Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

Baz istasyonlarına terör bombası (Görüntü Ekiyle Yeniden) OSMANİYE'nin Zorkun Yaylası'ndaki baz istasyonlarının ayaklarına yerleştirilen 2 ayrı bombanın biri patladı, diğeri jandarma tarafından imha edildi.

08.06.2017 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Baz istasyonlarına terör bombası (Görüntü Ekiyle Yeniden)

OSMANİYE'nin Zorkun Yaylası'ndaki baz istasyonlarının ayaklarına yerleştirilen 2 ayrı bombanın biri patladı, diğeri jandarma tarafından imha edildi.

Amanos Dağları eteğindeki Zorkun Yaylası Karıncalar Yolu Antentepe Mevkii'nde saat 05.30 sıralarında büyük bir gürültüyle patlama oldu. Yayla sakinlerinin ihbarı üzenine bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede baz istasyonunun birinin ayağına bağlanan el yapımı bombanın patlatıldığı anlaşıldı. Kimsenin olmadığı yakındaki bir tahta yayla evine de şarapnel parçası isabet etti. Baz istasyonunun çalışması etkilenmedi. Diğer bir baz istasyonunda da el yapımı bombanın sarılı olduğu saptandı. Bu bomba da jandarma ekipleri tarafından kontrollü olarak imha edildi. Bombaların Amanos Dağları'ndaki terör örgütü PKK'lılar tarafından yerleştirildiği değerlendirilirken, bölgede operasyon başlatıldı. İnsansız hava araçlarıyla da bölge havadan tarandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Baz istasyonundan genel görüntü

Direkte bağlı olan EYP'den yakın görüntü

Kablolardan detay

Yayla sakini bir bayan ile röportaj olayı anlatırken

Jandarmaya ait doren yerde uçuşu hazır beklerken

Baz istasyonu direğinden detay

Olay yerindeki kalabalık

Bir yayla evinin isabet eden şarapnel parçası izi

Şarapnel parçası olayını anlatan yayla sakini

Olay yerindeki sivil askerler

Drone havada uçarken

Baz istasyonu ve yayla evleri detay

Tedaş görevlileri çalışma yaparken

Baz istasyonu direkleri görüntüsü ve patlama sesleri

Yayla sakinlerinden Mehmet Çıldır ile röp.

SÜRE: 04'05"  BOYUT: 131 MB

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

=============================================

Muğla Kültür ve Turizm Müdürü rüşvetten adliyede

MUĞLA İl Kültür ve Turizm Müdürü V.Ç., rüşvet istediği iddiasıyla gözaltına alınıp götürüldüğü emniyette işlemleri tamamlanınca, adliyeye sevk edildi.

Muğla'da, 2015 yılından bu yana İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak görev yapan evli ve bir çocuk babası V.Ç., dün (çarşamba) öğle saatlerinde Muğla Emniyeti Kaçakçılıkla ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından makamında gözaltına alındı. V.Ç.'nin Marmaris İlçesi'nde su sporları okulunun ruhsatını yenilemek için görüşmeye gelen M.Y.'den 800 Euro rüşvet istediği ileri sürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından V.Ç.., bugün adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

V.Ç'nin adliyeye getirilişi

Haber- Kamera Cavit AKGÜN/ MUĞLA,

===============================================

Yıldırım düşen 2 katlı evin çatısı yandı

ESKİŞEHİR'de 2 katlı evin çatısına düşen yıldırım yangına neden oldu. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Olay, gün saat 14.00 sıralarında Şirintepe Mahallesi Erdenay Sokak'ta meydana geldi. Mehmet Saadet Güven'e ait 2 katlı evin çatısına yıldırım düşmesi sonucunda yangın çıktı. Yangın, yapılan ihbar üzerine olay yerine gelen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri yangının meydana geldiği iki katlı binanın üst katında oturan Güven ailesinin olay sırasında evde olmadığını, alt katta oturanların ise, komşularının ikazı üzerine dışarı çıktıkları, ölen ya da yaralanın olmadığı, bina çatısında maddi hasar oluştuğunu bildirdi.

Semt sakinleri, kısa süren sağanak yağmur ve gök gürültüsünün ardından binanın çatısına yıldırımın düştüğünü, çatının alev aldığını gördüklerinde durumu itfaiyeye bildirdiklerini söyledi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Olayın meydana geldiği binanın,

-Bina çıtısının ve sokaktaki vatandaşların,

- İtfaiye ekiplerinin çatıda söndürme çalışması yaparken,

-Görgü tatıklarının konuşması,

-Binanın ve itfaiye aracının çekilen görntüsü bulunuyor.)

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

================================================

Ebeyi ısırdığı iddia edilen doktor açığa alındı

UŞAK'ta görev yaptığı aile sağlığı merkezinde çıkan tartışmada, iddiaya göre, mesai arkadaşı doktora saf alkol püskürttüğü, bir ebenin bacağını ısırdığı, tartışmanın ertesi günü ise kurumun camlarını kırdığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan aile hekimi 63 yaşındaki A.İ.A. (Ali İhsan Akkuş), açığa alındı.

Uşak Kemalöz Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli doktor A.İ.A., geçen 1 Haziran'da, görev yaptığı kurumdaki ebe ve doktorlarla tartıştı. Büyüyen tartışma kavgaya dönüştü. Dr. A.İ.A., iddiaya göre, aile sağlığı merkezinde görev yaptığı meslektaşı bir doktora saf alkol püskürttüğü, bir ebenin ise bacağını ısırdığı iddiasıyla tartışma sonrası gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılan A.İ.A., dün (çarşamba) aile sağlığı merkezinin iki camını çekiçle kırdı. Camı kırarken eli kesilen A.İ.A., kanlı elleriyle kurumun tabelasına çeşitli işaretler çizdi. Bir kez daha gözaltına alınan A.İ.A., ifadesinin ardından tekrar serbest bırakıldı. Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, Kemalöz Aile Sağlığı Merkezi'nde inceleme yaptı.

İKİ AY SÜRE İLE AÇIĞA ALINDI

Doktor ve hemşirelerin şikayeti üzerine harekete geçen Uşak Halk Sağlığı Müdürlüğü, olayla ilgili soruşturma başlatarak, sağlık denetçisi görevlendirdi. Yapılan soruşturmanın ardından Aile Hekimi Dr. Ali İhsan Akkuş'un tedbiren 2 ay süre ile sözleşmesinin askıya alındığını duyuruldu. Bunun dışında kalan iddialarla ilgili olarak da Akkuş, iş arkadaşlarına tehdit ve hakaret etmek, mesleki ve etik kurallara uymamak ve görevi ile ilgili kayıtları düzenli tutmamaktan dolayı ihtar puanları ile cezalandırıldı.

ONA DA MOBBİNG UYGULANMIŞ

Aile Hekimi A.İ.A., Facebook hesabından yaptığı videolu paylaşımda ise şunları söyledi: "Uşak Kemalöz Aile Sağlığı Merkezinde 6 aydır çalışıyorum. Hemşireyi ısırdı denilen doktor benim. Burada göreve başladığımda FETÖ'den açığa alınan B.C. isimli doktorun hemşiresi ile çalışmak istemememden dolayı, hemşire hanım başka bir kuruma gitti. Bundan beni sorumlu tutan aynı kurumdaki doktor ve hemşireler, bana sürekli baskı oluşturmaya başladı. Bir nevi mobbing uyguluyorlar. Benimle çalışmak isteyen hemşireleri caydırıyorlardı. Ben 6 aydır görev yerimde tek başıma çalışıyorum. 1 Haziran'da Kemalöz Aile Sağlığı Merkezi Yöneticisi olan Aile Hekimi S.U. benimle sürekli 'İlaçlarını içtin mi' diyerek alay ediyordu. En sonunda tartıştık ve dezenfektan olarak kullandığımız alkol şişesini alarak doktorun yüzüne püskürttüm. O da ardından benim alnıma yumruk attı. Ardından orada bulunan ebe ve hemşireler de bana saldırmaya ve yumruk atmaya başladı ve ben yere düştüm. Yerde de tekmelerine maruz kaldım. Bana sürekli tekme atan ebenin paçasından tuttum. Üzerinde kot pantolon vardı. Aldığım tekme darbeleri nedeniyle çektiğim acıdan dolayı ebenin bacağını ısırmışım. Köpekler insanları ısırdığı zaman haber olmuyor da, benim gibi bir hekim kendisine saldıran bir ebeyi ısırdığı zaman haber oluyor."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------------

Doktorun sağlık ocağı camlarını kırması

Sağlık ocağından detay görüntüler

Doktorun sosyal paylaşım sitesinde yayınladığı konuşma görüntüsü

Haber- Kamera: Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK,

===================================================

Midibüsün çarptığı yaşlı kadın öldü

MUĞLA'nın Marmaris ilçesi otogarında, kadın şoförün kullandığı yolcu midibüsünün çarpıp, altında sürüklediği 73 yaşındaki Müyesser Budur, hastanede yaşamını yitirdi. Araç içi kamerasından, cep telefonuna bakarken Budur'u farketmeyerek çarptığı belirlenen midibüs şoförü 37 yaşındaki Y.Y. (Yeliz Yaman), gözaltına alındı.

Armutalan-Marmaris hattında çalışan Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait 48 EB 012 plakalı yolcu midibüsü, bugün saat 09.45'te varış noktası olan Marmaris Otogarı'na gelerek yolcularını indirdi. Minibüsten son olarak, yolculardan şoföre adres soran Müyesser Budur indi. Araç içi kameralardan yapılan tespitte, otobüsün kadın şoförü Y.Y., Budur'un ön kapıdan inmesinin hemen ardından bir yandan cep telefonuyla ilgilenirken, aracını hareket ettirdi. Bu sırada mindibüsten inen yolculardan Budur'u farketmeyip, çarptı. Budur, midibüsün altında kalarak birkaç metre kadar sürüklendi. Çevredekilerin bağırış ve uyarıları üzerine minibüs şoförü Y.Y., durumu farkedip, frene bastı. Haber verilmesiyle gelen 112 Acil servis ekipleri tarafından minibüsün altından çıkartılan Budur, ilk müdahalenin ardından Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Budur, doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Kazanın ardından midibüs şoförü Y.Y., gözaltına alınıp Şehit Nedip Cengiz Eker Polis Merkezi'ne götürüldü. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

-Kazada ölen Müesser Budur'un fotoğrafı

-Kadın şoför Y.Y.'nin (Yeliz Yaman) fotoğrafı

-Muğla Büyükşehir Belediyesi midibüsünün araç içi kamera görüntüsü

-Otogardan görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    08:28 Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çavdarhisar ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Kaymakam Abdullah Gedik başkanlığında İl Genel Meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda, 2024 yılında yapılması planlanan köylerin altyapı çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve köylerin diğer ihtiyaçlarının da bütçe imkanları dahilinde karşılanacağı belirtildi.

  • Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince bir kişinin üzerinde kurusıkı tabanca, fişek ve uyuşturucu madde ele geçirildi
    08:27 Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince bir kişinin üzerinde kurusıkı tabanca, fişek ve uyuşturucu madde ele geçirildi

    Kütahya'nın Fatih Mahallesi'nde Motosikletli Polis Timleri tarafından yapılan çalışmalarda, O.A. isimli şahsın üst aramasında 1,57 gram esrar, 1 adet kurusıkı tabanca ve 6 adet fişek bulundu. Gözaltına alınan şahıs Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

  • AB Konseyi Başkanı Charles Michel: Türkiye ile olumlu ilişkiler kurmak istiyoruz
    08:20 AB Konseyi Başkanı Charles Michel: Türkiye ile olumlu ilişkiler kurmak istiyoruz

    AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Türkiye ile olumlu bir ilişki kurmak istediklerini ve aşamalı, orantılı ve geri dönebilir bir yaklaşım temelinde çalışmak istediklerini belirtti. Michel ayrıca AB liderlerinin İran'a yönelik yeni yaptırımlar uygulama konusunda anlaştığını ve Ukrayna'ya destek konusunda hemfikir olduklarını ifade etti.

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangın kontrol altında
    08:16 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangın kontrol altında

    İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik fabrikasına da sıçradı. Yangın, 3 saatlik çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Her iki fabrikada da soğutma çalışmaları devam ediyor.

  • İzmir Çiğli'de Metal Kaplama ve Plastik Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı
    08:16 İzmir Çiğli'de Metal Kaplama ve Plastik Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik fabrikasına da sıçradı. Yangın, yaklaşık 3 saatlik çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Her iki fabrikada da soğutma çalışmaları devam ediyor. Can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

  • İzmir Çiğli'deki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı
    07:59 İzmir Çiğli'deki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı

    İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama ve plastik fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 3 saatlik çalışması sonucunda kontrol altına alındı. Yangın sırasında bölgeye sağlık, polis ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Fabrikalardaki soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

  • Tokat Belediyesi Depremlerin Ardından Vatandaşlara Çorba Dağıttı
    07:58 Tokat Belediyesi Depremlerin Ardından Vatandaşlara Çorba Dağıttı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 ve 4,1 şiddetindeki depremlerin ardından Tokat Belediyesi, sabah saatlerinde vatandaşlara çorba dağıttı. Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, depremin ardından Vali Numan Hatipoğlu ile toplantı yaptıklarını ve kriz masasının oluşturulduğunu belirtti. Sabah saatlerinden itibaren ise 2 mobil ikram aracıyla vatandaşlara çorba ve ekmek dağıtıldı.

  • Milas'ta orman yangını
    07:52 Milas'ta orman yangını

    Muğla'nın Milas ilçesinde gece saatlerinde otluk ve makilik alanda başlayan yangın ormana sıçradı. İtfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı.

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:43 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.


Advertisement