Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

1)TUNCELİ'DE PKK TUZAĞI: 1 ASTSUBAY YARALITUNCELİ'nin Çemişgezek İlçesi'ne bağlı Gözlüçayır Köyü kırsal alanında arama, tarama faaliyeti yürüten askerlerin geçiş güzergahına tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bir astsubay yaralandı.

01.06.2017 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)TUNCELİ'DE PKK TUZAĞI: 1 ASTSUBAY YARALI

TUNCELİ'nin Çemişgezek İlçesi'ne bağlı Gözlüçayır Köyü kırsal alanında arama, tarama faaliyeti yürüten askerlerin geçiş güzergahına tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bir astsubay yaralandı.

Bugün, sabah saatlerinde Çemişgezek İlçesi'ne bağlı Aliboğazı Vadisi yakınlarında yer alan Gözlüçayır Köyü karsal alanında arama, tarama faaliyeti yürüten jandarma özel harekat birliklerinin geçiş güzergahı olan patika yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı, PKK'lı teröristler tarafından uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Meydana gelen patlama sonucu bir astsubay yaralandı. Yaralı astsubay helikopter ile Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, yaralı astsubayın durumunun iyi olduğu  bildirildi.

Patlamadan sonra bölgeye sevk edilen yeni takviye jandarma özel harekat timleri ile operasyon kapsamı genişletilirken, bölgede gizlenen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi ve yerlerinin tespit edilmesi için bölgeye insansız hava aracı ile 2 kobra helikopteri sevkedildi.

TUNCELİ,

==================================================

2)TUNCELİ'DE, TEOG'DA TÜRKİYE BİRİNCİSİ 17 ÖĞRENCİ VALİ KAYMAK'I ZİYARET ETTİ

TUNCELİ il genelinde TEOG sınavında 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayan 17 öğrenci, Vali Osman Kaymak'ı makamında ziyaret etti. Başarılı öğrencileri kabul eden Vali Kaymak, onlara çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Tunceli merkezinde 12, Çemişgezek'te 3 Ovacık ve Pülümür ilçelerinde de birer olmak üzere toplam 17 öğrenci, TEOG sınavında 120 sorunun tamamını doğru bilerek Türkiye birincileri arasına girmeyi başardı. 4'ü erkek 13'ü kız olmak üzere 17 başarılı öğrenci bugün Vali Osman Kaymak'ı makamında ziyaret etti. TEOG Türkiye birincileri arasına giren; Zülfikar Ege Ateş, Ruken Sefer, İdil Şara Yoslun, Özge Azen Altın, Berfin Topal, Öykü Torun, Sıla Seyhan, Çağla Bozdağ, Eylül Balduz, Deniz Gültekin, Özgün Can Orhan, Meryem Hamarat, Deniz Ulaş Poyraz, Yağmur Yerlikaya, Nesibe Öztürk, Ayşenur Elif Erdil ve Berdan Karataş'ı kabul eden Vali Kaymak, öğrencilere başarılarının devamını diledi.

Vali Osman kaymak, başarılı öğrencileri kabulde yaptığı konuşmada, son 3 yıl içerisinde Tunceli'nin TEOG'da Türkiye birincisi olduğunu hatırlatarak, "Bizler Tunceliler olarak bugün çok gururluyuz. TEOG sınavlarının ikinci aşamasının sonuçları da açıklandı. Tuncelimiz gerçekten gurur verici bir başarı daha elde etti. Herkesin bildiği üzere Tunceli son 3 yıldır TEOG sınavlarında Türkiye birincisi oluyor.Bu senede bakanlığımız henüz resmi açıklama yapmamasına rağmen biz bu yılda TEOG sınavlarında Türkiye birincisi olacağımızı düşünüyoruz alınan sonuçları incelediğimizde başarı oranı çok yüksek ve bu yılda Türkiye birincisi olduğumuz düşünüyoruz. ilimizde 17 öğrencimiz   sınavlarda sorulan 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak Türkiye birincisi olmuşlardır. Tabiki diğer illerimizde de birçok öğrencimiz 120 soruyu doğru cevaplamış  ve birinciler arasında yer almışlardır onları da tebrik ediyoruz. Tunceli gibi küçük bir ilde çok zor şartlarda bu gurur verici başarıyı gösteren öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz" dedi.

TEOG sınavlarında Tuncelili öğrencilerin Türkiye ortalamasının çok üzerinde başarı elde ettiğini anlatan Vali Kaymak, "TEOG sınavlarına giren öğrencilerimiz birçok branşta Türkiye ortalamasının çok üstüne çıkmışlardır. Bu da şunu gösteriyor ki Tunceli eğitimde Türkiye'de birinci durumdadır. Şimdi sizlere bazı örnekler vereyim. TEOG sınavlarında Türkçe ortalaması yüzde 72.27 iken Tuncelili öğrencilerimizin Türkçe sınavlarındaki başarı ortalaması yüzde 83.27, Matematik sorularında Türkiye ortalaması yüzde 55.34 Tunceli ortalaması ise 65.70, fen bilgisi sorularında Türkiye ortalaması 65.76 iken Tunceli ortalaması 78.55,  inkılap tarihi ve Atatürkçülük dersi sorularında Türkiye ortalaması yüzde 73.71 iken Tuncelili öğrencilerimizin ortalaması 85.97 yine ilgilizce sorularında Türkiye ortalaması yüzde 60.12 iken Tunceli öğrencilerimizin ortalaması ise yüzde 73.94, Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi sorularında türkiye ortalaması yüzde 78.12 iken Tuncelili öğrencilerimizin bu dersteki ortalaması da 85.28 bütün bu derslerin ortalamalarına baktığımızda  Tuncelili öğrenciler türkiye ortalamasının üzerinden çok daha yüksek puanlar almış durumda   bu da Tunceli'nin eğitimdeki başarısının en büyük göstergesidir gurur duyuyoruz bütün öğrenci ve öğretmenlerimizle" diye konuştu.

Vali Kaymak, yaptığı konuşmadan sonra Türkiye birincisi olan 17 öğrenciye çeşitle hediyeler vererek başarılarından dolayı kutladı.

TEOG'ta 120 soruyu doğru bilenler arasında yer alarak Türkiye birincileri arasına giren Ruken Sefer, başarısının sırının öğretmenleri olduğunu belirterek "Öncelikle bu başarıda öğretmenlerimin bana katkısı çok fazla. Ailemin katkısı da fazla ama ben çok çalıştım, çok sıkı hazırlandım ve 120 soruyu doğru bilerek ailemin ve Tunceli'nin gururu olduğum için mutluyum. Hedefim doktor olmak" dedi.

Yine TEOG Türkiye birincileri arasında yer alan Deniz Gültekin ise maddi durumlarının iyi olmadığını, babasının devlet memurluğundan ihraç edildiğini ve zor şartlar altında çalıştığını belirterek şöyle konuştu;

"Maddi durumumuz çok kötüydü, babamı devlet memurluğundan ihraç ettiler maddi sıkıntımız çok büyüktü test kitabı alacak paramız yoktu. ama ben  her zorluğa rağmen gece yarılarına kadar çalışarak  çalışmalarımın karşılığını bu başarıyla almış oldum.bu başarımda büyük pay sahibi olan öncelikle öğretmenlerim ve annem oldu onlara çok teşekkür ederim."

Eylül Balduz ise açıklamasında şunları söyledi; 120 sorunun tamamını doğru bilmem ailemin gururu oldu  başarımın temel sırrı çok çalışmak düzenli çalışmak. birçok zaman arkadaşlarımla birlikte gece yarılarına kadar çalıştık ve başarıyı getirdik. Ailem ve öğretmenlerimde  bana çok büyük destek ve katkı sundular. ilerde okuyarak hakim olmak istiyorum.bunun için özellikle hedefim Üsküdar Amerikan Kolejini kazanmak.Tunceli'deki eğitim başarısı tesadüf değil ailelerin duyarlılığı ve öğretmenlerin planlı   çalışmaları bize bu başarıyı getirdi."

TEOG Türkiye birincileri arasında yer alan Tuncelili kız öğrenci Özge Azen Altın da, ailelerin kız çocuklarını okutmasını isteyerek, "Çok güzel bir başarı yakaladık TEOG sınavlarında. Çok çalışarak ve ailemin ve öğrentenlerimin desteği ile bu başarıyı yakaladık. Mimar veya doktor olmak istiyorum. Kız öğrenciler bu yıl çok daha fazla başarılı oldu  aileler kız öğrencilerin üzerine çok daha fazla düşüyor. ben burada özellikle doğu ve günaydoğuu bölgelerindeki ailelere çağrı yapıyorum kız öğrenciler başarılıdır lütfen kızlarını okullara göndersinler okutsunlar bunu özellikle istiyorum.

Öykü torun ise şunları söyledi; Aslında doğruyu söylemek gerekirse TEOG'a hazırlanırken diğer arkadaşlarım kadar çok fazla çalışmadım.arkadaşlarım hep ders çalıştıklarını kaç saat çalıştıklarını konuşuyorlardı ben de bunları dinlerken kendimi yetersiz görüyordum. sonra sınavlar yaklaşınca  çalışma saatlerimi arttırdım ve başardım.Kız öğrencilere gerekli destek verilirse hep başarırlar bunun için Günaydoğu ve Doğu'daki ailelere çağrım lütfen kızlarınızı okula gönderin ve başarılarıyla kesinlikle gurur duyacaksınız" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------

Vali öğrencilerle konuşurken

Vali öğrencileri yanına alarak açıklama yaparken

Valinin açıklamasından detaylar

Vali öğrencilere hediyelerini verirken

Vali öğrenciler ile sohpet ederken

Öğrencilerin konuşmaları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/TUNCELİ, -

==================================================

3)DEMİRTAŞ'IN MERSİN'DEKİ YARGILANMASI SÜRÜYOR

MERSİN'de yaptığı konuşmada dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği ve 'Devletin askerini ve emniyet teşkilatını alenen aşağıladığı' iddiasıyla hakkında dava açılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yargılanmasına devam edildi.

Başka bir davadan dolayı Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin  Demirtaş, Mersin 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki görülen duruşmaya katılmadı. 2 avukatın savunduğu Demirtaş, hakkında açılan davaların yoğunluğu nedeniyle duruşmaya katılmazken, sanık avukatlarının Demirtaş'ın Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yerine duruşmaya gelerek savunma yapması yönündeki talebi, SEGBİS'in adil yargılanma hakkını ihlal etmediği gerekçesiyle reddedildi.

Avukatlar ifade verilmesi için ek süre isterken, duruşma dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İbrahim MAŞE/MERSİN,

=================================================

4)ZABITADAN DİLENCİ OPERASYONU

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde dilencilik yapan Suriyelilere zabıta ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

Sandıklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayının girmesiyle birlikte ilçeye gelen aralarında çocukların da bulunduğu Suriyeli dilencilere operasyon yaptı. Özellikle alışveriş merkezleri önlerinde mendil satarak dilenen Suriyeliler zabıta tarafından toplandı. Zabıta Müdürlüğü'nde gerekli inceleme ve denetimleri yapılan Suriyeliler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.Suriyeli dilencilerin polis merkezindeki işlemlerinin ardından Afyonkarahisar Göçmen Bürosu'na teslim edileceği, buradan da sığınmacı kamplarına gönderileceği belirtildi.

Ekiplerin zabıta aracına bindirdiği Suriyeliler kendilerini görüntüleyen gazetecilere "Neden çekiyorsun? Çekme" diye tepki gösterdi.

Son 3 gündür Suriyeli dilencilere karşı operasyon yürüten zabıta ekiplerinin çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

-------------

Suriyeli dilenciler ve çocukları zabıta aracına bindirilirken

54.9 MB/// 01.43ö

( HABER- KAMERA: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI,

=================================================

5)OTO YIKAMAYA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 GÖZALTI

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, bir oto yıkamacıya düzenlenen operasyonda, 1 kilo 106 gram yeni nesil uyuşturucu skunk ele geçirilirken, işyeri sahibinin de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Datça Yolu Hastane Kavşağı'nda bir oto yıkamacıda uyuşturucu madde satıldığı ihbarını aldı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından bugün (perşembe) saat 02.00 sıralarında harekete geçen polis, operasyon düzenledi. İşyerinde yapılan arama 1 kilo 106 gram yeni nesil uyuşturucu skunk, tütünle sarılmış 2 gram esrar, 1 kuru sıkı tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 50 santim uzunluğunda pala ve çok sayıda av tüfeği fişeği ele geçirildi.

Oto yıkama firmasının sahibi H.E. (Hüseyin Efecan) (49), çalışanları Z.K. (Zülfikar Kurt) (30), C.Ü. (Celalettin Ülger) (42), D.A. (Doğan Alev) (31) ve İ.Y.T. (İbrahim Yaşar Tutar) (19) gözaltına alındı. Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan sabıkalı 5 şüpheli, işlemleri için İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

BONZAİ'DEN 6, ESRARDAN 20 KAT ZEHİRLİ

Marmaris Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, "Son üç yıl içinde Türkiye'ye yasa dışı yollarla Balkan ülkelerinden getirilen ve yeni nesil uyuşturucu madde olarak adlandırılan 'skunk' bonzai'den 6 kat, esrardan 20 kat daha zehirli. Kilosu 40-65 bin lira arasında satılan yeni nesil uyuşturucu madde, yapılan kimyasal katkılarla güçlendiriliyor. Bonzai ve Jamaika gibi uyuşturucu maddelerden ölümlerin artması üzerine zehir tacirleri yeni nesil tabir edilen ve bilinilirliği daha az olan skunk üretimine yönelmeye başladı. İngiltere'de laboratuvarlarda esrar maddesi fermente edilerek üretilen yeni nesil uyuşturucu madde, en çok Balkan ülkelerinden ülkemize yasa dışı yollarla getiriliyor. Marmaris'te aktif olan bu oto yıkama servisinin işi paravan olarak kullandığı ve ticaretini buradan yaptığı tespit edildi" bilgisini verdi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Oto yıkamacının dışarıdan görüntüsü

-Ele geçirilen uyuşturucu madde ve silahlardan görüntü

(Toplam: 40 saniye-49,2 MB görüntü)

(Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

=====================================================

6)YAPTIĞI OKLAVALARI PAZARDA SATIYOR

BURDUR'da 64 yaşındaki Ali Albayrak, emekli olduktan sonra üretimine başladığı oklava ve merdaneleri halk pazarında satıyor.Uzun yıllar inşaatlarda kalıp ustalığı yapan Ali Albayrak, emekli olunca da hep merak ettiği oklava ve merdane yapımına yöneldi. Yaklaşık 5 yıldır oklava ve merdane üreten Albayrak, evinin altında oluşturduğu küçük atölyesinde başka mutfak gereçlerini de yapıyor. Talebe göre keser, kazma sapıda yapan Albayrak, yaptığı ürünleri halk pazarında satıyor.

Albayrak, "İnşaatlarda kalıp çakıyordum, emekli olduktan sonra bu işe merak sardım. 5 yıldır oklava, merdane, keser sapı yapıp satıyorum. Bir günde 5 senit (ekmek tahtası), 6 tanede oklava yapıyorum. Tanesini 8 liradan halk pazarında satıyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------

Tezgahta çalışırken

RÖP: Ali Albayrak

Detay

155 MB/// 04.52ö

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

=====================================================

7)YAPTIĞI OKLAVALARI PAZARDA SATIYOR

BURDUR'da 64 yaşındaki Ali Albayrak, emekli olduktan sonra üretimine başladığı oklava ve merdaneleri halk pazarında satıyor.

Uzun yıllar inşaatlarda kalıp ustalığı yapan Ali Albayrak, emekli olunca da hep merak ettiği oklava ve merdane yapımına yöneldi. Yaklaşık 5 yıldır oklava ve merdane üreten Albayrak, evinin altında oluşturduğu küçük atölyesinde başka mutfak gereçlerini de yapıyor. Talebe göre keser, kazma sapıda yapan Albayrak, yaptığı ürünleri halk pazarında satıyor.

Albayrak, "İnşaatlarda kalıp çakıyordum, emekli olduktan sonra bu işe merak sardım. 5 yıldır oklava, merdane, keser sapı yapıp satıyorum. Bir günde 5 senit (ekmek tahtası), 6 tanede oklava yapıyorum. Tanesini 8 liradan halk pazarında satıyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Tezgahta çalışırken

RÖP: Ali Albayrak

Detay

155 MB/// 04.52

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement