Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 10

Başbakan Binali Yıldırım, Yörük şölenine katıldıYÖRÜK ŞENLİĞİNDE, BİRLİK MESAJIBAŞBAKAN Binali Yıldırım, Muğla'nın Seydikemer ilçesinde düzenlenen Boğalar 19'uncu Yörük Türkmen Kültür Şöleni'nde yaptığı konuşmada, "Anadolu'nun yurt olmasında en büyük katkı sizin.

22.07.2017 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, Yörük şölenine katıldı

YÖRÜK ŞENLİĞİNDE, BİRLİK MESAJI

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Muğla'nın Seydikemer ilçesinde düzenlenen Boğalar 19'uncu Yörük Türkmen Kültür Şöleni'nde yaptığı konuşmada, "Anadolu'nun yurt olmasında en büyük katkı sizin. Şimdi hep birlikte ecdattan kalan bu topraklara sahip çıkmanın mücadelesini veriyoruz. Kardeşlik ruhunu canlı bir şekilde korumanın gururunu birlikte yaşıyoruz" dedi. Yörüklerin 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan'a sahip çıktığını da vurgulayan Yıldırım, "Milletini adamını şehit etmeye gelenlere en güzel dersi sizler verdiniz. Türk demokrasisini zaferle sonuçlandırdınız. Darbecilere darbe vurdunuz" diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, Dalaman Havalimanı'nda Bodrum'da yaşanan depreme ilişkin bilgiler verdikten sonra helikopterle Seydikemer ilçesine geçti. Burada da Boğalar 19'uncu Yörük Türkmen Kültür Şöleni'ne katıldı. Şenlik alanının girişinde aracından indikten sonra vatandaşları selamlayıp sohbet eden Başbakan Binali Yıldırım'a eşi Semiha Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, milletvekilleri ile kamu yöneticileri eşlik etti. Şenlikte Zeybek ve Makedonya Yörükleri Folklor ekipleri gösteri yaptı. Antalya Olgunlaştırma Enstitüsü'nde hazırlanan Teke Yaylası'nın 200 yıllık giysilerinin defilesi yapıldı.

Şenlikte konuşan Muğla Valisi Esengül Civelek, bu tür şenliklerin birliği arttıracağını söyledi. Ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya konuştu. Bakan Kaya, "Bugün üzerimde kokusu olan baba ocağımda, sayın Başbakanımız ile eşlerini ağırlamaktan büyük onur duyuyorum. Buradan hemen 4 kilometre ileride Çaltılar Mahallesi'nin bir evladıyım. Bu milletin özbeöz parçası olan Yörükler, kutlu yolculuk için buraya akın etti. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda yüreğini ortaya koyan Yörük Ali Efe'nin torunları 15 Temmuz'da da alanlardaydı, meydanlardaydı" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, "Ben de Yörük evladı olarak geçmişimizle, atalarımızla gurur duyuyoruz. Geçmişinden utananın geleceği şaşırır. Geçmişinden utananın bu vatana vereceği bir şey yoktur. Türkiye gelişiyor ama geçmişimizi de yaşatıyoruz" diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de, "Koyun, kuzu, keçimizi güderek bu günlere geldik. Allaha hamd ediyoruz. Bu dağlarda Yörük çocuğu olarak, çoban çocuğu olarak, bugün yüce rabbimize, bize bu ülkeyi dünyanın her yerinde temsil etme hakkını verdiği içini şükrediyoruz" dedi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan sonra kürsüye Başbakan Binali Yıldırım, çıktı.

"HAVA SICAK SİZLER DAHA SICAKSINIZ"

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasına, "Hava sıcak sizler daha da sıcaksınız, bu güzel yaylaların, rengi neşesi Anadolu'nun can damarı Yörük Türkmen kardeşlerim" sözleriyle başladı. Bodrum depremine de değinen Başbakan Binali Yıldırım, "Önceki gece yarısı saat 01.30 sıralarında deprem oldu. Şiddetli bir deprem oldu, 6.6 şiddetinde deprem oldu. Allaha şükür ki hiçbir can kaybı bizim topraklarımızda yok. Ancak İstanköy Adası'nda bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Bir İzmirli hemşerim. Ona Allahtan rahmet diliyorum. İsveçli vatandaşımıza rahmet diliyorum. Depremden hemen sonra valimizle görüştük. Tedbirler alındı, bütün bölge kısa sürede gözden geçirildi. Hiçbir can kaybı olmadı. Büyük bir yıkım olmadığı tespit edildi. Eğer milletin derdiyle dertlenmezseniz, deprem olur yerlerde sürüklenirsiniz ama milletin adamı olursanız ne olursa olsun, hiçbiri şey olmaz. Kararlılıkla geleceğe yürümeye devam edersiniz" dedi.

"MİLLETİN ADAMINA SAHİP ÇIKTINIZ"

Yörüklerin 15 Temmuz'da Recep Tayyip Erdogan'a sahip çıktığını da vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım şöyle devam etti:

"Milletini adamını şehit etmeye gelenlere en güzel dersi sizler verdiniz. Türk demokrasisini zaferle sonuçlandırdınız. Darbecilere darbe vurdunuz. Sizler bu yaylarının civanmert dost insanlarısınız. Olağanüstü zamanlarda olağanüstü görevleri, millet adına yüklenmiş yiğitlersiniz. Orta Asya'dan gelip geçtiğiniz yerlerin, Anadolu'nun yurt olmasında en büyük katkı sizin. Şimdi hep birlikte ecdattan kalan bu topraklara sahip çıkmanın mücadelesini veriyoruz. Kardeşlik ruhunu canlı bir şekilde korumanın gururun birlikte yaşıyoruz. Yeryüzünde fesat çıkartanlar, ayrılık tohumları ekenlere karşı kalp atışıyla aynı ufka bakarak bir araya geldik. Gidilen her yere kardeşlik tohumları ektik. Cephelerde hep beraber olduk. Birlikte çok acılar çektik. Musibetler gördük. Acılarımızı azalttık, sevinçlerimizi arttırdık. Şehitlerimiz, gazilerimiz oldu ama vatanımızı vermedik. 15 Temmuz'da kol kola mücadele ettik. Bayrağımız için hep beraberdik. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birliğimiz beraberliğimiz aşkımız sonsuza kadar devam etsin."

"ORTAK DEĞERLERİMİZİN ETRAFINDA TOPLANMALIYIZ"

Birlik ve beraberlik vurgusu da yapan Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye bölgesinin Osmanlı çoğrafyasının en önemli ülkelerinden birisidir. Çok zor bir coğrafyada, barışın istikrarın adı olan Türkiye'de, bu coğrafyanın insanları, örnek bir insan vizyonunu ortaya koyuyor. Bize düşen birlik ve beraberlik ruhumuzu muhafaza ederek ülkemizi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin de ilerine taşımaktır. İçeride birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Birliği beraberliği güçlendirmenin, muhafaza etmenin yolu, ortak değerlerimiz etrafında kenetlenmek ve birlikte gelecek hedeflerimize kilitlenmektir. Bizim için bu ülkenin her bir ferdi aynıdır, başımızın tacıdır. Biz sadece İstanbul'u, İzmir'i, Ankara'yı değil Hakkari'den Edirne'ye Mersin'den Samsun'a Yozgat'tan Muğla'ya 81 vilayeti sevgiyle kucaklayıp 780 bin kilometrekare vatan toprağını aynı ruhla sahipleniyoruz" dedi.

"MAZLUMLARIN SESİ OLDUK"

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

" Toroslar'daki Yörükler, Türkmenler ile Makedonya dağlarındaki Yörükler aynı gaye için çıktıkları yolda, farklı menzillerde konaklayarak bu güne gelmiş kardeşlerimizdir. Irak'ta, Suriye'de var olma mücadelesi veren Türkmenlerle aynı kaderi paylaşıyorlar. Bölgedeki bütün mazlumların, dost ve kardeşlerimizin dünyadaki sesi, nefesi olduk. Olmaya devam edeceğiz. Balkanlar'dan Moğolistan'a, Asya'dan Afrika'ya uzatmadığımız elimiz yok. Kardeşliğimizi oraya da taşımak için gayret gösteriyoruz. Bugün Türkiye demek, umut demek, barış demek, kardeşlik demek, birlikte yaşamak demektir. Beraberlik demektir. Bu millet 1071'den beni farklı coğrafyada da olsa barış ve adalet davasının peşinde, kimi zaman gök bayrağın kime zaman al bayrağın altında bin yıldır kesintisiz yürüdü, yürümeye devam edecektir."

"15 TEMMUZ'DA DESTAN YAZDINIZ"

Yörüklerin 15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişiminde de destan yazdığını bir kez daha vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, "Milletimizin birliğine, dirliğine kardeşliğine kasteden 15 Temmuz alçak FETÖ darbe girişiminde de siz burada, bu bölgede destan yazdınız. Gözünü kan bürümüş hain FETÖ teröristlerinin cani planlarını boşa çıkardınız. Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'a, onun hayatına kastetmek isteyen alçaklara geçit vermediniz. Bu topraklar bize bir şey söylüyor. Bin yıl geride kaldı bir bin yıl daha olsa on bin yıl da olsa bizim kardeşliğimiz bir olacak, beraber olacak, daim olacaktır. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olarak ilelebet Türkiye Cumhuriyeti payidar olacaktır" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının ardından kürsüden indiği alandaki şenlik sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Başbakan Binali Yıldırım'ın alana gelişinden görüntü.

Şenlik alanından görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM - Kamera: Ergün TOS/ SEYDİKEMER (Muğla),

===========================================

Bakan Soylu şehit Necmettin öğretmenin kaçırıldığı yere gitti

Tunceli Valiliği'ne yaptığı ziyaretin ardından şehit Necmettin öğretmenin kaçırıldığı yerde giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  "Öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği yapan evladımızı katletmek insanlık dışı bir olaydır, hayvanlıktır. Biz de onlara nasıl muamele edeceğimizi biliyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Bakan Soylu'nun görüntüsü

-Bakan Soylu'nun açıklamaları

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/ TUNCELİ

================================================

Bakan Ağbal, memleketi Bayburt'ta ekmek fiyatını yüksek buldu (2)

BAKAN SÜLEYMAN SOYLU BAYBURT'TA

Tunceli'den helikopterle Bayburt'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soyla ve Jandarma Genel Komutanı Org. Gen. Yaşar Güler, Maliye Bakanı Naci Ağbal ile birlikte Bayburt Valiliği'ni ziyaret etti.

Valilik ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "1 Mart 2017 tarihinde Tunceli'ye yine gitmiştik. Bir takım tedbirlerin ve güvenlikle ilgili attığımız adımların ne noktada olduğunu ve nasıl bir yol aldığını görmekti muradımız. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki 1 Mart tarihinde attığımız adımların yüzde 90'ının, 95'inin ya başlamış olduğunu, ya önemli bir bölümünün bittiğini ya da tamamlandığını gördük" dedi. Öğretmen Necmettin Yılmaz'ın Tunceli'de katledildiğini hatırlatan Bakan Soylu şöyle konuştu:

"Hükümetimize çok teşekkür ediyorum, Maliye Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Gerek Jandarma Genel Komutanlığımız, gerekse Emniyet Genel Müdürlüğümüzdeki tüm arkadaşlarımızın aldığımız tedbirleri özellikle yerine getirmek için büyük bir gayret ortaya koydukları açık bir şekilde görülüyor. Tunceli - Pülümür arası yaklaşık 65 kilometrelik yoldur ve geçmiş yıllarda terör örgütünün o yola yönelik dönem dönem tehdidi söz konusuydu. Olay sayısında ciddi azalma olmasına rağmen maalesef bu yıl da Gümüşhane'ye, memleketine gelmek isteyen bir evladımızı, bir öğretmenimizi orada şehit ettiler, alçakça katlettiler. Aslında orada aldığımız, başlattığımız bir takım tedbirler vardı. Henüz tamamlanmamakla birlikte daha ne tür tedbirler alabileceğimizi değerlendirdik, hem de yol güzergahını tekrar görme fırsatımız oldu. Jandarma Genel Komutanımız ve Emniyet Genel Müdür Yardımcımızla ve bölge komutanlarımızla yerinde değerlendirebilme fırsatına sahip olduk. "

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ı da tebrik ederek konuşmasını sürdüren Bakan Soylu, "Bakanımızın bu önemli dönemde attığı adımlar, memleketimizin hazinesini, maliyesini derleyip toparlamakta ortaya koyduğu irade, aynı zamanda yoksunluğa düşürmek istedikleri bir milleti ve ülkenin kaynaklarının ne kadar zengin, ne kadar da iradeli kullanılabileceğini gösteren örnek bir yaklaşımı ortaya koyuyor. Bize rehberlik ediyor çoğu zaman. Kendisine minnettarız ve müteşekkiriz. Bayburt'ta bulunmaktan büyük bir onur duyuyorum. Bayburt'un da Bayburtluların da emrine amade olduğumuzu söylemek istiyorum" dedi.

"TÜRKİYE SON DERECE ÖNEMLİ BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ziyaretinden ötürü onur duyduğunu ifade eden Maliye Bakanı Naci Ağbal da şöyle konuştu:

"Sayın Bakanımızın, Jandarma Genel Komutanımızın, İçişleri Bakanlığımızın bir bütün olarak, bütün güvenlik güçlerimizin terörle mücadele konusunda gecesini gündüzüne katarak bu memleketin birliği, beraberliği, bütünlüğü için ne kadar gayret gösterdiğini en iyi bilenlerden biriyim. Bu nedenle de kendilerine özel olarak teşekkür ediyorum, Rabbim yardımcıları olsun, güç, kuvvet versin, her türlü kötülükten ve beladan da saklasın. Türkiye son derece önemli bir dönemden geçiyor. Bu dönemde gerek iç, gerek dış güvenlik noktasında Türkiye bölgesinde bir huzur ve istikrar ülkesi olarak çok önemli görev, rol ve sorumluluklara sahip. Hükümet olarak güvenlik noktasında en küçük bir taviz vermeksizin güvenlik kuvvetlerimiz sayesinde büyük bir mücadeleyi canla, başla hep beraber yürütüyoruz.

ORGENERAL GÜLER: TERÖRLE ÇOK YOĞUN MÜCADELEMİZ VAR

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Güler de terörle çok yoğun mücadelede sürdürdüklerini belirterek, "Ülkemiz bir geçiş döneminde. Terörle çok yoğun mücadelemiz var. Allah'a şükür kendi memleketimizde terörün 't' harfini tanımıyoruz ama mücadele etmemiz gereken bir terör örgütü, hatta örgütleri var. Bunların hepsiyle çok zorlu bir mücadele içerisindeyiz" diye konuştu.

Açıklamaların ardından basına kapalı olarak Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan'ı ziyaret eden Bakan Soylu, Ağbal ve Orgeneral Güler, daha sonra da esnaf ziyaretlerinde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Bakan Soylu konuşma

Bakan Ağbal konuşma

Güler konuşma

Ziyaretler ve detayalar

HABER KAMERA: FATİH TURAN/DHA

================================================

'Hero' yazılı tişört giyen çocuk serbest bırakıldı

DENİZLİ'de, üzerinde İngilizce'de 'kahraman' anlamına gelen 'Hero' yazılı tişörtle gezen 16 yaşındaki İ.A. vatandaşların ihbarı üzerine polis tarafından gözaltına alındı. Tişörtü 3 yıl önce aldığını ve anlamını bilmeden giydiğini söyleyen İ.A. daha sonra hakkında işlem yapılmadan savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.

Bugün saat 14.30 sıralarında otobüs terminali yanındaki Turan Güneş Caddesi'nde üzerinde 'Hero' yazılı tişörtle gezen İ.A.'yı görenler polisi arayıp, ihbarda bulundu. Polis ekipleri, caddede yürüyen 16 yaşındaki İ.A.'yı gözaltına alıp, polis aracına bindirdi. İ.A., tişörtü 3 yıl önce aldığını, anlamını bilmediğini söyledi. Polis aracının bulunduğu yere gelen İ.A.'nın annesi, yeni bir tişört getirdi. Polis aracı içinde 'Hero' yazılı tişörtü çıkartan İ.A. annesinin getirdiği yeni tişörtü giydi. Hakkında işlem yapılmayan İ.A., savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-İ.A.'nın HERO yazılı tişörtüyle fotoğrafından görüntü

-Polis aracı içinde İ.A.'dan görüntü

-Tişörtünden görüntü

-Polislerden görüntü

-İ.A.'nın yni tişörtüyle araç içinde görüntüsü

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

==============================================

Aydın'da 200 zeytin ağacı yandı

AYDIN'ın Efeler İlçesi'nde nedeni henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında 200 zeytin ağacı zarar gördü. Yaklaşık 20 dönüm alana yayılan yangın 2 saatlik bir çalışmanın ardından kontrol altına alınıp söndürüldü.

Efeler ilçesindeki Kemer Mahallesi'nin üst kısmında bugün saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Mehmet Toprak'a ait zeytinlik alanda henüz bilinmeyen bir nedenle önce otlar yanmaya başladı. Rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede zeytin ağaçlarına sıçradı. Zeytin ağaçlarının yandığını gören vatandaşlar bir yandan yangına evlerinden uzattıkları hortumlarla müdahale etmeye çalışırken, diğer yandan itfaiye ekiplerine haber verdi. Rüzgar nedeniyle hızla yayılan yangına 1 arazöz ve 3 itfaiye aracı ile müdahale edildi. Yangın 2 saatlik bir çalışmanın ardından kontrol altına alınırken, 20 dönüm arazi üzerinde 200 zeytin ağacı yandı.

Evlere çok yakın bir alanda başlayan yangın, çevredeki vatandaşlara da korku dolu anlar yaşattı. Mahalle sakinleri itfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmekte geç kaldığını iddia etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Yangından görüntü

- İtfaiye ekiplerinin müdahalesinden görüntü

-Bazı mahalle sakinlerinin konuşmasından görüntü

Haber - Kamera: Burhan CEYHAN/ AYDIN

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    00:25 Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 00.09'da 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 9.28 kilometre olarak ölçüldü.

  • Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği'ne Basri Bağcı seçildi
    00:24 Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği'ne Basri Bağcı seçildi

    Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği'ne Basri Bağcı'nın seçilmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği'ne seçme kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun'un 12. maddesine göre; 16 Nisan'da yapılan seçimde Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği'ne Basri Bağcı seçildi.

  • Turist Rehberliği ve Seyahat Acentaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi Görüşmeleri Tamamlandı
    00:16 Turist Rehberliği ve Seyahat Acentaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi Görüşmeleri Tamamlandı

    Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Mesleğe kabul şartları ve seyahat acentelerinin müşteri bilgilerini başka işletmelere göndermesi gibi konular da kanun teklifiyle düzenleniyor.

  • Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Çıkan Kavgada 4 Kişi Yaralandı, 10 Kişi Gözaltına Alındı
    00:14 Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Çıkan Kavgada 4 Kişi Yaralandı, 10 Kişi Gözaltına Alındı

    Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsünde iki öğrenci grubu arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada 4 kişi yaralanırken olayla ilgili olarak 10 kişi gözaltına alındı. İhbar üzerine polis olay yerine geldi ve sağlık ekipleri müdahale için çağrıldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar da olayları inceleyerek soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

  • Gebze'de Elektrikli Battaniye Yangını: Yatak Odası Küle Döndü
    00:11 Gebze'de Elektrikli Battaniye Yangını: Yatak Odası Küle Döndü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir binanın 6. katında elektrikli battaniyeden çıkan yangın, yatak odasını kullanılamaz hale getirdi. Bina sakinleri itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı ve herhangi bir yaralanma olmadı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • PSG ve Borussia Dortmund UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi
    00:11 PSG ve Borussia Dortmund UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. PSG, Barcelona'yı 4-1 mağlup ederek toplamda 6-4'lük skorla tur atladı. Dortmund ise Atletico Madrid'i 4-2 mağlup ederek toplamda 5-4'lük skorla yarı finale çıktı.

  • Ordu'nun Altınordu ilçesinde çıkan yangında 5 kişi dumandan etkilendi
    00:08 Ordu'nun Altınordu ilçesinde çıkan yangında 5 kişi dumandan etkilendi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucu, itfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangında, üst katlardaki evlerde mahsur kalan 13 kişi kurtarıldı. Kurtarılan vatandaşlardan 5'i dumandan etkilendi ve hastanelere kaldırıldı.

  • Adana'da pikap ile otomobil çarpıştı: 1 kişi ağır yaralandı
    23:59 Adana'da pikap ile otomobil çarpıştı: 1 kişi ağır yaralandı

    Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Nuh S. yönetimindeki pikap ile Eyüp Ç. idaresindeki otomobil çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü ağır yaralandı ve itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarıldı. Yaralı, ambulansla Kozan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:58 Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen ekiplerce kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, lastik botun su alarak batma tehlikesi geçirdiği bilgisi üzerine harekete geçti. Aralarında çocukların da bulunduğu 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, ilçe açıklarında tespit edilen başka bir lastik bot içerisinde ise 34 düzensiz göçmen yakalandı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 13 Kişi Tahliye Edildi
    23:55 Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 13 Kişi Tahliye Edildi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucunda 13 kişi tahliye edildi. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen 5 kişi ise hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.


Advertisement