Dha Yurt Bülteni 11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni 11

Sürücüsünün 'dur' ihtarına uymadığı minibüste 38 kaçak yakalandıÇANAKKALE'nin Lapseki ilçesinde sürücüsünün güvenlik güçlerinin 'dur' ihtarına uymadığı, bir süre sonra da terk edip kaçtığı minibüste, 38 kaçak yakalandı.

29.09.2018 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sürücüsünün 'dur' ihtarına uymadığı minibüste 38 kaçak yakalandı

ÇANAKKALE'nin Lapseki ilçesinde sürücüsünün güvenlik güçlerinin 'dur' ihtarına uymadığı, bir süre sonra da terk edip kaçtığı minibüste, 38 kaçak yakalandı.

Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesinde uygulama yapan jandarma ekipleri, şüphe üzerine 34 JP 0296 plakalı minibüsü durdurmak istedi. Ancak ihtara uymayan sürücü, ilçe merkezine doğru yoluna devam etti. Jandarma, Lapseki ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerden yardım istedi. Polis, ilçe merkezine girişte önlem aldı. Polisleri fark eden minibüs şoförü, aracı yol kenarına çekip, kapıları da kilitleyerek yaya olarak kaçtı. Jandarma ve polisin minibüste yaptığı aramada, Afganistan uyruklu 38 kaçak yakaladı. İlçe Emiyet Müdürlüğü'ne götürülen kaçaklar, işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edilecek.

Güvenlik güçleri, kaçan minibüs sürücüsünü yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Mültecilerden görüntü.

-Lapseki İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden görüntü.

Haber-Kamera: Mehmet ANDAÇ/LAPSEKİ(Çanakkale),

======================================

Marmaris'te fırtına öncesi plajlar doldu

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, beklenen fırtına öncesi havayı güzel bulan vatandaşlar, plajlara akın etti.

Marmaris sahilleri, yarın (pazar) gelmesi beklenen tropik fırtınayla sağanak yağmur öncesi, deniz ve güneşin keyfini çıkartanlarla doldu. Saatteki hızı 27 kilometreyi bulan rüzgara aldırış etmeyenler sahil yollarında yürüyüş ve spor yaptı. Atatürk Caddesi'nden İçmeler Mahallesi'ne kadar uzanan 11 kilometrelik mavi bayraklı plajlara gelenler, dalgalı denize aldırış etmeden çocuklarıyla birlikte yüzdü. Bazı turistler, şezlonglarında kitap okuyarak dinlenmeyi tercih etti. Bazı kişiler ise güneş altında bronzlaşmaya çalıştı. Turistler ve vatandaşlar, bulutlu havanın oluşturduğu deniz manzarası eşliğinde öz çekim gerçekleştirdi. Heyecan arayanlar ise jet ski, muz, paraşüt gibi su sporları yaptı. Almanya'dan ailesiyle tatile gelen gurbetçi Gökhan Demirci, "Deniz dalgalı ama sıcak ve güzel. Marmaris güzel" dedi. Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, "Hava sıcaklıkları 29- 32 derece arasında seyretmekte. Yüzde 69 nem ve deniz suyu sıcaklığı 19 derece. Parçalı bulutlu hava, akşam yağmura dönecek" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Caddeye konumlandırılmış elektronik termometre 31 derece görüntü

Sahil yolunda rüzgarlı havaya rağmen yürüyüş yapan ve denize gidenler görüntü

Marmaris sahillerinden rüzgarlı ve dalgalı denize girenler görüntü

Gurbetçi Gökhan Demirci röp.

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

(Toplam: 4 dakika 10 saniye-301 MB HD görüntü)

======================================

CHP'den 'Mckinsey' açıklaması

Murat KÜÇÜK/BOLU, - HAZİNE ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın gerçekleştirdiği Amerika ziyaretinin ardından yaptığı 'Mckinsey' şirketİ ile çalışacakları yönündeki açıklamaya CHP'den tepki geldi. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Bu gerçekten Türk ekonomi yönetiminin vesayet altına alınmasıdır. Türk bürokratlarının da şevkini kırar. O nedenle bu projeden vazgeçilmesi lazımdır. Bu işleri denetleyecek bir sürü yerli firma var" dedi.

TBMM 27. Dönem 1'inci Çalışma Değerlendirme Toplantısı için Bolu'da bulunan Parti Sözcüsü Faik Öztrak düzenlediği basın açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bürokrasisi olduğunu söyledi. Öztrak, "Mckinsey, Türkiye Cumhuriyet hazinesine kayyum olarak atanmıştır. İyi ki AKP iktidarının şöyle bir huyu var. New York'ta doğruları söylüyorlar. Ankara'ya gelince şaşıyorlar. Bu çerçevede de bu Mckinsey şirketi ile ilgili açıklamayı damat yaptı. Buna baktığımız zaman açıkçası Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bürokrasisi var. Bu bürokrasi yıllardan beri bu ülkeye hizmet ediyor. Ama bu bürokrasiyi bir yana bırakıyorsunuz. Dışarıdan bir danışmanlık şirketine bu işleri veriyorsunuz. Bu yönetim kurullarına yapılan atamalar. Bakanlığa damadın atanması. Yine bu şirketin getirilip danışman olarak tutulması. Türkiye'nin adeta bir aile şirketi gibi yönetildiğini gösteriyor" dedi.

'TÜRK HAZİNESİNDE BİR KOZMİK ODA VAKASI YAŞAMAK ÜZEREYİZ'

Öztrak, Mckinsey şirketinin devletin mahrem noktalarına kadar inip bilgiler almak isteyeceğini ifade ederek, "Ne yapacak Mckinsey şimdi? Hedeflere bakacak, sonuçlara bakacak. Sonuçları yeterli görmeyecek. Devlet hazinesinin en mahrem noktarına kadar inip bilgi almak isteyecek. Sonra bunları kendi bünyesinde tutup kimseyle paylaşmayacak. AKP iktidarında daha önce orduda bir kozmik oda sorunu yaşamıştık. Şimdi de Türk maliyesinde, Türk hazinesinde bir kozmik oda vakası yaşamak üzereyiz. Burada şu soruları mutlaka sormamız gerekiyor. Bu şirkete bu danışmanlık görevi verilirken, bir ihale yapılmış mı? Yoksa bu da AKP'nin huy edindiği, usul haline getirdiği adrese teslim ihalelerden birisi midir? İhale yapıldıysa, ya da bir sözleşme neticesinde çalışılıyorsa, bu kuruluşa kaç lira para ödenecek. 2015'ten bugüne kadar danışmanlık hizmetlerine 70 milyar lira para ödenmiş. Bu senenin ilk 8 ayı da dahil ödenen para 70 milyar lirayı aşmış. Dolayısıyla bu kuruma ne kadar para ödeneceği konusunda mutlaka kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekeceğini düşünüyorum" dedi.

MCKİNSEY IMF'DEN BETERDİR

IMF'nin yönetiminde bir türk temsilci bulunduğunu, ancak Mckinsey'de böyle bir durum olmadığını belirten Öztrak, "Açıkçası bu Mckinsey IMF'den de beterdir. Mckinsey'in yönetiminde Türkiye yok. IMF'nin yönetiminde Türkiye'den bir temsilcisi vardır. IMF bizim de ortağı olduğumuz bir kuruluş. Ama bu Mckinsey 'Ben beğenmedim bu işi. Bu rakamlarda sorun var' dediği andan itibaren ciddi sıkıntı çıkacaktır. 'Bu rakamları başka bir yerde kullanma' dediğimiz zaman ne kadar buna uyacaktır? Bu konularda çok dikkatli olmak gerekiyor. Bu Türk bürokrasisi açısından iyi bir durum değildir. Türk bürokrasisinin yabancı bir kuruluşa denetlendirilmesi, Türk bürokrasisin yapacağı işleri bir yabancı kuruluşa yaptırması, her gün ağızlarından yerlilik ve millilik sözleri düşürmeyen bu yönetimin herhalde her kadar yerli ve milli olduğunu ortaya koymaktadır. Bu gerçekten Türk ekonomi yönetiminin vesayet altına alınmasıdır. Türk bürokratlarının da şevkini kırar. O nedenle bu projeden vazgeçilmesi lazımdır. Bu işleri denetleyecek bir sürü yerli firma var. Bir zamanlar derecelendirme kuruluşlarına demediğiniz kalmadı. ABD yönetiminin almış olduğu tedbirlerin Türk lirasının değer kaybetmesinde etkili olan ABD'nin yaptırımları derken, şimdi Türkiye'nin uygulayacağı programı götürüp bir ABD'li firmaya teslim ediyorsunuz. Buna açıkçası, bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu derler.

Görüntü Dökümü

-Parti Sözcüsü Faik Öztrak açıklaması

======================================

TIR'a arkadan çarpan otomobilin sürücüsü öldü

ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesinde, önündeki TIR'a çarpan otomobil sürücüsü yaşamını yitirdi.

Kaza, öğleden sonra Siverek- Şanlıurfa karayolunun 8'inci kilometresinde meydana geldi. Siverek yönüne giden Ramazan Güden yönetimindeki 04 DC 870 plakalı otomobil, önünde giden Ramazan Kayışkıran yönetimindeki 33 DBN 03 plakalı TIR'a arkadan çarptı. TIR'ın altına giren otomobilde sıkışan sürücü Güden, olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldı. Yapılan kontrollerde Ramazan Güden'in yaşamını yitirdiği saptandı.

Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Ramazan Güden'in cesedi otopsi için morga gönderilirken, TIR şoförü Ramazan Kayışkıran ise ifadesine başvurulmak üzere emniyete götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

Kaza yeri

Kazaya karışan Tır ve otomobil

Otomobilde sıkışan sürücü

İtfaiye ekiplerinin çalışması

Sürücünün cesedinin çıkarılması

Ambulansa alınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA

547 MB

======================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni 11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement