Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

Dha Yurt Bülteni-10

Tunceli'de çatışma: 2 asker yaralandıTUNCELİ'nin Çiçekli Köyü kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 2 asker yaralandı.

13.07.2017 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de çatışma: 2 asker yaralandı

TUNCELİ'nin Çiçekli Köyü kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 2 asker yaralandı.

Merkeze bağlı Çiçekli Köyü kırsalında operasyon faaileyeti yürüten Jandarma Özel Harekat (JÖH) birlikleriyle ile bir grup terörist arasında bugün saat 15.00 sıralarında çatışma yaşandı. Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre, 2 asker yaralandı. Yaralı askerler operasyon bölgesine giden helikopterle alınarak, Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hasteneleri'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bölgede çatışmaların devam ettiği öğrenilirken, teröristlerin bulunduğu noktalar helikopterlerle havadan ateş altına alındığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-Yaralıların hastaneye getirilmesi

-Hastane girişinden görüntüler

Haber-Kamera: Ferit DEMİR-Şahismail GEZİCİ/TUNCELİ,-

=============================================

Belediye otobüsü alev alev yandı

İZMİT'te, belediyeye ait halk otobüsü motorunun tutuşması sonucu alev alev yandı. İtfaiye ekipleri yangını söndürürken, araç kullanılmaz hale geldi. Otobüste yolcu bulunmaması sonucu olası bir faciadan dönüldü.

Yangın, Malta Mahallesi Sarıcalar Sapağı mevkiinde meydana geldi. Önder Üzülmez idaresindeki 41 BR 203 plakalı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait doğalgazlı halk otobüsünün motoru tutuştu. Önder Üzülmez motor kısmından gelen kokuları fark ederek aracı yol kenarına park etti. İçerisinde yolcu bulunmayan otobüsten inen Önder Üzülmez, aracın motorunun alev aldığını görünce itfaiyeye haber verdi. Otobüs alevler içerisinde kalırken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri müdahalede bulundu. Alev topuna dönen araçta patlamalar oldu. Yangın güçlükle kontrol altına alınarak söndürüldü. Otobüs kullanılmaz hale geldi.

Önder Üzülmez otobüsteki kokuyu fark edince aracı yol kenarına çektiğini belirterek, "Araçtan bir koku geldi. Aracı kenara park ettim. Bir anda alev aldı. Müdahale edilecek gibi değildi. İtfaiyeye haber verdim" dedi.

Yangının çıkış nedeni araştırılırken, soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Alev alev yanan araçtan görüntüler

İtfaiyenin söndürme çalışmaları

Yanan araçtan görüntüler

Sürücü ile röp.

HABER: Faruk KIYAK/KAMERA: Orhan UZUN/ KOCAELİ

======================================

Bursa'da zincirleme kaza: 7 yaralı

BURSA'da meydana gelen trafik kazasında, freni boşalan kamyonet yolcu otobüsüne, otobüste hafif ticari araca çarptı. Kazada 7 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre Yalova yolundaki kaza, Zonguldak'tan yük getirmekte olan Ritvan Kiraz'un kullandığı  67 TM 551 plakalı kamyonetin Bursa girişinde freninin boşalması sonucu  meydana geldi. Kamyonet, kırmızı ışıkta bekleyen Recep Ödül'ün sürdüğü 21 BU 021 plakalı şehirlerarası yolcu taşıyan otobüse arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan otobüs ise önünde bulunan  Sinan Durmuş'un sürdüğü  16 NAP 65 plakalı hafif ticari araca vurdu. Zincirleme trafik kazasında, Kamyonet Sürücüsü  Ritvan Kiraz ve Hafif Ticari aracı kullanan sürücüler'inde bulunduğu toplam 7 kişi hafif yaralandı. Yaralılar ambulanslar ile Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaza ile ilgili soruşturmaya başlandı.

Görüntü Dökümü:

Olay yerinde kazalı araçlardan detaylar, Otobüs sürücüsü ile röportaj

Haber-Kamera: Enver Fatih TIKIR/ BURSA, -

===========================================

Tekirdağ'da 125 kişiye 'ByLock' gözaltısı(2)

40 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları gerekçesiyle aralarında polis, doktor, öğretmen, memur, esnaf, ev hanımının da aralarında bulunduğu 127 kişi hakkında gözaltı kararı vermesinin ardından polisin yaptığı çalışmada 40 şüpheli gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri diğer şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Haber: TEKİRDAĞ

========================================

Adliyeden kaçmaya çalışan tutuklu yakalandı

İZMİR'de, silahlı yağma suçundan tutuklanan ve evraklarının imzalandığı sırada adliyeden kaçmaya çalışan 23 yaşındaki A.C. (Ahmet Can), polis tarafından yakalandı.

Olay, bugün 16.30 sıralarında Bayraklı İlçesi'nde bulunan İzmir Adliyesi'nde meydana geldi. Silahlı yağma suçu iddiasıyla hakim karşısına çıkan A.C., 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı. Ellerine kelepçe takılan A.C., tutukluluk işlemleriyle ilgili evraklar imzalandığı sırada kaçmaya başladı. Adliyenin C kapısından bahçeye doğru kaçan A.C.'yi polis ekipleri kısa sürede yakaladı. Polisler eşliğinde tekrar adliye binasına getirilen A.C., giriş kapısına kafa attı ve etrafına küfürler savurdu. İşlemleri tamamlanan A.C., cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Zanlının yakalanmasından görüntü

Zanlının içeriye sokulmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN/ İZMİR,

==============================================

Apartman çatısına baz istasyonu kurulmasına tepki

ZONGULDAK'ta 5 katlı apartmanın çatısına baz istasyonu kurmak isteyen işçiler, binanın sahiplerinden 51 yaşındaki Döndü Kaya ve komşuları tarafından çatıdan indirildi. Gerekli izinleri aldıklarını söyleyen işçileri girişe oturarak binaya sokmayan Kaya, gelen polisler tarafından ikna edildi.

GSM firması, Tepebaşı Mahallesi Hasan Karabacak Sokak'taki apartmanın çatısında baz istasyonu kurmak için dün çalışma başlattı. İşçiler, bugün de baz istasyonunu kurma çalışmasına devam etti. Yan binada oturan ve baz istasyonu kurulan binanın sahiplerinden olduğunu söyleyen Döndü Kaya ile bina sakinleri bugün duruma tepki gösterdi. Kaya ve komşuları, çatıda çalışan işçileri aşağıya indirdi. Döndü Kaya, apratmanın kapısını kilitleyip girişe oturarak gerekli izinlerin alındığını söyleyen işçilerin binaya girmesine izin vermedi. Haber verilmesiyle gelen polis ekipleri Döndü Kaya ve komşularını sakinleştirmeye çalıştı. Polisin Kaya ve mahalle sakinlerini ikna etmesi ardından işçiler takrar çatıya çıkarak çalışmaya devam etti.

Döndü Kaya, 4'üncü katta oturan eşinin kardeşi tarafından firmaya izin verildiğini öğrendiğini anlatarak, "İşçiler önce bize gerçeği söylemedi. İnternet hattı kurduklarını söylediler. Kaynım izin vermiş. Şimdi kaçmış uğramıyor buralara. Bize danışmadan etmeden adamlarla sözleşme yapmış" dedi. Döndü Kaya, daha sonra sözleşmeyi yapan eşinin kardeşinden şikayetçi olmak ve baz istasyonu çalışmasının durdurulması için savcılığa başvurmak üzere adliyeye gitti.

Görüntü Dökümü:

.............................

-Döndü Kaya ile röp.

-Mahallelinin tepkisi

-Polisin sakinleştirmeye çalışması

-Döndü Kaya'nın kapı önünde beklemesi

-Detaylar

-İşçilerin içeri girip çalışması

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

======================================

Çorlu'da 700 öğrenci şehitlikte dua edip, 15 Temmuz şehitlerini andı

TEKİRDAĞ'da Çorlu İlçe Müftülüğü'ne bağlı yaz Kuran kursuna giden 700 kadar öğrenci, 15 Temmuz şehitleri için Çorlu şehitliğinde bir araya gelerek dua etti.

Çorlu Müftülüğü, 15 Temmuz Şehitleri Anma haftası kapsamında yaz Kuran kurslarına katılan 700 öğrenci ve öğretmenleriyle birlikte Çorlu Şehitliği'nde anma programı düzenledi. Programa Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Müftüsü Adem Gülmek, Milli Eğitimi Müdürü Mustafa Güçlü, Ak Parti İlçe Başkanı Kerim Atalay, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Müftü Adem Gülmek gençlerden vatanına ve milletine hayırlı birer nesil olmaları konusunda söz isteyerek, "Belki birçok evladımız ilk kez burayı gördü. Bizler bugün burada hayatta olan ve bizlerle beraber olan şehitlerimizi ziyarete geldik. Sevgili gençler, vatan bizim üzerinde yaşadığımız sadece bir toprak parçasından ibaret değildir. Toprağı toprak yapan değerler vardır. Çorlu Müftülüğü olarak yaz Kuran kurslarımızın bir dersliğini Çorlu Şehitliğimizde yapıyoruz. İçimizdeki vatan sevgisinden dolayı ve bu sevginin mirasçıları siz değerli gençlerimizsiniz. Burası bir şehitlik ve bir insanın dünyada yapabileceği en büyük fedakarlığı yapan şehitlerimizin huzurunda sizlerden bir söz istiyorum. Derslerimize güzel bir şekilde çalışarak vatanımıza ve milletimize sahip çıkınö dedi.

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç da, anma programı için müftülüğe teşekkür ederek, "Zaman çok çabuk geçiyor. İleri de sizde çeşitli mevkilerde görev alacaksınız. Sizlerde çocuklarınıza bu anları anlatabileceksiniz. 15 Temmuz günü aynı ruhu hep beraber yaşayacağız" şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Öğrencilerden görüntü

-Şehitlik mezarı başında dua okuyan öğrenciler

-Türk bayrakları sallayan öğrenciler

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),-

============================================

Mein Schiff 2, 5'inci kez Bodrum'da

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne 5'inci kez demir atan yolcu gemisi 'Mein Schiff 2', çoğunluğu Alman 2 bin 144 turist kente getirdi.

Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi'ne demirleyen Malta bayraklı 265 metre uzunluğundaki yolcu gemisi, bu sezon ilçeye 5'inci seferini gerçekleştirdi. Gemiyle ilçeye, çoğunluğu Alman 2 bin 144 turist geldi. Gemiden inen turistlerin bazıları, genellikle ilçe merkezinde gezmeyi, günlük tekne turları ile mavi yolculuğa çıkmayı tercih etti. Bazıları ise alışveriş yapıp, ilçedeki bazı tarihi yerleri ziyaret etti. Bazı turistlerin ise gemiden inmeden güneşlendiği görüldü. Turistler, Bodrum'un manzarası karşısında hatıra fotoğrafları da çektirmeyi ihmal etmedi. İçerisinde 823 personel olduğu ve Yunanistan'ın Mikonos Adası'ndan geldiği öğrenilen geminin, akşam İtalya'nın Katanya şehrine gitmek üzere ilçeden ayrılacağı belirtildi. Yolcu gemisinin 7 kez daha Bodrum'a demir atacağı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Gemiden görüntü

Turistlerden görüntü

Bodrum Kalesinden görüntü

Haber- Kamera: Hülya ELTEŞ/ BODRUM (Muğla),

===============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement