖDÜLÜNÜ ALDI

Törende konuşan Rize Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Yılın Şoförü'nü seçerken önceki yıllarda olduğu gibi trafik cezası veya kazası olup olmadığına bakılmadığını belirterek, "Bu arkadaşımız iyi şoför, ancak bundan da öte iyi bir insan. Rize'yi, ülkeyi ve dünyayı iyilik kurtaracak. Yaşasın iyilik. Yılın Şoförü seçilen arkadaşlarımızın sayısının artmasını diliyorumö dedi. Alkışlarla sahneye çağrılan Aslan Uzunoğlu'na ödülünü Rize Valisi Erdoğan Bektaş ile Kübra Bal birlikte verdi. Vali Bektaş, şoför Aslan Uzunoğlu'nu gösterdiği insanı davranıştan dolayı tebrik etti.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Tören detayları

Emniyet Müdürü Saddettin Aksoy'un konuşması

Kanal D Haberin videosunun salonda izletilmesi

Ödül verilmesi

Şoförün arşiv görüntüleri

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

Süre: 8.20 dk. Boyut: 270 mb.

=================================================

5)GAZİANTEP'TE, 'ENGELSİZ YAŞAM' STANTLARI KURULDU

GAZİANTEP'te Engelliler Haftası dolayısıyla 'Engelsiz yaşam için farkındalık' stantları kuruldu.

Hafta kapsamında farkındalık oluşturmak ve engelliliğe dikkat çekmek için Yüzüncü Yıl Parkı'nda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, engelli sivil toplum kuruluşları, toplum ruh sağlığı merkezleri ile özel eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezleri tarafından stantlar kuruldu. Kurulan stantlarda, engelli ve yakınlarının yaptığı yiyecek, içecek, giyim, kitap gibi daha birçok ürün sergilenirken, kamu kurum ve kuruluşlar ile rehabilitasyon ve toplum ruh sağlığı merkezleri de kurumları hakkında broşür dağıtarak, ziyaretçilere bilgi verdi.

Stantlarda el yaptıkları el işyerini satan engelliler, uygulamadan memnun olduklarını söyleyip etkinliklerin belirli günlerin dışında, yıl içerisine yayılarak da yapılmasını istedi. Engelliler, "Bir gün değil, her gün hatırlanmak istiyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Stantların kurulduğu alan alanı

STantlardaki ürünler

Ürünleri satan engelliler

Engelli bir vatandaşın konuşması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Eyyüp BURUN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 65 MB

======================================================

6)VAKIF YEMEĞİ İÇİN KUYRUK OLDULAR

SİVAS'ta '9-15 Mayıs Vakıf Haftası' nedeniyle Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından bin kişilik yemek dağıtıldı. Yemek stantı önünde uzun kuyruk oluştu.

Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 9-15 Mayıs Vakıf Haftası nedeniyle Buruciye Medresesi'nde vakıf yemeği dağıttı. Yemek dağıtım törenine Vali Davut Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Programda kavurma, pilav, ayran ve tulumba tatlısından oluşan menü dağıtılırken, sıraya giren vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Vakıf Haftası'nın 1885 yılından beri Mayıs ayının ikinci haftasında kutlandığını belirterek bin kişiye yetecek şekilde yemek hazırlandığını söyledi.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Programdan görüntüler

-Bölge müdürünün konuşması

-Vali ve beraberindekilerin yemek dağıtması

-Yemek için oluşan kuyruk

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

(166 mb)

=========================================================

7)ENGELLİ ÖĞRENCİLER KOROSU BÜYÜLEDİ

MANİSA Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte engelli öğrenciler 'Bir başkadır benim memleketim' şarkısı ile büyük alkış aldı. Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi tarafından Engelliler Haftası nedeniyle okulun toplantı salonunda etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, aileler öğrencileri ile birlikte katıldı. Etkinlikte her bölgeden oyunlar sergileyen öğrenciler, gösterileri ile izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Son olarak üçü tekerlekli sandalyeli toplamda 11 öğrenciden oluşan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrenci korosu sahne aldı. Öğrenciler finali, 'Bir başkadır benim memleketim' şarkısı ile yaptı. Protokolün de eşlik ettiği şarkı büyük alkış aldı.

Program sonunda öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışı yapıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Öğrenci korosundan görüntü,

-Protokolden görüntü,

-Sergi açılışından görüntü.

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN/MANİSA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement