Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 10

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makam aracı önünde izdihamCUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, tatil için geldiği memleketi Rize'nin Güneysu İlçesi'nde adını taşıyan üniversiteye ait konut inşaatlarında incelemelerde bulundu.

06.08.2017 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makam aracı önünde izdiham

CUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, tatil için geldiği memleketi Rize'nin Güneysu İlçesi'nde adını taşıyan üniversiteye ait konut inşaatlarında incelemelerde bulundu. Erdoğan'ın inşaat bölgesinden ayrılışı sırasında kendisine sevgi gösterisinde bulunmak isteyen vatandaşlar da izdihama neden oldu.

Geceyi Güneysu İlçesi Merkez Mahallesi'ndeki konutunda geçiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün saat 13.30 sıralarında konutundan çıkarak bölgede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan beraberindeki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Rize Valisi Erdoğan Bektaş ile Ada Camii Mahallesi'ndeki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ne ait yapımı süren konut inşaatlarını ziyaret etti. Basına kapalı olan ziyaret ve incelemelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan inşaat firması yetkilileriyle bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi, inşaat hakkında bilgi aldı. Yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından şantiye alanını da gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan işçilerle anı fotoğrafı çekinildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra yapımında sona gelinen yöre mimarisindeki 2 katlı konutun içerisine de girerek incelemelerde bulundu.

İZDİHAM YAŞANDI

Konut inşaatı incelemeleri sonrası şantiye alanından ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makam aracına kendisini yol kenarında bekleyen vatandaşların atılması üzerine izdiham yaşandı. Bunun üzerine duran makam aracı içerisinden Erdoğan kendisini selamlamak isteyen kalabalıkla bir süre sohbet etti. Vatandaşlarlar da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu, fotoğraf çekinilmek istedi. Uzun süren sohbet sonrası kalabalık korumaların uyarılarını dikkate almayarak makam aracının önünden çekilmek istemedi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan makam aracı diğer şeride geçerek yoluna devam etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Erdoğan'ın ilçeden geçişi

-İnşaatta incelemeler

-İşçilerle fotoğraf çekilmesi

-Konutta inceleme

-Vatandaşların sevgi gösterisi, sohbet ve izdiham

-Makam aracın ayrılışı

-Detaylar

HABER: Muhammet KAÇAR KAMERA: Osman ŞİŞKO/ RİZE,

==============================================

Üniversiteli genç Uludağ'da 70 metrelik uçuruma düşüp öldü

BURSA'nın Kestel İlçesi'nin Uludağ'ın yamacındaki Alaçam Mahallesi'nde, kamp yapan Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi sınıf öğrencisi 25 yaşındaki Eren Gürbüz, 70 metrelik uçurumdan düşerek yaşamını yitirdi.  AFAD ve Akut ekipleri halatlarla istasyon kurulup gencin cesedini uçurumdan çıkarırken, Cumhuriyet Savcısı traktörle olay yerine gelerek inceleme yaptı.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitçileri Bölümü son sınıf öğrencisi ve üniversitenin arama-kurtarma topluluğunda da yer alan Eren Gürbüz, Cuma günü Artvin Yusufelililer  tarafından Alaçam'da düzenlenen şenliğe giutti. Alaçam'da tek başına kamp kurun şenliğe katılan Eren Gürbüz dün gece saat 21.00'de yemek yedikten sonra mesire alanından Bursa manzarası izlemek üzere Kayabaşı Mevkii'ne doğru yürüyüşe çıktı. 940 metre rakımlı bölgedeki 70 metrelik uçurumdan düşen Eren Gürbüz, başını kayalıklara çarparak yaşamını yitirdi.

Ailesi, Eren Gürbüz'e dün gece cep telefonuyla ulaşamayınca durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma, AFAD ve AKUT ekipleri gece saatlerinden itibaren bölgede aramalara başladı. Dün gece uçurumun başında Gürbüz'ün çantasını bulan ekipler, bugün saat 10.30 sıralarında da aşağıdaki cesedine ulaştı. Ekipler, halatlarla istasyon kurarak, cesedi yukarıya çekti.

Haber verilmesi üzerine Cumhuriyet Savcısı da olay yerine geldi. Yarım saatlik traktör yolculuğu ile bölgeye gazetecilerle birlikte ulaşan savcının incelemesinin ardından Eren Gürbüz'ün cesedi Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,

================================================

FETÖ'nün esnaf imamı şüphelisi tutuklandı

ÇANAKKALE Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin sahte kimlikle İzmir'de yakalayıp adliyeye sevk ettiği, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) esnaftan sorumlu imamı olduğu ileri sürülen 38 yaşındaki M.A., tutuklandı.

FETÖ'nün Çanakkale'deki esnaftan sorumlu imamı olduğu 2015 yılı Aralık ayında polisin gerçekleştirdiği FETÖ/PDY operasyonları sırasında adı deşifre olduğu belirtilen M.A., Çan ilçe imamı olarak görevlendirildi. M.A., hakkında 15 Temmuz darbe girişimi ardından yakalama kararı çıkartıldı. Ancak M.A., kayıplara karışarak izini kaybettirdi. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile İstihbarat Şube ekiplerinin ortak çalışması sonucu yeri tespit edilen M.A., dün saat 06.00'da İzmir'de sahte kimlikle yakalandı. Çanakkale'ye getirilen M.A., İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Haber: Burak GEZEN/ÇANAKKALE,

===========================================

ABONELERİMİZİN DİKKATİNE... (DÜZELTİLEREK YENİDEN)

'CHP'li Erdem Mersin'de konuştu' haberimiz kaynağından yapılan düzeltme ile yeniden servis edilmiştir.

CHP'li Erdem Mersin'de konuştu (2) (Yeniden)

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, " Biz, şunu hiçbir zaman iddia etmedik. 'Bu darbeyi AKP yaptı' demedik. Biz, şunu söyledik. Bu darbeyi FETÖ yaptı; ama AKP de bundan haberdardı. Bunu engellemek için hiçbir şey yapmadı" dedi.

CHP Milletvekili Eren Erdem, Edebiyat Festivali kapsamında Mersin'in Silifke İlçesi'nde parti binasını ziyaret etti. Partisinin yöneticileri ve gençlik kolları üyeleri ile buluşan Erdem,"Darbe girişimi yaşanırken, MİT Müsteşarı, saat 22.30'a kadar Diyanet İşleri Başkanı ile yemekte. Masanın bir ucunda kim var, biliyor musunuz? ÖSO'nun önemli adamlarından biri. Benim aklıma çok ilginç bir şey geliyor. 15 Temmuz'dan sonra Fırat Kalkanı Operasyonu başladı, Suriye'ye girdik değil mi ÖSO ile beraber? 15 Temmuz akşamı da ÖSO'nun komutanları, MİT Müsteşarı ile yemek yiyordu. Neden acaba? Türkiye'de darbe oluyor. MİT Müsteşarı ile Diyanet İşleri Başkanı 22.30'da yemek yiyor. Biz, şunu hiçbir zaman iddia etmedik. 'Bu darbeyi AKP yaptı' demedik. Biz, şunu söyledik. Bu darbeyi FETÖ yaptı; ama AKP de bundan haberdardı. Bunu engellemek için hiçbir şey yapmadı. Tam tersine, bunu bir fırsata dönüştürdü. Ne fırsatına dönüştürdü? Ordu içindeki 3 tane FETÖ'cünün yanı sıra ayak bağı olduğunu düşündüğü FETÖ'cü olmayan adamları da temizleme. Aynı zamanda gazetecileri, basın mensuplarını, siyasetçileri de temizleme; akademisyenleri de temizleme imkanı olarak bunu gördü. O yüzden biz, buna 'kontrollü darbe' diyoruz. 15 Temmuz 'kontrollü darbe girişimi' sonrası bir gerçek darbe gerçekleştirildi, 20 Temmuz darbesi ve 20 Temmuz darbesi hala devam ediyor" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Eren Erdem'in açıklamaları

Haber-Kamera: SİLİFKE (MERSİN)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

Milas'ta 34 kaçak yakalandı

MUĞLA'nın Milas ilçesinde, polisin durdurduğu panelvan minibüste aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu yabancı uyruklu toplam 34 kaçak yakalandı. Polis, minibüs şoförünü gözaltına aldı.

Bir ihbarı değerlendiren Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kaçakları taşıdığı belirlenen bir panelvan minibüsü, dün (Cumartesi saat 22.00 sıralarında Söke - Milas Karayolu, Milas Otogar Kavşağı'nda durdurdu. Minibüste yapılan aramada 3'ü kadın, 16'sı çocuk toplam 34 toplam 34 kaçak yakalandı. Minübüsün şoförü A.D., gözaltına alındı. Srilanka ve Afganistan uyruklu kaçaklar, kimlik tespitleri için İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Minibüs şoförü A.D.'nin ise işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edileceği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------

-Yakalanan kaçakların görüntüsü

Haber: Oktay ÇAYIRLI/ MİLAS (Muğla),

============================================

Sosyal medyada tanıştığı kişiler çırılçıplak soyup, otomobilini gasp etti (2)

TUTUKLANDILAR

Konya'da sosyal medya üzerinden tanışıp arkadaş oldukları tavuk çiftliği sahibi 29 yaşındaki H.A.A.'yı çırılçıplak soyup işkence yaparak parasını, kredi kartlarını, otomobilini gasp ettiği ve işkence anlarını cep telefonuna çekerek 40 bin lira vermediği takdirde internette yayınlayacaklarını söyleyip tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Muammer D., H. A., Z. T. ve M. K. sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber: KONYA,

==========================================

Bakan Yılmaz, Kızılırmak'ın doğduğu bölgeyi ziyaret etti

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İmranlı İlçesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte dün Sivas'a gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bugün de kentte temaslarda bulundu. Bakan Yılmaz, temasları kapsamında ilk olarak İmranlı İlçesi Durucan Mahallesi'ne giderek kısa süre önce vefat eden AK Parti İmranlı Belediye Meclis Üyesi Muammer Kartal'ın yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Bakan Yılmaz, daha sonra Kızılırmak Nehri'nin ilk depolandığı tesis olan İmranlı Barajı'na giderek burada Devlet Su İşleri (DSİ) 19'ucu Bölge Müdürü İsmail Kaya'dan barajın su tutma kapasitesi ve sulama zamanı hakkında bilgi aldı. Bakan Yılmaz, ardından Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak'ın doğduğu Ortaköy'e gitti. Burada köy konağında Kızılırmak'ı oluşturan kollar hakkında DSİ Bölge Müdürü İsmail Kaya ve müdürlük personelinden bilgi alan Yılmaz, daha sonra Kızıldağ'ın güney yamaçlarından doğan ve Kızılırmak'ı besleyen derenin doğduğu yere gitti. Çevre hakkında muhtar ve köylülerden bilgi alan Yılmaz, derede yüzünü yıkadı ve su içti. Yılmaz'a ziyaretleri sırasında Sivas Valisi Davut Gül, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen eşlik etti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber: İrfan ÖZŞEKER/İMRANLI(Sivas),

===========================================

Otomobil festival izleyenlere çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

KAYSERİ'nin Develi İlçesi'nde festivali izleyenlere otomobil çarptı. Kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

Develi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen '35'inci Uluslararası Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali'ni izlemeye gidenlere, 21 yaşındaki Ozan Zileli yönetimindeki 38 D 7404 otomobil çarptı. Kazada yaralanan 2 çocuk annesi 48 yaşındaki Selver Karakaya ambulansla kaldırıldığı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan Mehmet Çağlar ve Mesudiye Karakaya ise Develi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kaza sonrası kaçan sürücü ve yanındaki arkdaşı polis tarafından kısa sürede yakalandı. Sürücünün ve arkadaşının alkollü oldukları iddia edilirken, kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haber: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement