Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

Ayvacık'ta 51 kaçak yakalandıÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na lastik bot ile gitmeye çalışan 51 kaçak yakalandı.

08.08.2017 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvacık'ta 51 kaçak yakalandı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na lastik bot ile gitmeye çalışan 51 kaçak yakalandı.

Ayvacık İlçesi Babakale Köyü açıklarında bugün saat 11.00'de lastik botla Yunanistan'ın Midilli Adasına gitmek isteyen 51 kaçağa, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı TCSG 8 Bot Komutanlığı ekipleri denizden 1.5 mil açıkta müdahale etti. Operasyonda yakalanan Suriye, Afganistan, Kongo ve Eritre uyruklu 51 kaçak, Küçükkuyu'daki Sahil Güvenlik Karakoluna getirildi. Buradaki işlemlerinin ardından kaçaklar, Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kaçaklardan görüntüler

Haber- Kamera: Dilara ERDİNÇ/ KÜÇÜKKUYU (Çanakkale),

================================

Van'da 89 kilo eroin ele geçirildi, 4 gözaltı

VAN'da polisin Cevdet Paşa Mahallesi'ne yaptığı operasyonda 89 kilo 780 gram eroin ve eroin paketlemekte kullanılan press makinesi ele geçirildi. Uyuşturucu ile ilgili biri kadın 4 kişi gözaltına alındı.

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cevdet Paşa Mahallesi'ndeki bir binada uyuşturucu madde bulunduğunun tespit edilmesi üzerine operasyon yaptı. Binada 'Bozo' adlı eğitimli köpekle yapılan aramada 89 kilo 780 gram eroin ile uyuşturucuyu paketlemekte kullanılan press makinesi, mikser, 2 hassas terazi ve uyuşturucu maddelerin gizlendiği ışıldak bataryaları ele geçirildi.

Uyuşturucu ile ilgili biri kadın 4 kişi gözaltına alınırken, soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------

Operasyondan görüntü

Haber-Kamera: VAN

====================================

HDP'li Bilgen: 6- 8 Ekim'de Türkiye'de bir iç savaş denemesi yapıldı

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 6- 8 Ekim Kobani olayları öncesinde HDP MYK'sının yaptığı sokağa çıkma çağrısına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında 31 Ocak günü tutuklanan parti sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'in 'Terör örgütü üyesi olmak', 'Suç işlemeye alenen tahrik' ve 'Halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma' suçundan 11 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. Duruşmada 6- 8 Ekim olaylarının Türkiye'de bir iç savaş denemesi olduğunu ve araştırılması gerektiğini söyleyen Bilgen'in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 29 Ocak'ta gözaltına alınan, Sulh Ceza Hakimliği'nce serbest bırakılan, daha sonra savcılığın yaptığı itiraz üzerine 31 Ocak günü tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulan HDP sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'in yargılanmasına başlandı. Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya 'Terör örgütü üyesi olmak', 'Suç işlemeye alenen tahrik' ve 'Halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma' suçlarından 11 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istenen Ayhan Bilgen, Silivri Cezaevi'nden SEGBİS sistemi ile katıldı. Duruşmayı HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, milletvekilleri İmam Taşçıer, Feleknas Uca, Mahmut Toğrul, Nimetulllah Erdoğmuş ve Altan Tan da izledi. Duruşmanın başında söz alan sanık avukatları Mehmet Emin Aktar, Selahattin Çoban ve Mesut Beştaş'ın, KHK ile getirilen 3 avukatla savunma sınırlamasının uygulanmaması ve Bilgen'in yasama dokunulmazlığı olan bir milletvekili olması nedeniyle yargılamanın durdurulması talebi mahkemece reddedildi.

'HAYATIM BOYUNCA SİLAH VE ŞİDDETE MUHALİFTİM'

Savunması alınan Ayhan Bilgen, Murat Karayılan adına açılan ve hiç takipçisi olmayan bir twitter hesabından talimat almakla suçlandığını belirterek şunları söyledi:

"Türkiye'nin 30 yıldır takip ettiği bir ismin talimatını, takipçisi olmayan bir twitter hesabından verdiğine inanılıyorsa, buna yorum yapmayacağım. Bu gerekçe ile hakkımda örgüt üyeliği iddiası oluşturmak yanlıştır. Bu durum Türkiye'nin güvenlik politikalarının ciddiyetini ve geldiği noktayı gösteriyor. Bir siyasi partinin milletvekili 6 aydır tutukluyorsunuz ve bunu takipçisi bile olmayan bir twitter hesabına bağlıyorsunuz. Savcılık bu hesabın gerçekten Murat Karayılan'a ait olup olmadığını bile araştırmamış. Güvenlik güçlerinden biri yargıyı yanıltmak için bunu yapmıştır. Bu çok açık bir kumpastır. 2014'te atılan bir tweetle ilgili 3 yıl soruşturma yapılmamışsa, bu Türkiye yargısının durumunu göstermek için önemlidir. Hayatım boyunca silah ve şiddete muhaleftim. Barış aktivistiyim, ancak silahlı örgüt üyeliği suçundan yargılanıyorum."

6- 8 EKİM OLAYLARI

Savunmasında 6- 8 Ekim Kobani olayları ile ilgili de açıklama yapan Bilgen sözlerini şöyle sürdürdü: "6- 8 Ekim'de bu ülkede bir iç savaş denemesi yapılmıştır. Bu çatışmalarda kimin ne kadar rolü olduğu araştırılmalıdır. Bu kişilerin 15 Temmuz'da seçilmiş hükümeti devirmek isteyen kişilerden olup olmadıkları araştırılmalıdır. 6 aydır milletvekilliği yapmam engelleniyor. Tarih hepimizi yargılayacaktır. Tarih, vicdanlarda bu yargılamanın kendisini mahkum edecektir."

Görüşü sorulan savcı, Bilgen'in tututluluk halinin devamını istedi. Avukat savunmalarının ardından, Bilgen'in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

SARAYDAN VERİLEN KARARLARLA VEKİLLERİMİZ REHİN TUTULMAYA DEVAM EDİYOR"

HDP Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay, Ayhan Bilgen'in yargılandığı duruşmanın ardından Diyarbakır Adliyesi önünde bekleyen gazetecilere konuştu. Bilgen'e kelepçe takılması nedeniyle duruşmaya katılmadığını belirten Kemalbay, "Maalesef kamuoyuna iyi bir haber veremiyoruz. Bu adalet sarayı adı altındaki bu mekanda yapılan da hukuki bir işlem değildir. Dokunulmazlığın kaldırılması da bir hukuksuzluktur. Milletvekillerimize yönelik hazırlanan fezlekelerin tamamı hukuksuz bir süreçle hayata geçirildi. Şimdi buradaki duruşmada yine siyasi bir kararla, hukuksuzlukla karşı karışıya olduğunu gösteriyor. Burada gerçekleşen aslında hali hazırda dokunulmazlığı bulanan, halkların iradesi olan bir milletvekilinin rehin alınmış olmasıdır. Anayasa aykırı olarak tutukluluğunun sürmesidir. Partimizi açıkçası kapatmaya ceseret edemeyen AKP saray iktidarı, milletvekillerimize yönelik olarak bu hukuksuz süreci sürdürerek, ortada hiç bir suç unsuru yokken, milletvekillerimizi rehin almaya devam ederek, aslında partimizin içini boşaltmaya çalışmaktadır. Buradaki amaç Türkiye halklarının demokrasiye ulaşmasınının, özgürlüklerinin, adeletinin, eşitliğinin baltalanması ve tek adam sisteminin önünde bir engel olmadan adım adım  hayata geçirilmesinin çabasıdır. Biz biliyoruz ki, burada aslında nasıl bir karar çıkarılacağı belliydi. Avukatların büyük bir emek ve çabayla anlattıkları hukuki süreç sonucunda kararlar verilmiyor. Tam tersine saraydan verilen kararlarla milletvekillerimiz rehin tutulmaya devam ediyor. Ayhan Bilgen, Türkiye halklarının saygı duyduğu, değer verdiği, barış ve demokrasiye desteklediği bir milletvekillimizdir. Partimize yönelik bu siyasi kararlarının  bizim için bir hükmü yoktur. Biz bu duruşmada Ayhan Bilgen'i görmeyi bekliyorduk. Çünkü mahkemelerde yüzyüze olması ilkesi doğru olandır. Vekiliimizde yüzyüzeliği talep etmişti. Fakat, yine daha önce eş genel başkanımız Selahattin Demirtaş'a yapmak istedikleri gibi Ayhan Bilgen'i de kelepçelemeye çalıştılar. Bu nedenle Ayhan Bilgen, duruşmaya katılmayı kabul etmeyip, SEGBİS sistemiyle katıldı. Siyasi iktidar, kendi rakibi olan HDP'yi bu şekilde itibarsızlaştırma çabası içerisine düşemez ve vekillerimize kelepçe takmayı dayatamaz. Bu, onların haddi değildir" dedi.

Görüntü Dökümü:

-Adliyeden görüntü

-HDP'lilerin adliyeden çıkışı

-Kemalbay'ın konuşması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,

=============================================

Tavuklarını yiyen yaban kedisini kapanla yakaladı

TEKİRDAĞ'ın Şarköy İlçesi'nde kümes hayvanlarını yiyen bir yaban kedisi, kurulan kapan sayesinde yakalandı. Yaban kedisi Şarköy Belediyesi'nin geçici hayvan barınağında koruma altına alındı.

Şarköy'ün Şenköy Mahallesi'nde son günlerde kümes hayvanların kaybolması üzerine mahalleliler hayvanlarına tilki dadandığını düşünerek nöbet tutmaya başladı. Mahallede kurduğu küçük çaplı çiftlikte tavuk, hindi, kaz, ördek gibi kümes hayvanları besleyen 48 yaşındaki Hakan Recep Öngelen, kaybolan kümes hayvanlarının artması üzerine önlem aldı. Komşuları ile kendisine ait yaklaşık 60 tavuk ile hindilerin kaybolmasının ardından Öngelen, bir kapan yaparak içine canlı tavuk bıraktı. Öngelen, sabah baktığında tavuğun yarısı yenmiş halde kapanda büyük bir kedi buldu. Kediyi yakalayan Öngelen şöyle dedi:

"Çok şaşırdım. İnternetten araştırdım yaban kedisi olduğunu öğrendim. Ben doğayı ve hayvanları sevdiğimden zarar vermedim. Veteriner olan kızıma fotoğrafını gönderdiğimde, bana yaban kendisi olduğunu ve nesli tükenmekte olduğu için koruma altına alındığını söyledi. Ben de durumu Doğa koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne bildirdim."

Tekirdağ Doğa koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nün yönlendirmesi üzerine Şarköy Belediyesi Geçice Hayvan Barınağı ekipleri ile Şarköy Hayvan Dostları Derneği Başkanı Filiz Işık yaban kedisini alarak geçici hayvan barınağına götürdü. Yetkililer, yaban kendisinin gerekli bakımının yapılmasından sonra tekrar doğaya bırakılacağını söyledi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Yakalanan kediden detaylar

Kedinin yakalandığı kapan

Recep Öngelen'in açıklaması

Kedinin teslim edilmesi

Kapan ve çevresi

Detaylar

Haber-Kamera: Nuri ÇAĞLAR/ ŞARKÖY(Tekirdağ), -

=======================================

Düşünce gücüyle engelleri aşan robotlar

ÇİN'de düzenlenen dünyanın en prestijli uluslararası robotik yarışması 'Robot Challenge 2017' Pekin'de, engelliler için hazırlanan 'Düşünce Gücüyle Nesnelerin Kontrolü' projesi birinci, 'Düşünce Gücüyle Araçların Kontrolü' projesi ikinci ve 'Uzaktaki El' projesiyle de dördüncülük kazanan BİLSEM öğrencileri Buket Naz Zeren, Eren Ekrem Kallıkçı ve Efe İnan, Antalya ve Türkiye'nin gururu oldu.

Antalya'da dahi ve yetenekli öğrencilerin özel eğitim aldığı Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, kendi kendine yeten, özerk ve mobil robotlar geliştirmek amacıyla düzenlenen dünyanın en prestijli uluslararası robotik yarışması 'Robot Challenge 2017' Pekin'den 3 büyük ödülle döndü. Türkiye ve Antalya'nın gururu olan 16 yaşındaki Buket Naz Zeren ve Eren Ekrem Kallıkçı ile 10 yaşındaki Efe İnan ile danışman öğretmenleri elde ettikleri büyük başarının ardından bugün Antalya'ya döndü. Öğrenci ve öğretmenler, Antalya Havalimanı'nda Okul Müdürü Arif Aydeniz, okul yönetimi ve aileleri tarafından karşılandı. Çin'den bir altın ve bir gümüş madalya ile dönen öğrenciler BİLSEM'de düşünce gücüyle beynin yaydığı sinyallerle nesnelerin ve araçların kontrolünü sağlayan yazılımlarıyla geliştirdikleri robotik projeleri ve yine düşünce gücüyle ele takılan bir eldiven aracılığıyla sınıfta tahtaya müdahaleyi sağlayan projelerini tanıttı.

1316 ROBOTİK PROJE YARIŞTI

Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen ve 50 ülkeden 1976 öğrencinin 1316 robotik projesiyle katıldığı dünyanın en prestijli uluslararası robotik yarışmalarından biri olan 'Robot Challange 2017 Pekin'de, birine bağımlı olmadan düşünce gücüyle bazı basit işlemleri yapabilen 'zihin ile nesnelerin kontrolü' isimli projenin dünya birincisi seçildiğini belirten öğrenciler, özellikle omurilik felçli ve bedensel engelli insanların elleri ve kollarını hareket ettiremedikleri düşünüldüğünde mutlaka birine ihtiyaç duyduklarını, bu projeyle, felçli insanların birine bağımlı olmadan düşünce gücüyle bazı basit işlemleri yapabilmeleri sağladığını söyledi. Kafaya takılan bir cihazla beynin yaydığı sinyallerle ev içindeki ışıklar açılıp kapatılabiliyor, klima, televizyon, çamaşır makinası gibi birçok cihaz yönetilebiliyor.

BEYİN GÜCÜYLE ARAÇ KONTROLÜ

Dünya ikinciliği elde eden 'zihin ile araç kontrolü' isimli robotik proje ise bedensel engellilerin yine başlarına takılan bir cihazla tekerlekli sandalyesini düşünce gücüyle yönetimini sağlayabiliyor. Beynin yaydığı sinyalleri algılayan sensörler sayesinde geliştirilen yazılımla birlikte bu sinyalleri yorumlayıp istenilen şekilde araç kullanılabiliyor. Bedensel engeli olan insanlar düşünce gücüyle araçların kontrolünü sağlayabiliyor ve rahatça bu araçları da kullanabiliyor.

Teknik bir hata nedeniyle yarışma esnasında sorun yaşanan 'Uzaktaki El' projesi de dördüncülük ödülü kazandı. Projede engelli öğrencilerin kimseye bağlı kalmadan sınıfa daha iyi entegre olması hedeflendi. Sınıfta akıllı tahtadaki soruyu çözmek isteyen yürüme engelli öğrenciler için geliştirilen eldiven cihazla oturduğu yerden rahatça tahtayla etkileşim içinde olarak hem derse katılımı hem de psikolojik açıdan kendini daha iyi hissetmesi sağlanıyor.

2 YILLIK EMEK

Öğrencileri kutlayan Okul Müdürü Arif Aydeniz, şöyle dedi:

"Bu çocuklar bu ülkenin milli servetidir. Bu çocuklara imkan sağlandığı takdirde neleri başarabileceklerini gösterdiler. Yaklaşık 2 yıl önce başlattığımız mekatronik robot çalışmalarımız bugün meyvesini dünya şampiyonu olarak verdi. Bizim çıkış yolumuz sayın Cumhurbaşkanımızın 'İnovasyon ve bilişim alanında devrim yapmalıyız, bu konuda çalışmalıyız' söylemleridir. Biz çocuklarımızla gelecekte daha büyük başarılara imza atacağımızı düşünüyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (1)

---------------

Çocuklardan detay görüntü

Röp: Arif Aydeniz (okul müdürü)

Çocuklarla sırası ile röpörtaj

Çocukların yarışmadaki projelerinden görüntüler

Çocukların aldıkları madalyalardan görüntüler

Detaylar

456 MB/// 06.41"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (2)

----------------

Çocukların okul içersindeki görüntüsü

Çocukların detay görüntüsü

Yaptıkları çalışmalardan detay görüntü

Detaylar

Efe İnan'ın çalışmasından görüntü

Zihin gücüyle arabanın çalışması

Haber: Mehmet ÇINAR- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

=====================================================

Hakkari'ye '911' benzeri çağrı merkezi kuruluyor

HAKKARİ Valisi Cüneyit Orhan Toprak,  2015 yılında yapımına başlanan ve önümüzdeki ay hizmete açılması planlanan çok amaçlı 112 çağrı merkezi binasında incelemelerde bulunarak ilgili kurum yetkililerinden bilgi aldı. Vali Toprak, "Buradaki çağrı merkezi sistemimiz Amerika'daki sistemi andırıyor. Bir numara arandığında ilgili kurumlara en hızlı şekilde iletiliyor" dedi

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Türk, Hastane Başhekimi Dr. Seda Baştürk,AFAD ve 112 Acil Sağlık Hizletleri yetkilileriyle birlikte, 2015 yılında 2 bin 294 metrekare üzerinde yapımına başlanan ve önümüzdeki ay açılışı yapılacak olan 4 katlı çağrı merkezi binasında incelemelerde bulundu. İlgili kurumladan bilgi aldıktan sonra açıklamalarda bulunan Vali Toprak, çağrı merkezi binasının hizmete açılmasıyla birlikte Hakkari'deki tüm çağrı merkezlerinin aynı binada hizmet vereceğini belirterek şunları söyledi:

"Afet yönetimini, güvenlik yönetimini belli bir merkezde toplayıp çok hızlı karar verip, çok hızlı çözüm üretmek amacıyla İçişleri Bakanlığımızn çok özel bir projesi. Tabii burada diğer kurumlarımızın da hep beraber müşterek çalışması söz konusu. Şu anda içinde bulunduğumuz bina 2015 yılında başlanmış olup, 15 Eylül'de bitirilmesi planlanıyor.112 Acil çağrı merkezi olarak ilk etapta planlanmıştı. Fakat son dönemdeki gelişmeler ve hizmetin daha hızlı sağlanarak acil durumun çözüme kavuşturabilmesi amacıyla bildiğiniz gibi 'Afet ve Güvenlik Acil Koordinasyon Merkezi' adı altında yeni bir koordinasyon merkezi oluşturulacak. Bunun altında Güvenlik Acil Durum Koordinasyon (GAMER), 112 Çağrı Merkezi, AFAD gibi diğer birimlerimiz de görev yapacak.Giriş katında da özel eğitilmiş personelin görev yaptığı çağrı merkezi olacak. Çağrı merkezine gelen acil durumlar hangi kurumla ilgiliyse o kuruma yönlendirilecek. ABD'deki  911 sistemini andırıyor.Sadece bir numara çevrildiğinde darda kalan, sıkıntıda kalan, afete maruz kalan vatandaşlarımız tek bir numaradan arayıp ilgili kuruma en hızlı şekilde ulaştırıp görev başında olan personel tarafından çözüme kavuşturulacak. Ben bu vesileyle buranın yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Vali Cüneyit Orhan Toprak  ve berarindeki yetkililer 112 çağrı merkezi binasında incelemelerde bulunması

-Yapımı süren çağrı merkezi binasının içinden görüntü

-Vali Toprak, ilgili kurumlardan bilgi alması

-Çağrı merkezinin içinde incelemelerde bulunması

-Vali Toprak'ın açıklaması

-Vali Toprak binadan çıkışı

-Bina önünde kurum amirleri ile görüşmesi

-Binadan yürüyerek ayrılması

-Yapılan bina

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ/HAKKARİ, -

=========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çorum'un Bayat ilçesinde mahsur kalan kedi itfaiye ekiplerince kurtarıldı
    21:09 Çorum'un Bayat ilçesinde mahsur kalan kedi itfaiye ekiplerince kurtarıldı

    Çorum'un Bayat ilçesinde bir çam ağacında mahsur kalan kedi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Bayat Belediyesi itfaiye ekipleri, 15 metrelik ağaca merdivenle çıkarak kediyi kurtardı. Kedinin sağlık sorunu olmadığı belirlenince serbest bırakıldı.

  • Avrupa'da Elektrikli Araç Satışları Düşerken Hibrit Araç Satışları Artıyor
    21:09 Avrupa'da Elektrikli Araç Satışları Düşerken Hibrit Araç Satışları Artıyor

    Avrupa pazarında yayınlanan son raporlara göre, elektrikli araç satışları düşüş gösterirken hibrit otomobil satışları ise artış gösterdi. Elektrikli araçlara getirilen teşviklerin geri çekilmesi ve fiyat artışları, kullanıcıların hibrit araçlara yönelmesine neden oldu. Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği'nin raporuna göre, elektrikli araç satışları %11.3 düşüş gösterirken hibrit araç satışları %12.6 arttı. Bu durum, hibrit motorların geleceği hakkında olumlu yorumlara neden oldu.

  • Google, Devasa Yapay Zeka Yatırımı İçin Hazırlanıyor
    21:09 Google, Devasa Yapay Zeka Yatırımı İçin Hazırlanıyor

    Google, yapay zeka departmanının başında olan Demis Hassabis'in açıklamalarına göre yakın zamanda büyük bir yapay zeka girişimi yapmayı planlıyor. Şirketin yapay zeka projelerine toplamda 100 milyar doların üzerinde yatırım yapabileceği belirtiliyor. Bu hamlenin, Microsoft'un 2028 yılında faaliyete geçirmeyi planladığı süper bilgisayara karşı rekabeti kızıştırması bekleniyor. Google'ın yapay zeka alanında sektördeki rakiplerinden daha kabiliyetli olduğu düşünülüyor ve bu teknolojinin insan aklının sınırlarını aşabileceği iddia ediliyor. Google'ın yapay zeka projeleri ve gelişmeleri merakla bekleniyor.

  • Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 3'ü Kullanılamaz Hale Geldi
    21:08 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 3'ü Kullanılamaz Hale Geldi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında, toplam 14 gecekondunun etkilendiğini ve 3'ünün kullanılamaz hale geldiğini bildirdi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi.

  • Kuşadası'nda İşletme Önünde Silahlı Kavga: 2 Tutuklama
    21:06 Kuşadası'nda İşletme Önünde Silahlı Kavga: 2 Tutuklama

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir işletme önünde meydana gelen silahlı kavga olayına karışan ve adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden ikisi tutuklandı. Olayda kullanılan av tüfeği ile birlikte toplam 2 adet ruhsatlı av tüfeğine el konuldu.

  • Sivas Kangal'da trafik kazası: 1'i ağır 3 kişi yaralandı
    21:03 Sivas Kangal'da trafik kazası: 1'i ağır 3 kişi yaralandı

    Sivas'ın Kangal ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1'i ağır 3 kişi yaralandı. Kazada, mitsubishi marka pikap aracın takla atması sonucu araçta bulunan 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan birinin durumu ciddiyetini korurken, kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • İBB Meclisinde, 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı
    21:03 İBB Meclisinde, 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, İBB'nin 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı.

  • Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Ziyaret Etti
    21:01 Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Ziyaret Etti

    Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette yerel yönetimlerle ilgili fikir alışverişi yapıldı ve Altıeylül adına Türk Bayrağı hediye edildi. Mansur Yavaş da Altıeylül'e ziyaret sözü verdi.


Advertisement