Dha Yurt Bülteni -11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni -11

Ünlü oyuncu Erkan Can'ın ağabeyi son yolculuğuna uğurlandıBursa'da dün, yalnız yaşadığı evinde ölü bulunan ünlü oyuncu ve yapımcı Erkan Can'ın ağabeyi Ömer Can'ın (74) cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Yenişehir ilçesine gönderildi.

25.01.2019 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü oyuncu Erkan Can'ın ağabeyi son yolculuğuna uğurlandı

Bursa'da dün, yalnız yaşadığı evinde ölü bulunan ünlü oyuncu ve yapımcı Erkan Can'ın ağabeyi Ömer Can'ın (74) cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Yenişehir ilçesine gönderildi.

Yıldırım ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde yalnız yaşadığı evde ölü bulunan işçi emeklisi ve 3 çocuk babası Ömer Can'ın cenazesi, otopsinin ardından Ertuğrulgazi Camii'ne getirildi. Cenazeye katılan ünlü oyuncular Kıvanç Tatlıtuğ ve Ali Sürmeli, acı gününde Erkan Can'ı yalnız bırakmadı. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ömer Can'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Yenişehir'e bağlı Çiçeköyü köyüne götürüldü.

Görüntü Dökümü

------

Cenazeden görüntüler

-Erkan Can'dan görüntüler

-Cenaze namazı görüntüleri

-Erkan Can'ın tabutu omuzlaması

-Kıvanç Tatlıtuğ'dan görüntüler

-Detaylar

Süre: 03.34 Boyut: 400 MB

Haber: Mehmet İNAN-Kamera: Serkan AKKUŞ/BURSA,

===============

Teröristlerin roketli saldırısında zarar gören cami ibadete açıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından geçen yıl yürütülen Zeytin Dalı Harekatı sırasında Suriye'nin Afrin kentinde, terör örgütü PKK/PYD tarafından roketli saldırı sonucunda hasar gören Kilis'teki tarihi Çalık Camii, restorasyonun tamamlanmasının ardından ibadete açıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Afrin kentinin terör örgütlerinden temizlenmesi amacıyla başlatılan Zeytin Dalı Harekatı sırasında, PKK/PYD'li teröristler tarafından 24 Ocak 2018 tarihinde, akşam namazı kılındığı sırada atılan roket, 1682 yılında ibadete açılan Çalık Cami'ne isabet etti. Teröristlerin düzenlediği hain saldırıda 2 kişi yaşamını yitirirken, 6 kişi yaralandı ve camide büyük hasar oluştu. Tarihi cami saldırı sonrası ibadete kapatılarak restorasyonu için çalışmalara başlandı.

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlandı ve Çalık Camii bugün ibadete açıldı.

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, 24 Ocak 2018 tarihinde düzenlenen saldırının ardından başlatılan restorasyon çalışmalarının 1 yılda tamamlandığını belirterek, "Hain saldırıda 2 vatandaşımız şehit oldu. Biz olayın hemen ardından bakan ve genel müdürümüzle buraya geldik. Caminin ne kadar sürede ibadete açılacağını bize sorduklarında bir yıl içerisinde restorasyonu tamamlayacağımızı ifade etmiştik. Çok şükür bir yıl içerisinde restorasyonu tamamladık ve bugün camimizi ibadete açıyoruz" dedi.

İbadete açılan Çalık Camisi'nde kılınan ilk cuma namazına Kilis Valisi Recep Soytürk, Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, Kilis Müftüsü Abdurrahman Şahin, bürokratlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Görüntü Dökümü

-------------

Restorasyonu tamamlanan cami

Caminin içeri ve cemaat

Cuma namazı kılanlar

Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 382 MB

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

=================

Ulus Pazarı'na Yunan ve Bulgar ilgisi sürüyor

Edirne'de cuma günleri kurulan Ulus Pazarı'na,  Yunanistan ve Bulgaristan'dan günü birlik alışverişe gelen turistlerin ilgisi sürüyor.

Yunanistan ve Bulgaristan' sınır Edirne'de Dilaverbey Mahallesi'nde  cuma günleri kurulan, Ulus Pazarı  fiyatların uygun olması nedeniyle komşu Yunan ve Bulgarların ilgisi soğuk ve zaman zaman yağmurlu havada  da sürüyor. Yunan ve Bulgar turistler Türkiye'de döviz kuru farkı nedeniyle gıdadan, kıyafete temizlik malzemesine kadar  ülkelerinden ürünleri 3'de 1 fiyatı  daha ucuza satın alıyor. Ulus Pazarı, mağazalardan çok daha uygun fiyata satılması nedeniyle yerli turistinde alışveriş için tercih ettiği yer olma özelliğini taşıyor.

Pazarcı Nevzat Keleş, Bulgar ve Yunan turistin yaşanan aşırı soğukların ardından bu hafta pazara daha yoğun şekilde geldiğini ve işlerinin iyi olduğunu söyledi. Bu hafta Yunan ve Bulgar turistin ilgisinden memnun olduklarını dile getiren pazarcılar, son dönemlerde de yerli turistlerin de ilgi gösterdiğini belirtti. Tekirdağ'dan Edirne'ye alışveriş yapmak için geldiğini  belirten Selen Peremeci, kaliteli  kıyafetlerin mağazalardan çok daha uygun fiyata satın aldığını söyledi. Ailesi ve sevdikleri içinde alışveriş yaptığını söyleyen Peremeci, "Ben neredeyse her hafta buraya  alışveriş yapmak için geliyorum. Burada mağazalarda satılanlardan daha uyguna kıyafet satın alıyorum. Öğrenci olduğum için da bu pazarı tercih ediyorum."dedi. Pazara alışveriş için Çanakkale'den  gelen Ayşe Destancı da pazarda satılan her şeyin mağazalara göre çok daha uygun satıldığını söyledi.

Uzunköprü ilçesinden alışveriş yapmak için Ulus Pazarı'na gelen  Öşüre Yazıcı, hayat pahalılığından yakındı. Pazarda satılanların ucuz olduğu parası olmadığı için alışveriş yapamadığını anlatan Yazıcı, "Bu hayat pahalılığında hiç bir şey almadım sadece 7 liraya terlik aldım. Bu devir yaşanacak devir değil. Param yok o yüzden alışveriş yapamadım" dedi.

Görüntü Dökümü

------------

Ulus Pazarı tabelası

Kalabalıktan detay

Alışveriş yapanlar

Yunan ve Bulgar turistler

Vatandaş röportajları

Farklı açıdan görüntüler

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

=================

Erbaa'da 150 yataklı hastane inşaatında sona gelindi

Tokat'ın Erbaa ilçesinde 2016 yılında yapımına başlanan 150 yatak kapasiteli devlet hastanesinin yüzde 95'i tamamlandı. Hastanenin Mart ayı ortalarında açılması planlanıyor.

Yavuz Sultan Selim Mahallesinde 2016 yılında 41 Milyon 250 bin lira bedelle yapımına başlanan Erbaa Devlet Hastanesinde sona yaklaşıldı. 150 yataklı, 250 rezerv yatak kapasiteli hastanenin yüzde 95'lik bölümü tamamlandı. İçme suyu, kanalizasyon, elektrik ve doğalgaz altyapısı da tamamlanan hastanenin Mart ayı ortalarında hizmete başlayacağı belirtildi.

Hastanenin geçici kabulünün yapıldığını belirten Erbaa Devlet Hastanesi Başhekimi Muzaffer Baş "İnşallah bizim niyetimiz Mart'ın sonuna kadar taşınmak. Bunun için de maddi kaynaklar bakanlık tarafından sağlandı. Sadece malzeme, mobilya ve tıbbi aletler konusunda firmalarla görüşmelerimiz devam etmekte. Bu görüşmelerimizi de en yakın zamanda bir hafta, 10 gün içerisinde tamamlayacağız. Bu görüşmelerden sonra, bu malzemelerin hastanemize taşınması ve hastanemize yerleştirilmesi safhası var. Bu da yaklaşık  1-1,5 ay içerisinde olacak inşallah" dedi.

Hastanenin bulunduğu noktada altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirten Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım ise "Burada yeni bir imar planı uyguluyoruz. Yeni bir altyapı çalışması yapıyoruz. Kanalizasyon altyapımız, su altyapımız, elektrik altyapısı, doğalgaz altyapısı tamamlanmış durumda. Hastanemizle koordineli haldeyiz. Taşınmasıyla beraber vatandaşlarımızın hastaneyi daha iyi, daha konforlu kullanması için hem minibüs hatları, hem yolun kaplanması ve diğer eksiklerin tamamlanması eş güdüm halinde hastanemiz açıldığında belediye hizmetleri burada tamamıyla bitmiş olacak" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Hastane binasının drone görüntüleri

-Binanın gezilmesi

-Başhekimin açıklaması

-Belediye Başkanının açıklaması

Haber-Kamera:  İbrahim UĞUR/ERBAA (Tokat),

===================

Şırnaklı vatandaşlardan kan bağışına yoğun ilgi

Türk Kızılayı'nda kan stoklarının azaldığı açıklamasının ardından Şırnak'ta yüzlerce kişi kan bağışında bulundu.

Şırnak'ta, Türk Kızılay Derneği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 'Biz bitti demeden bitmez' projesi kapsamında, kent merkezi ile Cizre ve Silopi ilçelerinde kan bağışı kampanyası başlatıldı. 21-25 Ocak tarihlerinde yapılan kampanya ile Cizre'de 205, Silopi'de ise 170 ünite kan toplandı. Kan bağışının devam ettiği kent merkezinde ise kan bağışında bulunmak isteyenler Şırnak Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Gönüllü olarak kan bağışında bulunan vatandaşlar, bağış yapmaktan mutlu olduklarını belirterek, kan bağışı tavsiyesinde bulundu.

'GEÇMİŞ YILLARA GÖRE KAN BAĞIŞ ORANLARINDA CİDDİ ARTIŞLAR OLUYOR'

Kızılay Diyarbakır Bölge Kan Merkezi'nden Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Süleyman Koç, olumsuz hava şartları nedeniyle Türk Kızılayı'ndaki kan stokunun azaldığını ifade ederek, "Ülke genelinde yaşanan olumsuz hava şartlarından dolayı kan bağış oranlarında ciddi bir azalma söz konusu oldu. Normalde Türkiye genelindeki hastanelerde, kan merkezilerinde her gün 9 ila 10 bin kan çıkışı yapılırken bu sayı 6 bin, 7 bin üniteye kadar düştü. Ülke genelinde kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları kan bağışı ile ilgili gerekli faaliyetlerle bizlere destek oldular. Şu anda biz Şırnak il merkezinde bir kan bağış faaliyeti gerçekleştirmekteyiz. Aynı zamanda Gençlik Spor Bakanlığı'nın 'Biz bitti demeden bitmez' sloganı ile Türkiye'deki bütün illerde kapsamlı kan bağış faaliyetlerinde bulunarak bize destek oldular. Hedefimiz en üst düzeyde kan alıp, hastanelerde kan bekleyen kardeşlerimizin mağduriyetini gidermektir. İnsanlar kan bağışında bulunmadan önce empati kursunlar. Aynı durumda bizler de kana ihtiyaç duyabilir, bu sıkıntıyı yaşayabilirizö dedi.

Gençlik, Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rezan Birlik de, Şırnak'ta kan bağışına yoğun ilginin olduğunu dile getirerek, "Duyarlı vatandaşlarımız bağışladıkları kan desteği ile ihtiyacı olan hastalarımıza inşallah can verecekler. Devlet hastanesi önünde özellikle ilçelerden gelen bağışçılara belediyenin bize verdiği ikram aracı ile sıcak çorba ikramında bulunduk" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------

Vatandaşlara sıcak çorba dağıtılması

- Kan Merkezi'nde sıra bekleyen vatandaşlar

Kan veren vatandaşlar

Süleyman Koç'un konuşması

Rezan Birlik'in konuşması

Genel ve Detay Görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 455MB

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,

=================

CHP ve İYİ Parti Muğla'da sadece 'Büyükşehir' için ittifak yapacak

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, İYİ Parti ile sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ittifak yapacaklarını belirterek, 2 partinin tüm ilçelerde kendi adaylarını çıkaracağını söyledi.

31 Mart yerel seçimlerine 'Millet İttifakı' çatısı altında hazırlanan CHP ve İYİ Parti, Muğla'da Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı dışında uzlaşma sağlayamadı. İYİ Parti'nin Bodrum Belediye Başkan adayı olarak açıkladığı Mehmet Tosun'a, CHP'den olumsuz yanıt gelince 2 parti arasında görüş ayrılığı yaşandığı öğrenildi. Bu nedenle de CHP ve İYİ Parti'nin tüm ilçelerde kendi adayını çıkarma kararı aldığı kaydedildi.

DHA muhabirine konuşan CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, "Muğla'daki Millet İttifakı sadece Büyükşehir Belediyesi için geçerli olacak. Bodrum ilçesinde aday belirleme sürecinde sıkıntılar yaşandı. Seçmenin büyük bir kısmının tercihini partimizden yana kullandığı Bodrum'da, aday çıkartmamamız söz konusu olamazdı. Yaşanan süreç bir türlü olumlu sonuçlanamadı. Genel merkezimizin tasarrufu yönünde tüm ilçelerde aday çıkartacağız" dedi.

Haber: Cavit AKGÜN/MUĞLA, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni -11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'de 3 Katlı Binanın Çatı Katında Yangın Çıktı
    10:10 Denizli'de 3 Katlı Binanın Çatı Katında Yangın Çıktı

    Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde bulunan 3 katlı bir binanın depo olarak kullanılan çatı katında bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yoğun çabaları sonucu alevleri kontrol altına aldı. Yangında can kaybı yaşanmazken, maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeni, itfaiye ekiplerinin hazırlayacağı rapor sonucunda belirlenecek. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Güzelçamlı Mahallesi'ni Ziyaret Etti
    10:09 Kuşadası Belediye Başkanı Güzelçamlı Mahallesi'ni Ziyaret Etti

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Güzelçamlı Mahallesi'ni ziyaret ederek mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi ve destek istedi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Arı Yetiştiricileri Birliği'ni Ziyaret Etti
    10:09 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Arı Yetiştiricileri Birliği'ni Ziyaret Etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret etti. Seçer, arıcılığın önemine vurgu yaparak, üretici kadınlara ve küçük işletmelere destek verdiklerini belirtti.

  • Hatay'da 6 Katlı Bina İş Makinesi Darbesiyle Yıkıldı
    10:08 Hatay'da 6 Katlı Bina İş Makinesi Darbesiyle Yıkıldı

    Hatay'ın Antakya ilçesinde mahkeme süreci tamamlanan 6 katlı bir bina, iş makinesinin darbesiyle kontrollü olarak yıkıldı. Yıkım anı cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

  • Afyonkarahisar'da hafif ticari araç takla attı: 4 yaralı
    10:08 Afyonkarahisar'da hafif ticari araç takla attı: 4 yaralı

    Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir hafif ticari araç kontrolden çıkarak takla attı ve şarampole devrildi. Kazada araçta bulunan 4 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Emirdağ Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazayla ilgili jandarma tarafından inceleme başlatıldı.

  • Mezitli Belediyesi, Sahil Şeridini Yenileme Projesi Başlattı
    10:08 Mezitli Belediyesi, Sahil Şeridini Yenileme Projesi Başlattı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan sahil şeridi, tamamen yenilenerek yaya yürüyüş yolu, bisiklet yolu ve peyzaj donatı alanlarıyla donatılacak.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi, 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu
    10:08 Aydın Büyükşehir Belediyesi, 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz ve CHP Efeler Belediye Başkan adayı Anıl Yetişkin ile birlikte Umurlu Mahallesi'nde düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi, 9 ilçede 11 noktada toplam 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu.

  • Askerlik hayali 50 yaşında gerçekleşti
    10:07 Askerlik hayali 50 yaşında gerçekleşti

    Mersin'in Erdemli ilçesinde askerlik hasreti çeken 2 özel bireyin isteği jandarma tarafından gerçekleştirildi. İbrahim Atalay ve Ali Develi, bir günlük temsili askerlik yapmanın mutluluğunu yaşadı. İlçe Jandarma Komutanı tarafından eğitim verilen özel bireyler, nöbet tutarak görevlerini yerine getirdi. Aileler, bu anları fotoğraflayarak mutluluklarını kayıt altına aldı.

  • Köyceğiz Toparlar Ortaokulu Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği'ni Üçüncü Olarak Tamamladı
    10:07 Köyceğiz Toparlar Ortaokulu Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği'ni Üçüncü Olarak Tamamladı

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Toparlar Ortaokulu, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Masa Tenisi Küçük Kızlar İl Birinciliği müsabakalarında üçüncü olarak yer aldı. Okul müdürü ve öğretmenleriyle birlikte Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kerem Karahan'a ziyarette bulunan öğrenciler, başarılarından dolayı tebrik edildi.

  • Melikgazi Belediyesi, Gön Han'da Pastırma-Sucuk Atölyesi ve Müzesi Projesi Başlatıyor
    10:06 Melikgazi Belediyesi, Gön Han'da Pastırma-Sucuk Atölyesi ve Müzesi Projesi Başlatıyor

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Gön Han'ın içinde Pastırma-Sucuk Atölyesi ve Müzesi'ni hayata geçireceklerini duyurdu. Proje, Kayseri'nin pastırma ve sucuk kültürünü tanıtmayı ve yaşatmayı amaçlıyor.

  • Vahap Seçer, Mersin'de otobüs turu gerçekleştirdi
    10:05 Vahap Seçer, Mersin'de otobüs turu gerçekleştirdi

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar ve Akdeniz İlçesi'nde otobüs turu gerçekleştirerek halkı selamladı. Tur boyunca Seçer'e CHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ve CHP Toroslar İlçe Başkanı Cumali Akbaş eşlik etti.

  • Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu, halkla buluştu ve çalışmalarını anlattı
    10:05 Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu, halkla buluştu ve çalışmalarını anlattı

    Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Nasuhdede Mahallesi'nde halkla buluştu ve görevde olduğu 5 yıl boyunca şehrin 14 mahallesinde yaptığı çalışmaları anlattı. Başkan Ekicioğlu, eşit hizmet anlayışıyla tüm mahallelere hizmet verdiklerini ve bundan sonra da devam edeceklerini söyledi. Ayrıca, eğitim konusunda yapılan çalışmalar ve yeni projeler hakkında bilgi verdi.


Advertisement