Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

Dha Yurt Bülteni-10

1)MORGDA CESET KOKMASINA SUÇ DUYURUSUİZMİR'in Torbalı İlçesi'nde, kalp krizinden ölen 55 yaşındaki Hacı Nesih Sayır'ın cesedi, konulduğu Torbalı Devlet Hastanesi Morgu'nda morarıp, tabuta bile sığmayacak şekilde şişip, koktu.

04.07.2017 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)MORGDA CESET KOKMASINA SUÇ DUYURUSU

İZMİR'in Torbalı İlçesi'nde, kalp krizinden ölen 55 yaşındaki Hacı Nesih Sayır'ın cesedi, konulduğu Torbalı Devlet Hastanesi Morgu'nda morarıp, tabuta bile sığmayacak şekilde şişip, koktu. Cenaze Çaybaşı Mezarlığı'nda kılınan namazın ardından toprağa verirken, yakınları, sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Torbalı Devlet Hastanesi Başhekimi Şenol Topçu, cenazenin konulduğu morgtaki dolabın gece voltaj düşüklüğüne bağlı arıza yapması nedeniyle böyle bir durumun yaşandığını belirtip, kendilerinin de bu duruma üzüldüklerini söyledi.Evli 3 çocuk babası işçi emeklisi Hacı Nesih Sayır, geçen 1 Temmuz günü saat 21.00 sıralarında Atatürk Mahallesi'ndeki evinde fenalaştı. Yakınları tarafından Torbalı Devlet Hastanesi'ne götürülmek istenen Sayır'ın kalbi yolda durdu. Yakınlarının müdahalesine rağmen Sayır'ın kalbi yolda çalıştırılamadı. Hastaneye ulaşıldığında, sağlık ekipleri kalp masajına devam etti. 45 dakikalık çaba sonucu Sayır'ın duran kalbi tekrar çalıştırıldı. Hastanedeki teknik donanım ve yoğun bakım hizmetinin istenilen düzeyde olmaması nedeniyle durumu ağır olan Sayır, ertesi sabah Aydın Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yoğun bakım ünitesine korulan Sayır, aynı gün saat 20.00 sıralarında yaşamını yitirdi.

Yakınlarının isteği üzerine Sayır'ın cesedi, Torbalı Devlet Hastanesi Morgu'na gönderildi. Dün saat 07.00 sıralarında cenazeyi almaya giden Sayır'ın yakınları morgdagördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Sayır'ın cesedinin konulduğu dolapta moramış, şişmiş ve kokmuş olarak bulan yakınları duruma tepki gösterip, Torbalı Cumhuriyet Savcılğı'na suç duyurusunda bulundu.

NAMAZI MEZARDA KILINDI

Amcasının cenazesini, camiye bile götüremeden aynı gün öğlen Çaybaşı Mezarlığı'nda kıldıkları namazla toprağa vermek zorunda kaldıklarını belirten Özcan Sayır şunları söyledi:

"Durumu öğrenince hastane çalışanlarını morga sokmayıp, cenazemizi kendimiz dolaptan aldık. İhmal sonucu cenazemiz morarmış, kokmaya başlamış ve tabuta bile sığmayacak şekilde şişmişti. Dolabın çalışmaması nedeniyle cenazemiz bu hale geldiği halde hiç kimse çıkıp bize bir açıklama yapmadığı gibi, suçlarını da kabul etmediler. Zaten cenazemizi de morg görevlisi değil hastanenin güvenlik görevlisi teslim almıştı. Tam bir skandallar zinciri söz konusu. Gereken soruşturmanın yapılıp, sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz."

'GECE DOLAP ARIZA YAPMIŞ'

Torbalı Devlet Hastanesi Başhekimi Şenol Topçu ise olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Akşam morga gittiğimde cenazelerin konulduğu dolaplar çalışır durumdaydı. Ancak gece voltaj düşüklüğüne bağlı bir sıkıntı yaşanmış. Dolabın arıza yapıp, soğutmadığını sabah fark ettik. Ancak, müdahalede bulunmak için artık çok geçti. Biz de elimizde olmayan bir nedenle ortaya çıkan bu duruma üzüldük. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı. Ertesi gün zaten dolabın tamiri yapıldı."

Görüntü Dökümü

---------------------------:

-Morgdan görüntü

-Cenazenin dolaptan çıkartımasından görüntü

-Cenazenin taşınmasından görüntü

-Özcan Sayır ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Gökhan YALKALK/ TORBALI (İzmir),

====================================================

TIR'la çarpışan tanker patladı: 3 ölü, 1 kayıp, 10 yaralı (EK)

2)ÖLÜ SAYISI 4 OLARAK AÇIKLANDI

Denizli'nin Sarayköy İlçesi'ndeki, LPG tankerinin patladığı trafik kazasında detaylar belli olmaya başladı. Kaza raporunda, ölü sayısının 4 olduğu yer aldı. Kazanın Melih Diğrek yönetimindeki LPG yüklü tankerin önce önünde seyreden İbrahim Şama'nın kullandığı cipe, ardından yangın bölgesine gitmek için dönüş yapmak isteyen Hüseyin Avcı yönetimindeki TIR'a çarpmasıyla meydana geldiği kaydedildi. Çarpmanın ardından tankerin patladığı belirlendi.

İKİ ÇOCUK FIRLAMIŞ

Fransa'dan Türkiye'ye tatil için geldikleri öğrenilen ailenin bulunduğu cipteki İbrahim Şama (42), eşi Gülser Şama (35) ile çocuklarından 15 yaşındaki oğulları Hüseyin Görkem Şama'nın araçtan inmeyi başardığı, 13 yaşındaki Zeynep Şama ve 7 yaşındaki Efe Şama'nın patlama nedeniyle araçla birlikte fırladığı anlaşıldı. Olay yerinden yaklaşık 5 kilometre uzakta ceset parçaları bulunurken, kaza raporunda bu parçaların cipteki çocuklardan 13 yaşındaki Zeynep Şama ile 7 yaşındaki Efe Şama'ya ait olduğunun tahmin edildiği belirtilerek, ölü sayısı 4 olarak yer aldı. AFAD ekiplerinin yaptığı çalışmada, yol kenarındaki ağaçların arasında çocuklara ait olduğu sanılan kemik parçalarının da bulunduğu öğrenildi.

TEDAVİLERİ SÜRÜYOR

Kazada cipte bulunan anne Gülser Şama ile oğlu Hüseyin Görkem Şama, tedavi gördüğü Denizli Devlet Hastanesi'nden kendi istekleriyle özel bir hastaneye sevk edildi. Cipin sürücüsü olan aile reisi İbrahim Şama'nın ise vücudunda yanıklar olduğu için Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gördüğü öğrenildi. Ailenin Fransa'da yaşadıkları, 3 gün önce izne ayrılarak, memleketleri Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Karahisar Mahallesi'ne gitmek üzere yola çıktıkları, kazanın da varmalarına 70 kilometre kala meydana geldiği belirtildi.

YARALI SAYISI 12

Olayda Şama ailesinden 3 kişinin yanı sıra, yangına müdahale eden itfaiye eri Mustafa Yılmaz, yolun kenarındaki evde oturan Semra Akşit ile çevrede bulunan Murat Armağan, Kahraman Çelik, Adnan Özdemir, Harun Yertürk, Mevlüt Ayhan, Ali Ulu, TIR'da bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü personeli Zafer Demir de yaralandı. Vücudunda yanıklar olduğu öğrenilen Zafer Demir, ambulans uçakla İstanbul'a götürüldü. Zafer Demir ve İbrahim Şama dışındaki yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------:

AFAD'ın çalışması

Olay yerinde elektrik hatlarıyla ilgili ekiplerin çalışması

Patlama anı ve öncesi vatandaş cep telefonu

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ,

=======================================================

3)ZONGULDAK'TA TEMİZLİK KONUSUNDA YETERSİZ BULUNAN GENELEV KAPATILDI

ZONGULDAK'ta 6 evden oluşan genelev, temizlik ve hijyen konusunda yetersiz olduğu, bu haliyle toplum sağlığını olumsuz etkileyebileceği gerekçesiyle valilik tarafından 15 gün süreyle kapatıldı. Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre ve Çalışan Sağlığı Şubesi Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi ile İl Emniyet Müdürlüğü personelinden oluşan ekip, On Temmuz Mahallesi Acılık Caddesi'nde bulunan genelevde denetim yaptı. İl Zührevi Hastalıklar ve Fuhuşla Mücadele Komisyonu'na sunulan raporda, genelevdeki 6 evden 1'inin kullanılmadığı, diğerlerinin de temizlik ve hijyen yönünden yetersiz olduğu belirtilerek şöyle denildi:  "Binaların genel itibariyle fiziki yapısının yetersiz ve ihtiyaca cevap verecek yeterlilikte olmadığı, evlerin içinde kullanılmayan odalarda her türlü hurda eşyanın bulunduğu, evlerin birinde 12 kilogramlık 8- 10 adet boş lpg tüplerinin gelişi güzel depolandığı, bunların tehlike arz ettiği, bu odalarda kötü koku, rutubet ve nemin yoğun olduğu ve bu alanlarda haşeratların üremesine uygun ortam oluştuğu gözlenmiştir."

Raporun sonuç bölümünde ise "Genelevin temizlik ve hijyen konusunda yetersiz olduğu, bu haliyle toplum sağlığını olumsuz yönde etkilebileceği, bunun yanında bulunduğu yer ve konum açısından Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 178'inci maddesine aykırı olduğu tespit edilmiştir." denildi.Komisyon, rapor doğrultusunda genelevin eksikliklerini gidermesi için 15 gün süreyle kapatılmasına karar verdi. Vali Ali Kaban'ın kararı onaması ardından 2 Temmuz'dan itibaren genelev mühürlendi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Genelevin dışından görüntü

-Muhtar Mehmet Zaman ile röp.

- Zonguldak Valiliği detay

Süre: (2.38) Boyut: (84 MB)

Haber-Kamera: Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK,

===================================================

4)RESSAMLAR GAZİANTEP'TE BULUŞTU

GAZİANTEP'te, Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Suluboya Derneğinin ortalığıyla, 25 ülkeden 150 ressamın katıldığı '6'ıncı Uluslararası Altın Fırça Suluboya Festivali' başladı.

Festival Gaziantep'in tarihi mekanları arasında yer alan Bey Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisiyle başladı. Ardından dünyaca ünlü Çinli ressam Liu Yi, halk oyunları ekibinde yer alan genç bir kızın portresini yaptı. Çinli ressam Liu Yi, Türkiye'yi çok sevdiğini 3'üncü kez geldiğini ve Gaziantep'in çok güzel bir ev sahibi olduğunu belirtti.

Uluslararası Suluboya Derneği Başkanı Ressam Atanur Doğan ise dernek olarak 100 ülkede temsilcilikleri bulunduğunu söyledi. Festivale dünyanın en iyi suluboya portre ressamı olan Liu Yi başta olmak üzere 25 ülkeden 150 ressam katıldığını belirterek şunları söyledi:

"Gaziantep 8 Temmuza kadar önemli bir festivale ev sahipliği yapacak. Festivale dünyanın en iyi suluboya portre ressamı olan Liu Yi başta olmak üzere 25 ülkeden 150 ressam katılıyor. Ressamlarımız kentin tarihi ve turistik bölgelerini resimlerle tuvale aktaracaklar. Bu kapsamda sanatçılarımız Gaziantep'in sokaklarında, tarihi mekanlarında çalışmalar yapacak. Ayrıca ressamlarımız 30 metre boyunda imzalarının yer aldığı Gaziantep'in kültürünü ve mekanlarını anlatan ortak bir eser yapacaklar.ö

Festivalin sonunda sergi açılacak ve ödül töreni düzenlenecek.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Festivale katılanlar

Liu Yi'nin resim yapması

Atanur Doğan ile röp.

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 102 MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement