Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

Mühimmat deposu patlaması davası sivil mahkemede yeniden görülecekAFYONKARAHİSAR'da 5 yıl önce 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamaya ilişkin duruşma, kanun hükmünde kararnameyle askeri mahkemelerin kapatılmasının ardından ilk kez sivil mahkemede yeniden görülecek.

23.10.2017 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mühimmat deposu patlaması davası sivil mahkemede yeniden görülecek

AFYONKARAHİSAR'da 5 yıl önce 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamaya ilişkin duruşma, kanun hükmünde kararnameyle askeri mahkemelerin kapatılmasının ardından ilk kez sivil mahkemede yeniden görülecek. Afyonkarahisar'daki ilk duruşma yarın başlayacak.

Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda yapılan mühimmat sevkiyatı sırasında 5 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen patlamada 2'si astsubay, 2'si uzman, 21'i er olmak üzere 25 asker şehit oldu, 4'ü asker 8 kişi de ağır yaralandı. Olayın ardından Eskişehir Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde dava açıldı. Kanun hükmünde kararnameyle askeri mahkemelerin kapatılmasının ardından davanın, Afyonkarahisar 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmesine karar verildi. Davanın ilk duruşması yarın saat 09.00'da yapılacak.

"KARAR BEKLİYORUZ"

Şehit Tolga Taştan'ın babası Ali Taştan, patlamanın ardından 5 yıldır süren askeri mahkemedeki davadan bir sonuç çıkmadığını belirterek, adaletin tecelli etmesini beklediklerini söyledi. Davayı sonuna kadar takip edeceklerini vurgulayan Taştan, geçen süre içerisinde bazı şehit ailelerinin yılgınlığa uğradığını kaydetti. Birçok şehit ailesinin avukat parası veremediğinden yakınan Taştan, "Bu davalar giderek değişik boyuta taşındı. Bazı avukatlar konuyu para konusu yaparak yüksek meblağlar istedi. Onun için avukatlarını değiştirenler oldu. Birlik olamadığımız için de tek avukat imkanı olmadı. Askeri mahkemede alamadığımız sonucu sivil mahkemede almayı umut ediyoruz" dedi.

ANIT YAPILACAK

Patlamanın olduğu bölgede şehitler için bir anıt yapılacağını da belirten Ali Taştan, "Yıllardır söyledik, çalmadığımız kapı kalmadı. 'Çocuklarımız için patlamanın olduğu bölgede bir anıt yapılsın' dedik. O anıt bizim çocuklarımızın mezar taşı olacaktı. Bunun için de Milli Savunma Bakanlığı'ndan 'olur' yazısının çıktığını öğrendik. Birkaç küçük teferruattan sonra çocuklarımız için bir anıt yapılacak. Bunun için de emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber: Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR,

============================================

Adana'da uyuşturucu satıcılarına şok baskın

ADANA'da, kent genelinde asayiş uygulaması yapan polis, 6 kişiyi gözaltına aldı.

Asayiş Ekipler Amirliğine bağlı motosikletli yunus timleri kent genelinde otoyol çıkışları, ilçeler arasındaki bağlantı yolları ve ara sokaklarda uygulama yaptı. Şok uygulamalarda ekipler, bir otomobilin arka koltuğunun altına gizlenmiş ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirdi. Motosikletli 2 kişinin üzerinde ise ruhsatsız 2  tabanca yakaladı. Ayrıca, şüphe üzerine durdurulan 3 şahsın yapılan üst aramasında içime hazır 65 pakete esrar, 13 gram kokain ve uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen para çıktı. Gözaltına alınan 6 kişi sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

Polisin otomobilde arama yapması

Arka koltuğu kaldırması

Koltuk minderinin altından çıkan uzun namlulu silah

Diğer bir otomobilden çıkan tabanca

Çevik kuvvet polisinin araçta arama yapması

Araçta silah bulunması

Ele geçirilen narkotik maddeden görüntü

Gözaltına alınan şahsın görüntüsü

Masanın üzerindeki paralar ve kimlik

Kelepçelenen şahıs ve üzerinden çıkan paralar

Polisin yol kontrolünden görüntüler

Bir şahsın üzerinin aranması

Cebinden çıkan narkotik madde

SÜRE: 02'39"    BOYUT: 162 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: ADANA,

============================================

Derik'te zeytin hasadı başladı: üretici üzgün

MARDİN'in Derik İlçesi'nde kimyasal gübre ve ilçalar kullanılmadan yetiştirilen, ilçenin de sembollü haline gelen geçim kaynağı zeytin hasadına bu yıl başlandı. İlçe Kaymakamı Hakan Kafkas da hasadın başlaması nedeniyle üreticileri ziyaret ederek, toplanan ilk zeytinleri inceledi. Üreticiler, yaşanan sussuzluk nedeniyle rekoltenin bu yıl beklenenin altında olması nedeniyle, zararlarının doğal afet kapsamında karşılanmasını istedi.

Derik İlçesi'nde Ğılğali, Zoncuk, Güleki, Kejik, Belloti, Mazi, Ğurseki, Melkebazi, Melemeli ve Agliş gibi zeytin üretiminde rekoltenin, bu yıl beklenenin altında olması üreticileri zora soktu. Her yıl 2 bin ton ürün veren GAP Zeytin Bahçeleri, geçen sene 500 ton  ürün verirken, bu yıl üreticiler ancak 150 ile 200 ton verim alabileceklerini söyledi.  Zeytincilikle uğraştıkları için soyisimlerini zeytinden aldıklarını belirten Mahmut Zeytinoğlu, "10 farklı zeytin çeşitlerimiz var. Zeytinlerimizin verimi düşük görünüyor. Sudan kaynaklanan bir durum. Sussuzluk devam ettiği için zeytinlerimiz ağaçlarda kurumuş, kuru üzüm görünümdedir. Yetkililerden bir an önce bir çözüm bulunmasını talep ediyoruz. Gap projesinden bir kanalın zeytinlik bahçelerimize aktarılırsa, isabetli olacağını düşünüyoruz. Zeytinlerimiz atalarımızdan, babalarımızdan kalma. Özellikle yağ oranı çok yüksek. Kahvaltılık zeytin çeşitlerimizden biridir. Özellikle yeşilken daha iyi tüketilmektedir. Ğılğali kahvaltılık zeytinlerimiz, özellikle çevre il ve ilçelerden çok rağbet görüyor. Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa'dan her yıl binlerce kilo talep alıyoruz. Fakat kuraklık ve sulama yetersizliğinden dolayı bu yıl verim alamayacağız"dedi. Zeytin üreticilerinden Sinan Kaçmaz ve Haci Yıldız ile Serkan Aktaş adlı zeytin üreticileri de, her yıl 5-6 ton zeytin topladığı bahçesinden bu yıl 400 kilo zeytin topladığını belirterek, doğal affet kapsamında zararlarının karşılanması çağrısında bulundu.  Ağaçtan toplanan zeytinleri akşam eve getirdiklerini anlatan 60 yaşındaki Revşi Aktaş,  "Tatlandırmak için zeytin tanelerini tek tek tahtadan yapılmış tokmakla dövüyoruz. Dövülen zeytinleri bidonlara boşaltıyoruz, her iki günde bir 15 gün boyunca suyunu yeniliyoruz. 15 günün sonuda tuzlu suya bıraktırarak, kahvaltı sofrasına getiyirouz. 8 ay boyunca zeytin ağaçlarımızı sulamak için bahçelere gidip geliyoruz. " diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Derik Zeytinlerinden farklı yerlerden genel bir görüntü,

-Zeytin Hasadını yapan vatandaşlar,

-Zeytin  hasadı  yapan üretici  Mahmut  Zeytinoğlu konuşmaları.

-Zeytin Hasadı  yapan üretici 65 yaşındaki Sinan Kaçmaz konuşmaları

-29 Yaşındaki Serkan Aktaş zeytinlerle ilgili konuşması

Tatlandırmaya hazırlamak için tahta tokmakla zeytini kıran 60 yaşındaki Revşi Aktaş konuşmaları.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin),

============================================

Kaputtaki ot parçalarından şüphelenince gerçek ortaya çıktı

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik çalışmada uygulama noktasında durdurulan bir otomobilin kaput kısmındaki ot parçalarından şüphelenen polisin yaptığı aramada, 12 kilo 420 gram bonzai ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ticareti yapan kişilere yönelik çalışmada Bornova'da oluşturulan uygulama noktasında, İstanbul plakalı bir otomobili durdurdu. Aracın ön kaput kısmında ot parçaları bulunması ve otomobildeki kişilerin tedirgin davranışları polisi şüphelendirdi. Bunun üzerine narkotik köpekleriyle otomobilde yapılan aramada, gizli bölmelere saklanmış 12 kilo 420 gram bonzai ele geçirildi. Otomobildeki G.K.Ç. (27) ve T.Y. (30) gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan iki şüpheli sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Operasyondan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN/ İZMİR,

=============================================

Damattan, kız tarafına 'dolandırıcılık' suçlaması

SAMSUN'da düğünde takı töreninde çıkan kavgada kız tarafı tarafından dövüldüğü öne sürülen damat Bilgin Akhan, "Bunlar daha önce de 4 kişiye böyle yapmışlar. Bunlar gasp peşindeler. Onlara verdiğim 5 bin lira 'süt parası' ile 15 bin lira değerindeki takıları almadan kesinlikle boşanmayacağım" dedi.

Olay, dün İlkadım İlçesi Karasamsun Mahallesi'nde meydana geldi. Sanayi sitesinde işçi Bilgin Akhan ile Duru Akhan 15 gün önce tanışıp evlenmeye karar verdi. Erkek tarafı, kız tarafına iddiaya göre 5 bin lira 'süt parası', 3 altın bilezik, 2 altın yüzük, 1 kolye ve 2 küpe sözü verdi. Dün Bilgin Akhan'ın evlerinin duvarları örülmeyen üst katında düğün töreni yapıldı. Kız ve erkek tarafı çalan müzik eşliğinde eğlendikten sonra takı merasimi sırasında iki aile arasında anlaşmazlık çıktı. Sözlü tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce damat ve gelinin de içinde olduğu 12 kişi darp sonucu yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelerdeki tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi. Dünya evine giremeden hastanelik olan damat Bilgin Akhan, "Kızla 15 gün önce bir vesileyle tanıştım. Düğün yapmaya karar verdik. 5 bin lira 'süt parası', 3 bilezik, 2 yüzük 1 kolye,1 saat ve 2 küpe anlaşmamız vardı. Kızı istemeye giderken 1 yüzük, 2 küpe 1 saat taktık. Düğün gününe karar verdik. 17'sinde resmi nikah yaptık. Kına gecesi, sandalye meselesinden olay çıktı. Kızla ayrılma safhasına geldik. Biz evden ayrıldık, kız tarafı kendi arasında kınayı yaptı. Düğün günü gelini evinden alıp geldik. Takı merasimi başladı. Erkek tarafı olarak takılarımızı taktık. Kız tarafı takıya geldi. Babası para verdi annesi hiç birşey vermedi. Ağabeyi, kıza 'Herşey anlaştığımız gibi olacak' dedi. Takıların kendilerinde kalacaklarını söyleyince kavga çıktı. Bunlar dolandırıcılık peşindeymiş. Bizden hariç 4 sefer daha bunu yapmışlar. Bundan sonra birleşme şansım yok. 5 bin lira 'süt parası' ve 15 bin liralık takılarım var bunları almadan kendisi boşanmak istesede ben boşamayacağım. Resmi nikahımız vardı. Ben bunlardan davacı oldum. Para verirken görüntülerde var."

Görüntü Dökümü :

---------------------

Damat ve gelinin fotoğrafı

Davetiyelerinden detay

Damat ile röportaj

Detaylar

SÜRE : 4.49 - BOYUT : 154 MB)

Haber-Kamera :  Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, -

============================================

İslahiye'de metruk ev yıkıldı

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, kullanılmayan tek katlı metruk ev, belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

İslahiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Dervişapaşa Mahallesi'nde bulunan ve uyuşturucu bağımlılarının mekanı haline gelen tek katlı metruk evi, sahibinin onayını alıp iş makineleriyle yıktı.

İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, metruk evin çökme riski taşıdığını ve tehlike oluşturması yanında çevre sakinlerinin de artan şikayetleri üzerine yıkıldığını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------------

Dervişapaşa Mahallesi

Metruk evin yıkımı

Mahalle sakinleriyle röp.

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 70 MB

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK/GAZİANTEP,

=============================================

'Cumhuriyet' için kulaç attılar

ADANA Büyükşehir Belediyesi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında organize ettiği 1'inci Uluslararası Seyhan Baraj Gölü Açık Su Yüzme Yarışması'nda 4 ülkeden 250 sporcu, 2 ve 5 kilometrelik parkurlarda kulaç attı.

Seyhan Baraj Gölü'nü su sporlarında öne çıkarmayı amaçlayan Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor ve Basın Yayın Daire Başkanlığı'nın Adana Valiliği, Türkiye Yüzme Federasyonu, Adana İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile işbirliğinde düzenlediği 1'inci Uluslararası Seyhan Baraj Gölü Açık Su Yüzme Yarışması, Yelken Kulübü Tesisleri'nde yapıldı. Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Hırvatistan ve ABD'den 250 sporcunun mücadele verdiği yarışları Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Gençlik Spor ve Basın Yayın Daire Başkanı Halil Hızlısoy, Adana Yelken Kulübü Başkanı Ziya Alim Koçer ile spor kulüplerinin yöneticileri ile vatandaşlar izledi.

ADANA YÜZME SPORUNDA MARKA ŞEHİR

Bedensel engelli yüzücülerin de büyük ilgili gösterdiği yarışın açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Ramazan Akyürek, Adana'nın yüzme sporunda çok parlak bir maziye sahip olduğunu, birçok şampiyon sporcunun yetiştiğini belirtti. Akyürek, "Adana Büyükşehir Belediyesi olarak yüzme sporunun kentimizde tekrar cazip hale gelmesi için mücadele veriyoruz. Su sporlarında önemli avantajlara sahip Seyhan Baraj Gölü'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı onuruna düzenlediğimiz etkinliğimize gösterilen yoğun katılımdan da büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

AKYÜREK, YARIŞIN STARTINI VERDİ

Ramazan Akyürek, 2 ve 5 kilometrelik parkurlarda yapılan 1'inci Uluslararası Seyhan Baraj Gölü Açık Su Yüzme Yarışması'nın startını verdi. 12 engelli yüzücünün de mücadele verdiği yarışlar, heyecan fırtınası estirdi. Yarışlarda dereceye giren yüzücülerin kupa ve madalyalarını da Ramazan Akyürek, Halil Hızlısoy ve Ziya Alim Koçer ile diğer protokol üyeleri takdim etti.

2 KİLOMETRE YARIŞININ ŞAMPİYONLARI

Bayanlar; 13 yaş Asude Dila Oğuz, 20-24 yaş Esin Noyaner, 30-34 yaş Güneş Kibar, 35-39 yaş Sibel Levent, 40-44 yaş Defne Arcan İçözü, 45-49 yaş Çiğdem Şıkel, 50-54 yaş Nevser Bayır, 55-59 yaş Binnur Doruk, 60-64 yaş Nesrin Olgun Arslan. Erkekler; 13 yaş Yunus Ayvazoğlu, 20-24 yaş Ali Berker Göker, 25-29 yaş Gökhan Demircioğlu, 30-34 yaş Can Taşkın, 35-39 Erdinç Dobrucalı, 40-44 Tolga Çelik, 45-49 Erce Erece, 50-54 yaş Recep Kemal Aydın, 55-59 yaş İsmail Filizdal, 60-64 Zeki Tanatar, 65-69 yaş İbrahim Demiröz, 70-74 yaş Sabahattin Yeşilyurt.

5 KİLOMETRE YARIŞININ BİRİNCİLERİ

Bayanlar; 14-15 yaş Nisa Kahraman, 16-17 yaş Tuana Akgül, 18-19 yaş Hande Kutsal, 25-29 yaş Tuğçe Metin, 35-39 yaş Nilüfer Duman, 40-44 yaş Zeynep Burcu Gücelioğlu, 45-49 yaş Özen Sanem Dilek, 60-64 yaş Nazan Gögen. Erkekler; 14-15 yaş Berkay Güllü, 16-17 yaş Emre Oktay, 18-19 yaş Mücahit Onay, 20-24 yaş İlker Karataş, 30-34 yaş Hasan İlker, 35-39 yaş Mehmet Enis Alpaytaç, 40-44 yaş Çağlayan Kaynak, 45-49 yaş Ertunç Akdoğan, 50-54 yaş Erman Akkaya, 55-59 yaş Kamil Köseoğlu, 60-64 yaş Ahmet Tekkeşen.

Görüntü Dökümü

------------------------

Bando takımının İstiklal Marşı'nı çalması ve Saygı duruşu

Yüzücülerin toplu görüntüsü

Yüzücü erkek, kadın ve engelli grupların Seyhan Baraj Gölü'ne girişi ve yüzmeleri

Ödül töreninden görüntüler

SÜRE: 04'43" BOYUT: 288 MB

Haber-Kamera: ADANA,

=============================================

Öğrenciler balık ekmek şenliğinde eğlendi

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde düzenlenen balık ekmek şenliğinde, öğrenciler keyifli anlar yaşadı.

Marmaris İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Bozburun Mahallesi Su Ürünleri Kooperatifi, çocuklara balığı sevdirmek ve tüketmelerini artırmak için ilk defa "Balık Ekmek" şenliği düzenledi. Kırsal Bozburun Mahallesi'nde yapılan şenliğe; Marmaris Emniyet Müdürü Metin Ercan, Marmaris Jandarma Komutanı Yarbay Mustafa Çetinkaya, Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı'nda görevli Deniz Yüzbaşı Kazım Ala, ilkokul öğrencileri, vatandaşlar ve yerleşik yaşayan yaklaşık 600 kişi katıldı. Şenliğe katılanlara ekmek arası bin uskumru, meyve suyu ve su ikram edildi.  Yemeklerini yiyen çocuklara bilgilendirmede bulunan Marmaris Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nejmettin Kaya, "İlçe müdürlüğü olarak balık tüketiminin arttırılması ve özellikle çocuklarımızın haftada en az bir sefer balık tüketmelerini teşvik etmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Aynı zamanda denizlerimizin bizlere atalarımızdan miras değil bir emanet olduğunu belirtmek istedik. Kaçak avcılık yapılması durumunda çocuklarımızın ilerde bu balıkları tüketmesi imkansız hale gelebilir. Balıkçılarımızdan isteğimiz avlanma sezonlarına uymalarıdır" dedi. Bozburun Su Ürünleri Kooperatifi başkanı Durmuş Öztaş ise, "Özellikle ilçe Gıda Tarım ve hayvancılık müdürlüğüne teşekkür ederiz. İl ve ilçe müdürlüğü bizlere her zaman destek oluyor. Bizler de çocuklarımız için her türlü etkinliğe açık olduğumuzu belirtiriz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Cep telefonuyla çekilmiş şenlikten görüntü

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nejmettin Kaya açıklaması

Bozburun Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Durmuş Öztaş ile röp.

Toplam: 2 dakika 24 saniye-54,3 MB

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

================================================

Emekli esnaf, evinin bir odasını müzeye dönüştürdü

ZONGULDAK'ın Beycuma Beldesi'nde 47 yaşındaki Vural Sarsık, evinin bir odasını, bir kısmı babası ve dedesinden kalan, bir kısmını belde ve köylerden topladığı eski eşyalarla müzeye dönüştürdü.

Beldede market işlettikten sonra emeklli olan Vural Sarsık, babası ve dedesinden kalan eski antika eşyaları biriktirmeye başladı. Antika eşya tutkusu gün geçtikçe artan Sarsık, belde ve köylerde de bulduğu eski eşyaları evine götürdü. Sarsık, daha sonra evinin bir odasını müzeye dönüştürdü. Eski radyolar, plaklar, mutfak malzemeleri, süs eşyaları, tarım aletlerinin yer aldığı müze ilgi gördü.

Vural Sarsık, özellikle bayramlarda evinin müze gibi ziyaretçileri olduğunu söyledi. Ticari bir amacı olmadığını ifade eden Sarsık, şöyle konuştu:

"Tamamen koleksiyon amaçlı. Burada radyo, plak çalar, eski ev araçları, bakır ve tencere gibi aklınıza ne gelirse var. Kültürümüzü ileri nesillere taşımak ve tanıtmak için yapılmış bir koleksiyon. Burada 100 yıllık eşyalar da var 50 yıllık eşyalar da var. Vaktimi burada geçiriyorum. Bayramlarda burasını bir müze gibi açıyorum. Beldemizin pazarı cuma günü, o gün de açıyorum. Gelenler baksın, otursun. Görenler beğeniyor ve tebrik ediyor. Çocukla geliyor. Eski eşyaları soruyorlar, anlatıyorum onlara. Burası müze gibi oldu. Görmek isteyenler buraya gelsinler, zile bassınlar istedikleri kadar görebilirler. Gelene kapımız açık."

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Eşyalardan detaylar

-Vural Sarsık'ın eşyaları anlatması

-Vural Sarsık ile röp.

Süre: (4.52) Boyut: (297 MB)

Haber-Kamera: Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK

===================================================

TOKİ'den ev sahibi oldu: "Bizim için hayaldi, gerçek oldu"

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Beyşehir Belediyesi'nce ortaklaşa yaptırılan Küçükavşar 2'nci etap konutlarının çekilişi yapıldı. Çekilişte 62 Beyşehirli ev sahibi oldu. İsminin açıklanmasının ardından gözyaşlarına boğulan 35 yaşındaki Yasemin Öz, "Bizim için bir hayaldi, gerçek oldu. Bu hayali kuramıyordum bile" dedi.

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde Küçükavşar Mahallesi'nde yapımı tamamlanan  'Beyşehir Küçükavşar 2'nci etap TOKİ konutları' kura çekilişi Beyşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapıldı. Standart 3+1,124 metrekare  26 konut, 2+1 102 metrekare 10 konut ve B1 tipi alt gelir grubu 2+1, 75 metrekare 26 konut olmak üzere toplam 62 konutun kura çekilişi, noter huzurunda gerçekleşti. Çekiliş sonucunda 62 kişi, ev sahibi oldu.

"BİZİM İÇİN BİR HAYALDİ"

15 yıldır ev hayali kurduğunu belirten 4 çocuk annesi  Yasemin Öz, kurada isminin açıklanmasının ardından sevinç gözyaşlarına boğuldu. Ev almalarının kendileri için hayal olduğunu belirten Öz, şunları söyledi:

"Çok mutluyum, 16 yıldır bu anı bekliyordum. Eşim memur, bizim için bir hayaldi, gerçek oldu. Bu hayali kuramıyordum bile. Hayaller gerçek oluyormuş onu anladım. Şu an mutluluk gözyaşları döküyorum. TOKİ'nin evlerine bakıp, ev hayali kuruyordum. Eşim bana 'Fazla hayal kurma yine düşersin' diyordu. Ama hayaller gerçek oldu. 200- 300 kişi arasından seçildik çok mutluyuz. Başka evlere de bakmıştım, ama nasip kısmet TOKİ'ye imiş. 4 çocuğum var ve bu benim için bir rüyaydı. İlk sevincimi paylaştığım kişi annemdi. Sonra eşimi aradım, 'Benimle dalga geçme' dedi. O da inanamadı, bize çıktığına." 38 yaşındaki 3 çocuk annesi Sema Kurt, daha öncede TOKİ'ye başvurduğunu ancak o zaman çıkmadığını belirterek, "Çok mutluyum 16 yıllık evliyim ve 16 yıldır kiracıydım. Çok şeyler yaşadım, çok taşındım. İnşallah şimdi evim oldu. Allah herkesin gönlüne göre versin." diye konuştu.

63 YILLIK HAYALDİ

63 yaşındaki emekli Yaşar Kırotu, bu yaşına kadar sürekli kiralık evlerde oturduğunu belirterek, "Sebep olanlardan Allah razı olsun. Çünkü belirli yaştan sonra son umut oldu. Devletimiz bize böyle bir imkan sağladığı için Allah razı olsun. Bu anlatılamaz bir duygu. Doğduğumdan bu yana kiracıydım. Kısmet olmadı, nasip bu güneymiş. Allah olmayanlara daha iyisini versin. 63 yıllık bir hayaldi gerçek oldu." dedi.

TOKİ'DEN AYNI GÜN İKİNCİ SEVİNÇ

TOKİ, Beyşehir kent merkezindeki kura çekiminin ardından eskiden belde statüsünde olan Huğlu Mahallesi'ndeki 99 konutunda çekilişini gerçekleştirdi.86'sı 76 metrekare 2+1,  18'i. 112 metrekare 3+1 olmak üzere 99 konutun kura çekimi noter huzurunda yapıldı. Huğlu Mahallesi Düğün Salonu'nda gerçekleşen kura çekiminde 92 müracaatçı ev sahibi oldu. Av tüfeği imalatçısı 2 çocuk babası 40 yaşındaki Mevlüt Uçar, şu an oturduğu evin  zemin kat ve rutubetli olduğunu, bu durumdan kurtulmak içinde TOKİ'ye müracaat ettiğini belirtti. Uçar, "Eski bir evim vardı zemin katta. Bu zamana kadar orada oturdum. Allah yüzümüzü güldürdü 4'üncü kat çıktı, çok mutluyum. Allah herkese böyle sevinç nasip etsin. Eski evimde hep rutubet vardı. Çocuklarım için TOKİ'ye başvurdum. Yeni evime yerleşince gerçekleştireceğim çok hayalim var." dedi. 28 yıl önce eşinin vefat ettiğini belirten 2 çocuk annesi 61 yaşındaki Ayşe Tuzcu, kirada oturmanın çok zor olduğunu ifade etti. Kendisine TOKİ'den ev çıktığı için mutlu olduğunu belirten Tuzcu, " Ev çıkınca çok mutlu oldum, ağladım. Sürekli kiralık evlerde oturdum. 28 yıl önce eşim vefat etti, o yüzden yalnız ve kirada olmak çok zordu. Şimdi çok mutluyum. Çok mutlu oldum heyecanımdan kendimi tutamıyorum ağlıyorum." diye konuştu. Doğuştan bedensel engelil olan 2 çocuk babası 50 yaşındaki Ahmet Zor da, "İnşallah huzurlu bir şekilde taksitlerini ödemek nasip olur. Eski bir evim vardı, şimdi bu eve kavuşunca çok mutlu oldum. Şimdiki evimde engelli olduğum için tekerlekli sandalye ile evin içine kadar giriyordum.  İnşallah ileride zorluk çekmem. Girişleri düzgün yaparlarsa daha güzel olur. Babamdan kalma evde oturuyordum. Bu eve de 4 kardeş ortaktık. Şimdi kendi evim oldu mutluyum." dedi.

Görüntü Dökümü :

-----------------------

Beyşehir Küçükavşar 2'nci avşar çekilişi

çekilişten detay

Röportajlar

Huğul Çekilişi

Çekilişten detay

Röportajlar

Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ- Muhammed SIDAL/BEYŞEHİR(KONYA),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement