Dha Yurt Bülteni- 11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni- 11

1)KOYULHİSAR'DA ÇIKAN YANGINDA 8 EV KÜL OLDUSİVAS'ın Koyulhisar ilçesinde bir evde çıkan yangın, bitişiğindeki binalara da sıçradı.

30.11.2018 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)KOYULHİSAR'DA ÇIKAN YANGINDA 8 EV KÜL OLDU

SİVAS'ın Koyulhisar ilçesinde bir evde çıkan yangın, bitişiğindeki binalara da sıçradı. İtfaiyenin çalışmasıyla söndürülen yangında, yazlık olarak kullanılan 8 ev büyük hasar gördü. Yangın, dün gece 02.00 sıralarında ilçeye bağlı Çukuroba köyünde meydana geldi. Köyde oturan Sedat Aslan'a ait evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler, bitişikteki Selahattin, Alaattin, Muammer ve Erol Aslan ile Osman, Hasan ve Hüseyin Ordu'nun evlerine de sıçradı. Yangını gören köylüler, durumu itfaiyeye bildirdi. Suşehri ve Koyulhisar belediyelerine ait itfaiye ekiplerinin müdahale ederek söndürdüğü yangında 8 ev kullanılamaz hale geldi. Yangın esnasında evlerde kimsenin bulunmadığı öğrenildi. Sedat Aslan haricindeki diğer 7 kişinin, İstanbul'da yaşadıkları ve yaz aylarında köye geldikleri zaman evleri kullandıkları öğrenildi.Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Yangından görüntüler

-Fotoğraflar

Haber:  Bülent TATLI/KOYULHİSAR(Sivas),

============================================

2)SEYHAN BELEDİYE BAŞKANI, SOĞAN DAĞITTI

ADANA'nın Seyhan Belediyesi, soğan fiyatının kilosunun 5 TL'ye kadar yükselmesi üzerine dar gelirli vatandaşlara 10'ar kiloluk çuvallar halinde soğan yardımında bulundu.Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, fiyatının yükselmesi nedeniyle dar gelirli vatandaşların yemek yaparken soğan kullanamaz hale geldiğini söyledi. Bu nedenle ihtiyacı olan vatandaşlara soğan dağıtımı yapmaya başladıklarını belirten Karalar, "Soğan çok pahalandığı için vatandaş soğan alamaz duruma geldi. Bizde soğan alamayan vatandaşlara soğan alıp dağıtıyoruz. Tabi çiftçimizi de korumamız lazım. Çiftçinin de ektiği ürünün hakkını alması lazım. Ama vatandaşında alabileceği noktada olması lazım. Biz daha önce karpuz ve narenciye ürünleri dağıtmıştık. Şimdi de soğan dağıttık" dedi. 10'ar kiloluk çuvallardaki soğanlar, Başkan Karalar tarafından  vatandaşlara dağıtıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Soğan kamyonundan görüntü

Başkan Zeydan Karalar'ın vatandaşlarla selamlaşması

Vatandaşlara soğan dağıtması

SÜRE: 01'24" BOYUT: 155 MB

Haber-Kamera: ADANA,

============================================

3)MEMUR-SEN BAŞKANI YALÇIN'DAN 'EN AZ 2 BİN LİRA' ASGARİ ÜCRET ÇAĞRISI

EĞİTİMCİLER Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) ve Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, öğretmenlik meslek kanununun bir an önce çıkarılması gerektiğini belirterek, "Öğretmenin statüsünü yükselten, atama, terfi, alım gibi bütün süreçlerini içeren bir meslek kanununa ihtiyaç var" dedi. Yalçın, asgari ücret konusunda da 2 bin liranın altında bir rakamla masaya gelinmemesi çağrısında bulundu.

Eğitim-Bir-Sen şube yönetimleri ve ilçe temsilcileri, Antalya'nın turizm bölgesi Belek'teki bir otelde buluştu. 13'üncü Türkiye Buluşması'na çok sayıda öğretmen katıldı. Buluşmanın açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, öğretmenlerin son günlerde en fazla konuştuğu konular arasında yer alan 'öğretmenlik meslek kanunu' hakkında açıklamalarda bulundu. Mevzuatlarla bugüne kadar çözüm arandığını dile getiren Yalçın, bunun boşluklar yarattığını aktardı. Öğretmenlik meslek kanununun öğretmene destek olması gerektiğinin altını çizen Yalçın, "Öğretmenin statüsünü yükselten, atama, terfi, alım gibi bütün süreçlerini içeren bir meslek kanununa ihtiyaç var. Toplum olarak çürümenin emaresi sayılabilecek öğretmene şiddet hadiseleri cereyan ediyor. Bunun sıradanlaşmaması açısından çıkacak kanunda buna ilişkin ciddi yaptırımların getirilmesi kaçınılmazdır. Öğretmenlik, kariyer meslektir. Kariyer meslek olmasına rağmen buna yönelik bir kanunun bugüne kadar olmayışı ciddi bir eksiklikti" dedi.

ÖĞRETMENLERE 3600 EK GÖSTERGE KONUSU

Ali Yalçın, toplu sözleşmede masadaki konulardan birinin 3600 ek gösterge olduğunu belirterek, "Ek gösterge statüsünde bir bozulma var. Bu bozulmanın tamir edilmesi gerekiyor. Milli Eğitim Bakanı'nın, vizyon belgesinin açıklandığı süreçte ek göstergeye ilişkin müjde olacağına yönelik kurduğu cümle beklentiyi daha da artırdı. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bu müjde gelmedi. 3600 ek gösterge konusu bekletilmemeli, hemen verilmeli. 3600 konusunda sadece belli meslekleri gözetmek değil, bütün meslekleri içeren bir çerçeve alınmalı" diye konuştu.

SÖZLEŞMELİ VE ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK KALDIRILSIN TALEBİ

Hükümetin açıkladığı 2023 Eğitim Vizyonu'nda sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının son bulacağına yönelik beklentileri olduğunu dile getiren Ali Yalçın, 2011 yılında sözleşmeli öğretmen uygulamasının kaldırıldığını ve ö dönemki sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alındığını aktardı. Fakat daha sonra sözleşmeli öğretmenliğin yeniden döndüğünü kaydeden Yalçın, "Sözleşmeli öğretmenlik bir çare değil, çıkmazdır. Geçmişte yaşanan tartışmaların daha fazlasını yaşamaya başladık. Eşler bir araya gelemiyor. İnsanlar, eşi ve işi arasında çıkmaz yaşıyor. Aile dramları söz konusu, vizyon belgesinde sözleşmeli öğretmenlik konusunda kadroya geçirilmeli denmeliydi. Öğretmen istihdamı konusunda ücretli öğretmenlik vizyon belgesi ifade edildi, hayır, ücretli öğretmenlik kökten kaldırılacak. Ücretli öğretmenlik ucuz işçiliktir. Öğretmen arzının bulunduğu yerde bunun çare olarak sunulması doğru olmamıştır. Öğretmenler odasında 4 farklı statü bulunuyor, buna müsaade etmemek gerekiyor" diye konuştu.

'SABİT GELİRLİLERİN ALIM GÜCÜNDE SIKINTI YAŞANIYOR'

Sendika olarak bu güne kadar 4 toplu sözleşme dönemi yaşadıklarını belirten Ali Yalçın, bunların 3'ünde mutabakat sağlandığına dikkati çekti. Bu sözleşmelerde önemli kazanımlar sağladıklarını ifade eden Yalçın, şöyle devam etti:

"Ağustos ayında 5'inci dönem toplu sözleşme dönemi yaşanacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişle birlikte oluşan boşluklara dikkat çekiyorum. 4688 sayılı yasanın güncellenerek toplu sözleşmeye uygun hale gelmesi gerekiyor. Hükümet yetkilileri ile görüşmelere başladık. Toplu sözleşmede çalışanları hak kaybına mahkum eden bazı adımlar atılmasın. Hedeflenen enflasyonla gerçekleşen enflasyon arasında isabet oranında haksızlık var. Enflasyon, kur operasyonları nedeniyle yerinden oynadı. Bu nedenle etiketler yükseldi. Doların düşmesiyle etiketler düşmedi, yerinde kaldı. Biz sabit gelirlilerin alım gücünde sıkıntı yaşanıyor. Beklentimiz bu kayıpların telafi edilmesi, ocakta enflasyon farkı verilecek. Ancak o zaman gelene kadar enflasyon farkının yüksek çıkması nedeniyle gelir kaybımızın telafi edilmesi gerekiyor."

ASGARİ ÜCRET KONUSU

Ali Yalçın, Türkiye'deki açlık ve yoksulluk sınırının belli olduğunu dile getirerek, kimsenin açlık sınırının altında çalıştırılmaması gerektiğini vurguladı. Asgari ücret konusunu yürüten işçi konfederasyonunun 2 bin altında bir rakamla gelinmemesi yönünde çağrısı olduğunu hatırlatan Yalçın, "Bu çağrıyı biz de önemsiyoruz. Alım gücünün düşmesine yönelik tablo ortada, asgari ücret konusunda 2 bin liranın altında bir rakamla masaya gelinmemeli" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Toplantı salonundan görüntü

Genel başkan Ali Yalçın'ın salona girişi

Ali Yalçın'ın konuşurken görüntü

RÖP: Ali Yalçın

586 MB -- 05.18/// HD

Haber: Hasan DEMİRBAŞ-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

====================================================

4)SİVEREK'TE, 4 HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİ YAKALANDI

ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesinde, ev ve işyerlerinden hırsızlık yapan 4 şüpheli, güvenlik kameralarından kimlikleri saptanarak yakalandı.

Siverek'te son zamanlarda ev ve işyerlerinde meydana gelen hırsızlık olaylarına ilişkin polis ekipleri soruşturma başlattı. Hırsızlıkların meydana geldiği yerlerde parmak izi incelemesi yapıp, güvenlik kamerasını izleyen polisler, görüntülerden şüphelilerin daha önce de aynı suçtan haklarında işlem yapılan A.K., F.O., R.V. ve B.V.A. olduğunu belirledi. Polisler tarafından adreslerine yapılan operasyonda şüpheliler, 9 bin lira değerinde çalıntı malzemeyle birlikte gözaltına alındı. Emniyette sorgulanmasına başlanan şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Gümüşçü güvenlik kamerası

Hırsız sokakta koşarken

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 109  MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni- 11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.


Advertisement