Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

1)İNCİRLİK'TE YENİ FÜZELERLE GÜVENLİK ARTTIRILDI, RUTİN UÇUŞLAR DEVAM EDİYORALMANYA'nın savaş uçakları ve 200 askerini çekmek üzere olduğu Adana'daki İncirlik Üssü çevresine, 2 Hawk füzesi daha eklenerek güvenlik tedbiri arttırıldı.

07.06.2017 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)İNCİRLİK'TE YENİ FÜZELERLE GÜVENLİK ARTTIRILDI, RUTİN UÇUŞLAR DEVAM EDİYOR

ALMANYA'nın  savaş uçakları ve 200 askerini çekmek üzere olduğu Adana'daki İncirlik Üssü çevresine, 2 Hawk füzesi daha eklenerek güvenlik tedbiri arttırıldı. Türkiye'nin 10'ncu Tanker Üs Komutanlığı ve ABD Hava Kuvvetleri 39'ncu Hava Kanat Komutanlığı uçakları ile DEAŞ'a karşı oluşturulan koalisyon güçleri ABD, İngiltere, Almanya, Suudi Arabistan ve Katar'ın uçaklarının bulunduğu ABD-Türk Ortak Savunma tesisi olan İncirlik Üssü'nde, gece boyu ve gün içinde rutin hava trafiği devam etti. Özellikle yabancı ülke uçaklarının kalkış ve inişleri 2'şerli olarak devam ediyor. Üssün doğu tarafında bulunan dikenli tellerinin bulunduğu yerlere yerleştirilen 2 Hawk füzesi ile de güvenlik arttırıldı. Suriye'den gelecek olası bir saldırıya karşı da İncirlik Üssü içindeki İspanyollara ait olan Patriot Hava Savunma Sistemi aktif olarak tutuluyor.

Bu arada İncirlik Üssü'nde, terör olaylarında dikkatli olunması için geçen 2 yıl verilen, 'Charlie Alarmı' da (sarı alarm) devam ediyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

İncirlik hava üssünden genel ve detay görüntüler

SÜRE: 03'19"    BOYUT: 202 MB

Haber: Murat KİBRİTOĞLU -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

================================================

2)YEŞİL YOL'UN SİMGESİ HAVVA ANA'DAN TEPKİ: YAYLALAR MAHVOLDU

KARADENİZ Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol Projesi' ne karşı Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Yukarı Kavron ve Samistal Yaylalarında vatandaşların verdiği mücadelenin simgesi haline gelen 'Havva Ana' lakaplı Rabia Özcan sessizliğini bozdu. Yeşil Yol çalışması ile yaylalarda yükselen duvarların yeşili yok ettiğini dile getiren Rabia Özcan, "Yolun yeşili olur mu?" diye sordu, "Gidip baksınlar yeşil diye bir şey var mı? Yaylalar mahvolduö dedi.

'YAYLALAR MAHVOLDU'

Çamlıhemşin İlçesi Yukarı Kavron ve Samistal Yaylaları arasında Yeşil Yol Projesi kapsamında yapımı süren 8 kilometrelik bağlantı yoluna karşı verdiği mücadele ile tanınan 'Havva Ana' lakaplı Rabia Özcan, yeniden başlayan yol çalışmaları ile yaylaların yeşilinin her geçen gün yok olduğunu savundu. Dedelerinden aldıkları yaylaları torunlarına bırakmak istediklerini ifade eden Rabia Özcan, "Bu yaylaları, ormanları, dağları biz korumazsak bu polis, asker, hükümet  gelip oraları koruyabilir miydi? Biz koruduğumuz için yaylala yeşil kaldı. Şimdi Yeşil Yol adı altında  yeşili yok ediyorlar. Yolun yeşili olur mu? Gidip baksınlar yeşil diye bir şey var mı?  Yaylalar mahvoldu. Yaylalar bizim için, çocuklarımız için, hayvanlarımız için var. Gidecek, nefes alacak tek yerimizdi. Gidecek başka yerimiz yok. Gidip dilenemeyiz. Alnımızın teri ile yaylalarda çalışırız, kimseye el açamayız. Hayvancılık yaparak, alnımızın teri ile çalışarak, ormanlarımızı, yaylalarımızı koruyarak ayakta tutmuşuz. Bu halk var ki bu devlette var. Devlet var, bu halk var. Biz birbirimize bağlıyız. Bizi yok etmesinlerö diyerek tepkilerini dile getirdi.

"YAYLALAR BİRBİRİNE KAVUŞMAYACAKö

Yaylaları sonuna kadar savunacaklarını ifade eden Rabia Özcan, mevcut yayla yollarının yapılmasını istediklerini ancak bağlantı yollarına karşı olduklarını belirterek, " Dağlarımızı vermeyiz. Her yaylanın yolu var. Her yaylanın yolu yapılsın. Bizi hain ilan ettiler. Biz yola karşı değiliz. Yolumuz olsun. Yaylaların yolunu düzgün yapsınlar, buna itirazımız yok. Ama yaylalar birbirine kavuşmayacak. Yaylalar birbirine kavuştuğunda teröristler yaylalara kolayca sızacak. Nasıl bulacaklar onları? Bu askere, polise yazık değil mi? Yaylalarda eğer devletimizden yana bir rant varsa biz devletimize yardımcı olalım. Biz devletsiz, devlette bizsiz olamaz. Devletin bizi ayakta tutması lazım. Cumhurbaşkanımıza özellikle sesleniyorum; bizi yere vurmasın, bizi mahvetmesin. Devletimize hiç karşı gelmedik. Biz Hemşinliyiz. Toprağımıza, yeşilimize ve yaylamıza sahipiz. Bizi korusun, bizde onu koruyalımö dedi ve iş makinelerinin yayladan çekilmesini istedi.

Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol Projesi'nin yüzde 60'ı tamamlandı. Rize'de Yeşil Yol kapsamına 648 kilometrelik yol ağı bulunuyor. Bu mesafenin yüzde 13'ü olan 84 kilometresi Karayolları'nda, yüzde 87'si olan 564 kilometresi de İl Özel İdare sınırlarında yer alıyor. Rize'de  Eğrisu-Golezana, Hüser-Haczane ve Yukarı Kavron-Samistal Yaylaları arasında yeni bağlantı yolları yapılıyor. Bunun dışında kalan yollar ise küp taş ve asfalt kaplanarak iyileştiriliyor.

YEŞİLE TAŞ DUVAR

Bu arada tartışmaların yaşandığı Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Yukarı Kavron-Samistal Yayları arasındaki 8 kilometrelik Yeşil Yol bağlantısında 1 kilometrelik bölüm tamamlandı. Kış şartları nedeniyle ara verilen yol çalışması önceki hafta yeniden başlamıştı. Çamlıhemşin İlçesi'nin 2 bin 300 rakımlı Yukarı Kavrun yaylasında yükselen taş istinat duvarları, yemyeşil yaylayı ortadan böldü.

Görüntü Dökümü

-------------------

Havva Ana lakaplı Rabia Özcan'ın açıklamaları

Yeşil yol detayları

Taş duvarların görüntüleri

Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

Süre: 6.24 dk.     Boyut: 204 mb.

======================================================

3)KOMŞU CİNAYETİ ŞÜPHELİSİ KEMER'DE YAKALANDI

BOLU'da geçen nisan ayında tartıştığı komşusu 77 yaşındaki Hamdi Beyde'yi av tüfeğiyle öldüren 68 yaşındaki Mehmet Akman, 1.5 aydan bu yana ahte kimlikle gizlendiği Antalya'nın Kemer İlçesi'nde yakalandı.

Kemer'e bağlı Beldibi Jandarma Karakolu ekipleri, Atatürk Caddesi'nde durumundan şüphelendiği kişiye kimlik kontrolü yaptı. B.Ş. adlı inşaat işçisine ait kimliğe kendi fotoğrafını yapıştıran ve gerçek kimliğinin Mehmet Akman olduğu belirtilen şüpheli jandarma tarafından gözaltına alındı. Mehmet Akman'ın jandarmadaki sorgusunda cinayet şüphelisi olarak arandığı belirlendi.

Mehmet Akman, 30 Nisan günü Bolu'nun Kıbrıscık İlçesi'nde tartıştığı komşusu Hamdi Beyde'yi av tüfeğiyle öldürüp kaçtığını itiraf etti. Akman'ın ifadesinde, "Tamam, burası son nokta. Her şeyi itiraf edeceğim. Bolu'da komşumu öldürdüm" dediği belirtildi.

Yaklaşık 1.5 aydan bu yana sahte kimlikle Kemer'de gizlendiği belirlenen Mehmet Akman, işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi ve çıkarıldığı mahkemece 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

Görüntü Dökümü

--------------

Jandarma aracının adliye önüne gelmesi

Jandarmanın cinayet şüphelisini adliyeye götürmesi

Adliye yazısından detay

41.3 MB/// 01.17ö

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

=================================================

4)83 YAŞINDAKİ FUHUŞ SANIĞINA 7.5 YIL HAPİS CEZASI

ZONGULDAK'ta 'fuhuşa yer temin etmek' suçundan tutuksuz yargılandığı davada 7 yıl 6 ay hapis cezası verilen 83 yaşındaki İsmail K., Yargıtay'ın kararı onaması ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İsmail K., polisin 2 yıl önce yaptığı fuhuş operasyonunda gözaltına alındı. Soruşturma sonunda 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada diğer sanıklarla birlikte tutuksuz yargılanan İsmail K., 'fuhuşa yer temin etmek' suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay, mahkemenin kararını onayınca İsmail K. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İsmail K., polis tarafından bugün evinde gözaltına alındı. Adliyeye götürülen İsmail K., işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü

--------------

-Sanığın hastanedeki görüntüsü(arşiv)

-Hastaneden çıkması(arşiv)

-Polis aracına bindirilmesi(arşiv)

-Adliyeden detaylar

Süre: (3.01) Boyut: 897 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

=======================================================

5)AYAĞI BETON BARİYERİN ALTINDA KALDI

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde yolda bulunan beton bariyerin vinçle kaldırılarak kamyona yüklendiği sırada 47 yaşındaki Mehmet Camcı'nın ayağı bariyerin altında kaldı. İtfaiye ekipleri işçilerin de yardımı ile beton bariyeri kaldırırken, yaralanan Mehmet Camcı tedavi altına alındı.

Olay öğle saatlerinde, Anibal kavşağında meydana geldi. Yol yapım çalışmasında kullanılan beton bariyerler vinçle kaldırılarak kamyonun kasasına yüklenirken, kamyonun kasasında beton bariyerleri yerleştiren Mehmet Camcı'nın sağ ayağı bariyerin altında kaldı. Mehmet Camcı acı içerisinde kıvranırken, işçiler itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri işçilerin de yardımı ile beton bariyeri kaldırdı. 112 Acil ekibi kamyonun kasasında yaralı işçiye müdahalede bulundu. Mehmet Camcı sedyeye konularak kamyonun kasasından aşağı indirildi. 112 Acil ekibi tarafından Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Camcı tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

--------------

İtfaiyenin çalışması

112 Acil ekibinin kamyonun kasasında müdahalesi

İşçinin sedye ile kamyonun kasasından aşağı indirilmesi, ambulansa konulması

Yoldan görüntü

HABER-KAMERA: Haluk TURGUT-GEBZE(Kocaeli),

===================================================

6)VETERİNERLER ODASI'NDAN SALDIRIYA  TEPKİ

VETERİNER Hekimleri Odası, Eskişehir'de kediye doğru tekme atığı için uyardığı 6 yaşlarındaki çocuğun babası ve dedesinin saldırısına uğrayarak sol ayağı kırılan veteriner Turgay Özdemir'e yapılan saldırıya tepki gösterdi.

Eskişehir- Bilecik Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Kızılinler, oda üyeleriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında veteriner Turgay Özdemir'e yönelik yapılan saldırı karşısında kanuni sürecin takipçisi olacaklarını söyledi. Oda Başkanı Kızılinler, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bizler mesai mefhumu gözetmeksizin hayvan sağlığı, halk sağlığı, çevre sağlığı, sağlıklı gıda ve dolayısıyla sağlıklı toplum konusunda mesai harcayan veteriner hekimliği mesleğinin mensupları olarak bu gün ömrünü sokak hayvanlarının sağlığı için adayan değerli meslektaşımız Turgay Özdemir e yapılan menfur saldırıya tepki göstermek için burada bulunmaktayız. Turgay Özdemir pek çok insanın tatil yaptığı ve hatta Eskişehirspor'un maçı için Antalya da bulunduğu pazar günü hayvan sağlığı için kliniğinde bulunduğu sırada sokakta bulunan kediye vurmaması için sadece uyardığı çocuğun önce dedesi ve sonra babası tarafından fiziksel ve sözlü tacize uğramış, tartaklanmış ve uğradığı bu barbarca şiddet sonunda ayağı kırılmış mesleğini yapamaz hale gelmiştir. Konu yargıya taşındığından ve son kararı yargı vereceğinden dolayı çok ayrıntılı açıklama yapmak doğru olmamakla beraber; 'Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz' dizeleriyle dünyada sevgi ve hoşgörünün simgesi Yunus Emre'nin şehri Eskişehir'de mübarek ramazan ayı içerisinde sadece hayvana şiddete engel olmak istediği için sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalan değerli meslektaşımız Turgay Özdemir in her daim yanında olduğumuzun ve kanuni sürecin sonuna kadar takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz."

Veteriner Turgay Özdemir, geçen pazar günü kliniğinin önünde duran bir kediye doğru tekme atan çocuğu uyardığı için çocuğun dedesi ve babasının saldırısına uğradı. İşyeri güvenlik kamerasının saniye saniye kaydettiği olayda Turgay Özdemir'in sol ayağı kırıldı.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Oda başkanı Mehmet Kızılinler'in konuşması,

-Oda üyelerinin görüntüsü bulunuyor.)

Not: Veteriner Turgay Özdemir'in saldırıya uğrama anının güvenlik kamerası görüntüleri ile Özdemir'le yapılan röportaj dün geçilmişti.)

Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR,-

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement