Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

1)AMANOSLAR'DA TRENE TERÖR SALDIRISIOSMANİYE'nin Bahçe İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin raylara döşediği el yapımı patlayıcı uzaktan kumanda ile patlatıldı.

20.07.2017 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)AMANOSLAR'DA TRENE TERÖR SALDIRISI

OSMANİYE'nin Bahçe İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin raylara döşediği el yapımı patlayıcı uzaktan kumanda ile patlatıldı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

İlçeye bağlı Taşoluk Köyü yakınlarındaki demir yolu hattında teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcı, Hatay'ın İskenderun İlçesi'nden Gaziantep yönüne giden krom madeni yüklü 31 vagonlu treninin Amanos Dağları'ndaki geçtiği saat 14.00 uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamanın etkisiyle rayların yanı sıra ilk vagonda hafif hasar oluştu. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Tren seferlerinin durmasına neden olan saldırının ardından bölgede  operasyon başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Olay yerindeki vagonlar

İşçilerin çalışması

Tünel girişinden görüntü

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

==============================================

2)PENCEREDEN DÜŞEN 14 YAŞINDAKİ NİSA, ÖLDÜ

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde 6'ncı kattaki evlerinin penceresinden düşen 14 yaşındaki Nisa Eki, hayatını kaybetti. Olay, Çorlu'nun Muhittin Mahallesi Bağlariçi 1'inci Sokak üzerindeki Emin Apartmanı'nda meydana geldi. İddiaya göre 6'ncı kattaki evlerinin penceresinden dışarıya bakan Nisa Eki, dengesini kaybederek düştü. Olayı görenleri haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Servis ekipleri Eki'ye ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla Çorlu'da özel bir hastaneye götürdü. Hastanede tedavi altına alınan Nisa Eki'nin doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Eki'nin yakınları sinir krizleri geçirirken, polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Olay yerinden detaylar

-Polisin çalışması

-Apartmandan detaylar

-Olay yerinde toplananlar

Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),

========================================================

3)DÖRDÜNCÜ KEZ ALKOLLÜ YAKALANDI

ÇANAKKALE'de, polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan otomobil sürücüsü, kovalamaca sonucu yakalandı. 1.40 promil alkollü olduğu belirlenen otomobil sürücüsüne toplam 4 bin 830 lira para cezası kesilip, ehliyetine 5 yıl süreyle el konuldu. Sürücünün daha önce de üç kez alkollü yakalandığı için el konulan ehliyetini 2028 yılına kadar alamayacağı bildirildi.

Geçen 17 Temmuz'da, sabaha karşı '155 Polis İmdat' hattını arayan vatandaşlar Atatürk Caddesi'nde seyir halindeki 17 GG 100 plakalı otomobilin sürücüsünün alkollü olduğunu, trafiği tehlikeye soktuğunu belirtip, ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen polis, otomobili Troya Caddesi'nde durdurmak istedi. Ancak, otomobil sürücüsü, polisin ihtarına uymayıp, kaçmaya başladı. Polis, otomobilin peşine düştü. Yaklaşık 10 dakikalık bir kovalamaca sonucu Anadolu Hastanesi önünde kaldırıma çıkan otomobil, güçlükle durduruldu. Otomobil sürücüsü A.Ş., gözaltına alınıp, üst araması yapıldı. 1.40 promil alkollü olduğu tespit edilen A.Ş.'nin daha önce de 3 kez alkollü yakalandığı için ehliyetine 2023 yılına kadar el konulduğu belirtildi.

Polis, alkollü araç kullandığı için A.Ş.'nin ehliyetine 5 yıl daha el koyarken, A.Ş'ye 'dur' ihtarına uymadığı ve sürücü belgesi olmadan araç kullandığı gerekçesiyle toplam 4 bin 830 lira da para cezası kesti. A.Ş., polisteki işlemlerinin ardınan serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Polislerden kaçan alkollü sürücünün kovalamaca sonucu yakalanması

-Alkollü sürücü A.Ş.'nin görüntüsü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

=====================================================

4)GÖKÇELER BARAJI FAALİYETE GEÇTİ

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yaptırılan Gökçeler Barajı düzenlenen törenle su tutmaya başladı. Gazipaşa'da 2011 yılında ihalesi yapılarak temeli atılan ve 6 yılda tamamlanan Gökçeler Barajı su tutmaya başladı. 47 bin 400 dekar alanın sulanacağı, 2.5 MW kurulu güce sahip HES ile 10.85 GWh/yıl enerji üretimi ve 10 yerleşim biriminin 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacının karşılanacağı baraj için su tutma töreni düzenlendi. DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene Kaymakam Nurullah Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kürşat Çilek, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, DSİ 13'üncü Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Ak Parti İlçe Başkanı Yakup Pişkin, Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik ve mahalle muhtarları katıldı.

DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, "Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu'nun katkılarıyla 2011 yılında temelini attığımız, 103 metre yüksekliğinde 47 bin 400 dönümü sulayacak 2.5 MW santrali, 7-8 mahallemiz dahil olmak üzere 2050 yılına kadar içme suyunu da karşılayacağımız bir baraj. Gazipaşa'da Gökçeler Barajıyla birçok sebze, meyve ve ismini birçok insanın duymadığı tropikal bitkilerin yetiştiği; ejderinden, mangosuna kadar ürünlerin yetiştiği; Türkiye'nin yegane ovası olan Gazipaşa'ya da yepyeni bir çehre kazandıracak. 55 milyon suyu burada toplayacağız, toplanacak olan suyu ihalesini yaptığımız ovaya taşıyacağız, müteahhit firma ciddi şekilde çalışıyor" dedi.

Belediye Başkanı Adil Çelik, 40 yıllık bir rüyanın gerçekleştiğini belirterek hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kaymakam Nurullah Kaya da "Bu yıl içinde su tutmaya başlayacak, gelecek yıl içinde sulama sisteminin tamamlanmasıyla arazilerimize verim olarak damlamaya başlayacak. Birçok ilin, ilçenin, Anadolu'daki insanın hayalinde organize sanayi bölgeleri kurmak, orada zenginleşmek varken, Gazipaşa'da çok farklı bir üslup var. Tropik ürünlerde birçok mikro iklimi sayesinde farkındalığı ve avantajı olan bir ilçe. Bunu daha da verimli, daha da zenginleştirici hale getirmek, bu baraj sayesinde, birçok fabrikaya, birçok organize sanayiye ürünleri, geliri elde etmemizi sağlayacak olan bir tesisi en kısa süre halkımızın hizmetine sunanlara teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

İlçe Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya'nın duasının ardından protokol üyelerinin butona basmasıyla kapaklar kapandı ve baraj su tutmaya başladı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Barajdan genel ve detay görüntüler

Protokol üyeleri detay

Barajdan detay

Protokolün görüş alışverişi

Barajdan genel görüntü

DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun'un konuşması

Barajdan detay

Kaymakam Nurullah Kaya'nın konuşması

Dua edilmesi

Protokolün butona basması

Barajdan detay

164 MB/// 05.09ö

HABER- KAMERA: Yücel BULUT/GAZİPAŞA,

====================================================

5)VALİ TORAMAN, REŞADİYELİ KAYIP ÇOCUKLARIN AİLELERİ İLE GÖRÜŞTÜ

TOKAT Valisi Ömer Toraman, Reşadiye İlçesi'nde 2 yıl önce kaybolan ve tüm aramalara rağmen izlerine rastlanmayan iki çocuktan 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı'nın babası İbrahim Taşçı ile görüşerek, "Bu iş peşi bırakılacak iş değil. Kolluk kuvvetleri ile birlikte bu konuyu en üst seviyede takip ediyoruz" dedi.

Reşadiye'nin Çermik Mahallesi'nde oturan Adile ve Ömer Erol çiftinin çocukları Bayram ile komşuları Nafize ve İbrahim Taşçı çiftinin çocukları Dursun Kağan, 29 Aralık 2015'de saat 09.00 sıralarında evlerinden oynamak için çıktıktan sonra ortadan kayboldu. Bayram ve Dursun Kağan, evlerine dönmeyince, AFAD ve jandarma ekiplerinin de katılımıyla arama çalışmaları başlatıldı. Aylarca yapılan tüm aramalara rağmen çocukların izine rastlanamadı.

Reşadiye'de bir takım incelemelerde bulunan Vali Ömer Toraman, beraberinde İlçe Kaymakamı Faruk Erdem ile birlikte Dursun Kağan'ın babası İbrahim Taşçı ile görüştü. Acılı babaya geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Toraman, "Olay meydana geldikten sonra burada çok ciddi arama yapılmış. İmkanlar seferber edilmiş, her yol denenmiş. Sonuç elde edilememiş. Çocuklarımız muhakkak bulanacaktır. O konuda endişeniz olmasın. Bu dosya kapanmış değil. Bu bizim nezdimizde, emniyet, jandarma nezdinde açık bir dosya. Bu 'kaldır rafa koy' bir dosya değil. Bunu bizim muhakkak aydınlatmamız lazım. Kolluk kuvvetleri ile bu konuyu en üst seviyede takip ediyoruz. Er ya da geç bu aydınlatılacaktır" dedi.

TOKAT, -

======================================================

6)MEVSİMLİK İŞÇİLERİN ÇOCUKLARI İÇİN ÇADIRDA YAZ OKULU

BURSA'nın Karacabey İlçesi'ne bağlı Bakırköy Mahallesi'nde mevsimlik tarım işçisi olarak gelenlerin çocuklarına yönelik çadırda yaz okulu açıldı.

Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan yaz okulunda mevsimlik tarım işçilerinin çocuğu olan 41 öğrenci eğitim alıyor. Mevsimlik işçilerin çocuklarına yönelik yaz okulunda verilecek eğitim için öğretmen Hayati Yarar ve Sümeyye Arıkan görevlendirildi. Öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçları ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılandı.

Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ve Karacabey Halk Eğitim Müdür Vekili Emre Dinçer çadırda eğitim gören çocukları ziyaret etti.  Çocuklara hediyeler dağıtan Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu,ö Burada mevsimlik tarım işçilerimizin çocuklarıyla birlikte Suriye'den gelen sığınmacı çocukların ailelerine yaz okulu oluşturduk. Burada eğitim faaliyetlerine devam ediyorlar. Türkçelerini geliştiriyorlar, Türkçe öğreniyorlarö dedi.

Mevsimlik tarım işçilerine yönelik yaz okulunun büyük bir ihtiyaç olduğuna değinen Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, " Kapsamlı bir çalışma içine girerek, bir yaz okulu planladık. Okulumuza talep çok yoğun oldu. Mevsimlik tarım işçileri çalışırken çocuklarının da burada eğitim alması onları çok sevindirdi. Burada 2 öğretmenimiz var. Toplam 41 öğrencimiz var.  Kayıtlarımız devam ediyor. Çocuklarımız çok mutlu. Onların mutlu olması da bizi sevindiriyor. Öğrenciler, öğretmenler gelmeden buraya gelerek onların gelmesini bekliyorlar. Bütün kırtasiye malzemeleri ve giyim malzemeleri de burada karşılanıyor. Bu tür kurslarımız devam edecektirö dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

ÇOCUKLAR EĞİTİM GÖRÜRKEN

ÇADIR OKULUN GÖRÜNTÜSÜ

MEVSİMLİK İŞÇİLERİN KALDIKLARI ÇADIRLARDAN GENEL GÖRÜNTÜ

KAYMAKAMIN AÇIKLAMASI

İLÇE MİLLİĞİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN AÇIKLAMASI

ÇOCUKLARA HEDİYE VERİLİRKEN

BOYUT: 447 MB

SÜRE: 8,29

Yasin KESKİN/ KARACABEY (Bursa),

======================================================

7) GÖKÇELER BARAJI FAALİYETE GEÇTİ

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yaptırılan Gökçeler Barajı düzenlenen törenle su tutmaya başladı. Gazipaşa'da 2011 yılında ihalesi yapılarak temeli atılan ve 6 yılda tamamlanan Gökçeler Barajı su tutmaya başladı. 47 bin 400 dekar alanın sulanacağı, 2.5 MW kurulu güce sahip HES ile 10.85 GWh/yıl enerji üretimi ve 10 yerleşim biriminin 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacının karşılanacağı baraj için su tutma töreni düzenlendi. DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene Kaymakam Nurullah Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kürşat Çilek, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, DSİ 13'üncü Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Ak Parti İlçe Başkanı Yakup Pişkin, Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik ve mahalle muhtarları katıldı.

DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, "Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu'nun katkılarıyla 2011 yılında temelini attığımız, 103 metre yüksekliğinde 47 bin 400 dönümü sulayacak 2.5 MW santrali, 7-8 mahallemiz dahil olmak üzere 2050 yılına kadar içme suyunu da karşılayacağımız bir baraj. Gazipaşa'da Gökçeler Barajıyla birçok sebze, meyve ve ismini birçok insanın duymadığı tropikal bitkilerin yetiştiği; ejderinden, mangosuna kadar ürünlerin yetiştiği; Türkiye'nin yegane ovası olan Gazipaşa'ya da yepyeni bir çehre kazandıracak. 55 milyon suyu burada toplayacağız, toplanacak olan suyu ihalesini yaptığımız ovaya taşıyacağız, müteahhit firma ciddi şekilde çalışıyor" dedi.

Belediye Başkanı Adil Çelik, 40 yıllık bir rüyanın gerçekleştiğini belirterek hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kaymakam Nurullah Kaya da "Bu yıl içinde su tutmaya başlayacak, gelecek yıl içinde sulama sisteminin tamamlanmasıyla arazilerimize verim olarak damlamaya başlayacak. Birçok ilin, ilçenin, Anadolu'daki insanın hayalinde organize sanayi bölgeleri kurmak, orada zenginleşmek varken, Gazipaşa'da çok farklı bir üslup var. Tropik ürünlerde birçok mikro iklimi sayesinde farkındalığı ve avantajı olan bir ilçe. Bunu daha da verimli, daha da zenginleştirici hale getirmek, bu baraj sayesinde, birçok fabrikaya, birçok organize sanayiye ürünleri, geliri elde etmemizi sağlayacak olan bir tesisi en kısa süre halkımızın hizmetine sunanlara teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

İlçe Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya'nın duasının ardından protokol üyelerinin butona basmasıyla kapaklar kapandı ve baraj su tutmaya başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Barajdan genel ve detay görüntüler

Protokol üyeleri detay

Barajdan detay

Protokolün görüş alışverişi

Barajdan genel görüntü

DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun'un konuşması

Barajdan detay

Kaymakam Nurullah Kaya'nın konuşması

Dua edilmesi

Protokolün butona basması

Barajdan detay

164 MB/// 05.09ö

HABER- KAMERA: Yücel BULUT/GAZİPAŞA,

===============================================

8)MUHARİP GAZİLERDEN 'KIBRIS' AÇIKLAMASI

SİVAS Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Fuat Ahıskalı Kıbrıs Barış Harekatı'nın 43'üncü yıldönümü nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

Muharip Gaziler Derneği Sivas Şube Başkanı Fuat Ahıskalı 20 Temmuz 1974'te başlayan Kıbrıs Barış Harekatı'nın 43'üncü yıldönümü nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Dernek binasında açıklamalarda bulunan Ahıskalı, "Biz Kıbrıs gazileri olarak kanla kazanılan toprakların 1974 öncesine dönülmesine karşıyız. Şu anda çok eminiz KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti birlikte ilelebet sonsuza kadar hür ve bağımsız olarak yaşayacaktır. Kahraman Kıbrıs gazileri, 43 sene önce atalarınıza layık olacak şekilde Kıbrıs'ta savaştınız. Türkiye Cumhuriyeti'nin ve milletinin iradesini kararlılığını ve haklılığını düşmana kabul ettirdiniz. Sizler aziz vatanımıza savaş meydanlarında hizmet ederek gazi olmanın haklı gururunu yaşıyorsunuz. Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit olan 498 arkadaşımızı, 70 Kıbrıs'lı mücahidi, 270 Kıbrıs Türk'ünü ve aramızdan ayrılan Kıbrıs gazilerini rahmet ve saygıyla anıyorum" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Basın toplantısı

-Dernek başkanın açıklaması

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

(146 mb)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ramazan Bayramı Tatilinde Çeşme ve Alaçatı Otoyol Gişelerinden Giriş Yapan Araç Sayısı 98 Bin 117 Oldu
    09:53 Ramazan Bayramı Tatilinde Çeşme ve Alaçatı Otoyol Gişelerinden Giriş Yapan Araç Sayısı 98 Bin 117 Oldu

    Ramazan Bayramı tatilinde, Çeşme ve Alaçatı otoyol gişelerinden giriş yapan araç sayısı 98 bin 117 oldu. Bayramın birinci gününden son gününe kadar toplamda 103 bin 54 araç çıkış yaparken, giriş yapan araç sayısı ise 98 bin 117 olarak kaydedildi.

  • Aras Elektrik Genel Müdürü Personel ile Bayramlaştı
    09:52 Aras Elektrik Genel Müdürü Personel ile Bayramlaştı

    Ramazan Bayramı sonrası Aras Elektrik Genel Müdürü Fikret Akbaş, çalışanların bayramını kutladı. Akbaş, bayramların birliktelik ve paylaşma duygusunu artırdığını belirtti. Aras EDAŞ personeli de mesaiye başladıktan sonra Genel Müdürlük binasında bayramlaşma kutlaması yaptı. Genel Müdür Akbaş, çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek bayramlarını kutladı.

  • Erzurum'da Doğal Malzemelerle Maket Kursu Yoğun İlgi Görüyor
    09:52 Erzurum'da Doğal Malzemelerle Maket Kursu Yoğun İlgi Görüyor

    Erzurum'un Uzundere ilçesinde ESMEK ve TÜYEG tarafından düzenlenen maket kursuna gençler büyük ilgi gösteriyor. Kurs, doğal ve atık malzemeler kullanılarak yapılan maketlerin üretimini öğretiyor. Kursiyerler, kısa sürede öğrendikleri tekniklerle kendi maketlerini yapmaya başladı. Doğal güzellikleri yansıtan detaylarıyla dikkat çeken maketler, bölgede sanatın ve el becerilerinin gelişimine katkı sağlıyor.

  • Eskişehir'de Otomobil Takla Attı: Sürücü Yaralandı
    09:51 Eskişehir'de Otomobil Takla Attı: Sürücü Yaralandı

    Eskişehir'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce refüje çıkarak aydınlatma direğine çarpan, daha sonra ise takla atan otomobil hurdaya dönerken sürücü yaralandı. Kazada yaralanan sürücü hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumu iyi olduğu belirtildi.

  • Adana'da yapılan uygulamalarda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi
    09:51 Adana'da yapılan uygulamalarda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi

    Adana'da polis ekipleri bir hafta boyunca yapılan uygulamalarda 34 ruhsatsız tabanca, 9 ruhsatsız uzun namlulu tüfek ve 2 yarı otomatik tabanca ele geçirdi. Ayrıca, yapılan uygulamalarda 2 otomatik tabanca, 9 kurusıkı tabanca, 49 şarjör ve bin 394 fişek de bulundu. Uygulamalar sonucunda ayrıca 2 kesici deli alet, 316,96 narkotik madde, 352 uyuşturucu hap, 18.5 litre kaçak içki ve 11 çalıntı motosiklet ele geçirildi. Toplamda 55 kişi tutuklandı.

  • Türkiye'nin
    09:50 Türkiye'nin "Kişi Başına En Çok Borç Düşen Belediyesi" Ankara'da.

    31 Mart yerel seçimlerinde Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde CHP’den Belediye Başkanı seçilen Yakup Odabaşı, Türkiye'nin kişi başına en çok borç düşen belediyesinin Gölbaşı olduğunu belirtti. Odabaşı, belediyenin, yaklaşık 1 milyar 60 milyon TL borcu bulunduğunu söyledi. Odabaşı, belediyede 400 personel bulunduğunu da ifade ederek, “Gizli çalışanlar var. Yani olmadığı halde burada görünen isimler var” dedi.


Advertisement