Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

1)STAJYER HEMŞİRELER KAZA YAPTI: 1 ÖLÜ, 2 YARALI ANTALYA'da içinde 3 stajyer hemşirenin bulunduğu otomobil, iddiaya göre sıkıştırılınca direksiyon hakimiyetini kaybetti.

19.07.2017 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)STAJYER HEMŞİRELER KAZA YAPTI: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

ANTALYA'da içinde 3 stajyer hemşirenin bulunduğu otomobil, iddiaya göre sıkıştırılınca direksiyon hakimiyetini kaybetti. Orta kaldırıma çıkıp demir çitlere çarpan araç, taklalar atarak tekrar yola indi. Aracın arka koltuğundan yola fırlayan 18 yaşındaki Gamze Yılbaş olay yerinde yaşamını yitirirken, iki arkadaşı hastanelerde tedaviye alındı.Kaza, sabah erken saatlerinde Muratpaşa İlçesi'nde Antalya Stadı'nın hemen önündeki Dilek Sabancı Bulvarı'nda meydana geldi. Medikal kolejini bitiren ve özel bir hastanede staj yapan aynı yaştaki arkadaşlar İlayda Kılıç, Yaren Su Şayli ve Gamze Yılbaş şehir merkezinde buluştu. İlayda Kılıç'ın kullandığı 07 BBT 99 plakalı otomobile binen üç arkadaş, staj yaptıkları hastaneye gitmek üzere yola çıktı. İddiaya göre bulvarda hızlı seyreden ve plakası alınamayan bir otomobil, genç kızların içinde bulunduğu aracı sıkıştırdı. Otomobilin geçmesinin ardından direksiyon hakimiyetini kaybeden İlayda Kılıç'ın kullandığı araç, orta kaldırıma çıktı. Hız yüzünden önce reklam tabelası ve demir çitlere çarpan otomobil taklalar atarak yola düştü. Kaza sırasında otomobilin arka koltuğunda bulunan Gamze Yılbaş, yola fırladı. Ağır yaralanan Yılbaş, olay yerinde yaşamını yitirdi. Kendi imkanlarıyla araçtan çıkan yaralı sürücü İlayda Kılıç, ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ve yaralı Yaren Su Şayli da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Yaren Su Şayli'nin durumunun iyi olduğu belirtilerken, İlayda Kılıç'ın ise durumunun ciddi olduğu bildirildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatırken, Gamze Yılbaş'ın cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Genç kızların özel hastanedeki stajlarının, 24 Temmuz'da sona ereceği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Polisin inceleme yapması

-Takla atan araçtan görüntü

-Demir çit ve tabeladan görüntü

-Yolda bulunan genç kızın cesedinden görüntü

-Opak fotoğraf

-Detaylar

"193 MB- 1 DK 43 SN"

Haber Kamera Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

============================================================

2)GAZİANTEP'TE, REHİNE OPERASYONUNA 4 TUTUKLAMA

GAZİANTEP'te, faizle para vererek borçlandırdıkları galerici F.A.'yı, ödeme yapamayınca silah zoruyla alıkoyup ölümle tehdit eden çete üyelerine, özel harekatçıların da aralarında bulunduğu polis ekiplerince operasyon düzenlendi. F.A. operasyonla kurtarılırken, gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü ise tutuklandı. Sanayi Mahallesi'ndeki Gatem Galericiler Sitesi'nde işyeri bulunan F.A. iddiaya göre faizle borç para aldığı kişilere ödeme yapmakta güçlük çekti. İddiaya göre, ödeme yapmaması üzerine alacaklıları, F.A.'yı sahibi olduğu galeride silah zoruyla rehin aldı ve borcunu ödememesi durumunda öldüreceklerini söyledi. F.A.'nın rehin aldığını görenlerin ihbarıyla bölgeye aralarında özel harekatçıların da bulunduğu polis ekipleri sevk edildi. Özel harekatçıların düzenlediği operasyon ile rehin alınan F.A. kurtarılırken, işyerinde bulunan Y.B., E.B., M.B., H.R.T., A.T., M.H.N. ve M.B. gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, 18 mermi, 24 senet ile 16 farklı kişilere ait tapu ele geçirildi.Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerin, örgüt kurarak yüksek faizlerle borç para verdikleri ve deme güçlüğü çekenlere şiddet uygulayarak mal varlıklarını zorla aldıkları ileri sürüldü.Sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Y.B., E.B., M.B. ve H.R.T. ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------------

Şüphelilerin çıkarılması

Polislerin arasındaki şüpheliler

Şüphelilerin minibüse konulması

Genel ve detay görüntüler

(Haber- Kamera: Hasan KIRMIZITAŞ - GAZİANTEP - DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 71 MB

======================================================

3)KONYA'DAN ÇANAKKALE'YE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

KONYA Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün 15 Temmuz şehitleri anısına 1 Temmuz'da başlattığı bisiklet turu, 5 bisikletlinin bin 600 kilometre pedal çevirmesinin ardından Çanakkale'deki Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde sona erdi. Bisikletliler 16 farklı şehitlikten getirilen toprakları abidedeki meçhul asker anıt mezarına döktü.

Konya'dan 1 Temmuz'da 15 Temmuz şehitleri için yola çıkarak sırasıyla Niğde, Aksaray, Ankara, Bolu, Düzce, Sakarya, İstanbul, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Tekirdağ üzerinden Çanakkale'deki Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'ne gelen bisikletlileri burada Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Konya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ali Taşçı, Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Kerim Yeşildağ ve sağlık çalışanları karşıladı. Protokol üyeleri tören öncesinde Şehitler Abidesi'ni gezdi. Toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Daha sonra şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.

ŞEHİT TOPRAKLARI MEÇHUL ASKER MEZARINA DÖKÜLDÜ

15 Temmuz şehitlerini anmak için, 16 farklı şehitlikten alınan topraklar, abidedeki meçhul asker anıtına, düzenlenen törenle döküldü. Burada konuşan Konya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, "Şehitliklerimizden aldığımız ve üzerlerinde şehitlerimizin de isimlerinin yazılı olduğu keselerimizi buradaki atalarımızın toprağıyla buluşturarak ebediyen şahadet ve huzur içerisinde torunlarıyla dedelerini birleştirmiş olacağız" dedi.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, şehit toprağını meçhul asker anıtına dökmeden önce, "Ruhları şad, mekanları cennet olsun" diyerek kesenin içindeki şehit mezarından alınmış toprağı meçhul asker mezarına döktü.

Şehitler Abidesi'ndeki program protokol üyelerinin şehit topraklarını meçhul asker mezarına dökmesi ile sona erdi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Şehitler Abidesi'nde karşılanan bisikletlilerden görüntü,

-Abidedeki programdan görüntü,

-Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve duadan görüntü,

-Meçhul asker anıtına bırakılan şehit topraklarından görüntü,

-Meçhul asker anıtı başında konuşan Nasan Öznavruz'dan görüntü,

-Meçhul asker anıtı başında konuşan Orhan Tavlı'nın görüntüsü.

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

=====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement