Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

GEMLİK'TE ESKİ EŞ DEHŞETİNDE, ÖLDÜRÜLEN AVUKATIN DAVAYLA İLGİSİ YOKMUŞ (EK)1)AVUKAT AKSOY İÇİN YAPILAN TÖRENE FEVZİOĞLU'DA KATILDIBursa'nın Gemlik İlçesi'nde dün bürosundan çıktıktan sonra Musa Güler'in pompalı tüfekle saldırısında ölen avukat Özgür Aksoy'un, Bursa Adli Tıp Kurumu'nda...

05.07.2017 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GEMLİK'TE ESKİ EŞ DEHŞETİNDE, ÖLDÜRÜLEN AVUKATIN DAVAYLA İLGİSİ YOKMUŞ (EK)

1)AVUKAT AKSOY İÇİN YAPILAN TÖRENE FEVZİOĞLU'DA KATILDI

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde dün bürosundan çıktıktan sonra Musa Güler'in pompalı tüfekle saldırısında ölen avukat Özgür Aksoy'un, Bursa Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi yapıldıktan sonra Türk Bayağı'na sarılı tabutu Bursa Adliye Sarayı'nın önüne getirildi. Buradaki törene Aksoy'un kendisi gibi avukat olan eşi Çiğdem Aksoy, Bursa Vali Vekili Ergün Güngör, Bursa Bölge Adliyesi Mahkemesi (BAM) Başkanı Abdulkadir Şahin, BAM Başsavcısı Sait Gürlek, Özgür, Bursa Başsavcı Vekili Ali Öksüz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu, Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun ile çok sayıda meslektaşı katıldı.

Evli ve 2 çocuk babası olan Özgür Aksoy'un özgeçmişinin okunmasından sonra konuşan Bursa Baro Başkanı Gürkan Altun, "Hepimiz farkındayız ki bu bir cinnet iklimi, Özgür'ümüzü ve polisimizi şehit eden insafsız hain, bu iklimin bir ürünü. Bu olay aynı zamanda savunma mesleğimizi de ne zor şartlar altında yaptığımızın bir kanıtı. Bizler mesleğimizi ailemizin istek ve arzularını önünde tutuyoruzö dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Özgür yüreğinde nefret yerine sevgiyi büyüten bir insandı. Yüreğinde sevgi yerine nefreti büyütmüş bir toplum zararlısı tarafından bizden koparıldı. Şehit avukat Özgür Aksoy ve  şehit polis memuru İdris Büyükdönmez'e Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Tören sırasında  meslektaşların taziyelerini kabul eden avukat Çiğdem Aksoy, gözyaşlarına hakim olamadı. Sinir krizleri geçiren Çiğdem Aksoy güçlükle sakinleştirildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Cenaze töreninden detaylar

-Törende yapılan konuşmalar

-Avukatın yakınlarından görüntü

BOYUT 530 MB

SÜRE 04.00

GEMLİK/DHA

=======================================================

2)ANTALYA'DA İKİ AİLE HEKİMİ DARP EDİLDİ

ANTALYA'da sağlık ocağında muayene olmadan çeşitli tetkikler istediği öne sürülen hastayla yakınları, Uzm. Dr. Ali Renkliçay ile Dr. İrfan Mehmet Cikcik'i darp etti.

Olay, dün Kepez ilçesi Hüsnü Karakaş Mahallesi'ndeki 11 No'lu Zehra Koz Aile Sağlığı Merkezi'nde meydana geldi. Görevli uzman doktor Ali Renkliçay, muayene olmadan çeşitli tetkikler istediği öne sürülen hastayla tartışmaya başladı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda, kimlikleri henüz öğrenilemeyen 4 şüpheli, Renkliçay ile tarafları ayırmaya çalışan Dr. İrfan Mehmet Cikcik'i darp edip kaçtı.

Darp raporu alan İrfan Mehmet Cikcik ve Ali Renkliçay, polise giderek şikayetçi oldu.

Olayın kısa sürede gerçekleştiğini belirten Ali Renkliçay, "Hasta elinde küçük bir kağıkla içeri girdi. Benden birtakım tetkikler istedi. Ben de muayene olmadan bir şey yapamayacağımı söyledim. Bunun üzerine bana tehdit ve hakaretler yağdırarak ayrıldı. Bir süre sonra ise iki araçla geri geldiler. Ben de konuşarak çözebileceğimi düşündüğüm için diğer doktor arkadaşımın yanına gittim. Tekme tokat saldırdılar. Şikayetçiyim" dedi.

Antalya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Ekin Saba, saldırıyı kınadığını belirtti. Saba, "Sağlıkta şiddetin son bulmasını istiyoruz. Meslektaşlarımıza yönelik sözlü ve fiziksel saldırıyı kınıyoruz. Şiddet terörü dursun. Uygun görmediğimiz raporları vermek, antibiyotikleri yazmak zorunda değiliz. Vatandaşlarımızın artık bunu anlamasını istiyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Sağlık ocağı girişinden görüntü

Darp edilen Uzm Dr. Ali Renkliçay'ın görüntüsü

RÖP: Uzm Dr. Ali Renkliçay

Sağlık ocağı içinden görüntü

Sağlık ocağı dış plan görüntü

96 MB///03.01

Haber: Bülent TATOĞULLARI-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

=============================================

3)DUALAR İKİZİNİN ÖLDÜĞÜ KAZADAN YARALI KURTULAN BATUHAN İÇİN

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde bindikleri otomobilin takla atıp, istinat duvarına çarptığı kazada ikizi Doğukan Can Tanışan'ı yitiren, kendisi ise yaralanan 18 yaşındaki Batuhan Tanışan'ın tedavisi sürüyor. Ailesi, okul ve futbolcu arkadaşları onun için dua edip, gelecek iyi haberleri bekliyor. Göztepe Futbol Okulları Koordinatörü İbrahim Ulukapı, antrenörler Kerem Özcan ve Mehmet Yaşlı da kulüplerinin Bodrum Futbol Okulu'nda top koşturan ikizlerin ailesini hastanede ziyaret edip, başsağlığı ve geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Geçen 3 Temmuz gecesi, Bodrum'dan Turgutreis yönüne giden 30 yaşındaki Ali Osman Kunduz, yönetimindeki 'STA LI 64' Almanya plakalı otomobilin direksiyon kontrolünü, iddiaya göre aşırı hız nedeniyle kaybetti. Kontrolden çıkan otomobil savrularak takla attı. Yol kenarındaki istinat duvarına çarparak durabilen otomobildeki Doğukan Can Tanışan kaza yerinde öldü. Kendisi gibi Bodrum Mesleki Turgutreis ve Teknik Anadolu Lisesi Turizm Otelcilik Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan ve Göztepe Bodrum Futbol Okulu'nda top koşturan ikizi Batuhan Tanışan ile arkadaşları 16 yaşındaki Oğuzhan Önel ve sürücü Ali Osman Kunduz yaralandı. Yaralılar, Bodrum Devlet Hastanesi ve Acıbadem Bodrum Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Kaza yaşamını yitiren Doğukan Can Tanışan'ın cenazesi aynı gün Turgutreis Yalı Camisi'nde kılınan namazın ardından Karabağ Mezalığı'nda toprağa verildi.

BATUHAN İÇİN DUA ETTİLER

Doğunkan Can Tanışan'ın aynı kazada ağır yaralanan ikizi Batuhan Tanışan'ın, kaldırıldığı Acıbadem Bodrum Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor. İki gündür yoğun bakım ünitesinde tutulan Tanışan'ın ailesi, yakınları ve sevenleri hastaneden bir an olsun ayrılmayıp, onun için dua ederken, gelecek iyi haberleri bekliyor. Oğlu Doğukan'ı toprağa veren Muzaffer Tanışan, metanetli olmaya çalışarak, bugün diğer oğlu Batuhan'ı hastanede ziyaret edip, doktorlarından bilgi aldı. Batuhan Tanışan'ın okul ve futbolcu arkadaşları da hastaneden bir an olsun ayrılmazken, Göztepe Futbol Okulları Koordinatörü İbrahim Ulukapı, antrenörler Kerem Özcan ve Mehmet Yaşlı da İzmir'den hastaneye gelip, Tanışan Ailesi'ne başsağlığı ve geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Göztepe Bodrum 1925 Spor Kulübü lisanlı amatör futbolcusu olan Batuhan Tanışan'ın yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiğini belirten Göztepe Bodrum Spor Okulu Sorumlusu Emrah Çatak, "Batuhan'ın doktorları, yaşının genç olması nedeniyle tedaviye olumlu tepki verdiğini söyledi. Ancak hayati tehlikenin devam ettiğini de bizlere ilettiler. Umarız kalkar, tekrar yeşil sahalara döner. Doğukan Can Tanışan, Haziran ayının son haftasında gerçekleşen Göztepe U17 seçmelerine çalıştığı otelden izin alamadığı için katılamamıştı. Bir sonraki seçmelerde perfomansını sergileyecekti. Ama bu kaza onu bizlerden ayırdı. Diğer topçu ağabeylerinin yanına melek olarak gitti. İnşallah Batuhan, yarım kalan hayalleri, iyileşerek, kardeşi için de gerçekleştirecek. Dualarımız herkes gibi Batuhan için" dedi.

Göztepe Futbol Okulları Koordinatörü İbrahim Ulukapı da "Batuhan, geçen hafta İzmir'de misafirimiz olmuştu. Hatta beğenmiştik ve önümüzdeki hafta içinde antrenmanlara davet etmeyi düşünüyorduk. Ama talihsiz olay hepimizin boynunu büktü. İkizlerden birini kaybettik ama inşallah Batuhan'ı Allah ailesine ve bizlere bağışlar. Dualarımız Batuhan için" dedi.

Daha sonra Göztepeli yönetici ve antrenörler Batuhan Tanışan'ın giydiği 77 ve Doğukan Tanışan'ın giydiği 20 numaralı formayı ailelerine hediye etti.

Görüntü Dökümü

----------------------

- Acil Servis önünden görüntü

-Göztepe Futbol Okulları Koordinatörü İbrahim Ulukapı ile röp.

-Göztepe Bodrum 1925 Spor Kulübü Sorumlusu Emrah Çatak ile röp.

-Batuhan tanışan'ın hastaneden bir an olsun ayrılmayan okul ve futbolcu arkadaşlarından görüntü

( Haber-Kamera: Nilüfer DEMİR/ BODRUM (Muğla),

========================================================

4)HÜDA-PAR'LI YAVUZ'UN ANNESİ DEFNEDİLDİ

ADIYAMAN'ın Kahta İlçesinde oturan HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz'un annesi Şadiye Yavuz, tedavi gördüğü hastanede 63 yaşında hayatını kaybetti. Yavuz'un cenazesi, Kahta'da toprağa verildi.

Böbrek kanseri teşhisiyle 3 aydır Kahta Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Şadiye Yavuz, dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. Kahta Devlet Hastanesi'nden bugün alınan Yavuz için cenaze töreni düzenlendi. Celaleddin Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine Mehmet Yavuz ile yakınları ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Yavuz'un cenazesi, kıldırılan cenaze namazının ardından Oduncular Pazarı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Cenaze törenine katılanlar

Tabutun taşınması

Cenazenin defnedilmesi

Mehmet Yavuz'un taziyeleri kabul etmesi

-enel ve detay görüntüler

(KJ: Haber-Kamera: Haci BOZKURT-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 120 MB

======================================================

5)BERGAMA'DAKİ O DAVA YİNE ERTELENDİ

İZMİR'in Bergama İlçesi'nde 12 yıl önce çevre gününü kutlamak isteyen çevreciler ile bir maden şirketinin çalışanları arasında çıkan olaylar sonrası karşılıklı açılan davaya 30'uncu celse ile devam edildi. Dünya Çevre Günü'nün kutlandığı 5 Haziran 2005'te Bergama Çamköy'de etkinlik düzenlemek isteyen çevrecilere, iddiaya göre, bölgede altın çıkaran bir maden şirketinin çalışanları, taşlı ve yumurtalı saldırıda bulundu. Her iki tarafta birbirinden şikayetçi olunca Bergama 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın 30'uncu celsesi görüldü, duruşma 26 Ekim 2017'ye ertelendi.

Duruşma sonrası, davayı takip eden çevreciler açıklama yaptı. İlk olarak konuşan Bergama Çevre Platformu Başkanı Erol Engel, "Bu olayın üzerinden 12 yıl geçti. Soruşturma aşaması 5 yıl sürdü. Maden sahibi A.İ. (Akın İpek) o yıllarda korundu ve bu sebeple soruşturma uzadı. Biz 5 Haziran 2005'te geleneksel haline getirdiğimiz etkinliğimizi mülki amire bir gün önceden haber vermiştik. O gün oraya vardığımızda karşı taraf koli koli yumurta ve taşlar biriktirerek hazırlık yapmıştı. Biz Çamköy'e gitmek istediğimizi söyledik. Ancak taşlı, yumurtalı engellemeyle karşılaştık. Yaralanan arkadaşlarımız oldu. Bu yargılamanın bu kadar uzamaması gerekiyordu" dedi.

Avukat Arif Ali Cangı ise, "Çevre hareketine yönelik saldırının davası bu celse biter diye tahmin etmiştik ama hala bitmedi. 5 Haziran 2005'te her şeye hakim olduğunu düşünenler şu anda kaçak. Biz ise buradayız. Adalet arayışımız devam ediyor. Bu saldırının çevre hakkının korunması, doğa hakları ve sağlıklı yaşama hakkına yönelik bir saldırı olduğunu farkındayız. Saldırı bize yapıldı, ancak asıl gözdağı Türkiye ekoloji hareketine verildi. Bu davayı takip edeceğiz ve bu davadan adalet çıkartacağız" diye konuştu.

Davanın başlı başına tarihsel öneme sahip olduğunu söyleyen, bu dava dosyasının FETÖ/PDY'den aranan firari A.İ.'nin dosyasına girmesini talep ettiklerini belirten Cangı, "Çünkü onlarca mahkeme kararı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararına rağmen madene izin veren, o izinleri uygulayan, madenin vermiş olduğu çevre suçlarını görmezden gelen kamu görevlilerinin de o davaya dahil edilmesi lazım. Bu iş tek bir kişinin, tek bir şirketin işi olmaktan çıkmıştır. Bu iş kolektif örgütsel bir işe dönüşmüş durumdadır. Eğer gerçekten bir yargılama yapacak isek, o dosyaya Bergama'da işlenen suçların da dahil edilmesi lazım" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Dava öncesi çevrecilerden görüntü

Arif ali Cangı ve Erol Engel konuşması

Haber-Kamera: Oben ULU/ BERGAMA (İzmir),

5.52 dakika

====================================================

6)PAZAR YERİNDE 5 KİŞİYİ YARALADI; "ÇEKİN BİZİM ALNIMIZ AÇIK " DEDİ

KONYA'da dün pazar yerinde seyyar köftecilere av tüfeğiyle rastgele ateş açması sonucu köftecinin çevresindeki 5 pazarcıyı yaralayan  Muammer D.,  babası Hasan D. ve dedesi Sedat D. geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Muammer D., kendisini görüntüleyen basın mensuplarına "Çekin biçim alnımız açık." dedi.

Olay, dün saat 14.15 sıralarında merkez Meram İlçesi Muhacir Pazarı'nda meydana geldi. Muammer D.(30), babası Hakan D. (50) ve dedesi Sedat D. (64), iddiaya göre geçen pazartesi günü birlikte seyyar köfteci Mehmet Ali Durgut (30) ve Aziz Yeşil'den (34) köfte yedi ve parasını ödemeden ayrıldı. İddiaya göre Muammer D., dün de  dedesi ve babasıyla aynı yerden köfte yedi ve hesabı ödemeden ayrılmak istedi. Bunun üzerine Durgut ve Yeşil de tepki gösterdi. İki grup arasında çıkan kavga da Sedat D., ve oğlu Hakan D., dövüldü. Pazar alanından ayrılan Muammer D., kısa bir süre sonra babası ve dedesiyle tekrar pazar alanına gelip seyyar köftecinin aracına doğru elindeki av tüfeğiyle rastgele ateş açtı. Durumu fark eden Durgut ve Yeşil,  saklanırken çevrede pazarcılık yapan Ali Sözüar (31), Ahmet Koçak (31), Abdulaziz Turan (33), Mücahit Veysel Başoda, bir pazarcının yanında çalışan Suriyeli İlyas Halil, saçmaların vücutlarına isabet etmesi sonucu yaralandı.

5 YARALININ VÜCUDUNDAN 19 ADET SAÇMA ÇIKARILDI

Yaralı 5 kişi, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan 5 kişinin vücudundan 19 adet saçma çıkartıldığı öğrenildi. Kaçan Muammer D., babası Hakan ve dedesi Sedat D. de kısa sürede polis tarafından yakalandı.

KÖFTECİNİN YAKINLARI, ZANLININ EVİNE SALDIRDI

Olaydan sonra seyyar köftecilerin yakını yaklaşık 50 kişi,  Muammer D.'nin,  pazar yerinin bir sokak arkasındaki evine baskına gitti. Evi taşlayan saldırganlar sopa ve taşlarla 3'ü kadın 4 kişi ile 1 komiser yardımcısı yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis, güçlükle öfkeli kalabalığı evden uzaklaştırırken, diğer aile fertlerini de polis aracına bindirip, başka bir güvenli noktaya götürdü. Polis, eve saldıran şüphelilerin kimliğini belirlemek için çalışmasını sürdürüyor.

"GÖZÜM DÖNDÜ"

Muammer D.'nin polise verdiği ilk ifadesinde "Babamla, dedeme saldırdılar. Bunu görünce gözüm döndü. Pazarın yakınında bulunan evime gidip pompalı tüfeği aldım. Beni görünce kaçmaya başladılar, ben de arkalarından ateş ettim" dediği öğrenildi.

Sorguları tamamlanan Muammer D., babası Hakan D. ve dedesi Sedat D., geniş güvenlik önlemleri altında Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Muammer D., kendini görüntüleyen basın mensuplarına "Çekin bizim alnımız açık."dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi

Sağlık kontrolünden çıkartılması

Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA))

============================================

7)YENİ ORDU VALİSİ'NDEN FETÖ VE PKK MESAJI

VALİLER Kararnamesi ile Ordu Valiliği'ne atanan Seddar Yavuz, görevine başladı. Vali Yavuz, FETÖ/PDY ve PKK benzeri terör örgütleri ile etkin bir mücadele yürütme konusunda kararlı oldukları mesajını verdi.

Muş'tan Ordu Valiliği'ne atanan Seddar Yavuz, bugün görevine başladı. Protokol tarafından törenle karşılanan Seddar Yavuz daha sonra makamında basın toplantısı düzenledi. Ordu Valiliği'ne atanmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya teşekkür eden Vali Yavuz, "Hukukun üstünlüğü, demokratik kurallar ve teamüller ile temel insan haklarına saygı düsturumuz olacaktır. FETÖ, PKK ve benzeri terör örgütleri ile etkin bir mücadele yürütme konusunda kararlıyız. Toplumun dezavantajlı gruplarını oluşturan yaşlı, engelli ve yoksul kesimler ile şehitlerimizin aziz emanetleri aileleri ve kahraman gazilerimizle her fırsatta birlikte olmaya ve sorunlarını  çözmeye itina göstereceğiz" dedi.

BU ŞEHRİN TERÖR ÖRGÜTLERİYLE ANILMASINA ASLA İZİN VERMEYİZ

Karadeniz kırsalında PKK'nın eylemlerini de hatırlatan Vali Yavuz, Ordu'da teröre izin vermeyeceklerini söyledi. Vali Yavuz, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti küresel bir saldırı altındadır. Terör örgütlerinin ana kumanda masasında oturanlar aynı güçlerdir. 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra 10 terör örgütünün aynı anda eylem kararı almasıda bunun net bir göstergesidir. Bölgemiz bu anlamdada gayet iyi durumda. Dün akşam geldikten sonra arkadaşlarımla görüştüm. Bu konuda herhangi zaafiyat oluşması söz konusu değil. Ama biz her zaman tedbirli ve temkinliyiz. Bu şehrin terör örgütleriyle anılmasına asla izin vermeyiz."

Bir gazetecinin 'Ordu'da FETÖ ile ilgili şikayetlerin göz ardı edildiği, bununla ilgili gerekli çalışma yapılıp yapılmayacağı' sorusunu yanıtlayan Vali Seddar Yavuz, "Açıklamam çok net, görevime yeni başlıyorum. Bütün konuları değerlendireceğiz. Gereken bir adım varsa atarız, bu konuda bir endişeye gerek yok" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Vali'nin açıklamaları

-Karşılamadan görüntü

(SÜRE: 06.06  Dk)  (BOYUT: 361 MB)

Haber-Kamera: Nedim KOVAN/ORDU-DHA

============================================================

8)BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇELİK: 15 TEMMUZ'DA MEYDANLARA HAKİM OLALIM

KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünce Cumhuriyet Meydanı'nda bazı etkinlikler düzenleyeceklerini belirtti. Vatandaşları Meydan'daki etkinliğe katılmaya davet eden Çelik, "Bir haftalık kutlama süreci var ama finali 15 Temmuz günü yapacağız. 15 Temmuz'da geçen sene olduğu gibi meydanlara hakim olalım" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde bazı kutlamalar yapılacağını söyledi. "Cumhurbaşkanımız himayelerinde resmi olarak bu etkinlikler ilan edildiö diye Çelik, "15 Temmuz kutlamalarını yapacağız. 1 haftalık kutlama süreci var, ama finali 15 Temmuz akşamı saat 19.00'dan  itibaren Cumhuriyet meydanında halkımızla birlikte olacağız. Meydan'da sabah namazına kadar değişik aktiviteler olacak. Devlet büyüklerinin konuşmaları canlı olacak,  bunları dev ekranlarla halka ileteceğizö dedi.

"TOPLU TAŞIMA SABAHA KADAR ÜCRETSİZ OLACAK

Kentte faaliyet gösteren STK'ların da çadırlar kuracağını ve bu çadırlarda vatandaşlara ikramlarda bulunacaklarını anlatan Başkan Çelik, şöyle konuştu: "Vatandaşlarımızı etkinliklere katılmaya davet ediyoruz. 15 Temmuz'da geçen sene olduğu gibi meydanlara hakim olarak, tek vücut olarak, siyasi parti ya da ideolojik ayrım olmadan bir araya gelmek istiyoruz. Konu vatan, millet olunca nasıl bir araya gelindiğini dosta düşmana gösterelim diyoruz. Büyükşehir olarak, hazırlıklarımızı yapıyoruz. Toplu taşıma o gün cüretsiz olacak. Otobüsler, Raylı Sistem sabaha kadar hizmet verecek ve ücretsiz olacak. 4 ayrı noktada belediyemizin KAYTUR A.Ş.'si vatandaşlara döner ikram edecek.  Diğer belediyelerimiz de, odalarımız da Şeker Fabrikası' da vatandaşlara ikramlarda bulunacak. 15 Temmuz ruhunu geçen sene olduğu gibi yaşayalım istiyoruzö

Görüntü Dökümü

----------------------------

- Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in açıklaması

-Detaylar

(Haber-Kamera: Cafer ZENGİN/KAYSERİ,

DV 2 dosya 59 saniye/ 95 MB

====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement