Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 11

ERDOĞAN DEMİRÖREN'İ AĞLATAN , KENT MÜZESİ'NDE SERGİLENİYORHAYATINI kaybeden Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in, görünce gözlerinin dolmasına yol açan fotoğraf, doğduğu ilçe olan İnegöl'deki Kent Müzesi'nde sergileniyor.

09.06.2018 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERDOĞAN DEMİRÖREN'İ AĞLATAN , KENT MÜZESİ'NDE SERGİLENİYOR

HAYATINI kaybeden Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in, görünce gözlerinin dolmasına yol açan fotoğraf, doğduğu ilçe olan İnegöl'deki Kent Müzesi'nde sergileniyor. 1945 yılında sünnet töreninde çekilmiş olan siyah-beyaz hatıra fotoğrafta, Erdoğan Demirören ile çocukluk arkadaşı İlhan Pişirici sünnet giysileri içinde görülüyor.

Dün hayatını kaybeden Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in, doğduğu ilçe olan İnegöl'e bir ziyareti sırasında görüp gözlerinin dolmasına yol açan fotoğraf, İnegöl Kent Müzesi'nde sergileniyor. Müzenin kuruluş aşamasında Demirören'in tesadüfen gördüğü ve kendisinde dahi bulunmadığını söylediği bu fotoğrafta, Demirören'in, 15 Temmuz 1945 tarihinde çocukluk arkadaşı İlhan Pişirici ile beraber sünnet kıyafetleri içinde verdikleri poz yer alıyor.

İnegöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Önder Kılıç, fotoğraf ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu müzeyi gezdiğiniz zaman İnegöl'ün tarihten günümüze geçirdiği her türlü süreci, ekonomik ve sosyal her türlü etkinliği çok rahat bir şekilde bulabilmektesiniz. İçinde bulunduğumuz odada İnegöl'de iz bırakmış ünlüler yer almaktadır. Burada; gerek İnegöl'de doğmuş, gerekse İnegöl'de yaşamış birbirinden değerli isimler yer alıyor. Bu isimlerden biri de Erdoğan Demirören'dir. Kendisi İnegöl'de doğmuş, gençlik yıllarına kadar İnegöl'de yaşamıştır. Daha sonra babasının işi gereği İnegöl'den ayrılmışlardır. Erdoğan Demirören, müzemizin kuruluş aşamasında bugünkü belediye binamızı ziyaret ettiğinde dönemin İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte arşivi incelerken kendi fotoğrafını görüyor ve duygusal bir an yaşanıyor" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Fotoğraftan detaylar

-Demirören'in yer aldığı köşe

-Müzeden genel detaylar

-Erdoğan Demirören'in doğduğu bölgeden görüntüler

-Önder Kılıç ile röportaj ve aktüel olarak fotoğrafı anlatması

Enver Fatih TIKIR-Yavuz YILMAZ/BURSA,

====================================================

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: YIKTIRMAYIZ, SEN KİMDEN ALIYORSUN BU SÖZLERİ?

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Başka adaylardan 2023 ile ilgili bir şey duydunuz mu? Bir 'çeşme yapacağız' dediler mi? Hep 'iptal edeceğiz, yok edeceğiz, yıkacağız' diyorlar. Aynı FETÖ gibi, Türkiye'yi kıskananlar gibi. Yıktırmayız, sen kimden alıyorsun bu sözleri?" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Serik ilçesi Eskiyörük Mahallesi'nde düzenlenen geniş katılımlı halk toplantısına katıldı. Bakan Çavuşoğlu'na karşılama sırasında Eskiyörük Mahalle Muhtarı ve Eskiyörükler Derneği Başkanı Ramis Güzel tarafından Yörük poşusu hediye edildi.

Bakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada ilçeye ve ülkeye yapılan yatırımlardan bahsederken, "Yaparsa yine Ak Parti yapar, çünkü yaptık, yapıyoruz. Ama diğer adaylara bakıyoruz. Ev veriyorlar, araba veriyorlar, uçup, duruyorlar. Kimin nesini kime veriyorsunuz? İş yaratacağız iş. O yüzen biz projelerimizle çıktık. Yaptıklarımız ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. 2023 hedeflerini anlatıyoruz. Başka adaylardan 2023 ile ilgili bir şey duydunuz mu? Bir 'çeşme yapacağız' dediler mi? Hep 'iptal edeceğiz, yok edeceğiz, yıkacağız' diyorlar. Aynı FETÖ gibi, Türkiye'yi kıskananlar gibi. Yıktırmayız, sen kimden alıyorsun bu sözleri? Mega projeleri de yıkacaksınız. Bir FETÖ var Türkiye'yi yıkmak isteyen, bir de Türkiye'yi kıskananlar var. Bunun da kim olduğunu siz görüyorsunuz. Bana göre bunlar ikisinden de talimat alıyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Bakan Çavuşoğlu'nun gelişi

Poşu hediye edilmesi

Bakan Çavuşoğlu'nun konuşması

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya),

=========================================================

BOŞ DÜKKANDA MAHSUR KALAN SERÇE KURTARILDI

ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde boş dükkana girip mahsur kalan serçe, apartman sakinlerinin çabasıyla kurtarıldı.

Kumluca Eskicami Mahallesi Kavaklı Kuyu Caddesi üzerindeki Sakibe Gürkan Apartmanı'nda oturan İrem Keçecioğlu (12), annesi ve 2 kardeşi, apartmanın altındaki bir inşaat firmasına ait boş dükkanda 1 serçenin mahsur kaldığını fark etti. Havalandırma boşluğundan girdiği tahmin edilen 3 kuştan 2'sinin telef olduğu, diğerinin ise dışarı çıkamadığını gören aile, 155 Polis İmdat Hattı'ndan yardım istedi.

YEĞENİNİ HAVALANDIRMADAN DÜKKANA SARKITTI

İhbar üzerine olay yerine gelen polis, dükkanın kapısını açmak istedi ancak başarılı olamadı. Dükkan sahibinin kim olduğu araştırılırken, ablası ve yeğenlerinin yanına gelen Sadık Keçecioğlu (37) dükkanın önündeki polisi gördü. Sabit Keçecioğlu daha sonra apartmandaki merdiven boşluğunda bulunan havalandırma penceresinden yeğeni İrem Keçecioğlu'nu kollarından tutarak içeri sarkıttı. Dükkanda aç ve bitkin durumdaki kuşu yakalayan İrem Keçecioğlu, aynı pencereden amcasına uzattı. Keçecioğlu ailesi önce su verdikleri kuşu eve götürdü. Polis ise yem ve su verildikten sonra kuşun doğal ortamına salınmasını önerdi.

'İYİLEŞTİRİP DOĞAYA BIRAKACAĞIZ'

İrem Keçecioğlu, "Annem ve kardeşlerimle dükkanın önünden geçiyorduk. İçeride iki kuşun öldüğünü, birisinin de sağ olduğunu gördük. Bu kuşlar dünden beri dükkanın içinde yaşıyorlardı. İki kuşun öldüğünü görünce çok üzüldük. Hemen polis ve itfaiyeyi aradık. Havalandırma boşluğundan girip ölmek üzere olan kuşu kurtardım. Şimdi onu iyileştirip doğaya bırakacağız" dedi.

'KUŞU KURTARDIK'

Sadık Keçecioğlu da "Apartmanın önünde polisleri gördüm. Ne oluyor diye baktım. İçeride kuşları görünce, havalandırma boşluğundan yeğenim İrem'i içeri sarkıttım. Kuşu kurtardık. İyileştirip doğal ortamına salacağız" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

Kuştan görüntü

Dükkandan görüntüler

İçeri giren İrem Keçecioğlu'nun kuşu yakalamaya çalışması

İrem'in kuşu yakalaması

Kurtarılan kuşun dışarı çıkarılması

Ailenin kuşa su vermeye çalışması

Polisin aileyle görüşmesi

RÖP 1: İrem Keçecioğlu

Olay yeri detayı

RÖP 2: Sabit Keçecioğlu

Olay yerinden genel görüntü

357 MB/// 03.13 (HD)

HABER- KAMERA: Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA (Antalya),

====================================================

MOTORCULARDAN JANDARMA KORTEJİ

ADIYAMAN'da motosiklet tutkunları, motosikletleriyle kortej yapıp jandarmanın 179'uncu kuruluş yıldönümünü kutladı.

İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde bir araya gelen motosiklet tutkunları, ellerinde Türk bayraklarıyla kortej oluşturup şehir turu yaptı. İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, motorculara teşekkür edip, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Motosikletler

Jandarma komutanlığı

Konuşmaların yapılması

Türk bayrakları asılı motosikletler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

=====================================================

Akşener: Dümene çomak sokuyoruz (2)

ŞEHİT ASKERİN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Trabzon'daki mitinginin ardından karayolu ile geldiği Giresun'un Eynesil ilçesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonlarda, 2 Haziran'da şehit şehit olan Giresunlu Uzman Çavuş Hakan Ergin'in (28) evini ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleştirilen ziyarette, Akşener, şehidin babası Ahmet, annesi Aynur Ergin ile görüştü, taziyelerini iletti. Akşener ve beraberindekiler ardından Giresun'a geçti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Akşener'in eve girişi

Akşener'in çıkışı

Haber: Osman ŞİŞKO - Kamera: Uğur AYDIN GİRESUN-DHA

=====================================================

BAKAN ÖZHASEKİ'DEN KİCK BOKS ŞAMPİYONU DAMADINA MADALYA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de düzenlenen kick boks il seçmelerinde birinci olan damadı Cemal Alper Kemaloğlu'na madalyasını, kendisi verdi.

Elazığ'da düzenlenecek Türkiye Kick Boks Şampiyonası'na katılacak sporcuların belirlenmesi amacıyla Kayseri seçmeleri, Talas Spor Salonu'nda yapıldı. Seçmelerin son gününde dereceye giren sporcular ödüllendirildi. Ödül törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve eşi Neşe Özhaseki de katıldı. Bakan Özhaseki, törende yaptığı konuşmada öğrencilerin derslerine çok iyi çalışması gerektiğini, spordan da vazgeçmemelerini istedi. Konuşmanın ardından Bakan Mehmet Özhaseki 63 kiloda dereceye giren sporcuları ödüllendirdi. Bakan Özhaseki, 63 kiloda birinci olan damadı Cemal Alper Kemaloğlu'na da madalyasını takdim etti.

Ödül töreninde kick boks eldiveni takan bakan Özhaseki, sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Bakan Özhaseki kick boks eldiveni takarken..

Bakan Özhaseki'nin sporcularla görüşmesi

Bakan Özhaseki'nin konuşması

Bakan Özhaseki'nin sporculara ve şampiyon damadına madalya takması

Diğer detay görüntüler

Haber-Kamera: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ

================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Genç Çevirmenler' yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
    16:09 Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Genç Çevirmenler' yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

    Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Genç Çevirmenler' yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay'ın da katıldığı ödül töreninde, İngilizce, Fransızca ve Almanca kategorilerinde dereceye giren öğrencilere sertifikaları takdim edildi. Birinci olan çevirmenler Brüksel'de AB kurumlarını ziyaret edecekken, ikinci ve üçüncü olan öğrenciler Ankara Üniversitesi'nde 'Avrupa Birliği Temel Eğitim Programı'na katılma fırsatı elde ettiler.

  • Türk Kızılayı, Gazze'ye 3 Bin 774 Ton İnsani Yardım Malzemesi Gönderdi
    16:08 Türk Kızılayı, Gazze'ye 3 Bin 774 Ton İnsani Yardım Malzemesi Gönderdi

    Türk Kızılay tarafından Gazze'ye ulaştırılması için hazırlanan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesini taşıyan gemi, Mersin Uluslararası Limanı'ndan uğurlandı. İsrail'in saldırısı altında bulunan Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkıyla dayanışma amacıyla tedarik edilen gıda, bebek malzemeleri, uyku tulumu ve glütensiz ürünlerden oluşan yardım malzemeleri, Türk Kızılay ve AFAD işbirliğiyle bugüne kadar 13 uçak ve 8 gemiyle toplamda 39 bin 697 ton insani yardım malzemesi Gazze'ye gönderilmiştir.

  • Muğla'dan Uluslararası Pazarlara Açılan Yerel Üretim Portakal ve Domatesler
    16:04 Muğla'dan Uluslararası Pazarlara Açılan Yerel Üretim Portakal ve Domatesler

    Muğla'nın Ortaca ilçesinde üretilen yerel üretim portakal ve domatesler, uluslararası karantina standartlarını aşarak dünya pazarlarına açılıyor. Türkiye'nin tarım potansiyelini gözler önüne seren bu ürünler, Rusya, Ukrayna, Polonya ve Avusturya'ya ihraç edilecek. Ürünler, Bitki Sağlık Sertifikaları ile donatılarak, Türkiye'nin tarım kalitesini temsil etmeye hazır hale getirildi.

  • ASTOR Enerji Şanlıurfaspor, Teksüt Bandırmaspor maçında galibiyeti kaçırdı
    16:03 ASTOR Enerji Şanlıurfaspor, Teksüt Bandırmaspor maçında galibiyeti kaçırdı

    Trendyol 1. Lig ekiplerinden ASTOR Enerji Şanlıurfaspor'un futbol şube sorumlusu Adnan Yükselir, Teksüt Bandırmaspor ile oynadıkları maçta galibiyeti kaçırdıklarını belirtti. Yükselir, takımının mücadelesinden memnun olduğunu ancak gol pozisyonlarını değerlendiremediklerini söyledi. Haftaya Bodrum FK ile deplasmanda oynayacakları maçtan puan veya puanlarla ayrılmak istediklerini ifade etti.

  • Ümraniye'de el freni çekilmeyen otomobil yokuş aşağı kayarak kaza yaptı
    16:02 Ümraniye'de el freni çekilmeyen otomobil yokuş aşağı kayarak kaza yaptı

    Ümraniye'de el freni çekilmeyen bir otomobil, yokuş aşağı kayarak önce yolun kenarındaki taşlık alana vurdu ve ardından takla atarak durabildi. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmadı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

  • Siirt'te üreticilere yüzde 75 hibeyle 125 bin fıstık fidanı dağıtıldı
    15:59 Siirt'te üreticilere yüzde 75 hibeyle 125 bin fıstık fidanı dağıtıldı

    Siirt'te, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla hayata geçirilen 'Siirt Fıstığı Üretiminin Artırılması Projesi' kapsamında üreticilere yüzde 75 hibeyle 125 bin fıstık fidanı dağıtıldı. Vali Kemal Kızılkaya, programda yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılığın Siirt'in kalkınma lokomotifi olduğunu belirtti ve devletin üreticilere önemli destek ve fırsatlar sunduğunu vurguladı.

  • Antalya'da İş Yeri Çıkışında İki Kişi Minibüsle Ezildi
    15:58 Antalya'da İş Yeri Çıkışında İki Kişi Minibüsle Ezildi

    Antalya'da bir iş yerinden çıkan ve tartıştıkları anlaşılan iki kişi, iş yeri sahibinin yakını olduğu iddia edilen iki kişi tarafından minibüsle ezildi. Olayda bir kişi hayatını kaybederken, bir kişi yaralı olarak kurtuldu. Olay anları güvenlik kamerasına yansıdı.

  • Şanlıurfa, 9 günlük bayram tatili süresince 500 bin ziyaretçi ağırladı
    15:57 Şanlıurfa, 9 günlük bayram tatili süresince 500 bin ziyaretçi ağırladı

    Türkiye'de 9 günlük bayram tatili süresince yaklaşık 500 bin ziyaretçi, Şanlıurfa'ya akın etti. Kentte yoğunluk yaşanırken, esnaf da memnun oldu. Şanlıurfa Turist Rehberleri Odası Genel Sekreteri Müslüm Çoban, yıl sonunda 2 milyon ziyaretçi sayısını geçeceklerini belirtti. Esnaf da yoğunluktan dolayı siparişleri yetiştirmekte zorlandıklarını ifade etti.

  • Aksaray'da 300 bin liralık ziynet eşyası ve 200 bin liralık elektronik malzeme çalan hırsızlar yakalandı
    15:57 Aksaray'da 300 bin liralık ziynet eşyası ve 200 bin liralık elektronik malzeme çalan hırsızlar yakalandı

    Aksaray'da bir evden 300 bin liralık ziynet eşyası, 200 bin liralık da elektronik malzeme çalan ve sonra da eşyaları kırıp parçalayan hırsızlar polisin operasyonuyla yakalandı. Evi soyulan kadın cep telefonuyla evini görüntülerken paramparça gördüğü eşyaları karşısında 'Hırsız da böyle mi yapar?' diye sitem etti. Şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Merkez Bankası zararının sorumlusu Erdoğan'dır
    15:56 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Merkez Bankası zararının sorumlusu Erdoğan'dır

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Merkez Bankasının açıkladığı 818 milyar liralık zararla ilgili eleştirilerde bulundu. Özel, Recep Tayyip Erdoğan'ı zararın sorumlusu olarak göstererek, ekonomik krizin nedenlerini ve sonuçlarını anlattı.


Advertisement