Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

1)KORKUTELİ SAVCISI KÜÇÜKÖNER'E MAKAMINDA SİLAHLI SALDIRI (1) ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner, makamında silahlı saldırıya uğradı.

10.10.2017 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)KORKUTELİ SAVCISI KÜÇÜKÖNER'E MAKAMINDA SİLAHLI SALDIRI (1)

ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner, makamında silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Küçüköner, ambulans helikopterle Antalya'daki hastaneye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR

==================================================

2)KOCA ŞİDDETİNDEN KAÇAN NAZLI'YI ÇOCUKLARI ÖLDÜRMÜŞ

ZONGULDAK'ın Devrek İlçesi'nde, 2 gün önce taşındığı evinde bıçaklanarak öldürülen 44 yaşındaki Nazlı Uyanık'ın çocukları tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. 25 yaşındaki Sertan U. ve 17 yaşındaki Özkan U.'nun, Bitlis'te babalarının şiddetinden kaçıp sığınma evine yerleşen, sonra izini kaybettirmek için İstanbul'a ve Devrek'e taşınan annelerini, peşinden gidip öldürdükleri belirlendi. İki kardeş, polis tarafından gözaltına alındı.

Olay, dün akşam Karşıyaka Mahallesi'nde 3 katlı apartmanın üst katındaki dairede meydana geldi. Nazlı Uyanık, 2 gün önce taşındığı ve henüz eşyalarını yerleştirmediği evinde yaralı halde pencereye çıkıp yardım istedi. Komşularının haber vermesi ile gelen sağlık ekiplerinin yerde kanlar içinde bulduğu Nazlı Uyanık, ambulansla Devrek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücudunda 9 bıçak darbesi saptanan Nazlı Uyanık, doktorların müdahasine rağmen kurtarılamadı.

ANKARA GİRİŞİNDE YAKALANDILAR

Polis, cinayetle ilgili olay yerinden beyaz kamyonetle kaçan 2 kişinin peşine düştü. Kamyonet Devrek çıkışında terk edilmiş bulundu. Ankara'ya giden yolcu otobüsüne bindikleri belirlenen şüpheliler, TEM'in Ankara girişinde otobüsün durdurulmasıyla yakaladı. Şüphelilerin, Nazlı Uyanık'ın oğulları Sertan ve Özkan U. olduğu ortaya çıktı.

EŞİNİN ŞİDDETİNDEN KAÇMIŞ

Yapılan araştırmada, Nazlı Uyanık'ın Bitlis'te eşinin şiddet uygulaması nedeniyle devlete sığındığı ve kadın sığınma evine yerleştirildiği belirlendi. Uyanık'ın, bir süre burada yaşadıktan sonra eşi ve çocuklarının peşini bırakmaması üzerine yaklaşık 1 ay önce İstanbul'a gittiği belirlendi. Nazlı Uyanık'ın, İstanbul'da tanıştığı Zonguldak Devrekli M.S. adlı kadının, "Bizim memlekete gidelim. Sana iş ve ev bulalım" teklifini kabul ettiği ve 1 hafta önce Devrek'e gelerek bu kadının ağabeyiyle tanıştığı tespit edildi. Devrek'te önce aynı mahallede başka bir ev kiralayan Nazlı Uyanık'ın, su aboneliği işlemini yaptıramaması nedeniyle ev sahibi tarafından evden çıkarıldığı ve aynı mahallede cinayetin işlendiği evi kiraladığı saptandı.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Sertan ve Özkan U. kardeşlerin dün annelerinin izini bularak Devrek'e geldiği ve telefonla ulaşarak konuşmak için evine gittikleri, bu sırada tartışma çıktığı ve Nazlı Uyanık'ı bıçaklayarak öldürdükleri belirlendi. Şüpheli kardeşlerden Sertan U.'nun, polise verdiği ilk ifadesinde annesini öldürdüğünü itiraf ettiği, kardeşinin suçunun olmadığını söylediği öğrenildi. Soruşturma sürdürülüyor.

ŞÜPHELİLER, ADLİYE'YE SEVK EDİLDİ

Anneleri Nazlı Uyanık'ı bıçaklayarak, öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan Sertan U. ve Özkan U.'nun, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı. Devrek Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, çıkışta gazetecilerin "Cinayeti neden işlediniz?" sorusunu yanıtsız bıraktı. Şüpheliler, Devrek Adliyesi'ne sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Cinayetin işlendiği ev

-Kapının önündeki kanlar

-Komşu ile röp.

Süre: (3.06) Boyut: (98 MB)

-Zanlıların adliyeye sevkedilmesi

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK,

==================================================

3)HEMZEMİN GEÇİTTEKİ KAZADA ÖLENLER, SON YOLCULUKLARINA UĞURLANDI

AYDIN'ın Germencik ilçesi'nde hemzemin geçitte yolcu treni ile çarpışan otomobilde yaşamını yitiren Nazlı Karaca (20), 9 aylık bebeği Erçin Karaca ve Sudenaz Eroğlu'nun (11) cenazeleri Buharkent ilçesinde gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandı. Nazlı Karaca'nın bebeğinin cenazesi aynı tabut içinde cami avlusuna getirildiğinde gözyaşları sel oldu.

Germencik'te geçen 8 Ekim akşamı akşamı, Moralı Kavşağı yakınlarındaki kontrolsüz hemzemin geçitte, Mustafa Alkan yönetimindeki 32351 sefer sayılı İzmir- Söke seferini yapan yolcu treni ile Gürhan Karaca (27) yönetimindeki 09 PM 854 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, otomobilde bulunan Nazlı Karaca, 9 aylık bebeği Erçin Karaca ve Sudenaz Eroğlu yaşamını yitirdi. Otomobil sürücüsü Gürhan Karaca ile yanındaki Hüseyin Eroğlu (40) ve Aysun Eroğlu (37) yaralandı. Yaralılar, ambulansla Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Kazanın ardından jandarma tarafından gözaltına alınan makinist Mustafa Alkan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Kazada yaşamını yitiren Nazlı Karaca, bebeği Erçin Karaca ve Sudenaz Eroğlu'nun İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından bugün yakınları tarafından alınan cenazeleri, öğlende Aydın'ın Buharkent ilçesi Merkez Çarşı Camisi'ne getirildi. Minik Erçin Karaca'nın annesi ile aynı tabuta konulan cenazesi cami avlusuna getirildiğinde gözyaşları sel oldu. Ölen üç kişinin cenaze namazları Burharkent İlçe Müftüsü Ömer Bozkurt tarafından tek tek kıldırıldı. Namazın ardından bir süre tabutu omuzlarda taşınan Nazlı Karaca ve kızı Erçin Karaca'nın cenazeleri Kayaburnu Mezarlığı'nda, Sudenaz Eroğlu'nun cenazesi ise Buharkent Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine ölenlerin yakınlarının yanı sıra, AK Partili Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Ölenlerin fotoğrafları

-Cenazelerin omuzlarda taşınarak Merkez Çarşı Camisi'ne getirilmesi

-Merkez Çarşı Camisi'nden görüntü

-Cenaze namazlarının kılınmasından görüntü

-Cenazelerin camiden götürülürken omuzlarda taşınması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Bahattin ALBAYRAK/ BUHARKENT (Aydın),

=================================================

4)ESKİŞEHİR'DE KADINLARDAN MÜFTÜLERE NİKAH KIYMA YETKİSİNE TEPKİ

ESKİŞEHİR'de kadınlar, müftülere resmi nikah kıyma  yetkisi verilmesine karşı olduklarını belirterek buna ilişkin yasa tasarısının geri çekilmesini istedi.

İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda toplanan çeşitli dernek ve kuruluşlara üye yaklaşık 50 kadın, basın açıklaması yaptı. Kadınlar adına konuşan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, müftülüklere evlendirme memurluğu yetkisi verilmesine ilişkin yasa tasarısının kadınların tüm itirazlarına karşın Türkiye Büyük Milet Meclisi'nin (TBMM) gündemine geldiğini söyledi. TBMM'deki başta kadın milletvekilleri olmak üzere tüm milletvekillerini bu yasa tasarısını reddetmeye çağıran Sevgi Akmen şöyle dedi:

"Kadınlar açısından kazanımlarını yok sayan, laikliğe meydan okuma anlamına gelen bu yasa tasarısının Meclis Genel Kurulu'nda reddedilmesini talep ediyoruz. Getirilen düzenleme Atatürk'ün kurduğu laik hukuk devriminin en önemli yasası olan Türk Medeni Kanuna ve Anayasamıza açık bir şekilde aykırıdır. Medeni kanun, Türkiye'de kadın hakları devriminin en önemli halkasıdır. Evlenme akdine dini bir nitelik tanıyarak müftülüklere nikah kıyma yetkisinin verilmesi zamanla evlenmenin sonuçlarına, boşanmaya da aynı niteliği tanımanın yolunu açacaktır. Laik bir ülkede din adamlarına böyle bir yetki verilmez. Diğer yandan din adamlarına verilen evlendirme yetkisi dini nikah ve ve laik nikah farklılığı oluşturarak toplumda ayrışma yaratacaktır. Bu nedenle de kabul edilemez. Türkiye'de Cumhuriyetle kurulmuş olan hukuk birliği bu yasa ile büyük bir yara alacak, her dini inanç sahibinin kendi dini ihtiyacına göre evlenmesinin yolunu açacaktır. Bu düzenleme çoklu evliliği teşvik edecek, küçük yaştaki kız çocuklarının dini nikahla evlendirilerek resmi nikahtan yoksun bırakılmasını sağlayacaktır. 5 yaşında tesettüre giren, 15 yaşında evlendirilen kız çocuklarımızı medeni kanunun güvencesinden yoksun bırakanları tarih asla affetmeyecektir."

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Basın açıklamasına katılan kadınların,

-ÇYDD Şube Başkanı Sevgi Akmen'in basın açıklamasını okuması,

-Açıklama sonrasında kadından çekilen görüntüsü bulunuyor.)

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da tır ile otomobil çarpıştı: 2'si çocuk 4 kişi yaralandı
    15:39 Antalya'da tır ile otomobil çarpıştı: 2'si çocuk 4 kişi yaralandı

    Antalya'nın Serik ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir tır ile bir otomobil çarpıştı. Kazada, otomobilde bulunan 2 çocuk dahil olmak üzere toplamda 4 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Kazaya karışan tır şoförü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçlarında Denetim Gerçekleştirdi
    15:39 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçlarında Denetim Gerçekleştirdi

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarında denetim gerçekleştirdi. Zabıta Daire Başkanlığı, vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirmek üzere özel halk otobüslerinde abonman kart kullanımını denetledi. Denetimlerde resmi evraklar, oturma düzeni ve kart okuma cihazları kontrol edildi. Uygunsuz araçlara cezai işlem uygulandı ve denetimler devam edecek.

  • Giresun'da Kütüphane Haftası Kutlamaları
    15:39 Giresun'da Kütüphane Haftası Kutlamaları

    Giresun'un Espiye ilçesinde düzenlenen '60. Kütüphane Haftası' törenle kutlandı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki Gezici Kütüphane'de gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler ve vatandaşlar kitap okuma etkinliğiyle bir araya geldi. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı, en çok kitap okuyanlara ödül verdi.

  • Kayseri'de 440 Yıldır Hizmet Veren Nasrullahzade Vakfı Ramazan Ayı Boyunca İftar Yemeği Veriyor
    15:38 Kayseri'de 440 Yıldır Hizmet Veren Nasrullahzade Vakfı Ramazan Ayı Boyunca İftar Yemeği Veriyor

    Kayseri'de 1584 yılında kurulan Nasrullahzade Vakfı, Ramazan Ayı süresince her gün 350 kişilik iftar yemeği veriyor. Vakıf ayrıca çeşitli yardım ve hayırlar da yapıyor. Vakıf yetkilisi Mehmet Soyaslan, vakfın Osmanlı döneminde kurulduğunu ve 440 yıldır hizmetlerine devam ettiğini belirtti. Vakıf, fakir ve fukaraya yardım, aşure gününde aşure dağıtımı gibi şartları yerine getiriyor. Bağış almadıklarını ifade eden Soyaslan, vakfın gelirlerini gayrimenkullerinden elde ettiklerini söyledi.

  • Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su Başkanlığında Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı Düzenlendi
    15:37 Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su Başkanlığında Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı Düzenlendi

    Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su başkanlığında, 31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin düzenlenen toplantıda, seçim sürecinin huzur ve güven içinde tamamlanması için alınması gereken tedbirler gözden geçirildi. Toplantıya, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

  • Meral Akşener Gölbaşı'nda esnafı ziyaret ederek oy istedi
    15:37 Meral Akşener Gölbaşı'nda esnafı ziyaret ederek oy istedi

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gölbaşı'nda esnafı ziyaret ederek, partisinin belediye başkan adayları için oy istedi.

  • Samsun'da 113 Kadın Üreticiye Süt Sağım Makinesi Dağıtıldı
    15:36 Samsun'da 113 Kadın Üreticiye Süt Sağım Makinesi Dağıtıldı

    Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Samsun'da 113 kadın çiftçiye süt sağım makinesi dağıtıldı. Dağıtım töreninde konuşan yetkililer, kadınların üretim hayatının merkezinde yer aldığını ve bu projenin kadın çiftçilere destek sağlayacağını belirtti. Kadın üreticiler ise süt sağımını elle yapmanın zaman kaybına neden olduğunu ifade ederek, artık daha kaliteli ve sağlıklı üretim yapacaklarını dile getirdi.

  • Kahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i suçladı
    15:36 Kahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i suçladı

    Kahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği üyeleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in dün İstanbul'daki bir mitingde kullandığı sözler nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Dernek Başkanı Cafer Akın, Özel'i 15 Temmuz'da darbe girişimine karşı koyan vatandaşlara yönelik ifadesinden dolayı kınadıklarını belirtti. Gaziler ve şehit yakınları, suç duyurusunu avukatları eşliğinde Kahramankazan Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etti.

  • Çerkeş'te AK Parti Mitingi Gerçekleştirildi
    15:35 Çerkeş'te AK Parti Mitingi Gerçekleştirildi

    Çerkeş Belediye Başkanı ve Başkan adayı Hasan Sopacı, Çerkeş ilçesinde düzenlenen AK Parti mitinginde konuşma yaptı. Sopacı, seçim çalışmalarını son güne kadar sürdüreceklerini ve Çerkeş'e hizmetkar olmak istediklerini belirtti. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan ve eski AK Parti Milletvekili Salim Çivitcioğlu da konuşma yaptı.

  • Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Gençlerle Buluştu
    15:35 Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Gençlerle Buluştu

    Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 25 Aralık Panorama Müzesi'nde gençlerle bir araya geldi ve merak edilen soruları yanıtladı. Şahin, gençlerin kültür, eğitim, spor ve yaşam konularındaki sorularını cevapladı.


Advertisement