Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

1)ŞEHİT ANNESİ: AĞLAYIP DA SEVİNDİRMEYECEĞİM O TARLA FARELERİNİŞIRNAK'ta iki hafta önce PKK'lı teröristlerin roketli saldırısında yaralanan ve tedavi gördüğü Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şehit olan Tankçı Uzman Çavuş 30 yaşındaki Oğuzhan Yılmaz, memleketi Osmaniye'de...

29.05.2017 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ŞEHİT ANNESİ: AĞLAYIP DA SEVİNDİRMEYECEĞİM O TARLA FARELERİNİ

ŞIRNAK'ta iki hafta önce PKK'lı teröristlerin roketli saldırısında yaralanan ve tedavi gördüğü Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şehit olan Tankçı Uzman Çavuş 30 yaşındaki Oğuzhan Yılmaz, memleketi Osmaniye'de düzenlenen törenle toprağa verildi. Törende şehit oğlunun fotoğrafını öpen anne Eşe Yılmaz, "Mekanın cennet olsun kuzum. Ağlamayacağım kuzum, ağlayıp ta sevindirmeyeceğim o tarla farelerini" dedi.

Şehit Uzman Çavuş Oğuzhan Yılmaz için merkeze bağlı Sakızgediği Köyü'nde düzenlenen törene Osmaniye Valisi Kerem Al, AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu, Suat Önal, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Osmaniye Belediye Başkanı MHP'li Kadir Kara, şehidin ailesi ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Osmaniye Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin cenazesi helallik alınmak üzere baba evine ardından törenin yapılacağı alana getirildi. Bu sırada şehidin erkek kardeşi Uzman Çavuş Metehan, diğer kardeşi Cengizhan Yılmaz ile eşi Özlem Yılmaz ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

ANNESİ AĞLAMADI

Tören boyunca metanetli duran anne Eşe Yılmaz, oğlunun Türk Bayrağına sarılı tabutunu öpüp, ardından eline aldığı resme bakarak, "Mekanın cennet olsun kuzum. Ağlamayacağım kuzum, ağlayıp ta sevindirmeyeceğim o tarla farelerini" dedi.  Baba Celal Yılmaz da yine tören boyunca metanetini koruyarak, oğlunun Türk Bayrağına sarılı tabutunu ve fotoğrafını öptü.

Daha sonra İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, götürüldüğü köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Türkiye Harp Malulü, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz, Şehit Tank Uzman Çavuş Oğuzhan Yılmaz'ın Osmaniye'nin 247'nci şehidi olduğunu söyledi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Şehidin cenaze töreninden görüntü

-Detaylar

OSMANİYE DHA

==================================================

ŞEHİT BABASINA BORÇ AYIBI (EK)

2)BAKANLIK HACZİ KALDIRTIP BORCU SİLDİRDİ

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde, 2012 yılında askeri birliğin geçişi sırasında, önceden teröristlerce yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan ve cenazesi bir hafta sonra Zap Suyu'nda bulunan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin telefon borcunun 5 yıl sonra faiziyle istenmesinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya'nın devreye girdi. GSM operatörünün yöneticilerinin aranıp, konunun iletilmesinin ardından haczin kaldırılarak, borcun silindiği bildirildi. Yaşanan gelişmenin ardından konuşan şehidin babası Satılmış Çitfçi, Bakan Kaya'ya teşekkür ederek, "Bir mağduriyet yaşandı. Ben oğlumun borcunu ödemek için çaba gösterdim. Fakat o dönem şehit olduğu için borcun silindiğini söylediler. 5 yıl sonra faiziyle birlikte geri istediler. Biz böyle gazetelere televizyonlara çıkmak istemiyoruz. Bunlar bizi üzüyor. Sesimizi duyurduktan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı borcu sildirmiş. Teşekkür ederim, keşke bunlar hiç yaşanmasaydı" dedi. Öte yandan haberin yayınlanmasının ardından İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın da şehidin babasını arayıp borcu ödemek istediğini söylediği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

------------------:

Baba Satılmış Çiftçi ile röportaj

Genel ve detay görüntü

(Haber: Mehmet CANDAN - Kamera: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR,

==============================================

3)KİRAZ AĞACINDAKİ AYIYI 'MAHKEME' İLE TEHDİT ETTİ, SOSYAL MEDYADA PAYLAŞMA REKORU KIRDI

BURSA'nın Keles ilçesinde çiftçilik yapan İdris Çetin, bahçesindeki kiraz ağacına çıkan ve meyveleri yiyen ayıyı cep telefonuyla görüntüledi. Çetin, bir yandan çekim yaparken diğer yandan ayıya seslenerek "Şikayet edeceğim seni. Mahkemeye vereceğim. İşte delil" dedi. Çetin'in sosyal medyadan yayınladığı görüntüler büyük ilgi gördü.

Bursa'nın dağ ilçelerinden biri olan ve kirazı ile tanınan Keles İlçesi'ne bağlı Gelemiç Köyü'nde çiftçilik yapan İdris Çetin'in bahçesindeki kiraz ağacına çıkan bir yaşında olduğu sanılan ayı kirazları yerken Çetin tarafından fark edildi. Ayıyı cep telefonu ile görüntüleyen Çetin'in ayıya, "oğlum şikayet edeceğim seni. Mahkemeye vereceğim. Bak seni kamera ile görüntülüyorum" dedi. Çetin'in seslenmesi üzerine ayı ağaçtan inerek uzaklaştı.

Çektiği görüntüleri sosyal medyadan paylaşan ve kısa sürede binlerce kez görüntülenen Çetin,  böyle bir olay ile ilk kez karşılaştığını söyledi. Çetin, "Önce insan sandım. Ayı olduğunu fark ettim. Beni görünce kirazları yemeye devam etti. Taş atarak kaçırmaya çalıştım. İnip uzaklaştıktan sonra ikinci kez geldi. Bu kez cep telefonu ile görüntüledim. Ayıdan şikayetçiyim. Meyve ağacıma zarar verdiö dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Çep telefonu görüntüsü

İdris Çetin ile röp

Orhan BOZDEMİR- Faruk KAHRAMAN/KELES(bursa)-

=======================================================

4)ÖNCE YOLDA, SONRA HASTANEDE KURŞUNLANDI

ADIYAMAN'da, Hasan K. yolda tartıştığı kişi tarafından elinden, götürüldüğü hastanede sokakta kendisini vuran şüphelinin kardeşi tarafından bacaklarından tabancayla vurularak yaralandı.

Olay, bugün öğle saatlerinde Turgut Reis Mahallesi'nde meydana geldi. Aralarında husumet bulunan Hasan K. ile Ahmet U. yolda karşılaştı. İkili arasında yaşanan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü ve bu sırada Ahmet U. üzerindeki tabancayla Hasan K.'ya ateş açtı. Elinden yaralanan Hasan K. çağırılan ambulansla hastaneye götürülürken, kaçmaya çalışan saldırgan polis tarafından gözaltına alındı.

Tedavi için acil servise getirilen Hasan K. ise sedye üzerinde röntgen çekimine götürülürken, sokakta kendisini vuran Ahmet U.'nun kardeşi Mehmet U. tarafından ayaklarından tabancayla vuruldu. Yarım saat arayla iki kez saldırıya uğrayan Hasan K.'nın polis nezaretinde tedavisine devam edilirken, olayın ardından kaçan Mehmet U.'nun yakalanmasına çalışılıyor.

Öte yandan ilk saldırıda gözaltına alınan Ahmet U.'nun ise sorgusuna devam ediliyor.

Görüntü Dökümü

----------------------

Olay yeri

Kurşun izleri

Yaralı

Toplanan vatandaşlar

Polislerin çalışması

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 70 MB

========================================================

5)ELAZIĞLI 19 YAŞINDAKİ YÜRÜME VE KONUŞMA ENGELLİ MELİSA, YARDIM BEKLİYOR

ELAZIĞ'da 5 yıl önce oturdukları evin balkonundan düşmesi sonucu ağır yaralanan Melisa Çağrıbay, beyninde oluşan hasar nedeniyle yürüme ve konuşma yetisini yeniden kazanmak için devlet büyükleri ve hayırsever vatandaşların yardımını bekliyor.

Sürsürü Mahallesi'nde oturan 3 çocuk annesi Sevda Çağrıbay, eşinin şoförlük yaptığını belirterek, 19 yaşındaki kızı Melisa'nın 5 yıl önce geçirdiği kaza sonucu yatağa mahkum olduğunu belirterek, kızının tedavi olması için yardım beklediğini söyledi. Gözü yaşlı anne Çağrıbey, kızının tedavisini Elazığ'da yaptıramadığını maddi imkansızlıklar nedeniyle 8 ay önce tedaviye ara vermek zorunda kaldığını anlatarak, yardım çağrısında bulundu.

Kızının yaşadıkların gözyaşları arasında anlatan anne Çağrıbay, kızını kaderine terk etmek istemediğini belirterek, "Kızım 5 yıl önce yüksekten düşme sonucu beyninde hasar oluştu. Şu an Melisa yatalak bir durumda konuşamıyor, yürüyemiyor. Melisa'nın tedaviye ihtiyacı var. Biz 5 yıl içerisinde maddi imkanlarımızı zorladık ancak bu kadar yapabildik. 8 ay önce doktorlar kök hücreye karar verdiler. En az 8 saat fizik tedavi yaptırmamız gerekiyor ama maddi imkansızlıklarımız nedeniyle yaptıramıyoruz. Ben çocuğumu böyle kaderine terk etmek istemiyorum. Ne olursunuz Allah rızası için bana bir yardım eli uzatın. Şu yavrum için bir yardım eli uzanmasını istiyorum" dedi.

Melisa'nın tekrar yürüyebilmesi için tedavisinin mümkün olduğunu ancak maddi sıkıntılar nedeniyle yaptıramadıklarını ifade eden anne Çağrıbey, "Evet tedavisi var. Biz yaptıramıyoruz. Melisa 8 ay öncesinde ropot tedavisi ile kasları daha güçlüydü,ayakta durabiliyordu, Şimdi ayakta duramıyor. Tedaviye ara verince kasları kaybediyoruz. Tedavi ile bunların güçlenmesi gerektiğini söyledi doktorlar. Ben kimseden para talep etmiyorum,sadece Melisa'nın tedavi edilebilmesi için yetkililerden yardım  bekliyorum. Tedavi istiyorum,Ameliyatı için, fizik tedavi için yardım bekliyorum.Allah rızası için bir yardım elinin uzatılmasını bekliyorum" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------

Melisadan detay

Annenin tekerlekli sandalye ile kızını gezdirmesi

Anna ile rop

Annenin ağlaması

Kızının elini tutması

Anne rop

Anne kızının elini tutarak ağlaması

Genel detaylar

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, -

==============================================

6) AĞA DOLANAN CARETTA CARETTA KURTARILDI

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde denizde ağa dolanmış halde bulunan caretta caretta kaplumbağa kurtarılarak denize salındı.

Serik'e bağlı Boğazkent Mahallesi Acısu Nehri Boğaz mevkiinde oltayla avlanan balıkçılar dün sabah kıyıdan yaklaşık 100 metre açıkta hareket etmekte güçlük çeken caretta caretta olduğunu fark etti. Hacettepe Üniversitesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Belek Turizm Yatırımcıları Ortak Girişimi (BETUYAB) ortaklığında yürütülen Deniz Kaplumbağaları İzleme ve Koruma Projesi kapsamında bölgede çalışma yapan Ekolojik Araştırmalar Derneği (EKAD) gönüllüleri, haber verilmesi üzerine olay yerine geldi.

Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim görevlisi ve EKAD Başkanı Dr. Ali Fuat Canbolat ve gönüllü ekibi, ağa takılan deniz kaplumbağasını kurtarmak için çalışma başlattı. Kıyıya çıkarılan caretta caretta ağdan kurtarıldıktan sonra sağlıklı şekilde denize bırakıldı.

Dr. Ali Fuat Canbolat, "Caretta caretta bölgelerinde balık ağı kullanımı yasak olmasına rağmen, maalesef kullanımı devam ediyor. Biz olay yerinde olmamış olsaydık dişi caretta caretta ölmüş olacaktı" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------

Carettanın deniz içerisinde ağda takılı hali

Deniz kenarında ağdan kurtarılış hali

Denize tekrar bırakılış hali

113 MB/// 03.57"

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement