Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

(YENİDEN)1)TARLAYA YILDIRIM DÜŞTÜ; 2 ÖLÜ, 6 YARALI ERZİNCAN'da tarlada çalışanların üzerine yıldırım düştü, 2 kardeş öldü, 2'si çocuk 6 kişi yaralandı.

14.06.2017 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(YENİDEN)

1)TARLAYA YILDIRIM DÜŞTÜ; 2 ÖLÜ, 6 YARALI

ERZİNCAN'da tarlada çalışanların üzerine yıldırım düştü, 2 kardeş öldü, 2'si çocuk 6 kişi yaralandı.Olay bugün sabah saatlerinde merkeze 25 kilometre uzaklıktaki Oğulcuk Köyü yakınlarında meydana geldi. Sağanak yağış sürerken Ergan Dağı eteklerindeki tarlada çalışanlar, topluca bir koma sığındı. Ancak sığınılan koma yıldırım düştü. Tercan'dan akrabalarına yardıma gelen Ali Işık ile kardeşi Özlem Işık olay yerinde can verdi. Aynı yerde 2'si çocuk 6 kişi de yaralandı. Olayın duyulması üzerine bölgeye Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekibi ile 112 Acil Servis ekipleri ile ambulanslar gönderildi. Yaralılar, ambulanslarla Erzincan'a getirildi, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Vali Ali Arslantaş konuya ilişkin olarak, "Yıldırım çarpması sonucu tarlada çalışan vatandaşlarımızdan 2'si öldü. Olayda 2'si çocuk 6 kişi de yaralandı. Yaralılar tedavi altına alındı" diye açıklama yaptı.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, bugün (14 Haziran) Erzurum ve Erzincan'da saat: 11.00'den 22.00'ye kadar  kuvvetli yağış ve yağış esnasında Güneybatı yönünden saatteki hızı 30-50 kilometreyi bulan kuvvetli rüzgar eseceğini bildirdi. Valiliklerden yapılan duruyuda, meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç, direk devrilmesi, soba,doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalara yönelik olası muhtemel risklere karşı dikkatli, tedbirli olunması istenmişti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Coşkun MENEK (ERZİNCAN), -

=================================================

2)KONTROLDEN ÇIKIP TABELAYA ÇARPAN OTOMOBİLDE 7 KİŞİ YARALANDI

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde kontrolden çıkıp refüj ve yön tabelasının direğine çarpan otomobilde 7 kişi yaralandı. Kaza, Çerkezköy- Çorlu karayolunun Atılım Beton Kavşağı'nda sabaha karşı meydana geldi.  56 yaşındaki Kerem Temel, kullandığı 59 JB 595 plakalı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybedince önce orta refüje, ardından da karayollarına ait büyük yön tabelasının direğine çarptı. Şiddetli çarpmanın etkisiyle levhanın bir direğin bir ucu koparak, tabela yola düştü. Şans eseri tabelanın üzerinde düşmediği otomobilde çarpmanın şiddetiyle sürücü Kerem Temel ile Dicle Zozan Sami (6), Nazlı Zilan Temel (6), Hivda Bahar Sami (13), Sibel Temel (21), Turgay Temel (27), Havurzemin Temel (55) yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, durumlarının iyi olduğu belirtildi.Karayolu üzerine devrilen tabela olay yerinden çekici yardımı ile kaldırıldıktan sonra itfaiye ekipleri yola savrulan parçaları yıkayarak temizledi. Bir süre trafiğe kapalı kalan karayolu yeniden ulaşıma açıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Kaza yapan otomobil

Ekiplerin çalışması

Karayoluna düşen tabela

Kaza yerinden detaylar

Otomobilin patlayan hava yastıkları

Ekiplerin çalışması

Detaylar

Haber-Kamera: Şaban KARDEŞ-Onur KAYA/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),

===============================================

3)OTOMOBİL KALDIRIM TAŞLARINA ÇARPTI: 2 YARALI

SİVAS'ta sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, yol kenarındaki kaldırım taşlarına çarptı. Kazada 2 kişi yaralandı. Kaza, saat 12.00 sıralarında Niksar Caddesin üzerine meydana geldi. Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı'ndan kent merkezine gelen İsmail Öztürk (47) yönetimindeki 58 AL 340 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarında bulunan kaldırım taşlarına çarptı. Kazada yaralanan sürücü İsmail Öztürk Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ve yanındaki Ali Öztürk (64) ise Numune Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Kazadan görüntü

-Yaralanın araçtan çıkarılması

-Ambulanstan görüntü

-Genel detaylar

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

(119 mb)

=================================================

4)DİYARBAKIR VALİSİ AKSOY : OKULA GELMEYEN ÇOCUKLARIN SUÇA, UYUŞTURUCUYA, TERÖRE BULAŞMA ORANLARI OLDUKÇA YÜKSEK

DİYARBAKIR'da, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele eğitimi alan 399 öğretmenin sertifika töreninde konuşan Vali Hüseyin Aksoy öğretmenlerden özel bir ricada bulunarak, "Eğer okul çağında olup, okula devam etmeyen bir öğrenci varsa biz görevimizi tam anlamıyla yapmış sayılmayız. Bu bakımdan büyük bir gayret göstermek zorundayız. Okul müdürleri, ilçe müdürleri ve özelliklede rehber öğretmenlerimiz aileleri ikna edeceğiz, bir, iki, üç gideceğiz. Özellikle okula gelmeyen çocukların suça, uyuşturucuya ve teröre bulaşma oranları oldukça yüksek. Bu bakımdan çocuklarımızı mutlaka biz okula almak durumundayız"dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ve  Türkiye Bağımlılıkla Mücadele eğitimi alan öğretmenler için sertifika töreni düzenlendi. Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Saylan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, kurum müdürleri ve öğretmenlerin katıldığı törende Vali Hüseyin Aksoy bir konuşma yaptı. Özellikle kent merkezinde görev yapan öğretmenleri uyaran Vali Aksoy, " Diyarbakır'da, 90'lı yıllardan itibaren almış olduğu yoğun göç ve bu göçün ortaya koyduğu sosyal sorunu tespit etmek amacıyla Valilik olarak sosyal araştırma gerçekleştirdik. Kent merkezinin mevcut durumunun fotoğrafını çektik. Temel amacımız, insanlarımızın sorunları neler ve bu sorunlara karşı ne tür projeler üretebiliriz. Bu insanlarımızın kentlere uyumunu sağlayarak, sosyal uyumu daha iyi bir noktaya taşıyabiliriz. Bunu tamamladıktan sonra ilin tamamını kapsayan sosyal risk haritasıyla ilgili bir çalışmayı başlattık, şu günlerde alana iniliyor. Anketler ve diğer çalışmalar gerçekleştirilecek ve önümüzdeki dönemde Diyarbakır'ın sosyal risk haritasını da ilçeleriyle birlikte çıkarcağız"dedi.

Diyarbakır'da özellikle uyuşturucuyla mücadele konusunda uyuşturucu eylem planı hazırladıklarını belirten Vali Aksoy, "Uyuşturucuyla mücadele konusunda bütün kurumlarımızla birlikte yoğun bir mücadele başlattık. Amacımız, burada uyuşturucuyla mücadele etmek, toplumu bilinçlendirmek ve yeni uyuşturucu bağımlılarının bu noktaya gelmesini engellemek. Özellikle tıbbi müdahalelerin dışında sosyal anlamda da onlara müdahale edebileceğimiz merkez oluşturma adına da bir çalışma başlattık önümüzdeki aylarda faaliyete geçireceğiz. Sosyal uyum merkezi oluşturma çalışmamamız var, buradaki amacımız da uyuşturucuyla mücadele konusunda bir irade ortaya koyan insanlarımıza bu sosyal uyum merkezimizde çeşitli aktivitelerle destek olmak ve onları topluma kazandırmak" diye konuştu.  Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır'da görev yapan özellikle rehber öğretmenlerden özel bir ricası olduğunu belirtirek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Diyarbakır'da okul çağında olup okula devam etmeyen öğrencilerimiz var eğer okul çağında olup okula devam etmeyen eğer bir öğrenci varsa biz görevimizi tam anlamıyla yapmış sayılmayız. Bu bakımdan büyük bir gayret göstermez zorundayız. Okul müdürleri, ilçe müdürleri ve özelliklede rehber öğretmenlerimiz aileleri ikna edeceğiz, bir, iki, üç gideceğiz. Yani aileyi bu anlamda belki bıktırırcasına ziyarete gideceğiz ve çocukların okula gelmelerini bir şekilde sağlayacağız. 'Ekonomik durumum iyi değil, ben çocuğumu bu yüzden göndermiyorum' mazeretin, asla kabul etmeyeceğiz. Çünkü, devlet zaten kitaplarını veriyor. Bir kırtasiye ve kıyafet ihtiyacı varsa sosyal yardımlaşma dayanışma vakıflarımız var. Ben Kaymakam arkadaşlarımıza bunu her zaman söylüyorum. Vakıf ikramlarının büyük bir çoğunluğunu mutlaka eğitimde bu tür sorunlar varsa bunlara kullanalım diye. Dolayısıyla böyle bir mazereti asla kabul etmeyeceğiz ve bu noktada bize bir mazeret bildirenin okula gelemsi konusunda ikna edeceğiz. Özellikle okula gelmeyen çocukların suça bulaşma oranları oldukça yüksek, uyuşturucuya, teröre bulaşma oranları oldukça yüksek. Bu bakımdan çocuklarımızı mutlaka biz okula almak durumundayız. Eğitim dışında hiç bir çocuğumuzun kalmamsı adına gayret göstereceğiz. Yeni eğitim öğretim yılına başlayacağız ve bu yaz dönemini çok iyi bir şekilde geçirmemiz lazım. Bazı çocuklarımız baktığımızda okulda kayıtları gözüküyor ama okula gelmiyor. Yani okullaşma oranına bakarak hiç kendimizi kandırmayacağız. Buradaki temel kriterimiz, çocukların okula devam edip etmediğidir. Çocuk okula devam etmiyorsa okulda kaydı olmuş, olmamış çokta bir anlam ifade etmiyor benim için. Onun için mutlaka çocukların okula devamsızlığı konusu  tüm öğretmenler, müdürlerimiz yakından takip etmeliler. Devamsızlığın nedenleri hastalık dışına eğer bir devamsızlık varsa mutlaka bunu sorgulamak ve o çocukları okula kazandırmak durumundayız."

Tören, Vali Aksoy'un, eğitimi tamamlayan 399 öğretmen adına bazı öğretmenlere sertifikalarını vermesi ile sona erdi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Törene katılanlar

-Sunumlardan detaylar

-Vali Aksoy'un konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,

======================================================

5)TAŞERONA KADRODA SONA GELDİK

HİZMET İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, taşeron işçilerin kadroya alınmasında artık sona gelindiğini söyledi.

Sendikasının düzenlediği iftar programına katılmak üzere Mersin'e gelen  Özdemir, taşeron işçilerle buluştu. İftarını işçilerle birlikte açan Özdemir kadro müjdesi vererek, "4 yıl önce taşeron işçinin yüzüne kimse bakmazken, izinleri iptal edilirken, kıdem tazminatları girdi çıktı yapılıp silinirken, kimse bizleri adam yerine dahi koymazken şimdi sabah akşam taşeron konusu gündeme geliyor. Yaptığımız mücadelenin artık sonuna geldik. Pes etmek yok sonunda biz bu kadroyu alacağız başka çaresi yok. Öylede alacağız böylede bu kadroyu alacağız" dedi. Taşeron işçilerin kadroyu analarının ak sütü gibi hak ettiğini belirten Özdemir şöyle devam etti:

"Biz anamızın ak sütü gibi bu kadroyu hak ettik. Üzerimize düşen görevi yaptık. Şimdide kadro istiyoruz ama adam gibi kadro. Özel Sözleşmeli Personel statüsü gibi ne olduğu belli olmayan oyuncak işlerden değil. ya işçi kadrosu yada 657 memur kadrosu istiyoruz. Taşeronlar artık ileriye dönük hayal kurabilir, evlenebilir bir araba alabilir. Şuan hiç kimse hayal dahi kuramıyor. 'Yarın ne olacağım, maaşım kaç lira olacak? Şirket değişince benim halim ne olacak?' endişelerine kapılmayacak. İnşallah kadroyla bunlara çözüm bulacağız. Kesinlikle hayal kırıklığına kapılmayın bu işin peşini bırakmayacağız."

Görüntü Dökümü

-----------------------

Halil Özdemir ve sendika yöneticileri okunan ezanla iftar açarken

İşçilerin iftar açması

Halil Özdemir'in konuşması

Hüseyin Gün'ün, Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir'e hediye vermesi

Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 04'40"     BOYUT: 368,77 MB

Haber-Kamera: Gülhan DEMİRCİ/MERSİN,

====================================================

(ÖZEL)

6) İŞYERİNDEN LAPTOP HIRSIZLIĞI KAMERADA

GAZİANTEP'te, kuruyemiş satılan işyerine giren kimliği belirsiz kişinin masanın üzerinde bulunan dizüstü bilgisayarı çalması, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay, geçen Cumartesi günü Sanayi Mahallesi'nde bulunan Mehmet Baki Kiraz'a ait kuruyemiş satılan işyerinde meydana geldi. İşyerinin 2'nci katına çıkan Kiraz, döndüğünde laptopunu bulamayınca güvenlik kameraları kayıtlarını izledi ve hırsızlığı fark ederek durumu polise bildirdi. Polis ekipleri, güvenlik kamerasından eşkalini saptadığı şüpheliyi bulmak için çalışma başlattı. Laptopunun çalınmasıyla mağdur olduğunu belirten Mehmet Baki Kiraz, bilgisayarda önemli belgelerinin olduğunu söyleyip şüphelinin bir an önce yakalanmasını istedi.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, işyerine giren kimliği belirsiz kişinin kimsenin olmadığını anlayınca içeri girerek masada bulunan bilgisayarı çalıp montuyla sakladıktan sonra uzaklaştığı görülüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------

İş yeri

Mehmet Baki Kiraz ile röp.

Güvenlik kamerası görüntüleri

Bilgisayarın çalınması

- Genel ve detay görüntüler

(Haber: Eyüp BURUN-Kamera: Metin Faruk TAMER -GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ: ÖZEL

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 207 MB

================================================

7)YETİM VE ÖKSÜZ ÇOCUKALARA BAYRAMLIK

İYİLİK-DER Adıyaman Şubesi üyeleri, yetim ve öksüz 25 çocuğa bayramlık yardımında bulundu.

İyilik-Der Adıyaman Şubesi üyeleri, tarafından kentte yaşayan 25 yetim ve öksüz çocuğa bayramlık dağıttı. Giyim yardımlarını sürdüreceklerini belirten İyilik-Der gönüllüsü Mustafa Kirişçi, "Onları sevindirmek lazım. Alan el ile veren el arasında bir köprü konumundayız. Amacımız bu yetimlerin gülmesi, en az 100 kişi inşallah hedefliyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Çocuklar

Gönüllülerin çocukları giydirmesi

Mustafa Kirişçi'nin konuşması

Çocuklar elbiseleri seçmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 60 MB

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement